Novosti iz regije

LOT će sezonsku liniju Varšava-Podgorica produžiti na zimu. LOT će letjeti tri leta tjedno (ponedjeljak, četvrtak, subota) do 14.1. Nakon toga letova neće biti do 24.2. kada se ponovo operiraju tri puta tjedno. Kompanija će letjeti sa Embaerom E170 i E175, no 23.3. će letjeti sa E190.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto:  Alen Šćuric

Eurowings je potpisao code-share na liniji Prag-Split sa Smartwingsom. I sad se i te kako treba pitati koko je moguće da Eurowings ima code-share sa Samrtwingsom za Split, a nema sa Croatiom Airlines koja je blizak partner i član iste alijansa kao Eurowingsov vlasnik Lufthansa.

Eurowings leti za Hrvatsku čak 84 tjedna leta (12 dnevno) i svakako bi bilo bitno za Croatiu da na ovim letovima ima code-share i poveća si svoj broj putnik za Njemačku, tržište na kojem je najviše putnika iz Hrvatske. Konačno, to bi značilo i daleko više putnika koji bi se konektirali preko Zagreba na letove Eurowingsa poglavito zimi. Naprosto je nevjerojatno da ovaj code-share ne postoji. Eurowings ima code-share sa Austrianom, Brusselsom, Lufthansom, Smartwingsom, TUI-em, Voloteom, Air Canadom, ANA-om, Singaporeom i Unitedom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Temeljem zamaData Air Cairo u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove iz Hurghade za:

 • Beograd 5 letova tjedno
 • Sarajevo 3 leta
 • Banja Luku 2 leta
 • Skopje 1 let tjedno

To znači da Air Cairo ima 11 tjednih letova (prosječno 1,6 dnevno) na 4 linije. Za Ljubljanu ne leti Air Cairo nego FlyEgipt iz Hurghade i Sharm el Sheikh.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Air Cairo

Maribor je u VIII. mjesecu imao 527 putnika (569 u VIII/2022). Ovo je 58,2% putnika iz 2019. (906). Aerodrom je imao 1402 operacije (1228 u VIII/2022) i nije imao carga. Od početka godine Maribor je imao 3340 putnika i 25,7 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Zagreb je godinama imao letova za Antalyu. Što je i logično. Ogroman resort, putnika i te kako ima. No, ove godine tih letova nije bilo, pa su potencijalni putnici ili osuđeni na letove sa Turkishem preko Istanbula ili na letove iz Ljubljane, Budimpešte, Beča, Graza, Sarajeva, Banja Luke ili Beograda. Zašto je to tako? Bojim se da je kao i u slučaju sa Luxairom, airBlaticom i drugim propustima Zagreba i ovdje stvar samo lošeg rada managementa koji si nije dao truda naći prijevoznika, dogovoriti deal sa turoperatorima i pogurati ovu liniju. Nakon tolikih godina, eto Zagreb nema ovih letova iako druge zračne luke i te kako imaju, a Priština i Beograd imaju i preko 20 tjednih letova za Antalyu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Freebird

Qatar će ipak zadržati ljetni broj frekvencija za Zagreb i zimi, tj. letjet će 10 tjednih letova za Zagreb ove zime, sve sa Airbusom A320 (svaki dan jedan, dva leta utorkom četvrtkom i nedjeljom). U Zagrebu avion stoji oko dva i pol sata. Prošle zime kompanija je letjela tri do četiri leta tjedno, izuzev tijekom svjetskog nogometnog prvenstva kada je letjela sedam tjednih letova, dobar dio sa širokotrupcima.

Ovo su jako dobre vijesti i moglo bi se desiti da već idućeg ljeta kompanija vrati 14 tjednih letova u Zagreb, frekvenciju koju je letjela do 2019. Ovo je i najveći broj letova koje Qatar ima u regiji. Idući po broju letova je Beograd gdje leti 7 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

Srpska košarkaška reprezentacija se vraća sa Svjetskog prvenstva u košarci gdje je osvojila srebrnu medalju. Stoga je po njih u Manilu poslat avion Air Serbie YU-ARC (Pupin). Ovo je drugi najdužih let Air Serbie (najduži je bio repatrijacijski let za Los Angeles) i trajao je 13:51 sati. Avion je trebao sletjeti danas u 22:14 no sletio je u 23:43 sata. Obzirom da je avion poslan u Manilu umjesto njega je za redovnu liniju prema New Yorku (JU500) korišten je A330-300 Wamosa, koji je posto već stalni gost u Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Temeljem zamaData Finnair u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove iz Helsinkija za:

 • Dubrovnik 7 letova tjedno
 • Split 4 leta
 • Ljubljanu 4 leta
 • Zagreb 2 leta

To znači da Finnair ima 17 tjednih letova (prosječno 2,4 dnevno) na 4 linije.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Finnair

Aerodrom Tivat je u VIII. mjesecu ostvario 175.207 putnika (142.944 u VIII/2022). Ovo je tek 59,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (292.748). Aerodrom je ostvario 1988 operacija (1843 u VIII/2022 i 2782 u VIII/2019). Tivat je imao i 1,2 tone carga (1,6 tona u VIII/2022 i 3,1 tonu u VIII/2019). Od početka godine Tivat je ostvario 627.387 putnika.

Aerodromi Crne Gore su u prvih osam mjeseci ostvarili 1.752.657 putnika (1.302.303 u 2022), što je 92,7% putnika iz istog razdoblja 2019. (1.890.732).

autor:  Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tivat

Ministar komunikacije i prometa BiH Edin Forto održao je press konferenciju, a nakon sastanka sa rukovodstvima aerodroma BiH i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA). Forto je naglasio da su pojedine kompanije otišle iz BiH (misli na Wizz Air i Ryanair) i da su odlučili reagirati. Forto je istim odlučio predložiti Vijeću ministara BiH da ukidanje takse za odlazeće putnike u 2024. godini i Direkcija će se odreći te naknade. Govorimo o iznosu od oko 1,8 milijun EUR. Forto je izjavio da se nada da će se i 2025. ova taksa ukinuti.

I tu se postavljaju dva važna pitanja. Prvo je što je BiH čekala da ukine ove takse? Sada je puno prekasno, i Wizz Air je zatvorio baze u Sarajevu i Tuzli, Ryanair je potpuno otišao iz Tuzle, obije kompanije režu u Banja Luci, Wizz Air je najavio letove iz Mostara no od toga odustao. Ovo se trebalo donijeti na vrijeme, sada više smisla nema, jednostavno takva odluka neće vratiti kompanije.

Drugo pitanje je zašto samo 2024? Zar netko stvarno misli da će kompanije biti motivirane ukidanjem taksi na godinu dana i da će se zato vratiti? Ako se ne ukine taksa na pet godina, ili minimalno na tri ni jedna kompanija neće razmatrati povratak. To je notorni nonsens, i nepotrebna glupost, poglavito ako se razmišlja o nastavku ukidanja 2025. To je trebalo donijeti odmah na tri ili još bolje pet godina. Dva neopravdana nonsensa i potez koji ništa neće promijeniti u BiH. Šteta je nastala, a ovakvi potezi nemaju puno smisla.

Forto je izjavio da aerodromi zauzvrat moraju izvršiti certifikaciju, što još nisu napravili. Forto je izjavio da smatra da aerodrome treba dati u koncesiju, no da o istom treba jako dobro razmisliti i da je to pitanje za vlasnike. Evo ga, krenulo je. Direktor Aerodroma Sarajevo je rekao da aerodrom treba dodatne kapacitete i ako ih ne može ostvariti BiH onda je koncesija nužnost. No, on je istakao loše primjere koncesije u Zagrebu i Beogradu i dobar primjer državnog upravljanja aerodroma u Splitu i Dubrovniku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Tuzla

Ryanair je dodatno povećao broj letova ove zime za Zagreb. Tako će kompanija letjeti iz Zagreba za:

 • Basel 3 tjedna leta
 • Beauvais 3 leta
 • Bergamo 4 leta
 • Charleroi 4 leta
 • Dublin 4 leta
 • Eindhoven 2 leta
 • Hahn 2 leta
 • Gothenburg 3 leta
 • Karlsruhe 2 leta
 • Lanzarote 1 let
 • London 7 letova
 • Malagu 4 leta
 • Maltu 4 leta
 • Memmingen 2 leta
 • Napulj 2 leta
 • Oslo 2 leta
 • Paphos 2 leta
 • Rim 2 leta
 • Weeze 2 leta

Zagreb će stoga imati 55 letova tjedno Ryanaira tijekom zime, te 62 leta oko Nove godine. Ovo znači da će ove godine MZL Zagreb imati samo 1 leta manje nego prošle godine, no kada ukalkuliramo više letova u prvom tjednu XI. mjeseca na nekim linijama, te 8 letova tjedno više oko Nove godine, Zagreb će imati ukupno više letova nego prošle godine, te će imati veći kapacitet.

Obzirom da i niz drugih kompanija povećava frekvencije u Zagrebu (Lufthansa, Austrian, Turkish, Air Serbia, Qatar, flydubai, Aegean, KLM, Croatia), ovo neće biti loša zima za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Zračna luka Zadar je proslavila milijuntog putnika. Milijunti putnik je ove godine ostvaren gotovo mjesec dana ranije nego prošle godine. Zadar se nada ove godine dostići 1,25 milijuna putnika. Milijunti putnik je bio gospodin Ivan Kevrić, koji je doputovao Ryanairom iz Memmingena. G. Kevrić je dobio dvije povratne karte iz Zadra prema nekoj od 70-tak destinacija. Nagradu je uručio direktor ZL Zadar g. Josip Klišmanić.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Temeljem zamaData Condor u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Split iz Dusseldorfa 4 leta, Frankfurta 3 leta, Minhen 1 let tjedno,
 • Prištinu iz Dusseldorfa 3 leta, Minhena 1 let
 • Rijeku iz Frankfurta 1 let tjedno

To znači da Condor ima 13 tjednih letova (prosječno 1,9 dnevno) na 6 linija i 3 destinacije u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

Aerodrom Ohrid je u VIII. mjesecu imao 40.285 putnika. Ovo je tek 902 putnika više od istog mjeseca 2022. (39.383). Isto je samo 68,4% putnika iz istog mjeseca 2019. (58.895). Ohrid je imao 294 operacije (309 u VIII/2022) i nije imao carga. Aerodrom je od početka godine ostvario 186.692 putnika i nije imao carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ohrid

I sedmi ATR 72-600 Air Serbie (YU-ASD) je konačno stigao u Beograd. Avion je star 9,3 godine i letio je za Air Lingus regional. Avion u kabini ima 72 sjedala. U promet će ući za par dana. Avion je trebao stići u VIII. mjesecu i kasnio je.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Međunarodna zračna luka Zagreb sudjeluju u projektu PRETORIJAN sa još 22 partnera iz 7 zemalja. Projekt se financira sa 9 milijuna EUR novaca Europske Unije. PRETORIJAN je skup alata koji povećavaju sigurnost i otpornost europskih kritičnih infrastruktura te olakšava koordiniranu zaštitu od kombiniranih fizičkih i kibernetičkih prijetnji. Projekt ima četiri proizvoda protiv sigurnosnih napada: Sustav svjesnosti o kibernetičkoj situaciji, Sustav svjesnosti o fizičkoj situaciji, Hibridni sustav svjesnosti o situaciji i Koordinirani odgovor.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Na Aerodromu Sarajevo je otvorena nova apoteka Ak Medical. Apoteka nudi vrlo širolik asortiman i moderno je opremljena. Osim lijekova apoteka nudi i preparativnu kozmetiku, dijetetske dodatke prehani i visokokvalitetne biljne ljekovite proizvode.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Zračna luka Dubrovnik je dobila trake za slijepe i slabovidne osobe koja se sada mogu nesmetano kretati po samoj zračnoj luci.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Zračna luka Zagreb je u VIII. mjesecu ostvarila 383.618 putnika (348.381 u VIII/2022). Ovo je 102,0% iz istog mjeseca 2019. (376.026). Zagreb je u VIII. mjesecu imao 4239 operacija (3891 u VIII/2022), te MTOW od 115.456 (106.337 u VIII/2022). Aerodrom je ostvario 830 tona carga (822 u VIII/2022). Od početka godine Zagreb je ostvario 2.446.623 putnika, 768.231 MTOW, 30.021 operacija i 7140 tona carga.

Split je po prvi puta prešao Zagreb tek u VIII. mjesecu i bježi mu za samo 50.716 putnika. Ovo jasno pokazuje da će Zagreb ove godine imati bitno više putnika od Splita do kraja godine. Zagreb ima i bitno više putnika od Prištine, dočim je učvrstio 2. poziciju u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

 

Putnici Aerodroma Tuzla su se bunili na suvenire u suvenirnici „Tango Zulu“ na aerodromu jer vrijeđaju i izazivaju nelagodu kod putnika i prolaznika. Aerodrom je o istome saznao od medija. Sporni suveniri na koje su se putnici bunili su mirisi sa oznakama Republike Srbije, Republike Hrvatske, te Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Putnici smatraju da u Tuzli mogu biti samo mirisi sa bojama BiH i sa ljiljanima, ali ne oni iz Srbije, Hrvatske ili Herceg-Bosne. Uzgred spomenuti grb Herceg-Bosne je službeni grb sa zastave Zapadnohercegovačkog kantona i Hercegbosanskog kantona (županije) koji su dio BiH.

Kako god, uprava je naložila vlasniku da odmah makne sporne predmete te ih ne može držati u suvenirnici. Aerodrom Tuzla naglašava da nije imao nikakve veze sa spomenutim suvenirima, no ipak se ispričava putnicima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Portorož je nabavio novi tug za vuču aviona TowFLEXX TF5. Tug je dizajniran za operacije i manevre u uskom i malom prostoru, što svakako jest hangar za aviona u Portorožu. Tug se operira daljinskim kontrolama.

autor: Alen Šćruic, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Portorož

Zrakoplovu A321neo registracije D-AIEO, njemačke Lufhanse je na letu iz Tel Aviva prema Frankfurtu otkazao desni motor, tj. došlo je do curenja motorskog ulja zbog čega ga je posada morala ugasiti te divertirati u Zagreb. Na Zagrebačkoj zračnoj luci su zrakoplov dočekale žurne službe u pripravnosti. Po putnike je poslan zamjenski zrakoplov, a pokvareni zrakoplov je popravljen u hangaru Croatia Airlines tehnike te je nakon par dana preletio u Frankfurt.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Lufthansa

Već smo pisali da je Turkish Airline najavio 5 tjednih letova na liniji Tivat-Istanbul, no od ove zime povećava i liniju Istanbul-Podgorica. Kompanija je tijekom ljeta letjela 14 tjednih letova na liniji, a zamaData pokazuje da je prošle zime operirala 12 tjednih letova. No, od 29.10. Turkish će na liniji Istanbul-Podgorica operirati 18 tjednih letova i to svaki dan dva, a ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom po tri leta. Turkish će iz Podgorice tim danima imati letove u 8:55, 14:25, 20:25, a iz Istanbula u 8:20, 13:50 i 19:45. Air Montenegro će na istoj liniji operirati tek dva puta tjedno.

Ovo znači da će ove zime između Istanbula i Crne Gore Turkish letjeti 23 tjedna leta (3,3 dnevno), a Air Montenegro njih tek 6, čak 4 puta manje. Ovo je definitivno atak Turkisha na Air Montenegro. Kada je Air Montenegro krenuo sa letovima rekao sam da Turkish nikada ne pušta da mu manje kompanije preuzimaju tržište i da udari moćno i jako. I eto upravo se to ove zime dešava.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish Airlines

Klix.ba renomirani i najveći portal iz BiH (15 milijuna posjeta) je objavio veliki intervju sa našim analitičarem Alenom Šćuricem vezano uz koncesije aerodroma u BiH. Članak već ima preko 200 komentara. Članak se može pročitati na slijedećem linku:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/strucnjak-za-zrakoplovstvo-alen-scuric-koncesije-za-bh-aerodrome-su-gotova-stvar-sarajevo-je-meta/230906038

Vezano uz tu temu Šćuric je dao intervju i Federalnoj televiziji BiH, ali i velikom broju manjih medija.

autorica: Suzana Proroković, djelatnica (Nin), foto: Klix.ba

Temeljem zamaData Enter u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Prištinu iz Basela 14 letova, Minhena 3 leta, Stuttgarta 3 leta, Verone 1 let,
 • Podgoricu iz Poznana 1 let, Varšavu 1 let
 • Dubrovnik iz Katowica 1 let tjedno

To znači da Enter ima 24 tjednih letova (prosječno 3,4 dnevno) na 6 linija i 3 destinacije. Prošlih godina Enter je letio i za Split, Zadar i Skopje.

autor: Mladen Radić dospisnik (Osijek), foto: Enter

Banja Luka je u VIII. mjesecu imala 53.248 putnika (43.441 u VIII/2022). Ovo je nevjerojatnih 355,6% putnika iz istog mjeseca 2019. (14.976). Banja Luka ponovo ima više putnika od Niša, te je u sedam od osam mjeseci ove godine imala više putnika. Aerodrom je imao 524 operacije (440 u VIII/2022). Banja luka gotovo da nije imala carga tj. imala je tek 16 kg (0,1 tona u VIII/2022).  Od početka godine Banja Luka je ostvarila 335.014 putnika i 1,2 tonu carga (75 pošiljki).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Sada kada sezona ide kraju i kada će se operacije u Air Serbiji konačno normalizirati radi smanjenog broja chartera, ali i drugih letova, pa i putnika bio bi red da se Jiri Marek, CEO Air Serbie ispriča putnicima za sva otkazivanja i abnormalna kašnjenja. Kompanija je uprskala sa premalim brojem aviona i posada, kompanija je uprskala sa pogrešnim hendlerom, kompanija ima putra na glavi sa tisućama kofera koji nisu bili isporučeni (dio krivice je i njihov) i bio bi red da se ispriča. To neće puno pomoći putnicima koji su ostali bez leta, posla, jednog dana godišnjeg odmora, bez svoje prtljage… ali je red i minimum korporativne komunikacije. Iskreno, krajnje je neprihvatljivo, pa čak i prepotentno da Mark to nije napravio do sada.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Turkish Airlines će produžiti sezonsku liniju Istanbul-Tivat i na zimu, tj. linija će postati cjelogodišnja. Turkish će na ovoj liniji imati čak 5 letova tjedno (svaki dan osim utorka i četvrtka) i to sa Boeingom 737-800. Air Montenegro će letjeti na liniji Tivat-Istanbul četiri puta tjedno. Turkish već leti cjelogodišnju liniju za Podgoricu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Amelia u ovom momentu leti iz Brivea za Ajaccio, Nicu i Paris Orly, te iz Paris Orlya za Rodez, kao i iz Amsterdama za Strabourg. Kompanija još mjesec dana leti i letove u Francuskoj Polineziji, te sa A319 leti za Transaviu i Air France. Operacije u Africi za Congo više ne lete, ali i dalje lete na Mayotte.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Temeljem zamaData Aer Lingus u regiji (promatrani period 31.7. do 6.8.) ima letove za:

 • Dubrovnik iz Corka 2 leta i iz Dublina 7 letova tjedno
 • Split iz Dublina 3 leta tjedno

To znači da Aer Lingus ima 12 tjednih letova (prosječno 1,7 dnevno) na 3 linije i 2 destinacije u regiji.

autor: Mladen Radić, dospisnik (Osijek), foto: Aer Lingus

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Seoul, T’Way od 18.5.
 • Stockholm, Croatia od 20.5.
 • Berlin, Croatia od 21.5.
 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Katowice, Ryanair od 17.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.
 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Bari, SkyAlps od 2.5.
 • Rim, SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.