Novosti iz regije

Croatia Airlines  je napravila press konferenciju na kojoj su izjavili da je vrlo malo vjerojatno da se oštećenje desilo u Zagrebu, a nije bilo primijećeno, te da tijekom leta nije prijavljena nikakva poteškoća, te da je oštećenje vjerojatno nastalo u Sarajevu. Croatia ja potvrdila da se radi o mehaničkom oštećenju i rupi od 2×2 centimetra. Rupa se nalazi na desnoj strani zrakoplova ispod putničkog prozora. Croatia potvrđuje da je od ovakve rupe mogao pasti tlak u kabini. Kompanija je potvrdila da oštećenje nije nastalo od metka.

Avion je bio dva dana u Sarajevu, a jučer popodne došao u Zagreb i otišao je na popravak, te se planira da će uči u promet idući tjedan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Na avionu Croatie Airlines je jučer u 22:35 po dolasku u Sarajevo otkriveno da avion ima rupu na trupu veličine 2×2 cm. Prvotna pretpostavka policije je bila da je rupa nastala od vatrenog oružja. Izjavljeno je da pilot nije primijetio da je na njega pucano. Kako avion leti na velikim visinama pucanj je mogao doći samo tijekom slijetanja. Kontaktirali smo Aerodrom Sarajevo koji nam je dao niz podataka, no i naglasio da slučaj nije u njihovoj nadležnosti, nego je istragu odmah po slijetanju preuzela policija i javno tužiteljstvo BiH.

No, oko 15 sati policija i tužiteljstvo su izjavili da na avion nije pucano jer nisu našli tragove baruta. I sada se postavlja pitanje odakle rupa u trupu. Moguće je da je rupa nastala prilikom manipulacije sa zrakoplovom u Zagrebu, no da osobe koje kontroliraju avion nisu iste primijetile. Ako se to desilo nastupio je vrlo ozbiljan propust jer obaviti let od sat vremena sa rupom u trupu vrlo je rizično i isto može stvoriti vrlo ozbiljne posljedice. Druga mogućnost je da je zrakoplov dobio oštećenje prilikom polijetanja u Zagrebu ili prilikom slijetanja u Sarajevu nekim predmetima na uzletno-sletnoj stazi. Ako se to desilo isto je odgovornost je na zračnoj luci koja mora osigurati čistu uzletno-sletnu stazu.

Nadamo se da će istraga stručnjaka Croatie Airlines i eventualno organa Hrvatske pokazati od čega i kako je nastala rupa na zrakoplovu. Kako god ovako nešto nije bezazleno i važno je ustanoviti što se desilo kako se slični opasni događaji ne bi desili u budućnosti.

Vezano uz ovaj sluačaj dao sam 34 intervjua za medije u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, među kojima i nekoliko intervjua za TV kuće preko Skypea. Ekipa RTL-a je došla iz Zadra u Posedarje odakle smo imali i direktno javljanje u dnevnik RTL-a.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Air France je najavio 14 tjednih letova za Zagreb od 9.7. No, uz to kapaciteti na liniji se značajno povećavaju jer kompanija će od 14 tjednih letova na čak 9 letjeti sa A320 obitelji (i to 2 leta sa A320, 6 sa A319 i 1 sa A318), 4 sa E190 i 1 sa E170. Kako Croatia Airlines leti istu liniju u code-share sa Air Franceom, obije kompanije će imati čak 21 tjedni let (3 dnevno) iz Zagreba za Paris.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Finnair će zadnji let za Zagreb ostvariti 28.7. i nakon toga ukida liniju. Kompanija je liniju letjela od 1.5. tri puta tjedno utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Finnair je već prije ukinuo liniju za Ljubljanu. Kompanija ima ozbiljnih problema jer zbog zbrane prelate preko Rusije brojne linije prema Aziji traju par sati duže i više nisu isplative. Stoga su ukinuli niz linija prema Aziji, ali i smanjili broj frekvencija, pa je stoga i bitno manji broj opcija konekcija preko Helsinkija. Kako god ovo je još jedan ozbiljan udarac za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Jučer je Croatia Airlines otkazala letove za Beč i Dubrovnik. Problem je nastao radi aviona koji je ostalo u Sarajevu radi rupe u trupu (istim je otkazan i jutarnji dolazak iz Sarajeva za Zagreb). Kasnila su samo dva leta, večernji Frankfurt 40 minuta i Paris 2 sata. Obzirom na jedan avion izvan prometa i kaotično stanje sa aerodromima u Europi, to nikako nije loše. Možebitno su ispadanje Dash 8-400 u Sarajevu nadoknadili sa sedmim A319 koji je uzet kao backup na power by hour, iako moji izvori u kompaniji govore da avion još uvijek nije operativan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Beograd želi do 2040. vojni aerodrom Bajatnicu pretvoriti u aerodrom za LCC, chartere i cargo. Time bi Nikola Tesla posao aerodrom za legacy prijevoznike. Ovaj plan se već nekoliko puta iznosio u javnost no sada je stavljen u urbanistički plan kao strateški projekt Beograda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia

Cargo promet u Ljubljani je ozbiljno narastao. U prva četiri mjeseca ove godine Ljubljana je imala 10.493 tone carga, što je 16% više nego u istom periodu lani. Ljubljana je imala rekordan X. mjesec 2017. kada je imala 2836 tona carga, no u III. mjesecu ove godine ostvarila je 2.872 tone carga, dok je u IV. mjesecu ostvarila čak 3.035 tona carga.

Zbog toga aerodrom povećava svoj cargo terminal, te će tijekom godine postaviti šator od 250 četvornih metara koji će povećati cargo kapacitete. U postojećem čvrstom cargo prostoru i dalje će se čuvati cargo osjetljiv na temperaturu. Novi šator će se konstruirati tijekom jeseni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ljubljana aerodrom

Finnair povećava letove za Split. Od 19.6. kompanija povećava broj letova sa 3 na 4 tjedno (srijeda, petak, subota i nedjelja). Od istog datuma kompanija povećava i letova za Dubrovnik sa 3 na 4 leta tjedno (četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom). Kompanija leti i za Zagreb tri tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Vueling će operirati liniju Beograd-Barcelona sve do 29.10. dva puta tjedno. Na liniji Zagreb-Barcelona kompanija operira tri leta tjedno do 8.9. nakon čega će letjeti dva put tjedno do 29.10. Za Split kompanija leti svakodnevno do 30.7. nakon čega leti 6 letova tjedno kako će se linija operirati do 29.10. Za Dubrovnik Vueling će letjeti svakodnevno do 29.10. no linija će se nastaviti i nakon toga dva puta tjedno (četvrtkom i nedjeljom) cijele zime.

Na liniji Rim-Dubrovnik kompanija operira svakodnevno do 8.9. kada će operirati 6 letova tjedno do 29.10. Na liniji Rim- Split kompanija leti 10 tjednih letova. Od 15.9. linija se smanjuje na 6 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vueling

Air Serbia je u flotu uvela i četvrti avion u wet leasu. Avion je u vlasništvu Air Mediterraneana. Radi se o Boeingu 737-400, starom 25 godine. Avion će se prvenstveno koristiti za charterea u konfiguraciji od 168 sjedala. Kompanija je do sada u wet leasu iznajmila 737-300, 737-700 i A319.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Mediterranean

 

Skopje je usprkos ograničenju prometa zbog obnove piste, u V. mjesecu ostvarilo 169.335 putnika, što je 86,6% broja putnika iz istog mjeseca 2019. U prvih pet mjeseci godine aerodrom je ostvario 649.132 putnika. Za sada u regiji daleko najviše putnika ima Beograd sa 1,6 milijuna putnika, pa Priština sa 1,1 milijun, Zagreb sa 1,0 milijuna, dok je 4. Skopje sa 0,6 milijuna putnika, a 5. Split sa 0,5 milijuna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Kao što smo prije par mjeseci prvi najavili logistički gigant Cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar od 12.900 četvornih metara 10 minuta od Zračne luke Zagreb. Centar ima 22 utovarno-istovarne rampe. Ovo je drugi logistički centar Cargo-partnera u Zagrebu, obzirom da kompanija ima 4000 četvornih metara skladišta u zagrebačkom naselju Jankomir.

I dok će Jankomirski centar i dalje opsluživati prvenstveno kamionski prijevoz, ovaj centar će se više oslanjati na zračni prijevoz preko Zračne luke Zagreb. Cargo-patner ima izvanredne odnose sa nizom zračnim kompanija koje prijevoze robu u MZL Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Cargo-partner

KLM od 9.7. povećava broj letova iz Amsterdama za Beograd sa 13 na 14 tjedno uvođenjem drugog leta subotom. Sada će kompanija svaki dan imati dva dnevna leta. Jedan od letova noći u Beogradu. 8 letova se operira sa Embraero E190, a 6 sa E195-E2.

Zagreb već sada ima 14 tjednih letova KLM-a, a na ovoj liniji do 1.7. operira Cityhopper sa E195-E2 i E190. No, od 2.7. kreće letjeti glavni brend KLM-a sa bitno većim avionima. Tako će za Zagreb KLM letjeti 9 letova sa Boeingom 737-800, a 5 letova sa 737-700. Ovo je povećanje sa 1432 na 2244 sjedala tjedno, tj. 812 tjednih sjedala više ili 3654 sjedala mjesečno više.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: KLM

Wizz Air je reducirao polaske na nekim linijama iz Tuzle sa tri na dva polaska tjedno, a neke je sa dva smanjio na samo jedan polazak tjedno. Linija za Eindhoven je potpuno ukinuta. Poruka Wizz Aira Tuzli radi suradnje sa Ryanairom? Kako god ovo je dalja stagnacija Wizz Aira u Tuzli. Stoga je odluka kompanije da krene u suradnju sa drugim prijevoznikom i više nego opravdana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Morsko dobro planira vodeni terminal uz Aerodrom Tivat. Zainteresirani pomorski prijevoznici moraju se javiti do srijede. Ideja je da se brodskim linijama za Budvu, Herceg Novi i druge gradove rastereti cestovni promet. Brodovi će kretati tek petstotinjak metara (pet minuta hoda) od terminala u Kukoljini (Mrčevac). Za tu svrhu će se u betonski mol postaviti i ponton 50×2,5 metara te manji objekt od 65x24x6 metara koji će biti terminal za putnike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tivat

U Jakovlju kod Zagreba je otvorena tvornica Fischer Advanced Composite Components (FACC). Management naglašava da će se dijelovi koji će se proizvoditi u Zagrebu ugrađivati u sve avione na svijetu. FACC je investirao 15 milijuna EUR u Jakovlje i napravio je najsuvremeniju tvornicu. Tvornica će se modularno povećavati i planiraju u tri godine imati tri puta više kvadrata.

U tvornici radi 170 radnika, do kraja godine broj će se povećati na 250, a u iduće tri godine broj radnika će porasti na preko 700. FACC u svijetu ima 15 tvornica. Kandidati za lokaciju ove tvornice su bili iz još 10 zemalja, među kojima i Srbija, no kompanija se odlučila za Hrvatsku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: FACC

Air Serbia je imala kašnjenja u četvrtak i petak, a katastrofalno je bilo u subotu i nedjelju. Ali to je ništa prema onome što se desilo danas. Današnja kašnjenja:

 • 5:10 Caphelonia
 • 2:35 Tirana
 • 2:30 Milan MPX
 • 2:25 Skopje
 • 2:10 Palermo
 • 2:00 Zurich
 • 1:55 Hanover
 • 1:50 Podgorica
 • 1:50 Moskva
 • 1:45 London LHR
 • 1:40 Sofija
 • 1:40 Larnaca
 • 1:40 Skiathos
 • 1:35 Atena
 • 1:35 Tivat
 • 1:35 Beč
 • 1:30 Bukurešt
 • 1:30 Zurich
 • 1:30 Sofija
 • 1:25 Podgorica
 • 1:25 Solun
 • 1:25 Stuttgart
 • 1:20 Frankfurt
 • 1:20 Zurich
 • 1:15 Caphelonia
 • 1:10 Dusseldorf
 • 1:10 Malmo
 • 1:05 Lyon
 • 1:05 Zagreb
 • 1:00 Tivat
 • 1:00 Istanbul
 • 1:00 Tivat
 • 1:00 Banja Luka
 • 1:00 Paris
 • 1:00 Ljubljana

Otkazano je 6 letova (9,1% letova) i to za Solun, Ljubljanu, Beč, Zagreb, Skopje i Sarajevo. To znači da je 41 od 66 letova Air Serbie (62,1%) kasnio preko sat vremena ili bio otkazan.

Istovremeno nije otkazan ni jedan let stranih kompanija, a 8 od  41 let stranih kompanija je kasnio više od sat vremena (19,5%). To znači da je skoro 3,5 puta više letova Air Serbie kasnilo više od sat vremena ili je bilo otkazano. Kašnjenja stranih kompanija:

 • 2:40 Stuttgart, Eurowings
 • 1:45 London Luton, Wizz Air
 • 1:25 Amsterdam, KLM
 • 1:45 Minhen, Lufthansa
 • 1:30 Frankfurt, Lufthansa
 • 1:05 Varšava, LOT
 • 1:35 Billunt, Wizz Air
 • 1:00 Malta, Wizz Air

A tek je sredina VI. mjeseca. Što će biti u VII. i VIII. mjesecu?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air France je najavio tri tjedna leta cijele sezone iz Beograda, no kompanija će ipak letjeti i 4. let i to srijedom od 13.7. Istim će Air France za Beograd od sredine 7. mjeseca letjeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Air Serbia u code-share ima 14 tjednih letova (svaki dan dva). Air France u isto vrijeme leti za Ljubljanu i Zagreb po dva dnevna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

 

Norwegian će operirati četiri tjedna leta na liniji Oslo-Beograd do 12.8 (ponedjeljak, srijeda, petak i subota), nakon čega ukida let petkom. Linija će se sa tri tjedna leta operirati do zime nakon čega će letjeti dva tjedna leta (srijeda i subota). Za Stockholm kompanija će operirati dva tjedna leta (srijeda i subota, od 16.8. utorak i subota), no linija se neće operirati nakon 29.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Zračna luka Mostar je od Federalnog ministarstva prometa i komunikacije dobila više od 16 milijuna BAM (8 milijuna EUR) od 2015. godine. Tome treba dodati još nekoliko milijuna BAM koje je izdvojila lokalna zajednica. A aerodrom je u prvih četiri mjeseca ove godine imao 168 putnika na 33 operacije. U cijeloj prošloj 2021. aerodrom je ostvario smiješnih 1942 putnika. Prestrašno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

Aerodrom Sarajevo ukida uslugu besplatnog parkiranja do 10 minuta koju je do sada imalo. Usluga se ukida od 1.7. Naime, korisnici su zlorabili ovu uslugu, a aerodrom je na isto prisiljen i zbog ogromnih gužvi na parkiralištu. Aerodrom će uskoro pokrenuti uslugu Kiss and Fly zone, kao što ju ima zagrebački aerodrom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Može li Air Montenegro konkurirati Turkish Airlinesu? Jako teško. Air Montenegro ovdje može računati samo i isključivo na P2P putnike, dok Turkish ima brdo konekcija preko Istanbula. Turkish je kompanija sa najviše inozemnih linija na svijetu. Dakle, tu potpuno ubija potencijale Air Montenegra. Uz to Turkish leti sa daleko većim avionima (737-800, 737-900, A320, A321) koji su neusporedivo ekonomičniji u eksploataciji. Turkish samim time ima bitno manje troškove po sjedalu i bitno veću zaradu po svakom letu. Turkish i dumpingira konkurenciju. To mu je modus operandi sve dok ne ubije konkurenciju prema Istanbulu.

Tako je sa linija prema Istanbulu uspio maknuti Adriu, Croatiu Airlines i B&H Airline, ali i neke od najvećih igrača Europe. Svi veliki igrači u Europi ili ne lete za Istanbul iz svojih hubova ili lete sa malo frekvencija. Daleko manje nego za druge, pa i manje aerodrome. Tako Lufthansa ima tri dnevna leta iz Frankfurta za Istanbul, ali nema ni jedan jedini leti iz Minhena za Istanbul. To je bitno manje letova nego kompanija ima iz Njemačke za Beograd ili Zagreb. Čak i Air Serbia dugo vrijeme nije letjela za Istanbul, a danas ima omjer letova za Istanbul 1:3 u korist Turkisha iako su bliski code-share partneri.

U tom kontekstu ne gledam optimistično na letove Air Montenegra iz Tivta i Podgorice za Istanbul. Bojim se da će tu Air Montenegro slomiti zube i stvarati ogroman gubitak, kao što su to činile tolike bitno veće kompanije od njega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Iako je bilo najava da će Luxair operirati više letova u regiji tijekom ljeta letjet će za Beograd, Podgoricu i Tivat dva puta tjedno, te za Dubrovnik i Zadar samo jednom tjedno. Kompanija je odustala od letova za Split i neće ga operirati ovog ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luxair

Air Serbia se ispričala za kašnjenja i otkazivanja letova u subotu i nedjelju 18. i 19.6. Air Serbia naglašava da se isto desilo radi kasnijeg dolaska sa radova aviona iz flote u promet, niza tehničkih razloga, te problema na nekim aerodromima Europe gdje postoje problemi sa radnicima.

Jučer su najviše kasnili letovi iz Londona (7:20, 3:30 i 1:20 sati), Beča (3:30 sati), Copenhagena (3:05), Antalije (3:00), Pariza (1:50), Sarajeva (1:40), Stockholma (1:35), Praga (1:30), Barcelone (1:10), te New Yorka i Dubrovnika (po 1 sat). Otkazani su letovi za Hanover, Tivat i Tiranu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto. Air Serbia

Ljubljana je u V. mjesecu ostvarila tek 84.886 putnika. Ovo je tek 49,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (170.307 putnika). Aerodrom je ovaj broj putnika ostvario na 1860 operacija. U prvih pet mjeseci Ljubljana je ostvarila 281.063 putnika (41,9% putnika iz 2019.).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Kako bi motivirali korištenje novog parkirališta Aerodroma Beograd uprava je odobrila besplatno korištenje do 3 sata na ovom parkiralištu. Parkiralište ima kapacitet od 800 mjesta. Od ovog parkirališta prometuje shuttle autobus koji do terminala vozi 7 minuta. Tijekom obnove terminala putnici mogu koristiti i javnu garažu uz sam terminal, te parkiralište P7.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Zamaaero iza sebe ima još jedan izuzetan tjedan. Ukupno u tjedan dana bilo je 119.119 posjeta, u zadnjih mjesec dana bilo je 468.478 posjeta, a u zadnjih godinu dana 4,8 milijuna posjeta. Ukupno je u zadnjih 7 dana bilo 2104 komentara.

Postovi sa najviše komentara su bili:

 1. 250 Zašto Zagreb ne radi ono što bi trebao (još aktivan)
 2. 188 Beechcraft preletio tri zemlje i Srbiju bez komunikacije
 3. 147 Croatia otpušta zaposlenike
 4. 142 Beograd više letova za Istanbul nego Sarajevo (još aktivan)
 5. 104 Beograd ostvario 92,2% putnika iz 2019. (još aktivan)
 6. 94 Air France neće letjeti Beograd ove zime (još aktivan)
 7. 88 Croatia može ostvariti konekcije na samo 1 od 4 Unitedova leta (još aktivan)
 8. 68 Croatia dobila 382 milijuna EUR (još aktivan)
 9. 64 Radi li novi management Niša za Beograd
 10. 56 Tivat u V. mjesecu samo 48.554 putnika

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Charteri u Ljubljani akumuliraju oko petine svih putnika. Ljubljana je uvijek imala velik broj odlaznih chartera, najviše nakon Beograda. Ove godine broj chartera će se značajno povećati, pa će aerodrom imati leisure chartere za Tursku, Grčku, Albaniju, Crnu Goru, Maltu, Nizozemsku, Italiju, Island, Latviju, Španjolsku, Madeiru, Azore, Jordan, Egipat, Tunis i Zanzibar.

autor: Alen Šćuiric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Croatia Airlines je code-share partner Uniteda na letovima Newark-Dubrovnik-Newark. Ovo znači da United očekuje konekcije iz i za Zagreb preko Dubrovnika. I to bi bilo racionalno. Croatia za Dubrovnik leti 25 tjednih letova (3,5 dnevno u prosjeku). Samim time kompanija bi trebala imati dobre konekcije na sve Unitedove letove i to sa kratkim vremenom konekcija.

No, u ponedjeljak i petak United u Dubrovnik dolazi u 10:15 sati i putnik mora čekati 3 sata i 5 minuta na konekciju za Zagreb. U srijedu je stanje još gore. United dolazi u 8:00 i putnik mora čekati čak 4 sata i 55 minuta na konekciju. No, najgore stanje je u subotu, kada Croatia ima tri leta no, putnik koji Unitedom dolazi u 10:20 mora čekati na konekciju čak 9 sati i 40 minuta. Ovo je više nego neprihvatljivo.

U povratku je stanje još gore. U utorak putnik ne može ostvariti konekciju jer Croatia istu mimoilazi za samo 10 minuta. Naime, avion dolazi iz Zagreba u 11:40, a United odlazi u 12:15. U četvrtak ne postoji konekcija za Unitedov let iako Croatia ima čak 5 dnevnih letova, no svi letovi su koncentrirani od 11:45 do 14:45 sati i od 20:35 do 22:50 sati. Ni u subotu ne postoji konekcija iako kompanija ima čak tri leta dnevno. Konekcija postoji jedino u nedjelju, jednom tjedno a vrijeme konekcije je 3 sata i 45 minuta (iz Zagreba dolazi u 8:30, dok United polazi u 12:15). Kako je moguće da kompanija koja ima 25 tjednih letova iz Zagreba za Dubrovnik nema konekcija na letove Uniteda koji odlaze iz Dubrovnika tek u 12:15 sati? Pre pre prestrašno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Seoul, T’Way od 18.5.
 • Stockholm, Croatia od 20.5.
 • Berlin, Croatia od 21.5.
 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Katowice, Ryanair od 17.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.
 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Bari, SkyAlps od 2.5.
 • Rim, SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.