Novosti iz regije

Skopje i Ohrid su u V. mjesecu ostvarili 274.056 putnika, što je manje nego prošle godine kada su imali 282.919 putnika. U V. mjesecu Skopje i Ohrid su imali 2267 operacija (2087 u V/2023). U prvih pet mjeseci ove godine Skopje i Ohrid su ostvarili 1.168.049 putnika (1.036.296 u 2023.) i 9610 operacija (8097 u V/2023).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Postavili smo pitanje Croatiji Airlines koliko košta dry lease Airbusa A220. No, kompanija nam je odgovorila da ne može javno komunicirati pojedinosti ugovora sklopljenog sa inozemnim leasing kompanijama obzirom da bi to predstavljalo izravno kršenje odredbi navedenih ugovora.

Prvo čudno je da Croatia kao javno poduzeće smije skrivati svoje troškove. Drugo čudno je da skriva troškove koji će se vidjeti na financijskom izvješću. A treće još je čudnije da CEO kompanija olako izjavi da će leasing koštati pola milijarde EUR ili USD (za njega to je svejedno).  Kako  to ako se brojke „ne smiju iznositi radi kršenja odredbi ugovora“.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Zašto ZL Zagreb nema letove za Hamburg? Ovog proljeća za Hamburg letove je imao Beograda (3 leta Wizz Aira i 2 Air Serbie), Skopje (4 leta Wizz Aira), Zadar (4 leta Ryanaira), Priština (1 let Eurowingsa i 1 let Condora) te Split (1 let Eurowingsa). To znači da je ovog proljeća bilo 16 letova (u prosjeku 2,3 dnevno), a ovog ljeta će biti i preko 20 letova tjedno.

U tom kontekstu i te kako treba pitati zašto Zagreb nema letova za Hamburg. 5 aerodroma te letove ima, neki i bitno manji od Zagreba, a Zagreb nema? Kako to? U Hamburgu je velika hrvatska dijaspora, dobar dio iz Središnje i Istočne Hrvatske, Njemačka ima najviše turista u Zagrebu, Hrvatska ima najveću gospodarsku razmjenu sa Njemačkom, Hrvatska je politički ekstremno vezana uz Njemačku. Zagreb ima letove za Frankfurt, Minhen, Berlin, Dusseldorf, Cologne, Stuttgart, Freiburg (Basel), Hahn, Karlsruhe, Wezze, Memmingen, ali ne i za Hamburg. Čudno. Zagreb je imao sezonske letove za Hamburg do Covida-19.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Zagreb

Jazeera Airways povećava liniju Kuwait-Sarajevo na dva leta dnevno od 1.7. do 14.9. Nakon toga jedan let ima u nedjelju 15.9, a potom leti 2 leta tjedno (utorak i subota) do 21.9. U posljednjem tjednu ima četiri leta (utorak, četvrtak, subota i nedjelja), dok je zadnji let 29.9. Kako i Kuwait leti četiri tjedna leta, to znači da će Sarajevo imati čak 18 tjednih letova.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Jazeera

Prema zamaData za Lyon su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Dubrovnika Volotea 2 leta i easyJet 1 let = 3 leta tjedno
 • Beograda Air Serbia 2 leta
 • Splita Volotea 2 leta
 • Tivat Air Montenegro 1 let
 • Podgorica Air Montenegro 1 let tjedno

Ovo znači da Lyon ima 9 letova iz regije tjedno (u prosjeku 1,3 dnevno) koje lete 3 kompanije. Najviše letova ima Volotea, njih 4 (u prosjeku 0,6 dnevno).

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Lyon

Aerodrom Ljubljana je u V. mjesecu ostvario 133.740 putnika (110.926 u V/2023). Ovo je 78,5% putnika iz istog mjeseca 2019. (170.307). Od početka godine Ljubljana je ostvarila 502.971 putnika.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Croatia Airlines nam je odgovorila na postavljeno pitanje što će kompanija napraviti sa linijama na kojima je i Dash 8-400 bio prevelik i nije imao ni 50% load faktora. Kompanija nam je rekla da će nabaviti turboprope u wet leasu. Ako će uzeti manje od 5 turbopropa svakako ne treba imati svoj avione jer bi isto značilo istinsku operativnu noćnu moru.

Kompanija još ne zna koje će avione nabaviti (ATR 72 ili Dash 8-400), te koliko će aviona trebati. Kompanija još ne zna ni od koga će ove avione nabaviti (a takvih kompanija nema jako puno), te koliko će ovaj wet lease trajati. No, kompanija nabavlja tri manja A220-100 koje može staviti na neke jače linije koje su se do sada letjele sa Dash 8-400 poput Zagreb-Minhen, Zagreb-Zurich, Zagreb-Skopje, Zagreb-Bruxelles, Split-Rim, Split-Minhen, Split-Beč, Dubrovnik-Atena, Dubrovnik-Rim… Na neke od tih linija bi mogla čak povremeno staviti i A220-300 (npr. Zagreb-Minhen ponedjeljkom i petkom). Stoga bi kompanija realno trebala tri turpobropa, no mogla bi se snaći i sa dva takva aviona. Kako Dash 8-400 odlaze iz flote 2025. to znači da bi ovi turbopropi trebali doći na zimu 2025.

I OK, to je dobro rješenje. Bravo kompanija. Respect. No, to znači da kompanija 2027. neće imati 15 aviona u floti kako je planirala, već njih 17 ili 18. To je 5 do 6 aviona više nego ih ima sada. I svakako se postavlja pitanje što će Croatia letjeti sa toliko više aviona, te koje će nove linije pokrenuti. Dobra vijest za Hrvatsku i putnike, no ostaje za vidjeti kako će inertna kompanija koja već 15 godina stagnira imati toliko velika povećanja u idućih tri godine.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Ryanair u zadnje vrijeme reže u Podgorici. Iako je kompanija letjela u zimu 2022/23 čak 16 letova na 7 linija, u zimu 2023/24 je smanjio na samo 9 letova na 4 linije. Ozbiljno rezanje. No, iako je zima djelovala vrlo loše i očekivali smo ozbiljna rezanja na proljeće i u ljeto, kasnije su rezanja neznatna. U proljeće 2023. Ryanair je imao 21 let na 9 linija, u proljeće 2024. imao je 21 let ali na 8 linija. U ljeto 2023. je letio 22 leta na 9 linija, a u ljeto 2024. leti 22 leta na 8 linija. Dakle isti broj letova, a jedna linija manje. Istim je Podgorica uspjela anulirati zimska rezanja, i to je ipak bio izuzetak, što je jako dobro.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Ryanair

Pegasus je prošlog ljeta imao 8 tjednih letova na liniji Istanbul-Skopje. Ove godine kompanija je planirala 8 tjednih letova. No, od 3.7. kompanija će letjeti 9 letova (svakodnevno i dodani let u srijedu i nedjelju). Od 19.7. kompanija će povećati broj letova na 10 tjedno (uvodi i dodatni let petkom), no samo na dva tjedna do 27.7. Ipak, od 5.8. dodatni 10. let se uvodi ponedjeljkom. Ovako će letjeti do kraja ljetnog reda letanja. Pegasus leti još i pet tjednih letova za Antalyu i četiri tjedna leta za Izmir.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Pegasus

Prema zamaData za Helsinki su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Dubrovnika Finnair 5 letova i Ryanair 2 leta = 7 letova tjedno
 • Ljubljane Finnair 4 leta
 • Prištine Norwegian 2 leta i MyWings 1 let = 3 leta
 • Zadra Ryanair 2 leta
 • Splita Norwegian 2 leta

Ovo znači da Helsinki ima 18 letova iz regije tjedno (u prosjeku 2,6 dnevno) koje lete 4 kompanije. Najviše letova ima Finnair, njih 9 (u prosjeku 1,3 dnevno).

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Helsinki

Zračna luka Rijeka i dalje postiže slabije rezultate nego prošle godine. U V. mjesecu je imala tek 9874 putnika (10.450 u V/2023). Ovo je katastrofalnih 56,5% putnika iz istog mjeseca 2019. (17.481). Rijeka je imala 360 operacija (386 u V/2023, 354 u V/2019), te je ostvarila 0,2 tona carga (nije bilo carga u V/2023, 243,6 tona u V/2019). Od početka godine Rijeka je imala 13.066 putnika, 1302 operacije i 0,2 tone carga.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Rijeka

Prvi let Croatie Airlines sa Airbusa A220, koji će vrlo vjerojatno biti tek u VIII. mjesecu radi kašnjenja aviona, će biti na liniji Zagreb-Frankfurt. Kompanija kaže da je to zato što je to bila prva međunarodna linija Croatie.

Koja glupost. Enormna glupost. Prva let Croatie, dalekog 5.5.1991. je bio, logično, između Zagreba i Splita. I kako je moguće da sada A220 nema promociju na liniji Zagreb-Split? Zagreb-Split je najfrekventnija linija Croatie, ona povezuje dva hrvatska najveća grada, Split je druga baza kompanije, linija Zagreb-Split ima više letova nego Zagreb-Frankfurt. Konačno daleko više novinara bi bilo na ovom letu jer na istom ne bi  bili samo novinari iz Zagreba, nego i lokalni novinari iz Splita. Ne vidim baš neki interes njemačkih novinara za let prema Frankfurtu. Ovo je pljusketina Hrvatskoj, ovo je pljusketina Splitu i Dalmaciji, ovo je krajnje neprimjereno. Ovo je čak i uvreda za dobra dio Hrvatske.

I da, što Croatia pokazuje time da je prvi let A220 za Frankfurt? Da smo običan feeder Lufthanse, da smo jadnim mali feeder koji se mora ulizivati velikoj mačehi?

Croatia bi morala raditi nakon prvog leta i lokalne promocije u idućih tjedan na letovima za Dubrovnik, Zadar, Pulu, Rijeku, Osijek, Mostar, Sarajevo i Skopje, tj. na feeding linijama gdje ima kako hrvatskih putnika, tako i  putnika iz regije koji lete za Zagreb. Na ovim letovima kompanija bi morala organizirati obilazak aviona za lokalne medije i političare, podjelu suvenira za medije i putnike, te press konferenciju za lokalne medije. Hoće li kompanija sve to napraviti? Teško.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Zračna luka Split pokreće još jednu zimsku liniju. Naime, švicarski leisure prijevoznik Edelweiss, u vlasništvu Swissa, u top sezoni leti 6 tjednih letova (svaki dan osim srijede). Nakon 17.9. smanjuje na pet tjednih letova ukidanjem letova utorkom.

No, od 27.10. kompanija nastavlja sa letovima za Split i tijekom zime pa će letjeti dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom. Letovi su sa Airbusom A320. Kompanija će ovako letjeti cijelu zimu. Edelweiss ima konekcije na sve Swissove letove iz Zuricha, što je ogroman benefit za Split.

Split je u zadnjih tri godine ozbiljno povećao broj letova, pa je tako uveo letove jednu liniju Eurowingsa, liniju KLM-a i tri linije Croatie. Kompanija sada ima 15 zimskih linija, ovu Edelweissovu, KLM-a za Amsterdam (ove zime se povećava na tri leta tjedno), Croatijine linije za Copenhagen, Frankfurt, London, Minhen, Rim, Zurich i Zagreb, Eurowingsove linije za Cologne, Dusseldorf i Stuttgart, te Trade Airove linije za Pulu, Rijeku i Dubrovnik. Istim će Split imati 68 letova tjedno ove zime.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Edelweiss

AirBaltic je prvo trebao letjeti iz Rige za Prištinu do 17.9, pa je skratio operacije do 1.9, da bi sada letio samo do 17.8. Dakle operacije se prekidaju mjesec dana prije od prvotnog plana. Linija je krenula sa operacijama 4.5. dva puta tjedno (utorkom i subotom).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: airBaltic

Prema zamaData za Sofiju su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Beograda Air Serbia 7 letova tjedno
 • Zagreba Ryanair 2 leta tjedno

Ovo znači da Sofija ima 9 letova iz regije tjedno (u prosjeku 1,3 dnevno) koje leti 2 kompanije. Najviše letova ima Air Serbia, njih 7 (u prosjeku 1,0 dnevno).

 

Dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Sofija

Zračna luka Zadar je u V. mjesecu ostvarila 185.244 putnika, što je više nego duplo više spram prošle godine kada je ostvarila 90.118 putnika. Ovo je nevjerojatnih 204,9% putnika iz istog mjeseca 2019. (90.416). Zadar je u V. mjesecu ostvario 1784 operacije (1138 u V/2023). Aerodrom je imao 0,1 tonu carga (nije imao carga u V/2023). Od početka godine Zadar je ostvario 301.304 putnika, 3430 operacija i 0,1 tonu carga.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Zadar

Zračna luka Zagreb je radi Europskog nogometnog prvenstva otvorila „navijački korner“ unutar duty free trgovine, gdje prodaje navijačke rekvizite Hrvatske nogometne reprezentacije. Zamaaero je već više puta naglasio da MZL Zagreb mora imati trgovinu ili bar dio jedne trgovine gdje bi prodavala navijačke rekvizite Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog rukometnog saveza, Hrvatskog vaterpolskog saveza, GNK Dinamo i RK Zagreb.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Zagreb

Prema zamaData za Abu Dhabi su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:
• Beograda Wizz Air 4 leta
• Sarajevo Wizz Air 4 leta
Ovo znači da Abu Dhabi ima 8 letova iz regije tjedno (u prosjeku 1,1 dnevno) koje leti samo Wizz Air

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Abu Dhabi

U BiH i u gradu Sarajevu je bio kolaps napajanja električnom energijom. No, Aerodrom Sarajevo je sve svoje operacije odradio bez ikakvog problema, a zbog efikasnog upravljanja u kriznim situacijama. Naime, aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije, dok je neprioritetne isključio. Svi radnici Aerodroma, ali i druge službe (granična policija, carina, BHANS-a…) su uložili maksimalne napore da se situacija prebrodi.  Ovime je Aerodrom Sarajevo pokazao da se može nositi sa velikim kriznim situacijama.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Prema zamaData za Napulj su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Zagreba Ryanair 2 leta tjedno
 • Splita easyJet 2 leta
 • Beograda Air Serbia 2 leta tjedno

Ovo znači da Napulj imaju 6 letova iz regije tjedno (u prosjeku 0,9 dnevno) koje lete 3 kompanija po dva leta.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Napulj Aerodrom

Prije 28 godina, u ljeto 1996. Croatia Airlines je letjela Amsterdam, Beč, Berlin, Brač, Bruxelles, Copenhagen, Dubrovnik, Dusseldorf, Frankfurt, Istanbul, Lošinj, London, Moskvu, Minhen, Paris, Prag, Pulu, Sarajevo, Skopje, Split, Stuttgart, Tiranu, Zadar, Zurich, dočim je imala 24 linije, čak 3 više nego danas.

U zimu 1996/97 Croatia je letjela za Amsterdam, Beč, Berlin, Bruxelles, Copenhagen, Dubrovnik, Dusseldorf, Frankfurt, Istanbul, London, Milano, Moskvu, Minhen, Paris, Prag, Pulu, Sarajevo, Skopje, Split, Stuttgart, Zadar i Zurich, dakle 22 linije, čak pet linija više nego prošle zime.

Croatia je u ljeto 1998. godine iz Zagreba imala 2 linije više nego danas. U ljeto 1999, prije četvrt stoljeća, Croatia je iz Zagreba letjela za Amsterdam, Barcelonu, Beč, Berlin, Brač, Dubrovnik, Dusseldorf, Frankfurt, Istanbul, London, Madrid, Moskvu, Mostar, Minhen, Paris, Prag, Pulu, Sarajevo, Skopje, Split, Tel Aviv, Zadar i Zurich, također 2 više nego danas.

Istinski žalosno i tragično da je Croatia prije više od 25 godina imala 2 do 5 linije iz Zagreba više nego danas. Tragično je da danas kompanija ne leti za Dusseldorf, Istanbul, Milano, Madrid, Moskvu, Prag i Stuttgart koje je letjela prije 25 i više godina.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Sarajevo će objaviti još jedan natječaj za subvencije linija, koji će i ovaj puta provesti Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Istim se planira u 2025. otvoriti još nekoliko novih linija iz Sarajeva, te nastaviti vrlo značajan rast aerodroma i u idućoj godini, uz cilj dostizanja 2 milijuna putnika.

Prema riječima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo ovaj puta okosnica natječaja će biti letovi za Amsterdam, Berlin, Barcelona, Copenhagen (SAS leti samo jedan tjedni let u top sezoni), Dusseldorf, Eindhoven, Hamburg, Madrid, Paris, Strasbourg i Veronu. Sve ovo je logično osim letova za Strasbourg i Veronu koji su notorni nonsens i koji se sigurno neće desiti. Pa ovih letova nema ni iz jednog aerodroma regije. I letovi za Hamburg nisu previše realni. No, sve ostale linije imaju i te kako smisla. Ovoj listi svakako nedostaju letovi za Helsinki i Gothenburg radi velike BiH dijaspore tamo, te letovi za Bruxelles, Genevu, Milano, Maltu (turisti, radnici), Podgoricu, Tiranu, Ankaru i Izmir.

Po prošlom natječaju Wizz Air je trebao letjeti na liniji Sarajevo-Rim, no ista se još uvijek nije realizirala, pa kompanija i dalje leti samo na dvije linije za London i Abu Dhabi. Ostaje za vidjeti hoće li se i kada ova linija realizirati. Sarajevo je svjesno da se linija nije pokrenula radi ogromnog broja prizemljenih aviona Wizz Aira a radi problema sa motorima Pratt & Whitney. Linija ima svog smisla iz Sarajeva. Istim Kanton neće isplatiti sav novac subvencija Wizz Airu za subvencije i tako će biti sve do uspostave linije Sarajevo-Rim.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Sun d’Or koji je leisure kopanija El Al-a pokreće letove na liniji Tel Aviv-Beograd od 11.7. Linija će se operirati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom sa Boeingom 737-800. Na liniji već leti Arkia (dva tjedna leta), a Air Serbia nije liniju obnovila ovog ljeta.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Sun d’Or

Prema zamaData za Hamburg su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Beograda Wizz Air 3 leta i Air Serbia 2 leta = 5 letova tjedno
 • Skopje Wizz Air 4 leta
 • Zadra Ryanair 4 leta
 • Prištinu Eurowings 1 let i Condor 1 let = 2 leta
 • Splita Eurowings 1 let tjedno

Ovo znači da Hamburg ima 16 letova iz regije tjedno (u prosjeku 2,3 dnevno) koje leti 5 kompanija. Najviše letova ima Wizz Air, njih 7 (u prosjeku 1,0 dnevno).

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Hamburg

 

Beograd je u V. mjesecu imao 720.110 putnika, što je povećanje od 11,0% spram istog mjeseca 2023. (649.808). Ovo je fascinantnih 141,9% putnika u usporedbi sa istim mjesecom 2019. (507.633). Respect!

Ovo ne treba čuditi obzirom da je u V. mjesecu ove godine bio Uskrs i to odmah nakon Praznika rada 1.5. U Srbiji se Praznik rada slavi dva dana, pa je stanovništvo imala slobodne dane srijedu i četvrtak 1. i 2.5. Jednako tako Uskrs se u Srbiji slavio od 3. do 6.5. pa su ljudi imali najmanje 6 slobodnih dana u komadu. Dobar dio radnika je uzeo godišnji ili slobodne dana u ponedjeljak i utorak 29. i 30.4. pa su si spojili vikende i imali čak 10 slobodnih dana. Fini godišnji odmor. Ovo je iskoristila masa stanovnika za jeftinije odmore u inozemstvu kada su već lijepi dani, pa od tuda i toliko povećani broj putnika. Beograd je od početka godine ostvario 2.944.934 putnika (15,9% više nego 2023).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Koju realnu flotu bi mogla imati Air Serbia do Expo-a 2027:

Kompanije bi pritom možda mogla pribaviti i pokoji A320neo ili A321neo, te E195-E2. Jasno 2027. je daleko i do tada se može desiti svašta nešto.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Zbog bitnog smanjenja broj putnika (izgubi će bar 400.000 putnika u godinu dana) na Aerodromu Tuzla ozbiljno pati business koji je bio vezan uz aerodrom. Niz ugostiteljskih i trgovačkih objekata nema dovoljno posla da plati radnike i najam prostora. Taxi koji je imao povećanje posla od 70% radi velikog broja linija i putnika sada nema što raditi, a rent’a’car poslovnice su se pozatvarale i ostalo ih je 3-4 od nekada impozantnih 15 različitih poslovnica. Za koga sada Tuzla dovršava anex i toliko veliko parkiralište, te treći gate.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Prema zamaData za Budimpeštu su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

 • Beograda Air Serbia 12 letova tjedno
 • Skopja Wizz Air 3 leta
 • Zadra Ryanair 3 leta
 • Podgoricu Wizz Air 2 leta tjedno

Ovo znači da Budimpešta ima 20 letova iz regije tjedno (u prosjeku 2,9 dnevno) koje lete 3 kompanija. Najviše letova ima Air Serbia, i to 12 letova (u prosjeku 1,7 dnevno).

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Budimpešta

 

Zračna luka Osijek je u V. mjesecu ostvarila 5559 putnika (1978 u V/2023). Ovo je 98,5% putnika iz istog mjeseca 2019. (5643). Aerodrom je imao 202 operacija (220 u V/2023). Osijek nije imao carga (0,2 tone u V/2023). Ukupno je od početka godine Osijek ostvario 14.036 putnika, 928 operacija i nije imao carga.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb); foto: ZL Osijek

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Memmingen, Ryanair od 28.10.

 

Iz Pule:

 • Birmingham, Jet2 od 2.5.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.

 

Iz Rijeke:

 

Iz Zadra:

 

Iz Splita:

 • London Stansted, British od 7.9.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 • Istanbul, Pegasus od 3.8.

 

Iz Mostara:

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Guangzhou, Air Serbia od 30.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 

Iz Tivta:

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 

Iz Ohrida: