Novosti iz regije

Bivši direktor Aerodroma Beograd Velimir Radosavljević je oslobođen krivice za iskorištavanje položaja i prekoračivanje granica ovlaštenja u slučaju Wizz Aira. Teretilo ga se da je Wizz Airu pribavio protupravnu imovinsku korist od 44.700 EUR. Apelacijski sud je istim preinačio drugačiju prvostupanjsku presudu.

Inače je istinski nevjerojatno da se optužuje direktor što je imao neki poslovni odnos sa kompanijom. Istina, moguće je da je direktor donio pogrešnu odluku, da je Wizz Air istinski imao povoljniji tretman nego Jat ili druge kompanije, ali ta praksa niti je neuobičajena u svijetu, niti može biti predmet gonjenja direktora. Vrlo čudan postupak koji je istinski bio presedan u zrakoplovstvu svijeta i postavlja opravdano pitanje kako to sa svojim bivšim direktorima postupa Srbija, te da li se u ovom slučaju radilo o revanšizmu. Jer sam postupak je bio istinski bizaran i krajnje neprimjeren. I to za tako malen i simboličan iznos novaca za kojeg ga se tereti. A čovjeka se povlačilo po sudovima godinama, i stvarao se ogroman i nepotreban stres te trošak njemu i njegovoj obitelji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Za Dusseldorf iz regije daleko najviše letova ima Priština (stanje 4-10.4.):

 1. 17 Priština (7 GP Aviation, 5 Eurowings, 4 MyWings, 1 ALK)
 2. 5 Zagreb (2 Eurowings, 3 Ryanair za Weeze)
 3. 4 Beograd (Air Serbia)
 4. 3 Split (2 Eurowings, 1 Condor)
 5. 1 Zadar (Ryanair za Weeze)
 6. 1 Dubrovnik (Freebird)
 7. 1 Tivat (Eurowings)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MyWings

Broj avio mostova po aerodromima:

 • 24 Beograd
 • 8 Zagreb
 • 6 Skopje
 • 4 Ljubljana (uskoro 5)
 • 4 Dubrovnik
 • 3 Priština
 • 2 Sarajevo (uskoro 3)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Air Montenegro pokreće letove na liniji Podgorica-Copenhagen. Linija će sa operacijama krenuti 20.6. i operirati će dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom. Linija će se operirati do 12.9.

autor: Alen Šćruic, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Nakon što je smanjio 22 leta u V. mjesecu za Zagreb Ryanair je sada odlučio smanjiti i letove za Zagreb i u VI. mjesecu:

 • Basel, nema letova (bila su tri leta)
 • Brindisi, nema letova (bila su dva leta)
 • Krf, nema letova (planirana su dva leta)
 • Bergamo, pet letova smanjena na četiri
 • Charleroi, pet letova je smanjeno na dva
 • Gothenburg, tri leta smanjena na dva
 • Hahn, tri leta smanjena na dva
 • Karslruhe, tri leta smanjena na dva
 • Malaga, dva leta smanjena na jedan
 • Malmo, tri leta smanjena na dva
 • Malta, tri leta smanjena na dva
 • Mammingen, tri leta smanjena na dva
 • Paphos, tri leta smanje na jedan
 • Oslo Torp, dva leta smanjena na jedan
 • Weeze, tri leta smanjena na dva

To znači da je Ryanaira smanjio broj letova u VI. mjesecu za 20, tj. na 56 tjedno. Ovo je sada više nego ozbiljno. Sa strepnjom treba iščekivati što će se desiti u VII. mjesecu. U svakom slučaju ovo su više nego loše vijesti za Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Banja Luka je u III. mjesecu imala 16.797 putnika (346 u III/2021, 9962 u III/2019). Ovime je Banja Luka imala bitno više putnika u III. mjesecu ove godine spram III. mjeseca 2019. što je trend sve od VII. mjeseca prošle godine. Ovaj broj putnika je ostvarila na 288 operacija. Ovo je 5397 putnika manje od Tuzla i 4968 putnika manje od Niša.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Banja Luka aerodrom

Stečajni upravitelj Montenegro Airlinesa Saša Zejak je odlučio da neće parcijalno isplaćivati vjerovnike prodajom opreme, nego sav novac koji je do sada uspio prikupiti stavlja na zaseban račun koji će služiti namirivanju vjerovnika. Nije jasno što je to Zejak do sada prodao ili uprihodio te koliko je novaca na tom računu. Osobno nisam primijetio neke velike transakcije do sada, a niti komercijalne aktivnosti koje je planirao (maintenance i ACMI sa Fokkerom F100) se nisu ostvarile. Od obnove Part 145 licence i najave servisiranja aviona u Podgorici i Beogradu, Zejak nije uspio servisirati ni jedan jedini avion. Vidi izenanđenja! A koliko novac je potrošeno na tu avanturu? Samo na Aerodromu Beograd Zejak nepotrebno plaća 9.600 EUR godišnje najam poslovnog prostora. Čak štoviše ostale aktivnosti koje je pokrenuo (prodaja karata, opsluživanje zrakoplova, cestovni prijevoz) nisu baš komercijalno isplative i gube umjesto da donose novac.

Zejak naglašava da mu niz državnih institucija i ministarstava otežavaju posao te ja najavio tužbe sudovima i protiv njih. Zejak izgleda ništa drugo i ne radi nego tuži na sve strane. Do sada je pokrenuo toliko tužbi da ih više ni zamaaero ne može pobrojati.

Zejak se nada da će prodati Montenegro Airlinesa kao cjelovitu kompaniju. On tvrdi kupac kupnjom Montenegro Airliensa dobiva infrastrukturu, materijalne i nematerijalne resurse, te ime, pa naglašava da kupac može odmah nastaviti djelatnost. Više nego optimistično. Naime, materijalni resursi Montenegro Airlinesa su sve slabiji, zapravo ih gotovo više i nema, uključujući i prastari F100 u kojeg treba uložiti ozbiljan novac da bi postao operativan (150-300.000 EUR). Radnici su se nakon godine i pola razbježali što u Air Montenegro, što u strane kompanije, što u druga zanimanja. A ovo što je preostalo i nije pretjerano vrijedno. Ime nakon svih nonsensa više ne vrijedi ništa, upravo suprotno, ono je loš image. Stoga nije jasno zašto bi netko kupio takvu kompaniju.

Iskreno jedini kupac za kompaniju mogla bi biti država, no, ona ima interes samo hangara za Air Montenegro. Ništa drugo od kompanije joj ne treba. A za to ne smije izdvojiti više od 5-6 milijuna EUR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

Croatia Airlines ovaj tjedan ima četiri leta za Skopje (utorak, četvrtak, subota i nedjelja). Potom iduća tri tjedna operira po tri tjedna leta jer je idući utorak, te nakon toga dvije subote otkazala letove. No, od 15.5. kompanija leti 6 tjednih letova (utorak, srijeda, četvrtak, petak i dva leta u nedjelju). Od 31.5. Croatia Airlines povećava broj letova na čak 10 tjedno (svakodnevno, te dva leta u ponedjeljak, srijedu i nedjelju).

Iako je tijekom Covida-19 Air Serbia imala više letova nego Croatia za Skopje, od kraja V. mjeseca Croatia će imati više letova, obzirom da će Air Serbia za Skopje operirati 9 tjednih letova (po jedan let utorkom, subotom i nedjeljom, te dva leta u ponedjeljak, četvrtak, petak).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Air Serbia je otkazala i drugu liniju u samo par dana. Prije par dana je otkazala letove iz Beograda za ruski Sochi iako je potražnja prema letovima za Rusiju velika. Linija za Sochi trebala se operirati od 2.6. frekvencijom od dva tjedna leta. Air Serbia trenutno leti 8 letova za Moskvu i dva leta za St.Petersburg tjedno, a zbog zatvorenosti aerodroma ne leti za Krasnodar i Rostov na Donu.

No, sada je kompanija otkazala i letove iz Beograda za Amman. Linija se trebala operirati čak četiri puta tjedno od 1.6, uz tri tjedna leta zimi. I sada se postavljaju dva vrlo opravdana pitanja. Prvo je kako to kompanija pokreće linije koje se potom nakon par mjeseci otkazuju, znači li to da kompanija nije dobro istražila tržište? A otkazuje se samo mjesec i pola prije prvog leta. To svakako neće putnike kojima su letovi otkazani učiniti zadovoljnima. Drugo pitanje je da li se Air Serbia malo zaletjela sa toliko mnogo najavljenih linija. Ova ekspanzija joj je trebala biti najveća u povijesti, no dvije otkazane linije svakako nisu dobar pokazatelj planova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

U 2021. godini Zagreb je imao 57,3% manje putnika od Beograda

U I. mjesecu 2022. Zagreb je imao 41,8% manje putnika od Beograda

U II. mjesecu Zagreb je imao 28,8% manje putnika od Beograda

U III. mjesecu Zagreb je imao 33,2% manje putnika od Beograda

Razlika između Beograda i Zagreba se evidentno i rapidno smanjuje. Naravno, ona je i dalje ogromna i Zagreb se neće približiti Beogradu, ali stanje je ipak bitno drugačije nego zadnjih godinu i pola.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

U regiji letove za Lisabon ima samo Zagreb, gdje TAP Portugal operira tri puta tjedno (srijeda, petak i nedjelja). Za očekivati bi bilo da letove za Lisbon imaju još bar Beograd i Split.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAP Portugal

Direktor prometa Croatia Airlinesa Davor Mišić je izjavio nekoliko bitnih stvari. Prvo kompanija neće krenuti sa planiranom ekspanzijom u III. mjesecu već u drugoj polovici V. mjeseca. Drugo kompanija će u VII. i VIII. mjesecu povećati broj operacija na A320obitelji za 47%, a na Dash 8-400 za 25%. Treće, kompanija je zaposlila dva nova kopilota na Dash 8-400 floti koji su trenutno na linijskom školovanju. Kompanija planira na A319/320 također zaposliti dva kopilota, ali samo na određeno vrijeme tijekom ljeta. Kompanija će imati i 33 sezonskih kabinaca više nego prošle godine.

No, najvažnija odluka kompanije je da će tijekom ljeta u dry leasu nabaviti jedan Airbus i to od VI. mjeseca. Informaciju koju sam dobio iznutra je da bi avion uzeli na dvije godine i to Power by the hour. Samim time kompanija ne bi imala velik trošak aviona. Obzirom da je Mišić rekao da će avion prvenstveno služiti kao backup za postojeću flotu koja je vrlo stara isto ima logike i potvrđuje informaciju iznutra. Prva pretpostavka je bila da će taj avion biti od Trade Aira, no Marko Cvijin nam je isto demantirao i rekao je da oni neće letjeti za Croatiu ovog ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Danska charter kompanija Jet Time će operirati redovne charer letove iz Helsinkija za Split od 13.5. Letovi će se operirati sa Boeingom 737-800. Kompanija je najavila mogućnost da leti chartere i za Dubrovnik.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet Time

Hoće li FlyBosnia uopće poletjeti? Već je kraj IV. mjeseca, a od njih još uvijek ništa, nikakvih konkretnih najava. Kompanija je najavila letove za Riyadh i Jeddah (obije leti flynas), El-Qassim, Dohu (leti Qatar), Muscat (leti Salam), Kuwait (lete Kuwait i Jazzera), Amman (leti Royal Jordanian), Manamu (leti Gulf Air), Hurghadu (leti Air Cairo). Kako će nepoznati startup konkurirati ovakvim gigantima? Uz to kod svih destinacija FlyBosnie stoji „uskoro“. Kada uskoro?

Trebali su krenuti sa operacijama u V. mjesecu, što znači da su se karte već odavno trebale prodavati. Ovo znači da ili će krenuti kasnije od najavljenih planova (kada pobogu) ili opet ništa od letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: FlyBosnia

Direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić nam je poslao svoje pogled na pisanje Željka Marušića da na ZL Dubrovnik ne mogu slijetati veći širokotrupci, a da su upitni i A330 i 787 koji su na granici za slijetanje. Gospodin Luetić ističe da su na ZL Dubrovnik za vrijeme bivše države slijetali Boeing 747 KLM-a, te brojni širokotrupci TWA, Pan Ama, ONA, JAT-a i drugih. Luetić naglašava da se tada na stajanci ZL Dubrovnik moglo vidjeti i po četiri širokotrupca odjednom.

Danas je ZL Dubrovnik prema važećoj svjedodžbi izdanoj od nadležnih tijela certificirana s referentnim kodom 4E, no uz neke uvjete može primati i avione referentnog koda 4F (Boeing 747-8). U zadnjih par godina na ZL Dubrovnik su redovno slijetali JAL sa B747-400, B777-200 i B787-9, Air India sa B747-400, ANA sa B777-200 i B787-9, Hainan sa A330-200, TUI sa B787-8, B787-9 i B767-300, Qatar sa B747-8 i A330-200, Air China sa 747-8, te mnogo drugih.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Za Stuttgart iz regije daleko najviše letova ima Priština (stanje 4-10.4.):

 1. 15 Priština (6 GP Aviation, 5 Eurowings, 4 MyWings)
 2. 5 Beograd (3 Air Serbia, 2 Eurowings)
 3. 4 Zagreb (Eurowings)
 4. 3 Split (Eurowings)
 5. 2 Sarajevo (Eurowings)
 6. 1 Dubrovnik (Freebird)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Eurowings

U ovom momentu dvije hrvatske ACMI kompanije na raspolaganju imaju 9 aviona za iznajmljivanje, Trade Air njih 6 i ETF njih 3. Obije kompanije su nedavno nabavile po jedan avion, Trade Air Airbus A320, a ETF Boeing 737-800.

Trade Air je za sada uspio iznajmiti četiri svoja aviona za ovu sezonu, jedan u Ljubljani (A320), dva u Prištini (A320 i A319), te jedan u Innsbrucku (F100), no dva aviona još nisu iznajmljena. ETF ima jedan avion u Prištini, a dva još nisu iznajmljena.

Naime, u ovom momentu avione je prilično teško iznajmiti. Ukrajinski SkyUp iznajmljuje 14 svojih aviona, Ukraine International njih 25 i Windrose 1. To je čak 40 aviona na ACMI tržištu. Uz to lezori su uspjeli iz Rusije povući nekoliko desetaka aviona. Neki od njih se neće iznajmljivati jer imaju nepotpunu dokumentaciju, no bar 30-40 aviona je neplanirano na tržištu. K tome još treba dodati i stotinjak aviona koje su kompanije koristile za letove prema Ukrajini, Bjelorusiji i Rusiji koji sada ne lete. Samo AirBaltic je na tržište stavio 11 svojih aviona koji su korišteni za ove letove. To znači da je trenutno na tržištu Europe neplanirano oko 180 dodatnih aviona. Ogromna brojka. Stoga bez obzira na činjenicu da će ove godine biti daleko više putnika i posla za ACMI kompanije ipak je broj aviona koji je na tržištu vrlo velik, pa će i posao iznajmljivanja aviona biti bitno teži.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Royal Jordanian će uvesti dva tjedna leta na liniji Amman-Sarajevo. Letovi će krenuti 17.6. i operirat će svakog utorka i petka sa Airbusom A320 (150 sjedala). Linija će se za sada operirati do 9.9, no postoji mogućnost da se produži i nakon tog roka. Royal Jordanina je član Oneworlda.

Kako je FlyBosnia planirala letjeti iz Sarajeva za Amman ostaje pitanje može li bosanski startup konkurirati poznatom i etabliranom prijevozniku na liniji koja nema pretjerano puno potencijala. Neosporno ona će imati putnika, ali ne za dva prijevoznika. FlyBosnia je mogla pokrenuti niz linija iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Banja Luke prema Zapadnoj Europi i Istanbulu, no ona se odlučila isključivo na linije prema Bliskom Istoku gdje na svakoj od linija koje će pokrenuti ima jaku konkurenciju. Krajnje nerazborito.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Aegeanova kompanija Animawings je otkazala planirane letove na liniji Bukurešt-Dubrovnik. Linija se trebala operirati od 18.6. do 17.9 jednom tjedno (subotom) sa A320. Linija će se i dalje operirati od strane rumunjskog LCC BlueAira i TAROM-a.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Animawings

Još tri linije je Croatia vrlo neinteligentno prebacila sa Zagreba na Split. Za Bucharest iz Zagreba nema konkurencije jel u ovom momentu nitko ne leti. No, zato u Splitu ima konkurenciju jakog LCC BlueAir koji će letjeti jednak broj letova (po dva tjedno no sa duplo većim avionom). Za očekivati je da će za Bukurešt iz Zagreba vrlo brzo letove pokrenuti Ryanaira, TAROM ili BlueAir. Bravo genijalci iz Buzina.

Jednako tako za Prag iz Zagreba kompanija nema konkurencije. No njihov jedan let tjedno iz Splita imaju konkurenciju ekstremno agilnog Smartwingsa koji leti svakodnevno. Da, vrlo je logično ne letjeti iz svog huba gdje nemate konkurenciju, već iz sekundarnog aerodroma gdje konkurencija ima sedam puta više letova. Za očekivati je da će za Prag iz Zagreba letove vrlo brzo pokrenuti Eurowings, Ryanair ili ČSA.

Na koncu kompanija je odlučila ne obnoviti liniju Zagreb-Milano iako Ryanaira leti iz udaljenog Bergama 4 puta tjedno. No, zato će njihova dva tjedna leta konkurirati jednako tako agilnom i jeftinom easyJetu koji će za isti grad (Milano Malpensa) letjeti bitno više, čak šest puta tjedno. Majke mi pitam se jel to netko u Buzinu igra par-nepar bim-bam-bus sa odabirom linija ili to čine onako nasumice, kako im padne na pamet. Jel svi ovi potezi su krajnje nelogični i komercijalno potpuno neisplativi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Za Sofiju iz regije trenutno lete (stanje 4-10.4):

 1. 4 Beograd (Air Serbia)
 2. 2 Zagreb (Ryanair)
 3. 2 Skopje (Gullivair)
 4. 1 Priština (ALK)

Stoga Beograd ima najviše frekvencija, ali Zagreb najviše ponuđenih sjedala prema Sofiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Gullivair

Aerodrom Priština je u III. mjesecu imao 195.241. putnika. Ovo je 15,2% više nego 2019. Ovo znači i da je Priština imala 1039 putnika manje od Zagreba, nešto što nismo vidjeli već dugi niz mjeseci. Zamaaero je predvidjela da će Zagreb prestići Prištinu u III. mjesecu. U IV. mjesecu razlika će biti i bitno veća u korist Zagreba. U prvom kvaralu Priština je ostvarila 555.895 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski prima plaću od 3550 EUR. Njegov zamjenik Petar Radulović prima 2.200 EUR plaće. Predsjednik odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković prima naknadu od Aerodroma u visini 1870 EUR. On kao savjetnik Udruženja banaka dobiva još i 2252 EUR mjesečno. Ovo su sva trojica napisali u svojim imovinskim karticama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Podgorica

Iz Geneve za regiju daleko najviše letova ima Priština (stanje 4-10.4.):

 1. 17 Priština (12 easyJet, 3 Eurowings, 2 Swiss)
 2. 4 Split (easyJet)
 3. 3 Beograd (easyJet)
 4. 2 Dubrovnik (easyJet)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Svim čitateljima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs i puno božjeg blagoslova.

Zamaaero u iduća dva tjedna tijekom katoličkog i pravoslavnog Uskrsa neće objavljivati intervjue.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je 8.4. raspisalo natječaj za direktora Zračne Luke Dubrovnik. Trenutno funkciju direktora obnaša Frano Luetić kojem je tijekom Covida-19 produžen mandat po šest mjeseci nekoliko puta, a upravo radi pandemije. Luetić je najavio da će otići sa funkcije nakon Covida-19. Obzirom da ima 68 godina to će se sada vrlo vjerojatno i desiti.

Kandidati moraju ispunjavati slijedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni studij i to pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke, najmanje deset godina radnog iskustva, najmanje pet godina iskustava na rukovodećem položaju, najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti i aktivno znanje engleskog jezika. Mandat direktora će biti četiri godine.

Kao kandidate za ovo mjesto za sada se spominje bivši direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić (koji je izvukao bespovratna sredstva za izgradnju ZL Dubrovnik i ozbiljno povećao promet) i koji je potvrdio da će se kandidirati, Viktor Šober, savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri EU, te Ivan Maslać, komercijalni direktor ZL Dubrovnik. Tonči Peović, bivši direktor ZL Dubrovnik, Zagreb i Brač, koji je bio kandidat 2020. izjavio je da se ovaj puta neće kandidirati. Peović je otišao u mirovinu sa ZL Brač u XII. mjesecu 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Beograd je u III. mjesecu imao 294.000 putnika, što je 79% brojke iz 2019. U prvom kvartalu ove godine Beograd je imao 744.000 putnika. Aerodrom je i dalje uvjerljivo na prvom mjestu u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Što čeka Air Montenegro sa otvaranjem letova za Amsterdam iz Podgorice? Amsterdam je veliko zračno čvorište, velik je broj P2P putnika, a broj konekcija je ogroman, među najvećima u Europi. Iz Amsterdama nema letova za Podgoricu, čak ni Wizz Air i Ryanaira ne lete ni za Eindhoven. Čak ni iz Tivta nema letova za Amsterdam. Stoga bi ovdje Air Montenegro i te kako trebala uskočiti i pokrenuti letove.

Naravno dobiti slotove na Amsterdamu je izuzetno teško, nakon London LHR, najteže od svih aerodroma Europe. No, nije nemoguće poglavito ako nema letova za jedan glavni grad. Tu bi se kompanija morala daleko više potruditi da dobije slotove i da prevenira Ryanair i Wizz Air. A Amsterdam bi i te kako bio zlatna koka za kompaniju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Berlin, easyJet od 28.6
 • Zielena Gora, LOT od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle

 • Stockholm, Ryanair od 2.11.
 • Memmingen, Ryanair od 4.11.

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Berlin, Ryanair od 4.11.

 

Iz Beograda:

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Manchester, Ryanair od 30.10.

 

Iz Tivta:

 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: