Novosti iz regije

Zbog rata u Ukrajini preleti aviona su smanjeni za 1% u Estoniji, 25% u Latviji, 46% u Litvi, 33% u Poljskoj i 100% u Moldaviji. No, istovremeno su u regiji porasli za 17% u Sloveniji, 18% u BiH, po 19% u Srbiji i Hrvatskoj, te čak 33% u Makedoniji. Uz Makedoniju najveći porast je doživjela Mađarska i Slovačka (+29%).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Kao što smo jučer prvi javili Korean će od 2.7. do 29.10. letjeti na liniji Seoul-Zagreb tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Letovi će se obavljati sa Boeingom 787-9. koji ima 269 sjedala, od čega 24 u prestige klasi. Korean će kretati pod brojem leta KE919 iz Seoula u 11:05 sati i dolaziti u Zagreb u 15:45. U povratku let će ići u 17:30 i dolaziti u Seoul u 11:10 idući dan. Let do Zagreba trajat će 11:40 sati, a nazad 10:40 sati.

Prema našem izvoru u MZL Zagreb T’Way ima stvarne planove za letove prema Zagrebu. Za sada je plan da krenu sa letovima 1.6. i do 29.10. te da operiraju ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom sa Airbusom A330-300 (347 sjedala, od čega 12 u business klasi). Desili se to Zagreb će biti povezan sa Seouleom 7 puta tjedno.

Ovo je druga širokotrupna linija ovog ljeta iz Zagreba obzirom da Air Transat kreće sa letovima za Toronto od 29.5, a linija će se od 12.6. operirati dva puta tjedno. Ovo znači da je sigurno da će Zagreb imati 5 letova tjedno, a možebitno će imati i više širokotrupnih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean

Croatia Airlines je do sada radila istinski svakakve notorne gluposti. Neke istinski nisu bile za povjerovati. Ali jedan segment poslovanja je imala konstantan. Kada bi postavila red letenja držala bi ga se kao takvog i ne bi ga mijenjala. To je i trend u zrakoplovstvu, unifikacija reda letenja tako da putnik ima naviku stalnih i konstantnih frekvencija.

No, sada je Croatia odlučila i ovaj posljednji segment poslovanja uništiti. Pa kompanija na liniji za Beč u posljednjem tjednu III. mjeseca ponedjeljkom, utorkom i petkom, pa leti samo 7.4. jedan jedini puta i četvrtkom, da bi 26.4. prekinula i letove utorkom.

Za Bruxelles Croatia u prvom tjednu leti 9 puta tjedno svaki dan osim subote, a dva leta u ponedjeljak, srijedu i petak. No u drugom tjednu ne leti više srijedu, ali dodaje utorak i četvrtak. No potom u 3. tjednu ne leti više utorak, ali leti srijedom, da bi u četvrtom tjednu ponovo vratili utorak umjesto srijede. Na koncu u posljednjem tjednu lete drug let samo utorkom i petkom, a ne lete više ponedjeljkom i srijedom. Dakle, svaki tjedan od kraja III. do kraja IV. mjeseca lete različitim danima drugi dnevni let.

Za Dubrovnik kompanija prvo leti 19 tjednih letova svaki dan dva, ponedjeljkom, subotom i nedjeljom tri, četvrtkom 4. No, u drugom tjednu smanjuje četvrtak na tri leta, ali povećava utorak, srijedu i petak sa 3. letom (svaki dan 3 leta). Od 15.4. ponovo pada na 19 letova jel ukida treći let u utorak i petak, a ne leti let ni u nedjelju 17.4. Potom od 25.4. uvodi četvrti let u ponedjeljak, vraća treći let u petak no ukida treći let u subotu.

Za Minhen kompanija prvo leti 11 tjednih letova (svaki dan dva osim petka, subote i nedjelje). Potom sve svodi na 7 tjednih letova, ali ne i u drugom tjednu jel tada leti samo 5 letova pošto ne leti 6. i 8.4. No, zato ima dodatan let samo u ponedjeljak 18.4.

Za Sarejevo kompanija leti 6 tjednih letova (svaki dan osim subote. No, ipak neće ostvariti letove 4.4., 20.4, 25.4. i 27.4. Potpuno nasumice odabrani dani kada se neće operirati.

A Split je tek erotika. Prvo leti 21 tjedni let, svaki dan tri, osim srijede i četvrtak kada leti dva leta, no utorkom i petkom leti četiri leta. Od 4.4. više ne leti utorkom 4. let i nedjeljom 3. let, ali dodaje ponedjeljkom 4. let, srijedom i četvrtkom treći let, te subotom 4. let. Od 14.4. pak ukida 3. let četvrtkom, no dodaje peti let petkom. No, u subotu 23.4. ne let jedan od 4 leta. Na koncu od 27.4. uvodi dodatni 4. let srijedom i 6. let petkom.

Za Zurich kompanija leti dva dnevna leta cijeli mjesec, no ničime izazvana je otkazala letove u srijedu 6.4. i četvrtak 7.4.

I iz Zadra na liniji za Beč Croatia radi kajgotarije, pa ima izvanredne letove 7. i 28.4, a ne leti 26.4.

I na liniji Dubrovnik-Frankfurt kompanija bi malo piškila, a malo kakila. Pa tako prvo leti petkom, od 6.4. uvodi letova srijedom, subotom i nedjeljom, no već 13.4. ukida srijedu i subotu, ali dodaje ponedjeljak i utorak. U tom tjednu izvanredno i samo jednom leti u četvrtak 14.4. Liniju nekim čudom ne leti ni u ponedjeljak 25.4.

Dakle ovo je najveća od svih gluposti koje je kompanija napravila. A tih gluposti je do sada bilo more!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Austrian ozbiljno povećava broj letova za Zagreb. Iako su u III. mjesecu Austrian i Croatia letjeli po 4 leta svaki (8 ukupno tjedno) u code-share, sada od 27.3. kompanija kreće sa 8 tjednih letova (svaki dan po jedan, petkom i nedjeljom dva, utorkom ne leti). Od 14.4. uvodi i drugi let četvrtkom (9 tjedno), od 19.4. i let utorkom, a od 26.4. i drugi let utorkom (11 tjedno). Croatia pak leti tri tjedna leta. To znači da će kompanija u code-share ima 11 do 14 tjednih letova tjedno tijekom IV. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Iako svi povećavaju broj letova od uvođenja ljetnog reda letenja, Air Montenegro smanjuje broj letova na svojoj udarnoj liniji. Na liniji Podgorica-Beograd smanjuje broj letova od 9.4. sa 13 na 11 izbacivanjem drugog leta u četvrtak i subotu. Istim će ova linija 4 dana operirati po dva leta, a tri po samo jedan let. Ipak kompanija će povećati druge linije o čemu u analizi od srijede.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Slovenija je ponovo odlučila dati subvencije od 7 milijuna EUR za poticaj zračnog prometa. Prošle subvencije koje su se davale retroaktivno su bile čisto bacanje novaca koji nije postigao baš nikakve rezultate. Slovenija ima najgore rezultate u zračnom prometu Europe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Korean se vraća u Zagreb. Kompanija će letjeti tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, od 2.7. do 28.10. na liniji Seoul-Zagreb. Linija će se operirati sa Boeingom 787-9 koji ima 269 sjedala od čega 24 u prestige klasi. Let traje do Zagreba 11:40 sati i stizat će u Zagreb u 15:45, te odlaziti iz Zagreba u 17:30. pri čemu povratni let traje 10:40 sati.

Na stranici MZL Zagreb stoji da će i T’Way letjeti za Zagreb od 1.6. do 29.10. i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom. Na istoj stranici stoji da će Korean letjeti od 3.5. No, u sustavima ove dvije kompanije isto nije tako objavljeno. Korean je objavljen kako piše gore, a T’Way još nema objavljene letove.

Ovo je druga širokotrupna linija ovog ljeta iz Zagreba obzirom da Air Transat kreće sa letovima za Toronto od 29.5, a linija će se od 12.6. operirati dva puta tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean

Air Cairo će pokrenuti redovne charter letove između Sharm el Sheikha i Prištine od 19.7. Letovi će operirati iz Sharm el Sheikha utorkom, a u povratku srijedom. Linija će se operirati do 7.9. Letovi se mogu kupiti preko turističke agencije Vas.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Air Cairo)

SAS je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna USD godišnje sa kompanijom Apollo. Ovim ugovorom će SAS letjeti leisure letove za Hrvatsku, ali i za Grčku, Cipar, Albaniju i Tursku. Za ove letove SAS će koristiti Airbuse A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Aerodrom Beograd ima novu regulaciju prometa. Promet iz pravca aerodroma sada će biti preusmjeren na garažu uz terminla i novo parkiralište sa kojeg se do terminala dolazi autobusom. U garaži će biti drop-off zona u kojoj će se smjeti zadržavati do 10 minuta. Istim parkiralište P1 više neće biti dostupno za vozila putnika i posjetioca, već se samo služiti za službena vozila, taxije i autobuse. Pametno obzirom na kaotičnost situacije koja sad vlada, ali i na povećanje broja putnika i narednim mjesecima.

Garaža ima kapacitet od 528 parkirališnih mjesta, a novo parkiralište 798 mjesta. Uz to putnici imaju i na raspolaganju P7 za dugoročno parkiranje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

EasyJet će uvesti četvrti let za Prištinu. Uz letove za Basel, Berlin i Genevu, kompanija od 1.5. pokreće i letove za London Gatwick. Linija će se operirati četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Trade Air je nakon čekanja na dokumente od Ministarstva i Agencije konačno dobio sve potrebno da produži PSO linije i stavio ih je u prodaju. Samo tri dana prije prvih letova. Stoga karte nisu bile u prodaji i potencijalni putnici ih nisu mogu kupiti i to samo 4 dana prije leta, a to znači da su se već odučili na alternativne prijevoze (autobus, vlak, automobil). A to pak znači daleko manji load faktor i daleko veće troškove po Ministarstvo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Aerodrom Tuzla nije potpisao ugovor sa Ryanairom. Ryanair je samoinicijativno pristupio Aerodromu Tuzla i to nije bila inicijativa Tuzle, nego Ryanaira. Ryanair je potom napravio audit koji je Tuzla prošla. Istim je napravljen načelni dogovor da Ryanair krene sa letovima. No, kompanija je pustila karte u prodaju bez potpisanog ugovora. Na koncu do potpisivanja ugovora došlo nije, a Ryanair je bio prisiljen povući karte iz prodaje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

British Airways povećava broj letova na pet tjedno. Već idući tjedan broj letova se povećava na 8, da bi od 4.4. British prometovao 10 letova tjedno. od 18.4. kompanija povećava broj letova na 13 tjedno (svaki dan dva, osim subote kada ima jedan let).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Trade Air već neko vrijeme nema u prodaji PSO letove iz Osijeka za Zagreb, Pulu, Rijeku, te iz Splita za Pulu, Rijeku i Dubrovnik. Naime, kompanija je sredila sve potrebne papire da se PSO produži do V. mjeseca kada će izaći novi PSO, no izuzetno dugo se čekao potpis anexa ugovora koji je došao tek prije dva dana. Nevjerojatno! Posao od 15 minuta za nekog administrativca u Ministarstvu. Potom je sve odmah podneseno Agenciji i čeka se njihovo odobrenje koje još nije stiglo.

Trade Air je u međuvremenu potpisao ugovor sa Van Airom za dalji produžetak najma Let-410 Turboleta, no ne osudi se u prodaju staviti karte dok god ne dobije sve papire od Agencije. Ovo nije prvi puta da se zbog inercije Ministarstva dešavaju ovakve stvari. Tako je bilo i 2016. kada je Agenciji trebalo 2 mjeseca da potpiše papire zbog čega je Trade Air imao pauzu u operacijama PSO letova, a desilo se i 2020. kad je istekao star PSO, a agencija nije donijela odluku o produžavanju starog PSO-a, te je pokretanje letova kasnilo mjesec dana.

Kako karte nisu u prodaji potencijalni putnici ih ne mogu kupiti i to samo 4 dana prije leta, a to znači da su se već odučili na alternativne prijevoze (autobus, vlak, automobil). A to pak znači daleko manji load faktor i daleko veće troškove po Ministarstvo. Ali koga briga. Pa nije to novac ministra i birokokrata, oni troše novac poreznih obveznika. Mislite da će netko odgovarati za ovako flagrantno razbacivanje novaca? Naravno da neće!

Trade Air je uvjeren da će dobiti potrebne dokumente od Agencije u dogledno vrijeme i da će nastaviti sa operacijama, te prodajom karata vrlo skoro.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Kompanija Textron koja je vlasnik Cessne, Beechcrafta i Bell-a je potpisala ugovor o preuzimanju slovenskog proizvođača aviona Pipistrel. Pipistrel je pionir u razvoju aviona na električni pogon. Textron ima 37.000 zaposlenih, promet od 12,4 milijarde USD i profit od 747 milijuna USD (2021. godine).

Pipistrel je odlučio od novaca za prodaju izdvojiti 25 milijuna USD za projekte lokalne zajednice.

Preneseno sa: Adria Grupa, Sierra5, foto: Pipistrel

Norwegian, nakon što je ponovo otvorio bazu u Stockholmu i Copenhagenu, sada otvara i bazu u Helsinkiju. Kompanija će iz Helsinkija operirati čak 27 linija i imati 5 baziranih aviona. Među kojima i linije za Prištinu, Split, Dubrovnik, Pulu i Tivat. Sve linije su sezonske osim Prištine koja je cjelogodišnja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Bivši izvršni direktor Air Montenegra Peđa Todorović traži da mu se isplati bonus od 60.000 EUR koji mu treba biti isplaćen do 31.3. radi „uspjeha“ kompanije. Air Montenegro tvrdi da nema novaca za ovu isplatu jer su u minusu (zar su već spržili svih 30 milijuna EUR), a Ministarstvo kapitalnih investicija kaže da ono sa time nama ništa jer je ugovor sa Todorovićem potpisao bord. Todorić je imao plaću od 4.400 EUR, te 1000 EUR koje mu je kompanija plaćala za stan.

Todorović se odrekao otpremnine od 100.000 EUR, te svih prava ugovora na koje je imao pravo kad odlaska. No, traži da mu se izmire sve obveze po ugovoru o radu uključujući i spomenute bonuse.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

SAS pokreće letove za Oslo i Stockholm iz Tivata. Linija za Oslo kreće 27.6. i operirat će ponedjeljkom i četvrtkom. Linija za Stockholm kreće 28.6. i operirat će se utorkom i četvrtkom. SAS povećava broj letova iz Copenhagena za Tivat. Linija će se operirati od 25.6. i letjet će ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

Ovime svaki dan u tjednu osim nedjelje postoje konekcije na druge aerodrome u Skandinaviji. Šteta što Stockhom umjesto četvrtka ne leti u nedjelju pa da konekcije postoje svaki dan. Air Montenegro je propustio još jednu priliku da otvorili liniju prije konkurencije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

FlyDubai je trebao 27.3. povećati broj letova iz Zagreba za Dubai na 7 tjedno. Nažalost, to se neće destiti i kompanija će letjeti 5 puta tjedno cijelo ljeto.

Istovremeno za Ljubljanu kompanija leti pet puta tjedno, a od 27.6. povećati će broj letova na svakodnevne i to do 19.9, kada se vraća na pet tjednih letova. Ovo je prvi puta u povijesti da će flydubai imati više letova za Ljubljanu nego za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

 

Air Serbia mijenja letove iz Beograd za Niš. Do sada je letjela dva puta dnevno četvrtkom i subotom, a sada leti po jedan let utorkom (A319) i četvrtkom (ATR 72), te dva leta subotom (A319 i ATR72). U povratku kompanija leti srijedom, petkom i dva leta u nedjelju. Ovo je vezano uz letove iz Niša koji su se sada promijenili, pa tako kompanija leti utorkom kao i prije za Istanbul, no sada leti i za Frankfurt i Cologne utorkom umjesto četvrtka.

Daleko bolje iako je još uvijek loša činjenica da kompanija leti subotom dva leta, umjesto da ima što više dana u tjednu pokrivene letove uz konekcije iz Beograda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Croatia Airlines je izuzetno povećala broj letova iz Splita. Ovog ljeta operirat će 30 linija. Stoga je kompanija odlučila bazirati dva aviona u Splitu, jedan Airbus i jedan Dash 8-400. Ovo je prvi puta da u Splitu Croatia ima bazirane avione, do sada je letove prema destinacijama iz Splita radila u W-letovima ili avionima koji su dolazili u Split u petak navečer i subotu ujutro, letjeli preko vikenda i vraćali se u nedjelju navečer.

Kompanija neće unajmljivati dodatne avione. 2019. Croatia je uz svojih 12 aviona imala još i dva CRJ1000 od Air Nostruma. Očito ove godine sve svoje operacije može odraditi sa vlastitom flotom. Kompanija u floti ima 5 A319, 1 A320 i 6 Dash 8-400.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Slovensko-francuska regionalna i ACMI kompanija Amelia je u flotu dobila svoj najveći avion do sada Airbus A319. Kompanija trenutno operira flotu od čak 19 aviona, a svi aviona osim Airbus A319 su bitno manji: Embraer ERJ145, ERJ135, ERJ135VIP, ATR 72-600, ATR72F (cargo), ATR 42-500 i Beechcraft 1900C.

Avion ima kapacitet od 144 sjedala. Avion ima kožna sjedala i razmak između sjedala od 76 cm. U kabini će biti tri stjuardese. Avion ima wi-fi i In-Flight Entertainment koji ima vijesti, informacije o letu i zabavu. Avion će služiti za ACMI business poglavito za letove na zahtjev, ad hoc chartere i kratkoročne najmove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Air France od subote 9.7. planira povećati broj letova za Zagreb na dva dnevno. Prvi let će se operirati sa Airbusom A319, a neke dane u tjednu sa Embraerom E190 i A320, a drugi sa A320, neke dane sa A319 i E190. Istim će Air France i Croatia Ailines imati tri dnevna leta u code-share na ovoj liniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Od 27.3. Air Serbia vraća broj letova za Moskvu sa 15 na samo 8 tjedno. Naime, predsjednik Vučić je izjavio da je isto morao napraviti radi ogromnog pritiska Europske Unije i SAD-a. I OK, sve jasno, ali nikako nije jasno, ako kompanija već leti tako mali broj letova, zašto na istima koristi Airbuseve A319. Naime, od tih osam letova kompanija na četiri leta leti sa A319, a na četiri sa A320 (utorak, srijeda, petak i nedjelja). Uz to A330-200 ne leti ni jedan jedini puta iako je slobodan četiri dana u tjednu i mogao bi letjeti ovu liniju, kao što je letio u III. mjesecu. Istinski čudno.

Kompanija od 28.3. vraća i broj letova za St.Petersburg sa tri na dva tjedno (ponedjeljak i petak). Oba ova leta kompanija leti sa A319. Air Serbia do daljnjega ne leti za Krasnodar i Rostov na Donu radi zatvorenosti ovih aerodroma, a linija za Sochi se planira otvoriti 2.6.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Kao što smo još 21.11. napisali da će FlyAir41 dobiti četvrti avion, Airbus A319, koji je prije letio za Iberiu, eto isto se i obistinilo. Kompaniji je avion isporučen. Avion je uzet od lizing kuće AirCastle. Avion ima vrlo zgodnu registraiju 9A-ZAG. Prijašnje registracije su mu bile EC-KOY i EI-GYG. Avion je proizveden 2008. godine i star je 14,0 godina. prosječna starost FlyAir41 flote je niskih 13,1 godinu. Avion će letjeti za Sundair iz Bremena. Kompanija u floti sada ima dva A319 i dva A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: FlyAir41

I dugi Embraer E195 Air Montenegra (40-AOB) je obojan u korporativne boje kompanije. Sada kompanija ima brendirana oba aviona. Avion se bojao pet dana u Varšavi. Zbog ovog loga kompanija ima tužbu Montenegro Airlinesa za nelegalno korištenje loga.

Istovremeno Air Montenegro je raspisao natječaj za novog CEO, obzirom da je Peđa Todorović dao ostavku. Novi CEO mora imati završen fakultet i najmanje pet godina iskustva na managerskim pozicijama, od čega bar tri kao CEO. Natječaj je otvoreno do 1.4.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Aerodrom Tuzla je u II. mjesecu imao 14.630 putnika (8427 u II/2021). Kako je Tuzla u I. mjesecu imala 23.360 putnika ovo je bitno lošije. Aerodrom je ovo ostvario na 104 operacije (75 operacija u II/2021).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Air Serbia se više puta pohrvala sa Wizz Airom i u načelu dobiva te sukobe. Kompanija reagira brzo i vrlo efikasno. U ovom momentu kompanije se hrvaju na više linija: Barcelona, Amsterdam/Eindhoven, Frankfurt/Hahn, Larnaca, London, Minhen/Memmingen, Nica, Paris/Bauvais, Oslo/Sandefjord, Stockholm ARN/Skavstva.

No, trenutno najveći rat je na Rim FCO. Air Serbia već mjesecima leti Rim i trenutno operira dva leta tjedno (četvrtak i subota). Od 27.3. kompanija počinje sa letovima nedjeljom, a od 4.4. i ponedjeljkom dočim će operirati 4 tjedna leta. Od 13.4. kreće i sa letovima srijedom što znači da će operirati pet tjednih letova (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak, nedjelja). Od 30.4. uvodi letove i subotom. Od 14.6. uvodi i let utorkom te će operirati svakodnevno.

Wizz Air za razliku od toga kreće sa letovima 30.3. i to dva puta tjedno, srijedom i petkom. Od 11.4. dodaje se i let ponedjeljkom. No, ono što je izuzetno loše je da će Wizz Air operirati na Ciampino, a ne Fiumicino, dočim je još manje konkurentan. Wizz Air se vraća na Fiumicino tek 14.6. i tada će operirati tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom).

To znači da će sve do sredine IV. mjeseca Air Serbia imati dva leta više nego Wizz Air, a od sredine VI. mjeseca Air Serbia će imati čak četiri tjedna leta više. Uz to Air Serbia ima code-share na ITA-u sa nizom konektiranih letova iz FCO. Ovo znači da Wizz Air nikako nije konkurentan Air Serbiji na liniji za FCO i vrlo vjerojatno će Air Serbia i ovdje polučiti pobjedu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Air Serbia od početka ljetnog reda letenja leti 12 tjednih letova na liniji Beograd-Paris. No, od 26.4. povećava letove na dva dnevno svaki dan, tj. 14 tjednih letova. Air France neće pokrenuti letove za Beograd sve do 30.5. kada će liniju operirati 4 puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja). Air France i Air Serbia imaju code-share na ovoj liniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Berlin, easyJet od 28.6
 • Zielena Gora, LOT od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle

 • Stockholm, Ryanair od 2.11.
 • Memmingen, Ryanair od 4.11.

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Berlin, Ryanair od 4.11.

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Manchester, Ryanair od 30.10.

 

Iz Tivta:

 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: