Novosti iz regije

Chair je tijekom praznika povećao broj letova iz Zuricha za Ohrid dodavši na subotnji leti još jedan let srijedom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Chair

Nakon što je Slovenija izdvojila 5 milijuna EUR da bi stranci uopće letjeli za Ljubljanu, sada će još toliko dati Fraportu jer nema putnika. Slovenija očito ne smatra da je Fraport kriv što Ljubljana ima tek 1/3 putnika Sarajeva i 1/10 putnika Zagreba, nego je odlučila pokriti dobar dio gubitaka Fraporta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Zadar je danas (srijeda 23.12.) imao let preko Pule za Zagreb i više nema letova sve do nedjelje 27.12. kada ponovo ima let preko Pule za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Hrvatska je produžila zabranu letova prema Velikoj Britaniji do 31.12, a zabranu je uvela i Makedonija, također do 31.12. U Hrvatskoj ovo će pogoditi letove Croatie i Britisha za London Heathrow, a u Makedoniji letove Wizz Aira za Luton.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: British Airways

SmartLynx i Prishtina Jet više nisu u suradnji, tj. SmartLynx više ne leti linije za Prištinu. Kompanija je obavila sveukupno 50 letova u pola godine, iako je prvotni plan bio da toliko obavi tjedno i da postane konkurencija Reiseburo Prishtina koji sa avionima Air Mediterraneana leti na brojne linije i brojne frekvencije. PristinaJet je inicijalno unajmio dva A320 SmartLynxa sa 180 sjedala i pokrenuo 31 tjedni let (12 za Basel), Dusseldorf (svakodnevno), Stuttgart (svakodneno) i Minhen (5 puta tjedno). Na ovim linijama kompanija nije imala konkurenciju samo Air Mediterraneana već i Wizz Aira, Eurowingsa, easyJeta, te Chaira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SmartLynx

Zračna luka Osijek intenzivno traži modalitete dovođenja kompanija i novih linija. Stoga sa partnerima u Županiji i gradovima Slavonije pokušavaju uobličiti program financijskog poticaja kompanija koje bi letjele za Osijek. Program je već postavljen, a napravljen je i kostur samog natječaja, a sada se sa pravnicima i drugim stručnjacima pokušava ustanoviti kosi li se program sa postojećim ugovorima, obvezama i pravilima Europske Unije i Republike Hrvatske.

ZL Osijek je u neravnopravnom položaju spram Tuzle i Banja Luke koji direktno i izdašno financiraju LCC zbog čega imaju zavidan broj linija i frekvencija, I u Beogradu se izdvajaju značajna sredstva za Air Serbiu. Ove zračne luke su vrlo blizu Osijeka, te imaju istu gravitacijsku zonu, tj. dobar dio potencijalnih putnika im je isti, što pak znači da subvencijama te zračne luke „otimaju“ putnike Osijeku. Sve to čini ZL Osijek nekonkurentnom i zato je ona u okruženju slijepo crijevo, a broj linija već duže vrijeme stagnira. Stoga je Upravo iznašla sredstva i postavila projekt, a sada treba još vidjeti je li projekt izvediv.

Zamaaero je zamoljen da revidira sam natječaj. Natječaj vrlo detaljno propisuje uvjete, prednosti i ima involvirane motivacije. Naravno, detalje natječaja iz profesionalnih razloga ne smijemo do daljnjega iznositi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

Priština 4 puta u zadnjih tjedan dana ima najviše letova u regiji. Priština je u utorak 22.12. imala 20 letova, Beograd 18, a Zagreb 12. U srijedu 23.12. Priština ima 30 letova, Zagreb 27, a Beograd 24. I ponovo najviše letova je za Basel i Zurich.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Zagreb će danas (srijeda 23.12.) imati skoro jednako letova drugih kompanija kao i Croatie Airlines. Croatia će tako ostvariti 16 letova (3 za Frankfurt, 2 za Split i Dubrovnik, te po jedan za Amsterdam, Beč, Bruxelles, Copenhagen, London, Pulu, Rim, Zadar i Zurich), dok će drugi prijevoznici ostvariti 11 letova (Turkish Istanbul, Air Serbia Beograd, LOT Varšava, Air France Paris CDG, Windrose Kijev, Austrian Beč, Eurowings Stuttgart i Cologne, KLM Amsterdam, te Trade Air dva leta za Osijek).

Zagreb danas ima isti više stranih kompanija od Beograda, a ima i više letova nego Beograd, što nije bila praksa u ostalim danima u zadnjih sedam dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Jučer (u utorak 22.12) je na Aerodrom Beograd sleteo prvi kontingent Pfizer vakcina. Kontingent sadrži 4800 doza koje su prevezene avionom Boeing 737-400SF bugarskog cargo prevoznika Cargo Air. U ponedjeljak 21.12. Europska agencija za lekove (EMA) je odobrila ovu vakcinu.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Cargo Air

Od 27.12. iz Moskve za Beograd počinje letjeti ruska leisure kompanija Nordwind Airlines, svake subote sa Boeingom 737-800. Za sada se zna da je kompanija najavila letove do V. mjeseca. Nordwind leti prema 75 gradova u 17 država, ima preko 500 letova tjedno, a u prošloj godini su imali 7,7 milijuna putnika. Kompanija u floti ima 33 aviona, među kojima Boeinge i to 14 B737-800, 6 B777-200ER, 3 B777-300ER, te Airbuse 9 A321 i 3 A330-200.

autor: Franjo Petrović, suradnik (Beograd), foto: Nordwind

Koreanski LCC T’way Air je potpisao LOI za tri Airbusa A330-300 kojima će krajem 2021. pokrenuti letove iz Seoula za Zagreb, Honolulu (Havaji), Singapore i Sydney. T’way u floti ima 28 Boeinga 737-800, te 21 naručeni avion (18 B737MAX i 3 A330). Kompanija leti na 38 destinacija, a u 2018. je imala 7,1 milijun putnika. T’way bi kao LCC trebao zamijeniti Korean na liniji Seoul-Zagreb, obzirom da je Korean do daljnjega odustao od letova na ovoj liniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: T’way

U Adria Tehnici je u ovom momentu na održavanju po jedan Airbus A319 od Lufthanse i Brusselsa, A320 od Edelweissa, te dva A319 od easyJeta. Adria Tehika će biti na kolektivnom godišnjem odmoru od 24.12. do 4.1. U međuvremenu je u Ljubljanu na storage došao još jedan avion Thomas Cooka.

autor: Aleš Breznar, suradnik (Ljubljana), foto: Aleš Breznar

Croatia Airlines ima 24 letova više tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Na liniji za Copenhagen dodano je 6 letova 16.12, 19.12. i 29.12., 3, 4. i 5.1. Na letovima za London kompanija je uvela dodatne letove 19, 23. i 30.12, te 2, 9. i 12.1. Ova linija je privremeno suspendirana radi novog soja Covida-19 u Velikoj Britaniji. Za Paris dodatan je let 22.12. Za Rim je uveden i 3. tjedni let. Za Zurich dodatni letovi su 18, 19. i 26.12, te 2.1. Na liniji za Frankfurt Croatia ima dodatni let samo u petak 3.1. no na nekim letovima će operirati A319 umjesto Dash 8-400.

Iz Splita uveden je 3. tjedni let za Rim, te dva leta za Minhen, 19. i 21.12. Kompanija je smanjila broj letova iz Splita i Dubrovnika za Zagreb. Neki letovi su pomaknuti sa božića i 1.1. na neki drugi dan, o čemu smo pisali u ranijim člancima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Uprava Croatie Airlines je objavila mjere vezane uz Covid-19. Zadržat će se plaće i ostala prava na postojećoj razini uz smanjenje vrijednosti boda od -15%. Rast plaća se zamrzava u iduće dvije godine, što znači da bi plaće u 2021. i 2022. bile na razini onih u prosincu 2020, a jedino uvećanje bi bilo za 0,5% s osnove općeg dodatka po stažu. Kako bi se zadržala sva radna mjesta uvodi se preraspodjela radnog vremena za letačko i kabinsko osoblje, tj. model balansiranja prekovremenog rada, pri čemu će norma na šestomjesečnoj razini u ljetnoj sezoni povećati na 90 sati. Isto tako godišnji odmori koristit će se izvan ljetne sezone da kompanija može odgovoriti na možebitno povećanje prometa idućeg ljeta. Uprava se nada da će sindikati prihvatiti prijedlog, te im se zahvaljuje na konstruktivnim i vrlo ugodnim sastancima vezanim uz mjere.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Od 23.12. u Hrvatskoj su na snazi propusnice za putovanje u druge županije. To znači da putnik iz Zagreba za Split, Dubrovnik, Pulu, Zadar i Osijek, te iz Osijeka za Pulu, Rijeku, iz Splita za Rijeku, Pulu i Dubrovnik mora imati dozvolu Republike Hrvatske za putovanja. Stoga obije kompanije koje prometuju na ovim linijama moraju provjeravati imaju li putnici propusnice prije nego uđu u avion. Propusnice ne moraju imati putnici koji se vračaju u svoje mjesto prebivališta ili oni koji su ranije rezervirali hotelski i drugi smještaj u drugim županijama, a takvi moraju samo pokazati rezervacije.

Ovo se ne odnosi na putnike koji su u tranferu, npr. putnici iz Rima preko Splita za Zagreb ili putnici iz Frankfurta preko Zagreba za Dubrovnik. Putnici koji putuju preko aerodroma koji su u drugim županijama (npr. putnik iz Varaždina preko MZL Zagreb), ne treba propusnicu, nego će mu biti dostatna putnička karta za međunarodni let.

I Croatia i Trade Air su već reagirali i otkazali pojedine planirane polaske na domaćim linijama.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Croatia Airlines

Kao što smo već napisali Air Serbia zbog limitiranosti od samo dva tjedna leta, leti 2 chartera za radnike za Moskvu sa A330-200, dok redovne letove za Moskvu leti sa svojim najvećim Airbusima A320. Aeroflot na jednom do dva leta koristi A330, a na drugom A321. No, kompanija je danas obavila i charter za St.Petersburg sa Airbusom A319.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Hrvatske će preventivno obustaviti putnički zračni promet između Hrvatske i Velike Britanije na najmanje 48 sati, radi novog mutiranog oblika Covida-19. Novi oblik virusa se širi 70% brže. Europska Unija razmatra zatvaranje granica prema Velikoj Britaniji, a granice su već zatvorili Irska, Francuska, Nizozemska, Belgija Italija, Austrija, Njemačka, Turska i Bugarska. Stoga će u iduća dva dana letove iz Londona za Zagreb morati otkazati British Airways (22.12) i Croatia Airlines (21.12.). Croatia Airlines više ne prodaje karte na letu za London, već samo konekcije preko Frankfurta i to u smjeru Londona, ne i u smjeru Zagreba. British i dalje prodaje karte.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Montenegro Airlines je tijekom novogodišnjih praznika (od 15.12. do 15.1.) znatno povećao broj letova. Kompanija će letjeti za Paris, Frankfurt i Zurich po dva puta tjedno (prije je letjela jedan tjedni let za ove destinacija). Kompanija je obnovila i letove za Ljubljanu koje će operirati dva puta tjedno. Kompanija je uvela i 4 dodatna leta na liniji Tivat-Beograd i 2 na liniji Podgorica-Beograd. Ovo pak znači da će u mjesec dana oko novogodišnjih praznika Montenegro Airlines imati 30 dodatnih letova.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Montenegro Airlines

Zagreb je u prvih 11 mjeseci ostvario tek 8.939 tona carga, tj. pad carga mu je bio 23,6% spram prvih 11 mjeseci prošle godine kada je ostvario 11.696 tona. Ove godine Zagreb gotov nema šanse ostvariti ni 10.000 tona carga, odnosno promet u XII. mjesecu morao bi biti bitno veći nego prošle godine, što se nije desilo prethodnih mjeseci.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Krizni štab za borbu protiv COVID-19 donio je odluku da je svim stranim državljanima, koji žele ući u Srbiju, potreban negativan PCR test ne stariji od 48h. Mera će biti na snazi od 21.12. do 10.1. Državljani Srbije, koji nemaju negativan PCR test, ići će u samoizolaciju 10 dana. Ovo je obeshrabljujuća vest za sve koji su se razmišljali o turističkim putovanjima ka zapadu Evrope, ali je i obeshrabrujuće za strane državljane koji bi došli u Beograd na doček Nove godine. Ovo je loša vest i za sve državljane Srbije u dijaspori, koji obično za vreme novogodišnjih praznika dolaze u Srbiju u velikom broju. Zbog toga se očekuje smanjenje broja frekvencija i otkazivanje slabijih linija.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

Split je ovog vikenda imao više inozemnih nego domaćih letova. U subotu je Croatia obavila 2 dnevna leta za Zagreb, dok su 3 kompanija obavile 4 inozemna leta (KLM za Amsterdam, Eurowings za Dusseldorf, te Croatia za Minhen i Frankfurt). U nedjelju je Croatia obavila 3 leta za Zagreb, a 3 kompanije su obavile 4 inozemna leta (KLM za Amsterdam, Eurowings za Stuttgart, te Croatia za Helsinki i Rim). Ovo pak znači da je ovaj vikend Split imao 5 domaćih i 8 inozemnih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Split

Aerodrom Priština u nedjelju (20.12.) i drugi dan za redom broj 1 u regiji sa 33 leta, koliko ima i Beograd, te bitno više od Zagreba (22). I danas Priština ima najviše letova za Basel, njih 10 koje prometuje čak 6 kompanija. Druga linija po broju polazaka je Zurich sa 6 polazaka i 3 kompanije, a treća je Stuttgart sa 4 dnevna polaska koje obavljaju 4 kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Petar Glomazić, bivši direktor Montenegro Airlinesa je izjavio za TVCG da ne treba raspravljati o tome da li ugasiti Montenegro Airlines nego kako ga vratiti u situaciju da bude zdrav i likvidan: „Aviokompanija je infrastruktura. Nju ugasiti znači osuditi sebe na propast, onemogućiti sebe da se društvo razvije. Hazarderski bi bilo oslanjati se na druge avio-kompanije, jer dok su njihovi interesi u skladu sa našim, sve će kako tako teći, a kad se raziđu, mi ćemo biti na gubitku“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

British Airways će iduće godine ukinuti niz linija, a među njima je i odustanak od pokretanja linije London Heathrow – Podgorica, koja se trebala pokrenuti 3.7. sa frekvencijom od jednog tjednog leta sa A320.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

Priština danas (subota 19.12.) ima više letova nego Beograd i Zagreb zajedno. Naime, Priština danas ima nevjerojatnih 45 dnevnih letova, dok Beograd ima 29, a Zagreb samo 15. Jučer je Priština imala 26 letova što je bilo više od zagrebačkih 23, no manje od beogradskih 46. Najviše letova u zadnja dva dana (petak i subota) Priština je imala prema Baselu, nevjerojatnih 23 leta koje operira 6 kompanija (easyJet, Wizz Air, Air Mediterranean, Entar, ALK i gp aviation). Najviše od tih letova ima Air Mediterranean njih čak 9. Druga linija po brojnosti je Zurich gdje 3 kompanije (Edelweiss, Helvetic i Chair) u posljednja dva dana imaju čak 12 letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Ohrid je od početka zimskog reda letenja imao samo 1 tjedni let (Chair za Zurich), pri čemu je Wizz Air otkazao sve linije i polaska. No, tijekom novogodišnjih praznika Wizz Air se ponovo aktivirao. U 7 dana prije katoličkog Božića (četvrtak 17.12. do srijeda 23.12.) aerodrom ima 7 letova na 4 linije (3 Wizz i 1 Chair). Aerodrom ima letove 4 dana u tjednu, dok 3 dana nema ni jedan let (srijeda, četvrtak, nedjelja). Najviše letova ima u subotu 19.12.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ohrid

 

Već 20 godina naglašavam nelogičnosti reda letenja Croatie Airlines. I dok su te nelogičnosti još možda i djelomična nužnost tijekom nategnutih ljetnih mjeseci, zimi one nemaju baš nikakvog smisla, obzirom na prizemljenost većine kapaciteta. Ovo je još više izraženo ove zime kada se leti tek par tjednih letova, a većina kapaciteta je prizemljena. Upravo sada bi se kapaciteti trebali koristiti najracionalnije, pošto većina prizemljenih aviona i posada koje nemaju doslovce što raditi znači da se i valovi i frekvencije mogu postaviti daleko logičnije. No, eto, još jednom sam na svom primjeru ustanovio kako je tako što tek utopija u Croatiji. Kao prosječni poslovni putnika pokušao sam otići danas, u četvrtak 17.12. za Split, obaviti sastanak i vratiti se isti dan kući, bez da spavam u Splitu. Bio sam voljan pristati i na bezobrazno visoku i nerealnu cijenu karte od preko 1000 kn (133 EUR) samo da se ne moram drndati 800 km u jednom danu.

Naravno, vrlo brzo sam ustanovio da to nije moguće. Jer prvi avion za Split u četvrtak ide u 14:30 sa dolaskom u 15:20, no posljednji povratak je u 19:55 (u Zagrebu u 20:45). Puno premalo za bilo kakav sastanak (samo 4 sata, od kojih treba odbiti sat vremena putovanja iz i u zračnu luku, te sat vremena dolaska prije leta). OK, noćiti ću u Splitu.

No, ono što je tragedija, ustanovio sam da to nije moguće ni u dva dana, tj. sa jednim spavanjem. Naime, prvi avion u četvrtak iz Zagreba za Split odlazi tek u 14:30 i dolazi u Split u 15:20. Prekasno za sastanak obzirom da kompanija radi do 17:00 sati. Da nonsens bude još veći ovaj četvrtak Croatia iz Zagreba za Split leti čak 3 dnevna leta, onaj večernji u 21:10, no zato ima dva leta sa razmakom od samo pola sata, u 14:30 i u 15:00 sati, prvi za Rim preko Splita, a onda onaj samo za Split. Kojeg to ima smisla? Na svakom od tih letova ima tek par putnika. Zašto dva leta sa razmakom od 30 minuta? Ako je već ovaj za Rim trebao ići u 14:30, koji je smisao leta u 15:00 sati, a na ova dva leta nema dovoljno putnika za jedan pun avion? I kada sam se već pomirio da ću ići sa ovim u 15:00, pa u hotelskoj sobi prodavati zjake pola dana, te obaviti sastanak idućeg dana, ustanovio sam da mi i povratci u petak ne odgovaraju. Naime, posljednji let iz Splita za Zagreb je u petak u 12:50 (dolazak u Zagreb u 13:40). Ovo znači da bih trebao ustati u 7:00 sati da budem na sastanku u 9:00. Kako već u 11:00 moram krenuti prema aerodromu da ulovim let puno mi je preriskantno limitirati se samo 2 sata za sastanak.

Obzirom da mi nakraj pameti nije bilo trošiti dva dana u Splitu, te plaćati dva skupa noćenja, što bi me sa obrocima koštalo preko 300 EUR, ostala mi je „standardna“ opcija korištenje automobila i ubijanje od 850 km vožnje u jednom danu. No, otići ću u petak ujutro za Split i već pred večer ću biti kod kuće, uz daleko manji trošak puta (benzin i cestarina), te samo jedan usputni obrok, a bez troška hotela. I tako usprkos 5 letova u dva dana između dva najveća hrvatska grada ja ne mogu putovanje obaviti sa jednim noćenjem u Splitu. O nonsensu da u petak, kada su najveće migracije lokalnog stanovništva u Hrvatskoj i prema inozemstvu, imamo samo 2 leta iz Splita do Zagreba ne treba ni govoriti. Ovo se desilo već drugi puta u pola godine, u VI. mjesecu sam jednako tako bio prisiljen koristiti automobil da u 9:00 budem na sastanku u ZL Split i vratim se istog dana kući.

Bravo Croatia Airlines i genijalci koji sklapaju redove letenja u kompaniji. I onda se pitamo kako Croatia stvara multimilijunske gubitke svake godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Turkish tijekom praznika povećava broj letova iz Podgorice i Zagreba, no smanjuje broj letova iz Beograda i Prištine.

Iz Podgorice Turkish ima najviše povećanja. Iako je do sada kompanija letjela 5 tjednih letova (svaki dan osim utorka i subote), od srijede 23.12. Turkish do daljnjega leti svaki dan za Podgoricu.

Na liniji za Zagreb kompanija je do sada letjela četiri tjedna leta (ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja). Dodatne letove imat će u subotu 2, četvrtak 7, utorak 12.1. Po dva dnevna leta imat će u nedjelju 3.1, ponedjeljak 4.1. i nedjelju 10.1. Ovo znači da će kompanija ostvariti 6 dodatnih letova u prvih dva tjedna I. mjeseca.

Iz Sarajeva Turkish je početkom XI. mjeseca letio 6 tjednih letova, svaki dan osim ponedjeljaka i srijede, no imao je dva leta nedjeljom. Ovaj broj letova je zadržao i do 10.1. osim što ima izvanredni let u srijedu 6.1. tj. ostvarit će 1 let više.

Iz Skopje Turkish i dalje leti 5 tjednih letova (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak, nedjelja), dok izvanredni let ima u subotu 2.1.

Za Beograd Turkish je smanjio broj letova sa 11 tjedno koliko je imao početkom XI. mjeseca na 10 tjedno (svaki dan po jedan let, dva leta ponedjeljak, srijeda i petak). Iznimno će drugi dnevni leti imati u nedjelju 3.1. Na liniji u code-share leti i Air Serbia svakodnevnim letom.

Iz Prištine je Turkish najviše smanjio letova. Početkom XI. mjesec letio je svaki dan osim subote, no sada leti 5 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a od 4.1. ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Kompanija neće letjeti u četvrtak 31.12.

Za Ljubljanu Turkish će i dalje letjeti samo tri tjedna leta (ponedjeljak, srijeda, petak).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish Airlines

Aerodrom Skopje će u tjedan dana prije katoličkog Božića (17-23.12.) imati ozbiljno povećanje letova, sa 61 leta koliko je imao u prvom tjednu XI. mjeseca na 74 leta. Iz Skopja će se letjeti na 27 linija koje operira 9 kompanija. Najviše letova ima Wizz Air (46), Pegasus i Austrian (po 6), te Air Serbia (5). Wizz Air ima najviše frekvencija za Basel, njih 5.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!