Novosti iz regije

Iz Dubrovnika u regiju lete (stanje 23-29.5.):

 1. 20 Zagreb (Croatia Airlines)
 2. 2 Beograd (Air Serbia)
 3. 1 Osijek (Croatia Airlines)
 4. 1 Split (Croatia Airlines)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Upravo u Beograd stiže avion pod brojem leta JU4021, broj koji Air Serbia koristi za dostave svojih novih aviona u Srbiju. Radi se o avionu Airbus A319. Avion je trebao poletjeti iz Montpeliera u 10:00 sati, no poletio je u 14:31. U Beograd bi trebao sletjeti u 17:02. Vrlo je racionalno za pretpostaviti da se radi o još jednom A319 u floti Air Serbie. Kompanija trenutno u floti ima 17 aviona i to 1 A330-200, 1 A320, 9 A319, 3 ATR 72-200, 1 ATR 72-500 i 2 ATR 72-600. Ukoliko bi ovo bila isporuka aviona bio bi to 18. avion u floti i 10. A319.

Kompanija je najavila da će do kraja godine ukupno nabaviti 5 ATR 72-600, te da će isti zamijeniti prastare ATR 72-200, te da će flotu povećati na 20 aviona. To bi značilo da u flotu dolaze još bar dva uskotrupca. Pretpostavlja se da bi to trebali biti jedan A319 i jedan veći A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

MZL Zagreb je prije par tjedna imala natječaj za pružatelje rent’a’car usluga na aerodromu. Kako je bilo bitno više zainteresiranih od pozicija svoj najam šaltera produžili su Sixt, OK Mobility, Alamo, Avis, Hertz, Avant, Last Minute, Dollar, Nova, M.A.C.K., Europcar, Active, Avia i Oryx, njih 14.

No, neke od kompanija koje su do sada imale šaltere nisu produžili najam jer nisu prošli na natječaju. Među njima i dva velika rent’a’car operaterea Unirent i Carwiz. Ove dvije kompanije stoga su svoje poslovnice otvorili u naselju Selnica Šćitarjevska, prvog naselja koje je uz samu Zračnu luku Zagreb (pri semofor do terminala). Od tamo do terminala ima 1,8 km, za što je potrebno 2 minute vožnje. Ova dva rent’a’cara stoga prijevoze putnike kombijima od terminala do poslovnice.

Nije jasno zašto MZL Zagreb nije napravila privremene šaltere kao i 2019. koji su bili uz lijeva vrata dolaznog hola, ili još bolje na tom mjestu sagradila 4-6 fiksnih šaltera. Za to mjesta ima, oni ne bi smetali prometu i tokovima putnika. Još više šaltera MZL Zagreb je mogla napraviti na zapadnoj strani terminala (od šaltera za naplatu parkiranja do sjevernog zida dolaznog hola). Tamo barem ima mjesta, a na tom prostoru putnika gotovo da i nema, tokovi kretanja putnika su u drugu stranu.

Krajnje je neracionalno da MZL Zagreb nije napravila više šaltera, tj. da ima samo 14 rent’a’car poslovnica, a ima više zainteresiranih i da nije uzela novac potencijalnim korisnicima. Konačno Zagreb je bitno veći aerodrom nego što je tek 14 poslovnica rent’a’cara, on ima daleko veće potrebe već sada. Evidentno je arhitektonsko rješenje u startu bilo pogrešno, no nije jasno zašto MZL Zagreb sada ne napravi nešto da to izmjeni. Ovako nema ništa od novaca poslovnica koje se otvaraju oko aerodroma, a putnici samo imaju problema.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Qatar će povećati broj letova na liniji Doha-Beograd od 2.7. sa pet tjednih letova na svakodnevne. Qatar od samog počeka Covida-19 operira letove za Beograd, te u zadnjih dvije godine konstantno povećava broj letova. Linija će se operirati sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

 

Iako je jedan zrakoplovni portal regije najavio pokretanje Austrianove linije iz Beča do Tivta i to čak tri puta tjedno, isto se nije desilo. Austrian nema u planu pokretanje ove linije ovog ljeta. Istina je da se Austrian samoinicijativno raspitivao u Aerodromima Crne Gore oko pokretanja ove linije, ali ništa više od preliminarnog raspitivanja nije se desilo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Aerodrom Sarajevo je preuredio svoj salon poslovne klase u suradnji sa kompanijom Inside namještaj. Prostor je vrlo ukusno preuređen i sada može primiti 34 posjetitelja na 60 četvornih metara prostora. Putnici u ovom prostoru imaju pristup internetu, kabelskoj televiziji, domaćem i stranom tisku, te neograničenu konzumaciju snekova, alkoholnih i bezalkoholnih pića, te toplih napitaka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Iz Splita u regiji lete (stanje 23-29.5.):

 1. 23 Zagreb (Croatia Airlines)
 2. 2 Beograd (Air Serbia)
 3. 1 Osijek (Croatia)
 4. 1 Dubrovnik (Croatia)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

British Airways redovno koristi jedan od dva Finnairova Airbusa A321 na linijama za Zagreb i za Ljubljanu. Kompanija je iznajmila ova dva aviona zbog problema sa nedostatkom posada, a uskoro će u flotu doći još dva ova aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Turkish je zatražio od Crne Gore povećanje broja letova na liniji Istanbul-Tivat sa 3 na 7 tjedno, obzirom na odličan booking koji imaju. Goran Jandreoski, direktor Aerodroma Crne Gore je izjavio da je 90% siguran da će se isto i odobriti.

Air Montenegro je također povećao broj letova na istoj liniji na 7 tjedno, dočim će Tivat imati čak 14 tjednih letova za Istanbul. Turkish već leti 14 tjednih letova za Podgoricu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Qatar je najavio od 1.6. sedam tjednih letova za Zagreb iz Dohe, uvođenjem dodatnih letova srijedom i četvrtkom. No, to se ipak neće desiti i kompanija će nastaviti letjeti pet tjednih letova, svakim danom osim srijede i četvrtka. Letovi će se i dalje operirati sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

Ljubljana je u IV. mjesecu imala 69.699 putnika što je tek 44,1% putnika iz 2019. godine, daleko manje od europskog prosjeka. Aerodrom je imao 1620 operacija. U prvih četiri mjeseca aerodrom je ostvario 196.358 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Za Madrid iz regije postoje letovi sa tri zračne luke (stanje 23.29.5):

 1. 3 Dubrovnik (Iberia)
 2. 2 Zagreb (Iberia)
 3. 2 Beograd (Air Serbia)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

Jedan od scenarija razloga rezanja broja letova u Zagrebu koje sam naveo kao moguće je bio da kompaniji hitno treba avion negdje drugdje. I to je upravo danas potvrdio Michael O’Leary izjavivši kako ima ozbiljnih problema sa Boeingom i kako im B737MAX8200 ne stižu prema planu. Ovo znači da je kompanija morala negdje pronaći avione, te je u Zagrebu bila prisiljena skinuti jedan avion za neku drugu najavljenu bazu. Naravno kompanija je avion skinula tamo gdje ima najslabije prihode i promet i pritom nikako ne tješi da je to Zagreb. OK, Zagreb je jedna od najmlađih Ryanairovih baza i tu se još uvijek kompanija nije profilirala, no svejedno nije utješno da spada u samo dno 91 Ryanairove baze.

Iduće zime Ryanair planira smanjiti broj letova i to:

 • Basel sa 3 na 2
 • Bratislava sa 3 na 2
 • Malmo sa 3 na 2
 • Malta sa 3 na 2
 • Memmingen sa 3 na 2
 • Paphos sa 3 na 2
 • Rim sa 4 na 3
 • Weeze sa 3 na 2

To znači da će kompanije svojih 75 letova smanjiti za 8 letova, na 67. No, ono što je daleko interesantnije je da je neke dane u tjednu letova ne operiraju avioni bazirani u Zagrebu, nego avioni iz drugih baza, primjerice London-Zagreb-Podgorica-Zagreb-London. Pritom će za Zagreb letjeti i 737-800, ali i 738MAX8200, kako od Ryanaira tako i od Buzza. Ovo se posebno odnosi na operacije od utorka do četvrtka, dok će od petka do ponedjeljka prvenstveno letjeti avioni bazirane Laude. To pak znači da će kompanija tijekom zime vjerojatno u Zagrebu imati bazirana 2 aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Air Serbia će ipak pokrenuti letove za Sochi. Iako je kompanija prvotno najavila letove za Sochi 2.6. i potom ih otkazala, sada će ih pokrenuti 12.6. Ovo svakako nije dobro za kompaniju. Zakazati letove, pa ih otkazati, pa ponovo zakazati čini istinsku frustraciju kod potencijalnih putnika. Letovi će se obavljati sa Airbusom A319, dva puta tjedno, svakog petka i nedjelje.

Uz ovaj let kompanija leti osam tjednih letova za Moskvu i tri tjedna leta za St.Petersburg, no ne leti letove za Krasnodar i Rostov na Donu, pošto su aerodromi zatvoreni za promet zbog rusko-ukrajinskog rata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

FlyDubai će od smanjiti broj letova za Sarajevo sa pet na samo tri puta tjedno (srijeda, subota i nedjelja), što je istinski čudno za kraj V. mjeseca. Kompanija će ovaj broj letova imati do 22.6. kada kreće sa 2 dnevna leta (14 tjedno). Iako je bilo najava da će kompanija ove godine imati i 3 dnevna leta isto se ipak neće destiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

Aerodrom Beograda je u IV. mjesecu imao 388.000 putnika, što je 83% putnika iz 2019. (467.469 putnika). Ovaj postotak je značajno manji od postotaka Prištine, Sarajeva i Zagreba, no broj putnika je značajno veći od ovih aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Iz regije za Dubai se operira iz 4 aerodroma sa 24 tjedna leta (stanje 16-22.5.):

 1. 10 Beograd (flydubai)
 2. 5 Ljubljana (flydubai)
 3. 5 Sarajevo (flydubai)
 4. 4 Zagreb (flydubai)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Dubai

Iako je Air Montenegro najavio da će kompanija postati član IATA-e krajem II. mjeseca, isto se ni dva i pol mjeseca kasnije još nije desilo. Samim time Air Montenegro ne može sklapati code-share ugovore, a što znači daleko manje prihode po kompaniju i daleko manje opcija za potencijalne putnike.

Zamaaero je više puta naglasila da je jedan od glavnih problema nove crnogorske nacionalne kompanija upravo prekid ugovora i kontinuiteta koji se ne bi desio da je država odlučila restrukturirati Montenegro Airlinesa i zadržati ga na životu. Ovako je Crna Gora izgubila veliki broj code-share ugovora, slotova na aerodromima i drugih ugovora koji su krucijalno važni za egzistenciju kompanije. Uništavanje Montenegro Airlinesa, danas je to jasno, bio je ishitren i loš potez nove vlasti u Crnoj Gori.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Montenegro će krenuti sa charterima između Podgorice i Katowica. Linija će se operirati jednom tjedno, četvrtkom, od 16.6. do 29.9. Air Montenegro planira niz chartera ove sezone, a za tu nakanu je iznajmio A320 od Trade Aira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Croatia Airlines je smanjila broj letova za Skopje na samo dva tjedno (četvrtak i nedjelja). Od 29.5. kompanija planira povećati broj letova za Skopje na čak 9 tjedno (svakodnevno, po dva leta četvrtkom i nedjeljom). Nikako nije jasna logika povećanja broja letova sa 2 na 9 tjedno, no ništa nas ne treba čuditi kod Croatie Airlines. Od 6.6. uvodi se i 10. let (2. dnevni let ponedjeljkom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Priština je u IV. mjesecu imala 261.454 putnika, preskočivši ponovo Zagreb za malo manje od 6.000 putnika. Ova brojka je više nego fascinantnih 136,1% putnika iz 2019. U prvih četiri mjeseca 2022. Priština je ostvarila 807.349 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Za Barcelonu iz regije se leti (stanje 16-22.5.):

 1. 8 Beograd (3 Air Serbia, 3 Wizz Air, 2 Vueling)
 2. 6 Zagreb (3 Croatia, 3 Vueling)
 3. 4 Dubrovnik (Vueling)
 4. 2 Podgorica (Ryanair)
 5. 2 Split (Vueling)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Vueling

Qatar Airways je proslavio 10. godišnjicu letova na Zračnoj luci Zagreb. Zagreb je bila prva destinacija Qatara u regiji, a letjela je sa stopom u Budimpešti. Obzirom na velik broj putnika na liniji vrlo brzo je Zagreb izgubio stop u Budimpešti i postao nonstop linija, potom se broj polazaka povećao na 5, pa na 7, na 10 i na koncu na 14 godišnje. U Covidu-19 je broj polazaka smanjen, da bi u ovom momentu Qatar imao 5 polazaka tjedno, koji će se vrlo brzo povećati na 7, najviše u regiji.

Let za 10. godišnjicu je dočekan vodenim pozdravom, a priređena je i mala svečanost. Putnicima na letu QR218 podijeljena su i licitarska srca, tradicionalni suvenir grada Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

U tradicionalnom Talent X istraživanju, Air Serbia je proglašena za jednog od tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji. Ostali u top 3 su NIS i Coca Cola HBC Srbija. Istraživanje je provedeno na 10.887 ispitanika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Iako je prije rusko-ukrajinskog rata iz regije bilo mnogo linija prema Moskvi (Ljubljana, Zagreb, Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, Skopje) sada leti samo Air Serbia i to sa 8 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je predložilo, a Vlada FBiH usvojila  program utroška sredstava tekućeg transfera Budžeta FBiH za 2022. godinu za unaprjeđenje avio prometa Federacije BiH – JP Aerodrom Mostar d.o.o. Ovim programom JP Aerodromu Mostar d.o.o.  odobren je iznos od 1.000.000 KM.

Resorno federalno ministarstvo je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor utroška sredstava te da sa Aerodromom Mostar potpiše ugovor kojim će biti uređeni način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Aerodrom je dužan o utrošku sredstava kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo, te nakon utroška, a najkasnije do 28.2.2023. godine, sačiniti ukupne izvještaje o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o njihovom usvajanju.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Aerodrom Mostar

Sarajevo se nakon dugo vremena i otvaranja baze WizzAira već približava zavidnom nivou i postaje sve konkurentnije aerodromima u regionu. Sarajevo će ove sedmice (8.5-14.5.) imati 131 polazak, dok će Skoplje imati 127 polaska. Ovdje moramo naglasiti da Skopje u ovom trenutku ima zatvorenu pistu radi čega je aerodrom zatvoren svaki dan od 9:00 do 17:30 sati i ima bitno manje letova, pošto su kompanije letove radi zatvorenosti otkazivale. Također, Skoplje će biti povezano s 36 destinacija ka 19 zemalja, dok će Sarajevo biti povezano s 33 destinacije ka 18 zemalja. Sarajevo će od VI. mjeseca biti povezano s više zemalja od Skoplja, a nove zemlje su: Poljska, Jordan, Oman i  Katar, dok će Skoplje dobiti Tunis. No, zato će se iz Skopja moći letjeti na više destinacija (47), a iz Sarajeva manje (40). Podsjetimo, Skoplje je u 2019. imalo 2,360,400 putnika, a Dubrovnik 2,896,227 putnika, tako da bi se Sarajevo moglo pozicionirati između ova dva aerodroma u idućih nekoliko godina.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo); foto: Aerodrom Sarajevo

Za Prag iz regije leti (16-22.5.):

 1. 2 Beograd (Air Serbia)
 2. 1 Zadar (Ryanair)
 3. 1 Split (Smartwings)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Smartwings

Zašto je MyWings povukao ručnu? Prošlog ljeta MyWings je imao čak 83 leta iz Prištine, te 4 leta iz Skopja. Početkom XII. mjeseca kompanija je imala tek 12 tjednih letova. No, početkom ljetnog reda letenja MyWing ima tek 22 tjedna leta. Istovremeno prva konkurencija GP Aviation ima 31 let, easyJet njih 24, Eurowings 25, a Wizz Air 26. MyWings je tako pao sa 1. na tek 5. mjesto u Prištini. Zašto?

Prošle godine kompanija je otvorila niz linija. Neke od njih nisu uspjele (među njima i Zagreb), pa se sa njih povukla. Činjenica je da je prošle godine MyWings angažirao dva aviona Trade Aira (A320 i A319), te čak tri aviona ETF-a (dva 737-800 i jedan A321). Ove godine planira angažirati oba aviona Trade Aira, no od ETF-a planira uzeti tek jedan avion. To znači 3 umjesto 5 aviona. Jel se prošle godine MyWing zaletio, potrošio novac? Jel mu konkurencija Wizz Aira, easyJeta, Eurowingsa i GP Aviationa prejaka? Vidjet ćemo kakvo će biti ovo ljeto u Prištini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MyWings

 

Sky Alps otvara i drugu liniju iz Brača i to za Bergamo. Linija će operirati od 9.7. do 17.9, jednom tjedno, nedjeljom. Sky Alps je još u 12. mjesecu objavio letove iz Brača za Bolzano što je zamaaero ekskluzivno prvi objavio.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sky Alps

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.