Novosti iz regije

Pula je u VII. mjesecu ostvarila 102.320 putnika (65.745 u VII/2021). Ovo je 55,0% putnika iz istog mjeseca 2019. (186.159).  Pula je u VII. mjesecu imala 1568 operacija (1516 u VII/2021). Pula nije imala carga. Ukupno je u prvih 7 mjeseci Pula ostvarila 213.274 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Pula

Zrakoplovno-tehnički centar nije isporučio Hrvatskoj vojsci jednog Canadaira i dva Air Tractora kako je obećao. Tako požare u Hrvatskoj u top sezoni gasi samo 4 Canadaira i tri Air Tractora, dok su dva Canadaira i tri Air Tractora i dalje na remontu. Pritom je jedan Air Tractor u Zadru i ne može letjeti radi tvrdog slijetanja, te su mu oštećeni plovci. Uprava ZTC-a tvrdi da ne može primiti avion.

Trenutno je 17 mehaničara na godišnjem, a uprava na godišnji tjera i voditelja za protupožarne zrakoplove, te njegova zamjenika i još dva mehaničara za Canadaire iako se oni tome protive i žele dovršiti avione. Koji vrag????

Dva mehaničara su otišla na bolovanje iako su ulovljeni kako rade popravke avione u inozemstvu. U ZTC-u je postalo normalno da mehaničari idu par mjeseci na bolovanja i onda odlaze u inozemstvo na privremeni rad.

ZTC je izgubio posao održavanja Air Tractora za Makedoniju, te posao u Egiptu vrijedan 300 milijuna kuna. Zbog stanja u ZTC-u ostavku na mjesto zamjenika predsjednice dao je umirovljeni general Josip Štimac, nezadovoljan njegovim radom.

autor: Alen Šuric, analitičar (Zagreb), foto: HRZ

Tijekom VIII. mjeseca Zračna luka Mostar će imati 5 letova za Cataniu (Electra Airways), 5 letova za Katowice (LOT), 4 leta za Palermo (Croatia), te 2 leta za Beirut (Croatia) i 1 za Dublin (Croatia). Ovo znači 17 letova u VIII. mjesecu.

Istovremeno Croatia ima 6 ferry letova za Zagreb (koji odlaze prazni) i jedan ferry let za Dubrovnik (koji je mogao biti za Zagreb), pa nije jasno zašto ne obnaša redovnu liniju za Zagreb. Uz dodatnih 3 leta sa Dash 8-400 Croatia je mogla imati dva tjedna leta na redovnoj liniji.

autor: Alen Šuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

EasyJet će suspendirati letove između Prištine i London Gatwicka od 2.9. Linija će se obnoviti tek 27.3.2023. EasyJet je letio dva tjedna leta između dva grada. EasyJet i dalje leti iz Prištine za Basel, Berlin i Genevu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Direktor ZL Dubrovnik koji odlazi u mirovinu Frano Luetić je za Slobodnu Dalmaciju rekao: „Poručujem novom direktoru da ima izvrstan mladi tim stručnjaka, kao i stručni tim u najboljim srednjim godinama. Ništa bez dobrog tima, a njega će dočekati izvrstan tim. Oni će mu pomoći, a ako treba neke konzultacije, i ja ću biti tu na raspolaganju. Mislim da treba samo nastaviti tim putem kojim smo mi išli. Želim mu svako dobro i puno uspjeha. Neće imati problema, imat će izvrsne suradnike i stručnu radnu snagu“.

Gospodin Luetić je poslao i poruku zamaaero: „Nakon punih 49 godina rada u Zračnoj luci Dubrovnik, od kojih pune 4,5 godine kao glavni direktor, konačno je došlo vrijeme da pođem u mirovinu. Moj je zadnji radni dan ponedjeljak 8.kolovoza, ove godine. Bilo je to jedno dugo, bogato razdoblje puno uspona i padova, ali nadasve lijepih uspomena. Cijelo razdoblje provedeno na radu i druženju sa zaposlenicima, kolegama, poslovnim partnerima i svim ostalim strankama do kraja će mi života ostati u sjećanju. Svaki sam posao radio sa zadovoljstvom i davao sve od sebe za boljitak naše zračne luke, kao i njezino što bolje pozicioniranje u odnosu na konkurenciju sličnih zračnih luka u svijetu. Drugima prepuštam da ocijene jesam li bio uspješan. Svakako, odlazak u mirovinu jedno je veliko raskrižje u životu, rastanak od ustaljenih navika u načinu života, ali s druge je strane i rasterećenje, novo iskustvo i osjećaj slobode za raspolaganje vremenom koje stoji ispred mene. Najljepša i velika hvala svim dobrim ljudima na dugogodišnjoj suradnji i podršci. Zračnu luku ostavljam u vrlo dobrom stanju, kako fizičkom, tako i materijalnom i vjerujem kako novoj upravi sa suradnicima i u potpunosti stručnim djelatnicima neće biti teško nastaviti već uhodanim stazama. U svakom slučaju, izazova će biti obzirom na dinamiku zrakoplovne branše, međutim ako se voli posao, nijedan cilj nije nedostižan. Još jednom velika hvala svima na danom mi povjerenju i suradnji za vrijeme ukupnog mog dugog radnog vijeka.“

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Aerodrom Podgorica je u VII. mjesecu imao 167.498 putnika (94.214 u VII/2021). Ovo je 101,6% putnika iz istog mjeseca 2019. (164.835). Aerodrom je imao 1504 operacije (1149 u VII/2021). U prvih 7 mjeseci Podgorica je imala 653.567 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Vlada Republike Hrvatske je predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik imenovanje Viktora Šobera za direktora, temeljem provedenog javnog natječaja. Kako je većinski vlasnik ZL Dubrovnik upravo Republika Hrvatska ovo imenovanje će se sigurno i desiti. U prvom krugu natječaja su ispali Roko Tolić i Josip Paljetak radi manjkavih prijava. U drugom krugu u razgovoru su bili Mato Klaić, Viktor Šober, Lukša Lukšić i šesti kandidat koji je javnosti ostao nepoznat.

Viktor Šober je savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo pri Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske u Europskoj Uniji. Od 2011. do 2015. je bio prvi tajnik Predstavništva. 2011. je radio u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo na mjestu šefa ureda za međunarodne organizacije i kooperaciju. 2010. je radio u Eurocontrolu. Od 2005. do 2010. je radio u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, a najviša pozicija mu je bila Viši savjetnik. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu. Šober se kandidirao i na prošlom natječaju, ali je kandidaturu povukao.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Dubrovnik

Ove zime Air Montenegro planira nastaviti letjeti iz Podgorice za Beograd (14 letova tjedno), Paris (2), Frankfurt (2), Ljubljanu (3) i Zurich (2 leta tjedno). Iz Tivta letjet će za Beograd (7 letova tjedno) i Istanbul (7 letova tjedno). Ovo znači da će kompanija ove zime imati 37 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Mahan Air je otkazao letove iz Teherana za Beograd. Mahan je letio sa Airbusom A310 jednom tjedno i tvrdio da su mu putnici bili prvenstveno kineski državljani. Kao što sam rekao u analizi jako teško će Mahan nastaviti letove nakon što je Hainan otvorio nonstop liniju iz Pekinga za Beograd. I eto, bio sam u pravu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mahan Air

Dubrovnik je u VII. mjesecu ostvario 425.536 putnika (191.714 u VII/2021). Ovo je 82,7% putnika iz istog mjeseca 2019. (514.723). Aerodrom je pritom imao 3824 operacije (2940 u VII/2021). Dubrovnik je ostvario 117,5 tona carga (122,9 u VII/2021). U prvih 7 mjeseci Dubrovnik je ostvario 1.115.082 putnika i 214 tona carga. Prisjetimo se da u cijeloj 2021. Dubrovnik nije uspio ostvariti ni milijun putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Dubrovnik

Zadar je u VII. mjesecu ostvario nevjerojatnih 237.327 putnika (118.242 u VII/2021). Zadar je imao čak 163,2% putnika iz istog mjeseca 2019. (145.406). Ovo je i rekordan broj putnika u cijeloj povijesti Zadra. Zadar je obavio 2690 operacija (2168 u VII/2021). Aerodrom je ostvario i 0,4 tone tereta.

U prvih 7 mjeseci kroz Zadar je prošlo 566.788 putnika. Sada je već jasno da će Zadar preskočiti milijun putnika ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Kompanija AlpAvia je registrirala Embraer ERJ145 u slovenski registar (kao S5-APB). Avion je star 23 godine. Avion je prije letio za Air France HOP! i bmi Regional. Avion je trenutno na bojanju u Estoniji, te će u Sloveniju doći u prvoj polovici VIII. mjeseca. Avion će letjeti ACMI i charter letove. Kompanija je do sada imala samo poslovne avione te u floti ima Cessnu C560XL Citation XLS+ i Cessnu 510 Citation Mustang, obije bazirane u Mariboru.

Preneseno sa: Adria Grupa, Sierra 5, foto: Wikipedia

Wizz Air će povećati broj letova na liniji Sarajevo-Abu Dhabi sa 4 na 5 letova tjedno od 12.8. Linija se istim mijenja u operiranju na ponedjeljak, srijedu, četvrtak, petak i nedjelju. Linija će se ovako operirati do 4.9. kada se ponovo vraća na 4 tjedna leta (utorak, četvrtak, subota i nedjelja). Kompanija je povećala broj letova sa 3 na 4 od 5.5. ove godine. Na liniji leti još i Air Arabia.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Wizz Air otkazuje čak 7 linija za Sarajevo ove zime. Kompanija neće letjeti za Charleroi (ovog ljeta letjela je 2 leta tjedno), Beauvais (2), Veneciju Treviso (2), Oslo Sandefjord (2), Gothenburg (2), Malmo (ovog ljeta letjela 3 tjedna leta) i Stockholm Skavsta (2).

Kompanija nastavlja letjeti za Copenhagen (4 tjedna leta), Billund (2), Basel (4), Cologne (3), Dortmund (3), Hamburg (2), Memmingen (3), Eindhoven (3), Abu Dhabi (4), London Luton (2), a uvodi se i linija za Saarbrucken (2 tjedna leta). Ovo znači da će Sarajevo imati 6 linija i 15 letova manje nago ovog ljeta. Tek treba vidjeti što ova rezanja znače, hoće li Wizz Air to napraviti i u ostatku regije (trenutno je u procesu upisivanja letova) ili se nešto dešava u Sarajevu.

Ostaje za vidjeti hoće li se Wizz Air predomisliti u idućim danima, ali za sada je plan ovakav. Otkazivanja i smanjenja za Sarajevo imaju još neke kompanije ove zime o čemu ćemo pisati idućih dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

LATAM je pokrenuo code-share sa Iberiom na letovima prema Zagrebu i Dubrovniku. Kako je 2019. Hrvatska imala preko 200.000 turista iz Latinske Amerike ovi letovi će i te kako pogodovati povratku turista iz Argentine, Čilea, Brazila i drugi država Latinske Amerike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LATAM

Iako je Wizz Air prvotno otkazao letove za Larnacu i to ne samo ove zime nego i iduće cijele godine, sada je ipak objavio letove. Čak štoviše kompanija povećava broj letova sa sadašnjih 2 (srijeda i nedjelja), na 3 tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak). Kako i Air Serbia planira imati tri tjedna leta za Larnacu (četvrtak, subota i nedjelja), ovo znači da će Beograd sa Larnacom biti povezan sa šest tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Aerodrom Sarajevo je napravio promotivnu akciju „Preporuka za vikend putovanja“ u kojoj promovira po jednu destinaciju u koju putnici mogu otići na short break. Prva objava je za Billund, grad dom Lega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Aerodrom Sarajevo je napravio vrlo simpatičan video-spot koji promovira uspjehe aerodroma u prvih pola godine 2022. Spot traje 1:39 minuta i prepun je vrhunskih kadrova. Uživajte:

Air Montenegro ima samo dva od pet članova borda direktora. Nova Vlada od IV. mjeseca nije imenovala nove članove borda. Ovo je izuzetno loše za kompaniju jer ista ne može normalno funkcionirati.

Uz to Vlada je odavno dovršila natječaj za direktora kompanija, ali se još nije odlučila za jednog od kandidata. Vlada nije ni poništila natječaj. Dakle situacija ne ni na nebu ni na zemlji, a kompanija ima vršioca dužnosti direktora. Kako je moguće da se Vlada toliko loše odnosi prema kompaniji? Kompanija će odraditi cijelu sezonu bez direktora što je više nego loše. Ovakvo stanje znači niz limita u pregovaranjima, operacijama i funkcioniranju kompanije. Limita koji osjetno ograničavaju samu kompaniju. Stoga će još jedna sezona proći a da kompanija ne stane na zelenu granu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Serbia je povećala letove na liniji Beograd-Moskva sa 8 na 10 tjedno. Istovremeno kompanija je povećala i broj letova na liniji Beograd-Sochi sa 2 na 3 tjedno. Ovime je Srbija povezana sa Rusijom čak 16 puta tjedno na tri linije (treća linija je za St.Petersburg).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

 

Wizz Air prekida letove na liniji Beograd-Larnaca nakon 26.10. Kompanija za sada nema najavu obnove linije u III. mjesecu 2023. Za razliku od toga Air Serbia ima do 10 letove tjedno za Larnacu. Evidentno je ovo još jedna linija gdje je Air Serbia pobijedila Wizz Air.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Makedonija će produžiti TAV-u koncesiju na aerodromima Makedonije za dodatne dvije godine, do VI. mjeseca 2032. (umjesto VI/2030.), a zbog pandemije Covida-19 koja je bila od III/2020 do III/2022. Ovime se TAV-u kompenziraju dvije mršave godine. TAV ima koncesiju na Skopje i Ohrid na 20 godina, a ista je započela 2010. Originalan potez koji bi mogli kopirati i drugi koncesionari.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ohrid

Air Serbia je objavila natječaj za kabinsko osoblje, već drugi ove godine. Kandidati moraju imati više od 18 godina i svjedodžbu srednje škole, uz odlično poznavanje engleskog jezika. Natječaj je otvoren do 10.8. Na prošlom natječaju, u IV. mjesecu kompanija je primila 28 kandidata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Serbia

Air Montenegro nema online check in. Ovo je vrlo loše i istinski za ne povjerovati u 2022. godini. Iz kompanije su mi rekli da online check in nemaju jer trenutni PSS provajder nema odgovarajuće rješenje. Air Montenegro kaže da će online check in biti uveden kada PSS provajder bude ispunjavao zahtjeve za standarde za datu opciju. Stoga su crnogorski putnici osuđeni na chekiranje na šalterima.

Air Serbia koja je glavni konkurent Air Montenegru na letovima iz Podgorice i Tivata ima online check in. A što imaju i druge kompanije koje lete za Crnu Goru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Serbia od 4.8. povećava broj letova za Larnacu na 10 tjedno. Četvrtkom i nedjeljom kompanija ima i po tri dnevna leta. Letovi za Larnacu se obavljaju sa A319. U isto vrijeme Wizz Air ima tek dva tjedna leta za Larnacu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aegean će zadnji let iz Atene za Zagreb obaviti u srijedu 12.10, iako je prvotni plan bio da lete do kraja X. mjeseca. Nakon toga letova neće biti do proljeća. Kompanija za Zagreb leti dva tjedna leta (srijeda i subota).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

foto: Aerodrom Beograd

Skytrax je smjestio Beograd na 8. mjestu i Zagreb na 10. mjestu među aerodromima Istočne Europe. Oba aerodroma su pala za jedno mjesto spram 2021. godine. U Istočnoj Europi prva je Budimpešta, slijedi Tallinn i Bukurešt. U svijetu prvo mjesto osvojila je Doha, pa Tokyo Haneda i Singapore. Ni jedan aerodrom iz regije nije ušao u top 100 aerodroma svijeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Skopje je u VI. mjesecu imalo 213.347 putnika, što je 99,2% putnika iz istog mjeseca 2019. Skopje je pritom imalo 1654 operacija. U prvoj polovici godine Skopje je ostvarilo 862.479 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Lufthansa sutra (u srijedu) otkazuje 678 letova iz Frankfurta i 354 iz Minhena. Čak 134.000 putnika će imati direktne posljedice. U regiji se otkazuje 26 letova prema Njemačkoj, odnosno 50 letova u oba smjera. Osim Lufthanse otkazuju se i letovi Croatie obzirom da i njih opslužuje osoblje Lufthanse.

Ljubljana 3 leta:

 • Frankfurt u 7:05
 • Minhen
 • Frankfurt u 14:00

 

Zagreb 8 letova:

 • Frankfurt u 6:40
 • Minhen u 6:50
 • Frankfurt u 7:30
 • Frankfurt u 9:10
 • Minhen u 13:35
 • Frankfurt 14:35
 • Frankfurt 18:00
 • Minhen 18:45

 

Pula 1 let:

 • Minhen 17:05

 

Rijeka 1 let:

 • Frankfurt 18:45

 

Zadar 2 leta:

 • Frankfurt 19:05
 • Minhen 19:50

 

Split 4 leta:

 • Minhen 7:55
 • Frankfurt 14:45
 • Minhen 17:05
 • Frankfurt 18:40

 

Dubrovnik 3 leta:

 • Frankfurt 7:30
 • Minhen 16:45
 • Frankfurt 18:30

 

Sarajevo 2 leta:

 • Frankfurt u 6:40
 • Frankfurt u 12:25

 

Beograd 3 leta:

 • Frankfurt u 6:05
 • Frankfurt u 14:15
 • Minhen u 17:20

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Wizz Air od 3.10. povećava broj letova na liniji Beograd-Abu Dhabi sa tri na četiri leta tjedno uvođenjem leta ponedjeljkom na postojeće letove utorkom, četvrtkom i subotom. Od 30.10. letovi ponedjeljkom se prebacuju na nedjelju.

autor: Alen  Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.