Novosti iz regije

Aviohelikopterska jedinica MUP-a Crne Gore je, kako smo objavili u članku od 25.8. potpisala ugovor sa Air Montenegrom oko ustupanja hangara i opreme Air Montenegru. Prema ugovoru dvaju strana Aviohelikopterska jedinica ustupa Air Montenegru:

 • hangar za smještaj i održavanje aviona,
 • sredstva za opsluživanje aviona kao što su stepenice, platforme, police i sl,
 • alat za održavanje aviona,
 • skladišni i drugi prostor za smještaj alata i materijala,
 • te uredski prostor za rad.

 

No, ono što je interesantno iz ugovora je da Aviohelikopterska jedinica MUP-a za ovu ogromnu uslugu neće naplaćivati baš ništa Air Montenegru. Čudno i vrlo neuobičajno. Svaka čast što je Air Montenegro iskamčio ovakav ugovor, respekt do neba, time će si bitno smanjiti troškove kompanije. Ali zašto je Aviohelikopterska jedinica MUP-a pristala na tako što. Pritisak politike?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

EasyJet kreće sa letovima za Skopje. Prva linija Geneva-Skopje krenuti će sa operacijama 1.11. i to dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, no od 2.12. kompanija dodaje i let četvrtkom, koji se prestaje operirati nakon 6.1, da bi se ponovo krenuo operirati od 10.2. EasyJet neće imati konkurencije na liniji, obzirom da ju ni Wizz Air, ni ijedan drugi prijevoznik ne leti. Kako čak 4 kompanije lete 18 tjednih letova za Genevu iz Prištine prilično je logično da easyJet kreće letjeti ovu liniju.

Ovo je velika vijest za Skopje koje ima potpunu dominaciju Wizz Aira sa baziranih čak pet aviona, a koji je imao čak 29 linija i 77 tjednih letova iz Skopja ovog ljeta. Osim Wizz Aira za aerodrom od LCC leti još samo Pegasus.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: easyJet

Aeroflot neće letjeti iz Moskve za Ljubljanu. Iako je prva najava bila da će kompanija letjeti svakodnevno između dva grada tijekom zime, sada se predomislila i zadnji let za Ljubljanu će biti u petak 29.10. U ovom momentu Aeroflot leti tri tjedna leta za Ljubljanu.

Kompanija tijekom zime nastavlja letjeti svakodnevne letove za Beograd i tri tjedna leta za Zagreb (ponedjeljak, četvrtak, subota). Od zimskog reda letenja Aeroflot više nema izlistane letove Air Serbie u code-share u svojoj prodaji. Ni Air Serbia na svojoj stranici nema izlistane code-share letove Aeroflota od 30.10. nadalje. Tek treba vidjeti jel to privremeno stanje, koje će se možda promijeniti do zime, ili kompanija prekidaju suradnju na liniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

 

Ryanair danas i u iduća tri dana pokreće čak 9 novih linija iz Zagreba. Kompanija je već pokrenula 6 linija, dočim će od ovog tjedna broj linija biti čak 15. Kompanija danas pokreće letove za Oslo Torp, sutra za Pariz i Karlsruhe, 3.9. za Dortmund, Memmingen, Hahn, a 4.9. za Weeze, Podgoricu i Malmo. Istime kompanija ima čak 44 tjedna leta iz Zagreba (više od 6 dnevno). Kompanija će ovaj tjedan bazirati i drugi avion u Zagrebu.

Od XII. mjeseca Ryanair će bazirati i treći avion te uvesti još 9 linija iz Zagreba, tj. njih sveukupno 24.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Na liniji za Larnacu, Air Serbia je potpuno porazila Wizz Air. I dok Wizz Air ima samo jedan simboličan let za Larnacu, Air Serbia operira čak 7 tjednih letova (svakodnevno osim utoraka, no ponedjeljkom ima dva leta). Ovo nije prvi puta da Air Serbia uspio isforsirati dominaciju na liniji i istisne Wizz Air i druge prijevoznike sa linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Beograd je u VII. mjesecu ostvario 535.000 putnika. Istinski ogromna i fascinantna brojka. Time je Beograd ostvario čak 182.000 putnika više nego drugoplasirani Split. Ovo je samo 27,1% manje nego u istom mjesecu 2019. U prvih sedam mjeseci aerodrom je ostvario 1,5 milijuna putnika, što je skoro pola milijuna više nego Priština te milijun više nego Skopje i Zagreb.

Istim srpski aerodromi imaju preko 561.000 putnika u VII. mjesecu što je 62,3% prometa Hrvatske koja je imala 901.000 putnika. Srbija je istima uvjerljivo na 2. mjestu u regiji po broju putnika.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Beograd

Trade Air je za Norvešku odletio let kojim je iz Afganistana dovezao 140 osoba u Oslo. Među njima su bili norveški državljani, ali i nekoliko mladih afganistanaca. Svih 140 osoba je iz Kabula prevezeno voznim zrakoplovom u Tbilisi (Gruzija) odakle ih je preuzeto Trade Air. Avion Trade Aira je iz Pariza otišao za Tbilisi u srijedu 25.8. da bi se posada odmorila u hotelu u Tbilisiju. Putnike iz Kabula je dobio u četvrtak 26.8. te ih je prevezao u Oslo, nakon čega se ponovo vratio na stacionar u Paris.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

KLM će tijekom zime letjeti za Zagreb dva puta dnevno (14 puta tjedno), pri čemu drugi let noći u Zagrebu. Za Beograd kompanija će imati sedam tjednih letova, a letjet će ih svakodnevno. Kompanija je najavila da bi mogla imati i 12 tjednih letova za Beograd, ali isto još uvijek nije stavila u rezervacijske sustave. Ove godine kompanija neće imati letove za Split oko Nove godine, koje je prošle godine operirala.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: KLM

Air Montenego ipak neće letjeti liniju Podgorica-Lyon. Linija se trebala operirati samo od 18.9. do 2.10. tj. trebala je imati tek 3 leta. Krajnje nelogično razbacivanje resursa, pa nije ni čudo da je linija na koncu ukinuta. Ostaje pitanje zašto je kompanija uopće zakazivala ovu liniju. Ispada prilično diletantski.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Montenegro

MyWings iz Prištine ima čak 83 tjedna leta na 17 linija (Basel, Bremen, Copenhagen, Dortmund, Dusseldorf, Friedrichaffen, Gothenburg, Helsinki, London, Lyon, Malmo, Maastricht, Memmingen, Minhen, Paderborn, Stuttgart i Stockholm). Za MyWings lete ETF sa 47 letova i 3 aviona (dva Boeinga 737-800 i jedan Airbus A321), te Trade Air sa 36 letova (jedan Airbus A320 i jedan A319).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Skopje je u VII. mjesecu imalo 192.638 putnika. Ovo pak znači da je Skopje u prvih sedam mjeseci imalo 567.360 putnika, bitno više nego Zagreb koji je na 4. mjestu sa tek 491.695 putnika i koji je u VII. mjesecu imao tek 154.323 putnika. Ostaje za vidjeti hoće li otvaranje baze Ryanair u IX. mjesecu biti dostatno da Zagreb godinu dovrši sa više putnika od Skopja i popne se na 3. mjesto u regiji (iza Prištine i Beograda). Na što je spao Zagreb, majko mila!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Air Serbia je poslala press materija u kojem je objavila da produžuje letove za St.Petersburg, Krasnodar i Rostov na Donu umjesto do IX. do kraja X. mjeseca. No, kompanija ističe da će razmotriti opciju da ove letove produži i na zimski red letenja.

Kompanija u ovom momentu leti po dva tjedna leta za ove tri destinacije, kao i osam tjednih letova za Moskvu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

EaysJet je ukinuo letove između Tivta te Manchestera i London Gatwicka, a zbog stavljanja Crne Gore na crvenu listu. Posljednji let je bio u nedjelju. Velike Britanije. Kompanija je prvo planirala letjeti za London do 27.9, a za Manchester do 3.10. i to dva puta tjedno na svakoj liniji.

Putnici iz zemalja sa crvene liste moraju biti u desetodnevnoj izolaciji i to u hotelu koji odredi Velika Britanija pri čemu trošak boravka u hotelu snosi putnik. Cijene ovih hotela su vrlo visoke, dok putnici koji nemaju britansko ili irsko državljanstvo ne mogu ući u zemlju.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: easyJet

 

IAG se vratio u svoj Dubrovnik u kojem posljednjih godina ima daleko najviše letova od svih gadova regije. Stoga ne treba čuditi da u ovom momentu IAG let čak 37 tjednih letova (više od 5 dnevno) prema 5 svojih hubova iz Dubrovnika i to:

 • Iberia za Madrid 14 tjednih letova
 • British za London Heathrow 12 letova
 • Aer Lingus za Dublin 3 leta
 • Vueling za Barcelonu 5 letova
 • Vueling za Rim 3 tjedna leta

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

ETF Airways i Trade Air imali su proteklih dana nekoliko izvanrednih letova sa istih destinacija. Tako je ETF-ov B737, registracije 9A-ABC, povučen sa redovnih letova iz Prištine te je odradio četiri leta između Pariza (CDG) i zračnih luka na Kreti, Chanie i Herakliona. Letove između Pariza (CDG) i Herakliona također je letio i Trade Air-ov A320, registracije 9A-BTG, koji je uz to odradio i letove između Pariza (CDG) i Tangiera u Maroku za tvrtku Air Arabia Maroc. Nakon toga je ETF-ov B737, 9A-ABC, pozicioniran u Tbilisi odakle je odradio let prema Oslu. Dan kasnije je i Trade-ov A320, 9A-BTG, također pozicioniran u Tbilisi te odradio let prema Oslu. Zrakoplovi su nakon toga vraćeni u svoje baze Prištinu i Pariz (CDG) odakle nastavljaju redovno letenje.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: ETF

Sarajevo je u VIII. mjesecu imalo čak 143 tjedna leta, no nevjerojatnih 48 tjednih letova od toga su mu prema bliskoistočnim destinacijama. Aerodrom je imao operacije prema 9 bliskoistočnih linija koju obnaša 7 prijevoznika i to za: Abu Dhabi, Dubai, Jeddah, Riyadh, Kuvajt, Manamu, Muscat i Sharjah. Najviše letova iz Sarajeva ima za Dubai (15).

Uz to aerodrom ima 23 tjedna leta za Istanbul koja operiraju 3 prijevoznika, te 8 charter i leisure linija za Antalyu i 1 za Bodrum, dočim prema istoku Sarajevo ima čak 80 tjednih letova što je 55,9% svih letova iz Sarajeva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Ukrajinski LCC SkyUp u regiji ima čak 40 tjednih letova na 8 linija. Iz Tivta kompanija leti 13 letova za Kijev, 6 za Kharkiv i isto toliko za Zaporizhzhiu, te po 5 za Lavov i Odessu, sveukupno 35 tjednih letova. Uz to kompanija leti 2 tjedna leta iz Pule za Kijev, isto toliko iz Splita za Kijev, te 1 tjedni let iz Dubrovnika za Kijev.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SkyUp

Ove godine u Rijeci najviše letova ima Eurowings, koji od sveukupno 27 tjednih letova u Rijeci ima 6 letova, na 5 linija (Berlin, Cologne, Dusseldorf, Hamburg i Stuttgart). Eurowings ima brojne letove prema Zagrebu, Puli, Splitu, Dubrovniku i Zadru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Iz Ohrida čak 3 prijevoznika lete za Zurich sa ukupno 9 tjednih letova od 25 letova koliko ih ima Ohrid. Najviše letova ima Chair (4), pa Helvetic (3) i Edelweiss (2).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Chair

Air Astana je povećala broj letova iz Kazahstana za Podgoricu, pa sada leti 4 tjedna leta iz Almatiya i 3 iz Nur Sultana. Kompanija je odlučila i preko zime nastaviti letjeti za Podgoricu pa će imati jedan tjedni leti iz Nur Sultana i dva tjedna leta iz Almatya.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Astana

U VIII. mjesecu Basel je bio daleko najfrekventnija linija iz Prištine na kojoj ima čak 72 tjedna polaska (više od 10 dnevno) koje operira čak 6 kompanija. Slijedi Zurich sa 36 tjednih letova (5 dnevno) koje operiraju 3 kompanije. Treća linija je Dusseldorf sa 31 tjednim letom kojeg operiraju 4 kompanija, četvrti je Stuttgart sa 22 tjedna leta kojeg operira 4 kompanije, te Beč sa 21 letom na kojem lete 2 kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Grad Beograd uvodi nova pravila za taksiste na Aerodromu:

 • po dolasku na aerodrom taksi vozač se prijavljuje na dolaznu poziciju, odnosno na ulaz u parking prostor, gdje se evidentira i svrstava u rednu listu elektronskog sistema za pristup taksi stajalištu dolaznog terminala
 • nakon toga taksista se parkira na obilježeni prostor i mora biti u vozilu ili neposredno pokraj vozila cijelo vrijeme čekanja
 • nije moguće drugačije prijavljivanja na dolaznoj poziciji osim sa taksi vozilom (da se izbjegne prijavljivanje jedne osobe više taksija koji nisu tamo)
 • taksi vozila se automatski pozivaju na početnu poziciju putem elektronskog taksi sistema
 • ukoliko taksi vozač odbije vožnju dužan je napustiti stajalište i ponovo ići na kraj reda

Ovo je kvalitativno bitno bolje, no ova mjere neće spriječiti divlje taksi vozače koji sada vuku za rukav putnike i odvoze ih na parkiralište za civilne automobile gdje čekaju vožnje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Pula je godinama imala velik broj letova iz Moskve tijekom sezone. Prije ulaska u Europsku Uniju taj broj je bio bitno veći nago danas, obzirom da je nakon ulaska u Europsku Uniju ruskim državljanima potreban viza za ulazak u Hrvatsku. No, ove godine čak 4 kompanija lete iz Moskve za Pulu, Aeroflot sa 7 tjednih letova, S7 sa 2 tjedna leta, te Ural i Utair sa po jednim tjednim letom. Ovime Pula ima čak 11 tjednih letova za Moskvu. Od Pule u regiji za Moskvu više letova ima samo Beograd (16 tjedno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Pula

Švicarska kompanija u kojoj je kosovski kapital Chair u regiji ima čak 32 tjedna leta u regiji (skoro 5 dnevno). Kompanija ima najviše letova za Prištinu gdje leti na dvije linije, 16 tjednih letova za Zurich i 1 za Genevu. Kompanija leti još i za Skopje (8 tjednih letova za Zurich), Ohird (4 tjedna leta za Zurich) i Podgoricu (3 tjedna leta za Zurich). U budućnosti je za očekivati i više linija i frekvencija u regiji.

Chair u floti ima tri aviona, dva Airbusa A319 i trenutno za njega leti 737-800, no nabavili su A320 koji će uskoro krenuti sa letovima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Chair

Britanski Titan kao vrlo specifična ACMI kompanija sa brojnim letovima za Veliku Britaniju i RAF, ima vrlo malo redovnih linije diljem svijeta. Među tim rijetkim linijama već godinama leti iz London Gatwicka za Zadar, koju liniju je obnovio i ove godine sa jednim tjednim letom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Titan

Ljubljana je u VIII. mjesecu imala svakodnevne letove samo za Frankfurt sa Lufthansom (17 tjednih letova) i Paris sa Air Franceom (8 tjednih letova). Više tjednih letova imali su LOT (6), Swiss (5), Air Serbia (8), Turkish (5) no ni jedna od tih kompanija nije imala letove svaki dan. Čak i Air Serbia koja ima 8 tjednih letova nema letove u utorak i srijedu iako neke dane ima i po 2 tjedna leta. Stoga je Aerodrom i dalje vrlo loše povezan sa hubovima i ima vrlo loše konekcije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Zamaaero je prešla dva milijuna posjeta na portalu, točnije 2.003.370. Ovu brojku smo planirali dostići tek u godinu dana od pokretanja portala, no, eto, dostigli smo je u samo 8 mjeseci.

U prošlom mjesecu smo imali čak 424.924 posjeta, a u prošlom tjednu 104.598. Portal dnevno ima između 14.000 i 20.000 posjeta, osim vikenda kada ima nešto manje. Do 11. mjeseca mogli bi dostići i 3 milijuna posjeta.

Zagreb će u IX. mjesecu imati daleko najviše novih linija, 10 od 13 novih linija:

 • Zagreb-Sandefjord, Ryanair od 1.9.
 • Zagreb-Beauvais, Ryanair od 2.9.
 • Zagreb-Baden Baden, Ryanair od 2.9.
 • Zagreb-Dortmund, Ryanair od 3.9.
 • Zagreb-Hahn, Ryanair od 3.9.
 • Zagreb-Memmingen, Ryanair od 3.9.
 • Zagreb-Malmo, Ryanair od 4.9.
 • Zagreb-Podgorica, Ryanair od 4.9.
 • Zagreb-Weeze, Ryanair od 4.9.
 • Podgorica-Ljubljana, Air Montenegro od 7.9.
 • Beograd-Rostov na Donu, Nordwind od 16.9.
 • Zagreb-Dubai, Flydubai od 23.9.
 • Ljubljana-Dubai, Flydubai od 24.9.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Nordwind je dobio dozvolu za letove prema Rostovu na Donu i St.Petersburgu. Linija za St.Petersburg će se operirati kao redovna od 1.9. srijedom. Linija za Rostvo na Donu pak kreće 16.9. i operirat će se četvrtkom.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Nordwind

Iako je British u VIII. mjesecu letio 5 tjednih letova iz London Heathrowa za Zagreb, u IX. mjesecu smanjuje broj letova na 4 tjedno (ponedjeljak, četvrtak, subota i nedjelja), tj. gubi se let srijedom. U isto vrijeme Croatia leti 3 tjedna leta, a Ryanair čak 7 tjednih letova, tj. iz Zagreba za London moći će se letjeti 14 puta tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Antalya, Corendon od 16.6.

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Seoul, Korean od 2.7.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Beč, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Berlin, easyJet od 28.6

 

Iz Zadra:

 • Lubeck, Lubeck od 19.5.
 • Nuremberg, Ryanair od 2.6.
 • Helsinki, Ryanair od 3.6.
 • Sofija, Ryaniar od 5.6.
 • Bergen, Flyr od 11.6.
 • Liverpool, Ryanair od 16.6.
 • Torino, Ryanair od 17.6.
 • Bournemouth, Ryanair od 18.6.
 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Atena, Croatia od 2.6.
 • Bukurešt, Croatia od 10.6.
 • Stockholm ARN, Croatia od 10.6.
 • Dublin, Croatia od 12.6.
 • Milano MXP, Croatia od 12.6.
 • Vilnijus, Wizz Air od 13.6.
 • Amsterdam, Croatia od 14.6.
 • Paris Orly, Vueling od 17.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 • Bolzano, Sky Alps od 4.6.
 • Bergamo, Sky Alps od 4.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Palermo, Volotea od 1.6.
 • Oslo, Flyr od od 13.6.
 • Rim FCO, Wizz Air od 13.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 • Varšava, LOT od 30.5.
 • Saarbrucken, Wizz Air od 14.6.
 • Amman, Royal Jordanian od 17.6.

 

Iz Tuzle

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Hurghada, Air Cairo od 20.5.

 

Iz Beograda:

 • Heraklion, Aegean od 2.6.
 • Lyon, Air Serbia od 2.6.
 • Trst, Air Serbia od 2.6.
 • Rodos, Aegean od 3.6.
 • Hanover, Air Serbia od 3.6.
 • Bari, Air Serbia od 5.6.
 • Bologna, Air Serbia od 6.6.
 • Nuremberg, Air Serbia od 6.6.
 • Salzburg, Air Serbia od 7.6.
 • Palma de Mallorca, Air Serbia od 11.6.

 

Iz Niša:

 • Atena, Air Serbia, od 15.6.

 

Iz Kraljeva:

 • Tivat, Air Serbia od 15.6.

 

Iz Podgorice:

 • Katowice, Air Montenegro od 16.6.
 • Copenhagen, Air Montenegro od 20.6.
 • Yerevan, Air Montenegro od 20.6.

 

Iz Tivta:

 • Riyadh, flynas od 1.6.
 • Stuttgart, Eurowings od 5.6.
 • Istanbul, Turkish od 11.6.
 • Prag, Air Montenegro od 14.6.
 • Kraljevo, Air Serbia od 15.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 • Varšava, LOT od 6.6.

 

Iz Skopja:

 • Tel Aviv, Israir od 20.5.
 • Torino, Wizz Air od 26.5.
 • Izmir, Pegasus od 2.6.
 • Antalya, Pegasus do 4.6.
 • Izmir, SunExpress od 19.6.
 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: