Novosti iz regije

EasyJet će tek početkom XII. mjeseca definirati red letenja, no najavio je čak 11 linija iz Pule. Ove godine kompanija je letjela 8 linija. Za sada se zna da će easyJet od 27.6. pokrenuti letove za Glasgow.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Iako su prije na liniji Beograd-Malta letjeli i Air Serbia i Wizz Air i opako se tu klali, sada više ni jedan prijevoznik ne leti na ovoj liniji (zadnji let Wizz Aira je 12.11.). Što je vrlo loše kako radi velike srpske dijaspore na Malti, tako i radi turista. Istovremeno Ryanair leti za Maltu iz Niša dva puta tjedno, a za 23 dana (4.12.) kreće letjeti za Maltu i iz Zagreba.

Wizz Air će letove za Maltu obnoviti 17.12. kada će kompanija letjeti dva puta tjedno. Air Serbia u ponudi više nema letova za Maltu, čak ni u ljetnom redu letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Europska komisija odobrila je projekt smanjenja štetnog utjecaja zrakoplovne industrije na okoliš. Projekt se zove hOListic Green Airports (OLGA) i započeo je 1.10.2021. Projekt će razvijati inovativne održiva mjere za smanjenje štetnih emisija na zračnoj i zemaljskoj strani zračne luke, uz unaprjeđenje energetske učinkovitosti, kvalitete zraka, bioraznolikosti i gospodarenja otpadom.

U projekt su uključene četiri međunarodne zračne luke Paris CDG, Milano Malpensa, Zagreb i Cluj Napoca. Projekt okuplja 57 partnera i povezanih subjekata. Među partnerima je i Air France. Projekt ima proračun od 34 milijuna EUR, od čega 25 milijuna osigurava Europska Komisija. Projekt traje 60 mjeseci.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Kako je u toku priprema za rekonstrukciju površine isped terminalne zgrade beogradskog aerodroma, bilo je potrebno raščistiti površinu i izmestiti drveće. Ono drveće koje bi smetalo pri rekonstrukciji, Aerodrom je, u saradnji sa JKP Gradsko zelenilo i njihovom novom mehanizacijom za presađivanje, izmestio na površine oko postojeće garaže, iza spomenika Nikoli Tesli i na travnjak kod C hodnika. Veliko bravo za Aerodrom što drveće nije posekao, već ga je presadio!

U sklopu rekonstrukcije površine ispred zgrade terminala biće rekonfigurisane i unapređene saobraćajnice ispred zgrade terminala radi veće protočnosti. Biće povećan kapacitet za kratkoročno i dugoročno parkiranje vozila, a parking će biti osvetljen LED osvetljenjem i biće opremljen punjačima za električna vozila.

Takođe, Aerodrom je otpočeo projekat gajenja pčela kao jako važnih jedinki za biocenozu i celokupan ekosistem. O košnicama vode računa radnici iz operativnih službi koji su se bavili pčelarstvom, oni brinu o potrebama pčela u zimskim uslovima, stanju košnice, potencijalnim opasnostima… Aerodrom trenutno ima 4 košnice koje proizvode po 20kg meda u sezoni. Ovo je dovoljno za internu upotrebu, a imaju i intenciju da med prodaju svojim putnicima.

autor: Luka Babić, dopisnik (Beograd), foto: Aerodrom Beograd

Zamaaero je jučer imala peterosatni sastanak sa direktoricom Zračne luke Pula i njenih 4 direktora na Pulskom aerodromu. Prvi dio sastanak je bila prezentacija zamaaera o trendovima u zrakoplovstvu koja je trajala dva i pol sata. Potom se sastanak nastavio u neformalnijem ambijentu ručka. Ovo je već drugi sastanak direktorice ZL Pula i zamaaero u samo pola mjeseca (prvi je bio 26.10. u Zagrebu).

ZL Pula i zamaaero su dogovorili dva projekta koje će raditi Alen Šćuric za ZL Pulu u idućih mjesec dana, a među njima je i predavanje na jednom međunarodnom projektu na kojem sudjeluje ZL Pula.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: zamaaero

Kupuje li Aegean Croatiu Airlines? To u ovom momentu nitko ne može znati. No, nekoliko je činjenica na strani Croatie. Prvo, Aegean se izvukao iz Covida-19 izdašnom pomoći Grčke. On novaca ima dovoljno. Iza njih je vrlo uspješna ljetna sezona koja je kompaniji donijela ozbiljan iznos novaca.

Drugo, Aegean je već pokazao interes za Croatiu i prije Covida-19. Cijelo vrijeme Covida-19 kompanija je bila na brojnim sastancima u Ministarstvu i konstantno pregovara oko možebitne kupnje. Ovo je vrlo ozbiljno, jer da nije tako kompanija sigurno ne bi toliko vremena gubila na sastančenje.

Konačno treće, Aegean je prije par dana kupio većinski udio u rumunjskom Animawingsu. Dakle, kompanija ima volju kupovati kompanije i stavljati ih u svoj portfolio.

Kupovina Croatie bi bila odličan potez za sam Aegean, no isto tako i za Croatiu, koju bi tada bog pomazio. Naime, kompanije imaju identičnu flotu (A320 obitelj i Dash 8-400), hubovi su vrlo daleko (Atena, Solun, Larnaca, Rodos, Heraklion) i mogu se povezati u jedan sustav,  te Aegean radi u identičnim uvjetima kao i Croatia (ogromna sezonalnost, velik broj aerodroma u vlastitoj državi, glavni putnici su turisti, velika dijaspora, država sa ogromnim dugovima). Aegean i te kako zna raditi u tim uvjetima i boriti se sa velikim brojem LCC na svom prostoru, te je i povrh ogromnog broja LCC i drugih konkurentskih kompanija i dalje vrlo profitabilan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Air France je odlučio povećati kapacitete na letovima Paris CDG-Zagreb. Iako je kompanija planirala letjeti sa Embraerom E170 HOP!-a sada je odlučila koristiti bitno veće aviona. Pa tako četiri puta tjedno leti sa A318 (122 sjedala), jednom tjedno sa A319 (133 sjedala), a dva puta tjedno sa E170 (76 sjedala). Kompanija povremeno, kada se radi o povećanju putnika, uvodi u letove i A320. Ovime Air France ima 1084 sjedala mjesečno više od prvotnog plana (plan 2394 sjedala, sada 3478).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Wizz Air je najavio ogromna rezanja na svojim linijama u regiji. Rezanja će biti na ukupno 28 linija. Kompanija je ukinula letove iz Skopja za Bremen, Hanover, Larnacu i Maltu. Uz to kompanija neće letjeti od sredine XI. do sredine XII. mjeseca za Beauvais, Nuremberg i Turku. No, kompanija će sredinom XII. mjeseca pokrenuti nove linije za Billund, Bolonju i Torino.

Za Ohrid Wizz Air neće operirati Malmo do sredine XII. mjeseca, Milano do 26.1. i London Luton do sredine II. mjeseca. Ipak kompanija 18.12. pokreće novu liniju za Friedrichshafen.

Iz Beograda Wizz Air je ukinuo letove ove zime za Hanover i Sandefjord. Linija za Maltu je suspendirana do sredine XII. mjeseca. U XII. mjesecu kompanija pokreće nove linije za Barcelonu, Billund, Hahn i Vaxjo.

Wizz Air će suspendirati letove iz Niša za Malmo od  1.11. do 12.12, te za Beč od 22.11. do 13.12.

Iz Podgorice Wizz Air je ukinuo letove za Budimpeštu i Milano cijele zime, a suspendirati će letove za Beč do sredine XII. mjeseca.

Iz Sarajeva kompanija neće letjeti od sredine XI. do sredine XII. mjeseca iz Bauvaisa i Chaleroia. Kompanija u XII. mjesecu kreće sa novim linijama iz Sarajeva za Billund, Cologne, Hahn, Malmo, Sandefjord i Treviso.

Iz Tuzle Wizz Air je ukinuo letove za Skavstu i Vaxjo, a neće letjeti od sredine XI. do sredine XII. mjeseca za Baden Baden, Friedrichshafen i Gothenburg. Linija za Milano je prolongirana za godinu dana i pokreće se tek 4.11.2022. Od XII. mjeseca Wizz kreće sa novom linijom iz Tuzle za Nuremberg.

Za Banja Luku Wizz neće letjeti do sredine XII. mjeseca za Basel. U XII. mjesecu Wizz Air pokreće novu liniju Banja Luka-Hamburg.

Iz Prištine Wizz Air će suspendirati letove za Milano i Rim do sredine XII. mjeseca. Wizz Air će smanjiti i broj frekvencija na pojedinim linijama u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

U Zagrebu su parkirana tri aviona Ellinaira koji je prekinuo sve operacije. Radi se o avionima 9H-AJB, AJC i AJD. Avioni u ovom momentu imaju registracije Malte. Uz to na stajanci je i još jedan bivši avion GetJeta, pri čemu su u XI. mjesecu 2020. bila parkirana tri ova aviona.

foto: Mario Vukoja
foto: Mario Vukoja

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Air Serbia je obavila tri povratna leta za Peking tokom protekle sedmice. Letovi su bili 1.11., 2.11. i 5.11. Sva tri leta su bila cargo-only letovi. Zahvaljujući ovim letovima, Air Serbia postiže maksimalnu utilizaciju svog jedinog širokotrupca u trenutku kada se za JFK leti dva puta sedmično.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

Da je Montenegro Airlines preživio imao bi preko 100 tjednih letova ovog ljeta. Ovo se da za zaključiti iz prethodnih godina, ali i obnove prometa u Crnoj Gori u ljetu 2021. Air Montenegro je, imao tek 34 tjednih letova ovog ljeta, dakle tek 1/3 prometa kojeg bi imao Montenegro Airlines.

U prvom redu Montenegro Airlines bi letio više od 50% letova za Beograd jer je taj postotak imao godinama. To znači da bi kompanija imala bar tri tjedna leta iz Podgorice za Beograd svakog dana, te bar pet letova dnevno iz Tivta svakog dana. Air Montenegro nije ni izblizu imao taj broj tjednih letova jer je u top sezoni ostvario tek 17 letova tjedno za Beograd iz Tivta i 9 iz Podgorice. Dakle tek 26 tjednih letova, dok bi Montenegro Airlines imao bar 56 tjednih letova prema Beogradu.

Uz to Montenegro Airlines bi sigurno letio niz letova koje je imao prije Covida-19 tj. operirao bi iz Podgorice za Beč, Copenhagen, Paris, Frankfurt, Minhen, Rim, Zurich, Ljubljanu, Beograd i iz Tivta za Lyon, Hamburg, Dusseldorf, Leipzig, London i Beograd, kao i velik broj chartera. Air Montenegro je letio iz Podgorice samo za Frankfurt i Beograd, te iz Tivta za Banja Luku, Istanbul, Ljubljanu i Beograd.

Montenegro Airlines je imao preko 900 letova mjesečno u top sezoni 2019, dok je Air Montenegro obavio samo 250 letova mjesečno prošlog ljeta. Air Montenegro je od VI. do VIII. mjeseca imao oko 80.000 putnika. Istovremeno je Montenegro Airlines u istom periodu 2019. imao 271.952 putnika i 2700 letova. Air Serbia je u VIII. mjesecu iz Crne Gore imala 76 tjednih letova, Air Montenegro tek 34 tjedna leta, dakle 44,7% letova srpskog nacionalnog prijevoznika, dočim je Air Serbia bila dominantan prijevoznik u Crnoj Gori.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

Od 1.5.2022. Finnair pokreće letove za Zagreb iz Helsinkija. Linija će se operirati utorkom, četvrtkom i nedjeljom sa Airbusom A319 (144 putnika). Istim će Finnair preuzeti još jednu liniju koju nije obnovila Croatia Airlines, tj. ovo je već peta linija koju je izgubila Croatia jer ih nije obnovila (Ryanair je otvorio Milano i Oslo, TAP Lisabon, te Eurowings Prag). Dolazaka ovog oneworld člana svakako je odlična vijest za Zagreb, poglavito što Zagreb operiraju i British, Vueling, te Iberia, što znači da sve tri alijanse imaju izuzetno prisustvo u Zagrebu. Finnair je već šesti veliki prijevoznik koji operira za Zagreb a ne operira za Beograd (British, Iberia, TAP, Ryanair, Air Canada).

Finnair već više godina leti za Split, Dubrovnik, a letio je i za Pulu. Finnair ima odlične konekcija za Aziju i SAD, te izuzetno dobre cijene.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Jet2 će još jednom prolongirati letove iz Tivta za Manchester i London Stansted. Ova linija se prvotno trebala pokrenuti 2020, pa 2021, da bi posljednji puta bila najavljena za 30.4.2022. No, sada se linija pomiče za još godinu dana, na tek 29.4.2023. Obije linije se planiraju operirati sa tek jednim letom tjedno.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Jet2

Qatar Airways je tokom protekle sedmice dva puta otkazao let za Beograd (31.10. i 5.11.). Nisu bili organizovani vanredni letovi koji bi nadoknadili otkazane, te su putnici prebačeni na letove drugih kompanija (vecinom Turkish), ili su čekali 24h na sledeći let.

Istovremeno je avion FlyDubai-a, nakon leta iz Dubaija 5.11., ostao prizemljen u Beogradu zbog tehničkog kvara. Let za Dubai je pomeren za 25 sati, te je obavljen 6.11.

autor: Luka Kaluđerović, suradnik (Beograd), foto: Qatar

Zračna luka Brač je u X. mjesecu imala čak 700 putnika, što je više nego i 2019. kada je imala samo 415 putnika (2020. njih 166). U prvih 10 mjeseci 2021. ZL Brač je imala 9.989 putnika (2020. 3.860, 2019. 25.196). U usporedbi sa 2019. Brač je ostvario 39,7% putnika. Sada je evidentno da će Brač ove godine preskočiti 10.000 putnika. Interesantno je da je Brač do sada imao više putnika nego Osijek koji je ostvario 9805 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

U subotu je gradonačelnik Varaždina dr. Neven Bosilj ponovo otvorio Aerodrom Varaždin. Aerodromom od ove godine upravlja gradsko poduzeće Parkovi (do tada ga je operirao Diamond), a na aerodromu operira Aeroklub Varaždin. Aerodrom je od 26.10. dobio i Odobrenje za uporabu.

Aerodrom tvrdi da ima interes gospodarskih subjekata za ulaganje u rasvjetu i uređenje površina aerodroma, te planira biti dostupan 24 sata na dan. Aerodrom se nada da će kroz dvije do tri godine na njega slijetati easyJet, Ryanair i Eurowings (gradonačelnik je rekao Germanwings – nazdravlje). Gradonačelnik tvrdi da će prva linija iz Varaždina biti Verona.

Aerodrom ima pistu od 1730×30 metara. Za slijetanje LCC aerodrom bi morao produžiti pistu za bar 700 metara, te je proširiti za 15 metara, napraviti veći apron (stajanku), te proširiti terminal jer je sadašnja zgrada puno premala, kao i osposobiti kontrolni toranj koji je sada potpuno prazan. Prilično veliki i skupi radovi. Konačno, vrlo je upitno bi li na ovom aerodromu koji je od Zagreba udaljen tek 86 km (tek 45 minuta vožnje) i bilo prometa poglavito od kada je Ryanair pokrenuo promet iz Zagreba. No, više o tome u analizi koja će uskoro izaći.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Aerodrom Varaždin)

Air Serbia od 14.11. povećava broj letova na liniji Beograd-Ljubljana sa 7 na 9 letova tjedno (drugi let petkom i nedjeljom). Svi letovi su sa ATR-72. Air Serbia povećava i broj letova na liniji Beograd-Sofija od 21.11. sa 2 na 3 tjedno (uvođenjem leta nedjeljom).

Kompanija povećava i broj letova na liniji Beograd-Atena od 15.11. 5 na 6 tjednih letova. Kako i Aegena leti na ovoj liniji frekvencijom od 4 tjedna leta, kompanije će imati 10 tjednih letova i to 3 leta u ponedjeljak, 2 u petak, te po jedan let ostalim danima u tjednu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Serbia

Smartwings je trebao krenuti sa charterima iz Las Palmasa (Gran Canaria) za Beograd od sredine X. mjeseca. No, linija je prolongirana na 2.12. i letovi će trajati do 10.3.2022. Linija će se operirati svakog četvrtka sa Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Smartwings

U poslednje vreme Air Serbiji se najviše zamera stara flota koja ima prosečnu starost od 19,3 godine. Starost letelica mora se odraziti i na njihovu funkcionalnost i izgled, odnosno što je letelica starija, održavanje dobrog izgleda je skuplje. Tako je na floti ATR-ova sve vidljivija njihova starost, pogotovo na enterijeru.

Na fotografijama možemo videti ATR YU-ALU koji ima 24 godine, ali slične scene se mogu videti na celoj ATR floti. Česta je slika da je plastika na sedištu razvaljena, kruni se farba sa sedišta i stočića, izgrebana stakla, ventilacija ne radi ili je čak polomljena,… Neretko je i oplata aviona vrlo lošeg izgleda što kod putnika može izazvati nelagodnosti. Za sada ATR flota pravi samo probleme sa ispadanjem iz saobraćaja i skupim održavanjem, ali u doglednoj budućnosti će škoditi i imidžu kompanije. Vreme je za zamenu stare flote.

 

autor: Luka Babić, dopisnik (Beogad), foto: Vilko Sedlar

Tivat je u X. mjesecu ostvario 26.918 putnika (u X/2020. 9.627, u X/2019. 83.773), na 538 operacija (u X/2020. 386, u X/2019 930). U prvih 10 mjeseci godine Tivat je ostario 649.705 putnika što je 105.991 putnika više nego Podgorica (u 2020. 182.119, u 2019. 1.316.568) na 9.316 operacija (u 2020. 4258, u 2019. 13.414). U prvih 10 mjeseci ove godine Podgorica i Tivat su zajedno ostvarili zavidnih 1,2 milijuna putnika (2020. 0,5 milijuna, 2019. 2,5 milijuna).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Tivat)

Air Montenegro od 1.12. obnavlja liniju iz Podgorice za Frankfurt koja je prekinuta u IX. mjesecu. Kompanija će na liniji letjeti dva puta tjedno, srijedom i subotom, a planira ju operirati cijeli ostatak zime.

Od 11.1. kompanija planira povećati i letove za Ljubljanu sa 2 na 3 tjedno. Do tada letovi se operiraju ponedjeljkom i petkom, a od tada će prometovati utorkom, petkom i nedjeljom. Od 11.1. Air Montenegro će povećati i broj letova između Tivta i Beograda na svakodnevne uvođenjem letova i utorkom (do tada kompanija leti 6 tjednih letova, svaki dan osim utorka). Istim će kompanija povećati broj letova za 4 tjedno, tj. sa 24 na 28 tjednih letova, koje će operirati na 5 linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Montenegro

Croatia Airlines je smanjila letove iz međunarodnim linijama iz Zagreba. Za Copenhagen kompanija je smanjila broj letova sa 7 na 5 tjednih letova (neće letjeti utorkom i subotom). Zurich je Croatia smanjila sa 13 na 11 tjedno. Beč je smanjen sa 5 na 3 tjedna leta, te Sarajevo sa 9 na samo 6 tjednih letova (svako dan osim subote).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Aerodrom Skopje će biti zatvoren za sav promet svaki dan od 17:30 do 9:00 sati i to punih 50 dana od 28.3.2022. do 16.5.2022 kako bi aerodrom mogao obnoviti uzletno-sletnu stazu. Prvo nije jasno zašto se aerodrom nije zatvorio ranije, jer već od 1.3. radovi su mogući pošto je vrijeme tada već prihvatljivo, čime vi se radovi dovršili već 19.4. kada je promet bitno manji nego 16.5. Drugo, nije jasno kako će aerodrom uspjeti obavljati promet u periodu od 9:00 do 17:30.

Najveći je problem Wizz Air koji svoje operacije vrši od ranog jutra (6:00) do kasno navečer (i iza 22:00 sata). Wizz Air će istime moći obaviti najviše dvije rotacije po avionu, a za neke linije ni toliko, tj. sve koje su duže od 2 sata u jednom smjeru, a to je većina linija iz Skopja. Samim time Wizz Air će moći sa baziranim avionima u Skopju obaviti tek 50 do 60 tjednih letova što je puno premalo pošto kompanija planira imati i preko 100 letova tjedno iduće ljetne sezone.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

Montenegro Airlines je tužilo Ministarstvo ekonomskog razvoja Upravnom sudu radi odluke o poništenju rješenja kojim se prethodno obnovilo važenje žiga (logotipa) na deset godina. Naime, ministarstvo je poništilo odluku jer je ustanovilo da je Montenegro Airlines zahtjev podnio nakon isteka roka. Ministarstvo je prvo 9.8. obnovilo važenje žiga, a potom 6.10. isto rješenje poništilo.

Montenegro Airlines je 2.11. tužilo Ministarstvo i traži poništenje odluke od 6.10. te da Montenegro Airlines ponovo ima žig i logotip.

Sama odluka o poništenju se temelji na članku 140. Zakona o upravnom postupku koji kaže da će se poništiti rješenje ako se temelji na osnovu neistinitih navoda kojima je službeno lice dovedeno u zabludu. Kašnjenje podnošenja zahtjeva svakako nije „dovođenje u zabludu temeljem neistinitih navoda“ obzirom da Montenegro Airlines u svojem zahtjevu nije iznio ni jedan neistinit navod niti je tajio da kasni u zahtjevu. Montenegro Airlines navodi da Ministarstvo nije moglo donijeti rješenje o poništenju jer se radi o stečenom pravu i produžavanju istog. Ministarstvo je rješenje moglo osporavati samo pred sudom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

Umro je Josip Uhlik (101 godinu), autor starog terminala Zračne luke Zagreb. Tadašnja ZL Zagreb bila je napravljena od čelika i stakla, što je tada bila velika rijetkost. Uhlik je samu ZL Zagreb projektirao na stolu za stolni tenis u svom stanu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Zračna luka Zadar i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu su potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji. Tako će studenti zračnog prometa vršiti praksu na Zračnoj luci Zadar, imati mentore iz ZL Zadar, stručnjaci ZL Zadar će kao vanjski predavači sudjelovati u predavanjima Fakulteta, a obije institucije će surađivati i na istraživanjima. Time će ZL Zadar dobiti dodatne prilično jeftine radnike na praksi u top sezoni, a Fakultet uspjeti realizirati stručnu praksu. Win-win za obije institucije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Poznatom zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku nije dozvoljen let iz Dubrovnika za Zagreb jer je sa sobom imao oružje. Oružje su pronašli zaštitari na bodičeku nakon čega su pozvali policiju koja je odvjetnika odvela na informativni razgovor.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Jasmin Bajić je i 9. puta proglašen za vršitelja dužnosti Croatie Airlines na rok od daljih 6 mjeseci. Nevjerojatno da premijer nije u stanju proglasiti ravnatelja kompanije. Premijer je natječaj za ravnatelja kompanija raspisao i otkazao dva puta. Prije njega je Krešimiru Kučku mandat na mjesto v.d. direktora produžen tri puta. Ovo znači da Croatia Airlines ima v.d. direktora već 12 mandata ili 6 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je nagradu „Čovjek ključ uspjeha“ i odabrala je Mariju Budeš, voditeljicu Oprativnog centra Zračne luke Zadar, za djelatnicu godine u zračnom prometu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ZL Zadar

 

Air Serbia povećava broj letova na liniji Beograd-Zagreb prvo sa 6 na 7 letova od 7.12. pa na 10 letova tjedno od 10.12. Air Serbia će letjeti svakodnevno uz dodatni let ponedjeljkom, četvrtkom i petkom. Letovi ponedjeljkom i četvrtkom su u 00:20 i dolaze u Zagreb u 01:35, potom noće u Zagrebu i vraćaju se u 4:15/4:30 i dolaze u Beograd u 5:20/5:35. Ovo je prvi puta da Zagreb ima noćne letove u 1. valu (južnom i istočnom), jer sve ostale letove ima u 2. i 4. (zapadnom i sjevernom) valu. Ovako će kompanija letjeti do 14.1. kada će broj letova biti smanjen na 5 tjednih letova, svaki dan osim utorka i srijede.

Air Serbia je povećala letove i na drugim linijama, o čemu ćemo napisati širu vijest početkom idućeg tjedna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!