Novosti iz regije

Air Montenegro povećava broj letova na liniji Podgorica-Paris sa tri na četiri leta tjedno od 30.6. Letovi će se operirati ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i subotom. Linija će se sa ovim brojem letova operirati sve do kraja X. mjeseca.

Kompanija povećava i broj letova na liniji Podgorica-Frankfurt sa dva na tri leta tjedno od 5.7. Letovi će se operirati utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Kompanija će tako letjeti do utorka 27.9. nakon čega ponovo leti dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja).

Air Montenegro povećava i broj letova na liniji Podgorica-Zurich sa dva na tri tjedno, od 6.7. Letovi će biti srijedom, petkom i nedjeljom. Kompanije će liniju ovako operirati do kraja X. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air France ni ove godine ne planira letjeti zimi iz Pariza CDG za Beograd. Posljednji let kompanije će biti u petak 28.10. Air Serbia će od XI. mjeseca smanjiti broj letova za Paris sa 14 na 11 tjedno (svaki dan 2 osim utorka, srijede i subote kada će imati jedan dnevni let).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

U ovom momentu Beograd ima više letova za Istanbul nego Sarajevo. Naime, za Beograd 21 tjedni let ima Turkish, 7 letova ima Air Serbia, a Pegasus leti 4 tjedna leta. To je ukupno 32 tjedna leta. Više nego fascinantno.

U isto vrijeme Turkish leti iz Istanbula za Sarajevo 17 tjednih letova (svaki dan po dva, a ponedjeljkom, petkom i subotom i treći let). Anadolujet za Sarajevo leti 3 tjedna leta (četvrtak, petak i nedjelja), dok Pegasus leti 7 tjednih letova (svakodnevno). Ovo znači da Sarajevo ima 27 tjednih letova, čak 5 manje nego Beograda. Iznenađujuće!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Maribor je u V. mjesecu imao 207 putnika (131 u V/2021). Ovo je bitno više i od istog mjeseca 2019. kada je imao samo 27 putnika. U V. mjesecu aerodrom je imao 1166 operacija (1098 u V/2021). Aerodrom nije imao carga ni ovaj ni prošli V. mjesec. Ukupno je Maribor u prvih pet mjeseci ove godine imao 1313 putnika što je 17% više nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Croatia Airlines je do sada dobila:

 • 108 milijuna EUR dokapitalizacije 2012.
 • 33 milijuna EUR hitnog zajma za puko preživljavanje (bila je već nelikvidna) 2019.
 • 11 milijuna EUR pomoći za Covid-19 2020.
 • 80 milijuna EUR (600 milijuna kuna), od čega 350 milijuna kn dokapitalizacije i 250 milijuna kn vlasničkog zajma 2020.
 • 45 milijuna EUR pozajmice 2022.

To znači da je kompanija u zadnjih 3 godine od države dobila enormnih 169 milijuna EUR, a u 10 godina čak 277 milijuna EUR, na što treba dodati i 105 milijuna EUR PSO-a u zadnjih 10 godina, tj. sveukupno je od države dobila 382 milijuna EUR. Ogroman novac, i više nego ogroman novac. Novac koji je Hrvatskoj i te kako potreban za druge osnovne djelatnosti. I boli briga management. On si može dozvoliti da radi ovako loše kako radi. Jer eto, dobivaju novac od države svaki puta kada to požele. Dat će Plenković, čemu se onda uopće truditi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Turkish je započeo vrlo zanimljive letove iz Sarajeva. Naime, radi se o gradu Konya. Aviokompanija je leti obavila sa Airbusom A321 pod oznakama TK3721 i TK3722. Prema trenutnom viđenju, izgleda da će linija operirati 2 puta sedmično (petkom i utorkom). Još uvijek se ne zna zbog čega su ovi letovi organizirani i koliko dugo će letjeti, te hoće li biti redovni chareter, redovna linija ili je to tek povremeni let.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo), foto: Turkish

Air Serbia je povećala Split na četiri tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak, petak i nedjelja). No, od 6.7. kompanija uvodi i peti let, srijedom.

Kompanija je povećala i Dubrovnik na tri tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak i nedjelja). Od 1.7. kompanija uvodi i četvrti let u petak. Od 9.7. Air Serbia uvodi i pet let za Dubrovnik subotom.

Prema Puli Air Serbia leti dva puta tjedno (četvrtkom i nedjeljom), a broj letova povećava na tri od 5.7. uvođenjem leta utorkom.

Za Zagreb Air Serbia leti sedam tjednih letova (ponedjeljkom i petkom po dva, te četvrtkom, subotom i nedjeljom po jedan). Za Zadar kompanija je povećala broj letova na tri tjedno (utorak, četvrtak i subota), a tako će letjeti tijekom ljeta. Za Rijeku kompanija leti dva tjedna leta (srijeda i subota). Ovo znači da će u top sezoni Air Serbia imati čak 25 tjednih letova prema Hrvatskoj (3,5 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Montenegro je krenuo sa operacijama na liniji Podgorica-Istanbul. Do 25.6. linija se operira dva puta tjedno (utorak i subota). Potom se broj letova smanjuje na tek jedan let (utorkom) i to do 12.7. a nakon čega se linija ukida. Nakon tek mjesec dana operiranja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Vinci je objavio da je aerodrom Beograd ostvario 92,2% putnika iz V. mjeseca 2019. (507.633 putnika), što bi značilo da je ostvario čak 468.037 putnika. Ovo je više nego uspješan rezultat, istinski fascinantan i Beogradu treba istinski čestitati.

Aerodrom je imao 93,8% operacija iz V. mjeseca 2019. godine, te 60% više operacija nego 2019. godine. Od početka godine Aerodrom je ostvario 80% putnika iz prvih pet mjeseci 2019, što znači da je ostvario 1,6 milijuna putnika. 0,6 milijuna više od Zagreba i 0,5 milijuna više od Prištine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Ryanair je u Zagrebu porezao niz linija u dva i pol mjeseca od početka V. do sredine VII. mjeseca. Da ne ulazimo još jednom u razloge rezanja, o tome smo pisali već više puta, nego ovaj puta ćemo se koncentrirati što se dešava na linijama na kojima Ryanair konkurira Croatiji Airlines.

U Zagrebu Ryanair u prvom redu ima daleko manje letova nego što ih ima Croatia prema aerodromima gdje konkuriraju. Omjer tih letova je od 1:3 do 1:10 u korist Croatie Airlines, osim na Londonu gdje dominira Ryaniar i to u omjeru 1:2. I dok Ryanair ima cijene iz Zagreba od 90 EUR naviše, a na 23 od 27 linija ima preko 100 EUR, na više od pola linija (15 od 27) cijena karte je i preko 150 EUR, na 7 linija i preko 200 EUR, a na 4 linije i preko 300 EUR u prosjeku na linijama gdje konkurira Croatia cijene su niske, niže od cijene Croatie Airlines.

Tako za Bratislavu Ryanair ima prosječnu cijenu od 89,38 EUR, dok Croatia za obližnji Beč ima cijene od 192,73 EUR. Za Frankfrut Hahn Ryaniar leti za 107,66 EUR dok Croatia za Frankfurt leti za 154,21 EUR. I za Memmingen Ryanair leti za 113,88 EUR, dok Croatia leti za Minhen za 186,77 EUR. I ovdje je evidentno da Croatia ima više cijene nego Ryanair.

Za Malmo Ryanair ima ozbiljne cijene (191,38 EUR), dok Croatia leti za Copenhagen za 216,14 EUR. I za Charleroi Ryanair leti za 190,24 EUR, dok Croatia leti za Bruxelles za 236,57 EUR. Konačno za Eindhoven Ryanair leti za 208,48 EUR, dok Croatia za Amsterdam leti za 227,62 EUR. Ovdje cijene jesu veće kod Ryanair, no Croatia ima konkurentne cijene i putnici bi se mogli odlučiti za legacy carriera.

Jedino za London Stansted Ryanair leti za 161,20 EUR, dok Croatia za Heathrow leti za manje novaca, za 142,42 EUR. Jednako tako za Paris Bauvais Ryanair leti za 153,36 EUR, dok Croatia za Paris CDG leti za 144,24 EUR. U ova dva slučaja Croatia je čak i jeftinija od Ryanaira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Austrian povećava broj letova za Zagreb od 20.7. i to na 12 letova tjedno (svaki dan dva, osim srijede i petka kada ima jedan let dnevno). Kako Croatia u  code-share ima 6 tjednih letova (svaki dan po jedan, osim ponedjeljka dva, no ne leti u subotu i nedjelju), kompanija će zajedno imati čak 18 tjednih letova. Kompanije zajedno tri dana u tjednu imaju po tri leta dnevno, dva dana po dva leta dnevno, jedan dan jedan let dnevno, a jedan dan čak četiri leta dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Air Serbia trenutno operira 12 tjednih letova (svaki dan 2 osim utorka i subote kada leti jedan tjedni let) na liniji Beograd-Ljubljana. Nažalost Air Serbia planira ukinuti drugi let nedjeljom od 26.6. pa će u top sezoni liniju operirati 11 puta tjedno. U isto vrijeme Air Serbia operira i dva leta iz Niša za Ljubljanu. Svi letovi su sa ATR 72.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Croatia Airlines danas web stranica nije radila par sati. Nije poznato koji je razlog, no to svakako nije dobro, a zbog toga će potencijalni putnici potražiti alternativne prijevoznike jer ne mogu kartu kupiti kod hrvatskog nacionalnog prijevoznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Priština je u V. mjesecu ostvarila 257.770 putnika. Ovo je manje putnika od Zagreba koji je u istom mjesecu ostvario 265.317 putnika. Ovo je već drugi mjesec ove godine u kojem Zagreb ima više putnika nego Priština. Priština je istim ostvarila i manje putnika nego u IV. mjesecu (261.454) što je istinski čudno i vrlo neuobičajeno.

Ovaj broj putnika je 141,7% putnika iz istog mjeseca 2019. Priština je u V. mjesecu dostigla i milijuntog putnika. Ukupno je u prvih pet mjeseci Priština postigla 1.065.119 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Croatia otpušta ljude. Kompanija je ponudila djelatnicima koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu da u nju odu uz financijski poticaj. Uz to kompanija nudi otpremnine radnicima koji dragovoljno žele otići iz kompanije.

Croatia airlines je zatvorila i poslovnicu u Dubrovniku. OMG! Dubrovnik je bio treća najveća destinacija u mreži kompanije, sa nizom linija i frekvencija. No, evidentno je Croatia odlučila smanjiti broj letova i linija iz Dubrovnika, te ukinula niz linija i frekvencija. Ovo je dokaz ja je kompanija odlučila dići ruke od Dubrovnika. Zašto pobogu? Dubrovnik je vrlo perspektivan turistički grad, on u budućnosti može samo rasti. Croatia je sve djelatnike u Dubrovniku motivirala na prijevremene mirovine, odlazak iz kompanije uz otpremnine, a preostali rade u call centru.

Otkud sada to? Konačno želja da se smanji broj djelatnika, poglavito administrativaca, ili reakcija na loše rezultate kompanija ili se broj zaposlenika privremeno smanjuje da si se mogli zaposliti novi djelatnici po babi i stričevima, zapošljavati i dalje stranački uhljebi? Vrijeme će pokazati. Jer ako se u konačnici za godinu-dvije ukupan broj ljudi neće smanjiti i zapošljavat će se novi ljudi onda se i te kako treba pitati zašto se potrošio novac na odlaske bivših djelatnika. Ako će se u konačnici broj zaposlenika smanjiti onda kompanija konačno radi nešto dobro i pohvalno. Vidjet ćemo koji će se od ta dva scenarija ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines je prije malo manje od 3 sedmice krenula s direktnim letovima između Dublina, Corka i Mostara. Letovi se operiraju pod oznakama OU3501, OU3503 i povremeno OU3502. Avion 9A-CTK (A320) poleti s jednog od hrvatskih aerodroma ka Dublinu (uglavnom Splita). U Dublinu napravi kraći stop, a potom krene za Cork. Na kraju, Croatia putnike preveze za Mostar, a potom se ponovo vrati u Split odakle nastavlja redovne letove. Također, ovaj isti avion obavlja charter letove iz Švedskih gradova Sundsvalla i Lulea-e za Split, te je glavni avion za obavljane chartera u floti.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo), foto: Croatia Airlines

Portali regije su naveliko pisali da će Croatia letjeti iz Zagreba za Tel Aviv, čak su navodili i dane početka operiranja. No, isto se nije desilo. Umjesto toga El Alova leisure komapnija Sun d’Or je krenula sa letovima za Zagreb, a letjet će jednom tjedno, utorkom. Na liniji leti Boeing 737-800 češkog Smartwingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Smartwings

Zašto Osijek nema leisure ili charter letova? Slavonija nema more. Povezanost prema Jadranu je relativno dobra, obzirom na letove Croatie prema Splitu i Dubrovniku (po jednom tjedno, bilo bi potrebno najmanje dva), te Trade Aira dva puta tjedno prema Puli i Rijeci (trenutno suspendirano), te će se uskoro pokrenuti i letovi prema Zadru jednom tjedno.

No, Osijek kao destinacija koja ima samo odlazne turiste svakako bi morao imati bar jedan let tjedno prema Antalyji i jedan tjedni let prema jednoj grčkoj destinaciji. Turista prema ovim destinacijama bi svakako bilo. Iz Beograda, Ljubljane, Skopja i Sarajeva kao kontinentalnih aerodroma ima velik broj chartera prema Turskoj, Grčkoj, Tunisu i Egiptu. Zavidan broj chartera i leisure letova ima i iz Banja Luke, Niša i Tuzle. Zašto onda nema i iz Osijeka koji je jednako velik kao ti gradovi, a stanovništvo je bitno bogatije? Na ovome bi Zračna luka Osijek u suradnji sa lokalnim turističkim agencijama i te kako morala značajno poraditi, a isto bi osjetno povećalo broj putnika iz Osijeka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Osijek

Tivat je u V. mjesecu imao samo 48.554 putnika. Ovo nije ni 50% putnika Podgorice koja je u V: mjesecu ostvarila 115.800 putnika. Tivat je u prvih pet mjeseci ostvario 110.847 putnika. Aerodrom je ovaj broj putnika ostvario na 803 operacije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tivat

Zbog ukidanja PSO-a Trade Aira u Osijeku 1.5, a zbog nepotrebne i neprihvatljive inercije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, aerodrom je spao na tek četiri leta Croatie Airlines, po jedan za Dubrovnik i Split, te dva leta za Minhen tjedno. Nažalost, Trade Air cijeli V. mjesec nije letio iz Osijeka za Zagreb, Pulu-Split, te Rijeku-Split-Dubrovnik. To znači da je Osijek u V. mjesecu imao čak 10 letova tjedno manje, odnosno tijekom cijelog V. mjeseca čak 44 tjednih letova manje.

Upravo radi toga Osijek je imao tek 1.254 putnika, što je gotovo isto putnika kao i u IV. mjesecu (1209). Ovo je tek 22.2% putnika iz V/2019 (5643 putnika) što čini Osijek zračnom lukom sa najlošijim rezultatima u regiji nakon Mostara i Maribora. I sada se mora postaviti pitanje hoće li država naknaditi gubitak koji će ostvariti Osijek radi nepotrebnog otkazivanja letova Trade Aira. Kako će novi PSO krenuti tek 4.7. Osijek će i u VI. mjesec imati vrlo loše rezultate.

autor: Alen Šćuric, analitičari (Zagreb), foto: ZL Osijek

Slovenska cargo kompanija Solinair želi letjeti cargo letove za SAD, te je zatražila sve potrebne dozvole za isto. Kompanija u floti ima dva Airbusa A300-600RF te treći avion u wet-lesau od turke MNG Airlines.  Jedan od vlastitih aviona leti za DHL iz Leipziga, a drugi je trenutno na maintenanceu u Istanbul Sbihi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Solinair

Royal Jordanina je otkazao letove između Ammana i Sarajeva. Letovi su trebali krenuti 17.6. i prometovati dva puta tjedno (utorak i petak) sa Airbusom A320. Istinska šteta za Sarajevo, obzirom da je Amman trebao biti još jedna bliskoistočna destinacija u vrlo velikoj paleti tih destinacija u Sarajevu.

autor: Alen Šćuric, analitiča (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Hrvatska je odobrila 45,4 milijuna EUR za pomoć Croatiji Airlines. Pomoć se dala u obliku pozajmice na 6 godina. Europska Unija je odobrila pomoć. Croatia Airlines je u 2021. ostvarila ogromnih 38 milijuna EUR gubitka. I evo nas opet. Jedino u čemu je Croatia dobra je žicanje novaca od države.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Podgorica je u V. mjesecu imala 115.800 putnika (30.151 u V/2021). Ovo je 100,2% putnika iz 2019. kada je Podgorica ostvarila 115.574 putnika. Aerodrom je ovo ostvario na 1147 operacija (547 u V/2021, 1399 u V/2019). Aerodrom je imao 30,4 tone carga (41,8 tona u V/2021, 63,3 tone u V/2019). Ovo je osjetan pad carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

 

I iz Banja Luke turističke agencije dižu cijene aranžmana za Tursku i Egipat radi ogromnog povećanja cijene goriva. Stoga će se cijene leisure i charter letova povećati za 50 BAM pa naviše ovisno o dužini leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Air Montenegro je obavijestio putnika da ima tehničke nepravilnosti u funkcioniranju distributivnog sustava (sistema). Naglašavamo da su ovo problemi distributinih sustava na koje Air Montenegro nema utjecaja i koji su krivica tog sustava. Stoga kompanija traži od svakog putnika da sa sobom na let ponese potvrdu o rezervaciji aviokarte. Kompanije traži da se ova potvrda nosi na sve aerodrome, a ne samo u Podgoricu i Tivat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Beechcraft je preletio zračne prostore Mađarske, Srbije, Rumunjske i Bugarske i to bez odobrenog plana leta i uključenog transpondera, te se nije odazivao na pozive kontrola zračnih plovidba, kao i na signale aviona ratnih zrakoplovstava. Ipak avion nije pokazivao znakove neprijateljstva, pa nije srušen. Istraga bugarskih vlasti je u tijeku.

Avion je navodno poletio iz Litve, čiju registraciju i nosi. Potom je sletio u Debrecinu, Mađarska gdje je napunio gorivo, te ga je policija pokušala spriječiti da ponovo poleti, ali u tome nije uspjela. Nakon prelata Mađarske, Rumunjske, Srbije i Bugarske, avion je na kraju sletio na napušteno letjelište u Buhovti, u središnjoj Bugarskoj, koje je zatvoreno već nekoliko desetljeća. Iako je policija našla topao motor, pilotu nije bilo ni traga ni glasa, tj. pobjegao je i napustio avion. Droga, kriminal? Teško je reći, no evidentno se radi o nekoj velikoj muljaži i ozbiljno lošoj raboti. Ostaje pitanje kako ga nisu presreli prilikom slijetanja ako su ga pratili vojni avioni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Beachraft

Ryanair po drugi puta kreće sa Tuzlom. Ovaj puta objavio je dvije linije: za Memmingen od 4.11. dva puta tjedno (ponedjeljkom i petkom), te za Stockholm Arlandu od 2.11. također dva puta tjedno (srijedom i nedjeljom). Znamo li da Ryanair uvijek kreće sa četiri ili pet linija iz novog aerodroma za očekivati je još objava u doglednoj budućnosti.

Iznenađujuće Ryanair u Tuzli kreće u direktan sukob sa Wizz Airom obzirom da i Wizz Air operira obije linije, za Memmingem i za Stockholm Skavstu. Obično se Ryanair i Wizz Air ne sukobljavaju direktno sve dok nemaju bar 20-30 linija, već biraju linije koje onaj drugi prijevoznik nema. Očito Ryanair kreće u direktan sukob sa Wizz Airom. Ovo je s jedne strane dobro za putnike, jer će se cijene spustiti, no nije i za aerodrom koji time nije dobio nove linije.

Ipak to je odlična vijest za Tuzlu, koja konačno više neće ovisiti samo o jednom prijevozniku. Čak štoviše ovo znači da će se Wizz Air i Ryanair pohrvati i u Tuzli kao što to čine u Nišu, Banja Luci i Podgorici. Ovo će biti ozbiljan iskorak Tuzle spram Sarajeva i novi poticaj aerodromu za rast i razvoj. Bravo novom direktoru i upravi. Ogromno bravo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Iako je Turkish najavio da će u top sezoni letjeti 14 tjednih letova na liniji Istanbul-Podgorica, sada je broj letova smanjio na 11 tjedno. Kompanija će liniju operirati dva puta dnevno, osim utorka, četvrtka i subote kada leti jedan tjedni let. Linija se operira sa Airbusom A320 i A321, te Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Turkish

Croatia Airlines sutra (10.6.) treba krenuti sa letovima Split-Stockholm, sa Airbusom A319. No, kompanija je otkazala prvi let. Vrlo čudno, jako čudno. Idući let 12.6. za sada nije otkazan.

Ovaj podataka smo provjerili na tri izvora, jedan je bio i operativa Croatie Airlines. Kasno navečer (oko dva u noći) let je još uvijek bio otkazan. No, ujutro je let ipak ostvaren. Ili je Croatia imala neki problem u sustavu (nije prvi puta da smo tako što pronašli) ili je imala operativnih problema (navodno je jedan avion bio izvan pogona) zbog kojih je let otkazala, pa je operativne probleme otklonila i let ostvarila. Kako god ovako nešto se dešavati ne bi smjelo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Berlin, easyJet od 28.6
 • Zielena Gora, LOT od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle

 • Stockholm, Ryanair od 2.11.
 • Memmingen, Ryanair od 4.11.

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Berlin, Ryanair od 4.11.

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Manchester, Ryanair od 30.10.

 

Iz Tivta:

 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: