Novosti iz regije

Radnici Zemaljskog opsluživanja Aerodroma Beograd su održali prosvjed. Radnici nisu zadovoljni što se gasi Zemaljsko opsluživanje i što se radnici prebacuju u drugo poduzeće bez suglasnosti i pod lošijim materijalnim uvjetima. Radnici naglašavaju da je Air Serbia imala oko 70% poslovanja Zemaljskog opsluživanja, pa da je Aerodrom Beograd odlučio sav hendling prebaciti na Menzies, i ovih ostalih 30%, te da ukine Zemaljsko opsluživanje.

Radnicima se nije dala mogućnost izbora, već su ih samo obavijestili o promjeni poslodavca. Radnici smatraju da trebaju u Menziesu dobiti iste uvjete ili im se mora omogućiti da odu iz kompanije uz otpremnine. Radnici su zaprijetili da ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi da će morati pokrenuti štrajk jer socijalni dijalog nije dao rezultate. Radnici naglašavaju da njihovi odvjetnici smatraju da je cijeli postupak nezakonit.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Zračna luka Rijeka je u I. mjesecu imala tek 544 putnika, što je manje nego u istom mjesecu prošle godine (566). Ovo je  samo 28,5% prometa iz istog mjeseca 2019. (1912). Rijeka ima 146 operacija (88 u I/2023) i nije imao carga.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek); foto: ZL Rijeka

Aerodrom Beograd je napravio jedan istinski jednostavnu, a hvale vrijedan potez. Ispred terminala i na parkiralištu P2 (kod parkirališta za invalidne osobe) nalazi se poseban interfon za osobe kojima je otežano kretanje. Pritiskom na tipku putnik stupa u komunikaciju sa zemaljskim opsluživanjem, koji mu tada asistira u kretanju kroz zgradu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Zračna luka Dubrovnik je na terminalu postavila vrlo ukusne slike Ruđera Boškovića, njegove najbitnije radove, izjave, biografiju. Na više mjesta na terminalu nalaze se ovi detalji. Istinski dobar touche.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Aerodromi Crne Gore (Podgorica i Tivat) su ušli u program certificiranja zaštite okoliša koji za cilj ima nultu emisiju negativnih plinova u atmosferu. Ovaj program je poznat kao ACA – Airport Carbo Accreditation. Do sada preko 500 aerodroma ima ovaj certifikat. Aerodromi su tijekom 2022. i 2023. bili dio projekta SOLAR, koji se bavi reduciranjem emisije ugljičnog dioksida u atmosferu. Aerodromi su i dio ICAO projekta CORSIA (Carbon offsetting and reduction scheme for International aviation).

Mjere programa se odnose na sva vozila unutar aerodroma, vodene pumpe i generatore, grijanje i hlađenje, distribuciju energije, štednju vode, upravljanje otpadom, sadnju drveća i ostale mjere.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Zamaaero je ostvario još jedan rekord u ovom tjednu. Članak koji je imao čak 543 komentara. Inače od ponedjeljka do subota zamaaero je imao 2.795 komentara ili ekvivalent 170.029 komentara godišnje. Najviše komentara u zadnjih 15 dana su imali članci:

 1. Avion Marathona koji leti za Air Serbiu ozbiljno oštećen – 543 komentara
 2. Air Serbia raskinula ugovor sa Marathon Airlinesom – 368 komentara
 3. Island ispod mojih očekivanja – 168 komentara
 4. Sramota zvana Air France – 167 komentara (još aktivan)
 5. ITA ukida letove za Heathrow – 167 komentara
 6. Croatia i dalje ne vidi dalje od nosa – 136 komentara
 7. Trade Air dobiva još jedan A320 – 128 komentara (još aktivan)
 8. Vučić kritizirao Air Serbiu – 127 komentara (još aktivan)
 9. Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu – 125 komentara
 10. Koliko će rasti Tirana ove godine 107 komentara

Portal je u zadnjih tjedan dana imao 325.813 posjetitelja, u zadnjih 30 dana je imao 1.214.858 posjetitelja, a u zadnjih godinu dana čak 13.512.588 posjetitelja. Od ponedjeljka portal je imao svaki dan preko 40.000 posjetitelja, najviše u subotu kada je imao 57.629 i u utorak kada je imao 55.467 posjetitelja.

zaposlenica: Suzana Proroković (Zagreb)

Upravo sam razgovarao sa direktorom Aerodroma Tuzla g. Dževadom Halilčevićem. Lumiwings nije otišao iz Tuzle, nego je avion morao otići na maintenance u Bari, što je razlog otkazivanja letova. Po dovršetku maintenencea avion će se vratiti u Tuzlu i nastaviti sa letovima. Zamaaero je još  po najavi letova Lumiwingsa, prije početka operacija, napisao rizik operiranja sa samo dva aviona u floti i da će se takve stvari dešavati.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lumiwings

Air Serbia je u petak otkazala letove za Ljubljanu, Sarajevo, Budimpeštu, Dusseldorf. Čak četiri od 59 letova, što je 6,8% letova. Jasno je da je ovo direktan posljedice raskida ugovora sa Marathonom. Nije lako naknaditi pet aviona. Kompanija je uspjela hitno dovesti dva dodatna aviona u Beograd, no isto očito nije dovoljno. U isto vrijeme u Beogradu su letove u petak otkazali i KLM za Amsterdam, te easyJet za Genevu. Nije dobro.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Na Aerodromu Podgorica 3/4 putnika dolazi taxijem ili vlastitim autom. Jednako toliko radnika dolazi na posao automobilom. Samo 3 od 100 radnika na posao dolazi autobusom, a otprilike toliko hoda do posla. Aerodromi smatraju da ovo moraju popraviti i promijeniti u korist javnog transporta.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

8.3. će se po peti puta održati Runway Run 2024, utrka u trčanju u organizaciji Du Motion. Ovo je jedinstveno iskustvo trčanja po zrakoplovnoj pisti Zračne luke Dubrovnik. Prijave se mogu obaviti preko linka: bit.ly/RunwayRunDubrovnik

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

BH Telecom je otvorio poslovnicu na Aerodromu Sarajevo. Ovo je 79. prodajno mjesto BH Telecoma u BiH. BH Telecom će na Aerodromu Sarajevo svoj rad temeljiti na prodaji paketa za turiste. Sarajevo doslovce razvaljuje po otvaranju različitih prostora i usluga za putnike, te ih ima daleko najviše u regiji, bitno više i od najvećih Beograda i Zagreba.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Aerodrom Sarajevo otvara letove za Oslo i Stockholm. Nakon dva provedena natječaja na koje se nisu javili Norwegian i SAS radi svojih tehničkih problema, aerodrom je bio uporan, pa je otvorio i treći natječaj, a sa ciljem da ipak privuče jednog od ova dva prijevoznika i osigura ekstremno bitne linije za svoju dijasporu i turiste. Istinski respekt.

Po ovogodišnjem pozivu javio se Norwegian koji će letjeti linije za Oslo i Stockholm. Norwegian je prošle godine letio Oslo sa 2 tjedna leta i Stockholm sa 1 tjednim letom. Kako će od proljeća Ryanair letjeti za Gothenburg, ostala je samo još jedna rupa koja je nepopunjena, a to su letovi za Copenhagen koji su istinski esencijalni za aerodrom. Sarajevo je jasno naglasilo da će se izuzetno potruditi dobiti i ove letove u 2025. godini.

Na posljednji natječaj javila se i Air Arabia no njena prijava je bila neblagovremena i nije se razmatrala. Sa tri zadnja poziva Sarajevo je dobilo 12 atraktivnih linija: Milano, Gothenburg, London, Memmingen, Charleroi, Solun, Antalyu, Izmir, Atenu, Skopje, Oslo i Stockholm.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Norwegian

Trade Air u flotu dobiva i sedmi avion, te peti Airbus A320. Avion u flotu dolazi početkom IV. mjeseca. Registracija aviona je 9A-BTL. Avion je star 16 godina (proizveden 2007. godine). Kompanija će sada u floti imati pet A320, jedan A319 i jedan Saab 340 (Sprint Air). Flota kompanije će sada biti 20,8 godina stara u prosjeku, a avion koji dolazi je najmlađi u floti.

Marko Cvijin mi je za ovaj avion rekao još prije godinu dana, no obečao sam mu da neću iznositi informaciju dok ne bude sigurna i dak se ne potpiše ugovor, tj. dok od njega ne dobijem zeleno svjetlo.

Kompanija trenutno ima tri aviona u lizingu i dva u vlasništvu. Kako je i ovaj avion u financijskom lizingu isti će se otkupiti na kraju perioda lizinga. U 2024. kompanija će otkupiti jedan avion koji je u financijskom lizingu, pa će imati tri u vlasništvu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Trade Air

Više javno tužilaštvo u Beogradu zajedno sa Upravom kriminalističke policije pokrenulo je predistražni postupak za utvrđivanje okolnosti u vezi sa prinudnim slijetanjem Marathon Airlinesa na letu JU324 za Dusseldorf. Policija mora utvrditi što se dogodilo, te identificirati odgovornu osobu, pa će tužilaštvo eventualno pokrenuti kazneni (krivični) postupak.

Uz organe Srbije istragu provode i organi Grčke i Danske, a u Beograd je došao i predstavnik Embraera iz Brazila. Zbog havarije Beograd je do 23.2. u 21:00 sat degradirao CAT IIIb na CAT I. Naime avion je uništio dobar dio opreme CAT IIIb.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Flyanas je prošlog ljeta imao 5 letova za Jeddah i 7 za Ryadh iz Sarajeva, što znači da je letio 12 tjednih letova za Sarajevo. No, ove godine kompanija će linija za Jeddah letjeti 7 puta, tj. ukupno će kompanija imati 14 letova tjedno, 2 više nego prošle godine. Od kraja III. mjeseca linija za Jeddah se operira tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak), a od 11.6. svakodnevno. Nakon 30.8. linija će prometovati pet puta tjedno (svaki dan osim utorka i petka), da bi od 26.9. operirala ponovo tri puta tjedno.

Za Ryadh kompanija će krenuti sa letovima 11.4. tri puta tjedno, srijedom, četvrtkom i subotom. Od 10.6. kompanija će letjeti 5 tjednih letova (svaki dan osim petka i nedjelje), a svakodnevno će letjeti od 5.7. Nakon 30.8. linija se opet operira tri puta tjedno, a do 28.9. kada prestaje sa operacijama.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Flynas

I konačno se zna što je sa letovima Lumiwingsa za Tuzlu. Kompanija opako reže u III. mjesecu. Naime, Lumiwings neće operirati Istanbul, koji je najavljen sa 3 tjedna leta. Isto tako kompanija nakon 4.3. ukida Stockholm. Sve ostale linije se smanjuju na tek jedan tjedni let, i to:

 • Esbjerg do 28.2. leti dva leta, a nakon toga leti samo nedjeljom
 • Halmstad do 4.3. leti dva leta, nakon toga samo petkom
 • Maastricht do 5.3. leti dva leta, nakon toga samo četvrtkom
 • Saarbrucken do 28.2. leti dva leta, nakon toga samo subotom

To znači da je umjesto 13 planiranih tjednih letova Lumiwings spao na tek simbolična četiri tjedna leta. Očito je, kao što je zamaaero prije par dana pisao, kompanija potrošila sav novac i sada tek simbolično leti da dočeka novu subvenciju. Letova od 31.3. još nema iako ljetna sezona počinje za malo više od mjesec dana. Istim će u III. mjesecu Tuzla imati samo 13 tjednih letova Lumiwingsa i Wizz Aira.

I ovdje se moramo zapitati o kakvoj se kompaniji radi. OK, jasno je da neće letjeti ako nema novaca. To je potpuno razumljivo. Ali ako je to tako zašto još prije mjeseca dana nisu obznanili ova smanjenja, pa da se karte kontinuirano i dalje prodaju. Ovako se karte nisu prodavale do jučer, što znači da potencijalni putnici nisu karte mogli kupiti nego tek 13 dana prije puta. Katastrofa. Čemu to? I onda se čude zašto nema putnika i zašto je load faktor tragičan. Isto tako obznanili su letove za Istanbul, a bilo je jasno da ga neće letjeti radi manje novaca. Zašto, do vraga? Mogli su to prešutjeti i sa linijom krenuti od ljetnog reda letenja ako će novaca biti. Krajnje neprofesionalno.

analiričar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lumiwings

Zračna luka Zadar je u I. mjesecu ostvarila 1549 putnika (1211 u I/2023). Ovo je 64,0% putnika iz istog mjeseca 2019. (2422). Zadar je imao 106 operacija (124 u I/2023) i nije imao carga.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: ZL Zadar

Na Jutarnjem programu Prve TV predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan na Air Serbiu koja je postala lider u regiji, te radi na greškama i popravlja stvari koje su krive. No, rekao je da se ljudi s pravom ljute na propuste. Vučić je decidirano rekao da je ljut radi propusta i što Air Serbia nagura previše linija, a onda kad se pokvari jedan avion daljih osam aviona kasni.

Opala, kritika najdraže kompanije od strane predsjednika? I kritika pretjerane ekspanzija? Zadnje što sam očekivao od Vučića. Pa jasan je plan 100 linija do 100. godišnjice. Odakle onda sada ovo? Marek bi se istinski trebao zabrinuti. Vučić je ovu izjavu dao prije udesa Marathona u Beogradu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

SkyAlps je objavio početak letova na tri linije iz Mostara, no u tom setu nije najavi i početak letova za Bari. Sada je kompanija objavila i početak tih letove, i to od 2.5. Kompanija će letjeti za Minhen i Veronu utorkom i petkom, te za Rim i Bari četvrtkom i nedjeljom. Prodaja karata za Bari još nije počela, dok za ostale tri linije je.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: SkyAlps

SunExpress je planirao letove na liniji Podgorica-Izmir od 4.6, no kompanija je ipak odustala od ovih planova i letove neće imati ovog ljeta. Istim SunExpress neće letjeti za Podgoricu. Na liniji će ovog ljeta letjeti Pegasus.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: SunExpress

Evidentno će Aerodrom Sarajevo tijekom top sezone raditi 24 sata (ili barem od 6:00 do 1:00). Naime, Flydubai će u dva mjeseca top sezone dolaziti u Sarajevo u 00:05 sati i odlaziti u 1:00 sat. Isto otvara mogućnost kasnijih letova Croatie, Austriana, te moguće ponovo noćnih letova Air Serbie koje je kompanija prošle godine htjela uvesti, ali je od istih u zadnji čas odustala. Odlučili se kompanija na to u Sarajevo će dolaziti oko 01:30, a iz Sarajeva odlaziti oko 4:30 sati.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Zračna luka Pula je u I. mjesecu imala 1986 putnika (1903 u I/2023). Ovo je 184,1% putnika iz istog mjeseca 2019. (1079). Pula je u I. mjesecu imala 218 operacija (234 u I/2023) i nije imala carga.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: ZL Pula

Air Serbia je raskinula suradnju sa Marathon Airlinesom zbog udesa koji je kompanija imala 18.2. na Embraeru E195. Raskid suradnje kreće od sutra, 21.2. Kompanija kaže da će letovi biti preraspoređeni na druge avione u floti. No, Marathon je za Air Serbiu letio pet aviona, tri E195, jednim E190 i jednim E175. Kompanija će jako teško isto naknaditi pogotovo odmah. U ljetnoj sezoni je Marathon trebao letjeti za Air Serbiu sa šest aviona. To će kompanija još teže naknaditi. Naći adekvatne avione 20.2. za operacije za dva mjeseca je gotovo nemoguća misija.

Air Serbia se ispričala putnicima, te će im kompenzirati sve troškove, a i vratiti će im novac za let bez obzira jesu li odletjeli zamjenskim letom 19.2. (što je učinilo njih 91 od 106 putnika). Air Serbia surađuje sa Centrom za istraživanje nesreća u saobraćaju i Direktoratom civilnog vazduhoplovstva. Istragu provode i zrakoplovne vlasti Grčke, a u Beograd dolazi i istražitelj Embraera iz Brazila.

I sada se mora postaviti pitanje angažiranja kompanija koje je Air Serbia u prošlih dvije godine uzela za wet lease. No, o tome će zamaaero imati poseban članak u idućim danima.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Gp aviation pokreće liniju Priština-Halmstad. Linija će se operirati od 31.3. do 20.10, jednom tjedno, nedjeljom. Ovo je 10. linija iz Prištine ove kompanije. Prošle godine gp aviation je imao 56 tjednih letova iz Prištine čime je bio uvjerljivo najjači prijevoznik sa ovog aerodroma.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: gp aviation

Albanski LCC, Albawings je najavio 25 tjednih letova iz Prištine i to za Basel (od 18.1.), Hahn i Paderborn (od 22.1.), Berlin, Veronu i Luxemburg (od 24.1.), Malmo (od 25.1.), Bruxelles (od 29.1.), Dusseldorf, Stuttgart i Minhen (od 24.1.). No, ovih letova ipak nema, niti više ima ikakvih naznaka da će kompanija letjeti iz Prištine. Krajnje i apsolutno neozbiljno. Kompanija je suspendirala i sve letove za Tiranu, pa zapravo već više od mjesec dana ne leti.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Albawings

Aerodrom Sarajevo će u 2. kvartalu ove godine objaviti još jedan javni poziv za nove linije u 2025. godini. Aerodrom intenzivno radi na linijama za Paris, Barcelonu, Copenhagen, Budimpeštu, Prag, Berlin, Dusseldorf, Hamburg, Amsterdam ili Eindhoven.

Aerodrom ima cilj bazirati jednog prijevoznika u Sarajevu i tu najviše tipaju na Ryanair. To će ići jako teško obzirom da Ryanair ima baze samo u Europskoj Uniji, Velikoj Britaniji i Maroku, no nema baze nigdje drugdje. Teško da će krenuti sa bazama izvan ovih zemalja upravo u BiH.

Sarajevo se nada i interkontinentalnim letovima u 2025. za SAD i Kanadu. Ovo će još teže ići. Takve letove nemaju ni daleko veći aerodromi poput Skopja, Prištine, Splita, a ni Zagreb nema letove za SAD iako je tri puta veći od Sarajeva. Konačno aerodrom nema ni dovoljno dugu pistu za ogromnu većinu interkontinentalnih aviona.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Zračna luka Osijek je u I. mjesecu imala 1126 putnika (1179 u I/2023). Ovo je 43,5% putnika iz istog mjeseca 2019. (2591). Aerodrom je imao 145 operacija (135 u I/2023), te nije imao carga.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: ZL Osijek

Jako se čudna stvar dešava sa Lumiwingsom u Tuzli. Kompanija prodaje letove još samo na letu za Maastricht 20.2 i Halmstad do 4.3., a nakon toga za svih 6 destinacija iz Tuzle (Esbjerg, Hamstad, Istanbul, Maastrcht, Saarbrucken i Stockholm) ne može se kupiti karta. Na stranici ili piše „sold out“ (što nije moguće poglavito ne za svih mjesec i pola) ili „no flights were found“.

Plasirala se neslužbena informacija da se radi o tehničkom održavanju stranice i da će ista proraditi danas (ponedjeljak 19.2.) no isto se nije desilo. Konačno Lumiwings i dalje potpuno normalno prodaje karte iz Foggije za sve destinacije u II. i III. mjesecu.

Ovo je istinski krajnje neprihvatljivo. Isto ili znači da se Lumiwings povlači iz Tuzle ili ima problema sa sustavom prodaje. A ako je ovo drugo to je krajnje neprihvatljivo, pošto potencijalni putnici ne mogu kupiti karte koje su za tek 2 i više dana. I onda se ne treba čuditi zašto je load faktor na ovim letovima toliko nizak.

Direktor Aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je za zamaaero ekskluzivno rekao da su u stalnom kontaktu sa kompanijom i da se radi o grešci u sustavu prodaje. Gospodin Haličević nam je rekao da su u istinski stalnoj borbi oko opstanka linija, borbi za svakog putnika, te da nastoje sa Lumiwingsom iznaći načina da zadrže letove od ljetnog reda letenja, te čak i povećaju broj linija i frekvencija. Gospodin Haličević smatra da Lumiwings neće otići iz Tuzle ni nakon ljetnog reda letenja, a kamoli sada, no kaže nam da, nažalost, danas više ne mogu biti sigurni ni u što. G.Haličević nam tvrdi da se karte i dalje prodaju preko agencija, te aerodromske službe prodaje, iako se ne prodaju preko internetske stranice Lumiwingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lumiwings

SAS povećava broj letova na liniji Stockholm-Tivat. Prošle godine kompanija je letjela dva leta tjedno. Ove godine sa letovima kreće 21.6. i letjet će dva tjedna leta (četvrtak i petak). No, od 29.6. će letjeti ček 5 tjednih letova (utorak, srijeda, četvrtak, petak i subota). Tako će letjeti do 9.8. od kada leti tri tjedna leta (utorak, četvrtak i subota), da bi nakon 15.8. ukinuli let četvrtkom i letjeli utorkom i subotom do 24.8. Kompanija će letove obavljati sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Flydubai je prošle godine u top sezoni letio tri dnevna leta iz Dubaia za Sarajevo. Isto će ponoviti i ove godine jer će od 15.7. do 1.9. letjeti tri dnevna leta. Ovo je i najveći broj letova koji kompanija ima i za jedan aerodrom u regiji. Prva iduća destinacija je Beograd gdje kompanija leti 2 dnevna leta.

aut0r: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Flydubai

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Seoul, T’Way od 18.5.
 • Stockholm, Croatia od 20.5.
 • Berlin, Croatia od 21.5.
 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Katowice, Ryanair od 17.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.
 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Bari, SkyAlps od 2.5.
 • Rim, SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.