Novosti iz regije

Air Serbia je 21.10. imala problem sa avionom na večernjem letu za Zurich (JU374). Avion se 15 minuta po poletanju okrenuo, te u 19:17, 45 minuta nakon poletanja, sleteo nazad u Beograd. U pitanju je A319 YU-APM. Putnicima je obezbeđen zamenski avion tek narednog jutra u 07:00, sa preko 13 sati zakašnjenja.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

SAD su danas (23.10.) ukinule vize za građane Hrvatske koji dolaze u SAD do 90 dana, bez obzira na razlog putovanja (turistički, poslovni, posjet obiteljima, studiji do 90 dana…). Hrvatska je jedna od samo 40 zemalja svijeta (od njih 200-njak) koja ne treba vizu za SAD. Vize još uvijek trebaju čak Rumunjska, Bugarska i Cipar. Kanada je vize za hrvatske građane ukinula još prije 12 godina (2009.) što je akumuliralo kako dodatne putnike, tako i 7 tjednih letova iz Kanade za Zagreb. Građani Hrvatske, kao i svi ostali građani koji ne moraju plaćati vizu plaćaju 15 USD za elektronsku registraciju kod ulaska u SAD.

Ovo će sigurno akumulirati bitno veći broj putnika prema SAD-u, poglavito sada kada je SAD liberalizirao ulazak za države Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

Podgorica će tijekom zime imati letove Air Serbie (Beograd), Air Montenegra (Ljubljana, Beograd), Turkisha (Istanbul), Austriana (Beč), Windrose (Kijev), Ryanaira (Bruxelles, Zagreb, Barcelona, Krakow, London), Wizz Air (Memmingen, Dortmund, Milano, Beč) i Chaira (Zurich).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Aerodrom Sarajevo je u IX. mjesecu imao 99.950 putnika. Ova brojka je samo 5,1% manja nego u istom mjesecu 2019. kada je aerodrom imao 105.370 putnika. Od početka godine Sarajevo je zabilježilo 550.483 putnika, što je 59,6% putnika iz 2019. Ovaj izvanredan rezultat Sarajevo može zahvaliti u prvom redu pokretanju baze Wizz Aira sa 9 novih linija, ali i brojnim letovima prema Bliskom Istoku, koji su se neplanirano produžili i tijekom IX. mjeseca.

Aerodrom je zabilježio 1276 operacija i 187,7 tona carga, što je više carga nego u VIII. mjesecu. U prvih 9 mjeseci godine aerodrom je zabilježio 1.643,8 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Njemačka je degradirala Hrvatsku među zemlje visokog epidemiološkog rizika. U Njemačku mogu ulaziti bez ograničenja osobe koje su cijepljene ili su preboljele Covid-19, no ako to nemaju moraj u desetodnevnu izolaciju. Samoizolaciju mogu prekinuti nakon pet dana ako predoče negativni test. Na ovoj listi je i Slovenija, BiH i Srbija.

Ova ristrikcija će svakako utjecati na brojne linije Ryanaira, Lufthanse, Eurowingsa i Croatie Airlines iz Njemačke prema Hrvatskoj, te smanjiti broj putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Azur je najavio letove za Zagreb tijekom ljeta, no iste nije ostvario. Sada ponovo najavljuje letove od 31.10. iz Aerodroma Vnukovo, jednom tjedno, nedjeljom. Ovo bi trebala biti treća linija ruskih prijevoznika za Zagreb sa ukupno 6 tjednih polazaka, obzirom da Aeroflot ove zime leti tri tjedna leta, a Nordwind 2 tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Azur

Flydubai je ipak odustao od drugog dnevnog leta na liniji Dubai-Beograd kojeg je trebao početi operirati 31.10. i letjet će jedan dnevni let (7 puta tjedno). Kompanija će iznimno imati dva leta dnevno samo u ponedjeljak 29. i utorak 30.11. te u subotu 4. i nedjelju 5.12. Od 17.12. kompanija ponovo planira dva dnevna leta, no tek se treba vidjeti hoće li to biti samo oko Nove godine, ili će taj broj letova i ponovo reducirati nakon toga kao što je to učinila u XI. mjesecu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: flydubai

Air Serbia trenutno ima samo 14 operativnih aviona od 17 u floti. Dva aviona Airbus A319 su prizemljena (YU-APF i YU-APJ), kao i jedan ATR 72-200 (YU-ALO). Kompanija u ovom momentu, prema broju letova, može opersati sa 14 aviona.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

Glavni direktor ACI Europe Oliver Jakovec i zamjenik glavnog direktora Morgan Foulkes su imali sastanak sa slovenskim ministrom transporta Jernejem Vrtovcem i njegovim timom u Ljubljani, a vezano uz predsjedanje Slovenije Vijećem Europske Unije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Ljubljana

Banjalučki Institut za građevinarstvo IG radit će plansku i projektno-tehničku dokumentaciju Aerodroma Trebinje, stoji u odluci Aerodroma Srbije. Posao je nakon provedene tenderske procedure dodijeljen ovoj firmi, a vrijednost ugovora je oko 565.000 eura. Na tender je, kako piše portal E kapija, pristigla i ponuda kineske kompanije Avic-intl Airport Construction sa sjedištem u Pekingu, a njena vrijednost bila je nešto viša od ponude banjalučke firme, odnosno oko 580.000 eura.

Prema projektnom zadatku, lokacija planiranog Aerodroma Trebinje je oko 14 kilometara zapadno od centra grada, u blizini mjesta Taleža. Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, objekti niskogradnje koje je potrebno planirati, projektirati i graditi na aerodromu su poletno-sletna staza, staze za vožnju, platforme, helidrom, tehničke platforme za aerodromsku opremu, servisne saobraćajnice, perimetarski put i druge interne saobraćajnice, zatim spasilačko-vatrogasni poligon, parking za posjetioce i zaposlene na aerodromu, kao i pristupne saobraćajnice i parterno uređenje.

Od objekata visokogradnje gradit će se terminalna zgrada, toranj kontrole letenja, vatrogasna stanica, kargo terminal, skladište goriva s pretakačkom i pumpnom stanicom, garaža za smještaj aerodromske opreme i sredstava, terminal poslovne avijacije, hangar za vazduhoplove poslovne avijacije, ograda perimetra aerodroma i pomoćni objekti.

Gradnja aerodroma u Trebinju je zajednički projekt Srbije i Republike Srpske, a finansijer će biti Srbija, koja će i gazdovati aerodromom. Iako je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik s ponosom isticao kako će entitet Republika Srpska sa Srbijom graditi aerodrom u Trebinju, koji će u potpunosti finansirati Srbija, ništa neće moći bez odobrenja i aminovanja države Bosne i Hercegovine. Tome svjedoči Nacrt memoranduma koji je pripremilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH. Godinama, a naročito posljednjih nekoliko mjeseci, vlast u RS-u je najavljivala kako će bez pitanja države BiH sa Srbijom krenuti u izgradnju ovog velikog projekta. To je sporno zbog same kategorizacije zemljišta koje je poljoprivredno, a odluka Ustavnog suda BiH i poljoprivredno zemljište, kao i šuma je isključivo u državnom vlasništvu. Evidentno je da niži nivo kao što je entitet ne može mimo države voditi i potpisivati odluke za investicije kakva je aerodrom u Trebinju.

Kritike za ovaj projekt upućivane su i zbog činjenice da nedaleko od Trebinja postoji nekoliko izuzetno frekventnih aerdroma poput Dubrovnika ili Tivta, a ne treba zanemariti ni postojanje aerodroma u Mostaru pa se postavlja pitanje gdje je ekonomska opravdanost.

autor: Dževad Mešić, suradnik (Bihać), foto: Aerodrom Trebinje

Turkish je najavio letove i tijekom zime na liniji Istanbul-Dubrovnik. Kompanija će na liniji letjeti minimalnih dva leta tjedno, svake srijede i subote.

Ovo znači da će Dubrovnik tijekom zime imati 21 tjedni let Croatia za Zagreb (3 dnevno), 2 tjedna leta Trade Aira za Split-Rijeku-Osijek, i 5 inozemnih tjednih letova, 2 Vuelinga za Barcelonu, 2 Turkisha za Istanbul i 1 Urala za Mosvku, tj. ukupno 28 tjednih letova (4 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Austrian je smanjio broj letova na liniji Beč-Beograd sa 17 na 15 tjedno. Kompanija će letjeti svaki dan po dva leta, osim petka kada leti i treći dnevni let. Jedan od ta dva dnevna leta i noći u Beogradu (dolazak u 23:15, odlazak u 5:55).

Beograd, kao i svi gradovi regije, ima ove zime dodatne redukcije koje nisu bile planirane prije. Tako letove zimi nema Air France i Tunisair, Belavia ne leti radi sankcija, a Norwegian je ukinuo jednu liniju. Luxair neće letjeti sve do sredine XII. mjeseca, flydubai je odustao od 2. dnevnog leta do sredine XII. mjeseca, a broj letova su reducirali Lufthansa, Austrian i Swiss.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

U VIII. mjesecu države regije su imale promet u usporedbi sa 2019:

 • +26,9% Kosovo
 • -11,1% BiH
 • -24,7% Srbija
 • -26,5% Makedonija
 • -32,8% Crna Gora
 • -35,1% Hrvatska
 • -65,4% Slovenija

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Airbus A330-200 Air Serbie (YU-ARB) je protekle sedmice leteo tri puta za Kinu. Za Shangai 13. i 19.10, dok je za Peking let bio 15.10. Sva tri leta su obavljena kao državni charteri.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

U Adria tehnici se u ovom momentu održavaju slijedeći avioni: 2 aviona od Brusselsa (po jedan A319 i A320), 1 avion Voloteje (A319), 2 easyJeta (po jedan A319 i A320), te 1 Air Serbie (A319). Interesantno je da je Air Serbia morala c-check ina svom A319 napraviti u Ljubljani jer je beogradska ispostava kompanija JAT Tehnika ostala bez licenci.

Air Serbia u ovom momentu avione servisira u rumunjskom Bacau (kompanija Aerostar) i u Ljubljani (Adria Tehnika). Očekivalo se da će JAT Tehnika svoje certifikate vratiti vrlo brzo, no evidentno nije tako, pa je srpski nacionalni prijevoznik moro posegnuti za skupljim opcijama.

autor: Aleš Breznar, dopisnik (Ljubljana), foto: Aleš Breznar

Već smo pisali o obnovi linije Atena-Dubrovnik i pokretanju linije Solun-Dubrovnik, no Aegean je najavio o obnovu linije Atena-Podgorica. Linija će krenuti sa operacijama 11.5. i frekvencijom od dva leta tjedno, svake srijede i nedjelje. Linija će se operirati do 26.10. Na liniji će operirati Olympic sa Dash 8-400.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Wizz Air neće operirati liniju Banja Luka-Basel od 14.11. do 19.12. Suspendirana je i linija Sarajevo-Beauvais od 6.11. do 18.12. Kompanija smanjuje i broj letova iz Sarajeva za Stockholm Skavstu sa dva na jedan let od 12.11. do 20.12.

Wizz ukida liniju Tuzla-Friedrichshafen od 12.11. do 17.12, te Tuzla-Baden Baden od 14.11. do 19.12. Kompanija smanjuje i letove iz Tuzle za Basel sa tri na dva od 2.11. do 16.12. I na liniji Tuzla-Hahn  smanjuje sa tri na dva leta od 2.11. do 16.12. Kompanija je do daljnjega ukinula i liniju Tuzla-Stockholm Skavsta.

Sva ova rezanja jasno pokazuju da je broj operacija u XI. mjesecu bio nerealno postavljen i da je kompanija morala pristupiti redukcijama radi smanjenja potražnje. Oko Nove godine broj letova se povećava, a tek treba vidjeti kakvo će stanje biti u I. i II. mjesecu. Vrlo vjerojatno ne baš najbolje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Niš je u IX. mjesecu imao 19.436 putnika (u IX/2020 11.663), na 316 operacija (u IX/2020 190). Niš je u IX. mjesecu imao 54,3 tone carga (u IX/2020 10,0 tona). Aerodrom je u prvih 9 mjeseci imao 98.436 putnika, te je za očekivati da će ove godine preskočiti 100.000 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Bivši Air Serbijin avion Airbus A319 YU-API je odletio prvo za New York, a potom za Pinal Airpark. Pinal Airpark je poznati stacionar za avione u kojem se parkiraju avioni čekajući nove kupce ili se nakon nekog vremena rasijeku u sirovine. Kako je YU-API star čak 21,9 godina vrlo teško će se prodati ili iznajmiti više ikome, i vrlo vjerojatno je to bio zadnji let ovog aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Ponovo je na Aerodromu Beograd operativan gejt A3 i pripadajući aviomost na beogradskom aerodromu. Gejtovi A1-A4 su bili zatvoreni više meseci radi dogradnje sprata za dolazne putnike i adaptiranja istih za dodatni sprat. Trenutno su zatvoreni C1 i C2. Uporedo se proširuje stari deo C fingera na širinu novog.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Beograd

Iako KLM prvo nije objavio letove za Split ove zime, sada je ipak objavio da će letjeti od 23.12. do 2.1. Letovi će se obavljati 23, 24, 26, 27, 30. i 31.12, te 1. i 2.1. Dakle, u tom periodu kompanija će obaviti 8 povratnih letova. Letovi će se obaviti sa Boeingom 737-800.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula); foto: KLM

Ryanair je prolongirao letove na liniji Banja Luka-Bergamo sa 1.11. na 3.12. kada će istu operirati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Nove linije za Stockholm sa početkom od 30.10. (utorak i subota) i Beč od 1.11. (ponedjeljak i petak) i dalje ostaju u planu kao i prije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Tivat je u IX. mjesecu imao 118.218 putnika. To je za 23.562 više od Podgorice. No, i bitno više od IX. mjeseca 2020. kada je imao 51.428 putnika, ali i manje od IX. 2019. kada je imao 225.622 putnika. Ukupno su Tivat i Podgorica ovog IX. mjeseca imali 212.874 putnika.

Tivat je imao 1438 operacija aviona (u IX/2020 876, u IX/2019 2008). Od početka godine Tivat je imao 622.787 putnika, a oba aerodroma zajedno 1.096.435 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Priština je u europskim okvirima treći najbolji aerodrom po povećanju putnika u VIII. mjesecu 2021. spram istog mjeseca 2019. Ostvarila je porast od 27%. Bolji rezultat od toga je imao Sochi (+64%), te Tirana (+32%). Odmah iza Prištine je Kharkiv koji je imao +20%, te Ajaccio koji je imao 9% povećanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Članak smo povukli radi molbe da se brojke ne objave. Brojke koje su bile objavljene su provjerene, iz više izvora, pa i službenih. One su točne. Ovaj portal si nikada nije dozvolio objaviti informacije koje nisu provjerene. Članak je napisan prije 4 dana, i čekao je dok nismo dobili provjeru podataka.

No, kako smo zamoljeni da brojke maknemo, to smo i učinili da ne naštetimo MZL Zagreb i Ryanairu.

Podgorica je u IX. mjesecu imala 94.656 putnika. Najviše putnika imali su:

 • Turkish 17.314 (144,2 prosječno po letu)
 • Air Serbia 14.445 (92,6 po letu)
 • Ryanair 13.365 na 6 linija (131,0 po letu)
 • Wizz Air 11.757 na 6 linija (130,6 po letu)
 • Austrian 11.081 (115,4 po letu)
 • Air Montenegro 8640 (62,2 po letu)
 • LOT 6934 na 3 linije (111,8 po letu)
 • Air Astana 4639 na 3 linije(105,4 po letu)
 • Chair 1510 (83,9 po letu)
 • Luxair 795 (44,2 po letu)
 • Windrose 754 (31,4 po letu)
 • Smartwings (charter) 1251 (156,4 po letu)
 • ostali charteri 1661 (69,2 po letu)
 • generalna avijacija 510 putnika

Interesantna činjenica je da je Ryaniar na liniji za Zagreb imao popunjenost od 111,3 putnika ili load faktor od 62,9% što uopće nije loše obzirom da se radi o potpuno novoj liniji. Također je vrlo interesantno da je Air Montenegro iz Podgorice imao load faktor od samo 53,6%.

Podgorica je u prvih 9 mjeseci ove godine imala 473.648 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

ITA će pokrenuti letove iz Rima za Beograd u VIII. mjesecu 2022. Alitalia je prekinula letove za Beograd u III/2020 radi Covida-19. Air Serbia od V/2021. leti za Rim, a kompanija leti i za Milano. Alitalia je ove godine letjela za Split i Dubrovnik, a prije Covida-19 je prometovala i za Podgoricu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ITA

I nakon što smo se ponadali da je Croatia Airlines konačno napravila jedan dobar potez i pokrenula dva dnevna leta za Minhen, što je do još prije par dana kompanija imala objavljeno na svojoj stranici pokazalo se da nije tako i da će kompanija imati isti broj letova za Minhen kao i tijekom ljeta, tj. da će letjeti ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Nevjerojatno je da kompanija ne leti za Minhen 12 letova tjedno (svakim radnim danom dva i po jedan vikendom) ili bar svakodnevno.

Istovremeno Croatia ima više letova iz Splita za Minhen nego iz Zagreba, odakle leti svakodnevno. Uz to Crotia leti i dva tjedna leta za Minhen iz Osijeka, dočim Hrvatska ima 14 tjednih letova za Minhen.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Na ovogodišnjem Routesu u Milanu sudjelovale su slijedeće institucije iz regije:

 • Aerodrom Ljubljana
 • MZL Zagreb
 • ZL Pula
 • ZL Zadar
 • ZL Dubrovnik
 • ZL Osijek
 • Aerodrom Beograd
 • Air Serbia
 • Aerodrom Sarajevo
 • Aerodrom Banja Luka
 • Aerodrom Mostar
 • Aerodromi Crne Gore
 • Air Montenegro

Iz Kosova i Makedonije nije bilo učesnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Ljubljana će u zimskom redu letenja imati letove za 14 destinacija (13 prijevoznika) i to 69 tjednih letova (skoro 10 letova svaki dan):

 • Amsterdam, Transavia, 5 tjednih letova
 • Beograd, Air Serbia, svakodnevno
 • Bruxelles, Brussels, 4 leta tjedno, u XII. mjesecu 6 letova
 • Charleroi, Wizz Air, 2 leta
 • Dubai, Flydubai, 3 leta
 • Frankfurt, Lufthansa, 14 letova (2 dnevno)
 • Istanbul, Turkish, 5 letova
 • London Gatwick, easyJet, 4 leta (do XII. mjeseca)
 • London Luton, Wizz Air, 3 leta
 • Moskva, Aeroflot, 3 leta
 • Paris CDG, Air France, svakodnevno
 • Podgorica, Air Montenegro, 2 leta
 • Varšava, LOT, 6 letova
 • Zurich, Swiss, 4 leta

Ovo je neusporedivo više nego prošle zime kada je u jednom periodu Ljubljana imala samo sedam letova tjedno tri prijevoznika, a po tri dana u tjednu nije imala letova uopće.

preuzeto sa: ADRIA Grupa, Sierra5; foto: Aerodrom Ljubljana

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Sofia, European Air Charter od 12.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Stockholm ARN, Sunclass od 5.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Trontheim, SAS od 27.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Prag, Croatia od 18.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Minhen, Eurowings Discover, 28.5.
 • Bukurešt, Air Connect od 11.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Osijeka:

 • London Stansted, Ryanair od 2.6.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Antalya, Tailwind od 7.6.
 • Monastir, Nouvelair od 7.6.
 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Tel Aviv, Air Serbia od 6.4.
 • Izmir, AnadoluJet od 13.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Lisabon, Air Serbia od 15.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Rzeszow, Air Montenegro od 15.6.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.
 • Maastricht, Corendon od 7.7.