Novosti iz regije

Etihad će produžiti suspenziju linije Abu Dhabi-Beograd na 2.1.2021. od kada će je operirati dva puta tjedno. Linija se trebala obnoviti 25.11. Qatar za Beograd ima 3 tjedna leta, a Flydubai čak 4 dočim Etihad istinski gubi utrku sa ostala dva MEB3 prijevoznika.

autor: Maja Mrksu, novinarka (Pula), foto: Etihad

Air France je planirao 5 tjednih polazaka na liniji Paris CDG-Zagreb, no u XI. mjesecu operacije je reducirao na samo 3 tjedna leta (ponedjeljkom, srijedom i subotom). Croatia Airlines leti na istoj liniji 2 puta tjedno (četvrtkom i nedjeljom). Od 14.12. Air France će se vratiti na prvotno planirane frekvencije od 5 tjednih polazaka (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak i subota), što znači da će obije tvrtke imati 7 tjednih polazaka za Paris. Air France u ovom momentu leti u regiji jedino za Zagreb, a od 17.12. se planira vratiti sa letovima za Ljubljanu sa 4 tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak, petak i subota). Naravno, realizacija u XII. mjesecu će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Air France je do proljeća otkazao sve letove za Beograd.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Eurowings je dodatno reducirao svoj red letenja u regiji. U ovom momentu Eurowings u regiji ima samo 18 tjednih letova na 9 linija iz samo tri grada regije. Najviše letova ima za Prištinu, njih 9 (po 2 za Dusseldorf, Frankfurt, Minhen i Stuttgart, te 1 za Hamburg). Drugi po broju letova je Zagreb sa 6 tjednih letova na 2 linije (po 3 tjedna leta za Cologne i za Stuttgart). Najviše rezanja Eurowings je imao u Splitu, gdje leti tek 2 tjedna leta za Stuttgart i 1 za Dussledorf. Sve ostale linije su suspendirane tijekom zime.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Eurowings

Zbog uvođenja mjere ograničenog kretanja u BIH 11.11.2020. koja je na snazi od 23:00 do 05:00 sati, putnici koji koriste usluge Aerodroma Sarajevo u ranim jutarnjim, kao i kasnim večernjim satima obavezni su posjedovati dokumente o potvrdi putovanja (odštampanu rezervaciju avionske karte, boarding pass sa leta). Ista potvrda kao za putnika je potrebna i pratiocu koji mu se nalazi u pratnji.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Aerodrom Sarajevo

Proteklih dana u ZL Zagreb je nekoliko puta tranzitirao zanimljiv zrakoplov, BAe 146 “Jumbolino”, registarske oznake G-OFOM u vlasništvu Formule 1. Zrakoplov obično dolazi iz London Biggin Hilla (BQH) te odlazi u Istanbul Sabihu (SAW), a u povratku istom rutom nazad. Zrakoplov je proizveden 1990. godine za Indonezijski National Air Charter, a od 2000. godine je u vlasništvu Formule 1.

autor: Juraj Mehić, suradnik, foto: Wikimedia Commons (na slici G-OFOA)

Zračna luka Zagreb danas ima dan sa najviše letova od početka XI mjeseca. Ukupno 25 letova 8 kompanija. 15 redovnih letova ostvarit će Croatia Airlines (po jedan let za Amsterdam, Beč, Copenhagen, Zurich, Zadar, Pula, te tri dnevna leta za Split, za Dubrovnik i za Frankfurt), 2 redovna leta Trade Air (2x Osijek), te po jedan redovni let Turkish (Istanbul), LOT (Varšava), Air France (Paris), Windrose (Kijev), Lufthansa (Minhen) i KLM (Amsterdam), kao i charteri Trade Aira (Braunschweig Wolfsburg, Njemačka) i Croatie (Edinburgh, Škotska).

Zagreb danas ima i bitno više letova nego Beograd (koji ima tek 21 let), Prištine (15), Skopja (6), Podgorice (6), Splita (3), Dubrovnika (3) i Sarajeva (3 dnevna leta).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Aerodrom Priština je u prvom tjednu XI mjeseca imala čak 101 let, tek 40% manje od Zagreba. Sredinom IX mjeseca Priština je imala pola manje letova, njih tek 53. I dok svi ekstremno režu, Priština raste i to za duplo. Najveći broj letova, skoro pola tjednog broja, njih 48, ima za Švicarsku. Najveći prijevoznik je Wizz Air sa 16 tjednih letova, odmah za njima je Air Mediterranean (14 tjednih letova), Swiss/Edelweiss (11), Chair (10) dok je bazirani Eurowings na samo 9 tjednih letova (malo više od 1 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Aerodrom Ljubljana od 10. do 12.11. ima samo po jedan tjedni let. 10. i 12.11. Lufthansa za Frankfurt, 11.11. Turkish za Istanbul. Ni jedna linija iz Ljubljane nema svakodnevnu frekvenciju, a konektiranost aerodroma doslovce više ne postoji. Povezanost aerodroma je daleko ispod Tuzle, Podgorice, Sarajeva, te je na nivou Niša i Tivta. Istinska tragedija slovenskog zrakoplovstva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Croatia Airlines u srijedu 11.11. leti charter za Nogometni savez Makedonije. Airbus A320 leti iz Zagreba u 8:05 ferry do Skopja, gdje u 10:00 odlazi za Tbilisi. Nogometna reprezentacija Makedonije 12.11. u 18:00 sati igra kvalifikacijsku utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo protiv Gruzije. Avion se vraća u Skopje u petak 13.11. u 00:05 iz Tbilisija, te nakon toga nastavlja ferry za Zagreb. Uz letove za sportske organizacije u Hrvatskoj, Croatia Airlines je iznenađujuće aktivna na polju chartera u regiji. Letjela je tako prije par dana za Rapid iz Beča, kao i prošli tjedan za Makedonsku rukometnu reprezentaciju u Zurich. Još jednom iskrene čestitke charter odjelu za korištenje kapaciteta u ova teška vremena vrlo slabog letenja i ogromne konkurencije. Ovo je to uspješnije što Wizz Air ima baziranih 5 aviona u Skopju od kojih za operacije koristi tek jedan do dva aviona dnevno.

Ovaj tjedan Croatia ima i charter za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Istanbul koja igra sutra, 11.11. prijateljsku utakmicu sa Turskom. U ovom slučaju avion nije ostao u Istanbulu, nego u četvrtak u 6:55 ujutro ima ferry do Istanbula.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Austrian leti 8 tjednih letova za Beograd, 5 tjednih letova za Sarajevo, 6 za Prištinu, 2 za Podgoricu uz 2 leta Montenegra u code-share (ukupno 4), te 6 za Skopje, no ni jedan jedini za Zagreb. U Zagrebu Croatia Airlines ima tek 1 simboličan tjedni let za Beč. Više nego čudno. Obzirom da i niz drugih kompanija leti daleko više letova za druge gradove u regiji (koji su bitno manji) od Zagreba poput Turkisha, Flydubaia, Swissa, Air Serbie, Lufthanse, ostaje pitanje zašto su karte za Zagreb toliko skuplje nego za ostale gradove, te zašto je Zagreb „diskriminiran“. Bojim se da problem nije u kompanijama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Republika Hrvatska u svojoj strategiji razvoja prometa definirala je pet glavnih ciljeva u zrakoplovstvu do 2030:

 1. Podržati razvoj Zračne luke Zagreb sa očuvanjem dostupnosti glavnog grada Hrvatske iz inozemstva
 2. Unaprijediti poslovanje i pouzdanost rada Zračne luke Dubrovnik radi očuvanja dostupnosti Južne Dalmacije
 3. Poboljšati dostupnost zračnih luka, osobito javnim prijevozom
 4. Poboljšati standard sigurnosti u zračnim lukama i zračnom prometu
 5. Uskladiti sa zahtjevima za ulazak u šengenski prostor gdje je primjenjiv

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Condor je ušao u suradnju sa Sundairom, dočim se karte na linijama iz Dusseldorfa i Berlina za Brač (od 22.5. do 3.10.), o kojima smo ekskluzivno pisali prije par dana, mogu kupiti i kod Condora. Ovo je daleko bolje za potencijalne kupce, obzirom da je Condor bitno jači brend, a i vidljivost prodajne stranice je neusporedivo bolja. Konačno, i sama karta je preko Condora puno povoljnija jer ide od samo 220 EUR, dok je na stranici FTI Touristik preskupih 376 EUR naviše.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Uz već prije spomenuti OE-LGR (Star alliance livery), u ZL Zagreb je iz Bratislave preletio i drugi Dash 8-400, OE-LGG. Oba zrakoplova su konzervirana i nalaze se parkirani ispred hangara Croatia Airlines tehnike. Zrakoplov OE-LGG je proizveden 2003. godine za Tyrolean Airways, a u IV/2020 Austrian ga je povukao iz prometa. U ovom momentu Croatia ima 7 aviona u “storage”, dva Austrianova Dash 8-400, tri GetJetova A319, te svoje vlastite 9A-CTN (A319) i 9A-CTJ (A320).

autor: Juraj Mehić, suradnik

Air Serbia je preuzela dominaciju u Skopju i Sarajevu, tržištima na kojima je 25 godina dominantna bila Croatia. Air Serbia u ovom momentu za Skopje leti 5 puta tjedno, dok Croatia leti samo 2 puta tjedno, a za Sarajevo Air Serbia leti 4 puta tjedno, a Croatia samo 2 puta tjedno. Croatia je vrlo olako prepustila regiju svom glavnom konkurentu. Uz ova dva grada Air Serbia tijekom zime ima feeding letove prema Tirani (7 puta tjedno), Podgorici (7), Tivtu (5), Ateni (4), Zagrebu (3), Ljubljani (3) i Sofiji (2). Croatia pak leti prema Dubrovniku (22), Splitu (20), Zadru i Puli (7).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Pegasus se približio Turkishu po broju letova iz regije, iako je prije Covida-19 bio daleko iza. U ovom momentu Pegasus ima više letova nego Turkish iz Skopje (Pegasus 7, Turkish 5) i Prištine (Pegasus 7, Turkish 6), te imaju isti broj letova iz Sarajeva (po 6). U Beogradu dominacija je Turkisha (11 letova), dok Pegasus ima bitno manje (4), no i logično je da Pegasus ovdje ne može konkurirati Turkishu nakon potpisivanja code-share sporazuma sa Air Serbiom u kojem obije kompanije imaju čak 16 tjednih letova. Na ostalim tržištima Pegasus nije prisutan, dok Turkish ima 5 letova tjedno iz Podgorice, 4 iz Zagreba i 3 iz Ljubljane. Samim time Turkish i dalje ima više letova, njih 40, spram 24 tjedna leta Pegasusa iz regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Najviše letova u regiji ima linija

 1. Croatie Airlines Zagreb-Dubrovnik (22 tjedno)
 2. Croatije Zagreb-Split (20)
 3. Croatije Zagreb-Frankfurt (17)
 4. Air Serbije Beograd-Zurich (16)
 5. Montenegro Airlinesa Podgorica-Beograd (14 tjedno).

 

Najviše polazaka ima linija

 1. Beograd-Zurich (24 tjedno, 2 prijevoznika)
 2. Priština-Basel (23 tjedno 5 prijevoznika) i Beograd-Tel Aviv (23 tjedno, 3 prijevoznika)
 3. Zagreb-Dubrovnik (22 tjedno, 1 prijevoznik)
 4. Beograd-Istanbul (21 tjedno 3 prijevoznika) i Podgorica-Beograd (21 tjedno 2 prijevoznika)
 5. Priština-Zurich (20 tjedno 3 prijevoznika) i Zagreb-Split (20 tjedno 1 prijevoznik)
 6. Zagreb-Frankfurt (17 tjedno, 2 prijevoznika)
 7. Zagreb-Amsterdam i Beograd-Frankfurt (po 14 tjedno 2 prijevoznika).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Švicarska leisure kompanija Chair (prije Germania Flug) u suvlasništvu kosovske putničke agencije Albex Aviation, koja je vlasnik i Air Prishtine, a poznata je po brojnim letovima iz Švicarske za Kosovo i Makedoniju, od 15.4. do 4.10. otvara liniju Zurich-Split. Linija će prometovati 2 puta tjedno (četvrtak i nedjelja) sa Airbusom A319 (u floti ih ima 3). Na istoj liniji konkurencija je Croatia Airlines, Condor i Edelweiss.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Ljubljana danas (subota 7.11.) nema ni jednog jedinog leta, što je istinska tragedija za slovensko zrakoplovstvo. Uz Ljubljanu ni jedan dnevni let ovu subotu nemaju Maribor, Zadar, Rijeka, Osijek, Brač, Mostar i Banja Luka. Ovo je to pogubnije što čak i Tuzla ima 3 dnevna leta, Sarajevo 4, koliko ima i Podgorica. Kuriozitet je i da Zagreb ima tek 12 dnevnih letova, pa ga je preskočila čak i Priština koja danas ima iznimno mnogo letova, njih 22.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Banja Luka ima letove tek tri dana u tjednu (po jedan ponedjeljkom i nedjeljom, te dva petkom), i to dvije kompanije: Air Serbie (2 puta tjedno za Beograd) i Ryanaira (2 puta tjedno za Gothenburg). Ryanair je sve ostale linije privremeno suspendirao do proljeća 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Lufthansa će suspendirati linije iz Minhena za Zagreb, Dubrovnik i Split. Linija za Zagreb trenutno prometuje 9 put tjedno (7 puta u podne i 2 puta navečer), i prekinut će sa operacijama od 1.12. Linija za Dubrovnik prometuje jednom tjedno, subotom i posljednji let joj je u subotu 7.11. I za Split Lufthansa prometuje prema Minhenu jednom tjedno, subotom, no i na ovoj liniji posljednji let je u subotu 7.11. Ovime Lufthansa privremeno napušta Hrvatsku, te će sve letove i konekcije za nju raditi Croatia Airlines koja i dalje obnaša letove Zagreb-Frankfurt (3 puta dnevno), Split-Frankfurt (1 tjedno) i Split-Minhen (2 puta tjedno).

autor: Martina Mrkus, novinarka (Pula)

Croatia Airlines danas (petak 6.11.) leti iz Skopja za Zurich (OU8461) u 9:00 sati sa Q400 (CQF) sa Q400 (9A-CQF). Let se iz Zuricha vraća u Skopje kao OU8462 u nedjelju 8.11. u 14:25. Ovim charterom Croatia prevozi rukometnu reprezentaciju Makedonije na kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2022. protiv Švicarske koja će se održati u Zugu.

Istinski treba čestitati Croatiji na aktivnosti u charterima u ova teška vremena kada ima toliko viška kapaciteta. Kompanija je u zadnje vrijeme osim za hrvatske klubove i reprezentacije letjela sportske chartere i iz Austrije, a sada i Makedonije. Ovaj uspjeh u Makedoniji je to veći obzirom da Wizz Air ima bazirane i prizemljene avione u Skopju od koji ne koristi ni 35% kapaciteta, čime bi letovi Wizz Aira trebali biti bitno konkurentniji nego oni Croatie koja mora odraditi ferry let oko 1000 km.

Uz to u petak kompanija ima i redovne letove OU368 iz Zagreba koji dolazi u Skopje u 14:45 i OU369 za Zagreb u 15:20 sati, pa će u petak u Skopju biti dva aviona Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Grčka je od 3.11. na dva tjedna (do 17.11.) zatvorila sjeverne regije Solun (Thessaloniki) i Serres zbog pandemije Covida-19. U to vrijeme iz Soluna neće biti domaćih ni međunarodnih letova. Grčka vlada je objavila da je moguć i lockdown u Ateni. Air Serbia je suspendirala letove za Solun do 14.12. nakon čega planira letjeti 3 puta tjedno (ponedjeljkom, petkom i nedjeljom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Skopje u ovom momentu ima tek 58 tjednih letova (8 dnevno). Wizz Air je suspendirao čak 19 linija, neke do sredine XII. mjeseca, neke do I, a dobar dio do kraja III. mjeseca. No, obzirom na stalna prolongiranja suspenzija vrlo je vjerojatno da će velika većina linija ostati suspendirana do ljetnog reda letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Ljubljana je u četvrtak 5.11. istinski pala na najniže moguće grane. Samo jedan jedini let i to Air Francea za Paris CDG. Aerodrom će u prosjeku ovaj tjedan imati tek nešto više od 2 dnevna leta, a maksimalni broj letova koji ima po danu je 4. Slovenska politika je uništila slovensko zrakoplovstvo, a sve se više očituje koliko je loš potez bio prodaja Adrie neiskusnoj kompaniji 4K, te dozvoljavanje da ista bankrotira. Za Ljubljanu trenutno lete Lufthansa, Air France, Turkish i Air Serbia, no Air France od 7.11. suspendira liniju, što znači da će aerodrom spasti na tek 3 prijevoznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

FTI Touristik je u prodaju stavio letove iz Berlina i Dusseldorfa za Bol na Braču. Letove će obavljati njemačka charter kompanija Sundair. Linija iz Dusseldorfa (SR7890/7891) će se operirati od 22.5. do 2.10. jednom tjedno subotom, sa redom letenja DUS 06:00 – 07:55 BWK 08:45 – 11:05 DUS. Linija iz Berlina (SR7880/7881) će se operirati od 23.5. do 3.10. jednom tjedno nedjeljom, sa redom letenja: BER 06:00 – 07:55 BWK 08:45 – 10:40 BER. Cijena povratne karte je trenutno od 376 EUR naviše. Sundair će na liniji letjeti sa Airbusom A319. Kompanija planira ovaj mjesec odraditi i trenažni let na Brač. Ovo je odlična vijest za Brač, obzirom da je aerodrom i prije Covida-19 imao otkazivanja linija, te nije imao vezu sa Njemačkom.

Sundair u floti ima 7 aviona (2 A319 i 5 A320), a operira iz 4 baze u Njemačkoj (Berlin, Bremen, Dresden, Kassel). Kompanija je trenutno u restrukturaciji pod zaštitom. Ovo nije proces insolventnosti ili stečaja, nego zaštita od vjerovnika u postupku restrukturacije koja ima limitiran rok i modalitete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Poljska charter kompanija Enter Airlines je jučer (srijeda, 4.11.) u 9:19 krenula iz Zagreba za Doualu u Kamerunu, charter letom E4544, koji je obavila sa Boeingom 737-800 (SP-ENR). Let od 4666 km je trajao 6 sati i 28 minuta, pri čemu je preletio Italiju, Tunis, Alžir, Niger i Nigeriju. Kompanija se iz Douale vraća u Zagreb u petak 6.11. u 3:00 iza ponoći uz broj leta E4545.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

British Airways je suspendirao letove iz London Heathrowa za Dubrovnik do ponedjeljak 7.12.  British je zadnji let na dubrovački aerodrom imao u srijedu 11.11. Ovo ne treba čuditi obzirom da je od danas (5.11.) krenuo 2. lockdown u Velikoj Britaniji koji će trajati bar do 2.12. Letove za Dubrovnik su već suspendirali Iberia i Vueling, čime je IAG privremeno otišao iz svog glavnog aerodroma u regiji, na kojeg je prošlih godina koncentrirao svoju djelatnost. Nakon 7.12. linija Heathrow-Dubrovnik će imati dva leta tjedno, koje od 16.12. povećava na tri tjedna leta (ponedjeljkom, srijedom i petkom). I Britisheva linija za Zagreb je suspendirana i to do 17.12. nakon čega je najava operacija od 4 do 7 puta tjedno. Naravno, obzirom na Covid-19 teško je reći koliko od tih letova će se stvarno i ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Jučerašnja srijeda, kao drugi najlošiji dan u tjednu (utorak je imao 86 letova, ponedjeljak njih 130), imala je vrlo malo letova u regiji, njih sveukupno 98, pri čemu je najveći dio zračnih luka imao manje od tri dnevna leta. Najveći broj letova danas imao je Beograd (25), Zagreb (23) i Priština (18). Letova nisu imali Maribor, Rijeka, Brač, Lošinj, Mostar, Banja Luka i Ohrid. Jedan dnevni let je imala Tuzla, Sarajevo, Niš i Pula. Samo dva dnevna leta su imali Ljubljana, Tivat, Osijek i Zadar (zapravo jedan preko Pule za Zagreb).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Ohridski aerodrom ima samo jedan tjedni let i to subotom Chaira za Zurich. Wizz Air je otkazao sve letove i suspendirao čak 7 linija (prve obnove linija će biti sredinom XII. mjeseca). Avio-koronakriza je u regiji najviše poharala upravo Makedoniju. I dok se Skopje još i nekako drži sa 5 do 10 dnevni letova, Ohrid je istinski stradao.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Berlin, easyJet od 28.6
 • Zielena Gora, LOT od 3.7.

 

Iz Zadra:

 

Iz Splita:

 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle

 • Stockholm, Ryanair od 2.11.
 • Memmingen, Ryanair od 4.11.

 

Iz Mostara

 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Berlin, Ryanair od 4.11.

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Manchester, Ryanair od 30.10.

 

Iz Tivta:

 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 

Iz Ohrida: