Novosti iz regije

Aerodrom Sarajevo je u VI. mjesecu ostvario čak 154.887 putnika (71.985 u VI/2021). Vrlo zavidan rezultat, odmah iza zadarskog.  Kako je Sarajevo u 2019. ostvarilo 119.205 putnika, ovo je čak 129,9% putnika iz 2019.

Aerodrom je ovaj broj putnika ostvario na 1724 operacija (1178 u VI/2021). Aerodrom je ostvario 184,5 tona carga (217,1 tonu u VI/2021). Ukupno je u prvih pola godine Sarajevo ostvarilo 559.455 putnika i 1038,1 tonu carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Obzirom da je do 18.7. ostalo manje od 15 dana, Ryanair sigurno više neće otkazivati letove jer bi morao putnicima plaćati visoke penale. Stoga će kompanija konačno imati svih 78 letova na 27 linija iz Zagreba. Najnovija linija koju Ryanair pokreće upravo danas (5.7.) je Krf (Grčka) sa jedim tjednim polaskom. Kada je Zagreb imao manje letova, njih 76 na 26 linija u IV. mjesecu ostvario je 90,4% putnika iz 2019. Stoga bi zadržavanje ovog broja frekvencija moglo u VIII. mjesecu donijeti i približavanje brojci od 100% putnika iz 2019.

Ovo je najveći broj letova koje je Ryanaira ikada imao u Zagrebu. Ovaj broj letova bi trebao akumulirati preko 120.000 putnika u mjesec dana u Zagrebu (trenutna popunjenost Ryanaira je oko 96%). Za sada stoji da će ovaj broj polazaka kompanija imati do kraja ljetnog reda letenja, a ostaje za vidjeti hoće li to tako stvarno i biti obzirom na dosadašnja rezanja u čak 4 od 6 i pol mjeseci prve polovice godine. Jedina linija koja se ukida je sezonska linija za Krf i to nakon 27.9. dočim će Zagreb u X. mjesecu imati 77 letova na 26 linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines je pojačala liniju Zagreb-Sarajevo na 13 tjednih letova (svaki dan dva, subotom 1). Ovo je broj letova koji je kompanija na ovoj liniji imala prije Covida-19.

Kompanija je povećala i letove na liniji Zagreb-Skopje na 10 tjedno. Svakim danom po jedan, te dva leta ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom.

Croatia Split leti 21 tjedni let, no Dubrovnik je povećala na čak 28 letova tjedno. No, iako ima 4 do 5 letova dnevno, kompanija i dalje nema jutarnjeg leta prije 11:35, osim nedjeljom (7:30) i utorkom (u 10:40). Istim putnici i dalje ne mogu posao obaviti u istom danu i vratiti se kući, te United i dalje nema konekcija iz Zagreba. Nevjerojatno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Austrian će smanjiti liniju Zagreb-Beč sa 12 na 10 tjedno zbog nedostatka radnika. Austrian je porezao velik broj linija diljem Europe ovog ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aistian

Novi zrakoplov ETF Airways-a, B737-800, registracije 9A-KOR počeo je letjeti za niskotarifnog prijevoznika Norwegian iz njihove baze u Kopenhagenu. Za Norwegian iz Stockholma leti i drugi hrvatski prijevoznik Trade Air. Izvjestan je nedostatak kapaciteta niskotarifnih prijevoznika, kako Norwegiana, tako i Transavie kojoj su i ETF Airways i Trade Air kratkoročno iznajmljivali zrakoplove ove sezone.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: ETF

Zračna luka Dubrovnik je u VI. mjesecu ostvarila 313.381 putnika (59.566 u VI/2021). Ovo je 75% putnika u usporedbi sa istim mjesecom 2019. kada je Dubrovnik imao 415.876 putnika. Aerodrom je ovaj broj putnika ostario na 2892 operacije (1353 u VI/2021). Aerodrom je u VI. mjesecu imao 90,1 tonu carga (3,1 tonu u VI/2021). U prvih pola godine Dubrovnik je imao 689.546 putnika i 96,5 tona carga.

Split je pak u VI. mjesecu imao 422.418 putnika (116.596 u VI/2021). To je 82,2% broja putnika iz istog mjeseca 2019. U prvih šest mjeseci Split je imao 879.598 putnika.

Zadar je u VI. mjesecu imao 172.941 putnika (25.155 u VI/2021). To je 139,4% brojke iz 2019. (124.065 putnika). Bravo i iskrene čestitke za Zadar. Aerodrom je imao 1976 operacija (1078 u VI/2021). Aerodrom je imao i 0,1 tonu carga. U prvih pola godine Zadar je imao 329.461 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije je prozvao Gorana Grozdanića, izvršnog direktora za promet Air Serbie (i Zorana Rakića FOD). Sindikat mu na savjest stavlja da ima izuzetno loš odnos prema podređenima, da ne uočava probleme, da ignorira upozoravanje djelatnika na probleme, da konstantno i nepotrebno prijeti svim pilotima, te ih zastrašuje i ucjenjuje. Pokrenuto je više od 10 postupaka protiv Grozdanića radi ucjena, zastrašivanja i mobinga od strane pilota. Radnici su frustrirani i zastrašeni te traže od sindikata reakciju i zaštitu.

Sindikat naglašava da su piloti sa Boeinga 737 nepotrebno dugo bili na čekanju po izbacivanju aviona iz flote i da je to poremetilo kako operacije kao i godišnje odmore ostalih pilota. Sindikati tvrde da avioni Air Serbie imaju manje od 5 posada po avionu, što je neprihvatljivo i protivno standarda struke. Zbog evidentnog manjka pilota istima se šalju poruke da ih se moli da odrade dodatne letove u prekovremenim satima jer će u protivnom letovi biti otkazani, pa im se isto stavlja na savjest. Sindikati također smatraju da je direktor kriv što se na jednu od najjatraktivnijih pozicija u pilotskom managementu javio samo jedan kandidat, pa nisu imali među kime birati. Piloti su frustrirani što im je zarada smanjena za dodatnih 15%.

Sindikat je frustriran i činjenicom da mjesec i pola prije sezone kompanija nije znala hoće li uzeti jedan, dva, tri ili četiri aviona iz ACMI kompanija. Sindikat smatra da je ovo rezultat nepostojanja strategije kompanije i čiste improvizacije.

Na koncu Sindikati su konačno 1.7. nakon mjesec dana od poziva za sastanak pozvani kod izvršnog direktora. Tamo su iznijeli svoje problema i traže hitno očitovanje managementa. Ovaj dopis sindikata daje potpuno drugačiju sliku na Air Serbiju. On ozbiljno negira pozitivnu sliku koju kompanija nastoji prezentirati u javnosti. A dopis i objašnjava zašto Air Serbia ima daleko više kašnjenja i otkazivanja letova nego druge kompanije u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Wizz Air će od 1.11.2022. obnoviti 2 sedmična polaska između Sarajeva i Stockholma Skavste. Letovi će se operirati utorkom i subotom. Logičan potez WizzAira, s obzirom na to da će 5.11.2022. njegova direktna konkurencija, Norwegian, prekinuti svoju sezonsku liniju između Arlande i Sarajeva. Podsjetimo, Wizz ovo ljeto operira letove između Skavste za Banja Luku i Tuzlu, pa je Sarajevo ostalo izuzetak.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo), foto: Wizz Air

Eurowings će smanjiti letova iz Rijeke za Cologne sa 3 na 2 tjedna leta, te iz Rijeke za Dusseldorf također sa 3 na 2 tjedna leta. U dijelu VII. mjeseca kompanije će smanjiti letove na liniji Rijeka-Stuttgart sa 2 na 1 let tjedno.

Kompanija planira smanjiti broj letova na liniji Sarajevo-Cologne sa 3 na 2 tjedna leta. Kompanija će ukinuti letova na liniji Dubrovnik-Cologne.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

U 2022. Slovenija će financirati 10 aviokompanija: Lufthansu, Swiss, Brussels, flydubai, Air Serbiu, Air Montenegro, Turkish, easyJet, Wizz Air i LOT. Interesantno je da na popisu nema Air France-a. Za ovu nakanu Slovnija će izvojiti 1.825.496 EUR. Ogroman novac. Za manje novaca Zadar ima 46 linija i 120 tjednih letova. Neusporedivo više nego ima Ljubljana.

Ovo financiranje linija koje su se već ostvarile je istinski nonsens i nikako nije motivirajuće za prijevoznike. Ljubljana hitno mora promijeniti način financiranja prijevoznika tako da novac plaća kompanijama koje najave linije unaprijed i potom ih ostvare. Za ovoliki iznos Ljubljana mora dobiti bitno više linija i frekvencija nego ih trenutno ima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: flydubai

Air Serbia već dva vikenda otkazuje letove za London Heathrow radi problema koje na aerodromu ima. Stoga je kompanija odlučila od 9.7. cijelog VII. mjeseca otkazati popodnevne letove subotom i nedjeljom.

Na nedjeljnom letu Air Serbia je putnike puštala samo sa ručnom prtljagom prema Londonu, a let u povratku bio je prazan, bez putnika. Ovo je nonsens u kojem kompanija mora odraditi let da bi zadržala djedovska prava, a istovremeno joj aerodrom ne može osigurati opskrbu avionom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aerodrom Lučko je zatvoren do 31.8. u vrijeme kada je inače imao najveći broj operacija. Aerodrom je zatvoren zbog nesposobnosti operatera Aerokluba Zagreb da rukovodi aerodromom. Aeroklub Zagreb je poznat po brojnim svađama sa korisnicima aerodroma. Stoga su brojne škole letenja, panoramski letači, avio taxiji, sportski avioni, jedrilice i padobranci, kao i Fakultet prometnih znanosti morali potražiti utočište negdje drugdje. Alternative su obližnji aerodromi Varaždin, Pisarovina i Zvekovac (Dubrava).

Sa aerodroma i dalje mogu letjeti policija (Ministarstvo unutarnjih poslova) i Hrvatska vojska. Svi ostali avioni mogu samo poletjeti da prebace avione na druge aerodrome i za isto moraju tražiti posebne dozvole Ministarstva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Aerodrom Lučko)

Hrvatska na početku protupožarne sezone ima samo 6 od 12 aviona koliko ih ima u floti i to tri Air Tractora i tri Canadaira CL-415. Ostali avioni su na popravku u Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC). ZTC tvrdi da nisu krivi za takvo stanje jer im je proizvođač aviona poslao pogrešne procedure za popravak, pa su morali popravke raditi ponovo, te su izgubili puno vremena. A i na četiri aviona su imali C-check gdje je ustanovljeno da avioni imaju daleko više teških oštećenja i zato su morali na njima odraditi bitno više radnih sati. Kompanija sa aviona 811 skida dijelova kako bi napravila ostale aviona operativnima.

Izgovori, izgovori, izgovori. Na presici ZTC-a nisu rekli ni jednu jedinu riječ o tome kako im je velik broj mehaničara otišao i kako imaju ekstreman manjak mehaničara. A samim time nema tko na vrijeme šerafiti avione. A Hrvatska će se braniti sa samo 50% aviona. Prestrašno! Jedan Canadiar i jedan Air Tractor bi trebali napustiti ZTC u idućim danima, pa bi Hrvatska do sredine VII. mjeseca mogla imati 8 aviona u protupožarnoj floti. Svi avion biti će servisirani do XI. mjeseca, osim ako ne „iskrsnu“ još neki problemi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: HRZ

Zračna luka Pula je povećala broj vožnji koji sama organizira na relaciji Zračna luka Pula-Autobusni kolodvor Pula. Cijena karte u jednom smjeru je 30 kn (4 EUR). Autobus u načelu ima 7-8 dnevnih vožnji, no neke dane ima i po samo 5 vožnji, a neke i više. Najviše vožnji ima subotom, kada prometuje čak 10 vožnji prema gradu i 11 vožnji prema Zračnoj luci. Prema zračnoj luci autobusi subotom prometuju u 5:00, 7:00, 8:00, 9:00, 11:00, 12:30, 14:00, 16:00, 18:00, 19:00 i 20:00 sati. Posljednji autobus iz ZL Pule prema gradu ide u 23:30.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Pula

U četvrtak je u Zadru bilo prilično kaotično. Kasnilo je čak 9 od 24 leta (37,5%) i to preko sat vremena. Rim je kasnio nevjerojatnih 13 sati i 10 minuta. Čak 4 leta su kasnila preko 3 sata:

 • 13:10 Rim, Ryanair
 • 5:35 Wroclaw, Ryanair
 • 4:50 London Stansted, Ryanair
 • 3:05 Prag, Ryanair
 • 2:35 Bari, Ryanair
 • 1:50 Eindhoven, Ryanair
 • 1:35 Charleroi, Ryanair
 • 1:30 Bologna, Ryanair
 • 1:00 Beč, Austrian

U petak je stanje bilo nešto bolje, no ipak je pet letova kasnilo više od sat vremena, svi Ryanaira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerdrom Zadar

Aerodrom Portorož je dobio novog direktora, Bernarda Majheniča, koji je 25 godina u sektoru transporta i logistike. Bivši direktor Robert Kranjc, napušta kompaniju nakon što ju je vodio 14 godina. Prošle godine Portorož je imao 27.517 putnika i 14.730 operacija. Kako je Portorož 2019. imao 28.881 putnika prošlogodišnji rezultat je vrlo zavidnih 95,3%. S5

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Portorož

Nove linije u VII. mjesecu iz regije su:

 • Solun-Dubrovnik, Aegean 1.7.
 • Saarbrucken-Priština, Trade Air 2.7.
 • Zielena Gora-Rijeka, LOT 3.7.
 • London Luton-Dubrovnik, Wizz Air 4.7.
 • Zagreb-Krf, Ryanair 5.7.
 • Rzeszow-Rijeka, LOT 5.7.
 • Oslo-Tivat, SAS 7.7.
 • Montpellier-Split, Transavia 9.7.
 • Bratislava-Brač, SkyAlps, 9.7.
 • Nantes-Split, Transavia 10.7.
 • Stockholm Arlanda-Tivat, SAS 12.7.
 • Podgorica-Riyadh, Air Montenegro 18.7.
 • Sharm El Skeikh-Priština, Air Cairo 19.7.
 • Podgorica-Cairo, Air Montenegro 19.7.
 • Catania-Mostar, Electra 22.7.
 • Bergamo-Brač, Sky Alps 30.7.
 • Mostar-Palermo, Croatia Airlines 30.7.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

LOT je objavio i treću liniju za Rijeku, iz Rzeszowa od 5.7. Linija će se operirati jednom tjedno svakog utorka do 6.9. sa Dash 8-400. LOT za Rijeku leti Varšavu i Zielenu Goru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

SkyAlps je odlučio otkazati letove za Maribor. Kompanija je trebala od 30.6. letjeti za Bolzano, Napulj i Pizu. Kompanija ove godine neće obavljati ove letove. Sa aerodroma Maribor su nam izjavili da ne žele komentirati ovo otkazivanje i da mogu samo reći „šteta“. Kompanija je planirala iduće godine otvoriti i još više linija i letova, a što se sada vrlo vjerojatno neće desiti.

Ovo je još jedna kompanija koja je pokušala sa Mariborom i nije uspjela. Iskreno, jedina budućnost za aerodrom je LCC. Kako je Zagreb privukao Ryanair ostaje samo opcija da se privuče Wizz Air u Maribor koji bi tada preuzeo putnike Ljubljane, Zagreba i Graza.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SkyAlps

Sarajevo je još jednom reagiralo brzo i kvalitetno. Nakon što je aerodrom ustanovio da putnici zlorabe kraća besplatna zadržavanja kod terminala i isto ukinuo, u samo par dana je uveo Kiss & Fly zonu. Zona se nalazi pod novom nastrešnicom ispred Terminala B (prva lijeva traka) odmah uz traku za taxi vozila.

U Kiss & Fly zoni dozvoljeno je kratko i besplatno zadržavanje do najviše 3 minute od momenta ulaska u traku. Vozila ne smiju biti ostavljena bez nadzora. Ovu zonu mogu koristiti vlasnici privatnih vozila i taxi vozila koja dolaze sa drugih lokacija. Sarajevo za sada nema opciju rampi koje kontroliraju ovu zonu kod ulaza i izlaza, pa će vjerojatno zonu kontrolirati radnici osiguranja aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Aerodrom Ljubljana je u II. mjesecu otvorio prolaz između starog i novog terminala. Istovremeno su se krenuli obnavljati dijelovi starog terminala. Ovim prolazom sada oba prostora funkcioniraju kao jedan, a kroz koridor se sada vrši transfer putnika za non-Schengen države.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Zamaaero je danas bila na sastanku i ručku u ZL Osijek, a na inicijativu same ZL Osijek. Na sastanku je bio g. Ivan Kos, direktor ZL Osijek, te dva rukovodioca aerodroma. U Osijeku smo dogovorili buduću suradnju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Air Serbia i Turkish su u Dohi (na 78. skupštini IATA-e) potpisali Memorandum o razumijevanju. Kompanije planiraju povećati komercijalnu suradnju, zajednička ulaganja, poboljšanje kvalitete usluga, povećati ponudu i benefite za putnike.

Air Serbia je povećala broj letova sa 7 na 10 tjedno na liniji Beograd-Istanbul, dok je Turkish najavio letove sa širokotrupcima na istoj liniji dva puta tjedno. Kompanije sada imaju 31 let za Istanbul iz Beograda, po dva leta iz Kraljeva i Niša, te tri leta iz Beograda za Ankaru. Ukupno 38 tjednih letova. Ozbiljna brojka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

TAP Portugal povećava broj letova na liniji Zagreb-Lisabon od 2.7. sa tri na četiri tjedno. Letovi će biti svake srijede, petka, subote i nedjelje. TAP Portugal će liniju operirati sa Airbusevima A320 i A319, te Embraerom E190.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Lufthansa će smanjiti broj letova iz Minehna za Beograd sa 21 na samo 13 tjedno. Istovremeno kompanija smanjuje broj letova iz Minhena za Zagreb sa 7 na 6 tjedno, ali samo dio VII. mjeseca, ostatak će i dalje letjeti 7 letova. Za sada kompanija planira povećati broj letova u VIII. mjesecu no to ćemo tek vidjeti. Lufthansa će otkazati 3000 letova zbog nedostatka posada.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Direktor Aerodroma Tuzla je objavio da mu je plan da Ryanair otvori bazu u Tuzli. Kompanija je trenutno najavila dvije linije sa četiri tjedna polaska (Memmingen i Stockholm), no jasno je da će broj letova povećati. Plan zračne luke za baziranjem aviona Ryanaira je jasan i pozitivan i nije nerealan, no to se neće desiti vrlo brzo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Zamaero je prošlog petka imao 20.312 posjeta, u ponedjeljak je imao 24.762 posjeta, a u utorak 20.061 posjet. Već dugo nismo imali preko 20.000 posjeta, a u posljednjih tjedan dana smo imali čak tri puta.

U zadnjih 7 dana imali smo 132.475 posjeta, u zadnjih mjesec dana 478.004 posjeta, a u zadnjih godinu dana 4,9 milijuna posjeta. Portal je u prošlom mjesecu imao 19% više posjeta nego u prethodnom mjesecu.

Najaktivniji postovi su:

 1. 235 komentara Zašto se iz Zagreba ne leti za Berlin, 23.6.
 2. 234 Air Serbia i opet veliki broj kašnjenja, 27.6.
 3. 173 Zrakoplovna posljedice Rusko-Ukrajinskog rata, 28.6. (još aktivan)
 4. 154 Aerodrom Beograd poplavljen, 26.6.
 5. 115 Croatijin avion ima rupu u trupu, 24.6.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Dirketorica Air Montenegra Dragana Frantov Nikolić je izjavila da očekuje da Vlada Crne Gore raspiše PSO. Ona je pritom izjavila da samo na ovaj način crnogorska aviokompanija može u pravom smislu da se dalje razvija i doprinosi privredi, državi i svim njenim građanima. Ona kaže da je ovakav projekt potrebna jasna vizija, dugoročan plan i temeljan pristup svih.

I sada dolazimo do dva osnovna problema. Pri je da Air Montenegro ne vidi mogućnost egzistencije bez ozbiljne pomoći države. Kako to, pa tvrdilo se da će kompanija biti profitabilna bez pomoći države. A drugi problem je da Air Montenegro apriorno predumijeva da će upravo oni dobiti PSO. Hm, hm, hm… to je jako protivno pravilima EU, te isto i te kako baca sumnju da je budući PSO već unaprijed dogovoren i da će biti dizajniran za Air Montenegro i zapravo biti upucavanje novaca Crne Gore u nacionalnu kompaniju. Već viđeno u regiji? O daaaa!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air Serbia će povećati broj letova na liniji Beograd-Istanbul. Od 12.7. kompanija povećava broj letova sa 7 na 10 tjedno, uvođenjem noćnog leta utorkom i subotom, a od 21.7. i četvrtkom. Kako je Turkish nedavno povećao broj letova sa 14 na 21 tjedno, ovima će obije kompanije u code-share imati čak 31 tjedni let. Ogromna brojka. Linija iz Beograda kreće u 00:40, dolazi u Istanbul u 03:20, te se vraća u 5:00 i dolazi u Beograd u 5:40.

 

Tek treba vidjeti što će Turkish dobiti kao protuuslugu za ovo povećanje. Naveliko se priča da će Turkish otvoriti redovnu liniju Antalya-Beograd, što bi bila treća linija kompanije prema Beogradu (uz Istanbul Turkisha i Ankaru Anadolujeta).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.