Novosti iz regije

Royal Jordanian će uvesti dva tjedna leta na liniji Amman-Sarajevo. Letovi će krenuti 17.6. i operirat će svakog utorka i petka sa Airbusom A320 (150 sjedala). Linija će se za sada operirati do 9.9, no postoji mogućnost da se produži i nakon tog roka. Royal Jordanina je član Oneworlda.

Kako je FlyBosnia planirala letjeti iz Sarajeva za Amman ostaje pitanje može li bosanski startup konkurirati poznatom i etabliranom prijevozniku na liniji koja nema pretjerano puno potencijala. Neosporno ona će imati putnika, ali ne za dva prijevoznika. FlyBosnia je mogla pokrenuti niz linija iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Banja Luke prema Zapadnoj Europi i Istanbulu, no ona se odlučila isključivo na linije prema Bliskom Istoku gdje na svakoj od linija koje će pokrenuti ima jaku konkurenciju. Krajnje nerazborito.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Aegeanova kompanija Animawings je otkazala planirane letove na liniji Bukurešt-Dubrovnik. Linija se trebala operirati od 18.6. do 17.9 jednom tjedno (subotom) sa A320. Linija će se i dalje operirati od strane rumunjskog LCC BlueAira i TAROM-a.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Animawings

Još tri linije je Croatia vrlo neinteligentno prebacila sa Zagreba na Split. Za Bucharest iz Zagreba nema konkurencije jel u ovom momentu nitko ne leti. No, zato u Splitu ima konkurenciju jakog LCC BlueAir koji će letjeti jednak broj letova (po dva tjedno no sa duplo većim avionom). Za očekivati je da će za Bukurešt iz Zagreba vrlo brzo letove pokrenuti Ryanaira, TAROM ili BlueAir. Bravo genijalci iz Buzina.

Jednako tako za Prag iz Zagreba kompanija nema konkurencije. No njihov jedan let tjedno iz Splita imaju konkurenciju ekstremno agilnog Smartwingsa koji leti svakodnevno. Da, vrlo je logično ne letjeti iz svog huba gdje nemate konkurenciju, već iz sekundarnog aerodroma gdje konkurencija ima sedam puta više letova. Za očekivati je da će za Prag iz Zagreba letove vrlo brzo pokrenuti Eurowings, Ryanair ili ČSA.

Na koncu kompanija je odlučila ne obnoviti liniju Zagreb-Milano iako Ryanaira leti iz udaljenog Bergama 4 puta tjedno. No, zato će njihova dva tjedna leta konkurirati jednako tako agilnom i jeftinom easyJetu koji će za isti grad (Milano Malpensa) letjeti bitno više, čak šest puta tjedno. Majke mi pitam se jel to netko u Buzinu igra par-nepar bim-bam-bus sa odabirom linija ili to čine onako nasumice, kako im padne na pamet. Jel svi ovi potezi su krajnje nelogični i komercijalno potpuno neisplativi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Za Sofiju iz regije trenutno lete (stanje 4-10.4):

 1. 4 Beograd (Air Serbia)
 2. 2 Zagreb (Ryanair)
 3. 2 Skopje (Gullivair)
 4. 1 Priština (ALK)

Stoga Beograd ima najviše frekvencija, ali Zagreb najviše ponuđenih sjedala prema Sofiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Gullivair

Aerodrom Priština je u III. mjesecu imao 195.241. putnika. Ovo je 15,2% više nego 2019. Ovo znači i da je Priština imala 1039 putnika manje od Zagreba, nešto što nismo vidjeli već dugi niz mjeseci. Zamaaero je predvidjela da će Zagreb prestići Prištinu u III. mjesecu. U IV. mjesecu razlika će biti i bitno veća u korist Zagreba. U prvom kvaralu Priština je ostvarila 555.895 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski prima plaću od 3550 EUR. Njegov zamjenik Petar Radulović prima 2.200 EUR plaće. Predsjednik odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković prima naknadu od Aerodroma u visini 1870 EUR. On kao savjetnik Udruženja banaka dobiva još i 2252 EUR mjesečno. Ovo su sva trojica napisali u svojim imovinskim karticama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Podgorica

Iz Geneve za regiju daleko najviše letova ima Priština (stanje 4-10.4.):

 1. 17 Priština (12 easyJet, 3 Eurowings, 2 Swiss)
 2. 4 Split (easyJet)
 3. 3 Beograd (easyJet)
 4. 2 Dubrovnik (easyJet)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Svim čitateljima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs i puno božjeg blagoslova.

Zamaaero u iduća dva tjedna tijekom katoličkog i pravoslavnog Uskrsa neće objavljivati intervjue.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je 8.4. raspisalo natječaj za direktora Zračne Luke Dubrovnik. Trenutno funkciju direktora obnaša Frano Luetić kojem je tijekom Covida-19 produžen mandat po šest mjeseci nekoliko puta, a upravo radi pandemije. Luetić je najavio da će otići sa funkcije nakon Covida-19. Obzirom da ima 68 godina to će se sada vrlo vjerojatno i desiti.

Kandidati moraju ispunjavati slijedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni studij i to pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke, najmanje deset godina radnog iskustva, najmanje pet godina iskustava na rukovodećem položaju, najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti i aktivno znanje engleskog jezika. Mandat direktora će biti četiri godine.

Kao kandidate za ovo mjesto za sada se spominje bivši direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić (koji je izvukao bespovratna sredstva za izgradnju ZL Dubrovnik i ozbiljno povećao promet) i koji je potvrdio da će se kandidirati, Viktor Šober, savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri EU, te Ivan Maslać, komercijalni direktor ZL Dubrovnik. Tonči Peović, bivši direktor ZL Dubrovnik, Zagreb i Brač, koji je bio kandidat 2020. izjavio je da se ovaj puta neće kandidirati. Peović je otišao u mirovinu sa ZL Brač u XII. mjesecu 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Beograd je u III. mjesecu imao 294.000 putnika, što je 79% brojke iz 2019. U prvom kvartalu ove godine Beograd je imao 744.000 putnika. Aerodrom je i dalje uvjerljivo na prvom mjestu u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Što čeka Air Montenegro sa otvaranjem letova za Amsterdam iz Podgorice? Amsterdam je veliko zračno čvorište, velik je broj P2P putnika, a broj konekcija je ogroman, među najvećima u Europi. Iz Amsterdama nema letova za Podgoricu, čak ni Wizz Air i Ryanaira ne lete ni za Eindhoven. Čak ni iz Tivta nema letova za Amsterdam. Stoga bi ovdje Air Montenegro i te kako trebala uskočiti i pokrenuti letove.

Naravno dobiti slotove na Amsterdamu je izuzetno teško, nakon London LHR, najteže od svih aerodroma Europe. No, nije nemoguće poglavito ako nema letova za jedan glavni grad. Tu bi se kompanija morala daleko više potruditi da dobije slotove i da prevenira Ryanair i Wizz Air. A Amsterdam bi i te kako bio zlatna koka za kompaniju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Nakon što je pokrenuo liniju Varšava-Sarajevo, LOT pokreće i liniju za Prištinu. Istim kompanija ima letove za sve glavne gradove regije, a uz to leti i za niz gradova na Jadranu. Letovi kreću 6.6. i operirat će se četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom do 29.9. Svi letovi će biti sa Embraerom E195 (112 sjedala). LOT je definitivno regiju locirao kao svoje feeding tržište.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

Iako je British najavio 13 tjednih letova iz London Heathrowa za Zagreb, u tjednu od 11. do 17.4. ostvario je tek 8 letova, u tjednu od 18. do 24.7. 11 letova, u tjednu od 25.4. do 1.5. imat će 9 letova. Tek od 2.5. nadalje imat će planiranih 13 tjednih letova. Ovo smanjenje je rezultat nedostatka zaposlenih i otkazivanja stotina letova tjedno iz London Heathrowa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Croatia neće obnoviti liniju Zagreb-Stockholm, već je odlučila promijeniti Stockholm na Split. Iz Zagreba trenutno ni jedna kompanija ne leti za Stockholm. No, zato će Croatia svojih dva tjedna leta u Splitu konkurirati čak četiri kompanije. Naime, u top sezoni za Split će konkurencija letjeti čak 23 tjedna leta i to SAS (15 letova tjedno), TUI (1 let), Novair (2 leta), te Norwegian (5 letova tjedno). Koja je logika ne letjeti iz svog glavnog huba gdje nemate baš nikakvu konkurenciju nego letjeti iz sekundarnog aerodroma gdje na tvoja dva leta imaš konkurenciju 23 leta čak četiri kompanije?

Za očekivati je da će vrlo brzo Ryanaira, Eurowings, Norwegian ili SAS pokrenuti letove iz Zagreba za Stockholm. A onda će Croatia i opet cendrati da joj je konkurencija preuzela tržište. Bravo genijalci iz Buzina!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Za zračnu luku Cologne najaviše letova ima Zagreb (promatrani period 4-10.4.):

 1. 6 Zagreb (Eurowings)
 2. 4 Sarajevo (3 Eurowings, 1 Wizz Air)
 3. 4 Split (Eurowings)
 4. 3 Skopje (Wizz Air)
 5. 2 Tuzla (Wizz Air)
 6. 2 Zadar (Ryanair)
 7. 2 Niš (Air Serbia)

Iskreno čudno je da za Cologne letove ima čak 7 gradova regije (1/3 aerodroma), a nema ih i najveći aerodrom regije, Beograd. Beograd bi mogao za Cologne imati letove Eurowingsa (koji već operira Stuttgart i operirat će Dusseldorf) ili Wizz Aira. Cologne je jedna od najvećih LCC luka Europe, Eurowings preko Colognea ima brdo konekcija i Beograd bi se svakako morao potruditi dobiti te letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Kada će Turkish krenuti sa letovima za Split? Sustav po kojoj turski nacionalni prijevoznik pokreće linije je slijedeća: na prvoj destinaciji povećava broj letova sa svakodnevnog na 10 tjedno, pa na dva dnevno, čime pokriva sve svoje konekcije preko huba u Istanbulu. Kada to dostigne kompanija pokreće letove za drugu destinaciju u državi. Prvo pokreće tri tjedna leta, pa ih povećava na četiri, nakon toga na sedam tjedno. Kada to dostigne kompanija pokreće treću destinaciju u državi.

Kako je 2019. Turkish to dostigao u Dubrovniku, a isto će se ponovo destiti i ovog ljeta kada će kompanija letjeti svakodnevno za Dubrovnik, za očekivati je da će linija za Split krenuti vrlo brzo. Splitu ova linija i te kako treba jer nema ni jednog prijevoznika prema Istoku, pošto za Split ne leti ni flydubai, ni Qatar. Što je istinski čudno. Istim, Split nema vezu prema Bliskom i Dalekom Istoku, Indijskom subkontinentu te prema Australiji i Africi. Management Zračne luke Split bi se morao istinski potruditi da što prije dovede Turkish, ali bar jedan od dva bliskoistočna prijevoznika (Qatar ili flydubai).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Turkish

Trade Air će iz Ljubljane letjeti chartere za Krf, Dubrovnik, Eskisehir, Funchal, Heraklion, Hurghadu, Karpathos, Kafeloniu, Prevezu/Lefkadu, Rodos, Samos, Santorini, Tenerife Jug, Zakynthos i Zanzibar. Aegean će pak letjeti chartere za Krf, Karphatos, Prevezu/Lefkadu i Rodos.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Ryanair je ozbiljno smanjio broj letova za Zagreb tijekom V. i VI. mjeseca:

 • Basel se potpuno ukida u V. i VI. mjesecu, zadnji let je 29.4. a ponovo leti 1.7.
 • Brindisi se ukida u V. i VI. mjesecu, zadnji let je 27.4. i ponovo leti 3.7.
 • Sofija neće imati letova u VI. mjesecu
 • Charleroi se smanjuje sa 5 na samo 2 tjedna leta tijekom V. mjeseca
 • Krf neće krenuti 4.6. već 5.7. i operirat će se jednom tjedno
 • Dublin se smanje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Wezze se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Frankfurt se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Gothenburg se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Karlsruhe se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • London se smanjuje sa 7 na 4 leta tijekom V. mjeseca
 • Malmo se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Malta se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Memmingen se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Paphos se smanjuje sa 3 na 2 leta tijekom V. mjeseca
 • Rim se smanjuje sa 4 na 2 leta tijekom V. mjeseca

Jedino povećanje je Milano koji se od 5.6. povećava sa 4 na 5 letova tjedno.

Na ostalih 10 linija nema smanjenja. To znači da će Zagreb od 76 tjednih letova koliko ih ima trenutno, u V. mjesecu izgubiti 22 leta (operira ih 54) ili 28,9% svih letova. U V. mjesecu Zagreb je izgubio 6 letova ili 7,9% svojih letova.

Ovo je vrlo vjerojatno dokaz da Ryanair nije zadovoljan sa svojim performansama u Zagrebu. Brojka jest ozbiljna, ali nije tragična. Zagreb još uvijek operira više od 2 aviona iz Zagreba u V. mjesecu i skoro ukupan kapacitet u VI. mjesecu, dok u VII. mjesecu ima i povećanje dva leta, tj. operirat će ih 78 tjedno na 27 linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia je odlučila promijeniti operacije za Dublin iz Zagreba na Split. U Zagrebu je Croatia imala konkurenciju tri tjedna leta Ryanaira. No u Splitu će imati četiri tjedna leta Ryanaira i tri leta Aer Lingusa. I gdje je tu logika da Croatia umjesto da sa tri leta tjedno koliko planira operirati konkurira istom broju letova Ryanaira iz Zagreba sada konkurira čak 7 tjednih letova Ryanaira i Aer Lingusa? Krajnje nelogično i komercijalno blentavo. Uz to kompanija je prepustila tržište svog huba konkurenciji. I onda će se kompanija čuditi da stvara gubitke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Za Copenhagen najviše letova ima iz Zagreba (stanje 4-10.4):

 1. 9 Zagreb (6 Croatia, 3 Ryanair za Malmo)
 2. 6 Beograd (3 Air Serbia, 3 Wizz za Malmo)
 3. 5 Skopje (2 Wizz i 3 Wizz za Malmo)
 4. 4 Sarajevo (2 Wizz i 2 Wizz za Malmo)
 5. 3 Tuzla (Wizz za Malmo)
 6. 3 Banja Luka (Wizz za Malmo)
 7. 3 Priština (MyWings za Malmo)
 8. 2 Niš (Wizz za Malmo)
 9. 2 Ohrid (Wizz za Malmo)
 10. 1 Dubrovnik (Norwegian)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia

Tivat je u III. mjesecu imao 13.355 putnika (3102 u III/2021. i 26.863 u III/2019). Isto znači da je Tivat imao samo 49,7% putnika iz 2019. godine. Ovaj broj putnika je obavio na 234 operacije (164 u III/2021). Tivat je u prvom kvartalu ostvario 32.253 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tivat

Trenutno u flotama regije ima 66 aviona. Po državama regije broj aviona u flotama je slijedeći:

 1. 26 Hrvatska (Croatia 12, Trade Air 7, FlyAir 41 4, ETF 3)
 2. 20 Slovenija (Amelia 19, Flycom 1)
 3. 16 Srbija (Air Serbia) – uskoro dolazi 17. avion
 4. 3 Crna Gora (Air Montenegro 2, Montenegro Airlines 1)
 5. 1 BiH (Icar Air)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Turski LCC Pegasus će uvesti drugu liniju iz Skopja. Kompanija već više godine leti za Istanbul Sabihu, a od 2.6. letjeti će i za Izmir. Linija će prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a Airbusom A320 (180 sjedala). Na ovoj liniji letove već ima najavljene SunExpress koji će sa operacijama krenuti 19.6. (jednom tjedno, nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Pegasus

Aegean je otkazao drugi tjedni let iz Beograda za Rodos. Stoga će kompanija od 3.6, kada počinje sa letovima, letjeti samo jednom tjedno, petkom. Ostali letovi (Heraklion i Atena) ostaju kako je bilo i planirano.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Gradonačelnik Mostara Marko Kordić i direktor ZL Mostar Ivan Ljubić, bili su na razgovorima u Budimpešti sa predsjednikom Uprave Robertom Careyom oko možebitnih pokretanja letova Wizz Aira iz Mostara. Wizz Air je najavio da je moguće da će već na ljeto otvoriti letove iz Mostara i da bi prva linija trebala biti prema Italiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Najnoviji zrakoplov Trade Aira, Airbus A320, koji je dobio registraciju 9A-BTK, stigao je 6.4. u Zagreb iz Sharjaha (UAE). Dva zrakoplova A320, 9A-BTI i 9A-BTG, bila su na radovima održavanja, zbog čega je Trade Air u Prištini nakratko morao angažirati A320 bugarskog BH Air-a, a naknadno su uskočila i oba zrakoplova ETF Airways-a. 9A-BTI je odletio na Maltu da bi nakon dva tjedna održavanja krenuo letjeti za TUI iz Hannovera prema Kanarskim otocima.

Najstariji A320, 9A-BTG, nakon cijele zime bez letenja je prema nekim informacijama zapeo na održavanju u Ljubljani. 9.4. je obavio probni let pod “callsignom” Croatia Airlinesa (OU9999/CTN9999) što daje naslutiti mogući angažman Trade-ova A320 ove ljetne sezone, pogotovo zato jer je jedan Croatijin A320, 9A-CTJ, prošle jeseni napustio flotu.

9A-BTH je bio tjedan dana angažiran za let iz Ljubljane za Azorske otoke gdje je slijetao na Ponta Delgadu, Hortu i Lajes. Nakon povratka u Ljubljanu prebačen je u Prištinu odakle nastavlja letjeti za MyWings. Drugi Trade-ov zrakoplov baziran u Prištini, A319, 9A-BTJ, leti znatno rjeđe na destinacije poput Dortmunda koje ne zahtjevaju kapacitet koji imaju A320 ili B737-800, a koji se uglavnom koriste.

Jedini preostali F100, 9A-BTE, uglavnom obavlja charter letove, između ostalih uglavnom za talijanske nogometne klubove. Prema nekim informacijama, Trade Air je ovo ljeto trebao angažirati dva A320 u Antaliji što je zbog rata u Ukrajini sada upitno, ako ne i propalo. Jedan A320 i A319 bi letjeli iz Prištine. Jedan A320 bi vjerojatno nastavio letjeti za slovensku turističku agenciju iz Ljubljane. Pošto nisu skinute oznake Idealtours-a sa Fokkera, za zaključiti je da će isti i ovo ljeto letjeti iz Innsbrucka.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Trade Air

Saudijski LCC Flynas kreće sa letovima za Riyadh iz Tivta od 1.6. Letovi će se održavati tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom do 30.9. sa Airbusom A320. Ovo je tek jedna od linija koje se planiraju otvoriti iz Podgorice i Tivta, a sa ciljem kompenzacije za gubitak putnika iz Rusije i Ukrajine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flynas

Air Serbia je otkazala planirane letove iz Beograda za ruski Sochi. Kompanija je liniju trebala operirati od 2.6. dva puta tjedno. Kompanija će i dalje letjeti iz Beograda za Moskvu osam puta tjedno, te za St.Petersburg dva puta tjedno, no letovi za Krasnodar i Rostov na Donu do daljnjega ne operiraju jer su aerodromi zatvoreni radi ratnih operacija Rusije u Ukrajini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Riga, airBaltic od 2.5.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Istanbul Sabiha, Pegasus od 18.1.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 24.6.

 

Iz Rijeke:

 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 6.4.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.

 

Iz Splita:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 31.3.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.

 

Iz Dubrovnika:

 • Bergamo, Ryanair od 2.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Memmingen, Ryanair od 2.4.
 • Weeze, Ryanair od 2.4.
 • Berlin, Ryanair od 3.4.
 • Oslo, Ryanair od 3.4.
 • Poznan, Ryanair od 3.4.
 • Rim FCO, Ryanair od 3.4.
 • Stockholm ARN, Ryanair od 3.4.
 • Wroclaw, Ryanair od 3.4.
 • Charleroi, Ryanair od 4.4.
 • Beauvais, Ryanair od 5.4.
 • Helsinki, Ryanair od 5.4.
 • Karlsruhe, Ryanair od 5.4.
 • Manchester, Ryanair od 8.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Abu Dhabi, Wizz Air od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 31.3.
 • Charloeroi, Ryanair od 31.3.
 • Gothenburg, Ryanair od 31.3.
 • Memmingen, Ryanair od 1.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.

 

Iz Tuzle:

 • Halmstad, Lumiwings od 18.12.
 • Stockholm Skavsta, Lumiwings od 18.12.
 • Maastricht, Lumiwings od 19.12.
 • Esbejrg, Lumiwings od 20.12.
 • Saarbrucken, Lumiwings od 20.12.

 

Iz Mostara:

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Rim, Air Montenegro od 15.12.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.

 

Iz Tivta:

 • London Stansted, Jet2 od 1.4.
 • Izmir, Air Montenegro od 1.4.
 • London Luton, easyJet od 1.4.
 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.

 

Iz Prištine:

 • Hamburg, Condor od 16.12.
 • Verona, Chair od 21.12.
 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.

 

Iz Skopja:

 • Luxembourg, Wizz Air od 18.12.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.

 

Iz Ohrida: