Novosti iz regije

U II. mjesecu Sarajevo će imat operacije samo četiri prijevoznika i u prosjeku tek malo više od dva dnevna leta. Austrian leti 4 puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i subota), Air Serbia 3 puta tjedno (ponedjeljak, petak i nedjelja), flydubai 3 puta tjedno (srijeda, petak i subota), te Turkish 6 puta tjedno (svaki dan osim ponedjeljka). To znači da Sarajevo ima ukupno 16 tjednih letova. Letove su do 1.3. suspendirali Croatia Airlines i Pegasus.

Iz Tuzle Wizz Air u II. mjesecu imati će 8 letova, u prosjeku tek malo više od jednog leta dnevno. Za Bazel Wizz Air će letjeti srijedom i nedjeljom, za Dortmund ponedjeljkom i petkom, za Frankfurt samo nedjeljom, Memmingen subotom, Malmo subotom i Stockholm Skavsta nedjeljom. Za Eindhoven i Gothenburg kompanije će imati tek jedan let tijekom II. mjeseca.

Za Banja Luku leti samo Air Serbia i to ponedjeljkom i petkom. Mostar nema letove. Ukupno za BiH će biti 25 tjednih letova, tj. u prosjeku 3,5 dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Aerodrom Ljubljana je u ponedjeljak 1.2. imao jedan let za Frankfurt, dok u utorak 2. i srijedu 3.2. nema ni jedan jedini redovni let. U srijedu 3.2. Trade Air ima charter za Lyon (C3333) sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

 

KLM je planirao povećati broj letova na liniji Zagreb-Amsterdam na dva dnevno, pri je drugi let trebao noćiti u Zagrebu. No, zbog novih i bitno strožih mjera borbe protiv Covida-19 kompanija je odlučila prolongirati povećanje i nastaviti će liniju operirati sa 7 tjednih letova.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: KLM

U Zagrebu, na nedavno proširenoj stajanci uz hangare Croatie Airlines, u ovom momentu stacionirana su dva Airbusa A319 Get Jeta kojima su skinute sve oznake, tri Dash 8-400 Austriana, jedan Dash 8-400 Croatie i jedan A320 Croatie. Još tri aviona su u hangarima. Na Croatijinoj stajanci više nema ATR 42 koji su tu stajali godinama.

 

foto: Alen Šćuric

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Croatia Airlines)

Wizz Air od 14.2. povećava broj letova na liniji Niš-Basel, sa jednog na dva polaska, te će do kraja zimske sezone letjeti svakog utorka i subote.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Jung Sky Cessna 525A Citation CJ2, registracije 9A-JSC u belgijskom Antwerpenu sinoć (30.1.) je imala nezgodu pri slijetanju. Avion se po slijetanju na pistu 11 nije uspio zaustaviti zbog kasnog touchdowna, već se zaustavio na travnatoj površini nakon uzletno-sletne staze. Pista u Antwerpenu je zbog položaja u samom gradu prilično kratka, tj. duga je tek 1.510 metara. U Antwerpenu je padao snijeg. Putnik i dva člana posade nisu ozlijeđeni. Avion je letio iz talijanskog Napulja.

Jung Sky je osnovan 2009, a u floti ima dva aviona Cessna 525A Cittation CJ2. Baza kompanije je u Zagrebu iako kompanija leti diljem svijeta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Jung Sky

EasyJet je još jednom prolongirao početak operacija za Ljubljanu. Tako će linije iz London Gatwicka krenuti tek 5.3, a onda i London Lutona 28.3. Nakon tolikih prolongiranja jasno je da i ovi datumi nisu sigurni i da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji, pa su i dalja prolongiranja moguća i realna.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: easyJet

Aerodrom Skopje je pokrenulo brze antigenske testove na samom aerodromu. Testovi se obavljaju u glavnoj zgradi kod ulaska u terminal. Rezultati testiranja se dobivaju u roku od 15 do 20 minuta. Testovi se koriste za ulazak u Veliku Britaniju, Njemačku i Nizozemsku.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Skopje

Međunarodna zračna luka Zagreb prodaje kavu, jednostavna jela (sendviče, salate, kolače) i piće u svim barovima kao i prije, no putnici više ne smiju sjesti u prostore barova te su uklonjeni svi stolovi i stolice. Ovo je poseban nonsens jer samo par metara dalje postoje klupe u čekaonici pa putnici sada odnose hranu i piće na te klupe, tamo sjednu i jedu ili piju sa krila. I autor ovog teksta je tako popio kavu, sa klupice pri čemu je kavu držao na mjestu do sebe koje je blokirano (koristi se svako drugo sjedalo). Razlike zapravo nema, osim što je zadovoljena forma i što je putnicima isti doživljaj bitno neugodniji, pa i kompliciraniji (jelo iz krila). Još jedan nonsens Covid-19 mjera Republike Hrvatske.

Za razliku od toga putnici Zračne luke Split nemaju mogućnost popiti kavu ili nešto pojesti jer su svi barovi u toj zračnoj luci zatvoreni. Ovo je istinski neprihvatljivo, pošto putnici dolaze gladni i željni kave dok čekaju let. A na ovaj način Zračna luka Split gubi i značajan novac. Uzmemo li da bar četvrtina putnika popije kavu i četvrtina kupi još nešto skuplje (sendvič, kolač, sok) dolazimo do brojke od oko 100.000 kn koliko bi kompanija mogla naplatiti svaki mjesec putnicima, djelatnicima i posjetiocima zračne luke tijekom zimskih mjeseci. U prostorima ne postoji čak ni automat za kavu i/ili jednostavnija jela i napitke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Priština je jučer (28.1.) imala samo 4 leta. Neusporedivo manje od Beograda i Zagreba, pa čak i od Skopja i Splita. Sve letove otkazao je Wizz Air, TUI i Air Mediterannean. Priština je ovih dana tek blijeda slika onog što je bila oko Nove godine kada je nekoliko dana u tjednu bila prva po broju letova, čak i ispred Beograda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Na beogradskom aerodromu je završena petomesečna rekonstrukcija prostora za boravak putnika pre ulaska na gate, dok čekaju let. Modernizovan je i proširen duty free shop u novom walk through konceptu i oformljen je Teslin trg, prostor za odmor sa restoranom i gaming zonom. Teslin trg se nalazi odmah iza pasoške kontrole drugog terminala. Takođe, između gateova A5 i A6 napravljen je novi prostor sa sadržajem za decu.

Vrednost radova je više od 2 miliona EUR, a rekonstrukcija je deo celokupne modernizacije aerodroma, prilikom koje se vodi računa da se redovni saobraćaj ne ometa.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Beograd

Wizz Air će pokrenuti još jednu liniju za Split, iz Osla, Gardemoen. Linija će krenuti 6.6. i imat će frekvenciju od dva leta tjedno (četvrtak i nedjelja). Ovo je 6. linija koju će Wizz Air operirati iz Splita (London Luton, Dortmund, Katowice, Gdansk, Varšava, Oslo).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Predstavnici sindikata pilota, mehaničara i kabinskog osoblja ORCA su odbili kompletan prijedlog Uprave Croatia Airlinesa za novi kolektivni ugovor, te dali prijedlog da se vrijednost boda smanji za 5% u periodu od 1.5. do 31.12.2021. Uprava Croatie se izjasnila da nije u mogućnosti prihvatiti prijedlog ORCA-e. Croatia Airlines se konzultirala po tom pitanju sa resornim ministarstvom, te je za srijedu 27.1. zakazala i tematsku sjednicu Nadzornog odbora po tom pitanju. Ukoliko ne dođe do dogovora sa ORCA-om Uprava smatra realnom mogućnošću raskid postojećeg Kolektivnog ugovora.

Novi sastanak bi se trebao održati u petak 29.1. te će na njem biti prisutan predsjednik Upravo i predsjednik Nadzornog obora. Naravno, Upravi je jasno da ima još samo par mjeseci da iskoristi situaciju sa Covidom-19 i smanji trošak kompanije u idućih 2 do 3 godina. Ovog ljeta kompanije planiraju promet od 70-80% iz 2019, a već 2022, promet bi se mogao vratiti na nivo 2019. godine. U tom kontekstu radnici će za godinu i pola tražiti prava koja su imali i prije iako im kompanija, koje su istinski uništene Covidom-19 to neće moći pružiti još dugi niz godina koliko će trajati oporavak od devastacije zbog pandemije.

Radnici Croatie Airlines imaju vrlo malo sati leta, a ima pilota A320 obitelji koji u II. mjesecu nemaju ni jedan jedini let, dok im je plaća u to vrijeme tek minimalno smanjena.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Međunarodna zračna luka Zagreb je preuredila prostor koji je prije bio taksi stajalište za zapadnom parkiralištu uz autobusno stajalište, a koja je sada prebačeno na istočno parkiralište. MZL Zagreb je sada fizički uklonila kose perone za taxi vozila, te isto pretvorila u okomita parkiralište za rent’a’carove.

Uz to MZL Zagreb je napravila i tri nadstrešnice za putnike koji čekaju autobus, jednu na peronu Pleso prijevoza za liniju prema Autobusnom kolodvoru, te dvije za ZET-ovu liniju, u smjeru prema Velikoj Gorici i u smjeru prema Zagrebu, Kvaternikov trg.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Zračna luka Split ne naplaćuje parkiranje korisnicima aerodroma. Na parkiralištu koje je napravljeno južno od terminala, preko puta ceste parkiranje je besplatno, čak ne postoje ni rampe, automati ili sustav naplate, a aerodrom i velikim natpisima reklamira besplatno parkiranje. Praksa koja nije prisutna ni na jednom drugom aerodromu u Hrvatskoj, te je vrlo čudna, poglavito za aerodrom koji ima preko 3 milijuna putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Ljubljana 26. i 27.1. nije imala ni jedan jedini let osim neredovitog let Amalie za Lyon. Prvi let koji Ljubljana ima je u četvrtak 28.1. za Frankfurt. To znači da u tri dana aerodrom ima samo jedan jedini let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Beograd već tjednima ima najmanje letova utorkom. Tako je danas (26.1.) imao samo 6 letova (po jedan Turkisha, Lufthanse i flydubaia, te tri Air Serbie). Zagreb je imao 9 dnevnih letova, te Priština 7, dočim je Beograd bio tek na 3. mjestu. U ostale dane u tjednu Beograd i dalje ima bitno više letova od konkurentskih zračnih luka regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Croatia Airlines je danas (26.1.) imala ferry iz Zagreba koji je sletio u Podgoricu u 8:02 sata. Nakon toga kompanija je obavila charter za Bolognu u 9:00 sati (OU8336). Danas je izvanredni let imala i Air Moldova koja je iz Kišineva stigla u 20:30, a u Kišinev se vratila već u 21:00. Osim ovih letova Podgorica je danas imala tri redovna leta (po jedan Turkisha, Air Serbie i Windrosea), dok Tivat nije imao letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja (Croatia)

Air Serbia je najavila uvođenje nove strategije u odnosu sa putnicima. Ova strategija se uvodi od početka letnje sezone (28.3.) i podrazumeva neposredniju komunikaciju sa putnicima. Air Serbia želi privući putnike da direktno od prevoznika kupe karte, u poslovnicama ili online, tvrdeći da će karte biti povoljnije.

Ovo je trend kojim se vode mnoge svetske kompanije, posebno LCC, koji većinom privlače putnike na direktnu kupovinu preko svojih web stranica, gdje su karte jeftinije i na druge načine prihvatljivije. Air Serbia je, od ponovnog uspostavljanja saobraćaja (V/2020) do kraja prošle godine, prodala 47% svojih karata direktno putem svojih kanala.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

Aerodrom Sarajevo je danas (26.1.) imalo tek jedan jedini dnevni let i to Turkisha za Istanbul. Aerodrom je u drugoj polovici I, te u II i III mjesecu ozbiljno reducirao broj letova. Tuzla danas (26.1.) nije imala ni jedan jedini let, a letova nisu imali ni Banja Luka, kao ni Mostar, dočim je cijela BiH imala tek jedan let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

ACI (Airport council international) dodelio je Aerodromu Beograd AHA (Airport health accreditation) za temeljne sanitarne mere koje se sprovode pri borbi protiv pandemije. Sve mere na aerodromu deo su velike kampanje kompanije Vinci ,,Čuvamo jedni druge“ koja se primenjuje u celokupnoj mreži od 45 aerodroma, a u skladu su sa preporukama WHO i ICAO.

Beogradski aerodrom je peti u regiji koji je dobio ovu akreditaciju, nakon Zagreba, Skopja, Sarajeva i Zadra.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Beograd

Zračna luka Zadar kao projekt partner sudjeluje u projektu STEP UP (Sustainable Transport E-Planer UPgrate IT-HR mobility) Europske Unije. Cilj projekta je promicanje mobilnosti putnika odnosno korištenja i kombiniranja različitih vrsta prijevoza kao optimalnog rješenja. Osim ZL Zadar u projektu sudjeluju Splitsko-dalmatinska županija, Grad Šibenik, te talijanske regije Marche, Emilia Romagnia, Grad Lecce i Sveučilište Trst. Ovo je prvi projekt EU u kojem sudjeluje ZL Zadar kao partner.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Flydubai će od 22.2. povećati broj letova za Beograd sa pet tjedno na svakodnevne. Prije Nove godine Flydubai je za Beograd letio tek četiri leta tjedno. Srpski državljani za ulazak u Dubai trebaju negativni PCR test ne stariji od 72 sata.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: flydubai

Odluka o zadržavanju jednog F100 u floti pokazala se dobrom za Trade Air. U zadnjih mjesec dana jedini aktivni zrakoplov Trade Aira, (ako se izuzme let jednog A320 od Praga do Maldiva i nazad, te L410 u najmu)  je F100 registracije 9A-BTE. Fokker je barem tri puta u tome periodu repozicioniran iz Zagreba u razne zračne luke u Italiji te obavljao charter letove, uglavnom za nogometne klubove.

U ovom mršavom dijelu godine koji je dodatno osakaćen pandemijskim ograničenjima i zatvaranjima pokazuje se da je A320 prevelikog kapaciteta te preskup, dok F100 očito prolazi. Fokker osigurava barem nekakav priljev sredstava i održava nalet posada do ponovnog buđenja zrakoplovnog tržišta u proljeće.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Trade Air

Nakon što je izgubio većinu code-share ugovora Montenegro Airlines je izgubio slotove za letova prema Beču. Austrian, koji je prvotno planirao letjeti na liniji Beč-Podgorica, sada je odlučio nastaviti letove do kraja zimskog reda letenja frekvencijom od dva leta tjedno. Većina ostalih slotova dala je priliku kompaniji do 31.1. da objavi jel će nastaviti koristiti slotove ili će ih izgubiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

Federalna vlada je donijela Odluku o izuzimanju od isplate dobiti JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo na period od deset godina. Vlada FBiH, u vršenju ovlaštenja Skupštine privrednog društva JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, neće donositi odluke o raspodjeli dobiti za isplatu dividende, odnosno učešća u dobiti, iz neraspoređene (akumulirane) dobiti iskazane u poslovnim knjigama na dan 31.12.2020. godine, niti iz dobiti ostvarene za period od deset godina nakon donošenja ove odluke.

Sredstva od dobiti bit će korištena za finansiranje investicija utvrđenih planovima poslovanja privrednog društva JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo. Odluka je donesena nakon što je Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog posljedica pandemije koronavirusa bio primoran da zaustavi značajan broj investicionih projekata neophodnih za obezbjeđenje nedostajućih aerodromskih infrastrukturnih kapaciteta, kao i za rekonstrukciju postojećih.

Današnja odluka bitna je za ispunjene važeće međunarodne i lokalne zakonske regulative i standarda u zračnoj plovidbi, a što će dugoročno omogućiti sigurne uslove za veći broj aviona, putnika, prtljaga, pošte i carga, te tako uvećati prihode od poslovanja.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: Aerodrom Sarajevo

Od 23.1.2021. u MZL Zagreb moguća su brza atigenska testiranja za letove prema Amsterdamu. Testiranja su moguća od 5 sati pa do zatvaranje leta za Amsterdam. Testiranja se obavljaju na 2. katu putničkog terminala. Troškove testiranja snose putnici, a plaćanje je moguće gotovinom ili kreditnim karticama.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: MZL Zagreb

Kompanija Nordwind je juče (24.1.2021.) započela operacije na ruti Moskva Sheremetyevo-Beograd. Ovaj ruski prevoznik će do Beograda leteti jednom nedeljno, svake nedelje. Letove će obavljati svojim avionom Boeing 737-800NG. Nordwind je četvrta kompanija koja leti između Moskve i Beograda, pored Aeroflota, Air Serbie i Red Wingsa (zbog Covida-19 obustavio). Povodom uvođenja nove linije, Aerodrom Beograd je inauguracioni let dočekao vodenim lukom.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto gore: Uroš Mitrović i aerodrom Beograd

 

foto: Luka Filipović i Aerodrom Beograd

Wizz Air otvara liniju Gdansk-Split, koja će operirati od 17.6. do 12.9, dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje. Wizz Air za Split već obavlja sezonske linije za London Luton, Dortmund, Katowice i Varšavu. Ovime Wizz Air ozbiljno kreće u ekspanziju iz Splita, jedinog aerodroma u Hrvatskoj sa kojeg ima operacije, te postaje jedan od najvećih prijevoznika Splita.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Zbog djelomičnog ublažavanja ograničenja ulaska u Švicarsku, koje je nastupilo od 21.1, Air Serbia će od 2.2. povećati broj letova za Zurich na sedam letova tjedno. Kompanija će na liniji koristiti i veće Airbuse A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!