Novosti iz regije

Zračna luka Zagreb je u II. mjesecu došla na samo 7617 putnika manje od Prištine. Priština je u zadnjih 20 mjeseci po broju putnika bitno ispred Zagreba, no sada su se brojke izjednačile.

Istovremeno Zagreb je već drugi puta na listi 100 najvećih zračnih luka Europe. Ovaj mjesec skočio je za jedno mjesto na gore sa 99. na 98. mjesto, te se pozicionirao samo 4 mjesta iza Prištine. Priština je pritom pala za 6 mjesta, sa 88. mjesta u I. mjesecu na 94 mjesto. Beograd je pak pao sa 72. mjesta u I. mjesecu na 81. mjesto u Europi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Zagreb

19 novih linije u IV. mjesecu su:

 • 4. Priština-Nuremberg, GP Aviation
 • 4. Dubrovnik-London Gatwick, EuroFlyer
 • 4. Podgorica-London Gatwick, Wizz Air
 • 4. Podgorica-Zurich, Air Montenegro
 • 4. Zadar-Oslo, Flyr
 • 4. Beograd-Tel Aviv, Arkia
 • 4. Podgorica-Paris CDG, Air Montenegro
 • 4. Podgorica-Lyon, Air Montenegro
 • 4. Beograd-Venecija, Air Serbia
 • 4. Priština-Nuremberg, Eurowings
 • 4. Beograd-Nica, Air Serbia
 • 4. Sarajevo-Treviso, Wizz Air
 • 4. Beograd-Valencija, Air Serbia
 • 4. Ljubljana-Paris Orly, Transavia
 • 4. Zadar-Bruxelles, TUI
 • 4. Podgorica-Paris Orly, Transavia
 • 4. Skopje-Hurgada, Air Cairo
 • 4. Sarajevo-Hurgada, Air Cairo
 • 4. Banja Luka-Hurgada, Air Cairo

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Kako su čitatelji nakon 40 komentara i 10 sati od objave otkrili da se radi o PRVOTRAVANJSKOJ ŠALI, vrijeme je da to i obznanimo. Dakle, Croatia ne prebacuje letove za Copenhagen iz Zagreba za Split. Svi letovi ostaju u Zagrebu, a ovaj članak je

 

PRVOTRAVANJSKA ŠALA

 

Croatia Airlines je odlučila još jednu liniju prebaciti iz Zagreba na Split. Od 15.6. kompanija će operirati 7 tjednih letova za Copenhagen iz Splita umjesto iz Zagreba. Letove za Copenhagen u Zagreb kompanija vraća 29.10. no sa samo četiri tjedna leta, dok će tri tjedna leta (utorak, četvrtak i subota) letjeti iz Splita za Copenhagen cijele zime.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Broj novih linija ovog ljeta:

 • 19 Zadar
 • 16 Beograd
 • 14 Split
 • 10 Dubrovnik
 • 9 Podgorica
 • 5 Zagreb
 • 5 Skopje
 • 5 Pula
 • 4 Sarajevo
 • 4 Tivat
 • 4 Rijeka
 • 3 Maribor
 • 2 Priština
 • 2 Ljubljana
 • 2 Ohrid
 • 2 Banja Luka
 • 1 Tuzla
 • 1 Niš
 • 1 Kraljevo
 • 1 Brač
 • 1 Portorož

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Air Serbia od početka ljetnog reda letenja ima 14 tjednih letova iz Beograda za Zurich (svaki dan dva, petkom tri, utorkom jedan). No od 14.4. uvodi treći let četvrtkom, subotom i nedjeljom, te će istim imati 17 tjednih letova. Istinski čudno da je kompanija uvela 3. let u četvrtak ili subotu, umjesto da je umjesto toga uvela drugi let u utorak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

 

Nakon što je Finnair pokrenuo letove za Zagreb odlučio je prekinuti letove za Ljubljanu koje više neće pokretati. Ovo je još jedna linija koje ne može opstati u Ljubljani ako leti iz Zagreba. Osim Finnaira ove godine letove za Ljubljanu neće više obnoviti ni Iberia, a i Rossiya je prekinula sve letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Vlada Tulzanskog kantona je razriješila Halida Ahmetbegovića sa mjesta glavnog direktora Aerodroma Tuzla. Istim je postavila Dževada Haličevića za vršioca dužnosti direktora. Ovo je već treće imenovanje u manje od godine dana. I onda se Tuzla čudi što ne mogu ništa napraviti i što ne dolaze nove kompanije i nove linije. Pa kako i da dođu ako direktori ne opstaju dovoljno dugo da dovrše pregovore.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

BHANSA je 2019. od prelata imala prihod od 54,6 milijuna BAM, od terminalnih usluga 4,6 milijuna BAM, od pružanja usluga radarske slike i AIS 0,3 milijuna BAM. Ukupno prihodi u 2019. su bili 60,3 milijuna BAM (30,8 milijuna EUR). BHANSA je imala 59,2 milijuna BAM rashoda, od čega najviše za plaće (33,6 milijuna), troškove proizvodnih usluga (11,9 milijuna), te amortizaciju i troškove rezerviranja (8,1 milijun).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: BHANSA

Air Montenegro je ostvario 5,4 milijuna EUR gubitka i to usprkos 30 milijuna EUR koje im je dala vlada. Vlada je u tom novcu dala 19 milijuna EUR za dva aviona, a 11 milijuna EUR je, očito, potrošeno za poslovanje. Ako je točan podatak CDM-a da je 5,4 milijuna EUR potrošeno povrh tih 30 milijuna EUR, onda to znači da je zapravo kompanija potrošila 16,4 milijuna EUR u malo više od pola godine. Mnogo, jako mnogo. Objavljeno je da je kompanija plaćala 44.000 EUR tjedno German Airwaysu uz trošak smještaja i transfera posada. Kompanije je plaćala i strane tehničare, 1000 EUR dnevno za hangar, za poslovni prostor plaćali su 14.000 EUR mjesečno (168.000 godišnje), za konzultatore su dali 216.363 EUR, 122 zaposlenika koštalo je 1,2 milijuna EUR mjesečno pri čemu je prosječna plaća bila 1292 EUR. CEO Todorović je kompaniju koštao 124.800 EUR godišnje (plaća, stan i bonus).

I dugogodišnji direktor Montenegro Airlinesa Zoran Đurišić je izjavio da se nije smio uništavati Montenegro Airlines, jedan od najboljih projekata u povijesti Crne Gore. Đurišić je objavio da Air Montenegro posluje gore od Montenegro Airlinesa. Đurišić smatra da su premijer Krivokapić i ministar Spajić doveli svoje prijatelje, zrakoplovne analfabete, koji su uništili zrakoplovstvo Crne Gore.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Mostar je objavio letove za Cataniu od 22.7. do 2.9. koje će obavljati kompanija Electra Airways. Mostar je najavio i da će uskoro objaviti letove za Palermo (Croatia Airlines) i Amman (Fly Jordan).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Mostar

Volotea je povukla iz prodaje liniju Nica-Split. Volotea je već ukinula letove iz Atena i Barija za Split, te iz Mykonosa za Dubrovnik. Iskreno Volotea ove godine prilično luta u Splitu, a to nikako nije dobro ni za putnike, ni za aerodrom, a ni za kompaniju. Volotea će ove godine imati 7 linija iz Splita, isto kao i prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Volotea

Dvije linije PSO koje je upravo pokrenula Amelia su operirali najveći europski prijevoznici. Tako je liniju Strasbourg-Minhen do sada operirala Lufthansa za PSO iznos d 1,1 milijun EUR i to na ugovor od tri godine. Drugu liniju Strasbourg-Amsterdam operirao je Air France, također na tri godine, za iznos os 2,0 milijuna EUR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Amelia

Aerodrom Maribor ima ozbiljnih problema. Aerodromu nedostaje licencirane radne snage, među kojima i vatrogasaca. Stoga je aerodrom otvoren samo osam sati dnevno od 9:00 do 17:00 sati. Prije je aerodrom radio 11 sati i 30 minuta dnevno. Aerodrom već godinu dana ima pokvarena svjetala radi čega je zabranjeno slijetanje noću.

preneseno sa: Adria Grupa, Sierra5, foto: Aerodrom Maribor

Nikako ne mogu dokučiti zašto Air Serbia ima tek 16 letova za Podgoricu od ljetnog reda letenja. Naime, kompanija leti dva leta dnevno, osim ponedjeljka i petka kada leti tri leta dnevno. Letovi su u ponedjeljak i petak iz Beograda ujutro (u 7:00), rano popodne (13:45) i navečer (20:15). Da tako leti svaki dan putnici bi mogli u jednom danu obaviti posao u Beogradu ili Podgorici i vratiti se isti dan, što je i te kako bitno i otvorilo bi daleko više potencijalnih putnika. Ovako ostale dane u tjednu putnici moraju noćiti u Beogradu ili Podgorici, što produžuje putovanje i povećava troškove putovanja za noćenje.

I sad bih još i shvatio da nema putnika za tolike letove. Ali kompanija dane u tjednu kada leti sa dva dnevna leta jedan let (u 13:45) obavlja sa Airbusom A319, a drugi let sa ATR 72. Dakle da oba leta obavi sa ATR 72, mogla bi imati tri leta dnevno i prevesti istu količinu putnika. Čak štoviše u četvrtak i subotu oba leta ima sa A319, dakle mogla bi u 13:45 odraditi let sa A319, a ostala dva sa ATR 72. Ako je problem u nedostatku ATR 72, kompanija je isto morala već odavno riješiti obzirom da ovako leti već dvije godine, dakle već odavno je trebala nabaviti dodatni ATR 72.

I za Tivat kompanija ima svaki dan dva leta osim petka kada ih ima tri. No, u ponedjeljak, četvrtak, subotu i nedjelju ima jedan od dva leta sa A319. Da i ovdje oba leta ima sa ATR72 mogla bi imati i treći let (u 17:00) te omogućiti putnicima da se vraćaju isti dan iz Tivta ili Beograda po obavljanom poslu čak 5 dana u tjednu. Kako kompanija od 14.4. uvodi treći let u subotu, te po četiri leta u četvrtak i petak, na ovaj način se moglo napraviti da kompanija leti svaki dan tri leta (i da se putnici mogu vraćati isti dan), te četvrti let u četvrtak i petak. Ovako tek tri dana u tjednu putnici mogu ostvariti takvu opciju.

Jednako tako kompanija leti za Tiranu 9 tjednih letova. No, pritom u ponedjeljak i nedjelju jedan let ima sa A319. Da su ti letovi sa ATR 72, kompanija bi umjesto 9 tjednih letova mogla letjeti njih čak 12. A to je svakako daleko bolje za konektiranost preko Beograda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Transat je prvotno planirao početi sa zagrebačkim letovima 28.5. no sada će krenuti tri tjedna ranije, te će prvi let biti već 7.5. kada će kompanija operirati jednom tjedno subotom. I drugi tjedni let kreće tjedan dana radnije, 7.6. kada uvodi let utorkom. Linija će se sa dva tjedna leta operirati sve do samog kraja ljetnog reda letenja, tj. do 29.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Transat

Vueling pokreće liniju Beograd-Barcelona tek 3.5. i operirat će je cijelo ljeto dva puta tjedno (utorak i subota). No, za Zagreb je kompanija ove godine krenula sa operacijama ranije, već sa početkom ljetnog reda letenja, od subote 2.4. kada će operirati jednom tjedno. Od 14.4. kompanija uvodi još dva tjedna leta utorkom i četvrtkom, dočim će liniju operirati tri puta tjedno. Na ovaj način će operirati do 13.9. kada liniju smanjuje na dva tjedna leta (ukida let četvrtkom) kako će ju operirati do kraja ljetnog reda letenja.

autor: Alen Šćuric. analitičar (Zagreb), foto: Vueling

Croatia Airlines je uvela novu light business klasu pod nazivom FlyBWise. Putnici ove klase imaju sve pogodnosti poslovne klase kao što je prioritetan check in, prioritetan ulazak u avion, korištenje business lože, hranu i piće tijekom leta, te više prtljage u avionu (2x 32 kg predane i 2×8 kg ručne prtljage). No, ovi putnici ne mogu mijenjati datum putovanja, tj. ako to učine moraju platiti 35 EUR, te ne mogu dobiti povrat novaca za neiskorišteno putovanje. Na domaćim letovima.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Croatia Airlines

Zbog rata u Ukrajini preleti aviona su smanjeni za 1% u Estoniji, 25% u Latviji, 46% u Litvi, 33% u Poljskoj i 100% u Moldaviji. No, istovremeno su u regiji porasli za 17% u Sloveniji, 18% u BiH, po 19% u Srbiji i Hrvatskoj, te čak 33% u Makedoniji. Uz Makedoniju najveći porast je doživjela Mađarska i Slovačka (+29%).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Kao što smo jučer prvi javili Korean će od 2.7. do 29.10. letjeti na liniji Seoul-Zagreb tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Letovi će se obavljati sa Boeingom 787-9. koji ima 269 sjedala, od čega 24 u prestige klasi. Korean će kretati pod brojem leta KE919 iz Seoula u 11:05 sati i dolaziti u Zagreb u 15:45. U povratku let će ići u 17:30 i dolaziti u Seoul u 11:10 idući dan. Let do Zagreba trajat će 11:40 sati, a nazad 10:40 sati.

Prema našem izvoru u MZL Zagreb T’Way ima stvarne planove za letove prema Zagrebu. Za sada je plan da krenu sa letovima 1.6. i do 29.10. te da operiraju ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom sa Airbusom A330-300 (347 sjedala, od čega 12 u business klasi). Desili se to Zagreb će biti povezan sa Seouleom 7 puta tjedno.

Ovo je druga širokotrupna linija ovog ljeta iz Zagreba obzirom da Air Transat kreće sa letovima za Toronto od 29.5, a linija će se od 12.6. operirati dva puta tjedno. Ovo znači da je sigurno da će Zagreb imati 5 letova tjedno, a možebitno će imati i više širokotrupnih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean

Croatia Airlines je do sada radila istinski svakakve notorne gluposti. Neke istinski nisu bile za povjerovati. Ali jedan segment poslovanja je imala konstantan. Kada bi postavila red letenja držala bi ga se kao takvog i ne bi ga mijenjala. To je i trend u zrakoplovstvu, unifikacija reda letenja tako da putnik ima naviku stalnih i konstantnih frekvencija.

No, sada je Croatia odlučila i ovaj posljednji segment poslovanja uništiti. Pa kompanija na liniji za Beč u posljednjem tjednu III. mjeseca ponedjeljkom, utorkom i petkom, pa leti samo 7.4. jedan jedini puta i četvrtkom, da bi 26.4. prekinula i letove utorkom.

Za Bruxelles Croatia u prvom tjednu leti 9 puta tjedno svaki dan osim subote, a dva leta u ponedjeljak, srijedu i petak. No u drugom tjednu ne leti više srijedu, ali dodaje utorak i četvrtak. No potom u 3. tjednu ne leti više utorak, ali leti srijedom, da bi u četvrtom tjednu ponovo vratili utorak umjesto srijede. Na koncu u posljednjem tjednu lete drug let samo utorkom i petkom, a ne lete više ponedjeljkom i srijedom. Dakle, svaki tjedan od kraja III. do kraja IV. mjeseca lete različitim danima drugi dnevni let.

Za Dubrovnik kompanija prvo leti 19 tjednih letova svaki dan dva, ponedjeljkom, subotom i nedjeljom tri, četvrtkom 4. No, u drugom tjednu smanjuje četvrtak na tri leta, ali povećava utorak, srijedu i petak sa 3. letom (svaki dan 3 leta). Od 15.4. ponovo pada na 19 letova jel ukida treći let u utorak i petak, a ne leti let ni u nedjelju 17.4. Potom od 25.4. uvodi četvrti let u ponedjeljak, vraća treći let u petak no ukida treći let u subotu.

Za Minhen kompanija prvo leti 11 tjednih letova (svaki dan dva osim petka, subote i nedjelje). Potom sve svodi na 7 tjednih letova, ali ne i u drugom tjednu jel tada leti samo 5 letova pošto ne leti 6. i 8.4. No, zato ima dodatan let samo u ponedjeljak 18.4.

Za Sarejevo kompanija leti 6 tjednih letova (svaki dan osim subote. No, ipak neće ostvariti letove 4.4., 20.4, 25.4. i 27.4. Potpuno nasumice odabrani dani kada se neće operirati.

A Split je tek erotika. Prvo leti 21 tjedni let, svaki dan tri, osim srijede i četvrtak kada leti dva leta, no utorkom i petkom leti četiri leta. Od 4.4. više ne leti utorkom 4. let i nedjeljom 3. let, ali dodaje ponedjeljkom 4. let, srijedom i četvrtkom treći let, te subotom 4. let. Od 14.4. pak ukida 3. let četvrtkom, no dodaje peti let petkom. No, u subotu 23.4. ne let jedan od 4 leta. Na koncu od 27.4. uvodi dodatni 4. let srijedom i 6. let petkom.

Za Zurich kompanija leti dva dnevna leta cijeli mjesec, no ničime izazvana je otkazala letove u srijedu 6.4. i četvrtak 7.4.

I iz Zadra na liniji za Beč Croatia radi kajgotarije, pa ima izvanredne letove 7. i 28.4, a ne leti 26.4.

I na liniji Dubrovnik-Frankfurt kompanija bi malo piškila, a malo kakila. Pa tako prvo leti petkom, od 6.4. uvodi letova srijedom, subotom i nedjeljom, no već 13.4. ukida srijedu i subotu, ali dodaje ponedjeljak i utorak. U tom tjednu izvanredno i samo jednom leti u četvrtak 14.4. Liniju nekim čudom ne leti ni u ponedjeljak 25.4.

Dakle ovo je najveća od svih gluposti koje je kompanija napravila. A tih gluposti je do sada bilo more!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Austrian ozbiljno povećava broj letova za Zagreb. Iako su u III. mjesecu Austrian i Croatia letjeli po 4 leta svaki (8 ukupno tjedno) u code-share, sada od 27.3. kompanija kreće sa 8 tjednih letova (svaki dan po jedan, petkom i nedjeljom dva, utorkom ne leti). Od 14.4. uvodi i drugi let četvrtkom (9 tjedno), od 19.4. i let utorkom, a od 26.4. i drugi let utorkom (11 tjedno). Croatia pak leti tri tjedna leta. To znači da će kompanija u code-share ima 11 do 14 tjednih letova tjedno tijekom IV. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Iako svi povećavaju broj letova od uvođenja ljetnog reda letenja, Air Montenegro smanjuje broj letova na svojoj udarnoj liniji. Na liniji Podgorica-Beograd smanjuje broj letova od 9.4. sa 13 na 11 izbacivanjem drugog leta u četvrtak i subotu. Istim će ova linija 4 dana operirati po dva leta, a tri po samo jedan let. Ipak kompanija će povećati druge linije o čemu u analizi od srijede.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Slovenija je ponovo odlučila dati subvencije od 7 milijuna EUR za poticaj zračnog prometa. Prošle subvencije koje su se davale retroaktivno su bile čisto bacanje novaca koji nije postigao baš nikakve rezultate. Slovenija ima najgore rezultate u zračnom prometu Europe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Korean se vraća u Zagreb. Kompanija će letjeti tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, od 2.7. do 28.10. na liniji Seoul-Zagreb. Linija će se operirati sa Boeingom 787-9 koji ima 269 sjedala od čega 24 u prestige klasi. Let traje do Zagreba 11:40 sati i stizat će u Zagreb u 15:45, te odlaziti iz Zagreba u 17:30. pri čemu povratni let traje 10:40 sati.

Na stranici MZL Zagreb stoji da će i T’Way letjeti za Zagreb od 1.6. do 29.10. i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom. Na istoj stranici stoji da će Korean letjeti od 3.5. No, u sustavima ove dvije kompanije isto nije tako objavljeno. Korean je objavljen kako piše gore, a T’Way još nema objavljene letove.

Ovo je druga širokotrupna linija ovog ljeta iz Zagreba obzirom da Air Transat kreće sa letovima za Toronto od 29.5, a linija će se od 12.6. operirati dva puta tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean

Air Cairo će pokrenuti redovne charter letove između Sharm el Sheikha i Prištine od 19.7. Letovi će operirati iz Sharm el Sheikha utorkom, a u povratku srijedom. Linija će se operirati do 7.9. Letovi se mogu kupiti preko turističke agencije Vas.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Air Cairo)

SAS je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna USD godišnje sa kompanijom Apollo. Ovim ugovorom će SAS letjeti leisure letove za Hrvatsku, ali i za Grčku, Cipar, Albaniju i Tursku. Za ove letove SAS će koristiti Airbuse A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Aerodrom Beograd ima novu regulaciju prometa. Promet iz pravca aerodroma sada će biti preusmjeren na garažu uz terminla i novo parkiralište sa kojeg se do terminala dolazi autobusom. U garaži će biti drop-off zona u kojoj će se smjeti zadržavati do 10 minuta. Istim parkiralište P1 više neće biti dostupno za vozila putnika i posjetioca, već se samo služiti za službena vozila, taxije i autobuse. Pametno obzirom na kaotičnost situacije koja sad vlada, ali i na povećanje broja putnika i narednim mjesecima.

Garaža ima kapacitet od 528 parkirališnih mjesta, a novo parkiralište 798 mjesta. Uz to putnici imaju i na raspolaganju P7 za dugoročno parkiranje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

EasyJet će uvesti četvrti let za Prištinu. Uz letove za Basel, Berlin i Genevu, kompanija od 1.5. pokreće i letove za London Gatwick. Linija će se operirati četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Trade Air je nakon čekanja na dokumente od Ministarstva i Agencije konačno dobio sve potrebno da produži PSO linije i stavio ih je u prodaju. Samo tri dana prije prvih letova. Stoga karte nisu bile u prodaji i potencijalni putnici ih nisu mogu kupiti i to samo 4 dana prije leta, a to znači da su se već odučili na alternativne prijevoze (autobus, vlak, automobil). A to pak znači daleko manji load faktor i daleko veće troškove po Ministarstvo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Aerodrom Tuzla nije potpisao ugovor sa Ryanairom. Ryanair je samoinicijativno pristupio Aerodromu Tuzla i to nije bila inicijativa Tuzle, nego Ryanaira. Ryanair je potom napravio audit koji je Tuzla prošla. Istim je napravljen načelni dogovor da Ryanair krene sa letovima. No, kompanija je pustila karte u prodaju bez potpisanog ugovora. Na koncu do potpisivanja ugovora došlo nije, a Ryanair je bio prisiljen povući karte iz prodaje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.