Novosti iz regije

Qatar neće obnoviti liniju Doha-Sarajevo ovog ljeta, nego je za sada pokretanje letova planirano za zimu 2021/22. Obzirom na vrlo malo putnika zimi iz Sarajeva malo je vjerojatno da će se to tada i desiti, te je realnije da bi se linija mogla obnoviti u III/2022. Istovremeno ove zime konkurentska flydubai leti za Sarajevo 3 do 4 tjedna leta, a od ljeta kompanija planira povećanje frekvencija.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Qatar Airways

Adria Grupa klaster je avio portala regije kojeg sačinjavaju slovenska Sierra 5, hrvatski zamaaero, bosansko-hercegovački Flying Bosnian i srpski Fly Naissus. Adria Grupa za cilj ima razmjenu informacija među članicama Grupe, pri čemu bilo koja članica Adria Grupe može prenijeti članak druge članice Grupe. Na ovaj način Grupa želi imati aktualne i atraktivne članke iz cijele regije.

Članice Grupe će i voditi zajedničko istraživačko novinarstvo, te mogu zajedno pisati članke i analize. Članice Grupe će raditi zajedničke aktivnosti, poglavito u domeni edukacije, kongresa, simpozija, summita, okruglih stolova, team buildinga, organizacije kvizova i natjecanja zrakoplovnih institucija isl.

Članice Adria Grupe će raditi na zajedničkim marketinškim aktivnostima sa ciljem nalaženja zajedničkih sponzora i donatora. Istim i Grupa ima predstavništva u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji i SAD-u.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

U Hrvatskoj je u I. mjesecu bilo tek 50.498 putnika (bez Lošinja). Zagreb  je u I. mjesecu ostvario 38.063 putnika, što je tek 18,7% brojke iz 2020. (203.035).

Split je ostvario 7.753 putnika, što je 21,1% broja putnika iz 2020 (36.741).

Dubrovnik je pak ostvario tek 3.729 putnika, što je 19,3% putnika iz 2020. (19.338).

Četvrta po broju putnika je Pula sa 412 putnika što je 47,1% putnika iz 2020. (875).

Iznenađenje je Osijek koji se popeo na 5. mjesto sa 241 putnikom od kojih je 28 neredovitih, a 20 od njih je u inozemnom prometu.

Šesta je Rijeka sa 140 putnika što je 25,0% iz 2020. (561).

Tek na sedmom mjestu je Zadar sa 138 putnika što je enormno malih 7,3% iz 2020. (1886 putnika) što je i negativno iznenađenja mjeseca, no isto ne treba čuditi jer jedno za Zadar ne leti Trade Air, a Croatia je od drugog tjedna I. mjeseca srezala letove za Zadar na tek dva tjedno.

Brač je u I. mjesecu imao tek 22 putnika. Lošinj nam nije poslao brojeve svojih putnika, no isti su sigurno tek par desetaka putnika.

U II. mjesecu brojke će biti još bitno gore, i Hrvatska neće postići ni 50.000 putnika, dok će od III. mjeseca krenuti prema gore, a u IV. mjesecu će broj putnika krenuti vrtoglavo gore u usporedbi sa 2020.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: MZL Zagreb

Ukrajinski LCC SkyUp je objavio da će dva puta tjedno (srijedom i subotom) letjeti iz Kijeva za Split, od 19.6. do 18.9, dva puta tjedno (četvrtak i nedjelja) iz Kijeva za Pulu od 20.6. do 19.9. i jednom tjedno (peta), iz Kijeva za Dubrovnik od 25.6. do 17.9. Svi letovi su sa Boeinzima 737-700, osim za Dubrovnik koji će se operirati sa 737-800.

Kompanija planira i od 30.3. letjeti za Beograd dva puta tjedno (utorak i petak) do kraja ljetnog reda letenja (29.10.), sa Boeingom 737-700. Kompanija je više puta pokrenula letove od kojih je odustala prije prvog leta. Tako je prošle jeseni najavila letove za Beograd, a u ljeto 2019. za Split i Brač, no iste nikada nije pokrenula, stoga ostaje za vidjeti hoće li se ovi letovi desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: SkyUp

Wizz Air uvodi još jednu liniju za Split. Od 20.6. kompanija će letjeti na liniji Wroclav-Split jednom tjedno (svake nedjelje) sa A320.

Istime Wizz Air ima čak 7 linija za Split (od čega su tri nove za Gdansk, Oslo, i Wroclaw), te je postao 7. najveća kompanija po broju linija nakon Croatie, easyJeta, Eurowingsa, Norwegiana, SAS-a i Voloteje.

Kompanija će u idućim tjednima imati još najava novih linija iz Splita.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Saudijski LCC Flynas će obnoviti letove za Sarajevo od 17.5. na liniji Riyadh-Sarajevo sa frekvencijom od jednog leta tjedno. Letovi će se operirati sa Airbusom A320. Istog dana kompanija planira krenuti sa linijom Jeddah-Sarajevo koja bi se trebala operirati čak četiri puta tjedno sa A320. Naravno, pokretanje letova i broj frekvencija ovisi o epidemiološkoj situaciji.

preneseno sa: ADRIA GRUPA, Flying Bosnian; foto: Flynas

Montenegro Airlines je ponovno prolongiranje letova za Beograd, do 20.2. ili kasnije. Kompanija je trebala obnoviti letove 8.2. E baš smo iznenađeni. Iskreno ni ne znam zašto bi Montenegro više letio za Beograd. Air Serbia ima 15 tjednih letova za Podgoricu i 7 za Tivat, što je dovoljno za ovo najgore vrijeme pandemije. Tu mjesta za dodatne letove nema. Prilika je nakon dva mjeseca propuštena! Bravo Vlada Crne Gore. Iskrene čestitke!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

Luxair će krenuti sa dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja) na liniji Luxemburg-Beograd od 3.6. ove godine. Uz Beograd kompanije pokreće i letove za Dubai, Ras Al Khamah, Rostock (Njemačka), Salen (Švedska) i Oslo.

Luxair sezonski leti za Split, Dubrovnik i Zadar. Luxair planira pokrenuti i letove za Podgoricu te Tivat, a početak letova se već nekoliko puta prolongirao. Podgorica se tako planira pokrenuti 1.4. (dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom), a Tivat 15.5. (jednom tjedno subotom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luxair

Juče (10.2.2021.) je sletanjem vojnog Airbusa H145m otvoren helidrom u Kliničkom Centru Niš. Helidrom je završen još 2019. godine i otvaranje je bilo najavljeno za 4. mesec iste godine, ali do sada nije bio otvoren zbog toga što je KC Niš bio u Covid sistemu bolnica. Na njega će moći da sleću helikopteri u klasi Mi-17. Helidrom je koštao 255.000 EUR i biće korišćen za prijem pacijenata iz okoline Niša, ali i za transport pacijenata iz Niša u druge kliničke centre, poput beogradskog.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: B.LJ.

Ryanair je prolongirao letove za Dalmaciju koje je planirao za IV. mjesec za jedan do tri mjeseca. Ryanair je u IV. mjesecu zadržao samo linije London-Pula i Dusseldorf-Zadar. Za V. mjesec je prolongirana linija Pula-Bruxelles, te iz Zadra za Bruxelles, Dublin, Krakow, Marseille, Poznan i Prag. Od 1.6. u prometu će biti linije iz iz Pule za Beč i Frankfurt, iz Zadra za Beč, London i Manchester, iz Splita za Dublin i iz  Dubrovnika za Beč i Dublin. Od 1.7. u prometu su linije iz Zadra za Berlin, Karlsruhe, Memmingen i Wroclaw. Linija Rijeka-Frankfurt je izbačena iz ponude, a time Rijeka više nema letova. Više nema ni linija iz Zadra za Cologne i za Poznan. No zato Ryanair otvara liniju Napulj-Zadar i Valencija-Zadar.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

Franjo Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik, za Dubrovački list je izjavio da su dva dnevna leta za Zagreb vrlo slabo popunjena i da u prosjeku na letovima ima tek 30 putnika (LF od 40% – op.aut.).

Luetić je izjavio i da je ZL Dubrovnik troškove poslovanja za ovu godinu pokrila iz dobiti 2019. godine, no da ako će iduća sezona biti kao prošla da će morati posegnuti za alternativnim oblicima financiranja, poput kredita. G. Luetić smatra da će predsezona biti ekstremno loša, no da bi sezona mogla biti bitno uspješnija nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Dubrovnik

Wizz Air je ukinuo letove na linijama Tuzla-Salzburg i Sarajevo-Budimpešta (posljednja će se operirati još u III. mjesecu kada se planira 10 letova). Kompanija od 21.5. kreće sa bazom u Sarajevu koja će imati 9 linija i 21 tjedni polazak.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Zamaaero je sudjelovao u izradi javnog poziva Zračne luke Osijek kojoj je na njen zahtjev izradio elaborat javnog natječaja. Kao što smo već pisali prije par tjedana Osijek je najavio javni natječaj za niskotarifne tvrtke u kojima će se istima dodjeljivati potpore za pokretanje linija, a koji je i upravo objavljen. Kompanijama je ostavljeno da same napišu koliki bi poticaj zahtijevale, kao i razdoblje prometovanja, broj tjednih rotacije, te broj sjedala po rotaciji. Rok za prijave je 28.2.

Od LCC do sada je za Osijek prometovao Wizz Air za Basel, Eurowings za Stuttgart i Cologne, te Ryanair za London.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

Aerodrom Tuzla je dovršio obnovu kontrolnog tornja. Radovi su se vršili od VIII. mjeseca 2020. Uz to Aerodrom je krenuo i izgradnju Atrija veličine 900 četvornih metara u kojem će biti smještene rent’a’car poslovnice, suvenirnica, turistička agencija. Radovi će koštati 800.000 EUR. Atrij se trebao početi raditi 2019. godine no isti su neobjašnjivo prolongirani.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Tri hrvatske najveće zračne luke objavile su svoje statistike. Zagreb  je u I. mjesecu ostvario 38.063 putnika, što je tek 18,7% brojke iz 2020. (203.035). Split je ostvario 7.753 putnika, što je 21,1% broja putnika iz 2020 (36.741). Dubrovnik je pak ostvario tek 19.338 putnika, što je 19,3% putnika iz 2020. (19.338). Sve zračne luke Hrvatske su imale tek malo više od 50.000 putnika. Brojke će padati u II. i bitno manje u III. mjesecu, dok će od IV. mjeseca brojke vrtoglavo rasti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Podgorica je u prošlom tjednu ostvarila tek 27 tjednih letova, niti 4 dnevno. 7 tjednih letova za Podgoricu ostvario je Turkish (Istanbul), 2 Windrose (za Kijev), 2 Austrian (Beč) i jedan Wizz Air (za Memmingen). I dalje je evidentno koliko nedostaje Montenegro Airlines koji bi u ovom periodu ostvario bar 25 tjednih letova iz Crne Gore.

Air Serbia je ostvarila svoj plan, koji smo objavili prije tri tjedna od naših izvora u kompaniji, te je imala po dva dnevna leta za Podgoricu iz Beograda, dok je u petak imala i treći let, tj. čak 15 tjednih letova. Air Serbia je ostvarila i plan da ima svaki dan let za Tivat, te je time ispunila svoj cilj broja letova za Crnu Goru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Niš je u prošlom tjednu imao tek tri leta, dva Air Serbie za Frankfurt (srijeda i nedjelja) i samo jedan let Wizz Aira za Basel (subota). U ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak aerodrom nije imao letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Niš)

Hrvatska aviokompanija Trade Air leti na linijama Air Mediterraneana iz Prištine za europske destinacije: Basel, Düsseldorf, München, Stuttgart, Göteborg i Malmö. Ugovor bi inicijalno trebao trajati mjesec dana. Angažiran je Airbus A320, registracije 9A-BTG. Uz Trade Air za istu tvrtku iz Prištine leti i jedan A321 litavskog Avion Expressa.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velik Gorica), foto: Trade Air

Aerodrom Morava je našem dopisniku za Srbiju Luki Babiću, na upit o broju putnika u 2020, izjavio da nije nadležan davati takve podatke. Aerodrom nije nadležan davati podatke o broju putnika??? Stoga su nas uputili na resorno Ministarstvo. Na ovaj način aerodrom u koji je ukucano preko 30 milijuna EUR i nema baš nikakav promet, zapravo skriva više nego skromne brojke putnika u prošloj godini, kada nije bilo više od parstotina putnika.

Aerodrom je imao PSO ne letovima za Beč do koronakrize (III/2020) no u stvari je ostvario bitno manje letova od prvotno planiranih 3 leta tjedno. Nakon pokretanja operacija u Srbiji Air Serbia nije pokrenula letove iz Morave za Beč i za Solun, te nije ostvarila ni jedan jedini let, iako ima velik broj letova iz Beograda. Kompanija i iz Niša umjesto 20-23 tjedna leta koliko bi trebala ostvariti po PSO, leti tek 2 simbolična dva tjedna leta za Frankfurt Hahn.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

Banja Luka je u prošlom tjednu imala samo jedan tjedni let, Air Serbije za Beograd u ponedjeljak. Ryanair je ukinuo sve letove, a Air Serbia nije ostvarila let u petak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Tuzla u prošlom tjednu nije imala letove utorak i četvratak, po jedan let imala je u ponedjeljak i srijedu, dva u petak i subotu, te tri u nedjelju. Sveukupno Tuzla je imala 9 tjednih letova, tj. tek malo više od jednog dnevno u prosjeku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Split je danas (nedjelja 7.2.) imao tek jedan jedini let i to za Zagreb u 6:50. U dolasku Split je imao dva leta iz Zagreba. Količina letova prošlog tjedna je ozbiljno pala, a aerodrom je imao tek 29 letova, prosječno tek 4 dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Sarajevo je u prošlom tjednu imalo samo 16 letova, tek malo više od 2 leta tjedno. Najmanje letova je imalo u utorak i četvrtak (samo po jedan), a najviše u petak (4). Turkish je ostvario 7 tjednih letova, Austrian 4, Flydubai 3 i Air Serbia 2 tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Air Serbia se od 3.6. seli iz Terminala 4 na Terminal 1 u New York JFK. Ovo je dio ogromnog projekta reorganizacije New York JFK-a u kojem će Terminal 1 biti neusporedivo veći nego danas. Na Terminalu 1 su velike kompanije poput Lufthanse, Turkisha, Air Francea, Air Chine, Koreana. No, prelazak na Terminal 1, koliko ga god PR Air Serbie prikazuje kao pozitivan, zapravo je vrlo loš po kompaniju. Naime, Air Serbia se feeda letovima JetBluea koji je na Terminalu 5. Obzirom na vrlo lošu povezanost terminala JFK-a, ovo ozbiljno otežava konekcije putnika Air Serbie. Konekcije između Terminala 4 i 5 su bile neusporedivo bolje i brže.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luka Babić (Air Serbia)

Aeroflot je najavio smanjenje broja letova prema Beogradu od 28.3. do 30.4. Kako je Aeroflot letio tek dva tjedna leta, ovo može značiti da će broj letova biti tek jedan tjedno. Ovo je to čudnije jer je Aeroflot na jednom letu koristio najveći uskotrupac Airbus A321 kapaciteta 183 putnika, dok je subotom koristio i širokotrupac Airbus A330-200 kapaciteta 240 putnika.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

Ljubljana u tjednu od 1. do 7.2. ima samo 7 dnevnih letova, dakle u prosjeku točno 1 let dnevno. Ljubljana po jedan let ima u ponedjeljak i subotu, dva leta ima u nedjelju, te je 3 leta imala u petak. Ni jedan jedini let nije imala u utorak, srijedu i četvrtak. Od toga po tri leta imaju Lufthansa i Air Serbia, dok Turkish ima tek jedan tjedni let (petak).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

I u ovoj najvećoj krizi zrakoplovstva Croatia airlines oduševljava svojom inercijom i nesnalaženjem. Danas (u četvrtak 4.2.) kompanija ima 3 dnevna leta za Split, no usprkos toga letovi nisu raspoređeni kroz dan, nego avion za Split i dalje za Rim odlazi u 14:35, a potom još jedan samo 30 minuta kasnije u 15:05. Posljednji avion ide u 21:10. Zašto do vraga dva leta u samo pola sata? Uz to avioni su potpuno prazni, nemaju ni 50% popunjenosti. Čemu onda 3 dnevna leta? Da nije bilo leta u 15:05 avion u 14:35 bi bio ugodno popunjen, ovako imamo dva prazna leta i gubitak na oba.

Konačno drugi let (u 15:05) nema baš nikakvog smisla. Svi letovi koji dolaze u Zagreb (iz Frankfurta i Amsterdama) dolaze do 13:40 i mogu se konektirati na let u 14:35. A leti iz Pariza i ovako i onako dolazi prekasno, u 14:50, te se ne može konektirati na let u 15:05, putnici moraju čekati konekcije do 21:10, preko 6 sati. Znači leti u 15:05 je samo point-to-point let. Za koje putnike? Nije jasno zašto leti iz Pariza dolazi tako kasno i nema konekcija, kada bi mogao dolaziti sat vremena prije i konektirati se na letove u 14:30. U povratku let iz Rima i Splita dolazi u Zagreb u 20:40, dakle mogao je iz Zagreba ići sat vremena kasnije i vratiti se u 21:40, čime bi imao konekcije i na taj kasni let iz Pariza. I ovako i onako na njega u Zagrebu u povratku nema potencijalnih konekcija, jer u 21:10 idu samo letovi za Split i Dubrovnik koji se nikako neće konektirati na ovu liniju.

Ovaj avion za Split vrlo vjerojatno ide radi pozicioniranja za jutarnji let iz Splita za Minhen u petak ujutro u 7:30. Nećemo sada o nonsensu linije Split-Minhen, umjesto da postoji linija Zagreb-Minhen uz konekcije na Split, Dubrovnik, Zadar, Pulu, Osijek, Skopje i Sarajevo. No, ovaj let je mogao biti u neko kasnije doba dana pa je pozicioniranje moglo biti vezano uz drugi dnevni let za Split npr. ZAG 14:30 – 15:20 SPU 16:00 – 17:40 MUC 18:20 – 19:50 SPU 20:30 – 21:20 ZAG. Konačno, ako je radi slotova ili code-share sa Lufthansom let za Minhen morao biti u petak rano ujutro, zašto onda pozicionirani let nije kasnije popodne, oko 18:30, što bi razvuklo letove i omogućilo putovanje migrantima. Krajnja opcija (koja bi svejedno bila nonsens) je bila da pozicionirani let ide u 15:20 pa bi se na njega bar mogao konektirati let iz Pariza.

Koje bacanje novaca i potencijala. U vrijeme kada je većina flote prizemljena i mogu se složiti letovi da se idealno konektiraju sa minimalnim brojem frekvencija. Dakle, danas su sva tri leta (Frankfurt, Amsterdam i Paris) trebali otići iz Zagreba oko 8:00 i vratiti se do 14:00, te potom imati konekcije na Split, Zadar-Pulu i Dubrovnik u 14:30. Potom su svi letovi iz Zadra-Pule i Dubrovnika trebali doći u Zagreb do 17:20, te se konektirati na Frankfurt koji bi išao u 17:50 (10 minuta kasnije). Znači za Split i Dubrovnik po dva leta, a ne i treći koji je totalni nonsens za Split, uz konektiranost od 100%.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako je Priština jučer, u srijedu 3.2. imala čak 15 letova i bila 1. u regiji, danas potpuna suprotnost, samo 4 leta. Kompanije su otkazale čak 3 leta, među kojima Wizz Air 2 leta, uz zadržavanje tek jednog dnevnog leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Aerodrom Beograd danas ima 18 dnevnih letova, no velika većina njih je Air Serbie (11), dok je samo 7 letova stranih kompanija (Lufthanse, Pegasusa, Turkisha, Aeroflota, flydubaia, Belavie i Wizz Aira). Wizz Air iako ima dva bazirana aviona u Beogradu ostvario je tek 1 dnevni let. Wizz Air jučer nije imao ni jedan let iz Beograda, a sutra, u udarni petak, ima tek 4 dnevna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Za izvršnog direktora nove crnogorske nacionalne avio-kompanije ToMontenegro biće imenovan Predrag Todorović. On je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Todorović je od 2010. do 2018. radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione, dok je od tada u Citizen plane. To je firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu. Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija.

Jedan od članova Borda nove aviokompanije koja treba da zamijeni posrnuli Montenegro Airlines što je krajem decembra prestao sa operacijama, biti stranac. Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs Vlade Crne Gore za izbor članova borda direktora nove kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar; foto: Montenegro Airlines

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 

Iz Pule:

 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.

 

Iz Rijeke:

 

Iz Zadra:

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Atena, Aegean od 7.6.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • London Gatwick, British od 5.12.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.

 

Iz Sarajeva:

 • London Gatwick, TUI od 20.12.

 

Iz Tuzle

 

Iz Mostara

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Tianjin, Air Serbia od 9.12.
 • Malaga, Air Serbia od 18.12.
 • Billund, Wizz Air od 27.3.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.

 

Iz Niša:

 • Zurich, Air Serbia od 17.12.

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.