Novosti iz regije

Ove zime zračne luke Rijeka i Zadar imaju samo domaće letove. Tako ZL Rijeka ima samo letove utorkom i četvrtkom Trade Aira za Osijek, te za Split i Dubrovnika, a ZL Zadar Croatie Airlines i to šest puta tjedno (svaki dan osim subote) za Zagreb od čega je utorkom, četvrtkom i nedjeljom nonstop, a ponedjeljkom, srijedom i petkom preko Pule.

Interesantno je da je Croatia nakon godina šabloniziranih letova Zagrab-Zadar-Pula-Zagreb zimi, konačno shvatila da bi mogla tri leta tjedno napraviti kako je prije navedeno, a tri leta obratno Zagreb-Pula-Zadar-Zagreb, te tako dobiti da putnici bar tri puta tjedno mogu otići iz Zadra za Pulu i isto toliko puta obratno. Pametan potez!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Rijeka

Sve mi se više čini da je Trebinje politička provokacija Srbije Hrvatskoj. Informacije koje se plasiraju, namjerno poticanje teze da će Trebinje uzeti bar 300.000 putnika Dubrovniku, spinovi o vojnoj bazi idr. samo potiču loše rasprave koje ne pomažu normalizaciji odnosa Dubrovnika i njegova zaleđa.

A sada je došla još jedna provokacija. Jedan od prijedloga imena Aerodroma Trebinje je „Aerodrom Ruđer Bošković Trebinje“. Majko mila! Ruđer Bošković je najpoznatiji hrvatski znanstvenik, matematičar po kome i najveći hrvatski znanstveni institut nosi ime. On je rođen u Dubrovniku, život je u Dubrovniku, a umro je u Milanu 1787. Nema baš nikakve veze sa Trebinjem. Bošković je bio diplomata Dubrovačke Republike što samo znači da je bio znameniti državljanin Republike. Ruđer Bošković je bio zaređen kao katolički svećenik. Baš bi bilo simpatično da Trebinjski aerodrom nosi ime katoličkog svećenika!

Drugi prijedlog je da se aerodrom zove po Čedi Koparu, čovjeku koji je napravio da je Trebinje moderan grad. Navodno postoji još nekoliko prijedloga. I kad sam bio uvjeren da više neću pisati o Trebinju bar dvije godine, eto ga na…

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Trebinje

Dobio sam jedan interesantan članak koji je objavljen u internim novinama Croatie Airlines prije dvadesetak godina. Naime, u njemu se govori kako je Croatia Airlines i revizorska kuća Arthur Anderson postigla dogovor oko prikaza poslovnih rezultata Croatie Airlines za 1999. godinu.

Naime, kako je tada dolar ozbiljno narastao spram kune, a uprava je nabavu Airbus aviona dogovorila u američkim dolarima (zašto pobogu, a ne kao i svi kroz „košaru različitih deviza“), trebalo je proknjižiti tečajnu razliku od ni više ni manje nego 252.000.000 kuna (33,6 milijuna EUR, današnja vrijednost uz inflaciju 48,1 milijuna EUR). Da, uz te aviona baš se svašta nešto nesretno desilo, a baš je taj novac sklizao na sve strane… Leševi iz ormara!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Aer Lingus pokreće letova na liniji Dubrovnik-Cork od 4.5.2022. Linija će se operirati dva puta tjedno, srijedom i subotom sa Airbusom A320. Kompanija leti i na liniji Dubrovnik-Dublin koja kreće sa operacijama 29.3. i to utorkom, četvrtkom i subotom, a od 1.5. linija se planira prometovati svakodnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aer Lingus

Ni Aeroflot, ni Air Serbia samo dva dana prije zimskog reda letenja više nemaju code-share na liniji Moskva-Beograd. Ove dvije kompanije su imale dugogodišnji code-share na ovoj liniji, pa je ovaj potez istinsko iznenađenje.

Air Serbia na liniji prometuje 8 puta tjedno (svakodnevno i drugi let petkom), a samo jedan od 8 letova planira se sa A320, dok se svi ostali planiraju sa manjim A319. Tijekom ljeta ogromna većina letova bila je sa najvećim A320. Za razliku od toga Aeroflot leti šest letova sa najvećim uskotrupcem A321, a još prvu nedjelju (7.11.) leti sa širokotrupcem A330-300, nakon čega nedjeljom leti A321.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

ZL Dubrovnik će u XI. mjesecu imati slijedeće letove:

 • Zagreb, Croatia Airlines 21 tjedni let (svaki dan 3 leta), od čega je 15 letova sa Airbusom A319 i 6 letova sa Dash 8-400
 • Split, Trade Air 2 leta (utorak i četvrtak)
 • Rijeka, Trade Air 2 leta sa 1stop (utorak i četvrtak)
 • Osijek, Trade Air 2 leta sa 2 stop (utorak i četvrtak)
 • Bercelona, Vueling, 1 let (nedjelja)
 • Turkish, Istanbul, 2 leta (srijeda i subota)
 • Ural, Moskva, 1 let (subota)

To znači da će Dubrovnik imati ukupno 31 tjedni let (prosječno 4,5 dnevno) na 7 destinacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Društvo turističkih novinara Slovenije dodijelilo je Fraportu Slovenija nagradu „Kristalni Triglav“ koja se dodjeljuje institucijama koje su posebno utjecale na razvoj turizma u Sloveniji. Društvo je naglasilo da je nagrada dodijeljena radi otvaranja novog terminala.

Iskreno, Fraport je prošle zime, ali i ovog ljeta odradio ekstremno loš posao i Ljubljana je uvjerljivo na posljednjem mjestu među srednjim i većim aerodromima regije, te ima najmanji postotak putnika spram 2019. u regiji. Ljubljana koja je još prije desetak godina bila u samom vrhu, ako ne i broj 1 zrakoplovstva regije, još do nedavno bila je 7. zračna luka sada je pala na 11. mjesto, debelo iza Sarajeva, Podgorice, Zadra i Tivta, i svela se na rang sa Tuzlom, Pulom, Banja Lukom i Nišem.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski je odabran za člana Boarda ACI Europe (Airport Council International) na sjednici Glavne skupštine koja se održala 26.10. Osim njega u Boardu su još 11 najjačih imena europskih aerodroma, među kojima su i vodeći ljudi Heathrowa, Fraporta, TAV-a, ADP-a… Ovo je ogromno priznanje kako za g. Jandreoskog, tako i za Aerodrome Crne Gore, priznanje koje daleko prelazi okvire regije. Ova pozicija je jedna od najvećih u kojima su do sada bili predstavnici aerodroma regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Air France je tijekom ljeta letio 8 tjednih letova iz Paris CDG za Ljubljanu, a u X mjesecu je letio 6 do 7 tjednih letova. No, od 1.1. leti 8 tjednih letova (po dva ponedjeljkom i utorkom, nema letova subotom), od 11.11. kreće drugi let četvrtkom i prvi let subotom, dakle 10 tjednih letova, da bi od 27.11. letio i dva leta subotom. To znači da će od kraja 11. mjeseca Air France letjeti za Ljubljanu 11 tjednih letova (svakodnevno, uz drugi dnevni leti ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom). Tijekom 11 mjeseca neke dane u tjednu le leti drugi let, no to je ipak izuzetak, većinu mjeseca leti ovako kako je napisano, a od 27.11. broj letova se ustaljuje na 11 tjedno.

Kompanija ove zime leti svakodnevne letove za Zagreb, dok je otkazala letove za Beograd. U code-share prema Parizu leti Croatia Airlines (ukupno sa Air Franceom 14 tjednih letova) i Air Serbia (12 tjednih letova).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Lufthansa je smanjila broj letova na liniji Frankfrut-Sarajevo. Iako se linija trebala operirati svakodnevno cijele godine, u VIII. mjesecu je imala 6 tjednih letova (svaki dan osim ponedjeljka), no ove zime linija se smanjuje na 5 tjednih polazaka, svaki dan osim ponedjeljka i četvrtka.

U isto vrijeme Lufthansa neće ostvariti jedan let za Beograd u nedjelju 14.11. i taj tjedna će kompanija imati 11 tjednih letova. Drugi tjedni let za ovaj dan letjet će nedjeljom prije i nakon tog vikenda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

U tjednu od 1. do 14.11. ZL Split će imati slijedeće letove:

 • Zagreb, Croatia Airlines, 22 tjedna leta (svaki dan po 3, ponedjeljkom 4)
 • Frankfurt, Croatia, svakodnevno
 • Minhen, Croatia, svakodnevno
 • Minhen, Lufthansa, subota i nedjelja samo u 1. tjednu
 • Rim, Croatia, svakodnevno
 • Dubrovnik, Trade Air, utorak i četvrtak
 • Pula, Trade Air, ponedjeljak i petak
 • Rijeka, Trade Air, utorak i četvrtak
 • Osijek, Trade Air, ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak sa 1 stop
 • Stuttgart, Eurowings, utorak, četvrtak i nedjelja
 • Dusseldorf, Eurowings, srijeda i subota
 • Berlin, easyJet srijeda samo u 1. tjednu
 • Moskva Domodedovo, S7 petak samo u 1. tjednu
 • easyJet, London Gatwick, subota samo u 1. tjednu

To znači da će Split u prvom tjednu XI. mjeseca imati 63 tjedna leta (prosječno 9 dnevno), a u drugom tjednu 58 letova (preko 8 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) ispred zgrade Hrvatske kontrole zračne plovidbe organizira prosvjed pod krilaticom „Dok kontrolor čuva 6000 ljudi, ne smije razmišljati o direktoru“. Sindikati će ovime prosvjedovati protiv zastrašivanja zaposlenika od strane direktora. Prosvjed će biti sutra u 10:30 na lokaciji Rudolfa Fizira 2.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: HKZP

Tonči Peović 22.12. odlazi sa mjesta direktora ZL Brač. Iako ima ugovor na još četiri godine, odlučio je iskoristiti svoje pravo na starosnu mirovinu, obzirom da će tada napuniti 65 godina. Tonči za svoju nasljednicu predlaže Petru Sargo (taman se tada vraća sa porodiljskog dopusta), svoju dosadašnju zamjenicu, za koju smatra da je istinski dobar kadar. No, isto mora potvrditi Skupština, tj. novi vlasnik.

Tonči je odlučio nakon 22.12. vratiti se u Dubrovnik gdje će ostati u zrakoplovstvu, no gdje će se posvetiti manjim zrakoplovnim poslovima i neće više voditi zračne luke. Inače, Tonči je rekao da je iduća sezona vrlo dobro pripremljena i da su neke stvari već dogovorene i definirane.

Tonči Peović je bio dugogodišnji direktor ZL Dubrovnik, a preuzeo je i vođenje ZL Zagreb u vrijeme dok se provodio natječaj za koncesionara gdje je zamijenio Boška Matkovića. Tonči je vodio ili bio član najviših tijela važnih međunarodnih asocijacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

Nordwind se širi ko poplava u regiji. Nakon letove iz Beograda, Zagreba i Skopja, kompanija je najavila i letove na liniji Moskva Sheremetyevo-Ljubljana od 6.11. Kompanija će letjeti jednom tjedno, subotom, sa Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Nordwind

Aerodrom Rim Ciampino rekonstruira uzletno-sletnu stazu zbog kojih je reduciran broj letova. Istim je Ryanair svoje letove iz Zagreba od 31.10. privremeno prebacio na Fiumicino. Ryanair će letjeti za Fiumicino do 29.11. nakon čega se ponovo vraća na Ciampino. Kompanija na liniji leti tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje. U isto vrijeme i Wizz Air za Skopje će letjeti na Fiumicino, no oni će ovu liniju zadržati do III/2022.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Zračna luka Dubrovnik je završila ovogodišnju berbu maslina sa svog aerodroma i dobila je 100 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

I Split je dovršio svoju berbu maslina. Ubrali su 6496 kg maslina i napravili 1106 litara kvalitetnog maslinovog ulja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Avion Cesna TU206G registracije YU-BTV kompanije GAS Aviation iz Smederevske Palanke je jučer imala izvanredno slijetanje kod Donjeg Sela u okolici Šibenika. Na mjestu slijetanja poslani su vatrogasci, policija i hitna pomoć. Avion nije imao vidljivih oštećenja, a pilot nije bio ozlijeđen.

Avion ove kompanije je prošle godine u BiH imao fatalni udes u kojem su poginule dvije osobe, o čemu je pisao i zamaaero.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JVP Knin

Dakle, Aerodrom Trebinje prestao je biti komedija koja nas sve uveseljava i izbacuje nam smiješak uz jutarnju kavu i posao je istinska parodija. Prvo, zbog čega je parodija je premještanje lokacije aerodroma. U mjesec dana lokacija je prebačena tri puta. Da netko radi šupu u dvorištu i tri puta je preseli puno je, da netko tri puta preseli lokaciju kuća u mjesec dana bio bi predmet isprdavanja susjedstva, a preseliti tako kompleksan objekt kao što je aerodrom već na tri lokacije u mjeseca dana je upravo to što sam napisao: parodija. Slobodna Dalmacija je to odlično opisala: „Sele aerodrom ko pijani domaćin kauče po sobi“.

Još je veća parodija da će Trebinje imati najdužu pistu u regiji, čak 100 metara dužu i od Beograda. Genijalci planiraju pistu od 3500 metara. Za koga, majko mila? Trebinje će imati pistu kakvu nema ni Split, Skopje, Priština, Sarajevo, Podgorica, Tivat, Zadar? Trebinje će biti aerodrom sa najdužom pistom na području bivše Jugoslavije!!! Krista ti boga!

No najveća parodija je izjava koju je dala uprava aerodroma, da se u prvoj godini operiranja, po njima 2023, očekuje promet slijedećih aviona: 86 manjih business aviona, 24 ATR72, 226 Airbusa A220, A319, A320 i A321, te 90 Boeinga 737 i 767. Hahahahahaha. Majko mila. 316 uskotrupaca i široktrupaca godišnje, a ukupno 426 aviona godišnje? Hahahahahaha!!!! Pa ovime će Trebinje biti na razini Niša, Ohrida i Banja Luke, a bitno bolje od Morave, Mostara, Osijeka, Brača. I kako su to samo, majko mila, izračunali da će biti točno 226 Airbusa, a samo 90 Boeinga. Za popišati se, za popišati!!!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Trebinje

Nordwind je prekinuo operacije između Rostova na Donu i Beograda. Kompanija je trebala operirati jedan tjedni let, no nakon samo tri ostvarena leta odustala je od daljih letova. Ovo pokazuje da je tržište ipak limitirano i postavlja se pitanje uspješnosti svih ostalih najavljenih linija i sekundarnih ruskih gradova. Air Serbia i dalje leti dva tjedna leta za Rostov na Donu, te je uspjela istisnuti konkurenciju na letu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Nordwind

Zbog gubitka part-145 sertifikata Jat Tehnike, Air Serbia je promenila firmu za servisiranje, te se sada radovi izvode u firmi Aerostar na aerodromu Bacau u Rumuniji, te u Adria tehnici u Ljubljani.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Aleš Breznar

Zamaaero je danas u Zagrebu imao dvoiposatni sastanak sa direktoricom Zračne luke Pula gđom. Ninom Vojnić Žagar i dvoje njenih suradnika. Na sastanku je pretreseno brdo zrakoplovnih tema, ZL Pula je postavila niz zanimljivih pitanja, načelno su dogovorene moguće suradnje, a dogovoren je još jedan sastanak u Puli u vrlo kratkom roku. Sastanak je bio izuzetno kreativan i srdačan.

Ovo je bio četvrti sastanak sa CEO-ima zračnih luka u malo više od mjesec dana, jer smo osim sa gđom. Vojnić Žagar imali sastanke sa CEO-ima Aerodroma Crne Gore, Banja Luke i Osijeka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Pula

Ryanair je povećao broj letova na 9 linija iz Zagreba:

 • Weeze sa 2 na 3 leta tjedno od 29.3. letovi se mijenjaju na utorak, četvrtak i subota
 • Basel sa 2 na 3 tjedno od 30.3. dodatni let srijedom
 • Hahn sa 3 na 4 tjedno od 30.3. dodatni let srijedom
 • Memmingen sa 2 na 3 tjedno od 30.3, dodatni let srijedom
 • Paphos sa 2 na 3 tjedno od 30.3. dodani let srijedom
 • Malta sa 2 na 3 tjedno od 31.3, dodatni let četvrtkom
 • Bergamo sa 4 na 5 tjedno od 1.4. dodatni let petkom
 • Charleroi sa 4 na 5 tjedno od 2.4. dodatni let subotom
 • Gothenburg sa 3 na 4 tjedno od 4.5. dodatni let srijedom

Ovih 9 novih letova jasno pokazuje predanost Ryanaira ovom tržištu i da je kompanija odlučila i dalje širiti i razvijat linije u Zagrebu. Ukupno će Zagreb sada imati 70 tjednih letova (prosječno 10 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

“Od slijedeće godine građani Srbije i ostalih država regije koje nisu u EU će morati izdavati „instant vize“ za ulazak u Europsku Uniju. Ova „viza“ će koštati 7 EUR i dobivat će se vrlo brzo i jednostavno. Dokument će se zvati „putno odobrenje“ i građani Srbije će ga morati imati za bilo koji ulazak u bilo koju državu Europske Unije, pa čak i Hrvatsku i Sloveniju. Putno odobrenje morat će imati bilo koji putnik koji u Europsku Uniju dolazi iz bilo kojeg razloga, uključujući turističke, poslovne, sportske, obiteljske i druge razloge. Jedno putno odobrenje koristit će se za putovanje u sve zemlje Europske Unije. Putno odobrenje će trajati tri godine ili koliko vrijedi trenutna putovnica. No, Europska Unija može i odbiti ulazak, te će pritom dati i obrazloženje odbijanja.

Novi sustav ima za cilj pomoći u zdravstvenim, sigurnosnim i migracijskim rizicima Europske Unije. Osim Srbije putno odobrenje će morati imati još 61 država koja ne treba klasične vize za ulazak u Europsku Uniju. Ovaj dokument će zakomplicirati život potencijalnim putnicima, a i značiti dodatno financijsko opterećenje, pa se očekuje da će utjecati i na buduća putovanja nečlanova Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Putnici Croatie Airlines iz Osijeka moći će sada putovati preko Minhena za Frankfurt, Bruxelles, Dublin, Paris, Amsterdam i Copenhagen. Dobrodošla vijest, no ipak veliko razočaranje. Očekivalo se da će putnici moći putovati na sve destinacije u Njemačkoj, većinu destinacija u Europi, te nizu destinacija izvan Europe.

Iskreno ovo je vrlo loš potez Croatie Airlines koji pokazuje koliko kompanija nema dobar rejting kod Lufthansa Grupe, a isto je bitno smanjilo potencijale linije Osijek-Minhen. Nevjerojatno je i neprihvatljivo da Croatia nije uspjela izlobirati bolji status kod svog glavnog partnera u alijansi. Umjesto toga bilo bi logično da putnici mogu putovati na svim linijama Lufthase iz Mihnena, te da Lufthanasa ima code-share na letu Minhen-Osijek. Još jedna katastrofalna inercija Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

British Airways će letjeti tri leta tjedno na liniji Zagreb-London Heathrow do nedjelje 7.11. No, nakon toga kompanija je otkazala letove u ostatku XI. mjeseca. Razlog suspenzije su Covid-19 mjere koje je ponovo uvela Velika Britanija.

Istovremeno letove za London nastavlja Croatia Airlines i to četiri puta tjedno za Heathrow (ponedjeljak, srijeda, petak i subota), te Ryanair svakodnevno za Stansted.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Embraer je potpisao Component pool agreement sa Air Montengrom. Ovaj ugovor omogućuje Air Montenegru da ima pristup potrebnim dijelovima za održavanje i servisiranje aviona, bez potreba da imaju svoj vlastiti stok. To znači da Air Montenegro neće morati kupovati dijelove unaprijed i imati ih na zalihama, nego kada je dio potreban dobivat će da odmah od Embraera. Kompanije na ovaj način štede i po 20% troškova održavanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Serbia je 21.10. imala problem sa avionom na večernjem letu za Zurich (JU374). Avion se 15 minuta po poletanju okrenuo, te u 19:17, 45 minuta nakon poletanja, sleteo nazad u Beograd. U pitanju je A319 YU-APM. Putnicima je obezbeđen zamenski avion tek narednog jutra u 07:00, sa preko 13 sati zakašnjenja.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

SAD su danas (23.10.) ukinule vize za građane Hrvatske koji dolaze u SAD do 90 dana, bez obzira na razlog putovanja (turistički, poslovni, posjet obiteljima, studiji do 90 dana…). Hrvatska je jedna od samo 40 zemalja svijeta (od njih 200-njak) koja ne treba vizu za SAD. Vize još uvijek trebaju čak Rumunjska, Bugarska i Cipar. Kanada je vize za hrvatske građane ukinula još prije 12 godina (2009.) što je akumuliralo kako dodatne putnike, tako i 7 tjednih letova iz Kanade za Zagreb. Građani Hrvatske, kao i svi ostali građani koji ne moraju plaćati vizu plaćaju 15 USD za elektronsku registraciju kod ulaska u SAD.

Ovo će sigurno akumulirati bitno veći broj putnika prema SAD-u, poglavito sada kada je SAD liberalizirao ulazak za države Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

Podgorica će tijekom zime imati letove Air Serbie (Beograd), Air Montenegra (Ljubljana, Beograd), Turkisha (Istanbul), Austriana (Beč), Windrose (Kijev), Ryanaira (Bruxelles, Zagreb, Barcelona, Krakow, London), Wizz Air (Memmingen, Dortmund, Milano, Beč) i Chaira (Zurich).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Aerodrom Sarajevo je u IX. mjesecu imao 99.950 putnika. Ova brojka je samo 5,1% manja nego u istom mjesecu 2019. kada je aerodrom imao 105.370 putnika. Od početka godine Sarajevo je zabilježilo 550.483 putnika, što je 59,6% putnika iz 2019. Ovaj izvanredan rezultat Sarajevo može zahvaliti u prvom redu pokretanju baze Wizz Aira sa 9 novih linija, ali i brojnim letovima prema Bliskom Istoku, koji su se neplanirano produžili i tijekom IX. mjeseca.

Aerodrom je zabilježio 1276 operacija i 187,7 tona carga, što je više carga nego u VIII. mjesecu. U prvih 9 mjeseci godine aerodrom je zabilježio 1.643,8 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!