Novosti iz regije

Norwegian će operirati četiri tjedna leta na liniji Oslo-Beograd do 12.8 (ponedjeljak, srijeda, petak i subota), nakon čega ukida let petkom. Linija će se sa tri tjedna leta operirati do zime nakon čega će letjeti dva tjedna leta (srijeda i subota). Za Stockholm kompanija će operirati dva tjedna leta (srijeda i subota, od 16.8. utorak i subota), no linija se neće operirati nakon 29.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Zračna luka Mostar je od Federalnog ministarstva prometa i komunikacije dobila više od 16 milijuna BAM (8 milijuna EUR) od 2015. godine. Tome treba dodati još nekoliko milijuna BAM koje je izdvojila lokalna zajednica. A aerodrom je u prvih četiri mjeseca ove godine imao 168 putnika na 33 operacije. U cijeloj prošloj 2021. aerodrom je ostvario smiješnih 1942 putnika. Prestrašno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

Aerodrom Sarajevo ukida uslugu besplatnog parkiranja do 10 minuta koju je do sada imalo. Usluga se ukida od 1.7. Naime, korisnici su zlorabili ovu uslugu, a aerodrom je na isto prisiljen i zbog ogromnih gužvi na parkiralištu. Aerodrom će uskoro pokrenuti uslugu Kiss and Fly zone, kao što ju ima zagrebački aerodrom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Može li Air Montenegro konkurirati Turkish Airlinesu? Jako teško. Air Montenegro ovdje može računati samo i isključivo na P2P putnike, dok Turkish ima brdo konekcija preko Istanbula. Turkish je kompanija sa najviše inozemnih linija na svijetu. Dakle, tu potpuno ubija potencijale Air Montenegra. Uz to Turkish leti sa daleko većim avionima (737-800, 737-900, A320, A321) koji su neusporedivo ekonomičniji u eksploataciji. Turkish samim time ima bitno manje troškove po sjedalu i bitno veću zaradu po svakom letu. Turkish i dumpingira konkurenciju. To mu je modus operandi sve dok ne ubije konkurenciju prema Istanbulu.

Tako je sa linija prema Istanbulu uspio maknuti Adriu, Croatiu Airlines i B&H Airline, ali i neke od najvećih igrača Europe. Svi veliki igrači u Europi ili ne lete za Istanbul iz svojih hubova ili lete sa malo frekvencija. Daleko manje nego za druge, pa i manje aerodrome. Tako Lufthansa ima tri dnevna leta iz Frankfurta za Istanbul, ali nema ni jedan jedini leti iz Minhena za Istanbul. To je bitno manje letova nego kompanija ima iz Njemačke za Beograd ili Zagreb. Čak i Air Serbia dugo vrijeme nije letjela za Istanbul, a danas ima omjer letova za Istanbul 1:3 u korist Turkisha iako su bliski code-share partneri.

U tom kontekstu ne gledam optimistično na letove Air Montenegra iz Tivta i Podgorice za Istanbul. Bojim se da će tu Air Montenegro slomiti zube i stvarati ogroman gubitak, kao što su to činile tolike bitno veće kompanije od njega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Iako je bilo najava da će Luxair operirati više letova u regiji tijekom ljeta letjet će za Beograd, Podgoricu i Tivat dva puta tjedno, te za Dubrovnik i Zadar samo jednom tjedno. Kompanija je odustala od letova za Split i neće ga operirati ovog ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luxair

Air Serbia se ispričala za kašnjenja i otkazivanja letova u subotu i nedjelju 18. i 19.6. Air Serbia naglašava da se isto desilo radi kasnijeg dolaska sa radova aviona iz flote u promet, niza tehničkih razloga, te problema na nekim aerodromima Europe gdje postoje problemi sa radnicima.

Jučer su najviše kasnili letovi iz Londona (7:20, 3:30 i 1:20 sati), Beča (3:30 sati), Copenhagena (3:05), Antalije (3:00), Pariza (1:50), Sarajeva (1:40), Stockholma (1:35), Praga (1:30), Barcelone (1:10), te New Yorka i Dubrovnika (po 1 sat). Otkazani su letovi za Hanover, Tivat i Tiranu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto. Air Serbia

Ljubljana je u V. mjesecu ostvarila tek 84.886 putnika. Ovo je tek 49,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (170.307 putnika). Aerodrom je ovaj broj putnika ostvario na 1860 operacija. U prvih pet mjeseci Ljubljana je ostvarila 281.063 putnika (41,9% putnika iz 2019.).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Kako bi motivirali korištenje novog parkirališta Aerodroma Beograd uprava je odobrila besplatno korištenje do 3 sata na ovom parkiralištu. Parkiralište ima kapacitet od 800 mjesta. Od ovog parkirališta prometuje shuttle autobus koji do terminala vozi 7 minuta. Tijekom obnove terminala putnici mogu koristiti i javnu garažu uz sam terminal, te parkiralište P7.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Zamaaero iza sebe ima još jedan izuzetan tjedan. Ukupno u tjedan dana bilo je 119.119 posjeta, u zadnjih mjesec dana bilo je 468.478 posjeta, a u zadnjih godinu dana 4,8 milijuna posjeta. Ukupno je u zadnjih 7 dana bilo 2104 komentara.

Postovi sa najviše komentara su bili:

 1. 250 Zašto Zagreb ne radi ono što bi trebao (još aktivan)
 2. 188 Beechcraft preletio tri zemlje i Srbiju bez komunikacije
 3. 147 Croatia otpušta zaposlenike
 4. 142 Beograd više letova za Istanbul nego Sarajevo (još aktivan)
 5. 104 Beograd ostvario 92,2% putnika iz 2019. (još aktivan)
 6. 94 Air France neće letjeti Beograd ove zime (još aktivan)
 7. 88 Croatia može ostvariti konekcije na samo 1 od 4 Unitedova leta (još aktivan)
 8. 68 Croatia dobila 382 milijuna EUR (još aktivan)
 9. 64 Radi li novi management Niša za Beograd
 10. 56 Tivat u V. mjesecu samo 48.554 putnika

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Charteri u Ljubljani akumuliraju oko petine svih putnika. Ljubljana je uvijek imala velik broj odlaznih chartera, najviše nakon Beograda. Ove godine broj chartera će se značajno povećati, pa će aerodrom imati leisure chartere za Tursku, Grčku, Albaniju, Crnu Goru, Maltu, Nizozemsku, Italiju, Island, Latviju, Španjolsku, Madeiru, Azore, Jordan, Egipat, Tunis i Zanzibar.

autor: Alen Šćuiric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Croatia Airlines je code-share partner Uniteda na letovima Newark-Dubrovnik-Newark. Ovo znači da United očekuje konekcije iz i za Zagreb preko Dubrovnika. I to bi bilo racionalno. Croatia za Dubrovnik leti 25 tjednih letova (3,5 dnevno u prosjeku). Samim time kompanija bi trebala imati dobre konekcije na sve Unitedove letove i to sa kratkim vremenom konekcija.

No, u ponedjeljak i petak United u Dubrovnik dolazi u 10:15 sati i putnik mora čekati 3 sata i 5 minuta na konekciju za Zagreb. U srijedu je stanje još gore. United dolazi u 8:00 i putnik mora čekati čak 4 sata i 55 minuta na konekciju. No, najgore stanje je u subotu, kada Croatia ima tri leta no, putnik koji Unitedom dolazi u 10:20 mora čekati na konekciju čak 9 sati i 40 minuta. Ovo je više nego neprihvatljivo.

U povratku je stanje još gore. U utorak putnik ne može ostvariti konekciju jer Croatia istu mimoilazi za samo 10 minuta. Naime, avion dolazi iz Zagreba u 11:40, a United odlazi u 12:15. U četvrtak ne postoji konekcija za Unitedov let iako Croatia ima čak 5 dnevnih letova, no svi letovi su koncentrirani od 11:45 do 14:45 sati i od 20:35 do 22:50 sati. Ni u subotu ne postoji konekcija iako kompanija ima čak tri leta dnevno. Konekcija postoji jedino u nedjelju, jednom tjedno a vrijeme konekcije je 3 sata i 45 minuta (iz Zagreba dolazi u 8:30, dok United polazi u 12:15). Kako je moguće da kompanija koja ima 25 tjednih letova iz Zagreba za Dubrovnik nema konekcija na letove Uniteda koji odlaze iz Dubrovnika tek u 12:15 sati? Pre pre prestrašno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

Air Montenegro povećava broj letova na liniji Podgorica-Paris sa tri na četiri leta tjedno od 30.6. Letovi će se operirati ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i subotom. Linija će se sa ovim brojem letova operirati sve do kraja X. mjeseca.

Kompanija povećava i broj letova na liniji Podgorica-Frankfurt sa dva na tri leta tjedno od 5.7. Letovi će se operirati utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Kompanija će tako letjeti do utorka 27.9. nakon čega ponovo leti dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja).

Air Montenegro povećava i broj letova na liniji Podgorica-Zurich sa dva na tri tjedno, od 6.7. Letovi će biti srijedom, petkom i nedjeljom. Kompanije će liniju ovako operirati do kraja X. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Air France ni ove godine ne planira letjeti zimi iz Pariza CDG za Beograd. Posljednji let kompanije će biti u petak 28.10. Air Serbia će od XI. mjeseca smanjiti broj letova za Paris sa 14 na 11 tjedno (svaki dan 2 osim utorka, srijede i subote kada će imati jedan dnevni let).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

U ovom momentu Beograd ima više letova za Istanbul nego Sarajevo. Naime, za Beograd 21 tjedni let ima Turkish, 7 letova ima Air Serbia, a Pegasus leti 4 tjedna leta. To je ukupno 32 tjedna leta. Više nego fascinantno.

U isto vrijeme Turkish leti iz Istanbula za Sarajevo 17 tjednih letova (svaki dan po dva, a ponedjeljkom, petkom i subotom i treći let). Anadolujet za Sarajevo leti 3 tjedna leta (četvrtak, petak i nedjelja), dok Pegasus leti 7 tjednih letova (svakodnevno). Ovo znači da Sarajevo ima 27 tjednih letova, čak 5 manje nego Beograda. Iznenađujuće!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Maribor je u V. mjesecu imao 207 putnika (131 u V/2021). Ovo je bitno više i od istog mjeseca 2019. kada je imao samo 27 putnika. U V. mjesecu aerodrom je imao 1166 operacija (1098 u V/2021). Aerodrom nije imao carga ni ovaj ni prošli V. mjesec. Ukupno je Maribor u prvih pet mjeseci ove godine imao 1313 putnika što je 17% više nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Croatia Airlines je do sada dobila:

 • 108 milijuna EUR dokapitalizacije 2012.
 • 33 milijuna EUR hitnog zajma za puko preživljavanje (bila je već nelikvidna) 2019.
 • 11 milijuna EUR pomoći za Covid-19 2020.
 • 80 milijuna EUR (600 milijuna kuna), od čega 350 milijuna kn dokapitalizacije i 250 milijuna kn vlasničkog zajma 2020.
 • 45 milijuna EUR pozajmice 2022.

To znači da je kompanija u zadnjih 3 godine od države dobila enormnih 169 milijuna EUR, a u 10 godina čak 277 milijuna EUR, na što treba dodati i 105 milijuna EUR PSO-a u zadnjih 10 godina, tj. sveukupno je od države dobila 382 milijuna EUR. Ogroman novac, i više nego ogroman novac. Novac koji je Hrvatskoj i te kako potreban za druge osnovne djelatnosti. I boli briga management. On si može dozvoliti da radi ovako loše kako radi. Jer eto, dobivaju novac od države svaki puta kada to požele. Dat će Plenković, čemu se onda uopće truditi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Turkish je započeo vrlo zanimljive letove iz Sarajeva. Naime, radi se o gradu Konya. Aviokompanija je leti obavila sa Airbusom A321 pod oznakama TK3721 i TK3722. Prema trenutnom viđenju, izgleda da će linija operirati 2 puta sedmično (petkom i utorkom). Još uvijek se ne zna zbog čega su ovi letovi organizirani i koliko dugo će letjeti, te hoće li biti redovni chareter, redovna linija ili je to tek povremeni let.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo), foto: Turkish

Air Serbia je povećala Split na četiri tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak, petak i nedjelja). No, od 6.7. kompanija uvodi i peti let, srijedom.

Kompanija je povećala i Dubrovnik na tri tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak i nedjelja). Od 1.7. kompanija uvodi i četvrti let u petak. Od 9.7. Air Serbia uvodi i pet let za Dubrovnik subotom.

Prema Puli Air Serbia leti dva puta tjedno (četvrtkom i nedjeljom), a broj letova povećava na tri od 5.7. uvođenjem leta utorkom.

Za Zagreb Air Serbia leti sedam tjednih letova (ponedjeljkom i petkom po dva, te četvrtkom, subotom i nedjeljom po jedan). Za Zadar kompanija je povećala broj letova na tri tjedno (utorak, četvrtak i subota), a tako će letjeti tijekom ljeta. Za Rijeku kompanija leti dva tjedna leta (srijeda i subota). Ovo znači da će u top sezoni Air Serbia imati čak 25 tjednih letova prema Hrvatskoj (3,5 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Montenegro je krenuo sa operacijama na liniji Podgorica-Istanbul. Do 25.6. linija se operira dva puta tjedno (utorak i subota). Potom se broj letova smanjuje na tek jedan let (utorkom) i to do 12.7. a nakon čega se linija ukida. Nakon tek mjesec dana operiranja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Vinci je objavio da je aerodrom Beograd ostvario 92,2% putnika iz V. mjeseca 2019. (507.633 putnika), što bi značilo da je ostvario čak 468.037 putnika. Ovo je više nego uspješan rezultat, istinski fascinantan i Beogradu treba istinski čestitati.

Aerodrom je imao 93,8% operacija iz V. mjeseca 2019. godine, te 60% više operacija nego 2019. godine. Od početka godine Aerodrom je ostvario 80% putnika iz prvih pet mjeseci 2019, što znači da je ostvario 1,6 milijuna putnika. 0,6 milijuna više od Zagreba i 0,5 milijuna više od Prištine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Ryanair je u Zagrebu porezao niz linija u dva i pol mjeseca od početka V. do sredine VII. mjeseca. Da ne ulazimo još jednom u razloge rezanja, o tome smo pisali već više puta, nego ovaj puta ćemo se koncentrirati što se dešava na linijama na kojima Ryanair konkurira Croatiji Airlines.

U Zagrebu Ryanair u prvom redu ima daleko manje letova nego što ih ima Croatia prema aerodromima gdje konkuriraju. Omjer tih letova je od 1:3 do 1:10 u korist Croatie Airlines, osim na Londonu gdje dominira Ryaniar i to u omjeru 1:2. I dok Ryanair ima cijene iz Zagreba od 90 EUR naviše, a na 23 od 27 linija ima preko 100 EUR, na više od pola linija (15 od 27) cijena karte je i preko 150 EUR, na 7 linija i preko 200 EUR, a na 4 linije i preko 300 EUR u prosjeku na linijama gdje konkurira Croatia cijene su niske, niže od cijene Croatie Airlines.

Tako za Bratislavu Ryanair ima prosječnu cijenu od 89,38 EUR, dok Croatia za obližnji Beč ima cijene od 192,73 EUR. Za Frankfrut Hahn Ryaniar leti za 107,66 EUR dok Croatia za Frankfurt leti za 154,21 EUR. I za Memmingen Ryanair leti za 113,88 EUR, dok Croatia leti za Minhen za 186,77 EUR. I ovdje je evidentno da Croatia ima više cijene nego Ryanair.

Za Malmo Ryanair ima ozbiljne cijene (191,38 EUR), dok Croatia leti za Copenhagen za 216,14 EUR. I za Charleroi Ryanair leti za 190,24 EUR, dok Croatia leti za Bruxelles za 236,57 EUR. Konačno za Eindhoven Ryanair leti za 208,48 EUR, dok Croatia za Amsterdam leti za 227,62 EUR. Ovdje cijene jesu veće kod Ryanair, no Croatia ima konkurentne cijene i putnici bi se mogli odlučiti za legacy carriera.

Jedino za London Stansted Ryanair leti za 161,20 EUR, dok Croatia za Heathrow leti za manje novaca, za 142,42 EUR. Jednako tako za Paris Bauvais Ryanair leti za 153,36 EUR, dok Croatia za Paris CDG leti za 144,24 EUR. U ova dva slučaja Croatia je čak i jeftinija od Ryanaira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Austrian povećava broj letova za Zagreb od 20.7. i to na 12 letova tjedno (svaki dan dva, osim srijede i petka kada ima jedan let dnevno). Kako Croatia u  code-share ima 6 tjednih letova (svaki dan po jedan, osim ponedjeljka dva, no ne leti u subotu i nedjelju), kompanija će zajedno imati čak 18 tjednih letova. Kompanije zajedno tri dana u tjednu imaju po tri leta dnevno, dva dana po dva leta dnevno, jedan dan jedan let dnevno, a jedan dan čak četiri leta dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Air Serbia trenutno operira 12 tjednih letova (svaki dan 2 osim utorka i subote kada leti jedan tjedni let) na liniji Beograd-Ljubljana. Nažalost Air Serbia planira ukinuti drugi let nedjeljom od 26.6. pa će u top sezoni liniju operirati 11 puta tjedno. U isto vrijeme Air Serbia operira i dva leta iz Niša za Ljubljanu. Svi letovi su sa ATR 72.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Croatia Airlines danas web stranica nije radila par sati. Nije poznato koji je razlog, no to svakako nije dobro, a zbog toga će potencijalni putnici potražiti alternativne prijevoznike jer ne mogu kartu kupiti kod hrvatskog nacionalnog prijevoznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Priština je u V. mjesecu ostvarila 257.770 putnika. Ovo je manje putnika od Zagreba koji je u istom mjesecu ostvario 265.317 putnika. Ovo je već drugi mjesec ove godine u kojem Zagreb ima više putnika nego Priština. Priština je istim ostvarila i manje putnika nego u IV. mjesecu (261.454) što je istinski čudno i vrlo neuobičajeno.

Ovaj broj putnika je 141,7% putnika iz istog mjeseca 2019. Priština je u V. mjesecu dostigla i milijuntog putnika. Ukupno je u prvih pet mjeseci Priština postigla 1.065.119 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Croatia otpušta ljude. Kompanija je ponudila djelatnicima koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu da u nju odu uz financijski poticaj. Uz to kompanija nudi otpremnine radnicima koji dragovoljno žele otići iz kompanije.

Croatia airlines je zatvorila i poslovnicu u Dubrovniku. OMG! Dubrovnik je bio treća najveća destinacija u mreži kompanije, sa nizom linija i frekvencija. No, evidentno je Croatia odlučila smanjiti broj letova i linija iz Dubrovnika, te ukinula niz linija i frekvencija. Ovo je dokaz ja je kompanija odlučila dići ruke od Dubrovnika. Zašto pobogu? Dubrovnik je vrlo perspektivan turistički grad, on u budućnosti može samo rasti. Croatia je sve djelatnike u Dubrovniku motivirala na prijevremene mirovine, odlazak iz kompanije uz otpremnine, a preostali rade u call centru.

Otkud sada to? Konačno želja da se smanji broj djelatnika, poglavito administrativaca, ili reakcija na loše rezultate kompanija ili se broj zaposlenika privremeno smanjuje da si se mogli zaposliti novi djelatnici po babi i stričevima, zapošljavati i dalje stranački uhljebi? Vrijeme će pokazati. Jer ako se u konačnici za godinu-dvije ukupan broj ljudi neće smanjiti i zapošljavat će se novi ljudi onda se i te kako treba pitati zašto se potrošio novac na odlaske bivših djelatnika. Ako će se u konačnici broj zaposlenika smanjiti onda kompanija konačno radi nešto dobro i pohvalno. Vidjet ćemo koji će se od ta dva scenarija ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines je prije malo manje od 3 sedmice krenula s direktnim letovima između Dublina, Corka i Mostara. Letovi se operiraju pod oznakama OU3501, OU3503 i povremeno OU3502. Avion 9A-CTK (A320) poleti s jednog od hrvatskih aerodroma ka Dublinu (uglavnom Splita). U Dublinu napravi kraći stop, a potom krene za Cork. Na kraju, Croatia putnike preveze za Mostar, a potom se ponovo vrati u Split odakle nastavlja redovne letove. Također, ovaj isti avion obavlja charter letove iz Švedskih gradova Sundsvalla i Lulea-e za Split, te je glavni avion za obavljane chartera u floti.

autor: Karlo Jalovičić, suradnik (Sarajevo), foto: Croatia Airlines

Portali regije su naveliko pisali da će Croatia letjeti iz Zagreba za Tel Aviv, čak su navodili i dane početka operiranja. No, isto se nije desilo. Umjesto toga El Alova leisure komapnija Sun d’Or je krenula sa letovima za Zagreb, a letjet će jednom tjedno, utorkom. Na liniji leti Boeing 737-800 češkog Smartwingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Smartwings

Zašto Osijek nema leisure ili charter letova? Slavonija nema more. Povezanost prema Jadranu je relativno dobra, obzirom na letove Croatie prema Splitu i Dubrovniku (po jednom tjedno, bilo bi potrebno najmanje dva), te Trade Aira dva puta tjedno prema Puli i Rijeci (trenutno suspendirano), te će se uskoro pokrenuti i letovi prema Zadru jednom tjedno.

No, Osijek kao destinacija koja ima samo odlazne turiste svakako bi morao imati bar jedan let tjedno prema Antalyji i jedan tjedni let prema jednoj grčkoj destinaciji. Turista prema ovim destinacijama bi svakako bilo. Iz Beograda, Ljubljane, Skopja i Sarajeva kao kontinentalnih aerodroma ima velik broj chartera prema Turskoj, Grčkoj, Tunisu i Egiptu. Zavidan broj chartera i leisure letova ima i iz Banja Luke, Niša i Tuzle. Zašto onda nema i iz Osijeka koji je jednako velik kao ti gradovi, a stanovništvo je bitno bogatije? Na ovome bi Zračna luka Osijek u suradnji sa lokalnim turističkim agencijama i te kako morala značajno poraditi, a isto bi osjetno povećalo broj putnika iz Osijeka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Osijek

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Riga, airBaltic od 2.5.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Istanbul Sabiha, Pegasus od 18.1.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 24.6.

 

Iz Rijeke:

 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 6.4.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.

 

Iz Splita:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 31.3.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.

 

Iz Dubrovnika:

 • Bergamo, Ryanair od 2.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Memmingen, Ryanair od 2.4.
 • Weeze, Ryanair od 2.4.
 • Berlin, Ryanair od 3.4.
 • Oslo, Ryanair od 3.4.
 • Poznan, Ryanair od 3.4.
 • Rim FCO, Ryanair od 3.4.
 • Stockholm ARN, Ryanair od 3.4.
 • Wroclaw, Ryanair od 3.4.
 • Charleroi, Ryanair od 4.4.
 • Beauvais, Ryanair od 5.4.
 • Helsinki, Ryanair od 5.4.
 • Karlsruhe, Ryanair od 5.4.
 • Manchester, Ryanair od 8.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Antalya, SunExpress od 3.3.
 • Abu Dhabi, Wizz Air od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 31.3.
 • Charloeroi, Ryanair od 31.3.
 • Gothenburg, Ryanair od 31.3.
 • Memmingen, Ryanair od 1.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.

 

Iz Tuzle:

 • Halmstad, Lumiwings od 18.12.
 • Stockholm Skavsta, Lumiwings od 18.12.
 • Maastricht, Lumiwings od 19.12.
 • Esbejrg, Lumiwings od 20.12.
 • Saarbrucken, Lumiwings od 20.12.

 

Iz Mostara:

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Rim, Air Montenegro od 15.12.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.

 

Iz Tivta:

 • London Stansted, Jet2 od 1.4.
 • Izmir, Air Montenegro od 1.4.
 • London Luton, easyJet od 1.4.
 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.

 

Iz Prištine:

 • Hamburg, Condor od 16.12.
 • Verona, Chair od 21.12.
 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.

 

Iz Skopja:

 • Luxembourg, Wizz Air od 18.12.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.

 

Iz Ohrida: