Novosti iz regije

Ohrid je u VI/2021. imalo 9.627 putnika (u VI/2020 nije imalo putnika). Ohrid je prošlog mjeseca imao 126 operacija (u VI/2020 nije imao operacija).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ohrid

Ljubljana je jedan od prvih aerodroma u svijetu koji je pokrenuo projekt CarbonClick sa ciljem smanjenje emisije ugljičnog dioksida. Korištenjem aplikacije CarbonClicka na mobitelu putnik prvo dobije informaciju koliko ugljičnog dioksida ispušta njegov let, tj. koliko on kao putnik konkretno šteti okolini. Ovaj podatak putnik će dobiti neovisno o kompaniji sa kojom leti.

Potom putnik može odabrati opciju da anulira svoju štetu uplatom na račun CarbonClicka kojom kompanija potom financira sadnju stabala, izgradnju tvornica obnovljive energije, korištenje biogoriva, te ostale oblike zaštite okoline koji smanjuju emisiju ugljičnog dioksida.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Hrvatska je stavljena na zelenu listu Velike Britanije. Ovo znači da od 19.7. hrvatski građani, ali i britanski turisti iz Hrvatske neće morati ići u desetodnevnu karantenu. Istim niz kompanija pokreće letove za Hrvatsku među kojima i British, easyJet, Ryanair, Wizz Air, TUI i Jet2. Hrvatska je prva zemlje u regiji koja je dospjela na zelenu listu Velike Britanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet2

British je konačno počeo sa letovima iz London Heathrowa za Zagreb i to sa četiri tjedna leta. No, kompanija je ovaj tjedan krenula i sa petim tjednim letom, pa sada leti svaki dan osim ponedjeljka i utorka. Od 1.8. kompanija je let petkom zamijenila za ponedjeljak pa će letjeti sa idealnim razmacima ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Croatia na istoj liniji leti samo tri leta tjedno.

Od 2.9. British povećava broj letova za Zagreb na 11 tjedno. Kompanija će letjeti svaki dan, no letjet će dva dnevna leta utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom. Ovo je odgovor na Ryanairovo pokretanje svakodnevne linije za London Stansted (od 23.7. četiri puta tjedno, od 1.9. svakodnevno). Sve tri kompanije će istim imati 21 tjedni let iz Zagreba za London (u prosjeku 3 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Iako je British planirao letjeti 5 tjednih letova iz Splita za London Heathrow i 3 za City u VII. mjesecu sada je planove prolongirao. Kompanija u ovom momentu leti najavljenih 5 letova za Heathrow (svaki dan osim utorka i četvrtka), no nije pokrenula letove za City. Od 1.8. British povećava broj letove za Heathrow na 9 tjedno (svakodnevno i dodatni let u ponedjeljak i nedjelju), no uvodi i letove za London City 3 puta tjedno (ponedjeljak, četvrtak i petak). Ovime će Split imati po dva tjedna leta svaki dan, osim utorka, srijede i subote kada ima jedan let i ponedjeljka kada ih ima čak tri, tj. ukupno 12 tjednih letova.

Za Dubrovnik kompanija je planirala svakodnevne letove, no operira ih tek 5 tjedno (svaki dan osim utorka i srijede). Od 27.7. letovi su svakodnevni, a od 1.8. leti 8 tjednih letova (2. let u nedjelju). British se ipak odlučio za letove iz Heathrowa iako je prvotni plan bio da leti iz Gatwicka, no nedavno je obznanio da sa gotovo svim linijama napušta Gatwick i koncentrira se na Heathrow, što je više nego dobro za sam Dubrovnik radi neusporedivo većeg broja konekcija.

Za Pulu je British trebao krenuti sa letovima 10.7. no sada je linija još jednom prolongirana za mjesec dana na 7.8. kada će operirati utorkom i subotom.

Kompanija već leti za Prištinu kako je i bilo planirano iz London Heathrowa, petkom, subotom i nedjeljom. Ovaj broj letova će se nastaviti i u 8. mjesecu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

KLM od 19.7. povećava broj letova na liniji Beograd-Amsterdam sa 7 na čak 13 tjedno, svaki dan dva osim nedjelje kada leti jedan let. Većina letova biti će sa Embraerom 190, no nekoliko letova će biti sa Boeingom 737-700 i 737-800. Ovo je ogroman uspjeh linije koja svega par tjedana nakon prvog leta ima ovako veliko povećanje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: KLM

Air Serbia je 11.7. krenula sa letovima Beograd-Pula, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. No, od 27. uvodi i 3. let za Pulu, utorkom. Sva tri leta su sa ATR-72.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Skopje je u VI/2021 imalo 104.520 putnika (u VI/2020 tek 49 putnika), što znači da je imalo više putnika i od Zagreba, no manje od Splita. Skopje je u VI. mjesecu ove godine imalo 1336 operacija (u VI/2020 tek 138 letova). U VI. mjesecu Skopje je ostvarilo 318,8 tona carga (u VI/2020 tek 110,5 tona), što je povećanje od čak 188,4%.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

British je i još jednom prolongirao Ljubljanu. Već sam se pogubio koji puta ove godine. Iako je kompanija još nedavno planirala obnoviti letove 5.7. isto je pomaknula na 1.8, da bi sada sve pomaknula još tjedan dana na 8.8. British je još prije par dana planirao letjeti 5 tjednih letova za Ljubljanu, ali sada ih je smanjio na 4 tjedna leta (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja). Peti let, subotom, kompanija planira letjeti tek od 4.9.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Aerodrom Maribor je u VI. mjesecu ove godine imao iznenađujućih 412 putnika (prošle godine 505). Broj operacija u VI. mjesecu ove godine je bio 1220 (1444 u VI/2020). Cargo ovog VI. mjeseca iznosi 6,3 tone (110,7 tona u VI/2020). Maribor je vjerojatno jedini aerodrom u regiji koji je imao više putnika, operacija i carga u VI. mjesecu prošle godine, nego ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

ZL Pula je u 2020. donirala 15.000 kn Turističkoj zajednici Ližnjan, 30.000 kn Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije, te 1,2 milijuna kuna Turističkoj zajednici Istarske županije.

Donacija Turističkoj zajednici Istarske županije ima za cilj oglašavanje u tiskanim medijima, Internet portalima i na društvenim mrežama, e-newslatterima, plakatima i na zrakoplovima, kao i pokazivanje videa o Istri u zrakoplovima avio-kompanija. Aerodrom čak i naglašava avio kompanije na koje se treba kampanja usmjeriti, a to su Ryanair, Jet2, EasyJet, TUI UK, British Airways, Eurowings, Swiss, Volotea i People’s Viennaline. I sad se postavlja pitanje je li ovo zapravo zakumuflirano prebacivanje novaca zračne luke za udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istarske županije. Jer ako je, a iz svega što se da pročitati tako djeluje, isto bi bilo nelagalno i neprihvatljivo sukladno pravilima Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Pula

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik nije uspio prodati upravnu zgradu Adrie. Zgrada je napravljena 2009. godine, ima 4000 četvornih metara i 4 kata. Zgrada se nalazi u blizini Aerodroma Ljubljana. Stečajni upravitelj je za istu tražio 4,1 milijun EUR. Stoga će stečajni upravitelj sniziti cijenu zgrade i pokušati je ponovo prodati.

Za sada stečajni upravitelj je prodao Adrijin AOC, ime, te letačku školu. Za sve ovo dobio je tek 85.500 EUR. Stečajni upravitelj nije uspio prodati čak ni suvenire Adrie (modele aviona i nešto od kabinske opreme).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Adria Airways

Turkish je do 11.7. letio tek 5 tjednih letova za Zagreb, da bi ih 12.7. povećao na svakodnevne. No, od 19.7. broj letova povećava na čak 10 tjedno.  Kompanija će za Zagreb letjeti svakodnevno, a 2. dnevni let ima ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Ovime će Zagreb imati smo 4 leta manje od Beograda iako je do nedavno imao 5 letova manje.

No, još je interesantnije da Turkish za Zagreb leti sa svojim najvećim uskotrupcima. 6 od 10 letova leti sa Airbusom A321, te jedan sa Boeingom 737-900. Dva leta leti sa novim Boeingom 737MAX8, te jedan sa 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Air Montenegro će od 7.9. na letovima iz Ljubljane zamijeniti dolazni aerodrom sa Tivta na Podgoricu. U članku u kojem sam pisao o letovima Ljubljana-Tivat sam jasno naglasio da bi logičnija opcija bila letovi Ljubljana-Podgorica i tek kada se postignu 4 tjedna leta na ovoj liniji mogla bi se uvesti Ljubljana-Tivat za turiste, a potom povećavati isključivo letove za Podgoricu. Ovaj potez je logičan od strane Montenegra. Iskoristili su top sezonu za turiste prema Tivtu koje će letjeti samo dva mjeseca, a nakon toga se sele na Podgoricu. Iskrene čestitke managementu.

Air Montenegro će od 7.9. operirati tri jedna leta iz Podgorice za Ljubljanu (utorak, petak i nedjelja). Idealna kombinacija letova za short break, dijasporu i turiste (opcija petak-nedjelja). Kompanija se odlučila za manji rizik uvođenjem minimalnog broja frekvencija (manje od 3 leta za legacy carriera nije logično).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

EasyJet još jednom prolongira letove na liniji Ljubljana-London Luton. Ovaj puta letovi su prolongirani čak na 27.3.2022. EasyJet je planirao ovu liniju pokrenuti od 2.8.

I letovi iz Ljubljane za London Gatwick su još jednom prolongirani. Iako je kompanija trebala krenuti sa ovim letovima 21.7. (nakon nekoliko prolongiranja), sada će krenuti tek 8.9. kada će se linija operirati 3 puta tjedno (srijedom, petkom i nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (easyJet)

Aerodrom Niš je u VI. mjesecu ostvario 9955 putnika (u VI/2020 9448). To je tek 507 putnika više spram istog mjeseca prošle godine, što je istinski loš rezultat. Aerodrom je imao 174 operacija (136 u VI/2020). Niš je ostvario i 82,6 tona carga (54,1 tone u VI/2020). Ukupno u pola godine Niš je imao 22.332 putnika (prošle godine 104.924) i 190,3 tone carga (prošle godine 158,2 tone).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

Zamaaero je u četvrtak postigla još jedan rekord u broju posjetitelja. U jednom danu na portalu je bilo 34.450 posjetitelja. Daleko, najviše ikada. U tjedan dana portal je posjetilo 121.726 posjetitelja, u mjesec dana 286.618, a od pokretanja portala (1.11.2020.) njih 1.332.122.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Turkish od 2.8. povećava broj letova iz Istanbula za Beograd na 14 tjedno, svaki dan dva leta. Ovime se broj letova povećava na frekvenciju iz 2019. Dodamo li na ovo i 7 letova Air Serbie u code-share kompanije će zajedno letjeti tri puta dnevno. Turkish u ovom momentu leti 10 letova tjedno, a od 15.7. leti 12 letova tjedno, da bi samo dva tjedna kasnije povećao broj letova na 14 tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Tijekom VII. mjeseca SpiceJet će imati niz chareter letova iz New Delhia za Beograd sa tehničkim stopom u Yerevenu i Tbilisiju. Kompanija će letove obavljati sa Boeingom 737-800. I najveći indijski LCC IndiGo će pokrenuti chartere iz New Delhia za Beograd uz tehnički stop u Istanbulu. IndiGo će za Beograd letjeti sa Airbusom A320 i A321.

Obije ove kompanija zapravo će dovoziti indijske putnike koji ne mogu putovati na destinacije izvan Indije radi Covida-19. Oni će u Beogradu provesti karantenu od 15 dana, nakon čega će, sukladno pravilima, moći putovati na treće destinacije. Velika prednost Beograda je što Srbija ne traži vize za državljane Indije. Naravno da će ovi putnici tih 15-tak dana u Beogradu plaćati hotel i trošiti novac. Odlična nicha za Srbiju. Ostaje samo pitanje rizika Covida-19 i soja koji se pojavio u Indiji, a što nije nimalo bezazleno, te je upravo to razlog zatvorenosti većine zemalja prema Indiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SpiceJet

British Airways još jednom prolongira letove za Ljubljanu iz London Heathrowa. Ovaj puta letovi umjesto 5.7. kreću 1.8. Plan kompanije je da ima pet tjednih letova za Ljubljanu (svaki dan osim utorka i četvrtka), no tek treba vidjeti koliko će se letova stvarno i ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Alen Šćuric (British Airways)

Aerodrom Tuzla je u VI. mjesecu imao 23.006 putnika (19.542 u VI/2020). Ovaj broj putnika je spram prošle godine istinski malo povećanje (tek 18%). Uz to Aerodrom ima tek 32,5% putnika Sarajeva, dok prijašnjih mjeseci broj putnika bio gotovo jednak. Tuzla je u VI. mjesecu imala 267 operacija (272 u VI/2020). Tuzla nije imala carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Za 2020. godinu ACI je proglasio aerodrome godine. Međi europskim aerodromima u kategoriji 2 do 5 milijuna putnika među 4 dobitnika za najbolje su proglašeni Zagreb i Skopje. U kategoriji pak 5 do 15 milijuna bilo je 8 dobitnika i nagradu je dobio i Beograd.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Na sportskom aerodromu u Bihaću je otvoren Međunarodni granični prijelaz, koji će raditi do 24.09.2021. godine. Svi koji žele da dođu na aerodrom u Bihać iz Evrope potrebno je da pošalju svoju najavu lokalnom aeroklubu, koji će osigurati prisustvo carinskih i policijskih službenika.

autor: Dževad Mešić, suradnik (Bihać), foto: Aerodrom Bihać

Vinci objavljuje podatke o broju putnika kvartalno i to oko sredine mjeseca, pa bi se brojke za Beograd mogle objaviti za koji dan. No, prvo je direktor ACI Europe Oliver Jankovec izjavio da će Beograd u VI. mjesecu imati 70% prometa iz 2019. Potom je direktor Vincia isto to izjavio dva dana kasnije. Stoga je za očekivati da će brojka putnika Beograda u VI. mjesecu biti preko 400.000. To je više nego je imala cijela Hrvatska i četiri puta više od Zagreba. Nevjerojatno! Beograd je ovime sam vrh zrakoplovstva Europe, te je iza sebe ostavio veliku većinu najboljih zračnih luka Europe. Iskrene čestitke!!!

Air Serbia je pak objavila da je u VI. mjesecu imala 170.413 putnika i da je to 54,1% svih putnika Beograda. To bi pak značilo da je Beograd imao 315.000 putnika, i nikako nije 30% brojki iz 2019. No, kako god ogromna brojka!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

foto: Aerodrom Beograd

Aerodrom Beograd je dobio Service Quality nagradu od strane ACI Europe za aerodrome veličie 5 do 15 milijuna putnika. Na predavanju nagrade je bio Oliver Jankovec, glavni direktor ACI Europe, Ana Brnabić, premijerka Srbije i Nocolas Notebeart, CEO Vinci Concessions i predsjednik VINCI Airports.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Air Arabia u idućem tjednu povećava letove za Sharjah. Iako je ova linija operirala jednom dnevno, u idućem tjednu izvanredno, radi blagdana, operirat će čak 13 letova, pri čemu će čak 4 leta imati u petak 16.7, te po 2 leta u četvrtak, subotu i nedjelju 18.7. Air Arabia leti i 3 tjedna leta za Abu Dhabi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Arabia

Zamaaero je još 26.2. napisao najavu letova Turkisha, a nakon toga je pisao parcijalna objave o promjenama u planovima i realizaciji Turkisha. Pa pozabavimo se sada, na početku sezone što je to Turkish realizirao od najava, a što nije. Napominjem da je Turkish već mjesecima broj 1 kompanija Europe po broju putnika, dočim su i njihove frekvencije u regiji istinski fascinantne za ovo Covid-19 vrijeme. Kompanija je istim najavila 8 linija sa 125 tjednih letova, no sada operira isti broj linija ali sa bitno manje letova, njih pola, točnije 61 tjedni let (skoro 9 dnevno).

Turkish je za Sarajevo najavio 20 tjednih letova (svaki dan 3, uz petak kada je trebao letjeti 2). Uz to Anadolujet je trebao letjeti tri tjedna leta (četvrtak, petak i nedjelja). Kompanija je ozbiljno porezala Sarajevo i sada ima tek 11 tjednih letova (svakodnevno, uz 2. let ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom). Istim tim danima i Turkishev LCC Anadolujet leti za Sabihu 4 tjedna leta, dakle jedan više od plana.

Za Beograd Turkish je planirao tri dnevna leta, no ostvario je u ovom momentu 10 tjednih letova, a od 15.7. će ih imati 12 (svaki dan 2 leta osim utorka i subote kada ima 1 let).

Za Zagreb Turkish je planirao dva dnevna leta, no trenutno ih ima tek 5 tjedno, dok će od 12.7. letjeti svakodnevno.

Za Dubrovnik Turkish je najavio 11 tjednih letova, a ostvario je tek 2 tjedna leta (srijedom i subotom).

Prema Ljubljani Turkish je trebao letjeti dva puta dnevno, no u ovom momentu leti tek 5 tjednih letova (svaki dan osim utorka i četvrtka). Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

I za Skopje je Turkish planirao dva dnevna leta, no sada operira svakodnevno. Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

Za Prištinu je Turkish, također, planirao dva dnevna leta, no sada ih operira kao i Skopje sedam tjedno. Iznimka je jedino da kompanija nema letova u četvrtak, no zato ima dva leta u petak. Za Prištinu leti i Anadolujet za Sabihu tri tjedna leta (ponedjeljak, subota i nedjelja). Ovakav broj letova će ostati i dalje.

Na koncu i za Podgoricu Turkish je planirao dva leta dnevno, no sada ih operira 10 tjedno (svakodnevno i 2. let srijedom, petkom i nedjeljom). Ovako će operirati do daljnjega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Letove iz Prištine za ETF Airways počeo je odrađivati gotovo 20 godina stari A321, tvrtke Galistair Malta, registracije 9H-VDB. Avion je uzet privremeno, za top sezonu, i to u wet leasu. Galistair je osnovan 2019. godine, a uz navedeni A321 posjeduje i dva A320.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: ETF

Aerodrom Podgorica je u VI. mjesecu imao 53.542 putnika (5.905 u VI/2020). Na aerodromu je bilo 397 operacija (126 u VI/2020). Do sada je u prvih pola godine Podgorica ostvarila 164.379 putnika (88.045 prošle godine) na 1450 operacija (1381 prošle godine). Podgorica je imala u VI. mjesecu ove godine 45,2 tone carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Sofia, European Air Charter od 12.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Stockholm ARN, Sunclass od 5.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Trontheim, SAS od 27.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Prag, Croatia od 18.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Minhen, Eurowings Discover, 28.5.
 • Bukurešt, Air Connect od 11.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Osijeka:

 • London Stansted, Ryanair od 2.6.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Antalya, Tailwind od 7.6.
 • Monastir, Nouvelair od 7.6.
 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Tel Aviv, Air Serbia od 6.4.
 • Izmir, AnadoluJet od 13.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Lisabon, Air Serbia od 15.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Rzeszow, Air Montenegro od 15.6.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.
 • Maastricht, Corendon od 7.7.