Novosti iz regije

Zamaaero je u prošlih 5 dana imao otežano funkcioniranje. Naime, naš moderator Alen Šćuric ja bio glavni organizator Europskog prvenstva mažoretkinja na kojem je bilo preko 3000 učesnika i gdje je koordinirao rad 52 osobe. Kako je pritom radio i preko 22 sata dnevno i spavao tek 1,5 do 2 sata nije imao vremena moderirati portal. Čak štoviše i broj vijesti je u petak bio manji od uobičajenog za 4 inozemne vijesti. Zamaaero se pritom ispričava čitateljima.

No, od danas se stanje vratilo u normalu, moderiranje portala se nastavilo, broj vijesti je na uobičajenom nivou. Jedino će još velika tjedna analiza koja ide utorcima biti objavljena tijekom dana, a ne rano ujutro.

Usprkos toga u prošlih 7 dana na portalu je bilo 98.009 posjetitelja, u prošlih mjesec dana 420.866 posjetitelja, a u posljednjih godinu dana 5.042.841 posjetitelj.

Air Serbia će dobiti i drugi Airbus A320. Avion je do sada operirala indijska Vistara (VT-TTF). Avion je star svega 7,8 godina. Avion je opskrbljen sharkletsima. Iskreno kompaniji je i te kako trebao A320, avion koji joj je nasušno potreban za letove prema Tivtu, Parisu, Zurichu, Istanbulu i Moskvi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

 

Turkish će od 1.2.2023. uvesti dodatna dva leta za Ljubljanu, dočim će se broj letova na liniji Istanbul-Ljubljana povećati na 12 tjedno. Kompanija će na liniji letjeti A321.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Austrian je tijekom ljeta letio 10 tjednih letova za Zagreb, no sada ih smanjuje na 7, tj. letjet će svakodnevno. Istovremeno Croatia Airlines povećava letove sa 6 na 14 tjedno, tj. letjet će iz Beča za Zagreb svakog dana dva dnevna leta. Ovo znači da će kompanija zajedno imati tri dnevna leta, tj 21 tjedno, čak 5 više nego ovog ljeta, usprkos Austrianovom smanjenju.

autor: Alen Šćuric analitičar (Zagreb), foto: Austrian

ASA Banka i Aerodrom Sarajevo su uveli vrlo zanimljivu suradnju. Svaki putnik koji kupi avionsku kartu preko web portala Aerodroma Sarajevo (https://sia.ba/), a da pritom koristi ASA bankinu Mastercard karticu dobit će povrat od 100 BAM (51 EUR). Ova akcija trajat će do 31.12. ili do isteka sredstava namijenjenih za ovu svrhu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Aegean je u promatranom tjednu (od 8-14.8.) leti u regiju:

 • Beograd 7 tjednih letova na 3 linije
 • Dubrovnik 6 letova na 1 liniji
 • Ljubljana 5 letova na 4 linije
 • Zagreb 2 leta na 1 liniji
 • Podgorica 2 leta na 1 liniji
 • Skopje 2 leta na 1 liniji

To znači da Aegean ima 24 tjedna leta na 11 linija prema 6 destinacija u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Jučer (23.9) Air Serbia je leti iz Beča (9:45) za Beograd preusmjerila na Budimpeštu, zbog tehničkih problema na avionu, te iz sigurnosnih razloga. Avion je sigurno sletio u Budimpeštu, a kompanija naglašava da sigurnost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Interesantno da je tehnički problem imao novi ATR 72-600. Kompanija je odlučila organizirati poseban avion da vrati putnike u Beograd.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Serbia je prevezla svog 20-milijunitog putnika od 26.10.2013. od kada posluje pod današnjim imenom. Nagrađena je Simonida Bugarčić koja je bila na letu JU500 za New York. Putnica je dobila besplatnu kartu za dvije osobe na bilo koju destinaciju Air Serbie.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aerodrom Sarajevo je reagirao na naš članak o prekidu letove flynasa ove zime i izjavio da iako nema izlistanih letova kod kompanije, da će ipak letjeti ove zime iz Sarajeva. To je dobra vijest. Još samo da puste karte u prodaju 35 dana prije prvog leta!

NAJAVE: Lufthansa će letjeti 12 letva na liniji Frankfurt-Zagreb (svaki dan dva osim srijede i subote). Ovo je isti broj letova kao i ovog ljeta, no jedna više let nego prošle godine. Croatia i dalje leti 21 tjedni let u codes-sjare sa Lufthansom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

LOT neće operirati Podgoricu iz Varšave do kraja ljetnog reda letenja, tj. do kraja X. mjeseca, već letove prekida dva tjedna ranije, 17.10. Linija se obnavlja krajem III. mjeseca. I Wizz Air će letjeti liniju za Vašavu samo kao sezonsku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

Air Serbia je reagirala na pisanja nekih portala i medija o visokim cijenama karata za Moskvu. Izjavu ćemo prenijeti u cijelosti: „Zbog izuzetno velike tražnje od marta ove godine, karte za letove Er Srbije između Beograda i destinacija u Ruskoj Federaciji mogu se kupiti samo više dana, pa i nedelja, unapred. Već duže vreme karte za sve letove u septembru su rasprodate. Kada je reč o oktobru, ima još vrlo malo raspoloživih karata u prvoj polovini meseca.

U ovom trenutku, najniža dostupna cena za avio-kartu u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je počev od 397 evra. Najskuplja dostupna karta u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda košta 567 evra. Kada je reč o povratnim kartama iz Moskve do Beograda u ekonomskoj klasi, najniža dostupna cena je počev od 816 evra, a najviša moguća je 1156 evra. Sve cene su prikazane u totalu, odnosno sa uračunatim svim pripadajućim taksama. I to nisu visoke cijene? OMG!!!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Ove zime Air Serbia na liniji Podgorica-Beograd ima 20 tjednih letova, svaki dan po tri leta osim subotom kada ima dva. No, ovaj puta je kompanija postupila onako kako sam godinama pisao da treba. Svaki dan od ta tri leta ima dva leta ATR-om i jedan sa Airbusom A319, a neke dane ima i sva tri leta sa ATR-72. Hvala bi bože više. Do nedavno su imali jedan let sa A319 i jedan sa ATR-72, umjesto tri sa ATR-72. Kompanija je konačno došla razumu. Nažalost to tako nije subotom kada kompanija umjesto da operira tri leta sa ATR-72, ona leti jedan sa A319 i jedan sa ATR-72.

I za Tiranu je kompanija konačno napravila ono što sam milijun puta ponavljao, pa sada ima 12 tjednih letova, jedan ili dva dnevno, ali sve sa ATR-72. Hvala ti bože više. Prije su imali nešto letova sa A319, no zato je broj frekvencija bio manji.

Za Tivat kompanija leti 13 letova tjedno, po jedan dnevno sa Airbusom A319 ili A320, a jedan sa ATR-72. Logičnije bi bilo da kompanija ima tri leta, jedan ujutro nakon zore, jedan u podne (3. val) i jedan pred sumrak. OK, razlika od trećeg vala i sumraka je oko 3 sata, pa možda to i nije previše pragmatično, ali na taj način putnik bi mogao otići u Beograd i vratiti se isti dan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Flydubai će povećati broj letova između Dubaia i Ljubljane sa pet tjednih letova na svakodnevne od 22.12. Linija će se nastaviti tako operirati cijele zime.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

Radnici catering kompanije ABC (Airport Belgrade Catering) su u štrajku. Nakon što je Air Serbia ukinula vlastitu catering diviziju, potpisala je ugovor sa ABC za period od 2019. do 2027. Radnici ABC štrajkaju jer im se redovno ne uplaćuje socijalno i zdravstveno osiguranje. Air Serbia se ispričala svojim putnicima radi problema u opskrbi cateringom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

SAS (promatrani period 8-14.8.) leti u regiju za:

 • Split 52 tjedna leta na 7 linija
 • Pulu 6 letova na 4 linije
 • Tivat 5 letova na 2 linije
 • Dubrovnik 5 letova na 1 liniji

Ovo znači da SAS ima 68 tjednih letova (skoro 10 dnevno) na 14 linija prema 4 destinacije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

I kao što sam najavio da će se desiti Air Serbia je reagirala na prekid operacija Blue Aira. Već sada kompanija je ekspresno povećala kapaciteta sa ATR-72 na Airbus A319. No, od zimskog reda letenja kompanija leti za Bucharest čak 9 puta tjedno. Ovog ljeta imali su 6 tjednih letova, prošle zime 3. Još jedan agilan potez kompanije koji će donijeti ozbiljan novac.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Serbia

Luxair će, kao i prošle zime letjeti za Beograd oko Nove Godine. Ove godine kompanija leti malo duže nego prošle, čak do 6.11. Nakon toga prekida letove, pa ih obnavlja 15.12. te ih operira 4 tjedna do 8.1. Kompanija ponovo obnavlja liniju 9.2. i operirat će je do 26.2. nakon čega ju ponovo prekida do 30.3. Ovo je 8 letova oko Nove Godine i 16 letova tijekom zimskog reda letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luxair

Wizz Air leti sezonske letove za Krakow i Varšavu (ukupno 5 tjednih letova) prema Prištini. Linije operira do kraja X. mjeseca. No, kompanija smanjuje i London sa 3 na 2 tjedna leta. Vrlo malo smanjenje, neusporedivo manje nego u drugim aerodromima gdje operira Wizz Air, poglavito nego u Sarajevu gdje je kompanija posjekla broj letova na pola.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Zašto Banja Luka, koja će ove godine imati preko 300.000 putnika, nema novaca za toliko nužno širenje terminala i druge nužne stvari. Zašto je aerodrom prezadužen? Nešto što drugi aerodromi regije nisu. Aerodrom istinski ovisi o milosti i nemilosti države. Evo čak je i obnova uzletno-sletne staze čekala novac od vlasti.

Jasno je da LCC (Ryanair i Wizz Air) u Banja Luci plaćaju vrlo niske takse, a vrlo vjerojatno dobivaju i subvencije. U tom kontekstu jasno je da ove kompanije ne donose značajan prihod novaca Aerodromu, svakako ne dovoljan da se aerodrom širi. A Banja Luci i te kako treba širenje, prvenstveno terminala na dolazni dio koji je puno premali, pa je potrebno širenje stajanke (aprona) i parkirališta ispred terminala. Aerodrom mora kupiti i nešto skupe opreme. Za sada aerodrom ima podršku vlasti, ali što ako ju izgubi?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Pegasus (promatrani period 8-14.8.) u regiji leti za:

 • Sarajevo 12 letova na 2 linije
 • Skopje 11 letova na 2 linije
 • Prištinu 10 letova na 2 linije
 • Beograd 4 leta na 1 liniji

Ovo znači da Pegasus leti na 37 tjednih letova za 7 linija na 4 destinacije u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Pegasus

ETF je zatražio dozvolu SAD-a za charter i wetlease usluge u SAD-u, tj. za charter prijevoz osoba, imovine i pošte. Ova dozvola se traži temeljem sporazuma SAD-a i Europske Unije. Dozvola se traži na rok od dvije godine. Dozvola znači da ETF može letjeti između bilo kojeg aerodroma unutar Europske Unije pa do bilo kojeg aerodroma u SAD-a, te prevoziti cargo između bilo kojeg aerodroma SAD-a, unutar SAD-a i prema trećim zemljama, pa i izvan EU. Kompanija je nositelja Hrvatskog AOC-a od 28.5.2021, a u floti ima tri Boeinga 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

Air Serbia ove zime ozbiljno povećava broj letova i to:

 • Atena će imati 10 letova tjedno, isto kao ljetos, 5 više nego prošle zime
 • Amsterdam, 7 letova, 2 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Barcelona, 3 leta, 1 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Banja Luka, 2 leta, isto kao ovog ljeta i prošle zime
 • Berlin, 6 letova, isto kao ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Bologna, 3 leta, isto kao ljetos, prošle zime se nije letjela
 • Bukurešt, 9 letova, tri više nego ljetos, 8 više nego prošle zime
 • Bruxelles, 2 leta, isto kao ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Copenhagen, 4 leta, 1 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Dusseldorf, 5 letova, 2 manje nego ljetos, 3 više nego prošle zime
 • Frankfurt, 6 letova, 1 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Hannover, 2 leta, 1 manje nego ljetos, prošle zime se nije letio
 • Istanbul, 10 letova, isto kao i ljetos, 3 leta više nego prošle zime
 • Kazan, 2 leta, isto kao ljetos, prošle zime nije se letio
 • Larnaca, 6 letova, 3 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Ljubljana, 14 letova, 3 više nego ljetos, 6 više nego prošle zime
 • London, 6 letova, 1 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Lyon, 2 leta, isto kao ljetos, prošle zime se nije letio
 • Madrid, 2 leta, isto kao ljetos, prošle zime se nije letio
 • Milano, 5 letova, 1 manje nego ljetos, 3 više nego prošle zime
 • Moskva, 10 letova, isto kao ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Niš, 4 leta, isto kao ljetos, prošle zime nije se letio
 • Nuremberg, 2 leta, isto kao ljetos, prošle zime nije se letio
 • New York, 3 leta (nakon 8.11. dva leta), 3 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Oslo, 3 leta, 2 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Paris, 12 letova, 2 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Podgorica, 20 letova, 1 više nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Prag, 5 letova, 1 više nego ljetos, 3 više nego prošle zime
 • Rim, 5 letova, 2 manje nego ljetos, 3 više nego prošle zime
 • Salzburg, 2 leta, 1 manje nego ljetos, prošle zime nije se letio
 • Petersburg, 3 leta, isto kao i ljetos, prošle zime nije se letio
 • Sarajevo, 7 letova, isto kao i ljetos, 3 više nego prošle zime
 • Skopje, 11 letova, 2 više nego ljetos, 5 više nego prošle zime
 • Sochi, 2 leta, 1 manje nego ljetos, nije se letio prošle zime
 • Sofija, 7 letova, 1 više nego ljetos, nije se letjela prošle zime
 • Stockholm, 4 leta, 1 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Stuttgart, 3 leta, 1 manje nego ljetos, isto kao i prošle zime
 • Tirana, 12 letova, 1 let više nego ljetos, 3 leta više nego prošle zime
 • Tivat, 13 letova, 31 manje nego ljetos, 2 više nego prošle zime
 • Solun, 3 leta, 5 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime
 • Valencia, 2 leta, isto kao i ljetos, nije se letjelo prošle zime
 • Venecija, 3 leta, isto kao i ljetos, nije se letjelo prošle zime
 • Beč, 14 letova, isto kao i ljetos, 7 više nego prošle zime
 • Zagreb, 11 letova, 4 više nego ljetos i nego prošle zime
 • Zurich, 14 letova, 7 manje nego ljetos, 1 više nego prošle zime

Neće se letjeti letovi za Bari (3 leta ljetos), Dubrovnik (5 letova), Pulu (3 leta), Palma de Mallorcu (2 leta), Rijeku (2 leta), Split (5 letova), Trst (2 leta) i Zadar (3 leta). Ovo znači da Air Serbia ove zime ima 281 tjedni let. To je samo 78 letova manje nego ovog ljeta, ali enormno velikih 118 tjednih letova više nego prošle zime. Istinski respect.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Flyanas je prošle zime imao letove za Sarajevo i to 2 leta tjedno za Jeddah i 3 za Riyadh. No, ove godine tih letova biti neće. Kompanija je odustala od letova na obije linije dočim su obije postale sezonske. Zadnji let Flyanasa je 29.10. za Riyadh.

Nakon što je Wizz Air prepolovio broj letova, tj. otkazao 50% letova, ovo je još jedan udarac na Sarajevo ove zime.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flynas

Aerodrom Priština ima je u VIII. mjesecu imao 371.246 putnika. Ovo je iznenađujuće manje od istog mjeseca 2021. kada je Priština imala čak 383.776 putnika. Broj putnika je 122,8% broja putnika iz 2019. (302.413). Fascinantni. I ovaj mjesec Priština je imala bitno više putnika od Zagreba, te je povećala razliku na 85.938 putnika. Stoga je gotov sigurno da će Priština zadržati drugo mjesto u regiji.

Od početka godine Priština je ostvarila 2.062.756 putnika. Priština je imala 2610 operacija u VIII. mjesecu što je također manje nego prošle godine (3034).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Priština aerodrom

Norwegian je u promatranom periodu (8-14.8.) ima slijedeće letove u regiji:

 • Split 33 tjedna leta na 7 linija
 • Dubrovnik 18 letova na 6 linija
 • Priština 6 letova na 4 linije
 • Beograd 6 letova na 2 linije
 • Sarajevo 5 letova na 3 linije
 • Pula 3 leta na 2 linije
 • Tivat 3 leta na 2 linije
 • Zagreb 2 leta na 1 liniji

Istim Norwegian ima 76 tjednih letova na 27 linija prema 8 destinacija u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Na svojoj europskoj turneji, vojni transportni zrakoplov Embraer KC-390 registracije PT-ZNG, boravio je i na zagrebačkoj zračnoj luci gdje je prezentiran Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Tom prilikom izvedena su i dva prezentacijska leta u zoni iznad sjeverozapadne Hrvatske. Riječ je o srednjem transportnom zrakoplovu pogonjenim s dva turbofenska motora, nosivosti 26 000 kg, a čija je vrijednost oko 70 miljuna US dolara. Uz Brazil, zrakoplov su naručili Mađarska, Nizozemska i Portugal.

autor: Juraj Mejić, dopsinik (Velika Gorica), foto: Wikipedia

 

Iako je Air Cairo prvo objavio da ukida letove iz Hurghade za Banja Luku, sada će ipak letjeti letove preko Beograda, i to jednom tjedno od 7.10. petkom (do tada leti nonstop).  Letovi će se obavljati do 28.10. Nije jasno zašto kompanija ne prodaje povratne letove, tj. zašto se ne mogu kupiti letovi Banja Luka-Hurghada. Prvotni plan je bio da Air Cairo operira letove na ovoj liniji cijele zime, no od toga je odustao.

autor: Alen Šćuric, analitiča (Zagreb), foto: Air Cairo

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.