Novosti iz regije

Adria Tehnika trenutno u hangarima ima jedan A320 od Swissa, jedan A319 od easyJeta, jedan A319 od Voloteje, 2 Brusselsova aviona i to jedan A319 i jedan A320 koji je od Eurowingsa ali leti za Brussels, dok se vani pod improviziranim šatorom radi A321 Thomas Cooka i Volotejin A319. To znači da u ovom momentu Adria Tehnika ima 7 aviona na servisu.

autor: Aleš Breznar, suradnik (Ljubljana), foto: Aleš Breznar

U MZL Zagreb otvorne izložba fotografija „Zagreb voli zeleno“. Izložba je otvorena u suradnji sa Turističkom zajednicom Zagreba, a produkt je skupine autora, poznatih fotografa. Odabranih 26 fotografija prikazuju zagrebačke zelene oaze i njegove prirodne ljepote, koje su izložene u prostoru za podizanje prtljage. U projektu je postavljena i maketa projekta „Mali Zagreb“, koje su postavljene i diljem grada. „Naime, Zagreb je 75,1% zelen, zelene površine prekrivaju većinu grada, ima 10 milijuna četvornih metara uređenih travnjaka i cvjetnjaka, 200 kilometara održavanih drvoreda i 130 tisuća različitih stabala“, izjavila je direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Josip Škof (MZL Zagreb)

Kao što su neki već otkrili ovaj članak je prvotravanjska šala. Nažalost, stari terminal Zračne luke Zagreb je i dalje samo i isljučivo hotel za štakore!

 

Zračna luka Zagreb je krenula sa radovima na pretvaranju starog terminala u cargo terminal. Terminal će imati 8.200 četvornih metara, te utovarnu rampu kako prema zapadnoj (staroj) stajanci, tako i prema staroj autobusnoj platformi (sada se tamo parkiraju autobusi Croatie Airlines). Glavni utovarni dio biti će na bivšem dolaznom gateu međunarodne zone, no manje utovarne rampe terminal će imati i na bivšoj staklenoj stijeni međunarodnih odlazaka, te domaćih odlazaka. Novi cargo terminal će imati i rashladnu komoru od čak 540 četvornih metara koja će se moći hladiti na -20 stupnjeva celzijusovih, kao i posebno skladište za farmaceutske proizvode od 250 četvornih metara. Cargo terminal će imati najsuvremeniju opremu, pa i novi rengenski skener, kompjutersko praćenje robe i vrhunsku tehnologiju selektiranja robe unutar skladišta.

Radovi na novom cargo terminalu koštaju ukupno 45 milijuna EUR. Radovi će biti dogotovljeni do XI. mjeseca ove godine. U prostoru iznad domaćih odlazaka (bivši restoran, business loža i VIP loža) proširit će se uredski prostor uprave MZL Zagreb.

Zagreb planira sa novim terminalom povećati cargo promet sa 12.000 tona godišnje na čak 35.000 tona u roku od dvije godine od otvaranja novog terminala. Zbog toga je dogovorio otvaranje baze FedExa u Zagrebu od XII. mjeseca ove godine, a koji će imati linije prema široj regiji: Beogradu, Sarajevu, Skopju, Podgorici, Tirani, Ateni, Sofiji, Bukureštu, Budimpešti, Bratislavi i Kijevu, te svakodnevno prema Parizu, Liegeu, Cologneu i Milan Malpensi, pet puta tjedno prema Memphisu u SAD-u i tri puta tjedno prema Dubaiu. Uz to linije će otvoriti i cargo specijalist ASL prema Dublinu i Liegeu. DHL će povećati kapacitete i za Zagreb letjeti sa Boeingom 767-300ERF svaki dan za Leipzig, a otvorit će i još jednu liniju koja će operirati četiri puta tjedno za East Midlands. U finalizaciji pregovora je i otvaranje linije Amazona koji je sa Hrvatskom poštom dogovorio distribuciju pošiljaka prema regiji (Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo, Slovenija, Crna Gora i Albanija), a preko novog najsuvremenijeg distributivnog centra Hrvatskih pošta u Velikoj Gorici.

Uz cargo terminal svoja dva distributivna centra otvara i Cargo Partner (12.000 četvornih metara), te Kuehne + Negal (10.000 četvornih metara), a koji će također koristiti novi cargo terminal za tranzit robe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: MZL Zagreb

Ukrajinska LCC SkyUp je danas krenula sa letovima za Beograd. Letjet će dva puta tjedno, utorkom i petkom sa Boeingom 737-700.

SkyUp će letjeti i za Tivat od 28.4. srijedom i subotom, 30.5. dodaju se letovi nedjeljom, a 10.6. ponedjeljkom i četvrtkom dočim će kompanija letjeti 5 tjednih letova za Tivat. Svi letovi su sa Boeingom 737-800, osim subotom kada leti sa veći 737-900.

Kompanija će letjeti i za Split od 19.6. dva puta tjedno, srijedom i subotom sa Boeingom 737-700. Za Dubrovnik SkyUp planira letove od 25.6. jednom tjedno, petkom sa 737-800. Za Pulu kompanija će letjeti od 20.6. dva puta tjedno četvrtkom i nedjeljom sa Boeingom 737-700.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SkyUp

PROLONGIRANJA: TAP Portugal je prolongirao letove između Zagreba i Lisabona, koja je trebala startati 28.3. No, sada će krenuti dva mjeseca kasnije, tek 2.6. Linija će prometovati tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom. Linija će se operirati sa Airbusom A320, osim srijede kada leti A319. TAP ne leti ni za jednu drugu destinaciju u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAP Portugal

LOT, koji je prošle godine otvorio brojne leisure linije iz Poljske prema Jadranu, ove godine otvara i prve leisure letove iz Ljubljane. Linije za Brač i Podgoricu kreću 29.5. i operiraju do 2.10. i imaju frekvenciju od jednog leta tjedno, subotom. Uz to kompanija planira letjeti za talijansku Olbiu (Sardinija) od 30.5. do 3.10. također jednom tjedno, nedjeljom. LOT planira obnoviti i letove između Varšave i Ljubljane od 29.4. Kompanija je upravo obnovila letove između Varšave i Zagreba, a od 1.4. će obnoviti i letove za Beograd, dok će tijekom 5. i 6. mjeseca obnoviti još 6 linija za regiju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

FlyEgipt je počeo ove subote letjeti za egipatsku Hurgadu. Letovi će biti svake subote sa Boeingom 737-700 ili 737-800. Na prvom letu je bilo nešto manje od 100 putnika.

preneseno sa: ADRIA GRUPA, Sierra5; foto: FlyEgipt

Ponavljamo vijest koju smo prvi objavili (daleko prije svih) u 13:58. Sutra ćemo reportirati sa press konferencije.

 

Najveći europski LCC, Ryanair pokreće letove za Zagreb. Informacija koju imamo već destak dana, no obećali smo da je nećemo iznositi prije nego dobijemo zeleno svjetlo, sada je i potvrđena. Ovo je ogromna vijest za MZL Zagreb. Ryanari u okolini leti za Zadar, Pulu, Split, Banja Luku, Trst, Traviso, Budimpeštu i Beč. Što znači da je od Zagreba udaljen 2,5 do 4 sata vožnje automobilom.

Zagreba je do sada bio na posljednjem mjestu po broju LCC linija, te letio tek 4 LCC linije tri prijevoznika u sezoni i 2 izvan sezone. Zračne luke ove veličine i važnosti (glavni aerodrom države) imaju oko 30-40% LCC linija. Ryanair uvijek kreće sa 5 ili više linija prema destinaciji koju pokriva, a isto akumulira oko 200.000 putnika godišnje. Očito je program poticaja LCC koje je prije par tjedana donio Zagreb, urodio plodom. Prema informacijama iz vrha MZL Zagreb, ista pregovara i sa drugim LCC, pa je za očekivati još dobrih vijesti u doglednoj budućnosti.

Ryanair je sazvao press konferenciju za sutra, u utorak, 30.3. u 11:30 sati, na kojoj će biti Eddie Wilson, Predsjednik Uprave Ryanaira i Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZL Zagreb. Još jednu konferenciju za novinare Ryanair ima u 13:00 sati i vezana je uz nove linije iz Zadra, a na istoj će biti direktori ZL Zadar, TZ Zadarske županije, te ministrica turizma i sporta, a koja se održava u 12:00 sati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Ryanair)

NAJAVE: Belavia u ovom momentu leti tri puta tjedno za Beograd, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a tako će letjeti i tijekom ljeta.

Iako je prošle godine Balavia letjela čak 7 tjednih letova iz Minska za Tivat, ove godine nema objavljenih redovnih letova, no Aerodrom Tivat je objavio chartere iz Minska sa Belaviom koji kreću od 30.4. U top sezoni kompanija će letjeti svakodnevne chartere.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Belavia

Croatia Airlines je prolongirala letove za Osijek iz Splita i Dubrovnika. Letovi neće krenuti kako je objavio jedan hrvatski portal 11.4, već će umjesto prvotno planiranog 29.3. letovi krenuti za Split tek 7.5. i letjet će petkom. Za Dubrovnik će kompanija krenuti u četvrtak 6.5, no potom nema letova sve do 3.6. nakon čega operira normalno. Linija će operirati četvrtkom. Oba leta letjet će Dash 8-400. Istim putnicima ostaju tek opcije iz Osijeka preko Rijeke i Pule za Split, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, te za Dubrovnik sa 2 stopa (Rijeka i Split), utorkom i četvrtkom sa Let-410 Trade Aira.

Jednako tako Croatia neće krenuti ni prema Braču sve do 24.4. kada će operirati subotom. Let utorkom se dodaje tek 1.6. Za Zadar i Pulu kompanija u IV. mjesecu planira letjeti tri puta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Air Serbia je desetkovala letove prema Hrvatskoj. Kompanija trenutno leti iz Beograda za Zagreb dva puta tjedno (ponedjeljak i petak), od 11.4. uvodi se i let nedjeljom, od 27.5. i četvrtkom, a od 5.6. i subotom, tj. kompanija će od VI. mjeseca letjeti 5 tjednih letova za Zagreb. Svi letovi su sa ATR-72.

Za Split Air Serbie kreće letjeti iz Beograda od 28.5. i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom sa Airbusom A319. Svi letovi su u 3. feeding valu.

Za Dubrovnik Air Serbia također kreće letjeti iz Beograda od 28.5. no letjet će samo dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa A319. Kompanija ove godine neće imati letove za Pulu, Zadar i Rijeku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Haris Teoharis, ministar turizma Grčke, je pri zvaničnoj poseti Beogradu objavio da će Grčka za ulazak priznavati i rusku i kinesku vakcinu (kojima se vakcinisala velika većina stanovnika Srbije), za razliku od ostatka Europske Unije. Nevakcinisani i deca starija od 10 godina moraju imati negativan PCR test, a deca mlađa od 10 godina ne moraju da imaju test. Ulazak pod ovim merama će biti na snazi najkasnije od 14.5., a najverovatnije od polovine 4. meseca. Ovo će bitno povećati broj letova iz Beograda prema Grčkoj.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aegean

Zamaaero je u prošlom tjednu imao 471 komentar na svojih 5 analiza, što je u prosjeku skoro 100 komentara po analizi. Najviše komentara, imala je analiza „Stereotipi regionalnog zrakoplovstva“ (njih 207), pa „Air Serbia u IV. mjesecu 113 tjednih letova na 29 destinacija“ (173) i „Croatia više letova nego Air Serbia“ (60).

U zadnjih 7 dana portal nam je imao 33.478 posjeta, a u zadnjih mjesec dana čak 134.006 posjeta. U pola godine koliko točno funkcionira zamaaero imali smo 552.128 posjeta, što znači da ćemo do kraja godine imati debelo preko milijun posjeta.

U 6 mjeseci smo imali 1071 članaka (480 iz regije i 591 iz svijeta), te 114 analiza. Iskrena i ogromna hvala timu od naših 12 dopisnika i suradnika, te našim vrijednim radnicima u uredu.

zahvalno Vaš: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Najveći europski LCC, Ryanair pokreće letove za Zagreb. Informacija koju imamo već destak dana, no obećali smo da je nećemo iznositi prije nego dobijemo zeleno svjetlo, sada je i potvrđena. Ovo je ogromna vijest za MZL Zagreb. Ryanari u okolini leti za Zadar, Pulu, Split, Banja Luku, Trst, Traviso, Budimpeštu i Beč. Što znači da je od Zagreba udaljen 2,5 do 4 sata vožnje automobilom.

Zagreba je do sada bio na posljednjem mjestu po broju LCC linija, te letio tek 4 LCC linije tri prijevoznika u sezoni i 2 izvan sezone. Zračne luke ove veličine i važnosti (glavni aerodrom države) imaju oko 30-40% LCC linija. Ryanair uvijek kreće sa 5 ili više linija prema destinaciji koju pokriva, a isto akumulira oko 200.000 putnika godišnje. Očito je program poticaja LCC koje je prije par tjedana donio Zagreb, urodio plodom. Prema informacijama iz vrha MZL Zagreb, ista pregovara i sa drugim LCC, pa je za očekivati još dobrih vijesti u doglednoj budućnosti.

Ryanair je sazvao press konferenciju za sutra, u utorak, 30.3. u 11:30 sati, na kojoj će biti Eddie Wilson, Predsjednik Uprave Ryanaira i Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZL Zagreb. Još jednu konferenciju za novinare Ryanair ima u 13:00 sati i vezana je uz nove linije iz Zadra, a na istoj će biti direktori ZL Zadar, TZ Zadarske županije, te ministrica turizma i sporta, a koja se održava u 12:00 sati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Ryanair)

Qatar već leti za Beograd petkom i nedjeljom. Od 7.4. planira uvesti i letove srijedom. Od 6.7. kompanija planira uvesti i letove utorkom. Svi letovi su sa Airbusom A320.

Za Zagreb Qatara trenutno leti ponedjeljkom i subotom. Od 17.6. uvodi i letove četvrtkom. Svi letovi su sa A320. Ovog ljeta Qatar ne planira letove za Skopje, Sarajevo i Dubrovnik, koje je 2019. letio.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

PROLONGIRANJA: Iberia je je trebala krenuti sa letovima iz Madrida za Zagreb od 28.3. Potom je prolongirala početak letova na 1.5, a sada je još jednom prolongirala početak letova i to na 4.6. kada će operirati tri puta tjedno: petkom, subotom i nedjeljom. 6.7. kompanija će dodati letove i utorkom.

Za Dubrovnik Iberia je krenula sa letovima i operira ih petkom i nedjeljom. Od 1.6. kompanija planira operirati svakodnevno na ovoj liniji.

Za Split kompanija planira krenuti sa letovima 1.6. i to ponedjeljkom, utorkom, petkom i subotom, kako će letjeti i cijelo ljeto.

Konačno za Zadar Iberi planira pokrenuti letove 29.6. i to utorkom i subotom. Ovime će kompanija u top sezoni imati 17 tjednih letova za 4 destinacije u Hrvatskoj.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

KLM trenutno leti 12 tjednih letova za Zagreb, svaki dan po dva, osim srijede i nedjelje kada leti jedan dnevni let. No, već idućeg tjedna, od 7.4, kompanija će letjeti svaki dan po dva dnevna leta, tj. 14 tjednih letova. Kompanija ne leti u četvrtak 8.4, ostale četvrtke leti. KLM sve letove vrši sa Cityhopperom, i to sa Embraerom E190, dok letovi koji noće u srijedu, četvrtak, petak i subotu leti sa E175.

Uz to Croatia leti svakodnevno za Amsterdam sa A319 ili Dash 8-400. Istime obije komapanije imaju 21 tjedni let za Amsterdam (3 puta dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Srbija je ovog vikenda cijepila strane građene viškom cjepiva AstraZeneca koje je imala. Uvjeti su jednaki kao i za građane Srbije, a bila je dostatna osobna karta ili putovnica za cijepljenje. Do sada je cijepljeno 22.000 stranih državljana ovim cjepivom. Radi toga su iz Albanie došla dva aviona Albawingsa (u 7:00 i 8:00) koji su se vratili po cijepljenju (u 16:30 i 17:20). Uz to bitno je više bilo putnika na letovima Air Serbie iz Podgorice, Tivta, Tirane, Sarajeva i Skopja prema Beogradu. Cijena karte na liniji Podgorica (subota) – Beograd (nedjelja) porasla je na 201 EUR umjesto 116 EUR koliko je uobičajena cijena za vikend-letove. Ovime je profitirala Air Serbia i hoteli u Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Albawings

Turkishev LCC AnadoluJet gotovo svaki dan objavi neki novi let u regiji. Kompanija koja do sada nije letjela ni jedan let u regiji, sada je najavila otvaranje čak 6 linija. Od 3.7. otvara i letove iz Antalye za Beograd, koji će se operirati četiri puta tjedno, utorkom, srijedom, subotom i nedjeljom.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: AndaluJet

Nakon što je Lufthansa odlučila organizirati letove za cijepljenje u Rusiji, Privredna komora Crne Gore pozvala je sve zainteresirane privrednike da se idu cijepiti u Srbiju ovog vikenda. Kako je jedini prijevoznik na liniji Podgorica-Beograd Air Serbia let sa odlaskom u subotu i povratkom u nedjelju za cijepljenje (privrednici moraju spavati jedan dan u Beogradu) je 201 EUR. Na raspolaganju je ostalo vrlo malo karata. Air Serbia stoga razmišlja o uvođenju dodatnih letova za cijepljenje, a definitivno će profitirati na ovom potezu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

TAP Portugal je prolongirao pokretanje linije Lisabon-Zagreb sa 28.3. na 2.6. Ovo ne treba čuditi obzirom da je TAP Portugal radi striktnih mjera Portugala, desetkovao svoje linije i frekvencije, te je sa pilotima postigao „sporazum u nuždi“. Kao što smo ranije napisali linija će se operirati tri puta tjedno, srijedom, petkom i subotom sa Airbusom A320. Prije Covida-19 ovu liniju je operirala Croatia Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAP Portugal

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, je najavio da će Srbija ove godine uložiti 2.5 miliona EUR u Aerodrom Ponikve kod Užica. U prvoj fazi bi trebala da se sanira pista koja trenutno nije celokupna u upotrebi zbog oštećenja prilikom bombardovanja 1999. godine. Kako stoji na zvaničnom sajtu Aerodroma, trenutno je u upotrebi 1830m, a kada bude rekonstruisana biće u upotrebi 3087m piste. Najavljena je i izgradnja nove rulnice, kao i stajanke za dva aviona, ali nije poznato koje kategorije. Nije jasno čemu služi tolko duga pista (dovoljno bi bilo i 2.400 metara za A320), te stajanka za dva aviona, kada bi i ona za jedan bila i previše. Čemu i opet bacanje para?

Aerodrom Ponikve je IX/2019. prešao na upravljanje iz ruku lokalne samouprave u državne ruke. Predsednik Vučić je na predizbornom skupu u Užicu IV/2016. obećao da će do kraja VIII. meseca te godine Ponikve biti otvorene za saobraćaj, a ograda koja je tada započeta sa izgradnjom još uvek nije gotova. Aerodrom je izgrađen 80-ih godine za JNA I nikada nije zaživeo ni kao vojni, ni kao civilni aerodrom.

Takođe, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je da prvi letovi na Aerodromu Trebinje ipak neće biti do kraja ove godine, već nekoliko meseci kasnije. Izjavio je: ,,Možda prvi letovi neće krenuti krajem ove godine, kao što je prvobitno bilo zamišljeno, ali ako smo čekali ovoliko, možemo da sačekamo još malo” i dodao da se počinje sa eksproprijacijom zemljišta. A iznenađenja!?!?!

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Ponikve

Wizz Air uvodi i četvrtu novu liniju iz Splita Krakov-Split. Linija se pokreće 11.6. i operirat će se dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa Airbusom A320. Linija će operirati do 10.6. Istime će Wizz Air operirati čak 8 linija za Split.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Još jedna kompanija prolongira letove prema svim destinacijama u regiji i to vrlo značajno, na nekim destinacijama i po tri mjeseca.

Za Zagreb British Airways je trebala letjeti iz Zagreba od 28.3, no prolongirala je letove tri mjeseca, do 21.6. Kako su tada najavljeni svakodnevni letovi vrlo je malo vjerojatno da će se ta frekvencija i ostvariti. Vrlo loša vijest za Zagreb, no dobra za Croatiju koja nastavlja operacije prema London LHR. U idućem tjednu letjet će u ponedjeljak i srijedu, a nakon toga samo ponedjeljkom. Nije jasno zašto Croatia ne poveća broj letova na bar dva tjedno do kraja IV. mjeseca i tri tjedno od V. mjeseca obzirom na otkazivanje Britisha.

Kompanija je prolonigirala i polaske za Dubrovnik koji je također trebao krenuti sa operacijama 28.3. British sa operacijama kreće 17.5., te je smanjio broj letova sa svakodnevnih na ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

I za Split British je prolongirao operacije sa 23.5. na 28.5. te je smanjio broj letova sa svakodnevnih na jedan tjedno, petkom, dok od 7.6. planira prometovati svaki dan osim subote. Za London City kompanija za sada planira krenuti operacije od 18.6. kako je bilo i planirano.

Za Pulu kompanija je prologirala operacije sa 25.5. na 22.6, a zadržala je frekvencije utorkom i subotom.

Za Ljubljanu British je prolongirao letove sa 23.5. na 21.6. kada će letjeti ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom.

I konačno za Prištinu kompanija kreće kako je bilo i planirano 3.7. i imat će letove samo subotama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Srbija je odlučila da od danas sve vlastite građane koje su cijepljene mogu ući u državu bez ikakvih restrikcija i testova. Ovo je i logična odluka a vrlo skoro će se takva odluka donjeti i za građane drugih država, a siguran sam, uskoro će i sve ostale države uvesti istu odluku. Srbija posebno puca na turističke putnike iz Izraela, nacije koja ima najveću pocijepljenost na planeti i već je pocijepljeno 51% stanovništva sa dvije doze cijepiva.

Tijekom Uskrsa u Beograd dolazi 6 charter letova iz Izraela, a tijekom IV. mjeseca će ih za sada biti 3-4 tjedno, iako je vrlo vjerojatno da će se ta brojka i povećati. Tijekom V. mjeseca moguće je da će se povećati i broj ruskih turista koji su također prilično pocijepljeni (za sada ih je cijepljeno 4 milijuna sa dvije doze).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Isarair

 

AnadoluJet će pokrenuti još četiri linije u regiji. Prava je za Skopje iz Antalyji koja će operirati četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 3.6. Kompanija otvara i letove iz Prištine za Bodrum od 19.6. koja će se operirati jednom tjedno.

AnadoluJet otvara i dvije linije iz Sarajeva za Antalyu (od 19.5.) i Bodrum (od 7.6.), prva će se operirati tri puta tjedno, pa kasnije svaki dan, a druga ponedjeljkom i petkom. Ova linija svakako će uništiti planove FlyBosnie za letove prema Antalyji i Bodrumu, koji su trebali biti okosnica letova ove godine.

AnadoluJet je već najavio letove iz Istanbula za Sarajevo od 1.4. (3 puta tjedno) i Prištinu od 10.5. (3 puta tjedno). Istime će ovaj Turkishev LCC, koji do sada nije imao letova u regiji, letjeti na čak 6 linija, sa čak 20 tjednih polazaka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: AnadoluJet

Lufthansa ipak neće pokrenuti letove iz Minhena za Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb ovog ljeta. Letovi su se trebali pokrenuti 28.3. Lufthansa već leti iz Frankfurta za Beograd, Ljubljanu i Zagreb, a za Sarajevo kreće letjeti 3.5. Od 28.3. kompanija kreće sa letovima iz Beograda za Minhen. U Zagrebu kompanija ima code-share na Croatijinim svakodnevnim letovima Zagreb-Minhen. Ipak, ovo je istinski velik udarac za Zagreb, jedan od najvećih u povijesti regije.

Kompanija će letjeti i sezonski iz Frankfurta i Minhena za Pulu, Rijeku, Zadar, Dubrovnik, Split i Tivat. Lufthansa nema letova za Skopje i Prištinu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Lufhtansa)

Uskoro će uz Zračnu luku Dubrovnik niknuti poslovna zona „Konavli“ što je više nego dobro za aerodrom i on će od istoga imati mnogo benefita. Poslovna zona će se graditi uz sam aerodrom, istočno od njega na prostoru koji sada drži Ministarstvo obrane i koji je veličine 230.000 četvornih metara, između magistrale i uzletno-sletne staze Zračne luke Dubrovnik. Vlasništvo ovog prostora se prenosi na općinu Konavle temeljem darovnice Republike Hrvatske što je Vlada RH već donijela kao odluku. Općina Konavle već radi na izmjeni urbanističkog plana kako bi se projekt mogao ostvariti.

Nekoliko značajnih tvrtki već je pokazalo interes za investicije. Načelnik općine Konavle ovime želi smanjiti ovisnost o turizmu, te općini dati i alternativne prihode. Zona će udomiti različite profile poduzetnika, od servisa do proizvodnih pogona i trgovine, a interes je pokazala i jedna zdravstvena ustanova. ZL Dubrovnik je izjavila da maksimalno podržava projekt i da će u njemu aktivno sudjelovati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Croatia Airlines je 22. ožujka imala charter let iz Praga za Ljubljanu. Let OU9321 je odradio zrakoplov Dash 8-400, registracije 9A-CQF. Također, 24. ožujka iza ponoći u Ljubljani se očekuje dolazak zrakoplova iz Nice na liniji OU9332. I ovdje se radi o zrakoplovu Dash 8-400, registracije 9A-CQE, koji je u Nicu doletio 22. ožujka iz Podgorice pod brojem leta OU9331.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica); foto: Croatia Airlines

Iako su bile najave američke kupovine, ipak je Eagles Hills Zagreb Real Estate kupio je 69,7% udjela u Sunce hotelima od obitelji Andabak. Eagles Hills je kompanija iz Abu Dhabia (Ujedinjeni Arapski Emirati) i poznat je po projektu Beograd na vodi, te niz projekata „gradova u gradovima“ diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Eagles Hills je osnovao zagrebačku poslovnicu 2019. godine kada je sa pokojnim gradonačelnikom Bandićem dogovarao Zagrebački Manhattan.

Istim bi Eagles Hills trebao postati i suvlasnik Zračne luke Brač. Kako će se ovo odraziti na sam aerodrom tek treba vidjeti. Aerodrom ove godine ima tek tri linije (Zagreb, Dusseldorf i charter za Graz) dva prijevoznika (Croatia Airlines i Sundair) sa 4 tjedna polaska.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!