Novosti iz regije

Air Montenegro će od 7.9. na letovima iz Ljubljane zamijeniti dolazni aerodrom sa Tivta na Podgoricu. U članku u kojem sam pisao o letovima Ljubljana-Tivat sam jasno naglasio da bi logičnija opcija bila letovi Ljubljana-Podgorica i tek kada se postignu 4 tjedna leta na ovoj liniji mogla bi se uvesti Ljubljana-Tivat za turiste, a potom povećavati isključivo letove za Podgoricu. Ovaj potez je logičan od strane Montenegra. Iskoristili su top sezonu za turiste prema Tivtu koje će letjeti samo dva mjeseca, a nakon toga se sele na Podgoricu. Iskrene čestitke managementu.

Air Montenegro će od 7.9. operirati tri jedna leta iz Podgorice za Ljubljanu (utorak, petak i nedjelja). Idealna kombinacija letova za short break, dijasporu i turiste (opcija petak-nedjelja). Kompanija se odlučila za manji rizik uvođenjem minimalnog broja frekvencija (manje od 3 leta za legacy carriera nije logično).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

EasyJet još jednom prolongira letove na liniji Ljubljana-London Luton. Ovaj puta letovi su prolongirani čak na 27.3.2022. EasyJet je planirao ovu liniju pokrenuti od 2.8.

I letovi iz Ljubljane za London Gatwick su još jednom prolongirani. Iako je kompanija trebala krenuti sa ovim letovima 21.7. (nakon nekoliko prolongiranja), sada će krenuti tek 8.9. kada će se linija operirati 3 puta tjedno (srijedom, petkom i nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (easyJet)

Aerodrom Niš je u VI. mjesecu ostvario 9955 putnika (u VI/2020 9448). To je tek 507 putnika više spram istog mjeseca prošle godine, što je istinski loš rezultat. Aerodrom je imao 174 operacija (136 u VI/2020). Niš je ostvario i 82,6 tona carga (54,1 tone u VI/2020). Ukupno u pola godine Niš je imao 22.332 putnika (prošle godine 104.924) i 190,3 tone carga (prošle godine 158,2 tone).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

Zamaaero je u četvrtak postigla još jedan rekord u broju posjetitelja. U jednom danu na portalu je bilo 34.450 posjetitelja. Daleko, najviše ikada. U tjedan dana portal je posjetilo 121.726 posjetitelja, u mjesec dana 286.618, a od pokretanja portala (1.11.2020.) njih 1.332.122.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Turkish od 2.8. povećava broj letova iz Istanbula za Beograd na 14 tjedno, svaki dan dva leta. Ovime se broj letova povećava na frekvenciju iz 2019. Dodamo li na ovo i 7 letova Air Serbie u code-share kompanije će zajedno letjeti tri puta dnevno. Turkish u ovom momentu leti 10 letova tjedno, a od 15.7. leti 12 letova tjedno, da bi samo dva tjedna kasnije povećao broj letova na 14 tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Tijekom VII. mjeseca SpiceJet će imati niz chareter letova iz New Delhia za Beograd sa tehničkim stopom u Yerevenu i Tbilisiju. Kompanija će letove obavljati sa Boeingom 737-800. I najveći indijski LCC IndiGo će pokrenuti chartere iz New Delhia za Beograd uz tehnički stop u Istanbulu. IndiGo će za Beograd letjeti sa Airbusom A320 i A321.

Obije ove kompanija zapravo će dovoziti indijske putnike koji ne mogu putovati na destinacije izvan Indije radi Covida-19. Oni će u Beogradu provesti karantenu od 15 dana, nakon čega će, sukladno pravilima, moći putovati na treće destinacije. Velika prednost Beograda je što Srbija ne traži vize za državljane Indije. Naravno da će ovi putnici tih 15-tak dana u Beogradu plaćati hotel i trošiti novac. Odlična nicha za Srbiju. Ostaje samo pitanje rizika Covida-19 i soja koji se pojavio u Indiji, a što nije nimalo bezazleno, te je upravo to razlog zatvorenosti većine zemalja prema Indiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SpiceJet

British Airways još jednom prolongira letove za Ljubljanu iz London Heathrowa. Ovaj puta letovi umjesto 5.7. kreću 1.8. Plan kompanije je da ima pet tjednih letova za Ljubljanu (svaki dan osim utorka i četvrtka), no tek treba vidjeti koliko će se letova stvarno i ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Alen Šćuric (British Airways)

Aerodrom Tuzla je u VI. mjesecu imao 23.006 putnika (19.542 u VI/2020). Ovaj broj putnika je spram prošle godine istinski malo povećanje (tek 18%). Uz to Aerodrom ima tek 32,5% putnika Sarajeva, dok prijašnjih mjeseci broj putnika bio gotovo jednak. Tuzla je u VI. mjesecu imala 267 operacija (272 u VI/2020). Tuzla nije imala carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Za 2020. godinu ACI je proglasio aerodrome godine. Međi europskim aerodromima u kategoriji 2 do 5 milijuna putnika među 4 dobitnika za najbolje su proglašeni Zagreb i Skopje. U kategoriji pak 5 do 15 milijuna bilo je 8 dobitnika i nagradu je dobio i Beograd.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Na sportskom aerodromu u Bihaću je otvoren Međunarodni granični prijelaz, koji će raditi do 24.09.2021. godine. Svi koji žele da dođu na aerodrom u Bihać iz Evrope potrebno je da pošalju svoju najavu lokalnom aeroklubu, koji će osigurati prisustvo carinskih i policijskih službenika.

autor: Dževad Mešić, suradnik (Bihać), foto: Aerodrom Bihać

Vinci objavljuje podatke o broju putnika kvartalno i to oko sredine mjeseca, pa bi se brojke za Beograd mogle objaviti za koji dan. No, prvo je direktor ACI Europe Oliver Jankovec izjavio da će Beograd u VI. mjesecu imati 70% prometa iz 2019. Potom je direktor Vincia isto to izjavio dva dana kasnije. Stoga je za očekivati da će brojka putnika Beograda u VI. mjesecu biti preko 400.000. To je više nego je imala cijela Hrvatska i četiri puta više od Zagreba. Nevjerojatno! Beograd je ovime sam vrh zrakoplovstva Europe, te je iza sebe ostavio veliku većinu najboljih zračnih luka Europe. Iskrene čestitke!!!

Air Serbia je pak objavila da je u VI. mjesecu imala 170.413 putnika i da je to 54,1% svih putnika Beograda. To bi pak značilo da je Beograd imao 315.000 putnika, i nikako nije 30% brojki iz 2019. No, kako god ogromna brojka!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

foto: Aerodrom Beograd

Aerodrom Beograd je dobio Service Quality nagradu od strane ACI Europe za aerodrome veličie 5 do 15 milijuna putnika. Na predavanju nagrade je bio Oliver Jankovec, glavni direktor ACI Europe, Ana Brnabić, premijerka Srbije i Nocolas Notebeart, CEO Vinci Concessions i predsjednik VINCI Airports.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Air Arabia u idućem tjednu povećava letove za Sharjah. Iako je ova linija operirala jednom dnevno, u idućem tjednu izvanredno, radi blagdana, operirat će čak 13 letova, pri čemu će čak 4 leta imati u petak 16.7, te po 2 leta u četvrtak, subotu i nedjelju 18.7. Air Arabia leti i 3 tjedna leta za Abu Dhabi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Arabia

Zamaaero je još 26.2. napisao najavu letova Turkisha, a nakon toga je pisao parcijalna objave o promjenama u planovima i realizaciji Turkisha. Pa pozabavimo se sada, na početku sezone što je to Turkish realizirao od najava, a što nije. Napominjem da je Turkish već mjesecima broj 1 kompanija Europe po broju putnika, dočim su i njihove frekvencije u regiji istinski fascinantne za ovo Covid-19 vrijeme. Kompanija je istim najavila 8 linija sa 125 tjednih letova, no sada operira isti broj linija ali sa bitno manje letova, njih pola, točnije 61 tjedni let (skoro 9 dnevno).

Turkish je za Sarajevo najavio 20 tjednih letova (svaki dan 3, uz petak kada je trebao letjeti 2). Uz to Anadolujet je trebao letjeti tri tjedna leta (četvrtak, petak i nedjelja). Kompanija je ozbiljno porezala Sarajevo i sada ima tek 11 tjednih letova (svakodnevno, uz 2. let ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom). Istim tim danima i Turkishev LCC Anadolujet leti za Sabihu 4 tjedna leta, dakle jedan više od plana.

Za Beograd Turkish je planirao tri dnevna leta, no ostvario je u ovom momentu 10 tjednih letova, a od 15.7. će ih imati 12 (svaki dan 2 leta osim utorka i subote kada ima 1 let).

Za Zagreb Turkish je planirao dva dnevna leta, no trenutno ih ima tek 5 tjedno, dok će od 12.7. letjeti svakodnevno.

Za Dubrovnik Turkish je najavio 11 tjednih letova, a ostvario je tek 2 tjedna leta (srijedom i subotom).

Prema Ljubljani Turkish je trebao letjeti dva puta dnevno, no u ovom momentu leti tek 5 tjednih letova (svaki dan osim utorka i četvrtka). Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

I za Skopje je Turkish planirao dva dnevna leta, no sada operira svakodnevno. Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

Za Prištinu je Turkish, također, planirao dva dnevna leta, no sada ih operira kao i Skopje sedam tjedno. Iznimka je jedino da kompanija nema letova u četvrtak, no zato ima dva leta u petak. Za Prištinu leti i Anadolujet za Sabihu tri tjedna leta (ponedjeljak, subota i nedjelja). Ovakav broj letova će ostati i dalje.

Na koncu i za Podgoricu Turkish je planirao dva leta dnevno, no sada ih operira 10 tjedno (svakodnevno i 2. let srijedom, petkom i nedjeljom). Ovako će operirati do daljnjega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Letove iz Prištine za ETF Airways počeo je odrađivati gotovo 20 godina stari A321, tvrtke Galistair Malta, registracije 9H-VDB. Avion je uzet privremeno, za top sezonu, i to u wet leasu. Galistair je osnovan 2019. godine, a uz navedeni A321 posjeduje i dva A320.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: ETF

Aerodrom Podgorica je u VI. mjesecu imao 53.542 putnika (5.905 u VI/2020). Na aerodromu je bilo 397 operacija (126 u VI/2020). Do sada je u prvih pola godine Podgorica ostvarila 164.379 putnika (88.045 prošle godine) na 1450 operacija (1381 prošle godine). Podgorica je imala u VI. mjesecu ove godine 45,2 tone carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Aerodrom Tivat je u VI. mjesecu imao 87.411 putnika (1030 u VI/2020). Ukupno je ostvarno 628 operacija (127 u VI/2020). Aerodrom je do sada ostvario 127.218 putnika u prvih šest mjeseci ove godine (30.784 prošle godine) na 1260 operacija (541 prošle godine). Podgorica i Tivat su u VI. mjesecu zajedno ostvarili 140.953 putnika (6935 u VI/2020) na 1025 operacija (253 u VI/2020). Ukupno do sada oba aerodroma su ostvarila 291.597 putnika u pola godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Tivat)

FlyBosnia je konačno, nakon silnih prolongiranja i mijenjanja planova (što je novo?), krenula sa redovnim letovima. U idućem tjednu kompanija leti

 • Riyadh 4 tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak, petak i nedjelja), dok konkurentski flynas leti 6 tjednih letova (svaki dan osim nedjelje)
 • Gassim 2 leta (utorak i četvrtak)
 • Manama 2 leta (utorak i petak), a konkurentski Gulf leti isto toliko (srijeda i subota)
 • Kuwait 1 let (petak), dok konkurenti Jazzera leti 4 tjedna leta (utorak, srijeda, petak i subota), a Kuwait 2 leta (srijeda i subota)
 • Hurghada 1 let (utorak)
 • Doha 1 let (subota)

Stoga FlyBosnia leti 11 tjednih letova, no nikako nije konkurentna na linijama za Riyadh, Manamu i Kuwait, tj. na 3 od svojih 6 linija. Ostaje za vidjeti što će se od tih letova nastaviti realizirati jer smo do sada bili svjedoci da je kompanija naglo i nenajavljeno otkazivala i zakazivala linije i frekvencije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Ryanair je prolongirao linije iz Zadra za Edinburg na 1.9, Newastle na 1.9 i Liverpool na 2.9. Manchester je smanjen sa 4 na 2 leta. Jedino je, za sada, linija za London Stansted ostala sa planiranom frekvencijom od 4 tjedna leta, iako ima najava da bi se i ona mogla uskoro smanjiti na 2 tjedna leta. Ryanair ima 37 linija iz Zadra.

Ovo prolongiranje na nakon sezone je ogroman udarac za hrvatski turizam, obzirom da su turisti iz Velike Britanije vrlo brojni, dočim će značajni hotelski kapaciteti ostati nepopunjeni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines u idućih 10 dana mijenja Dash 8-400 na većini letova za Frankfurt. Stoga će od 6. do 15.7. na ovoj liniji letjeti od 30 letova:

 • A320 11 puta (36,7%)
 • A319 10 puta (33,3%)
 • Dash 8-400 9 puta (30,0%)

Ukupno A319/A320 lete 21 puta tj. 70% svih letova. Lufthansa i dalje leti na liniji sa CRJ-900 dva puta dnevno. Takvo stanje će potrajati idućih bar mjesec i pola.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Aerodrom Sarajevo je u VI. mjesecu imao 71.985 putnika (u VI/2020. imao je tek 3629). Broj operacija je bio 1178 (u VI/2020 343). Ovog VI. mjeseca Sarajevo je imalo 217,1 tonu carga (u VI/2020 164,4 tone).

Sa aerodroma je niz kompanija pokrenuo nove linije ili obnovio stare, a i Wizz Air je otvorio bazu, što je sve akumuliralo dodanim putnicima. Samim time Sarajevo je postiglo čak 71% putnika Zagreba, te je preskočilo Dubrovnik, što je više nego fascinantan rezultat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Air Serbia i Turkish su proširili code-share. Air Serbia je dodala svoje kodove na Turkisheve letove za Tel Aviv, Amman, Cairo, Odesu i Kijev. Za sada su u sustavu vidljivi letovi za Kijev i Kairo, ostali nisu vidljivi. Turkish je pak svoje kodove stavio na letove za Banja Luku i Tivat. Ovi letovi već su vidljivi u sustavu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Canada je objavila da 2.6.2022. kreće letjeti na liniji Toronto-Zagreb. Air Canada će zamijeniti leisure prijevoznika Air Canada Rouge koji je letio za Zagreb do 2019, što je odlična vijest obzirom da je Rouge letio samo sa ekonomskom i premium ekonomskom klasom, a imao je i sardina konfiguraciju u prilično starim Boeinzima 767-300. Rouge je iz flote izbacio sve 767 i sada leti samo uskotrupne letove po Sjevernoj Americi.

Linija će se operirati tri puta tjedni, jedan let manje nego 2019, svakog ponedjeljka, četvrtak i subote. Air Canada će na liniji letjeti sa Airbusom A330-300 koji ima 32 sjedala u business klasi, 24 u premium ekonomskoj i 241 u ekonomskoj klasi.

Na liniji će istovremeno letjeti i Air Transat koji kreće par dana ranije, 29.5. sa svojim A330-200 koji ima 332 sjedala. Air Transat će prvo letjet jednom tjedno (nedjeljom), a nakon dva tjedna (od 16.6.) kreće sa dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja). Ovo pak znači da će Zagreb biti povezan sa Torontom 5 puta tjedno, 2 leta manje nego 2019. Air Transat će liniju operirati od 2.10. (zadnjih četiri tjedna jednom tjedno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Canada

Najave Lufthansinih letova smo objavili 19.2. Sada kada se pet mjeseci kasnije zahuktala sezona situacija je slijedeća:

 • Lufthansa operira manje letova za Zagreb nego je bilo najavljeno za kraj III. mjeseca. Naime, kompanija još uvijek operira najavljenih 2 dnevna leta na liniji Frankfurt-Zagreb, no isto smanjuje na 11 tjednih letova od sredine VII. mjeseca, obzirom da će od ponedjeljaka do srijede operirati jedan dnevni let. Croatia operira 3 dnevna leta, dočim obije kompanije imaju 32 tjedna leta na ovoj liniji.
 • Lufthansa je planirala operirati Minhen-Zagreb 2 puta dnevno. No od letova je odustala. Croatia operira liniju 5 puta tjedno, umjesto prvotno planiranih 2 puta dnevno. Istim na liniji ima tek 5 tjednih letova, umjesto prvotno planiranih 28 tjednih letova
 • Split-Frankfurt kompanija operira kako je i planirala, 6 puta tjedno, što sa Croatijinih 7 letova čini 13 tjednih letova
 • Split-Minhen Lufthansa operira 7 puta tjedno, iako je početkom IV. mjeseca operirala 8 tjednih letova. No, Croatia je povećala jedan tjedni let, pa obije kompanije i dalje operiraju 15 tjednih letova
 • I Dubrovnik-Frankfurt kompanija operira kako je i najavila, jednom dnevno, što sa Croatijinim letovima čini 14 tjednih letova
 • Jednako tako na liniji Dubrovnik-Minhen kompanija leti 8 tjednih letova kako je i planirala, dok Croatia leti 2 tjedna leta, tj. zajedno imaju 10 tjednih letova. Croatia je ozbiljno smanjila broj letova na ovoj liniji obzirom da je na proljeće letjela čak 5 tjednih letova.
 • Za Zadar iz Frankfurta kompanija leti ponedjeljkom, srijedom, subotom i nedjeljom kako je bilo i planirano.
 • I iz Minhena za Zadar kompanija leti kako je i planirala, tri puta tjedno (srijeda, subota i nedjelja).
 • Na liniji Pula-Frankfurt kompanija je planirala letove ponedjeljkom, petkom i subotom, a taj broj letova je zadržala i do danas.
 • Linija Pula-Minhen planirana je dva puta tjedno (subota i nedjelja), a tako se i sada operira.
 • Na liniji Mihen-Rijeka Lufthansa operira kako je i planirala jednom tjedno, subotom, dok Croatia operira tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, tj. obije kompanije zajedno imaju 4 tjedna leta.
 • Na liniji Ljubljana-Franfkurt Lufthansa je planirala letjeti dva dnevna leta. I tu frekvenciju nije ostvarila sve do nedavno. No, idući tjedan i povećava broj letova, pa će letjeti svaki dan dva dnevna leta, osim četvrtka, subote i nedjelje kada leti 3 dnevna leta, tj. 17 tjedno.
 • Iako je Lufthansa planirala letjeti i na liniji Ljubljana-Minhen svaki dan od kraja III. mjeseca od ove linije je odustala, pa se ona ne operira čak niti u top sezoni.
 • Linija Beograd-Frankfurt je imala 2 dnevna leta, no ista se povećava na čak 22 tjedna leta, tako što će od 12.7. kompanija letjeti 3 dnevna leta za Frankfurt, a 4. let će letjeti petkom.
 • Linija Beograd-Minhen se prvotno planirala operirati tri puta tjedno, no sada se ipak operira svaki dan sa dva dnevna leta, osim nedjelje kada operira jedan dnevni let
 • Na liniji Sarajevo-Minhen kompanija je trebala operirati dva tjedna leta. No, ovu liniju je Lufthansa zamijenila linijom Sarajevo-Frankfurt koju operira svakodnevno
 • I za Tivat kompanija leti kako je i planirala nedjeljom za Frankfurt i subotom za Minhen.

Iako je Lufthansa povećala broj letova spram planiranih u Beogradu, samo u Zagrebu je smanjila broj planiranih letova i to za 17 tjedno, te u Ljubljani ima manje 4 tjedna leta, dok je u Splitu smanjila broj letova za 1 tjedno. Sve ostale linije operira kako je i planirala.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Hrvatske zračne luke u VI. mjesecu su ostvarile preko 325.000 putnika. Do sada je najviše putnika ostvarivao Zagreb, no ovaj mjesec po prvi puta najviše putnika imao je Split, a što će biti pravilo iduća tri mjeseca:

 • Split je ostvario 116.596 putnika (u VI/2020 tek 26.150)
 • Zagreb je ostvario 100.933 putnika (u VI/2020 44.402), sa 2426 operacija (VI/2020 1138), dok mu je cargo u VI. mjesecu bio tek malo veći spram V. mjeseca i to 900 tona (u VI/2020 659 tona)
 • Dubrovnik je ostvario 59.566 putnika (VI/2020 10.592), na 2021 operaciji (VI/2020 1352), te je ostvario 3,1 tonu carga (VI/2020 0,5 tona)
 • Zadar je ostvario 25.015 putnika (VI/2020 2992) na 1048 operacija (VI/2020 526)
 • Pula je ostvarila 19.704 putnika (VI/2020 1318), na 898 operacija (VI/2020 368)
 • Rijeka je imala 2388 putnika (VI/2020 1828) na 430 operacija (VI/2020 292)
 • Osijek je imao 1053 putnika (VI/2020 96) na 184 operacije (VI/2020 44)

Brač i Lošinj nam nisu, kao i uvijek, poslali podatke.

Nešto lošije rezultate ima Dubrovnik kome se čak i Zadar približio na 50% brojke, a isti zaostaje 50% spram Zagreba i Splita. Zagreb je po prvi puta u posljednjih 16 mjeseci (od III/2020) prešao 100.000 putnika. Napokon.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Kao što smo prije neki dan napisali Ryanair je iz prodaje izbacio letove na liniji Bergamo-Zagreb u VIII. mjesecu. No, danas je letove ponovo vratio i isti se prodaju utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Neovisno jesu li se predomislili ili se radilo o nekoj kompjuterskoj pogrešci isto je vrlo neozbiljno od kompanije, te stvara konfuziju među putnicima.

Letovi na ovoj liniji se vrlo loše prodaju, a cijene karata su od 17 EUR za povratku kartu naviše. Zbog loše prodaje Ryanair se čak i reklamirao na televiziji u Hrvatskoj, što istinski nije uobičajena praksa ovog LCC.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Crna Gora je ukucala još 3 milijuna EUR u Air Montenegro. Kao što sam rekao ni u ludilu se ovaj posao neće moći provesti sa „samo“ 20 milijuna EUR (bez novca za kupnju aviona). I ovih 3 milijuna svakako nije posljednji novac koji će se ukucati u kompaniju. Pitam se koliko će trebati da Ryanair tuži Crnu Goru i Air Montenegro, ili da sama Europska Unija pokrene postupak za provjeru legalnosti ukucavanja ovog novca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.