Novosti iz regije

Još jedna kompanija kreće sa charter letovima na liniji Hurghada-Skopje, AMC Airlines. Letovi kreću 22.5. i operirat će se ponedjeljkom. Kompanija u floti ima Boeinge 737-500, 737-800 i Airbus A320. Ovime će čak tri kompanija letjeti iz Skopja za Hurghadu: Air Cairo, BH Aire i AMC.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Temeljem podataka zamaaeroData Smartwings u regiji (promatrani period 24-30.4.) ima slijedeće letove:

 • iz Dubrovnika za Brest 1 let, Linz 1 let i Paris 1 let tjedno
 • iz Pule za Paris 1 let

To znači da kompanija ima 4 tjedna leta na 4 linije u regiji. Tijekom ljeta broj linija i frekvencija ove kompanije će se bitno povećati.

autor: Alen Šćuric, anaitičar (Zagreb), foto: Smartwings

Zračna luka Dubrovnik je u IV. mjesecu ostvarila 167.731 putnika (117.715). Ovo je iznenađujućih 10.038 putnika više nego je imao Split u IV. mjesecu. Ovo je i 79,6% putnika iz istog mjeseca 2019. (210.803). No, ovdje moramo znati da je u IV. mjesecu 2019. Dubrovnik imao neuobičajeno mnogo putnika. Tog mjeseca je imao čak 39,0% više prometa nego u istom mjesecu 2018. (za 59.142 putnika više). U usporedbi sa istim mjesecom 2018. Dubrovnik je ovog IV. mjeseca ostvario 110,6% više putnika. Dubrovnik u IV. mjesecu nikada nije imao ni izblizu putnika kao 2019. nego je imao od 94.000 do 151.000 putnika.

Dubrovnik je u IV. mjesecu imao 1536 operacija (1290 u IV/2022). Aerodrom je imao 2,2 tona carga (1,0 tonu u IV/2022). Ukupno je od početka godine Dubrovnik ostvario 249.915 putnika i 4,1 tonu carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Zračna luka Split je u IV. mjesecu ostvarila čak 157.693 putnika (133.316 u III/2022). Ovo je drugi mjesec za redom da Split ima 101% putnika iz istog mjeseca 2019. Točnije Split je ostvario 100,8% putnika iz IV. mjeseca 2019. (156.381). U prvih četiri mjeseca ove godine Split je ostvario 270.697 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Trade Air za svoje PSO linije koristi Saab 340 Sprint Aira. No u nedjelju navečer 30.4. avion se pokvario u Zagrebu, tj. nakon odrađenog leta iz Osijeka za Zagreb. Kvar je bio na trimeru. Istim avion nije mogao odraditi let Zagreb-Osijek, ali ni oba leta Osijek-Zagreb-Osijek u ponedjeljak 1.5., te letove Osijek-Pula-Split-Pula-Osijek.

Sprint Air u floti ima 5 Saabova 340 u putničkoj varijanti, te 1 ATR 72-200. Kao i 12 aviona u cargo varijanti (Saab 340AF i ATR 72-200F). No, kompanija nije mogla poslati zamjenski aviona. Kvar je otklonjen u ponedjeljak navečer, no tada više nije radila Zračna luka Osijek, pa je isti odletio za Osijek u utorak ujutro, nakon čega je odradio letove za Rijeku, Split i Dubrovnik.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sprint Air

Otvorena je istraga o code-share sporazumu Montenegro Airlinesa i Etihada iz 2016. godine. Naime tada je kontraverzni srpski političar Mlađan Dinkić, preko svog poduzeća MD Solutions, lobirao za sporazum ova dva prijevoznika. Montenegro Airlines je uzeo Dinkića za konzultanta i to bez natječaja. Posao je trebao uključiti u „ugovor o upravljanju“ između Montenegro Airlinesa i Etihada, tj. trebao se potpisati sporazum o strateškoj suradnji, no isti se nikada nije desio. Ovo je jedini posao za koji je Montenegro Airlines anagažirala konzultanta, sve ostale code-share sporazume ostvarili su bez pomoći konzultanta. Tužiteljstvo istražuje i ugovor o code-share Montenegro Airlinesa i Air Serbie koji je navodno bio dio ovog deala. Pod istragom su i neki drugi poslovi pa i oni između Dinkića i Daliborke Pejović. Sumnja se da je novcem Montenegro Airlinesa plaćena usluga koju je Dinkić napravio DPS-u tijekom izborne kampanje u Cetinju 2013. godine. Ni projekti koji su tada obećani u kampanji nisu nikada realizirani.

Navodno je Dinkić za ove poslove plaćen 300.000 EUR, iako neki, pa i tadašnja predsjednica odbora direktora Daliborka Pejović tvrde da se radi o manjoj svoti novaca. Sjetimo se da je tada Montenegro Airlines poslovao sa ogromnim gubicima koji su se pokrivali iz državnog proračuna (od 2013. do 2016. kompanija je ostvarila gubitak od 37 milijuna EUR). Tužiteljstvo smatra da usluge Dinkićeve kompanije nisu bile potrebne, a sporno je i je li se išta od obećanog i ostvarilo, pa je pitanje zašto je novac isplaćen. Istim je nanijeta i financijska šteta Montenegro Airlinesu.

Specijalno državno tužiteljstvo istražuje i još nekoliko spornih dokumenata iz poslovanja Montenegro Airlinesa između 2014. i 2016.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Montenegro Airlines

Kuwait Airways je planirao operirati liniju Kuwait-Sarajevo 2 puta tjedno. Od 11.6. kompanija će letjeti 4 puta tjedno (utorak, četvrta, subota, nedjelja). Letovi će se operirati sa Airbusom A320 i A320neo. U IX. mjesecu linija će se prvo smanjiti na 3 leta, a potom i na 2 leta tjedno, a operirati će se do 30.9.

Kuvajtski LCC Jazzera već sada leti dva leta tjedno na istoj liniji, a od 12.6. će letjeti 4 leta (srijeda, četvrtak, subota i nedjelja). I Jazzera će u IX. mjesecu smanjiti na tri, pa na dva leta, te će letjeti do 30.9.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Kuwait Airways

Air Serbia po danima ima noćnih letova iz Beograda (sa polascima od 23:00 do 03:00 sata):

 • Ponedjeljak na utorak 10 letova
 • Utorak na srijedu ni jedan let
 • Srijeda na četvrtak 7 letova
 • Četvrtak na petak 8 letova
 • Petak na subotu 9 letova
 • Subota na nedjelju 3 leta
 • Nedjelja na ponedjeljak 8 letova

Ovo znači da kompanija u prosjeku ima 6,4 letova u noćnom valu, tj. da joj je oko 27,8% (1/4) flote zaposlen na tim letovima, tj. obavlja i 4. dnevni let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Temeljem zamaaeroData Enter Air u regiji (promatrani period 24-30.4.) leti:

 • iz Prištine za Basel 7 letova, za Minhen 3 leta i za Stuttgart 3 leta tjedno
 • iz Dubrovnika za Salamancu 1 let tjedno

Enter više ne leti za Skopje. To znači da je Enter u promatranom tjednu imao 14 tjednih letova.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Enter Air

Već smo izvještavali da Aerodrom Maribor ima jednog kandidata za koncesiju. Radi se o zrakoplovnoj školi SiDRONE. Ministarstvo naglašava da je SiDRONE ispuno sve uvjete za koncesiju i obije strane su sada krenule u pregovore.

Problem je što je SiDRONE novoosnovana kompanija (stara tek 3 godine) koja se prvenstveno želi baviti dronovima. Iako imaju navedeno da su i zrakoplovna škola, oni zapravo taj segment još ne rade i pitanje je kad će ga raditi. Kompanija je 2021. imala 32.782,95 EUR prometa. Stranica ja slovenskom jeziku je više nego skromna, a ona na engleskom jeziku ne postoji. Sve to skupa nisu dobro reference. Nije dobro! CEO i 100% vlasnik kompanije je Rok Belić koji je skoro 14 godina radio kao šef kabinskog osoblja u Adriji.

Prvi puta Aerodrom Maribor je dat u koncesiju u III. mjesecu 2017. kinesko-nizozemskoj kompaniji SHS Aviation. Zamaaero je tada dokazao da se radi o prevari i objavio je kriminalne dosjee aktera SHS-a, te slične prevare koje su već imali u zrakoplovstvu. Koncesija je vrlo brzo, nakon samo godinu i 10 mjeseci, neslavno propala i SHS se „povukao“ iz posla.

Obzirom na to što znamo o SiDEONE bojim se da ovaj puta posao neće biti ništa bolji. Nova, potpuno neiskusna kompanija, koja tek kreće sa dronovima, koja nikada nije operirala aerodrom. Takav pokus i opet nema baš nikakve šanse. Nevjerojatno je da slovenska vlada i pomišlja pregovarati sa ovakvom kompanijicom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

BH Air pokreće charer letove za Hurghadu iz Skopja od 17.5. Linija će se operirati jednom tjedno, srijedom. BH Air će liniju letjeti sa Airbusom A320. Kompanija će na liniji imati konkurenciju LCC Air Cairo koji iz Hurghade leti za Skopje dva put tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia

Aerodromi Crne Gore su ostvarili dobit prije oporezivanja od 2,4 milijuna EUR (neto 1,4 milijuna EUR), što je 86% bolji rezultat nego 2021. Aerodromi su imali prihod od 26,2 milijuna EUR, od čega su avijacijski prihodi 21,8 milijuna EUR, a neavijacijski prihdoi 4,1 milijun EUR. Ovo nikako nije dobro znamo li da su neavijacijski prihodi na zapadnim aerodroma dostigli 50% ukupnih prihoda. Rashodi su iznosili 23,7 milijuna EUR, što je 6% manje nego 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Aerodrom Beograd u prošlom tjednu je imao najmanje letova u utorak (81), dok je 4 dana u tjednu imao preko 90 letova. U petak je imao čak 107 letova, a u ponedjeljak bi imao točno 100 letova da tri leta nisu bila otkazana. Kako će se od V. mjeseca, a poglavito od VI. mjeseca broj linija i frekvencija značajno povećati očekuje se bar četiri dana u tjednu preko 100 letova (ponedjeljak, četvrtak, petak i nedjelja).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Freebird intenzivno leti chartere za Dubrovnik. Kompanija leti na 14 linija (Antalya, Berlin, Billund, Bruxelles, Copenhagen, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Leipzig, Lyon, Manchester, Osli, Paris) sva sa po jednim polaskom tjedno. Freebird već godinama leti izvan sezone chartere za Dubrovnik čime ozbiljno povećava broj putnika u lošem dijelu godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Freebird

Zamaaero tri tjedna intenzivno radi na spajanju jedne aviokompanije i Aerodroma Sarajevo za baziranje jednog aviona na aerodromu. Od tada se vrši intenzivna prepiska između naše tri strane. U petak 28.4. g. Alan Bajić, direktor Aerodroma Sarajevo, Alen Šćuric, direktor zamaaero i direktor te avio kompanije su imali sastanak.

Na sastanku je izražena istinska volja da se letovi pokrenu. Radi se o 21 tjednom letu. Linije i frekvencije su precizno definirane još prije dva tjedna. Direktori su vrlo kreativno iznijeli sve svoje stavove, činjenice i preliminarne računice, te je izražena ozbiljna volja da se letovi pokrenu. Sada se ušlo u iduću fazu pregovora i kompanija će napraviti precizne izračune i vidjet će se mogu li se kompanija i Aerodrom Sarajevo pronaći u brojkama. Izračun će biti napravljen tijekom idućeg tjedna.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Aerodrom Sarajevo

Turkish Airlines planira od 2.6. povećati broj letova na liniji Istanbul-Tivat sa sadašnjih tri leta tjedno, na čak pet tjednih letova. Letovi će se operirati svaki dan osim utorka i nedjelje. Na letovima će letjeti Boeing 737-800 i 737-8. Konkurencija kompaniji je Air Montenegro koja operira liniju 7 puta tjedno.

Turkish operira i liniju Istanbul-Podgorica 11 puta tjedno (svakodnevno i drugi let utorak, srijeda, petak nedjelja), dok Air Montengro leti dva tjedna leta na liniji (četvrtak i nedjelja).

autor: Alen Šćuric, analitiačar (Zagreb), foto: Turkish

 

Air Serbia je prije par četiri tjedna najavila pokretanje letova na liniji Beograd-Trst. Linija je trebala krenuti sa operacijama 3.6. i letjeti dva puta tjedno sa ATR 72-600. No, sada linija više nije u prodaji. Istim Air Serbia ipak neće letjeti 10 nego 9 linija za Italiju, a Trst se pokazao kao neisplativa linija. Zamaaero je objavio rezervu spram ove linije zbog brojnih letova koje Air Serbia ima za Ljubljanu, Veneciju, Pulu i Rijeku, a koji gradovi su na samo sat do sat i pola od Trsta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Serbia je u prvom kvartalu ostvarila load faktor od 71,75%. Ovo je najbolji load faktor od kada postoji Air Serbia. U prvom kvartalu Air Serbia je prevezla 654.959 putnika na 7961 letu. CEO kompanije je izjavio da je kompanija bila financijski pozitivna u prvom kvartalu, no nije objavio koliko.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Lufthansa u promatranom tjednu (24-30.4.) operira slijedeće letove u regiji:

 • Beograd-Frankfurt 15 letova i Beograd-Minhen 14 letova
 • Ljubljana-Frankfurt 18 letova i Ljubljana-Minhen 7 letova
 • Zagreb-Frankfurt 12 letova i Zagreb-Minhen 7 letova
 • Split-Frankfurt 4 leta i Split-Minhen 7 letova
 • Skopje-Frankfurt 10 letova
 • Sarajevo-Frankfurt 8 letova
 • Dubrovnik-Minhen 7 letova, dok na liniji Dubrovnik-Frankfurt leti Eurowings Discover sa 7 letova
 • Zadar-Frankfurt 1 let i Zadar-Minhen 1 let
 • Pula-Frankfurt 1 let

Isto znači da Lufthansa ima 112 letova u regiji na 14 linija, te Eurowings Discover ima 7 letova na 1 liniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Zagreb je jučer (subota) imao 56 letova. Od toga je Croatia imala samo jedan let koji je kasno 20 minuta. Svi ostali letovi su im bili na vrijeme. Ryanair je imao 2 leta koji su kasnili 16 do 59 minuta, 1 let koji je kasnio više od sat vremena, 1 let koji je kasnio više od 3 sata i 1 koji je kasnio više od 5 sati. Najviše je kasnio let za Maltu, 5:47 sati. Sve ostale kompanije su imale 5 letova koji su kasnili 16 do 59 minuta. To znači da je 45 letova u Zagrebu (80,4%) bilo na vrijeme.

U Beogradu je Air Serbia imala 21 let koji je kasnio 16 do 59 minuta, 10 letova koji su kasnili preko sat vremena, 1 let koji je kasnio više od dva sata, 1 koji je kasnio više od tri sata, i 1 koji je kasnio više od četiri sata. Najviše je kasnio let za Lisabon koji je kasno 4:50 sati. Wizz Air je imao 5 letova koji su kasnili 16 do 59 minuta. Ostale kompanije u Beogradu su imale 7 letova koji su kasnili 16 do 59 minuta i 3 leta koji su kasnili više od sat vremena. Ukupno je u Beogradu od 77 letova koliko je imao u subotu na vrijeme stiglo tek 28 letova (36,4% letova).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Croatia Airlines uvodi letove na liniji Zagreb-Mostar od 3.5, koji se operiraju tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak). Istim je Mostar Bus odlučio uvesti besplatnu autobusnu liniju između centra Mostara i Zračne luke Mostar. Linija je prilagođena dolascima i odlascima aviona. Ovo je više nego odlična vijest, nešto što nemamo prilike viđati u regiji, poglavito već od prvog polaska aviona, i istinski respect na ovome svim akterima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto:ZL Mostar

Chair je u regiji letio u promatranom tjednu (24-30.4.) iz

 • Prištine za Zurich 14 letova tjedno
 • Skopja za Zurich 10 letova tjedno

Chair više ne leti za Podgoricu, a više nema ni letova iz Prištine za Genevu i Basel. Chair je u planu imao tri leta prošli tjedan za Ohrid, ali je sva tri otkazao.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Chair

Dobili smo mail od g. Bojana Komazeca, putnika Aerodroma Beograd koji se buni što mu nije vraćen kusur na automatu za vodu i sokove na Aerodromu. Putnik je vrlo frustriran i pokrenut će postupke pred nadležnim inspektorskim i drugim organima. Uz to putnik nije dobio račun za vodu na samom automatu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Danas (u petak 28.4.) desio se jedan vrlo zanimljiv let u regiji. Naime, Icelandair je sa svojim Boeingom 757-200 došao u Ljubljanu iz Reykjavika u 13:20 sati i vraća se za Reykjavik u 14:20. Egzotično i nešto što ne viđamo tako često.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Icelandair

Premijer Kantona Sarajevo Nikad Uk i ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović posjetili su Aerodrom Sarajevo. Pritom je Vlada Kantona objavila da će subvencionirati aviokompanije koje će otvoriti nove linije, koje će bazirati avion u Sarajevu i koje bi otvorile long-haul linije.

Premijer Kantona je jasno najavio da će ove linije biti velika korist za Sarajevo kako radi pružanja mogućnosti putovanja svojim građanima prema europskim gradovima, ali i radi ogromnog privrednog potencijala, prvenstveno za turizam. Premijer smatra da će ovo stvoriti ogroman efekt za Sarajevo i BiH.

Zamaaero je u petak imala sastanak sa direktorom Aerodroma Sarajevo g. Alanom Bajićem gdje je upoznata sa konkretnim načinima subvencioniranja novih linija i baziranih aviokompanija. Projekt je vrlo dobar i uvjereni smo da će proizvesti rezultate. Više o našem sastanku u ponedjeljak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Aerodrom Portorož je u III. mjesecu imao 1726 putnika (2273 u III/2022). Ovo je 98,0% putnika iz istog mjeseca 2019. Aerodrom je imao 1010 operacija (1432 u III/2022).  Portorož nema carga. U prvom kvartalu ove godine Portorož je imao 3315 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb),  foto: Aerodrom Portorož

Croatia Airlines je konačno krenula sa code-share na PSO linijama Trade Aira. Sa „samo“ šest mjeseci zakašnjenja. Kompanija je imala code-share samo na liniji Osijek-Zagreb, a sada ima i na ostalim linijama Osijek-Pula, Osijek-Rijeka, Osijek-Zadar, Split-Pula, Split-Rijeka, Split-Dubrovnik i Rijeka-Zadar. Trade Air nam jer rekao da ne vidi prepreke da se napravi code-share jel su oni sporazum potpisali za sve linije još u X. mjesecu. Ali eto, Croatiji je trebalo samo pola godine da pokrene ove letove iako je to 15 minuta administrativnog posla za linije koje je već prije imala u code-share. I tako su kompanije gubile i putnike i novac pola godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sprint Air

Skopje će imati charter letove za Larnacu. Linija se pokreće 23.6. i letjet će se jednom tjedno, petkom. Liniju će operirati BH Air sa Airbusom A320. Wizz Air je pokrenuo letove za Larnacu u VII. mjesecu 2019. i linija se operirala do pandemije Covida-19, te se više ne operira.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Skopje Aerodrom

Air Serbia otkazuje Budimpeštu gotovo svaki dan. Zašto pobogu? OK, ako kompanija ima problema sa avionima, onda je normalno da otkazuje po jedan let tjedno na različite destinacije. Tako ima manje utjecaja na putnike. Sa ovog otkazanog leta putnici se rerutiraju i onda su operacije u redu cijeli tjedan. No, ako otkazujete stalno letove na jednoj istoj liniji imate konstantan problem sa putnicima.

Znači li to da linija nema prođu, da je slaba popunjenost, pa se ukidanjem jednog leta bar donekle popunjavaju ostali letovi za Budimpeštu? Prisjetimo se da je Air Serbia uvela liniju Beograd-Budimpešta u ljeto 2014, a otkazala je letove već idućeg ljeta 2015. Kompanija je pokušala i sa linijom Niš-Budimpešta u ljeto 2019, no liniju je otkazala nakon samo tri mjeseca operacija radi slabe popunjenosti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Croatia Airlines je napravila anketu zadovoljstva cateringom među svojim zaposlenicima. I svi su odgovorili da im je kvaliteta obroka cateringa Split daleko najbolja, pa Dubrovnika, pa Zagreba. Za količine obroka najbolji je Split, pa tek neznatno manje Dubrovnik i bitno manje Zagreb. Za raznolikost najbolji je Split, pa Dubrovnik, pa Zagreb. Za izgled obroka najbolji je i opet Split, pa Dubrovnik i na kraju Zagreb. Niti jedan catering nije kategoriziran kao „vrlo dobar“.

Posade su bila posebno kritične prema Zagrebu čiji catering smatraju jednoličnim, nemaštovitim, monotonim, dosadnim, nejestivim, naprimjerenim, naukusnim, lošim, nedostatnim, nedovoljnim, sa starim pecivima, a neki su uporabili i izraze „kriminalan“ i „užasan“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Croatia Airlines

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Seoul, T’Way od 18.5.
 • Stockholm, Croatia od 20.5.
 • Berlin, Croatia od 21.5.
 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Katowice, Ryanair od 17.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.
 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Bari, SkyAlps od 2.5.
 • Rim, SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.