Novosti iz regije

Air Astana danas (1.6.) obnavlja letove iz Kazahstana za Podgoricu. Iz Nur Sultana kompanija će letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Almatya ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom. Svi letovi će se vršiti sa Airbusom A321LR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Astana

Air Serbia značajno povećava operacije u VI. mjesecu. Kompanija pokreće 13 novih linija (Bari od 5.6, Bologna od 6.6, Hannover od 3.6,  Lyon od 3.6, Nuremberg od 6.6, Palma de Mallorca od 11.6, Pula od 16.6, Rijeka od 15.6, Salzburg od 7.6, Sochi od 12.6, Trst od 2.6.). No, istovremeno povećava letove prema:

 • Amsterdamu sa 8 na 10 letova od 13.6.
 • Beču sa 13 na 14 od 14.6.
 • Dusseldorfu sa 6 na 7 od 19.6.
 • Larnaci sa 4 na 5 od 14.6. i na 7 od 27.6.
 • New Yorku sa 4 na 5 od 15.6. i na 6 od 21.6.
 • Oslu sa 3 na 4 od 23.6.
 • Podgorici sa 18 na 21 od 15.6.
 • Rimu sa 6 na 7 od 14.6.
 • Sofiji sa 5 na 6 od 13.6.
 • Solunu sa 6 na 7 od 24.6.
 • Splitu sa 3 na 4 od 24.6.
 • Tivtu sa 22 na 27 od 13.6., 30 od 20.6. i čak 35 od 27.6.
 • Veneciji sa 2 na 3 od 19.6.
 • Zagrebu sa 6 na 7 od 13.6.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Iako je LOT trebao letjeti za Tivat iz Varšave ovog ljeta za sada letova nema u sustavu i kompanija liniju neće operirati. Jednako tako LOT nema ni letova iz Varšave za Ohrid koji su prvotno bili najavljeni. Prošle godine LOT je letio za Tivat i Ohrid iz Varšave po jedan let tjedno.

Istovremeno LOT leti za Ljubljanu, Zagreb, Beograd, Prištinu, Skopje, Sarajevo, Podgoricu, Rijeku, Zadar, Split i Dubrovnik.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

Antonov Airlines, koji trenutno leti u egzilu u Leipzigu, je obavio čak tri leta iz Slovenije za Nigeriju sa An 124-100. Letovi su prevezli dijelove za generatore. Antonov je imao sedam An 124 u floti, no dva su oštećena u Ukrajini, te mu je preostalo pet ovih aviona za cargo letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Antonov

Za Vaxjo iz regije leti se iz (stanje 30.5-5.6.)

 1. 2 Beograd (Wizz Air)
 2. 2 Skopje (Wizz Air)
 3. 1 Zadar (Ryanair)

Za aerodrom će se od sredine VI. mjeseca letjeti i iz Tuzle.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Danas je analitičar zamaaero Alen Šćuric dao intervju za N1 (i to iz Zadra), te je bio gost u RTL Danas. Niz novinskih kuća su objavile izjave Alena Šćurica, među kojima i Večernji list, 24 sata i Jutarnji list.

Link na gostovanju u RTL Danas:

https://www.rtl.hr/videovijesti/vijesti-videa/zrakoplovni-strucnjak-o-padu-cessne-zadnje-rijeci-pilota-su-bile-panicne-napravio-je-gresku-e42a78b2-e038-11ec-b049-f616525d9a97

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: RTL

Jučer u 11:25 sati sa radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe nestao je avion Cessna 182 koji je letio na 700 metara visine iznad Rakovice, između Plitvičkih jezera i Slunja. Avion je letio iz Splita za Njemačku. U avionu su bile četiri osobe.

Na mjesto nesreće su odmah upučeni pripadnici Gorske službe spašavanja sa dronovima, policije i K9 službe (psi tragači). U jednom momentu avion je trazilo preko 400 osoba.

Dio krila, rep i kabina su pronadjeni u 10:52 sata danas (ponedjeljak). Na koncu su na mjestu nesreće pronađena i mrtva tijela 4 osobe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia

Zašto Zagreb nema više self-check in šaltera? U ovom momentu putnici samo tri kompanije mogu koristiti self-check in na Zagrebu i to: Croatie Airlines, Air France i KLM-a. Prije su to mogli još i putnici Air Canade i Koreana. Zašto ovaj sustav ne koriste najveći prijevoznici u Zagrebu poput Lufthanse, Austriana, Britisha, Turkisha, LOT-a, Air Serbie, Eurowingsa, Finnaira, flydubaia, Qatara, TAP-a, Vuelinga… Konačno kako to da ovaj sustav ne koriste putnici Ryanaira?

Iskreno vrlo čudno. MZL Zagreb bi na ovaj način uštedjela na troškovima radnika (manje zaposlenika), a što nije samo financijska ušteda, nego i treba manje radnika u ovo vrijeme nedostatka radne snage. Uštedjelo bi se i na opremi, prostoru, šalterima, energiji. Ostale veće zračne luke regije imaju bitno više kompanija koje koriste self check-in. Iskreno Zagreb tu ozbiljno i nepotrebno zaostaje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Lufthansa povećava broj letova na liniji Frankfurt-Zagreb sa 11 na 12 letova tjedno, uvođenjem 2. dnevnog leta ponedjeljkom od 6.6. Lufthansa će tako letjeti dva dnevna leta svaki dan osim utorkom i četvrtkom. Kako će Croatia imati 19 tjednih letova, obije kompanije zajedno u code-share će imati 31 tjedni let.

Iako je tijekom V. mjeseca Lufthansa letjela na liniji Zagreb-Minehn 6 tjednih letova, sada se broj letova stabilizirao na 7 tjedno (svakodnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

EKSKLUZIVNO-SMANJENJA: Croatia i dalje reže Zagreb. Tijekom VI. mjeseca kompanija će povećati broj letova za Brussels sa 10 na 11 (od 21.6.) i za Dubrovnik (sa 24 na 27 od 13.6.). No, istovremeno Croatia u drugoj polovici VI. mjeseca smanjuje broj letova za Dublin (oba leta prebacuje na Split), za Frankfurt (sa 21 na 19), za Minhen (sa 12 na 9), za Split (sa 27 na 22), za Beč (sa 9 na 6). To znači da će u drugoj polovici VI. mjeseca Croatia imati 11 tjednih letova manje nego početkom VI. mjeseca.

Istovremeno kompanija od sredine VI. mjeseca uvodi letove iz Splita za Amsterdam (1 let tjedno), Bukurešt (2), Dublin (3), Milano (2) i Stockholm (2), te povećava Lyon sa 1 na 2 leta tjedno, Minhen sa 10 na 12, te Beč sa 5 na 7. Ovo znači da se broj letova u Splitu dodatno povećava za 12 letova tjedno. Kompanija povećava i jedan tjedni let iz Dubrovnika za Frankfurt (sa 6 na 7).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Slovensko-francuska regionalna i ACMI kompanija Amelia koja ima brojne PSO linije u Francuskoj i Africi, proučila je hrvatski PSO i odlučila se ne javiti na isti. Šteta, Amelia ima idelanu flotu za PSO linije u Hrvatskoj obzirom na Embraere ERJ135, ERJ145 i ATR 72-600. Za sada se zna da su se Croatia Airlines i Trade Air javili na PSO, a spominje se ukupno 7 kompanija koje su pokazale interes. Iskreno ne znam koje bi to još kompanije mogle biti. Ne bi bio nevjerojatno da se javila Volotea, moguće CityJet ili Air Nostrum, ali i to je već jako nategnuto.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Za Edinburgh iz regije leti se iz (stanje 30.5-5.6.):

 1. 4 Dubrovnik (2 easyJet, 2 Jet2)
 2. 2 Zadar (Ryanair)

Od drugog tjedna VI. mjeseca Jet2 leti iz Edinburgha za Split.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet2

Croatia će se ovog ljeta u Splitu natjecati sa gomilom kompanija, sa easyJetom, Wizz Airom, Vuelingom, Ryanairom, SAS-om, Norwegianom, Air Franceom, Aer Lingusom, Smartwingsom, Blue Airom, Condorom, Eurowingsom, ITA-om, Jet2, KLM-om, Novairom, Transairom, TUI-em, Voloteom. Sa nekim od ovih kompanija natječe se na više linija. Pritom Croatia na većini tih linija ima bitno manje frekvencija i više cijene od afirmirane i etablirane konkurencije.

U Zagrebu se Croatia bori sa bitno manje kompanija: KLM-om, Britishem, Norwegianom, Vuelingom i Ryanairom. Samo sa Ryanairom ratuje na više linija, sa svima ostalima samo ja jednoj.

U Dubrovniku Croatia ratuje sa Aegeanom, Condorom, Freebirdom, ITA-om, Voloteom, Vuelingom i Wizz Airom. Ukupno gledano Croatia vodi puno previše nepotrebnih ratova, poglavito u Splitu. A toliko je linija koje nisu pokrivene i koje kompanija ne otvara, iako imaju ogromne potencijale.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Air Serbia 17.6. slavi 95 godina postojanja, obzirom da baštini tradiciju JAT-a i Aeroputa, koji je nastao 1927. godine. Kompanija je za tu priliku napravila posebnu naljepnicu „95 godina letenja“ koju će izlijepiti na sve avione kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Njemački leisure prijevoznik Condor povećava broj letova na liniji Minhen-Split sa 2 na 3 leta tjedno od 16.6. uvođenjem trećeg leta srijedom. Sada kompanija leti srijedom, petkom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

Avion Air Serbie za Tivat je jučer trebao poletjeti u 10:10 sati. No, prebačen je na 11:50, pa još jednom na 13:30. I kada su putnici konačno ušli u avion pilot ih je izvijestio da on više ne smije letjeti i da mora na odmor. Na koncu su putnici napustili avion kako bi dočekali drugu posadu. Let je konačno realiziran u 17:25, 7 sati i 15 minuta od planiranog vremena. Nije jasno zašto kompanija kada je vidjela koliko će kašnjenje biti odmah nije potražila drugu posadu. Putnici su, naravno, bili vrlo frustrirani.

Osim ovog kašnjenja Air Serbia je jučer imala kašnjenje dolaska

 • iz Moskve od sat vremena,
 • iz Pariza sat vremena,
 • iz Podgorice 1:10 sati,
 • iz Zuricha 1:10 sati,
 • drugi let iz Zuricha 1:20 sati,
 • iz Istanbula 1:25 sati,
 • iz Amsterdama 1:40 sati,
 • drugi let iz Pariza 2:10 sati,
 • drugi let iz Podgorice 2:30 sati,
 • iz Hurgade 2:35 sati,
 • iz Madrida 3:00 sata,
 • iz Atene 3:00 sata,
 • iz Londona 3:35 sati,
 • iz Tivta 5:15 sati,
 • iz Antalye 5:20 sati
 • Frankfurt otkazan

Istinski vrlo loše!

Istovremeno od brojnih stranih kompanija samo je Turkish kasnio sat i pola i to radi zaobilaženja nevremena na putu. Ostale kompanije ili su dolazile prije rade vožnje ili na vrijeme, a tek par ih je imalo neznatno kašnjenje. Ništa neuobičajeno. U Beogradu je taj dan bilo nevrijeme ali tijekom noći što nije utjecalo na operacije. Naš suradnik sa Aerodroma Beograd Franjo Petrović kaže da oni nisu imali nikakvih problema i da njihovi avioni nisu kasnili (Sky Partner), te da nevremena nije bilo iza 12 sati, kada su bila kašnjenja Air Serbie (ujutro su kašnjenja bila neznatna). Isto tako kaže da nisu bili zračni mostovi izvan uporabe, već samo jedan most, što nije stvaralo velike probleme za operacije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

MZL Zagreb je uvela Flybrary, slobodnu knjižnicu za svoje putnika. Za Flybrary nije potrebna upisnina, ni članarine. Putnik besplatno uzima knjigu sa police i može je čitati na aerodromu dok čeka let. No, ako je želi uzeti sa sobom na let, ostavlja neku drugu knjigu u zamjenu. Zapravo putnik koji je došao sa svojom pročitanom knjigom na ovaj način takvu pročitanu knjigu mijenja za drugu knjigu koju će tek pročitati. Projekt je realiziran u suradnji sa Knjižnicama Grada Zagreba i Gradskom knjižnicom Velika Gorica. Knjižnica broji 700 naslova na hrvatskom i nekoliko stranih jezika.

Ideja je da se potakne čitanje, ali i obogati ponuda Zračne luke Zagreb. Osnovno pravilo Flybrary glasi: „Trebaš jednu? Uzmi jednu. Imaš jednu? Ostavi jednu“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

British Airways povećava broj letova iz Londona za Split. Kompanija u ovom momentu leti 8 tjednih letova, pri čemu jedan let noći u Splitu i to sa subote na nedjelju. Naime, u subotu avion polijeće sa Heathrowa u 19:40 i dolazi u Split u 23:20. Nakon noćenja iz Splita kreće u nedjelju tek u 8:55 i dolazi na Heathrow u 10:35.

Od 6.6. kompanija uvodi drugi dnevni let za Heathrow ponedjeljkom i nedjeljom. Od petka 17.6. kompanija uvodi letove za London City, ponedjeljkom, četvrtkom i petkom. Istim kompanija ima po dva dnevna leta svaki dan osim utorka i srijede kada leti jedan let, no ponedjeljkom leti tri leta, tj. ukupno leti 13 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Nakon što je zbog situacije sa pandemijom bilo nemoguće organizovati Final Four u Berlinu, organizatori su tražili novog domaćina. Prijavio se Beograd i na radost svih košarkaških fanova dobio oraganizaciju. Međutim, nisu samo košarkaški fanovi dobitnici u ovom izvlačenju, već i vazduhoplovni (pogotovo spotteri). Tokom ovog i sličnih događaja imamo priliku da vidimo na našem aerodromu puno retkih posetilaca, ali i povećanje broja letelica. Tako su tokom Final Foura u Beograd sleteli:

 • Corendon 737-800
 • Iberojet A330neo
 • SkyExpress A320
 • Privilege Style 757-200
 • Iberia CRJX
 • Iberia A320

Mogli smo videti i povećanje kapaciteta na nekim od linija, pa je tako Turkish poslao svoj A330, kao i Air Serbia na svom letu za Barselonu.

autor: Luka Babić, dopsnik (Beograd), foto: Corendon

Air Serbia trenutno operira 10 letova tjedno za Ljubljanu, no od idućeg tjedna Ljubljanu povećava na 12 tjednih letova (svaki dan 2 osim utorka i subote kada leti jedan let). Kako kompanija leti i dva tjedna leta za Ljubljanu iz Niša došla je do 14 tjednih letova. 2019. kompanija je imala 19 tjednih letova. Tijekom prošle zime kompanija je imala tek 8 tjednih letova.

Nažalost Air Serbia planira ukinuti drugi let nedjeljom od 26.6. pa će u top sezoni liniju operirati 11 puta tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Croatia Airlines smanjuje broj letova na liniji Frankfurt-Zagreb. Nije istina ono što je objavio jedan portal regije da će broj letova smanjiti na 11 tjedno. Kompanija trenutno leti 21 tjedni let (po tri leta dnevno). Po tri leta će letjeti i dalje kroz tjedan, no ukupni broj letova smanjuje od 11.6. na 19 tjedno ukidanjem po jednog leta subotom i nedjeljom kada će operirati po dva leta dnevno. Kompanija u code-share sa Lufthansom ima 31 do 32 tjedna leta na ovoj liniji tijekom VI. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

United kreće sa letovima iz Newarka za Dubrovnik u petak 27.5. Linija će se operirati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom (polazak u 19:20 i dolazak u Dubrovnik idući dan u 10:15). Povratak je idući dan (polazak iz Dubrovnika u 12:15, dolazak u Newark u 16:25), srijedom/četvrtkom 2:15 sati ranije.

U regiji letove za New York ima još samo Beograd sa Air Serbiom koji se trenutno također operira 4 puta tjedno, no tijekom VI. mjeseca linija će se povećati na 5, pa kasnije i na 6 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Zbog svjetskog nogometnog prvenstva (20.11. do 18.12.) Qatar je odlučio promijeniti operacije na čak 80 svojih linija, te bitno povećati kapacitete. Samim time povećat će kapacitete i u regiji prema dvijema zemljama koje su se kvalificirale na prvenstvo.

Tako će Qatar i tijekom zime operirati svakodnevnu liniju iz Beograda za Dohu. Od 17.11. do 20.11. Qatar će na liniji letjeti sa Airbusom A330-300, koji ima 30 sjedala u business i 275 u ekonomskoj klasi. Potom će od 21.11. do 3.12. letjeti sa A330-200 koji ima 24 u business i 236 sjedala u ekonomskoj klasi. Od 4.12. do 20.12. ponovo će letjeti sa A330-300.

Za Zagreb će kompanija povećati broj letova na svakodnevne. Od 20.11. do 20.12. kompanija će letjeti sa Boeingom 787-8. Avion ima 22 sjedala u business i 232 u ekonomskoj klasi. Qatar je planirao jedan od dva dnevna leta u ljeto 2020. operirati sa B787-8, no isto je spriječila pandemija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

LOT povećava letove za Zagreb od 31.5. na 13 tjedno (svaki dan dva osim ponedjeljka kada ima 1 tjedni let). Letovi se vrše sa Embraerom E170, E175, E190 i E195.

Kompanija također povećava Beograd na 9 tjednih letova. Svi letovi su sa E170 i E175, a samo dva leta su sa E190.

LOT prometuje za Ljubljanu sa 8 tjednih letova, svaki dan, a nedjeljom operira dva leta. Svi letovi su sa E170 i E175.

Za Sarajevo kompanija prometuje 5 tjednih letova (svaki dan osim srijedom i nedjeljom). Svi letovi su sa E170 i E175.

Za Prištinu LOT kreće sa letovima 6.6. i operirat će je 4 puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, četvrtak i subota). Svi letovi su sa E175.

Za Podgoricu kompanija leti svakodnevno i to sa E195. Povremeno se na letovima pojavljuju Boeinzi 737-800 i B737MAX8.

Za Skopje LOT leti šest puta tjedno (svaki dan osim ponedjeljka) i to sa E170, E175 i E195. 4.7. uvodi se i let ponedjeljkom.

Za Dubrovnik kompanija leti svakodnevno. U načelu su letovi sa E195, ali neke dane se u redu letenja pojavljuje i Boeing 737-800.

Za Rijeku kompanija leti nedjeljom sa E170. Za Zadar pak leti subotom sa E195. Za Split pak kompanija leti srijedom i nedjeljom sa E195 i E190. 6.6. dodaje se i let ponedjeljkom sa E190.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Croatia Airlines operira liniju Rijeka-Minhen tek dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.  Od 7.6. Croatia konačno uvodi i 3. tjedni let (utorkom). Linija se prometuje sa Dash 8-400. Croatia liniju operira sa tri tjedna leta do 25.9. nakon kojeg dana više nema letova.

Od 4.6. na liniji kreće prometovati i Lufthansa jednom tjedno, subotom. Istim će obije kompanije imati 4 tjedna leta (utorak, četvrtak, subota i nedjelja). Lufthansa liniju operira preko CityLinea sa CRJ-900. Lufthansa svoj subotnji let operira do 29.10.

Nikako ne mogu dokučiti logiku zašto Croatia nije nastavila operirati svoj let bar utorkom do 25.10. čime bi obije kompanije i u X. mjesecu imale prihvatljiva dva tjedna leta, još bolje da je operirala i četvrtkom bar do 20.10. čime bi kompanije imale dobrih tri tjedna leta. No, Croatia Airlines, čemu uopće čuđenje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako će promet već ovog ljeta na dobrom dijelu aerodroma prestići brojke iz 2019, a na ogromnoj većini to će se desiti iduće 2023, Fraport je izjavio da Aerodrom Ljubljana ne planira brojke iz 2019. dostići prije 2026. Vrlo loša i pesimistična vijest. Ove godine aerodrom planira imati 880.000 putnika. Na razini Zadra.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Iz regije za Glasgow se leti iz (stanje 30.5-5.6.):

 1. 2 Split (easyJet)
 2. 1 Dubrovnik (TUI)

Od kraja VI. mjeseca easyJet će iz Glasgowa letjeti i za Pulu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TUI

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.