Novosti iz regije

Qatar je najavio od 1.6. sedam tjednih letova za Zagreb iz Dohe, uvođenjem dodatnih letova srijedom i četvrtkom. No, to se ipak neće desiti i kompanija će nastaviti letjeti pet tjednih letova, svakim danom osim srijede i četvrtka. Letovi će se i dalje operirati sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

Ljubljana je u IV. mjesecu imala 69.699 putnika što je tek 44,1% putnika iz 2019. godine, daleko manje od europskog prosjeka. Aerodrom je imao 1620 operacija. U prvih četiri mjeseca aerodrom je ostvario 196.358 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Za Madrid iz regije postoje letovi sa tri zračne luke (stanje 23.29.5):

 1. 3 Dubrovnik (Iberia)
 2. 2 Zagreb (Iberia)
 3. 2 Beograd (Air Serbia)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

Jedan od scenarija razloga rezanja broja letova u Zagrebu koje sam naveo kao moguće je bio da kompaniji hitno treba avion negdje drugdje. I to je upravo danas potvrdio Michael O’Leary izjavivši kako ima ozbiljnih problema sa Boeingom i kako im B737MAX8200 ne stižu prema planu. Ovo znači da je kompanija morala negdje pronaći avione, te je u Zagrebu bila prisiljena skinuti jedan avion za neku drugu najavljenu bazu. Naravno kompanija je avion skinula tamo gdje ima najslabije prihode i promet i pritom nikako ne tješi da je to Zagreb. OK, Zagreb je jedna od najmlađih Ryanairovih baza i tu se još uvijek kompanija nije profilirala, no svejedno nije utješno da spada u samo dno 91 Ryanairove baze.

Iduće zime Ryanair planira smanjiti broj letova i to:

 • Basel sa 3 na 2
 • Bratislava sa 3 na 2
 • Malmo sa 3 na 2
 • Malta sa 3 na 2
 • Memmingen sa 3 na 2
 • Paphos sa 3 na 2
 • Rim sa 4 na 3
 • Weeze sa 3 na 2

To znači da će kompanije svojih 75 letova smanjiti za 8 letova, na 67. No, ono što je daleko interesantnije je da je neke dane u tjednu letova ne operiraju avioni bazirani u Zagrebu, nego avioni iz drugih baza, primjerice London-Zagreb-Podgorica-Zagreb-London. Pritom će za Zagreb letjeti i 737-800, ali i 738MAX8200, kako od Ryanaira tako i od Buzza. Ovo se posebno odnosi na operacije od utorka do četvrtka, dok će od petka do ponedjeljka prvenstveno letjeti avioni bazirane Laude. To pak znači da će kompanija tijekom zime vjerojatno u Zagrebu imati bazirana 2 aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Air Serbia će ipak pokrenuti letove za Sochi. Iako je kompanija prvotno najavila letove za Sochi 2.6. i potom ih otkazala, sada će ih pokrenuti 12.6. Ovo svakako nije dobro za kompaniju. Zakazati letove, pa ih otkazati, pa ponovo zakazati čini istinsku frustraciju kod potencijalnih putnika. Letovi će se obavljati sa Airbusom A319, dva puta tjedno, svakog petka i nedjelje.

Uz ovaj let kompanija leti osam tjednih letova za Moskvu i tri tjedna leta za St.Petersburg, no ne leti letove za Krasnodar i Rostov na Donu, pošto su aerodromi zatvoreni za promet zbog rusko-ukrajinskog rata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

FlyDubai će od smanjiti broj letova za Sarajevo sa pet na samo tri puta tjedno (srijeda, subota i nedjelja), što je istinski čudno za kraj V. mjeseca. Kompanija će ovaj broj letova imati do 22.6. kada kreće sa 2 dnevna leta (14 tjedno). Iako je bilo najava da će kompanija ove godine imati i 3 dnevna leta isto se ipak neće destiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

Aerodrom Beograda je u IV. mjesecu imao 388.000 putnika, što je 83% putnika iz 2019. (467.469 putnika). Ovaj postotak je značajno manji od postotaka Prištine, Sarajeva i Zagreba, no broj putnika je značajno veći od ovih aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Iz regije za Dubai se operira iz 4 aerodroma sa 24 tjedna leta (stanje 16-22.5.):

 1. 10 Beograd (flydubai)
 2. 5 Ljubljana (flydubai)
 3. 5 Sarajevo (flydubai)
 4. 4 Zagreb (flydubai)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Dubai

Iako je Air Montenegro najavio da će kompanija postati član IATA-e krajem II. mjeseca, isto se ni dva i pol mjeseca kasnije još nije desilo. Samim time Air Montenegro ne može sklapati code-share ugovore, a što znači daleko manje prihode po kompaniju i daleko manje opcija za potencijalne putnike.

Zamaaero je više puta naglasila da je jedan od glavnih problema nove crnogorske nacionalne kompanija upravo prekid ugovora i kontinuiteta koji se ne bi desio da je država odlučila restrukturirati Montenegro Airlinesa i zadržati ga na životu. Ovako je Crna Gora izgubila veliki broj code-share ugovora, slotova na aerodromima i drugih ugovora koji su krucijalno važni za egzistenciju kompanije. Uništavanje Montenegro Airlinesa, danas je to jasno, bio je ishitren i loš potez nove vlasti u Crnoj Gori.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Montenegro će krenuti sa charterima između Podgorice i Katowica. Linija će se operirati jednom tjedno, četvrtkom, od 16.6. do 29.9. Air Montenegro planira niz chartera ove sezone, a za tu nakanu je iznajmio A320 od Trade Aira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Croatia Airlines je smanjila broj letova za Skopje na samo dva tjedno (četvrtak i nedjelja). Od 29.5. kompanija planira povećati broj letova za Skopje na čak 9 tjedno (svakodnevno, po dva leta četvrtkom i nedjeljom). Nikako nije jasna logika povećanja broja letova sa 2 na 9 tjedno, no ništa nas ne treba čuditi kod Croatie Airlines. Od 6.6. uvodi se i 10. let (2. dnevni let ponedjeljkom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Priština je u IV. mjesecu imala 261.454 putnika, preskočivši ponovo Zagreb za malo manje od 6.000 putnika. Ova brojka je više nego fascinantnih 136,1% putnika iz 2019. U prvih četiri mjeseca 2022. Priština je ostvarila 807.349 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Za Barcelonu iz regije se leti (stanje 16-22.5.):

 1. 8 Beograd (3 Air Serbia, 3 Wizz Air, 2 Vueling)
 2. 6 Zagreb (3 Croatia, 3 Vueling)
 3. 4 Dubrovnik (Vueling)
 4. 2 Podgorica (Ryanair)
 5. 2 Split (Vueling)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Vueling

Qatar Airways je proslavio 10. godišnjicu letova na Zračnoj luci Zagreb. Zagreb je bila prva destinacija Qatara u regiji, a letjela je sa stopom u Budimpešti. Obzirom na velik broj putnika na liniji vrlo brzo je Zagreb izgubio stop u Budimpešti i postao nonstop linija, potom se broj polazaka povećao na 5, pa na 7, na 10 i na koncu na 14 godišnje. U Covidu-19 je broj polazaka smanjen, da bi u ovom momentu Qatar imao 5 polazaka tjedno, koji će se vrlo brzo povećati na 7, najviše u regiji.

Let za 10. godišnjicu je dočekan vodenim pozdravom, a priređena je i mala svečanost. Putnicima na letu QR218 podijeljena su i licitarska srca, tradicionalni suvenir grada Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

U tradicionalnom Talent X istraživanju, Air Serbia je proglašena za jednog od tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji. Ostali u top 3 su NIS i Coca Cola HBC Srbija. Istraživanje je provedeno na 10.887 ispitanika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Iako je prije rusko-ukrajinskog rata iz regije bilo mnogo linija prema Moskvi (Ljubljana, Zagreb, Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, Skopje) sada leti samo Air Serbia i to sa 8 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je predložilo, a Vlada FBiH usvojila  program utroška sredstava tekućeg transfera Budžeta FBiH za 2022. godinu za unaprjeđenje avio prometa Federacije BiH – JP Aerodrom Mostar d.o.o. Ovim programom JP Aerodromu Mostar d.o.o.  odobren je iznos od 1.000.000 KM.

Resorno federalno ministarstvo je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor utroška sredstava te da sa Aerodromom Mostar potpiše ugovor kojim će biti uređeni način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Aerodrom je dužan o utrošku sredstava kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo, te nakon utroška, a najkasnije do 28.2.2023. godine, sačiniti ukupne izvještaje o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o njihovom usvajanju.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Aerodrom Mostar

Sarajevo se nakon dugo vremena i otvaranja baze WizzAira već približava zavidnom nivou i postaje sve konkurentnije aerodromima u regionu. Sarajevo će ove sedmice (8.5-14.5.) imati 131 polazak, dok će Skoplje imati 127 polaska. Ovdje moramo naglasiti da Skopje u ovom trenutku ima zatvorenu pistu radi čega je aerodrom zatvoren svaki dan od 9:00 do 17:30 sati i ima bitno manje letova, pošto su kompanije letove radi zatvorenosti otkazivale. Također, Skoplje će biti povezano s 36 destinacija ka 19 zemalja, dok će Sarajevo biti povezano s 33 destinacije ka 18 zemalja. Sarajevo će od VI. mjeseca biti povezano s više zemalja od Skoplja, a nove zemlje su: Poljska, Jordan, Oman i  Katar, dok će Skoplje dobiti Tunis. No, zato će se iz Skopja moći letjeti na više destinacija (47), a iz Sarajeva manje (40). Podsjetimo, Skoplje je u 2019. imalo 2,360,400 putnika, a Dubrovnik 2,896,227 putnika, tako da bi se Sarajevo moglo pozicionirati između ova dva aerodroma u idućih nekoliko godina.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo); foto: Aerodrom Sarajevo

Za Prag iz regije leti (16-22.5.):

 1. 2 Beograd (Air Serbia)
 2. 1 Zadar (Ryanair)
 3. 1 Split (Smartwings)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Smartwings

Zašto je MyWings povukao ručnu? Prošlog ljeta MyWings je imao čak 83 leta iz Prištine, te 4 leta iz Skopja. Početkom XII. mjeseca kompanija je imala tek 12 tjednih letova. No, početkom ljetnog reda letenja MyWing ima tek 22 tjedna leta. Istovremeno prva konkurencija GP Aviation ima 31 let, easyJet njih 24, Eurowings 25, a Wizz Air 26. MyWings je tako pao sa 1. na tek 5. mjesto u Prištini. Zašto?

Prošle godine kompanija je otvorila niz linija. Neke od njih nisu uspjele (među njima i Zagreb), pa se sa njih povukla. Činjenica je da je prošle godine MyWings angažirao dva aviona Trade Aira (A320 i A319), te čak tri aviona ETF-a (dva 737-800 i jedan A321). Ove godine planira angažirati oba aviona Trade Aira, no od ETF-a planira uzeti tek jedan avion. To znači 3 umjesto 5 aviona. Jel se prošle godine MyWing zaletio, potrošio novac? Jel mu konkurencija Wizz Aira, easyJeta, Eurowingsa i GP Aviationa prejaka? Vidjet ćemo kakvo će biti ovo ljeto u Prištini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MyWings

 

Sky Alps otvara i drugu liniju iz Brača i to za Bergamo. Linija će operirati od 9.7. do 17.9, jednom tjedno, nedjeljom. Sky Alps je još u 12. mjesecu objavio letove iz Brača za Bolzano što je zamaaero ekskluzivno prvi objavio.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sky Alps

Najavljivalo sa da Air Arabia Abu Dhabi neće letjeti za Sarajevo, zbog Wizz Air Abu Dhabia koji je preuzeo liniju i ozbiljno je povećao sa 2 na 4 tjedna leta od 5.5. (utorak, četvrtak, subota i nedjelja), a kako će se operirati cijele godine. Ipak Air Arabia će letjeti za Sarajevo no od 15.6. i to dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, sa A320. Linija će se tako operirati do 14.9. Linija nikako nije konkurentna Wizz Airu.

Istovremeno Air Arabia leti i liniju za Sharjah koja će ove godine krenuti sa operacijama vrlo kasno, tek 24.6. i operirat će se tek 4 puta tjedno, a od 30.6. dva puta dnevno. Nije jasno kako se uz 14 tjednih letova linija nije mogla operirati bar od sredine V. mjeseca dva puta tjedno. Linija će se operirati do kraja X. mjeseca, a od 10.9. operira se tri puta tjedno (srijeda, petak i subota).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Arabia

Hrvatska je u IV mjesecu imala oko 587.000 putnika:

 • 255870 Zagreb na 3458 letova
 • 133316 Split
 • 117715 Dubrovnik na 1290 letova
 • 60163 Zadar na 832 leta
 • 12205 Pula na 532 leta
 • 6269 Rijeka na 195 letova
 • 1209 Osijek na 169 letova

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Za aerodrom Skopje iz regije lete (16-22.5.):

 1. 4 Beograd (Air Serbia)
 2. 2 Zagreb (Croatia Airlines)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Skopje

Iako je Zagreb na listu top 100 aerodroma došao tek u I. mjesecu, sada je još jednom napredovao i popeo se na 95. mjesto (u III. mjesecu). Prošli mjesec Zagreb je bio na 98. mjestu i sada je napredovao tri mjesta. Priština je pala za dva mjesta, i jedno mjesto je iza Zagreba, na 96. mjestu. Beograd ja pak pao za jedno mjesto i sada je na 82. mjestu. Razlika između Zagreba i Beograda sada je samo 13 mjesta. Po prvi puta se Tirana našla ispred Beograda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Air Montenegro je povećao broj letova na liniji Tivat-Beograd na 9 tjedno (svakodnevno i dva leta petkom i nedjeljom). Od 30.5. kompanija povećava broj letova na liniji na 12 tjedno (svaki dan dva, osim utorka i srijede kada leti jedan let). Konačno od 7.6. letjet će 14 tjednih letova (svaki dan dva). Nakon toga leti po 13 do 14 tjednih letova i to različito od tjedna do tjedna (neke dane i po tri leta, a neke jedan let).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

British stalno mijenja svoje najave za Zagreb. U jednom momentu kompanija je najavila i 13 letova na liniji London LHR-Zagreb. Za sada je British najavio do kraja VI. mjeseca letjeti 10  do 11 letova tjedno. No, od 4. do 25.7. smanjiti će letova na samo 4 tjedno (letjet će od četvrtak do nedjelje). Od 26.7. će povećati letova na 6 tjedno (svaki dan osim ponedjeljka). Jasno British se može još nekoliko puta predomisliti do VII. mjeseca, kao što je to činio i do sada, pa je moguće da će broj letova povećati, ali i da će ih smanjiti.

British je zbog problema sa nedostatkom radne snage otkazao ili smanjio broj letova na 50 europskih linija, tako da Zagreb nije jedini koji ima rezanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: British

Banja Luka je u IV. mjesecu imala 31.263 putnika (385 u IV/2021). Kako je aerodrom imao tek 12.763 putnika u istom mjesecu 2019. ovo je povećanje od 245,0%. Ono wooow! Banja Luka od VII. mjeseca 2021. konstantno ima više putnika nego 2019. (uz izuzetak II. mjeseca kada je bila zatvorena radi rekonstrukcije uzletno-sletne staze). Aerodrom je ovo napravio na 356 operacija (94 u IV/2021).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Aerodrom Skopje će produžiti radove na uzletno-sletnoj stazi. Prvotni plan je bio da se radovi dogotove 16.5, no sada će biti gotovi 12 dana kasnije, 28.5. Ovo nikako nije dobra vijest za Skopje obzirom da je niz kompanija trebao operirati svoje letove između 9:00 i 17:00 sati. Svi oni će morati otkazivati letove za dodatnih 12 dana, prebacivati putnike koji su već kupili karte i imati velikih operativnih problema, a Wizz Air će pritom imati lošu utilizaciju svojih baziranih aviona u Skopju.

Istinski je čudno da je aerodrom zatvorio uzletno-sletnu stazu usred dana. Obično aerodromi čine suprotno i zatvaraju uzeletno-sletne staze noću kada se nesmetano rade radovi. Nije jasno zašto Skopje nije radije aerodrom zatvorilo od 19 do 07 sati. Na ovaj način imali bi više vremena za rad u kontinuitetu, te bi radove prije dogotovili, većina kompanija imala bi logično vrijeme za slijetanja (većina slijeće u to vrijeme), a Wizz Air bi mogao ostvariti dvije rotacije po svakom baziranom avionu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Marseilles, Ryanair od 31.3.
 • Palma de Mallorca, Ryanair od 31.3.
 • Pisa, Ryanair od 31.3.
 • Gironam Ryanair od 1.4.
 • Alicante, Ryanair od 2.4.
 • Seoul, T’Way od 18.6.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Copenhagen, Ryanaira od 4.4.
 • Frankfurt, Discover od 6.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Frankfurt, Discover od 31.3.
 • Beč, Ryanair od 1.4.
 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.
 • Ancona, Aeroitalia od 6.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.

 

Iz Dubrovnika:

 • Bari, Ryanair od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 2.4.
 • Krakow, Ryanair od 2.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Memmingen, Ryanair od 2.4.
 • Weeze, Ryanair od 2.4.
 • Berlin, Ryanair od 3.4.
 • Oslo, Ryanair od 3.4.
 • Poznan, Ryanair od 3.4.
 • Rim FCO, Ryanair od 3.4.
 • Stockholm ARN, Ryanair od 3.4.
 • Wroclaw, Ryanair od 3.4.
 • Charleroi, Ryanair od 4.4.
 • Beauvais, Ryanair od 5.4.
 • Helsinki, Ryanair od 5.4.
 • Karlsruhe, Ryanair od 5.4.
 • Manchester, Ryanair od 8.4.
 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Antalya, SunExpress od 3.3.
 • Abu Dhabi, Wizz Air od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 31.3.
 • Charloeroi, Ryanair od 31.3.
 • Gothenburg, Ryanair od 31.3.
 • Memmingen, Ryanair od 1.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Istanbul, Lumiwings od 5.3.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Rim SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 • Karlsruhe, Ryanair od 1.4.

 

Iz Beograda:

 • Tel Aviv, Sun d’Or od 1.4.
 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • London Stansted, Jet2 od 1.4.
 • Izmir, Air Montenegro od 1.4.
 • London Luton, easyJet od 1.4.
 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Halmstad, gp aviation od 31.3.
 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.

 

Iz Skopja:

 • Salzburg, Wizz Air od 1.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.