Novosti iz regije

Švicarska leisure kompanija Chair (prije Germania Flug) u suvlasništvu kosovske putničke agencije Albex Aviation, koja je vlasnik i Air Prishtine, a poznata je po brojnim letovima iz Švicarske za Kosovo i Makedoniju, od 15.4. do 4.10. otvara liniju Zurich-Split. Linija će prometovati 2 puta tjedno (četvrtak i nedjelja) sa Airbusom A319 (u floti ih ima 3). Na istoj liniji konkurencija je Croatia Airlines, Condor i Edelweiss.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Ljubljana danas (subota 7.11.) nema ni jednog jedinog leta, što je istinska tragedija za slovensko zrakoplovstvo. Uz Ljubljanu ni jedan dnevni let ovu subotu nemaju Maribor, Zadar, Rijeka, Osijek, Brač, Mostar i Banja Luka. Ovo je to pogubnije što čak i Tuzla ima 3 dnevna leta, Sarajevo 4, koliko ima i Podgorica. Kuriozitet je i da Zagreb ima tek 12 dnevnih letova, pa ga je preskočila čak i Priština koja danas ima iznimno mnogo letova, njih 22.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Banja Luka ima letove tek tri dana u tjednu (po jedan ponedjeljkom i nedjeljom, te dva petkom), i to dvije kompanije: Air Serbie (2 puta tjedno za Beograd) i Ryanaira (2 puta tjedno za Gothenburg). Ryanair je sve ostale linije privremeno suspendirao do proljeća 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Lufthansa će suspendirati linije iz Minhena za Zagreb, Dubrovnik i Split. Linija za Zagreb trenutno prometuje 9 put tjedno (7 puta u podne i 2 puta navečer), i prekinut će sa operacijama od 1.12. Linija za Dubrovnik prometuje jednom tjedno, subotom i posljednji let joj je u subotu 7.11. I za Split Lufthansa prometuje prema Minhenu jednom tjedno, subotom, no i na ovoj liniji posljednji let je u subotu 7.11. Ovime Lufthansa privremeno napušta Hrvatsku, te će sve letove i konekcije za nju raditi Croatia Airlines koja i dalje obnaša letove Zagreb-Frankfurt (3 puta dnevno), Split-Frankfurt (1 tjedno) i Split-Minhen (2 puta tjedno).

autor: Martina Mrkus, novinarka (Pula)

Croatia Airlines danas (petak 6.11.) leti iz Skopja za Zurich (OU8461) u 9:00 sati sa Q400 (CQF) sa Q400 (9A-CQF). Let se iz Zuricha vraća u Skopje kao OU8462 u nedjelju 8.11. u 14:25. Ovim charterom Croatia prevozi rukometnu reprezentaciju Makedonije na kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2022. protiv Švicarske koja će se održati u Zugu.

Istinski treba čestitati Croatiji na aktivnosti u charterima u ova teška vremena kada ima toliko viška kapaciteta. Kompanija je u zadnje vrijeme osim za hrvatske klubove i reprezentacije letjela sportske chartere i iz Austrije, a sada i Makedonije. Ovaj uspjeh u Makedoniji je to veći obzirom da Wizz Air ima bazirane i prizemljene avione u Skopju od koji ne koristi ni 35% kapaciteta, čime bi letovi Wizz Aira trebali biti bitno konkurentniji nego oni Croatie koja mora odraditi ferry let oko 1000 km.

Uz to u petak kompanija ima i redovne letove OU368 iz Zagreba koji dolazi u Skopje u 14:45 i OU369 za Zagreb u 15:20 sati, pa će u petak u Skopju biti dva aviona Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Grčka je od 3.11. na dva tjedna (do 17.11.) zatvorila sjeverne regije Solun (Thessaloniki) i Serres zbog pandemije Covida-19. U to vrijeme iz Soluna neće biti domaćih ni međunarodnih letova. Grčka vlada je objavila da je moguć i lockdown u Ateni. Air Serbia je suspendirala letove za Solun do 14.12. nakon čega planira letjeti 3 puta tjedno (ponedjeljkom, petkom i nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Skopje u ovom momentu ima tek 58 tjednih letova (8 dnevno). Wizz Air je suspendirao čak 19 linija, neke do sredine XII. mjeseca, neke do I, a dobar dio do kraja III. mjeseca. No, obzirom na stalna prolongiranja suspenzija vrlo je vjerojatno da će velika većina linija ostati suspendirana do ljetnog reda letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Ljubljana je u četvrtak 5.11. istinski pala na najniže moguće grane. Samo jedan jedini let i to Air Francea za Paris CDG. Aerodrom će u prosjeku ovaj tjedan imati tek nešto više od 2 dnevna leta, a maksimalni broj letova koji ima po danu je 4. Slovenska politika je uništila slovensko zrakoplovstvo, a sve se više očituje koliko je loš potez bio prodaja Adrie neiskusnoj kompaniji 4K, te dozvoljavanje da ista bankrotira. Za Ljubljanu trenutno lete Lufthansa, Air France, Turkish i Air Serbia, no Air France od 7.11. suspendira liniju, što znači da će aerodrom spasti na tek 3 prijevoznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

FTI Touristik je u prodaju stavio letove iz Berlina i Dusseldorfa za Bol na Braču. Letove će obavljati njemačka charter kompanija Sundair. Linija iz Dusseldorfa (SR7890/7891) će se operirati od 22.5. do 2.10. jednom tjedno subotom, sa redom letenja DUS 06:00 – 07:55 BWK 08:45 – 11:05 DUS. Linija iz Berlina (SR7880/7881) će se operirati od 23.5. do 3.10. jednom tjedno nedjeljom, sa redom letenja: BER 06:00 – 07:55 BWK 08:45 – 10:40 BER. Cijena povratne karte je trenutno od 376 EUR naviše. Sundair će na liniji letjeti sa Airbusom A319. Kompanija planira ovaj mjesec odraditi i trenažni let na Brač. Ovo je odlična vijest za Brač, obzirom da je aerodrom i prije Covida-19 imao otkazivanja linija, te nije imao vezu sa Njemačkom.

Sundair u floti ima 7 aviona (2 A319 i 5 A320), a operira iz 4 baze u Njemačkoj (Berlin, Bremen, Dresden, Kassel). Kompanija je trenutno u restrukturaciji pod zaštitom. Ovo nije proces insolventnosti ili stečaja, nego zaštita od vjerovnika u postupku restrukturacije koja ima limitiran rok i modalitete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Poljska charter kompanija Enter Airlines je jučer (srijeda, 4.11.) u 9:19 krenula iz Zagreba za Doualu u Kamerunu, charter letom E4544, koji je obavila sa Boeingom 737-800 (SP-ENR). Let od 4666 km je trajao 6 sati i 28 minuta, pri čemu je preletio Italiju, Tunis, Alžir, Niger i Nigeriju. Kompanija se iz Douale vraća u Zagreb u petak 6.11. u 3:00 iza ponoći uz broj leta E4545.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

British Airways je suspendirao letove iz London Heathrowa za Dubrovnik do ponedjeljak 7.12.  British je zadnji let na dubrovački aerodrom imao u srijedu 11.11. Ovo ne treba čuditi obzirom da je od danas (5.11.) krenuo 2. lockdown u Velikoj Britaniji koji će trajati bar do 2.12. Letove za Dubrovnik su već suspendirali Iberia i Vueling, čime je IAG privremeno otišao iz svog glavnog aerodroma u regiji, na kojeg je prošlih godina koncentrirao svoju djelatnost. Nakon 7.12. linija Heathrow-Dubrovnik će imati dva leta tjedno, koje od 16.12. povećava na tri tjedna leta (ponedjeljkom, srijedom i petkom). I Britisheva linija za Zagreb je suspendirana i to do 17.12. nakon čega je najava operacija od 4 do 7 puta tjedno. Naravno, obzirom na Covid-19 teško je reći koliko od tih letova će se stvarno i ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Jučerašnja srijeda, kao drugi najlošiji dan u tjednu (utorak je imao 86 letova, ponedjeljak njih 130), imala je vrlo malo letova u regiji, njih sveukupno 98, pri čemu je najveći dio zračnih luka imao manje od tri dnevna leta. Najveći broj letova danas imao je Beograd (25), Zagreb (23) i Priština (18). Letova nisu imali Maribor, Rijeka, Brač, Lošinj, Mostar, Banja Luka i Ohrid. Jedan dnevni let je imala Tuzla, Sarajevo, Niš i Pula. Samo dva dnevna leta su imali Ljubljana, Tivat, Osijek i Zadar (zapravo jedan preko Pule za Zagreb).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Ohridski aerodrom ima samo jedan tjedni let i to subotom Chaira za Zurich. Wizz Air je otkazao sve letove i suspendirao čak 7 linija (prve obnove linija će biti sredinom XII. mjeseca). Avio-koronakriza je u regiji najviše poharala upravo Makedoniju. I dok se Skopje još i nekako drži sa 5 do 10 dnevni letova, Ohrid je istinski stradao.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

EasyJet će pokrenuti liniju Glasgow-Pula od 28.6. do 3.9. sa frekvencijom od dva leta tjedno (ponedjeljkom i petkom) i avionom Airbus A319. Cijena povratne karte kreće se od 115,11 EUR.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Vrlo rijedak cargo avion humanitarne zaklade Samaritan’a Purse, DC-8-72CF, imat će tehničko slijetanje na letu iz SAD-a u Beograd sutra 5.11. Posada će spavati u Beogradu, te idućeg dana nastavlja za Bliski Istok. 7.11. avion ponovo staje u Beogradu gdje će posada prespavati i nastavlja za SAD. Ne samo da se DC8 već istinski rijetko kada vidi u operacijama, nego avion ima i neuobičajenu konfiguraciju. Naime, osim cargo prostora za 38 tona tereta, u zadnjem dijelu aviona je 30 sjedala ekonomske klase i 2 sjedala business klase za zdravstvene i druge humanitarne radnike.

Samaritan’s Purse ne evangelistička organizacija koja pruža humanitarnu pomoć potrebitima diljem svijeta. Od 1970. pomoć pružaju žrtvama rata, siromaštva, prirodnih katastrofa, bolesti idr. nesrećama.

Od 2015. kompanija u floti ima spomenuti DC-8. Od tada avion je odletio 139 misija i prevezao 2000 tona pomoći diljem svijeta. Samo u 2019. avion je prevezao 454 tona humanitarne pomoći u 22 misije. Avion je star 51,8 godina.

autor: Franjo Petrović, suradnik (Beograd)

ZL Rijeka je u skladu sa teškom situacijom uzrokovanom pandemijom i značajnim smanjenjem operacija zrakoplova tijekom zime, odlučila drastično smanjiti radno vrijeme. Sukladno letovima redovite domaće PSO linije Trade Aira (za Osijek, te Split-Dubrovnik), ZL Rijeka će tijekom zime biti službeno otvorena samo utorkom i četvrtkom od 9:00 do 17:00 sati. Avion iz Osijeka dolazi u 10:20, a u 10:50 polazi za Split. Iz Splita povratak je u 16:40, nakon čega odlazi za Osijek u 16:40 Ostale dane aerodrom će se otvarati prema potrebi sukladno zahtjevima kompanija ili privatnih letova.

autor: Goran Montana, dopisnik (Split)

Croatia Airlines će obaviti 3 rotacije na liniji Zagreb-Mostar i to 18. i 21.12. te 8.1. sa Dash 8-400. Prije Covida-19 Croatia je letjela cjelogodišnju liniju, dok je Eurowings letio dvije sezonske linije, za Dusseldorf i Stuttgart.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

U X. mjesecu Zagreb je imao 55.289 zračnih putnika (330.597 prošle godine), Split je imao 25.796 putnika (247.172 prošle godine), a Dubrovnik 14.347 putnika (299.532 prošle godine). Zagreb je imao 1772 operacija (4045 prošle godine). Uz ovakvu brojku Zagreb više nema šanse dostići milijun putnika ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Aegean je i dalje zainteresiran za Croatiu Airlines. Izvor vrlo blizak vrhu kompanije rekao nam je da su predstavnici Aegeana bili prije par dana u posjeti Upravi Croatie Airlines kako bi razgovarali o mogućem preuzimanju kompanije. Kao što sam napisao u analizi možebitnog preuzimanja Croatie od strane Aegeana bilo bi to jedno od boljih rješenja za hrvatskog nacionalnog prijevoznika, poglavito zbog kompatibilnosti flote (obije kompanije imaju i A320obitelj i Dash 4-800), zbog istog okruženja (prezadužene države, izuzetno jaka sezonalnost, glavni putnici turisti i dijaspora, velik broj aerodroma na matičnom tržištu), tako i zbog razdaljine koja omogućuje logične transfere preko tri huba (Atene, Soluna i Zagreba).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Na Zračnu luku Zagrebu su 26. i 27.10. sletjela tri zrakoplova Airbus A319 litvanske ACMI kompanije Getjet. Riječ je o zrakoplovima registarskih oznaka LY-KEA, LY-KIT i LY-JAY. Zrakoplovi su preletjeli sa Litavske zrakoplovne baze Siauliai, te se trenutno nalaze ispred hangara Croatia tehnike. Na njima će se najvjerojatnije obaviti konzervacija do nekih sretnijih vremena za zrakoplovstvo. GetJet u floti ima 17 zrakoplova, uz ova tri koja su u Zagrebu, ima još 6 A320, 3 Boeinga B737-300 4 B737-300 i 1 A330-300.

autor: Juraj Mehić, suradnik

I Air France napušta Ljubljanu od 7.11. do 16.12. Istime će letove iz Ljubljane operirati samo tri kompanije, Lufthansa, Turkish i Air Serbia. No i Lufthansa više ne operira 12 tjednih letova iz Ljubljane, nego neke od letova otkazuje. Ljubljana je istime pala na manje od 3 dnevna leta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Air Serbia je u IX. mjesecu sa KLM-om imala najbolji load faktor na New York JFK, od 67%. Iza ove dvije kompanije je Etihad, Egypt Air, Asiana i Korean. Ova linija ima i značajne prihode od carga koji ima manjka kapaciteta na prekooceanskim linijama. Sve to je razlog zašto je kompanija povećale broj letova u IX. mjesecu na 5 tjedno. U zimskim mjesecima kompanija će letjeti 2 puta tjedno na liniji Beograd-New York, koji broj frekvencija će se povećati na 3, odnosno 4 tjedno tijekom novogodišnjih praznika.

autor: Maja Mrksu, novinarka (Pula)

Tehnika Croatie Airlines je odradila DSG program, tj. life limit extension na 9A-CTG, a upravo se isti radi i na 9A-CTH (oba A319). NA 9A-CTG je odrađen i 12-godišnji pregled. Prizemljeni i konzervirani su 9A-CTN (A319) i 9A-CTJ (A320), no ima najava da bi još neki avioni A320obitelji mogli biti konzervirani.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Condor koji ima baze u Dusseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Hannoveru, Leipzigu, Mihenu i Stuttgartu, otvara i prvu bazu izvan Njemačke nakon osamostaljenja od bankrotiralog Thomas Cooka, i to u Zurichu (Švicarska) u drugom kvartalu 2021. Condor će u Zurichu bazirati dva A320. Istim kompanije otvara tri linije za Španjolsku, i isto toliko za Grčku, jednu za Italiju i jednu za Cipar. Kompanija nije mimoišla ni Hrvatsku, pa će iz Zuricha Condor letjeti za Split i to tri puta tjedno: utorkom, petkom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Turkish Airlines će tijekom zime letjeti najviše tjednih frekvencija za Beograd i to 10 puta tjedno (ujutro i popodne u ponedjeljak, srijedu i petak popodne u utorak, četvrtak i subotu, te ujutro u nedjelju). Kompanija ima code-share na svakodnevne letove Air Serbie, dočim će zajedno imati čak 17 tjednih letova (2,5 dnevno). Za Sarajevo Turkish leti 7 puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom navečer, petkom i subotom ujutro, pri čemu ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom avion noći u Sarajevu). Za Prištinu kompanija  leti 6 puta tjedno (ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom navečer, utorkom, srijedom i petkom ujutro). Za Skopje Turkish leti 5 puta tjedno (ponedjeljkom, četvrtkom i petkom navečer, srijedom i nedjeljom ujutro). I za Podgoricu leti 5 puta tjedno (ponedjeljkom, četvrtkom  i petkom navečer, srijedom i nedjeljom ujutro). Za Zagreb Turkish leti skromnih 4 puta tjedno (ponedjeljak i petak navečer, srijedu i nedjelju ujutro), a najmanje za Ljubljanu 3 puta tjedno (ponedjeljak i petak ujutro, srijedu navečer). Linija za Dubrovnik je ove zime otkazana. Avionske karte za Beograd su od 99 EUR u jednom smjeru, u ostatku regije oko 140 EUR, dok su za Zagreb više od duplo skuplje, od 202 EUR, što su i daleko najskuplje karte u regiji. Obzirom na toliku razliku u cijeni nije ni čudno da je omjer zagrebačkog i beogradskog broja letova 1:4, te da velika većina regije ima više letova nego Zagreb. Naravno, ove frekvencije su na snazi u idućih dva tjedna, a iste će se mijenjati sukladno epidemiološkoj situaciji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Croatia Airlines će odraditi još jedan ad hoc nogometni charter. Sa Airbusom A319 letjeti za NK Rijeku let Rijeka-Napulj-Rijeka. Let odlazi 25.11. i vraća se 27.11, dok se utakmica igra 26.11. Od 25. do 27.10. Croatia je odletjela charter za austrijski Rapid u Malmo što je za istinsku čestitku.

autor: Goran Montana, dopisnik (Split)

BiH federalna vlada privremeno suspendira putničku taksu od 10 EUR za „razvoj zračnog prometa“ koju naplačuje od 2005. Ova taksa se naplačivala samo u Sarajevu, a novac se usmjeravao prvenstveno na druge aerodrome. Taxa se neće naplačivati do 31.12.2021. Istime je još manja šansa da će se moći pomoći letove iz Mostara, te smanjiti rezanja Wizz Aira iz Tuzle. No, isto će dodatno pomoći subvencijama za baziranje aviona u Sarajevo, jer će kompanija imati ne samo financijsku pomoć ako se odluči bazirati avione u Sarajevu nego i 10 EUR manju taksu.

Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Stečajni upravitelj B&H Airlinesa je raspisao javni poziv za prodaju pokretne opreme kompanije. Prodaje se avion Piper, avionske stepenice, aerodromska kolica, montažne platforme, dizel tegljač, oprema za utovar, oprema za transport, vilični platar, kolica za hangar, viličar IMR dizel M34, stroj za čišćenje prostorija, kvarcne peći, grijalice, usisivači, stroj za pranje rublja, pokretna klima, te niz namještaja (ormari, plakari, vitrine, komode, radni stolovi, klub stolovi, ladičari, fotelja, stolice, žardinjere, vješalice, police za arhivu), metalna blagajna, kalkulatori, pisaći strojevi, televizori, informatička oprema idr.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Po prvi put u istoriji Aerodroma Nikola Tesla, uspješno je izvršena provjera operativne pripremljenosti novih kapaciteta, ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer). Nakon završetka izgradnje i opremanja nove čekaonice za pristup udaljenim pozicijama na aerodromu, organizovan je niz funkcionalno-operativnih proba kojim se potvrđuje usklađenost sa standardnim operativnim procedurama (SOP).

U okviru ove vježbe, izvršena je simulacija procesa od prijave na let, do ukrcavanja u avion, uključujući prijavu putnika na šalteru, ulazak u tranzitnu zonu i prolazak kroz KD kontrolu. Simulirano je i ponašanje cjelokupnog sistema u uslovima požara u putničkoj čekaonici, odnosno potvrda evakuacionih tokova u vanrednim okolnostima.

U ovoj fazi radova na modernizaciji i proširenju kapaciteta, izgrađena je nova čekaonica sa ukupno 130 mjesta u prizemlju Terminala A i dva direktna izlaza na platformu. Aerodrom je dovršio i preuređenje duty free trgovine koja je sada suvremeno postavljena odmah nakon kontrole putnih dokumenata što znači da putnici moraju proći kroz trgovinu da bi došli do ostalih dijelova aerodroma. U idućoj fazi aerodrom će preuređivati dva po dva gatea sa zračnim mostovima u konkursu A koji su ostali neuređeni i vrlo zastarjeli.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo)

Fahrudin Hamidi je imenovan za novog direktora Makedonske navigacije (M-NAV). Kako je broj preleta makedonskog vazudušnog prostora ozbiljno pao, novi direktor mora pronaći načina da sa bitno smanjenim prihodima obezbediti normalno fukcionirsanje kompanije i bezbednost svim učesnicima vazdušnog prometa. Istovremeno broj putnika na makedonskim aerodromima pao za 68% u prvih 8 meseci godine (u VIII. mesecu je pad bio 74,6%)

autor: Branko Kochovski, dopisnik (Skopje)

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!