Novosti iz regije

Banja Luka nema povećanja letova u tjedan dana prije katoličkog Božića. Iz aerodroma i dalje prometuju samo 2 kompanija, Ryanair za Gothenburg i Air Serbia za Beograd, svaka sa po dva tjedna leta. Aerodrom ima po jedan dnevni let u ponedjeljak i nedjelju, te dva dnevna leta u petak, dok četiri dana u tjednu nema letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

 

Ljubljana je doslovce postala deponij za stacioniranje prizemljenih aviona. U ovom momentu na stajanci (apronu) Ljubljane na stacionaru je 14 aviona: 6 Airbusa A320 i 1 A321 Swissa, 1 A320 Edelweissa, 2 A319 easyJeta, 1 A321 Thomas Cooka, 1 A321 S7 i 2 A319 South Africana. Tužno za što služi Arerodrom Ljubljana. No, nije ni čudo obzirom da u prosjeku ima 1,5 letova dnevno. Uz to u Ljubljani je baziran i jedan A320 Trade Aira koji obavlja chartere, a koji puta ih znaju biti i dva. U Adria Tehnici su 4 Airbusa A319 u ovom momentu na održavanju i to dva easyJeta, te po jedan Brusselsa, Lufthanse i Edelweissa.

autor: Aleš Breznar, suradnik (Ljubljana), foto: Aleš Breznar

Brussels je objavio da će u ljetnoj sezoni 2021. pokrenuti letove 8 tjednih letova iz Bruxellesa za Zagreb, Split i Dubrovnik. Za Split kompanija će operirati jednom tjedno subotom od 1.5. do 26.10. sa A319. I linija za Dubrovnik će se operirati od 1.5. do 2.10. i to dva puta tjedno, utorkom i subotom sa A319. Za sada kompanija planira od 28.3. obnoviti letove na liniji Bruxelles-Zagreb i to pet puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak i nedjelja) sa A319. Karte su date u prodaju, no ovi planovi se mogu i promijeniti ovisno o situaciji sa Covidom-19.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Brussels

Limit koji je postavila Rusija po kome Aeroflot i Air Serbia mogu imati tek po dvije tjedne frekvencije između Moskve i Beograda rezultirao je da će Aeroflot na jednom od ta dva tjedna leta operirati sa A330-300 koji ima 296 mjesta (28 u business klasi) umjesto A321 koji ima 183 mjesta, dok će Air Serbia odraditi dva dodatna chartera sa A330-200 (254 sjedala od čega 18 u business klasi) i to 22. i 29.12. kako bi prevezla radnike između dvije zemlje. Air Serbia na ovoj liniji operira svoj najveći uskotrupni avion A320 sa 174 sjedala.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

U odnosu na prošlu godinu koju su Aerodromi Crne Gore završili sa preko 2,6 miliona putnika, ove godine kompanija je zbog pandemije korona virusa, do kraja XI. mjeseca opslužila svega 510.234 putnika i 5.130 aviona. Operativne službe Aerodroma Podgorica su opslužile 2.898 aviona ove godine, a prošle 6.983, dok je broj putnika bio 323.647 ove godine, a prošle 1.216.918 putnika. Operativne službe Aerodroma Tivat su opslužile 2.232 aviona ove godine, a prošle 6.882, dok je broj putnika bio 186.592 ove godine, a prošle 1.343.808 putnika. Zabilježen je pad u broju preveznih putnika od 80%, a u broju rotacija 64%. Ove godine ACG su do  31.10. prihodovali 7 miliona eura, a prošle preko 34 miliona eura, što je pad prihoda od 80%. Prošle godine, ostvarena je dobit od 15 miliona eura prije oporezivanja, a ove godine gubitak će biti najmanje 10 miliona eura, i pored ostvarenih ušteda  od 4,5 miliona EUR.

autor: Siniša Luković, suradnik (Podgorica), foto: Aerodrom Podgorica

Air Serbia je zbog loše epidemiološke situacije i ograničenja u putovanju odlučila produžiti akciju besplatne promjene datuma putovanja, čime će ova pogodnost biti dostupna svima koji kupe karte do 31.3.2021. Ova akcija se odnosi na sve destinacije u mreži osim New Yorka, pri čemu putovanje mora biti do 30.6.2021.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Luka Babić

Danilo Orlandić, CEO Aerodroma Crne Gore, je u na sastanku u Kijevu sa Windroseom dobio obavijest od kompanije da su vrlo zadovoljni sa linijom Podgorica-Kijev, te da će liniju nastaviti operirati. Windrose i Aerodromi Crne Gore su dogovorili da pokrenu zajednički projekt promocije Crne Gore kao destinacije za putnike iz Ukrajine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

Aerodrom Morava obavio svega 2 leta tjedno do sredine III. mjeseca, a nakon toga više nije imao ni jedan jedini let. Uz to bar do početka IV. mjeseca 2021. aerodrom neće imat ni jednog leta i putnika. Iako više od godine dana neće imati ni letova ni putnika, N1 je objavio da je više od 50 zaposlenika dobiva redovne plaće i nitko nije dobio otkaz. I dok aerodromi regije koji imaju više stotina tisuća putnika otpuštaju višak radnika i smanjuju plaće, Morava, eto, bez i jednog putnika, to ne čini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

LOT je još jednom prolongirao pokretanje linije za Beograd sve do 1.3.2021. Istim LOT u regiji još leti samo za Zagreb, četiri puta tjedno.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

Hrvatska vlada je odobrila Croatiji Airlines 600 milijuna kuna (80 milijuna EUR) potpore Croatiji Airlines, od čega će 350 milijuna kuna biti dokapitalizacija, a 250 milijuna kuna vlasnički zajam. I sve to na već odobrenih 11 milijuna EUR pomoći za Covid-19 od prije par dana i 33 milijuna EUR pomoći prije Covida-19, u 2019. godini, kako kompanija ne bi postala nelikvidna. Dakle u manje od 2 godine kompanija je dobila 124 milijuna EUR. I to samo 7 godina nakon 108 milijuna EUR dokapitalizacije. Ogroman novac. A rezultati?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Iz Splita za Stuttgart Eurowings će od 20.12. do 10.1. imati dva tjedna leta (utorkom i nedjeljom) kao i na početku zimskog reda letenja, potom više neće imat letova sve do 4.3. Na liniji iz Splita za Dusseldorf do 6.1. imat će dva dnevna leta, potom jedan tjedni let (nedjeljom). Isto znači da će nakon nove godine Eurowings za Split letjeti tek 1 tjedni let umjesto 3 koliko je imao početkom zimskog reda letenja. Za Zagreb Eurowings će tijekom novogodišnjih praznika imati 3 dodatna lete na liniji Cologne-Zagreba. Nakon Nove godine kompanija će prometovati po dva tjedna leta na obije linije za Zagreb iz Stuttgarta i Colognea (obije petkom i nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

U utorak 15.12. Skopje ima samo 2 dnevna leta (Pegasus za Istanbul i Wizz za Dortmund). u srijedu 4 dnevna leta (Turkish za Istanbul, Wizz za Basel, Austrian za Beč i chair za Zurich), te u četvrtak samo 3 leta (Pegasus za Istanbul, Windrose za Kijev i Wizz za Dortmund). Ostale dane aerodrom ima više letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Pegasus

Aerodrom Sarajevo se pridružio transnacionalnom projektu DANOVA, koji ima za cilj poboljšanje pristupačnosti zračnih i pomorskih luka, autobusnih i željezničkih kolodvora za slijepe i slabovidne putnike u Dunavskom prostoru. Aerodrom Sarajevo će raditi na prilagodbama za slijepe i slabovidne kao što su mobilne aplikacije, WEB stranice, interaktivna mapa (putem dodira i glasa), zvučne i brajlove oznake, taktilni vodiči, objekti za pse vodiče, standardiziranje usluge, te još niz usluga i infrastrukturalnih prilagodbi za slijepe i slabovidne usluge.

Projekt je financiran od Europske Unije uz budžet od 2,2 milijuna EUR. Konzorcij od 14 partnera je pod vodstvom Zračne luke Dubrovnik. U projektu su i Aerodromi Crne Gore, te Aerodrom Ljubljana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Croatia Airlines na Božić 25.12. neće imati ni jedan jedini let, čak ni za Frankfurt, Split i Dubrovnik. Lijepa gesta kompanije svojim djelatnicima koju kao praksu ima od svojih početaka. Činjenica je da na Božić ima daleko manje putnika, pa ostaje pitanje je li kompaniji isplativo letjeti zbog svega par letova, poglavito što to ne znači angažiranje samo posada, nego i niza drugih osoba koje moraju raditi u operativi, na aerodromu i apronu. Ovo je još više izraženo sada kada je broj potencijalnih putnika zbog Covida-19 i bitno manji nego prijašnjih godina.

Ipak, ne vjerujem da kompanija ne bi imala putnika za bar jedan dnevni let za Frankfurt i preko ovog huba uz mogućnost konekcija za cijeli svijet, te jutarnji dolazak jednog triangl leta Dubrovnik-Split-Zagreb i popodnevnog odlaska Zagreb-Split-Dubrovnik koji bi se vezali na taj let. Jednako tako nije vjerojatno da kompanija ne bi imala raspoloživih 2 pilota i 2 kabinca, te minimalni broj operativnih djelatnika za ta četiri lega bar sa Dash 8-400. Bez obzira na više troškove operacija za samo dva dnevna leta na državni praznik, kompanija je iste mogla naplatiti bitno više i vrlo je vjerojatno da bi imala zavidnu popunjenost onih putnika koji nisu imali alternativu nego letjeti na Božić (poglavito što je petak), u nadi da će doći svojim obiteljima, te bi time i sama dva povratna leta bila financijski isplativa.

Ovako će tog dana profitirati ostale kompanije koje imaju letove za Zagreb: Qatar, KLM, Turkish, Air Serbia i LOT. I Trade Air je odlučio otkazati svoja 4 leta na Božić iz Osijeka za Pulu i Zagreb (oba leta), te iz Pule za Split.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Ukrajinski prijevoznik će u petak 18.12. organizirati let za Dubrovnik. Avion u Dubrovnik dolazi u 8:15, a odlazi u 9:00 sati. Kompanija u XII. mjesecu ima redovne letove za Zagreb, Beograd, Podgoricu i Skopje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

Split će tijekom novogodišnjih praznika imati dodatnih 12 međunarodnih letova. I to 5 KLM-a (subota 19, srijeda 23.12, subota 2, nedjelja 3. i četvrtak 7.1.), 3 Eurowingsa za Dusseldorf (srijede 23. i 30.12, te 6.1.), Croatia Airlines će obaviti 2 leta za Helsinki (u subotu 20.12. i 10.1.), a za Minhen će na ustaljene letove ponedjeljkom i petkom imati dodatna 2 leta (u srijedu 16. i subotu 19. 12, te nedjelju 3.1, no neće letjeti u petak 25.12.). Croatia će za Rim umjesto u četvrtak 24. letjeti u srijedu 23.12.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Željko Bakšaj Žac

Eurowings je promijenio dane operiranja iz Stuttgarta za Zagreb. Do 18.12. operira petkom i nedjeljom, a od 20.12. srijedom i nedjeljom. Na operiranje petak-nedjelja kompanija se vrača od 15.1.

Na liniji iz Colognea za Zagreb također se od 20.12. mijenja operiranje sa petak-nedjelja na redovne letove nedjeljom, no uz to će operirati u ponedjeljak 21.12, srijedu 23.12, srijedu 30.12. petak 1.1. i ponedjeljak 4.1. Od 8.1. kompanija na ovoj liniji ponovo operira petak-nedjelja. Istim će Eurowings imati 3 dodatna leta tijekom božićnih praznika za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Croatia Airlines od 17.12. obnavlja liniju Zagreb-Sarajevo, koja će operirati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, osim što neće operirati u četvrtak 31.12. Nakon toga linija je planirana za prometovanje do daljnjega dva puta tjedno (četvrtak i nedjelja). Za Skopje Croatia nije prekidala operacije i liniju operira dva puta tjedno (ponedjeljak i petak). Letova neće biti jedino na Božić, u petak 25.12, no u petak 1.1. linija će redovno operirati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Wizz Air u sedam dana od 14. do 20.12. ima samo 31 tjedni let (u prosjeku 4,5 dnevno) iz Aerodroma Skopje. Ovo znači da mu bazirani avioni u prosjeku nemaju ni jedan let dnevno svaki. Najviše letova ima u petak i subotu, po 8 dnevno, najmanje u utorak, srijedu i četvrtak kada ima samo 1 dnevni let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Već je postalo pravilo da subotom nema ni jednog jedinog leta iz Ljubljane. Tako je i ova subote. Ostale dane Ljubljana ima tek jedan do dva leta, a za aerodrom lete tek tri kompanije Lufthansa, Turkish i Air Serbia.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Spasilački timovi MUP-a Republike Srpske pronašli su u petak na području planine Kozare, Sjeverna Bosna, ostatke malog sportskog zrakoplova. Obije osobe koje su bile u avionu su poginule, rumunjska državljanka koja je pilotirala i muškarac državljanin Srbije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Helikoperski servis Republike Srpske

17 minuta intervua našeg analitičara o Covidu-19, Croatiji Airlines, Zračnoj luci Zagreb na N1. Šćuric je ujutro u 8:45 imao 15-minutni intervju na 1. programu TV Crna Gora.

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine jučer poslijepodne 10.12. uključen je u potragu za civilnim avionom koji je nestao u području Omarske, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. Civilni avion je poletio sa Banja Luke, a nestao je s radara oko 14:00 sati. U 14:15 sati, Spasilačko-koordinacijsko središte Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BH DCA) uputilo je poziv dežurnoj Služba traganja i spašavanja (STS) Oružanih snaga BiH, koju čini posada iz sastava 2. helikopterskog skvadrona, stacionirana u vojarni Rajlovac. Helikopter Bell UH-1H odmah je pristupio pretraživanju terena sa ciljem pronalaska i spašavanja posade aviona.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Oružane snage BiH

Aeroflot će danas (petak 11.12.) imati charter iz Zagreba. Avion iz Zagreba odlazi u 1:30 sati tijekom noći pod brojem SU7023.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

Stanovnici zagrebačkog područja mogli su u četvrtak ujutro svjedočiti nesvakidašnjoj buci koji su proizvodili najjači turbopropelerski motori sa kontrarotirajućim elisama na svijetu koji pogone Antonov An-22A “Antei”. Golemi teretni zrakoplov je penjao iz Ljubljane na svoju visinu krstarenja prevozeći teret u Prištinu. Nažalost, zbog pokrivenosti oblacima, zrakoplov na 3000 m visine se nije mogao vidjeti, ali se zato itekako čuo! Za usporedbu, motor Kuznetsov NK-12MA razvija 15000 KS, a prvi najbliži njemu je Europrop TP400 sa 11000 KS koji pogone Airbus A400M. Zrakoplov An-22A, registarske oznake UR-09307, proizveden 1974. godine u vlasništvu je Antonov Airlinesa. Sveukupno je proizvedeno 68 komada, a uz četiri ruska vojna aparata jedini je civilni primjerak koji još leti. Avion je u Ljubljanu doletio iz afričkog Niameya.

autor: Juraj Mehić, suradnik, foto: Antonov

Nakon samo mjesec dana zamaaero ima ogroman uspjeh.

Kolumnu od utorka je vidjelo 103.302 čitatelja. Samo na facebooku je kolumna od utorka imala 95.257 čitatelja, 124 komentara, podijeljena je 29 puta i imala je 5218 angažmana. Na portalu je kolumna imala 8.045 posjeta i za sada 82 komentara. Portal je prešao 8000 posjetitelja dnevno, a najviše posjetitelja ima srijedom, najmanje nedjeljom.

U ovih mjesec dana članci su prenijeti na ogromnom broju medija u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, a dali smo i nekoliko intervjua.

Naš analitičar Alen Šćuric je danas u 8:45 gostovao na 1. programu TV Crne Gore (putem Skypea), a u 16:30 će uživo gostovati na zagrebačkoj televiziji N1.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Facebook

I dok svi povećavaju broj letova na postojećim linijama, kako bi iskoristili povećanje potražnje oko božićnih i novogodišnjih praznika, Croatia će na domaćim linijama smanjiti broj letova.

Croatia Airlines je smanjila broj letova za Zadar-Pulu na samo dva tjedno, od 14.12. vraća frekvencije na 6 tjednih letova (svaki dan osim subote), no samo do 23.12. Kompanija neće letjeti u četvrtak 24.12, a potom ponovo leti samo dva tjedna leta, četvrtkom i nedjeljom.

Iz Zagreba za Split kompanija će tijekom novogodišnjih praznika letjeti svakako nekako, doslovce se ostavlja dojam da su frekvencije postavljene vrlo nestudiozono, čak slučajno. U konačnici biti će manje letova nego početkom zimskog reda letenja. Tako će kompanija u načelu letjeti 2 dnevna leta, osim svih ponedjeljaka i nedjelja, te u utorak 15.12, u četvrtak 17.12. i 7.1, subotu 2.1. kada leti 3 dnevna leta. Ali zato Croatia neće imati ni jedan jedini let za Split na Božić, te će imati samo jedan dnevni let u četvrtak 24.12. i petak 8.1. (dan kada su migracije stanovništva vrlo velike). Uz to u neke dane u tjednu bez obzira na vrlo malen broj frekvencija kompanija leti sa razmakom od svega par minuta, primjerice u nedjelju 20.12. u 20:05 i 21:10, u ponedjeljak 28.12. u 14:10 i 14:35, te u nedjelju 10.1. u 14:00 i 14:35. Sve ovo je daleko od planiranih 20 tjednih letova koliko je kompanija operirala početkom XI. mjeseca.

Za Dubrovnik, pak, Croatia će letjeti po tri dnevna leta, osim nedjeljama kada će imati 2 dnevna leta. Uz to u srijedu 23.12. kompanija će letjeti 2 dnevna leta u nedjelju 27.12. samo 1 dnevni let (?!?!), dok na Božić neće imati letova. Nije jasno zašto u nedjelju kada su migracije ogromne kompanija ima jedan dnevni let manje nego u ostale dane u tjednu. I na ovoj liniji ima manje tjednih letova (u prosjeku 19 tjedno) od prvotno planiranih (22).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Air Serbia će za novogodišnje praznike povećati broj letova prema feeding destinacijama u regiji. Na liniji Beograd-Zagreb kompanija je u XI. mjesecu letjela 3 tjedna leta, pa je iste smanjila na 2, da bi sada na redovne letove ponedjeljkom i petkom dodala letove u subotu 19.12. u nedjelje 20. i 27.12, te u srijedu 23.12, što znači da će u ta dva tjedna letjeti 4 puta tjedno. Od 1. do 10.1. Air Serbija je najavila da će letjeti svaki dan osim utorka. Istim je za Zagreb kompanija uvela 6 dodatnih letova za Zagreb spram plana u XI. mjesecu.

Za Ljubljanu Air Serbia je letjela 3 puta tjedno (ponedjeljak, petak i nedjelja), a dodatne letove je uvela u subotu 19.12,  u četvrtak 24. i 31.12. te 7.1, u srijedu 6. i subotu 9.1, što znači 6 dodatnih letova.

Za Banja Luku je Air Serbia smanjila broj letova na jedan tjedno (petkom), a za praznike vraća broj letova na dva tjedno (ponedjeljak i petak). Za Sarajevo je kompanija letjela 4 tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak, petak, nedjelja), no tijekom praznika je smanjila broj letova na 3 tjedno (ponedjeljak, petak, nedjelja), što znači da ima 4 leta manje.

Za Skopje Air Serbia je letjela 5 tjednih letova (sve dane osim utorka i srijede), a tu frekvenciju je zadržala i tijekom praznika. Kako smo jučer izvijestili Air Serbia je za Crnu Goru uvela 9 dodanih letova tijekom praznika.

Isto znači da će Air Serbia u 4 tjedna prazničkih dana, prema regiji ostvariti 17 letova više nego početkom zimskog reda letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aerodrom Beograd je dobio certifikat ACI – Airport Council Internationala, koji ova ugledna asocijacija dodjeljuje kao priznanje za napore da se smanji redukcija emisije ugljičnog dioksida. Certifikat dokazuje da je Aerodrom Beograd dostigao Nivo 1 u naporima smanje emisije ugljičnog dioksida. Certifikat vrijedi do 23.11.2022.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!