Novosti iz regije

Franjo Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik, za Dubrovački list je izjavio da su dva dnevna leta za Zagreb vrlo slabo popunjena i da u prosjeku na letovima ima tek 30 putnika (LF od 40% – op.aut.).

Luetić je izjavio i da je ZL Dubrovnik troškove poslovanja za ovu godinu pokrila iz dobiti 2019. godine, no da ako će iduća sezona biti kao prošla da će morati posegnuti za alternativnim oblicima financiranja, poput kredita. G. Luetić smatra da će predsezona biti ekstremno loša, no da bi sezona mogla biti bitno uspješnija nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Dubrovnik

Wizz Air je ukinuo letove na linijama Tuzla-Salzburg i Sarajevo-Budimpešta (posljednja će se operirati još u III. mjesecu kada se planira 10 letova). Kompanija od 21.5. kreće sa bazom u Sarajevu koja će imati 9 linija i 21 tjedni polazak.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Zamaaero je sudjelovao u izradi javnog poziva Zračne luke Osijek kojoj je na njen zahtjev izradio elaborat javnog natječaja. Kao što smo već pisali prije par tjedana Osijek je najavio javni natječaj za niskotarifne tvrtke u kojima će se istima dodjeljivati potpore za pokretanje linija, a koji je i upravo objavljen. Kompanijama je ostavljeno da same napišu koliki bi poticaj zahtijevale, kao i razdoblje prometovanja, broj tjednih rotacije, te broj sjedala po rotaciji. Rok za prijave je 28.2.

Od LCC do sada je za Osijek prometovao Wizz Air za Basel, Eurowings za Stuttgart i Cologne, te Ryanair za London.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

Aerodrom Tuzla je dovršio obnovu kontrolnog tornja. Radovi su se vršili od VIII. mjeseca 2020. Uz to Aerodrom je krenuo i izgradnju Atrija veličine 900 četvornih metara u kojem će biti smještene rent’a’car poslovnice, suvenirnica, turistička agencija. Radovi će koštati 800.000 EUR. Atrij se trebao početi raditi 2019. godine no isti su neobjašnjivo prolongirani.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Tri hrvatske najveće zračne luke objavile su svoje statistike. Zagreb  je u I. mjesecu ostvario 38.063 putnika, što je tek 18,7% brojke iz 2020. (203.035). Split je ostvario 7.753 putnika, što je 21,1% broja putnika iz 2020 (36.741). Dubrovnik je pak ostvario tek 19.338 putnika, što je 19,3% putnika iz 2020. (19.338). Sve zračne luke Hrvatske su imale tek malo više od 50.000 putnika. Brojke će padati u II. i bitno manje u III. mjesecu, dok će od IV. mjeseca brojke vrtoglavo rasti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Podgorica je u prošlom tjednu ostvarila tek 27 tjednih letova, niti 4 dnevno. 7 tjednih letova za Podgoricu ostvario je Turkish (Istanbul), 2 Windrose (za Kijev), 2 Austrian (Beč) i jedan Wizz Air (za Memmingen). I dalje je evidentno koliko nedostaje Montenegro Airlines koji bi u ovom periodu ostvario bar 25 tjednih letova iz Crne Gore.

Air Serbia je ostvarila svoj plan, koji smo objavili prije tri tjedna od naših izvora u kompaniji, te je imala po dva dnevna leta za Podgoricu iz Beograda, dok je u petak imala i treći let, tj. čak 15 tjednih letova. Air Serbia je ostvarila i plan da ima svaki dan let za Tivat, te je time ispunila svoj cilj broja letova za Crnu Goru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Niš je u prošlom tjednu imao tek tri leta, dva Air Serbie za Frankfurt (srijeda i nedjelja) i samo jedan let Wizz Aira za Basel (subota). U ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak aerodrom nije imao letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Niš)

Hrvatska aviokompanija Trade Air leti na linijama Air Mediterraneana iz Prištine za europske destinacije: Basel, Düsseldorf, München, Stuttgart, Göteborg i Malmö. Ugovor bi inicijalno trebao trajati mjesec dana. Angažiran je Airbus A320, registracije 9A-BTG. Uz Trade Air za istu tvrtku iz Prištine leti i jedan A321 litavskog Avion Expressa.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velik Gorica), foto: Trade Air

Aerodrom Morava je našem dopisniku za Srbiju Luki Babiću, na upit o broju putnika u 2020, izjavio da nije nadležan davati takve podatke. Aerodrom nije nadležan davati podatke o broju putnika??? Stoga su nas uputili na resorno Ministarstvo. Na ovaj način aerodrom u koji je ukucano preko 30 milijuna EUR i nema baš nikakav promet, zapravo skriva više nego skromne brojke putnika u prošloj godini, kada nije bilo više od parstotina putnika.

Aerodrom je imao PSO ne letovima za Beč do koronakrize (III/2020) no u stvari je ostvario bitno manje letova od prvotno planiranih 3 leta tjedno. Nakon pokretanja operacija u Srbiji Air Serbia nije pokrenula letove iz Morave za Beč i za Solun, te nije ostvarila ni jedan jedini let, iako ima velik broj letova iz Beograda. Kompanija i iz Niša umjesto 20-23 tjedna leta koliko bi trebala ostvariti po PSO, leti tek 2 simbolična dva tjedna leta za Frankfurt Hahn.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

Banja Luka je u prošlom tjednu imala samo jedan tjedni let, Air Serbije za Beograd u ponedjeljak. Ryanair je ukinuo sve letove, a Air Serbia nije ostvarila let u petak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Tuzla u prošlom tjednu nije imala letove utorak i četvratak, po jedan let imala je u ponedjeljak i srijedu, dva u petak i subotu, te tri u nedjelju. Sveukupno Tuzla je imala 9 tjednih letova, tj. tek malo više od jednog dnevno u prosjeku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Split je danas (nedjelja 7.2.) imao tek jedan jedini let i to za Zagreb u 6:50. U dolasku Split je imao dva leta iz Zagreba. Količina letova prošlog tjedna je ozbiljno pala, a aerodrom je imao tek 29 letova, prosječno tek 4 dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Sarajevo je u prošlom tjednu imalo samo 16 letova, tek malo više od 2 leta tjedno. Najmanje letova je imalo u utorak i četvrtak (samo po jedan), a najviše u petak (4). Turkish je ostvario 7 tjednih letova, Austrian 4, Flydubai 3 i Air Serbia 2 tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Air Serbia se od 3.6. seli iz Terminala 4 na Terminal 1 u New York JFK. Ovo je dio ogromnog projekta reorganizacije New York JFK-a u kojem će Terminal 1 biti neusporedivo veći nego danas. Na Terminalu 1 su velike kompanije poput Lufthanse, Turkisha, Air Francea, Air Chine, Koreana. No, prelazak na Terminal 1, koliko ga god PR Air Serbie prikazuje kao pozitivan, zapravo je vrlo loš po kompaniju. Naime, Air Serbia se feeda letovima JetBluea koji je na Terminalu 5. Obzirom na vrlo lošu povezanost terminala JFK-a, ovo ozbiljno otežava konekcije putnika Air Serbie. Konekcije između Terminala 4 i 5 su bile neusporedivo bolje i brže.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luka Babić (Air Serbia)

Aeroflot je najavio smanjenje broja letova prema Beogradu od 28.3. do 30.4. Kako je Aeroflot letio tek dva tjedna leta, ovo može značiti da će broj letova biti tek jedan tjedno. Ovo je to čudnije jer je Aeroflot na jednom letu koristio najveći uskotrupac Airbus A321 kapaciteta 183 putnika, dok je subotom koristio i širokotrupac Airbus A330-200 kapaciteta 240 putnika.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

Ljubljana u tjednu od 1. do 7.2. ima samo 7 dnevnih letova, dakle u prosjeku točno 1 let dnevno. Ljubljana po jedan let ima u ponedjeljak i subotu, dva leta ima u nedjelju, te je 3 leta imala u petak. Ni jedan jedini let nije imala u utorak, srijedu i četvrtak. Od toga po tri leta imaju Lufthansa i Air Serbia, dok Turkish ima tek jedan tjedni let (petak).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

I u ovoj najvećoj krizi zrakoplovstva Croatia airlines oduševljava svojom inercijom i nesnalaženjem. Danas (u četvrtak 4.2.) kompanija ima 3 dnevna leta za Split, no usprkos toga letovi nisu raspoređeni kroz dan, nego avion za Split i dalje za Rim odlazi u 14:35, a potom još jedan samo 30 minuta kasnije u 15:05. Posljednji avion ide u 21:10. Zašto do vraga dva leta u samo pola sata? Uz to avioni su potpuno prazni, nemaju ni 50% popunjenosti. Čemu onda 3 dnevna leta? Da nije bilo leta u 15:05 avion u 14:35 bi bio ugodno popunjen, ovako imamo dva prazna leta i gubitak na oba.

Konačno drugi let (u 15:05) nema baš nikakvog smisla. Svi letovi koji dolaze u Zagreb (iz Frankfurta i Amsterdama) dolaze do 13:40 i mogu se konektirati na let u 14:35. A leti iz Pariza i ovako i onako dolazi prekasno, u 14:50, te se ne može konektirati na let u 15:05, putnici moraju čekati konekcije do 21:10, preko 6 sati. Znači leti u 15:05 je samo point-to-point let. Za koje putnike? Nije jasno zašto leti iz Pariza dolazi tako kasno i nema konekcija, kada bi mogao dolaziti sat vremena prije i konektirati se na letove u 14:30. U povratku let iz Rima i Splita dolazi u Zagreb u 20:40, dakle mogao je iz Zagreba ići sat vremena kasnije i vratiti se u 21:40, čime bi imao konekcije i na taj kasni let iz Pariza. I ovako i onako na njega u Zagrebu u povratku nema potencijalnih konekcija, jer u 21:10 idu samo letovi za Split i Dubrovnik koji se nikako neće konektirati na ovu liniju.

Ovaj avion za Split vrlo vjerojatno ide radi pozicioniranja za jutarnji let iz Splita za Minhen u petak ujutro u 7:30. Nećemo sada o nonsensu linije Split-Minhen, umjesto da postoji linija Zagreb-Minhen uz konekcije na Split, Dubrovnik, Zadar, Pulu, Osijek, Skopje i Sarajevo. No, ovaj let je mogao biti u neko kasnije doba dana pa je pozicioniranje moglo biti vezano uz drugi dnevni let za Split npr. ZAG 14:30 – 15:20 SPU 16:00 – 17:40 MUC 18:20 – 19:50 SPU 20:30 – 21:20 ZAG. Konačno, ako je radi slotova ili code-share sa Lufthansom let za Minhen morao biti u petak rano ujutro, zašto onda pozicionirani let nije kasnije popodne, oko 18:30, što bi razvuklo letove i omogućilo putovanje migrantima. Krajnja opcija (koja bi svejedno bila nonsens) je bila da pozicionirani let ide u 15:20 pa bi se na njega bar mogao konektirati let iz Pariza.

Koje bacanje novaca i potencijala. U vrijeme kada je većina flote prizemljena i mogu se složiti letovi da se idealno konektiraju sa minimalnim brojem frekvencija. Dakle, danas su sva tri leta (Frankfurt, Amsterdam i Paris) trebali otići iz Zagreba oko 8:00 i vratiti se do 14:00, te potom imati konekcije na Split, Zadar-Pulu i Dubrovnik u 14:30. Potom su svi letovi iz Zadra-Pule i Dubrovnika trebali doći u Zagreb do 17:20, te se konektirati na Frankfurt koji bi išao u 17:50 (10 minuta kasnije). Znači za Split i Dubrovnik po dva leta, a ne i treći koji je totalni nonsens za Split, uz konektiranost od 100%.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako je Priština jučer, u srijedu 3.2. imala čak 15 letova i bila 1. u regiji, danas potpuna suprotnost, samo 4 leta. Kompanije su otkazale čak 3 leta, među kojima Wizz Air 2 leta, uz zadržavanje tek jednog dnevnog leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Aerodrom Beograd danas ima 18 dnevnih letova, no velika većina njih je Air Serbie (11), dok je samo 7 letova stranih kompanija (Lufthanse, Pegasusa, Turkisha, Aeroflota, flydubaia, Belavie i Wizz Aira). Wizz Air iako ima dva bazirana aviona u Beogradu ostvario je tek 1 dnevni let. Wizz Air jučer nije imao ni jedan let iz Beograda, a sutra, u udarni petak, ima tek 4 dnevna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Za izvršnog direktora nove crnogorske nacionalne avio-kompanije ToMontenegro biće imenovan Predrag Todorović. On je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Todorović je od 2010. do 2018. radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione, dok je od tada u Citizen plane. To je firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu. Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija.

Jedan od članova Borda nove aviokompanije koja treba da zamijeni posrnuli Montenegro Airlines što je krajem decembra prestao sa operacijama, biti stranac. Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs Vlade Crne Gore za izbor članova borda direktora nove kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar; foto: Montenegro Airlines

Ljubljana nije imala ni jednog jedinog leta u utorak, srijedu i četvrtak. Posljednji let za Ljubljanu bio je u ponedjeljak 1.2. i to jedan dnevni let za Frankfurt. Iduće letove Ljubljana ima tek u petak (za Istanbul, Beograd i Frankfurt). U srijedu 3.2. Trade Air je imao charter za Lyon (C3333) sa Airbusom A320. Evidentno je da financiranje kompanije po ključu plaćanja unazad nije donijelo rezultata, kao što smo najavili da će se desiti u prijašnjim člancima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Ljubljana

Aerodrom Tuzla je od 29.1. pokrenuo projekt brzih antigenskih Covid-19 testova. Testovi se mogu vršiti radnim danom od 8:00 do 16:30 sati, a rezervacije se moraju napraviti na telefonu 035/416-601.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Danas (srijeda 3.1.) u Hrvatskoj je bilo samo 14 dnevnih letova. Osim ovih 14 letova iz Zagreba, od kojih je 5 bilo u domaćem prometu, a 9 u inozemnom, Split i Dubrovnik su imali po dva leta (za Zagreb), te Osijek jedan (također za Zagreb). Zadar, Pula i Rijeka nisu imali letova, dok Brač i Lošinj cijelu zimsku sezonu nemaju letova. Priština je danas imala jedan let više od Zagreba, dok je Beograd danas imao tek 10 dnevnih letova, pozicioniravši se na 3. mjesto u regiji. Podgorica je danas imala 4 leta, isto kao i Skopje, dok su Tivat, Tuzla i Niš imali jedan dnevni let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Alen Šćuric

Na letu Zagreb-Split, u utorak 26.1. u 14:45 sa Dash 8-400 bilo je 40 putnika što čini 53% popunjenosti. Let je krenuo nešto ranije od planiranog pa je u Split sletio već u 15:20 sati.

Dolazak u Split, foto: Alen Šćuric

 

U povratku idućeg dana, u srijedu 27.1. u 15:35 također sa Dash 8-400 bio je 21 putnika, što znači da je popunjenost leta bila tek 28%. Cijena karte je bila 1030 kn (137 EUR) što je izvan pameti. Kao što sam prije par tjedana napisao Croatie više u prodaji nema jeftinije cjenovne razrede nego prodaje samo najskuplje karte uz logiku tko mora letjeti će i platiti.

Split fantomski prazan; foto: Alen Šćuric

 

Splitski aerodrom je istinski fantomski prazan. Na cijelom aerodromu nemate gdje popiti piće, kavu ili išta pojesti. Ne samo da ne rade kafići nego ne postoje ni automati za prodaju hrane i pića. Na letu za 20 putnika je bilo natprosječno puno zaposlenika, pa su nas na gateu hendlale čak tri osobe, a i uz avion je bilo mnogo djelatnika.

21 putnik čeka ukrcaj; foto: Alen Šćuric

 

Ulazak u avion; foto: Alen Šćuric

 

Prazan avion; foto: Alen Šćuric

 

Iznad mora; foto: Alen Šćuric

 

Bus u Zagrebu; foto: Alen Šćuric

 

Zagrebački terminal; foto: Alen Šćuric

 

Zagrebačko prazno parkirališta; foto Alen Šćuric

Wizz Air otvara 41. bazu u Sarajevu gdje će bazirati jedan A320. Od 20.5. će krenuti sa čak devet novih linija u sedam zemalja i 21 tjednim letom. Wizz će letjeti za London Luton (2 puta tjedno, ponedjeljak i petak od 21.5.), Paris Beauvais (2 puta tjedno, utorak i subota od 22.5.), Bruxelles (2 puta tjedno, ponedjeljak i petak od 21.5.), Eindhoven (2 puta tjedno, srijeda i nedjelja od 23.5.), Dortmund (3 puta tjedno, utorak, četvrtak, subota od 20.5.), Memmingen (2 puta tjedno, četvrtak i subota, od 20.5.), Basel (3 puta tjedno, ponedjeljak, srijeda, petak od 21.5.), Copenhagen (3 put tjedno utorak, četvrtak, subota od 20.5.) i Gothenburg (2 puta tjedno, srijeda i nedjelja od 23.5.). Uz to očekuje se i obnova linije za Budimpeštu, dočim će Wizz operirati 10 linija sa 23 tjedna polaska. Kompanije je ponudila više od 250.000 sjedala na letovima, a isto će akumulirati u Sarajevu preko 220.000 putnika.

Wizz Air već operira za Tuzlu gdje ima bazirana 2 aviona i operira velik broj letova. No, Tuzla je posljednjih godina rezana od strane Wizz Aira. Sarajevska baza svakako će zaustaviti ekspanziju ove kompanije u Tuzli.

U sutrašnjoj analizi ćemo se pozabaviti utjecajem Wizz Aira na promet Sarajeva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb) i Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Wizz Air

Prema neslužbenim izvorima velika američka investicijska kompanija KSL Capital Partners, koja je vlasnik najveće američke turističke kompanije Apple Vacations i niza drugih kompanija, kupuje od Andabaka Sunce hotele, koji imaju 11 hotela i 1 kamp, najveći broj od njih na Braču. Vrijednost KSL Capitala je 5,7 milijardi USD, te imaju 47.000 zaposlenih.

U tom slučaju Apple Vacations bi postao i vlasnik Zračne luke Brač koja istinski treba kako ulaganja u produženje piste, tako i goste koji bi dolazili avionima, a što bi veliki igrač mogao ugovoriti. Apple Vacations je jedan od glavnih partnera TUI-a. Posao se radi preko lokalnog brenda Valamar koji hotele ima i u Makarskoj, te na Hvaru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

Wizz Air od 5.2. obnavlja liniju Memingen-Podgorica (petkom), a od 12.2. Dortmund-Podgorica (petkom). Od 1.3. obije linije će dodati i drugi tjedni let, ponedjeljkom. Wizz Air je iz Podgorice 2019. prevezao 138.534 putnika, a prošle godine 37.544 putnika. Prije Covida-19 Wizz Air je iz Podgorice letio za Beč, Dortmund, Katovice, Memmingen, Milano MPX, Varšavu i Budimpeštu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Aeroflot od 12.2. kreće sa letovima za Ljubljanu iz Moskve Sheremetyevo, jednom tjedno i to petkom. Ove frekvencije kompanija će imati do kraja zimskog reda letenja. Letovi će biti SVO 06:15 – 09:40 LJU 10:30 – 13:50 SVO sa Sukhoi SSJ-100.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

BiH direktorat civilne avijacije (BHDCA) je odobrio operacije Boeinga 737MAX8 i 737MAX9 nakon što je to učinila EASA. Prijevoznici će se morati usuglasiti sa direktivama EASA-e i FAA-a ako žele letjeti na području BiH. Nije jasno zašto BHDCA nije izdala odobrenje i za 737MAX10.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

foto: Windrose

Ukrajinski Windrose prekida operacije na liniji Kijev-Skopje, samo dva mjeseca nakon što je istu pokrenuo. Ovo je bilo i za očekivati, jer iskreno skopska linija nije imala perspektive, kao što smo i napisali prilikom pokretanja ove linije. Windrose nastavlja operirati frekvencijom od dva tjedna leta za Zagreb, Beograd i Podgoricu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!