Novosti iz regije

Turkish Airlines će produžiti sezonsku liniju Istanbul-Tivat i na zimu, tj. linija će postati cjelogodišnja. Turkish će na ovoj liniji imati čak 5 letova tjedno (svaki dan osim utorka i četvrtka) i to sa Boeingom 737-800. Air Montenegro će letjeti na liniji Tivat-Istanbul četiri puta tjedno. Turkish već leti cjelogodišnju liniju za Podgoricu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Amelia u ovom momentu leti iz Brivea za Ajaccio, Nicu i Paris Orly, te iz Paris Orlya za Rodez, kao i iz Amsterdama za Strabourg. Kompanija još mjesec dana leti i letove u Francuskoj Polineziji, te sa A319 leti za Transaviu i Air France. Operacije u Africi za Congo više ne lete, ali i dalje lete na Mayotte.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Temeljem zamaData Aer Lingus u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Dubrovnik iz Corka 2 leta i iz Dublina 7 letova tjedno
 • Split iz Dublina 3 leta tjedno

To znači da Aer Lingus ima 12 tjednih letova (prosječno 1,7 dnevno) na 3 linije i 2 destinacije u regiji.

autor: Mladen Radić, dospisnik (Osijek), foto: Aer Lingus

Aerodrom Skopje je u VIII. mjesecu imalo 316.785 putnika (266.617 u VIII/2022). Ovo je više nego fascinantnih 120,2% putnika iz istog mjeseca 2019. (263.652). Aerodrom je u VIII. mjesecu imao 2216 operacija (1877 u VII/2022). Skopje je ostvarilo i 297,4 tone carga (257,7 tona u VIII/2022). Aerodrom je u prvih osam mjeseci sezone ostvario 1.858.737 putnika i 2.159,0 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Veleposlanik (ambasador) SAD-a u BiH Michael Murphy je napisao pismo premijeru Federacije BiH Nermanu Nikšiću i njegovim zamjenicima Vojinu Mijatoviću i Toniju Kraljeviću vezano uz koncesije aerodroma u Federaciji BiH. Istovremeno je i Europska Unija krenula sa lobiranjem za koncesije aerodroma u BiH. Veleposlanik je rekao da Federacija BiH treba dati prioritet uspostavi zakonskih okvira koji će omogućiti javno-privatno partnerstvo i koncesije te potaknuti privatna ulaganja. Veleposlanik je rekao da se konkretno koncesije za rad aerodroma ne mogu dalje racionalno odgađati. O moj bože, da se ne mogu racionalno (?!?!?!) odgađati???

I ovo nije bezveze. Koordinirana akcija SAD-a i EU može značiti samo jedno. Koncesije aerodroma u BiH su gotova stvar. Vidjeli smo na primjeru Zagreba, Beograda, Skopja, Prištine i Ljubljane da se tu malo što pita vlast i političare matične države i da kada vlasnici moći odluče staviti šape na neki aerodrom on ekspresno ode u koncesiju. Koliko god to bilo neracionalno, koliko god taj aerodrom donosio profita države i imao vlastita sredstva za ekspanziju. I u Zagrebu i u Beogradu, ali i na drugim aerodromima isti su imali sredstva da sami naprave terminale uz kredite koje je kasnije na isti način dobio koncesionar (najčešće uz garanciju države), ali to kod državnog vlasnika nije bilo prihvatljivo, ali kod koncesionara jest. Jednako tako aerodromi su stvarali velik profit koji je punio državne budžete. Zamaaero je dokazao da su aerodromi davali više u proračun nego se dobilo od koncesije. I zašto se onda daju aerodromi u koncesiju? Zato što su vlasnici moći tako odlučili i jer oni na tome žele zaraditi.

I stoga budite sigurni da su ti vlasnici moći stavili šape na Sarajevo. Nije njih briga za neisplative Mostar i Tuzlu gdje moraju ulagati brdo para, gdje je promet malen i rezultiran je subvencijama i gdje je profit neizvjesan, zapravo nemoguć. Ni Sarajevo ih nije interesiralo dok državnim novcem nije napravljen novi terminal i proširena stajanka, te se produžuje uzletno-sletna staza. Uz to je Bajić, najbolji direktor aerodroma u regiji, u samo tri godine napravio posao koji bi drugi radili 30 godina, sredio sve segmente aerodroma, sredio imovinske odnose i uknjižio se na svu zemlju još iz vremena Olimpijskih igara i posložio sve operacije. Naravno, koncesionar će tako dobiti kompletnu i dostatnu infrastrukturu, uhodan business, značajan broj putnika i instituciju koja je profitabilna, te će moći iz nje izvlačiti profit.

A hoće li pritom strateški važan objekt u BiH preći u vrlo dvojbene ruke privatnika kojeg nije briga za BiH i Sarajevo, nego samo gleda svoj profit, hoće li pritom Sarajevo imati isti kaos kao i Beograd ili loše upravljanje kao Zagreb i Ljubljana, ili se neće ispuniti obećanja kao u slučaju Skopja, ili će biti ekstreman sukob kakav je sa vlasti bio u Prištini, to nije bitno. Koncesionaru i vlasnicima nije bitno. A BiH i Sarajevo i ovako i onako nitko neće pitati ništa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

El Al Israeli Airlines će produžiti do sada sezonsku ljetnu liniju između Tel Aviva i Ljubljane na zimu. Isto tako će produžiti i ljetne letove za Tivat na zimu. El Al ozbiljno razmišlja i zagrebačku liniju produžiti na zimu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: El Al

Čista egzotika. Jučer u 19:11 sletio je Airbus A320 Alaske Airlines u Zagreb nakon leta Victorville-Bagor-Reykjavik-Zagreb, pod brojem leta SXI2360. Avion je još uvijek u Zagrebu, a kada će i gdje poletjeti nije poznato. Odlična prilika za spotere.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alaska Airlines

Temeljem zamaData airBaltic u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Dubrovnik iz Rige 2 leta, Tallinna 2 leta i Vilnijusa 2 leta tjedno
 • Split iz Riga 2 leta i Tallinna 2 leta
 • Beograd iz Rige 2 leta
 • Rijeku iz Rige 2 leta
 • Tivat iz Rige 2 leta

To znači da airBaltic ima 16 tjednih letova (prosječno 2,3 dnevno) na 8 linija i 5 destinacija u regiji. Najviše letova ima Dubrovnik (6 letova na 3 linije).

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: airBlatic

Zračna luka Brač je u VIII. mjesecu ostvarila 4585 putnika od čega je 3481 međunarodnih i 1104 domaćih putnika (Croatia Airlines za Zagreb). Aerodrom je imao u transferu 17 putnika i u tranzitu 29 putnika. Prošle godine Brač je u VIII. mjesecu imao 4275 putnika (ove godine 109,9%). Ovo je 63,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (7188).  Aerodrom je u VIII. mjesecu imao 611 operaciju od čega 205 na redovnim i charter linijama, 396 na generalnoj avijaciji i 10 vojnih operacija. Prošle godine u VIII. mjesecu Brač je imao 647 operacija.

Ukupno je Brač od početka godine ostvario 14.733 putnika (prošle godine u prvih 8 mjeseci bilo je 12.439 putnika). Brač bi do kraja godine mogao preći i 20.000 putnika, istina teško, ali ne i nemoguće. Sve ovisi kakvi će rezultati biti u IX. mjesecu. No, obzirom i na novu liniju koja se pokreće krajem IX. mjeseca… Brač je od početka godine imao 2209 operacija (prošle godine 2079).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić smatra da Aerodrom Mostar mora raditi 24 sata na dan kako bi bio alternativa sarajevskom i ostalima aerodromima u okruženju. Krajnje blentavo. Prvo Mostar nikada neće biti alternacija za Dubrovnik i Split, a i oni ljeti rade samo do ponoći, a zimi do 22 sata. Konačno, samo Sarajevo radi 24 sata, no ima tek dva leta tjedno iza 23 sata. Stoga nije jasno kojeg smisla ima da Mostar radi 24 sata, umjesto da radi do 22, eventualno do 23 sata, te od 6 sati ujutro. I time bi Mostar mogao biti alternacija, ali ne bi imao enormne troškove noćnog rada za ljude koji noću istinski ne bi imali što raditi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

AirBaltic se istinski počeo opako širiti u regiji. Iako je do nedavno imao tek letove za Split i Dubrovnik, ovog ljeta imao je letove još i za Beograd, Rijeku, Tivat. Za sve ove luke ima po jednu liniju, no za Split ima dvije i Dubrovnik tri, dakle 8 linija u regiji.

No, od 2.5. kompanija će krenuti sa letovima za Ljubljanu i Skopje, a od 4.5. i za Prištinu. Na svim ovim linijama operirati će dva puta tjedno, Ljubljana četvrtkom i nedjeljom, Priština utorkom i subotom, te Skopje četvrtkom i nedjeljom sa Airbusom A220.

I sada se postavlja pitanje zašto je preskočen Zagreb? Ako će kompanija letjeti za Beograd, Prištinu, Split, Dubrovnik, Skopje, Ljubljanu, Rijeku i Tivat, kako to da ne leti za Zagreb. Prva reakcija bi bila, OK lete na obližnju Ljubljanu, tamo su iskoristili subvencije. Zagrebačke subvencije su bile glupo napravljene i nisu mogle motivirati airBaltic da dođe (tražilo se više od tri linije), Ljubljanske su motivirale. Glupost Zagreba izgubila je važnu liniju. No, airBaltic leti za Prištinu i Skopje, dva aerodroma udaljena tek 117 km, pa kako onda to da ne leti za udaljenije Zagreb i Ljubljanu među kojima je razlika 179 km, čak 62 km više. Leti airBaltic i za Split i Dubrovnik među kojima je razlika 264 km. Zar je moguće da je Zagreb toliko inertan i da nije u stanju otići do airBaltica i prezentirati im 2. najveću zračnu luku regije. Kompanija će letjeti za 7 manjih aerodroma od Zagraba. Pobogu! Ovako nešto se može prepisati samo inerciji i nesposobnosti MZL Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: airBaltic

DHL je bio na sastancima u Beogradu sa Avia Prime, odnosno Jat Tehnikom. Prema neslužbenim informacijama radi se oko prodaje parcele Jat Tenike na aerodromu gdje bi DHL radio svoj distributivni centar. Interesantna informacija da DHL planira tako nešto, ali i da pregovara upravo sa Jat Tehnikom.

autor: Franjo Petrović, dopisnik (Zemun), foto: DHL

Temeljem zamaData Qatar u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove iz Dohe za:

 • Zagreb 10 letova tjedno
 • Beograd 7 letova
 • Sarajevo 5 letova

To znači da Qatar ima 22 tjednih leta (prosječno 3,1 dnevno) na 3 linije. Njegova neposredna konkurencija, flydubai ima više nego duplo više letova, njih 51.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Qatar

Aerodrom Podgorica je u VIII. mjesecu ostvario 223.405 putnika (174.471 u VIII/2022). Ovo je vrlo fascinantnih 125,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (177.636). Aerodrom je imao 1737 operacija (1449 u VIII/2022, 1698 u VIII/2019). Istovremeno Podgorica je ostvarila 53,8 tona carga (33,8 tona u VIII/2022 i 67,7 tona u VIII/2023).

Od početka godine Podgorica je ostvarila 1.125.270 putnika (569.506 dolaznih i 555.764 odlaznih), što je bitno više nego 2022. kada je imala 828.038 i 2019. kada je imala 883.559 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Prema zamaData Beograd je ovog ljeta imao čak 21 tjedni let za Antalyu. Usporedbe radi Zagreb, Split, Dubrovnik, Pula, Rijeka, Zadar, Osijek, Brač, Lošinj, Maribor, Portorož, Tivat, Podgorica i Ohrid nisu imali letova za Antalyu, dok su bitno manje letova imali Skopje (12 letova tjedno), Sarajevo (10 letova), Banja Luka (3 leta), Ljubljana (3 leta), Tuzla (2 leta), Niš (1 let tjedno). Samo je Priština imala jedan let više, tj. njih 22 koje je operiralo 4 kompanije.

Ipak ovo je bitno manje nego prošlih godina. 2022. Beograd je imao 35 tjednih letova za Antalyu, a 2021. njih 29. Kako god broj letova je još uvijek ogroman.

I tu se postavlja pitanje zašto Beograd ne bi imao redovnih letova za Antalyu. Jedan let dnevno (7 tjedno) bili bi i više nego dobra opcija kroz redovne letove, dok bi ostalih 14 letova mogli biti charteri. Jasno ovdje je pitanje bilaterale sa Turskom, no kompanija bi istinski mogla poraditi na tome da uz Istanbul, Ankaru i Izmir dobije i redovne letove za Antalyu.

Također se treba postaviti pitanje opravdanosti letova tijekom zime. Obzirom na tako velik broj letova ljeti, te ugodne klime zimi, Beograd bi mogao imati dva tjedna leta za Antalyu zimi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Ryanair otvara liniju Lanzarote-Zagreb na Kanarskim otocima od 4.11. Linija će se operirati sa Boeingom 737-800, jednom tjedno, subotom. Istim će Zagreb imati 51 tjedni let ove zime, 5 manje nego prošle godine, dok će oko Nove godine imati 59 letova, 3 više nego prošle godine.

Ovo je prvi puta da neka kompanija povezuje Kanarske otoke sa destinacijom u regiji. Linija je u prvom redu namijenjena turistima koji žele pobjeći par dana sa zagrebačke zime u tople krajeve.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Air Serbia ima akciju od 4. do 17.9. za čak 67 destinacija. Letovi se moraju ostvariti od 15.9. do 20.12. Za 39 EUR po smjeru putnici će moći putovati do Banja Luke, Tivta, Podgorice, Skopja, Ohrida, Sarajeva, Ljubljane, Zagreba, Pule, Dubrovnika, Splita, Barcelone, Atene, Soluna, Bukurešta, Sofije, Tirane, Malte, Budimpešte, Herakliona, Chanie, Krfa, Rodosa, Napulja, Firence i Varne. Za 49 EUR po smjeru putnici će moći putovati do Stuttgarta, Palma de Mallorce, Palerma, Osla, Copenhagena, Stockolma, Gothenburga, Bologne, Nuremberga, Hanovera, Dusseldorfa, Hamburga, Colognea, Venecije, Milana, Larnace, Baria, Catanie i Marseillesa. Za 59 EUR putnici će moći putovati do Salzburga, Lyona, Zuricha, Bruxellesa, Beča, Praga, Madrida, Valencije, Istanbula, Ankare, Barlina, Malage, Frankfurta, Lisabona i Izmira. Za 69 EUR putnici će letjeti do Amsterdama i Pariza, a za 79 EUR do Londona. Na koncu za 89 EUR letjet će do Caira i Tel Aviva.

Ovo je istinski dobra akcija sa odličnim cijenama. U usporedbi sa akcijama Air Montenegra koje idu u isto vrijeme, Air Serbia je jeftinija za 6 EUR do Podgorice, za 15 EUR do Ljubljane, za 31 EUR do Zuricha i za 51 EUR do Istanbula. Respect!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Temeljem zamaData SAS u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Split iz Bergena 4 leta, Copenhagena 15 letova, Gothenburga 9 letova, Osla 12 letova, Stavangera 4, Stockholma 15, Trontheima 1 let tjedno
 • Pulu iz Copenhagena 8 letova, Osla 3, Stockholma 2 leta
 • Dubrovnik iz Copenhagena 7 letova
 • Tivat iz Copenhagena i Stockholma po 2 leta
 • Skopje iz Copenhagena 1 let
 • Zadar iz Copenhagena 1 let tjedno

To znači da SAS ima 86 tjednih letova (prosječno 12,3 dnevno) na 14 linija prema 6 destinacija u regiji. Najviše letova ima za Split (60), pa Pulu (13) i Dubrovnik (7). SAS ima 5 letova više u regiji od svoje neposredne konkurencije Norwegiana.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: SAS

Aerodrom Tuzla je u VIII. mjesecu ostvario 70.088 putnika (51.426 u VIII/2022). Ovo je 105,1% iz istog mjeseca 2019. (66.709). Aerodrom je imao 447 operacija (356 u VIII/2022), te 2,3 tone carga (nije imao carga u VIII/2022). Tuzla je od početka godine ostvarila 502.615 putnika i 3,5 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Air Serbia šalje svojim putnicima slijedeću poruku: „U Tivtu je, zbog zahteva aerodroma, posle obavljene prijave na let putem interneta, neophodno da se putnik javi na šalter za prijavu na let, gde će mu biti izdata fizička karta za ukrcavanje“. I koja korist onda od online check-ina? Kojeg onda on ima smisla i zašto se ne ukine u tom slučaju?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Montenegro ima akciju od 1. do 15.9. za putovanja zimi, tj. između 1.11. i 30.3. Cijene karata između Podgorice i Beograda koštat će 45 EUR, između Podgorice i Ljubljane 55 EUR, karte od Podgorice i Tivta za Istanbul po 110 EUR, a one između Podgorice i Zuricha prodavat će se za 90 EUR. U cijeni je ručna prtljaga od 8 kg i predana prtljaga od 23 kg. Broj karata je ograničen.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Zračna luka Dubrovnik je u VIII. mjesecu ostvarila 444.368 putnika (429.878 u VIII/2022). Od toga je na međunarodnim letovima ostvarila 423.414 putnika (95,3%), na domaćim 19.180 putnika (4,3%), a u tranzitu 1774 putnika (0,4%). Prosječna popunjenost aviona bila je 82%. jedan postotni bod manje nego prošli mjesec. Vršni dan je bio 12.8. kada je ostvareno 19.870 putnika.  Ovo je 84,7% putnika iz istog mjeseca 2019. (524.615).

Dubrovnik je imao 3.788 operacija, od čega u međunarodnom prometu 3406, a u domaćem prometu 382 operacije. Redovnih letova je bilo 3.103, generalne avijacije 612, a izvanrednih letova je bilo 73. Vršni dan je bio 5.8. sa 166 operacija. MTOW je bio 120.121 tona. Dubrovnik je imao 4,7 tona carga od čega na međunarodnim letovima 1,2 tone, a na domaćim 3,5 tona.

Dubrovnik je u prvih osam mjeseci godine ostvario 1.761.851 putnika, od čega u međunarodnom prometu 1.617.390, u domaćem 137.010, a u tranzitu 7.451 putnika. Ovo je ostvario na 15.712 operacija (13.355 na međunarodnim i 2.357 na domaćim). Do sada je ostvareno 48,4 tone carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Zračna luka Split je u VIII. mjesecu ostvario 678.436 putnika (625.622 u VIII/2022). Ovo je 100,9% putnika iz istog mjeseca 2019. (672.262). Aerodrom je u prvih osam mjeseci ostvario 2.497.339 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Zračna luka Zadar je u VIII. mjesecu ostvarila 295.719 putnika (240.984 u VIII/2022). Ovo je 192,4% putnika iz VIII. mjeseca 2019. (153.675). Zadar je imao 2796 operacija (2688 u VIII/2022). Aerodrom nije imao carga (0,5 tona u VIII/2022). Zadar je od početka godine ostvario 947.590 putnika, 10.196 operacija i 0,1 tonu carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Croatia Airlines je ove noći odradila pet letova za Gironu (dva sa Airbusom A320 i tri sa A319), dok je rumunjski Carpatair odradio jedan let sa Fokkerom 100 za isti aerodrom, a jedan let za Atenu ima i Aegean sa A320. Radi se srednjoškolskim maturalnim putovanjima.

Prethodnih dana, a i sutra ima još letova za maturante kako iz Zagreba, tako i iz Splita. U subotu navečer Croatia iz Zagreba ima 2 leta za Gironu (jedan za A320 i jedan za A319), a Aegean 2 za Atenu (s A320), dok Carpatair leti za Podrubice (F100) u 12:55. Iz Splita Croatia leti jedan let za Gironu u subotu navečer.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Carpatair

Općina Zeta će naplaćivati Aerodromu Podgorici taksu od 15 EUR po svakom letu za avione preko 16 tona. Općina Tivat već naplaćuje ovu taksu, no uz manji iznos od 10 EUR po svakom slijetanju. Prošle godine Podgorica je imala 11.080 operacije, te bi isto značilo 166.200 EUR, a ove godine to će biti i bitno preko 200.000 EUR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Wizz Air reže niz linija iz Dortmunda ovog X. mjeseca, a na nekim linijama i do sredine XII. mjeseca (Budimpešta, Rim, Kutaisi, Tbilisi, Wroclaw, Bukurešt i Targu Mureš), ali ne reže Tiranu, Sofiju, Yerevan, Varnu, Vilnijus, Gdansk, Katowice, Olsztyn, Brasov, Cluj, Iasi, Sibiu, Suceavu i Temištvar.

U regiji ne reže Banja Luku, Tuzlu, Prištinu, Ohrid, Skopje, ali reže Niš, Podgoricu i Beograd. U Beogradu Wizz  neće letjet do Dortmunda od 30.9. do 18.12. kada umjesto toga leti za Cologne. U Podgorici neće letjeti za Dortmund od 29.9. do 19.12. kada također leti za Cologne. U Nišu Wizz Air će letjeti za Cologne umjesto Dortmunda od 2.10. do 27.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Air Serbia je imala 2,76 milijuna putnika u prvih osam mjeseci godine. Kompanija će imati bitno preko 3 milijuna putnika ove godine, a brojku od 2,81 milijuna putnika, koliko je imala cijele 2019, će preskočiti već u prvom tjednu IX. mjeseca. U VII. mjesecu kompanija je imala 39% više putnika nego u istom mjesecu 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Luxair obnavlja liniju Luksemburg-Brač. Linija će operirati od 4.5. do 5.10.2024. jednom tjedno, subotom sa Dash 8-400. Luxair otvara velik broj linija u regiji, na Jadranu leti za Zadar, Brač, Dubrovnik i Tivat, no u dva pokušaja u Splitu nije uspio. Istinski čudno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luxair

Već smo pisali o rezanjima u Zagrebu, a jučer smo pisali da Ryanair odustaje od letova na tri linije za Banja Luku (Berlin, Charleroi i Nuremberg), no danas je kompanija je objavila da odustaje od letova i iz drugih aerodroma regije i to:

 • Niš-Stockholm Arlanda, sa posljednjim letom 5.11. i povratkom operacija 15.3. (2 puta tjedno)
 • Podgorica-Barcelona, sa posljednjim letom 26.10.
 • Podgorica-Charleroi, sa posljednjim letom 5.11. i povratkom operacija 17.3.
 • Podgorica-Manchester, sa posljednjim letom 27.10.
 • Podgorica-Wroclaw, sa posljednjim letom 26.10. (bila je planirana kao sezonska)
 • Podgorica-Zagreb, sa posljednjim letom 26.10.

Ryanair će povećati letova iz Niša za Maltu od 20.12. do 3.1. sa 2 na 3 leta tjedno, te za Beč od 16.12. do 6.1. sa 2 na 3 leta, a isto toliko će letjeti od 16.3. Kompanija povećava letove iz Podgorice za Berlin od 21.12. do 4.1. sa 2 na 3 leta tjedno i za Krakow od 20.12. do 3.1. sa 2 na 3 leta. Ryanair će letjeti liniju Dublin-Split do 4.11, Dublin-Dubrovnik do 3.11. i Zadar-Berlin do 3.11.

 autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.
 • Memmingen, Ryanair od 28.10.

 

Iz Pule:

 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.
 • London Stansted od 7.9.

 

Iz Brača:

 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Yerevan, FlyOne od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.

 

Iz Tivta:

 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Yerevan, FlyOne od 4.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Heraklion, Aegean od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Cologne, Corendon od 16.6.
 • Burgas, Gp aviation od 18.6.
 • Stockholm, SAS od 27.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.