Novosti iz regije

Zamaaero je prešao 11 milijuna posjeta u godinu dana, točnije ostvario je 11.206.237 posjetitelja. U petak 3.11. naš portal je imao nevjerojatnih 95.628 posjeta i 56.702 posjetitelja. Dan prije, u četvrtak bilo je 86.549 posjeta. Ovo su dva rekordna posjeta jer je do sada rekord bio 66.900 posjeta. U prošlih tjedan dana portal je imao 278.796 posjeta, a u mjesec dana 1.262.563 posjeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Priština je proslavila tromilijunitog putnika. Prvi puta u povijesti aerodroma. Prošle godine aerodrom je imao 2.994.560 putnika. Limak je nagradio tromilijunitog putnika sa tjedan dana odmora u Turskoj.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Jučer je Aerodrom Tuzla objavio natječaj za najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovnih zračnih linija. Materijali o natječaju mogu se preuzeti na Aerodromu. Rok za dostavljanje ponuda je deset dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Povodom štrajka upozorenja radnika Aerodroma Crne Gora izjavom se obratio direktor Aerodroma koju prenosimo u cijelosti:

Uvjeren sam da je moguće doći do sveobuhvatnog rješenja kojim bi se sva stečena radnička prava očuvala, uz stvaranje pretpostavki za dalju nadgradnju tih prava na održiv način. Koristim i ovu priliku da pozovem Sindikat da kroz aktuelne razgovore o izmjenama Kolektivnog ugovora zajednički ojačamo ukupnu stabilnost našeg poslovnog sistema. Zalažući se za potpuno očuvanje svih stečenih radničkih prava, istovremeno izražavamo snažno protivljenje pojavama koje su sistemu ACG nanijele ozbiljnu štetu, a proizilaze iz postojećih rješenja. Kako su sporna rješenja i dalje na snazi, vremenom raste opasnost da se štetno dejstvo nastavi i produbi.

Struktura dosadašnjih sudskih procesa u kombinaciji sa osipanjem licenciranog osoblja ne smiju se posmatrati kao stečena radnička prava, već kao okolnost koja nužno nameće potrebu za promjenama. Potencijalne isplate po kontroverznim osnovama daju privid kratkoročnih benefita za radnike, dok na srednji i duži rok vode ka ugrožavanju stabilnosti poslovanja Društva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Šesti regionalni aerodromski susreti ove godine su bili u Sarajevu. Unutar susreta je bilo tradicionalno futsal natjecanje. Na turniru su se natjecali timovi iz zračnih luka BiH (Mostar, BHANSA, dvije ekipe Sarajeva), Srbije (Beograd, Niš, Sky partner), Hrvatska (Zadar), Crna Gora (Podgorica/Tivat). Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Sarajeva, drugo iz Aerodroma Crne Gore, a treće iz Zadra.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Prostor schengen zone u Zagrebu je puno pretrpan, no onaj nonschengen zone je još gori. Putnici doslovce nemaju gdje sjediti. Na tri gatea (26, 27 i 28) ima mjesta za jedan veći let (Turkish, Air Transat) ili za dva manja leta (British, Croatia, flydubai, Qatar, Ryanair, El Al).

Stoga prostor treba reorganizirati. Zagreb je napravio stepenice na 3. kat gdje je stavio WC i 7 kreveta za spavanje. Odlično. No, ja bi te krevete stavio uz zapadni zid tog prostora, pola metra od zida i ostavio 3 metra prolaza iza kreveta (za WC i pušione), i to u prostoru gdje nema svjetla (skroz sjeverno do zida prema WC-u) kako bi putnici lakše mogli spavati radi tamnijeg prostora. U prostoru koji je otvoren prema terminalu i gdje ima svjetla stavio bi stolice da dio putnika može sjediti dok čeka avion. Isto tako prebacio bi pušionu na 3. kat i to preko puta ulaza u WC. Stoga bi srušio sve WC-e na 2. katu i ostavio samo jedan za invalide. Time bi dobio prostor za dodatne stolice (preseljena pušiona i srušeni WC-i).

Ovdje je ekstremno važno i staviti ploče za usmjeravanje putnika na 3. kat (prema WC-u, pušioni, krevetima za spavanje i čekaonici sa stolicama) koje bi usmjeravale putnike, jer sada ih nema i putnici nemaju ni najmanjeg pojma da nešto ima na 3. katu. Pisac ovih redova je to otkrio sasvim slučajno jer je ponukan svojom znatiželjom otišao na 3. kat.

U schengen zoni preselio bi business ložu na 3. kat obzirom da je ona sada puno premala, traži se sjedalo više i svakako je treba proširiti. Na prostoru business lože napravio bi fast food restoran i a’la carte restoran sa hrvatskim specijalitetima. U prostoru iza pokretnih stepenica (preko puta ulaza u duty free) napravio bi još jedan kafić. Time bi rasteretio prostor i napravio više mjesta za putnike koji sada u špici ne mogu pronaći mjesta u kafićima i restoranima, te čekaonici.

Na jučerašnjem sastanku koji je zamaaro imao sa predstavnicima MZL Zagreb rekli su nam da će proslijediti ovaj naš plan službama i detaljno ga razmotriti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

EasyJet otvara novu liniju iz Rijeke, za Basel, od 24.6. Linija će se operirati ponedjeljkom i petkom. EasyJet će ovime iz Rijeke imati dvije linije, obzirom da već leti za Berlin. Nakon ogromnog broja otkazanih linija za iduću godinu, konačno i jedna pozitivna vijest iz Rijeke. Ukupno će Rijeka iduće godine imati 19 linija 8 prijevoznika.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: easyJet

Nakon što je ETWF  (objedinjava 5 milijuna transportnih radnika u 200 sindikata 38 europskih zemalja) prošli tjedan poslao jako neugodno pismo Air Serbiji, predsjedniku Srbije i nizu ministara, o čemu je zamaaero ekskluzivno pisao, sada su na svojoj internetskoj stranici stavili i peticiju. I ovaj puta ETWF naglašava da su sindikalisti i predsjednik Jedinstvenog sindikata stjuardesa i stjuarda vazduhoplova (JSSSV) pod ogromnim pritiskom Air Serbie. ETWF naglašava da je ovo eruptiralo nakon što su prekinuti pregovori o kolektivnom ugovoru nakon čega Air Serbia pokušava utjecati na izbore u sindikatu. Zbog svega ovoga čelnici sindikata su podnijeli ostavke.

ETWF naglašava da Air Serbia provodi mjere protiv članova sindikata, a što je kulminiralo degradiranje dijela kabinskog osoblja u call centar. ETWF ističe da je ovakvo zastrašivanje nedopustivo, poglavito u državnoj kompaniji.

ETWF stoga poziva međunarodnu zajednicu na reakciju, te na zaštitu elementarnog dostojanstva i prava radnika Air Serbie. ETWF naglašava da Air Serbia ovime negira osnovna radnička i ljudska prava iz dokumenata International Labour Organization (ILO) i Vijeća Europe, ali i drugih organizacija kojih je Republika Srbija član. Srbija je aspirantica za članstvo u Europskoj Uniji i njoj radnička prava ne mogu biti izbor nego odgovornost.

Istinski je žalosno da ni jedan od glavnih medija u Srbiji, pa ni zrakoplovnih portala u Srbiji nije prenio ni pismo ni ovu peticiju. Tako nešto se ne može desiti u demokratskim zemljama Europe 2023. godine.

Link za peticiju:

Serbia: Unite against the discrimination of cabin crew in Air Serbia!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

ETF u floti ima 3 Boeinga 737-800. ETF jedini u flotama ima Boeinge u regiji:

 • 9A-ABC, star 19,8 godina, isporučen kompaniji u VI/2021, ime: Enterprise
 • 9A-KOR, star 16,9 godine, isporučen kompaniji u VI/2022, ime: Discovery
 • 9A-LAB, star 22,8 godina, isporučen kompaniji u X/2022, ime: Voyager

Prosječna starost flote je 19,9 godina. Svi avioni su u lizingu. Svi avioni imaju konfiguraciju od 189 sjedala jedne klase. Kompanija planira iduće godine povećati flotu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

Zračna luka Brač je u X. mjesecu imala 764 putnika (649 u X/2022). Ovo je 184,1% putnika iz istog mjeseca 2019. (415). Brač je ostvario 166 operacija (224 u X/2022) i nije imao carga. Od početka godine Brač je ostvario 19.041 putnika i nije imao carga. Sada je jasno da Brač neće prestići 20.000 putnika ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Brač

Radnici Aerodroma Tivat i Podgorica su odlučili sutra, u četvrtak 9.11.2023, napraviti jednosatni štrajk upozorenja. Štrajk će biti između 13 i 14 sati na platoima ispred terminala oba aerodroma, a u slučaju lošeg vremena u terminalima.

Sindikati su nezadovoljni zaradama, usvajanjem pravilnika o rješavanju stambenih pitanja, reguliranjem radnog vremena u operativi, poboljšanjem uvjeta rada i zaštite na poslu, sprječavanjem degradiranja postojećeg kolektivnog ugovora, pronalaskom adekvatnog rješenja za zaposlene koji nisu financijski namireni za period za koji je bilo potpisano poravnavanje za zaposlene, kao i potrebom poštovanja reprezentativnih sindikata kao socijalnog partnera u svim pitanjima koja se tiču ekonomskog i socijalnog statusa zaposlenika.

Sindikati traže povećanje plaća za 20% te naglašavaju da im plaće nisu dignute od 2008. godine, dok su troškovi života od tada značajno porasli. Aerodromi pak tvrde da to nije istina i da su radnicima povećanje plaće za 23,6%. Aerodromi mogu ponuditi povećanje od najviše 8%.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Gp aviation, jedna od dvije kosovske kompanije povećava letove iz Prištine za Ljubljanu sa jednog na tri tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18.12. Letovi će se operirati sa Boeingom 737-400. Isto tako kompanija povećava i letove za Memmingen od 20.12. na tri tjedno (srijeda, petak i nedjelja). Letovi će se operirati sa Airbusom A320.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: gp aviation

ETF pregovara sa KLM-om da im ustupi aviona za iduću godinu. Pregovara se čak i o sva tri aviona. ETF naglašava da je velik problem kada su ima avioni porazbacani na tri baze jer tada moraju imati tri stoka dijelova, razdvojene mehaničare i posade, što je operativni pakao. Držanje flote na jednom mjestu bitno bi olakšalo i pojeftinilo operacije. No, ETF je svjestan rizika poslovanja sa samo jednom kompanijom. Podsjetimo da je ETF već letio za Transaviu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

Fly Air41 u floti ima 2 Airbusa A320:

 • 9A-IRM, star 14,4 godine, u žutim bojama Condora
 • 9A-SHO, star 14,7 godina, u zelenim bojama Condora

Prosječna starost A320 flote je 14,5 godina. 9A-SHO je u lizingu, a 9A-IRM je u vlasništvu. Oba aviona imaju 180 sjedala u jednoj klasi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Fly Air41

Aerodrom Skopje je u X. mjesecu ostvario 266.565 putnika (198.350 u X/2022). Ovo je čak 125,3% putnika iz istog mjeseca 2019. (212.746). Aerodrom je u X. mjesecu imao 2105 operacija (2100 u X/2022), te 355,2 tone carga (287,0 tona u X/2022). Skopje je od početka godine ostvarilo 2.402.764 putnika i 2.839,3 tone carga.

autor: Alen Šćuiric, analitičar (Zagreb), foto: Aerorom Skopje

Natalija Trivić, CEO Aerodroma Banja Luka je izjavila da su na Routesu 2023. u Istanbulu razgovarali sa 14 kompanija koje imaju potencijala da lete za Banja Luku. Pregovarali su sa Pegasusom i Turkishem oko pokretanja letova iz Istanbula za Banja Luku, no trenutno postoje tehnički problemi zbog koji se ova linija ne može pokrenuti.

Gđa. Trivić je najavila letove prema grčkim otocima idućeg ljeta. Ove letove Banja Luka do sada nije imala. Ovo je direktna posljedica zadovoljstva turističkih agencija sa popunjenošću leisure linije za Tursku, Grčku, Egipat, Tunis i Tivat koje je aerodrom imao prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Ryanair je ove zime pokrenuo liniju Zagreb-Lanzarote sa jednim tjednim letom (suboto), no liniju je povećao na cjelogodišnju. Od početka IV. mjeseca linija se više neće operirati subotom nego će se operirati će je petkom i to sve do kraja X. mjeseca. Ovo je jedina redovna linija za Kanarske otoke iz regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Air Serbia je tijekom X. mjeseca prevezla 367.146 putnika. Ovo je 50% više u odnosu na isti mjesec prošle godine i 45% više u odnosu na isti mjesec 2019. Kompanija je imala 3970 letova, što je 43% više spram 2022. i 38% više spram 2019. Ovo je još jedan rekordan mjesec od kada posluje Air Serbia. Kompanija će ove godine vrlo vjerojatno imati preko 4 milijuna putnika. Najpopularnije destinacije su bile Podgorica, Tivat, Zurich, Paris, Rim, Amsterdam, Istanbul, Larnaca, Atena i Barcelona.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Air Serbia

Amelia u floti ima 1 Airbusa A320:

 • F-HBNA, star 13,4 godine, isporučen kompaniji u IV/2023, kojeg operira Aero4M

Avion je u lizingu i ima 178 sjedala.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Zračna luka Split je u X. mjesecu ostvarila 271.561 putnika. To je 30.000 putnika više nego prošle godine (241.350). Ovo je 109,9% putnika iz istog mjeseca 2019 (247.172). Split je u prvih deset mjeseci godine ostvario 3.278.852 putnika, te će do kraja godine imati oko 3,35 milijuna putnika, dočim će ovo biti rekordna godina za aerodrom, više putnika nego i 2019. godine (3,30 milijuna).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

U zadnjih tri dana razgovarao sam dva puta sa gospodinom Dževadom Halilčevićem, direktorom aerodroma Tuzla. Drugi razgovor (u nedjelju), kada me on nazvao, je bio jako dug. Uz niz tema o kojima još neću pisati razgovarali smo o Wizz Airu. Gospodin Halilčević mi je rekao da su još u VI. mjesecu imali sastanak sa Wizz Airom na kojem ni govora nije bilo o zatvaranju baze nego su raspravljali o baziranu 3. aviona na Tuzlu, radi čega je Tuzla i izgradila 3. gate. Upravo radi toga Tuzla nije mogla ni sanjati da će Wizz Air zatvoriti bazu. Gospodin Halilčević mi je rekao: „Alene nikada, više, ali nikada, sva jaja u jednu košaru“.

Došli smo i do zaključka da je vrlo čudno da je Wizz Air zatvorio bazu nakon toliko godina uspješnog poslovanja u Tuzli, te da je to rezultat problema sa motorima na avionima Wizz Aira zbog kojih će velik broj aviona biti izvan uporabe, da bi Wizz Air prepolovio broj linija na nekih 20-tak, ali ostavio bar jedan bazni avion u Tuzli.

Jednako tako g. Halilčević mi je potvrdio da je Ryanair doslovce otišao radi takse BHDCA od 1,50 EUR i rekao je da se to nije smjelo desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Braathens je nabavio tri Airbusa A320, koje će operirati uz postojeća četiri A319. Prošle godine kompanija je letjela 10 charter linija za Split sa A319. Kao što smo već napisali 20.10. kompanija 11.5.2024. pokreće i charter za Stockholm Arlandu, iako gubi dvije linije, pa će ukupan broj linija za Split biti 9. No, novost je da će se ova linija operirati upravo sa većim A320. Postoji mogućnost da će se još neke linije za Split operirati sa A320.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Braathens

Air France zbog uvođenja novog sustava francuske kontrole letenja masovno reducira broj operacija na svim svojim letovima u Europi od sredine I. do sredine II. mjeseca. Stoga će kompanija smanjiti broj letova na liniji Paris CDG-Zagreb sa 7 na 4 tjedna leta (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja) od 8.1. Nakon 12.2. kompanija vraća broj letova na 7 tjedno.

Croatia Airlines iz istog razloga će od 9.1. do 13.2. imati jedan let manje na ovoj liniji, tj. imat će 6 letova tjedno. Osim u tjednu od 29.1. do 4.2. kada Croatia neće letjeti dva tjedna leta. Žalosno je da Croatia i Air France nisu sinkronizirali svoje letove, pa iako kompanije zajedno imamu 10 tjednih letova, neke dane u tjednu će imati po dva leta (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja), ali neke dane u tjednu (utorak, povremeno četvrtak ili subota) neće imati ni jedan let. Krajnji nonsens.

Za Ljubljanu Air France leti 10 tjednih letova krajem XII. mjeseca, no od 10.1. smanjuje broj letova na 7 tjedno (svakodnevno). Za Ljubljanu se letovi obnavljaju četiri dana kasnije nego za Zagreb i broj letova se vraća na 10 tjedno od 16.2. Ovo znači da je Zagreb izgubio 2, a Ljubljana 3 tjedna leta mjesec dana zime. Za ostale zračne luke u regiji Air France ne leti zimi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Trade Air u floti ima 4 Airbusa A320, najviše od svih kompanija regije:

 • 9A-BTG, star 25,7 godina, isporučen kompaniji u IV/2016, ime: Michele
 • 9A-BTH, star 22,6 godina, isporučen kompaniji u X/2019, ime: Cecilia
 • 9A-BTI, star 19,6 godina, isporučen kompaniji u IX/2020, ime: Luka
 • 9A-BTK, star 18,1 godinu, isporučen kompaniji u IV/2022, ime: Klara

Prosječna starost A320 flote je 21,5 godina. Dva aviona su u lizingu, a dva su u vlasništvu (BTG i BTH). Svi avioni imaju konfiguraciju od 180 sjedala jedne klase. Iduće godine Trade Air će u vlasništvo prebaciti i 9A-BTI, pa će smo BTK ostati u lizingu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Zračna luka Dubrovnika je u X. mjesecu ostvarila 242.762 putnika (217.751 u X/2022). Ovo je 81,1% putnika iz istog mjeseca 2019. (299.532). Dubrovnik je u X. mjesecu ostvario 2086 operacija (2036 u X/2022 i 2606 u X/2019). Aerodrom je u X. mjesecu imao 1,5 tona carga (1,8 tona u X/2022, 11,4 u X/2019).

Od početka godine Dubrovnik je ostvario 2.358.683 putnika, čak preko 200.000 putnik više nego cijele prošle godine (2.149.181), a aerodrom će neupitno ove godine prestići 2,4 milijuna putnika. Aerodrom je od početka godine ostvario 20.666 operacija (više nego cijele prošle godine), te 55,4 tone carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Zračna luka Zadar je u X. mjesecu ostvarila iznenađujuće malo putnika. Samo 78.277, što ja čak 30.905 putnika manje nego u istom mjesecu lani (109.182). Ovo je i iznenađujuće manje i od putnika iz istog mjeseca 2019, Zadar je u usporedbi da X. mjesecom 2019. imao samo 93,6% putnika (83.590).

Zadar je u X. mjesecu imao 934 operacije (1246 u X/2022) i nije imao carga. Ukupno je u prvi deset mjeseci ove godine Zadar ostvario 1.226.581 putnika, preko 120.000 putnika više nego cijele prošle godine (1.102.381), 6526 operacija i 0,1 tonu carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Od 1.10. Sarajevo više ne radi 24 sata na dan. Razgovarali smo sa direktorom Aerodroma Sarajevo g. Alanom Bajićem koji nam je rekao da postoji mogućnost da ponovo otvore aerodroma 24 sata na proljeće, a što će ovisiti o interesu avio kompanija. Temeljem novih procedura i dozvola koje ja Aerodrom uspio dobiti, ovo je sada moguće i aerodrom se može otvoriti za 24-satne operacije u bilo kojem momentu.

Gospodin Bajić nam je demantirao objavu da je Air Serbia zatražila da leti noćne letove ove zime i time poveća broj frekvencija na 10 tjedno i da je bila odbijena. Gospodin Bajić naglašava da to nije istina i da Air Serbia tako što nije zatražila nego će i dalje operirati 7 tjednih letova (svakodnevno u 2. valu).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Arkia Israeli Airlines će letjeti između Tel Aviva i Beograda od 10.11. Kompanija će letjeti dva tjedna leta (ponedjeljak i petka) sa Embraerom E195. Linija je svakako obnovljena da bi se pokrio gap koji je nastao ukidanjem letova Air Serbia za Tel Aviv, a koja kompanija je letjela četiri tjedna leta. Arkia za Beograd ne leti od 11.9.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Arkia

Air Serbia u floti ima 3 Airbusa A320:

 • YU-APH je star 17,9 godina, isporučen je kompaniji u III/2014, ime: Vlade Divac, avion ima 174 sjedala
 • YU-APO je star 8,9 godina, isporučen je kompaniji u X/2022, avion ima 164 sjedala
 • YU-APS je star 12,5 godina, isporučen je kompaniji u IV/2023, avion ima 180 sjedala

Prosječna starost A320 flote je 13,1 godinu. Dva aviona su u lizingu, status YU-APS nije poznat, vjerojatno je i on u lizingu. Kompanija ove zime operira i LY-MAL (180 sjedala) koji je u wet leasu od GetJeta i u floti od X/2023, a star je 16,7 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Heraklion, Corendon od 7.6.
 • Antalya, Corendon od 9.6.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Seoul, T’Way od 18.5.
 • Stockholm, Croatia od 20.5.
 • Berlin, Croatia od 21.5.
 • Tirana, Croatia od 14.6.
 • Monastir, Croatia od 20.6.
 • Tel Aviv, Neos od 3.7.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Katowice, Ryanair od 17.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Verona, SkyAlps od 15.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Lulea, BRA od 22.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Malmo, BRA od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.
 • Verona, SkyAlps od 8.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Jeddah, flyadeal od 4.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Antalya, Tailwind od 22.6.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Bari, SkyAlps od 2.5.
 • Rim, SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Budimpešta, Air Montenegro od 15.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Katowice, Smartwings od 7.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.
 • Copenhagen, SAS od 3.7.

 

Iz Skopja:

 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Krf, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.