Novosti iz regije

British Airways će ove zime ipak imati letove između London Gatwicka i Dubrovnika, koje nije imao čak tri godine zbog Covida-19. British je još do prije par dana imao objavljeno da neće operirati letove za Dubrovnik, no sada je objavio da će letove letjeti. Linija se neće nastaviti odmah po uvođenju zimskog reda letenja, nego 5.12. ali će potom letjeti cijele zime. Linija će imati dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British

Eurowings je u prošlom tjednu letio tek jedan tjedni let na liniji Beograd-Stuttgat i dva leta na liniji Beograd-Dusseldorf. To znači da je kompanija letjela tek 3 simbolična leta za Beograd. Budimo realni, kompanija je rezala i drugdje po regiji, opako rezala. Tako je u Zagrebu letjela tek 3 leta za Cologne i Stuttgart, te 2 leta za Dussledorf, ukupno tek 8 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Airbus A319 Air Serbie na letu Tivat-Beograd, pet minuta po polijetanju imao je snažan prasak. Avionu je zatajio jedan motora, čula se jaka eksplozija i motor je imao požar, a ljudi sa obale su vidjeli jak dim iz aviona. Avion je nakon pola sata kruženja iznad Tivta prinudno sletio u Tivat. Nitko nije ozlijeđen, a posada je rutinski odradila slijetanje bez jednog motora, ono za što je školovana. Putnici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aerodrom Ljubljana je u VII. mjesecu imao 124.685 putnika. To je tek 60,1% broja putnika iz istog mjeseca 2019. Ljubljana je imala 2.373 operacije. U prvih sedam mjeseci Aerodrom je ostvario 508.317 putnika, niti pola brojke iz 2019. i evidentno ove godine neće dostići milijun putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Iako je Ryanair prvo objavio smanjenje na 66 letova iz Zagreba, pa na 61 let, u ponedjeljak je dodatno smanjio red letenja. Sada kompanija smanjuje slijedeće letove:

 • Basel sa 3 na 2 leta
 • Bratislava se ukida, tj. sa 3 na 0 letova
 • Brindisi je sezonska linija, tj. sa 2 na 0 letova
 • Gothenburg sa 3 na samo 1 let
 • Hahn sa 3 na samo 1 let
 • Karlsruhe sa 3 na samo 1 let
 • Krf je sezonska linija, tj. sa 1 na 0 letova
 • Malmo se ukida, tj. sa 3 na 0 letova
 • Malta sa 3 na 2 leta
 • Memmingen sa 3 na 2 leta
 • Paphos sa 3 na 2 leta
 • Rim sa 4 na 2 leta
 • Solun se ukida, tj. sa 2 na 0 letova
 • Wezee sa 3 na 2 leta

Ovo znači da će Ryanair imati 54 leta iz Zagreba. Rezanje kao u V. i VI. mjesecu, tj. ekvivalent dva aviona u bazi. Teško je reći jel tu kraj rezanjima ili će Ryanair imati još rezanja, poglavito od sredine I. mjeseca. To znači, za sada, da će Ryanair imati jednak broj letova iz Zagreba kao u XI. mjesecu prošle godine, te kao u I. i II. mjesecu. No, bitno manje nego je imao od početka XII. do sredine I. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines je od 2019. godine dobila 33 milijuna EUR hitnog zajma za preživljavanje, pa je 2020. dobila 11 milijuna EUR pomoći za Covid-19, pa nakon toga 80 milijuna EUR dokapitalizacije i vlasničkog zajma. To je 124 milijuna EUR u samo tri godine. Kada tome dodamo i 108 milijuna EUR za restrukturaciju 2012, te 105 milijuna EUR PSO-a, isto znači da je Croatia dobila 337 milijuna EUR u posljednjih 10 godina. Ovo pak znači da je svaki građanin Hrvatske dao 86,4 EUR za kompaniju. Kako kompanija ima 1000 zaposlenika ovo znači da je svaki zaposlenik zapravo „potrošio“ 337.000 EUR.

Uz to država će ove godine dati još 45 milijuna EUR pozajmice od čega će većinu dobiti i opet Croatia Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines koja leti dva tjedna chartera iza Zagreba za Tal Aviv ipak je odlučila letjeti i charter iz Dubrovnika za Tel Aviv, jednom tjedno, srijedom kasno navečer.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Flydubai je prošle godine iz Sarajeva imao 14 tjednih letova, u jednom momentu top sezone čak i 21 tjedni let. No, sada ima samo 10 tjednih letova (svaki dan 1, petkom, subotom i nedjeljom 2). Sarajevo je opravdano tražilo od Emiratesa da lete ljeti umjesto flydubaia, no sada, sa samo 10 tjednih letova, to više nije realno.

Zrakoplovna javnost naveliko govorit da je flydubai stradao radi ekspanzije Wizz Air Abu Dhabi koji leti 5 tjednih letova, no zbog toga i Air Arabia leti manje nego prošle godine (samo 2 leta tjedno), a govorimo o tek 5 letova, to nije moglo toliko mnogo smanjiti ukupan broj letova za Abu Dhabi. Spojimo li sve letove za Abu Dhabi i Dubai ove i prošle godine, prošle godine je bilo 18 do 24 tjedna leta, ove godine ih ima 17.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

Ryanair stalno pokusira u Zagrebu. Zašto pobogu???? Prvo otkazivali Sofiju, pa masovna otkazivali u I. i II. mjesecu, pa od V. do sredine VII. posjekli Zagreb. To drugdje radili nisu. Zašto samo u Zagrebu? Sada su izmislili „vikend bazu“. Nešto što drugdje ne rade. Na koncu sada ponovo režu u Zagrebu u XI. mjesecu.

I postavlja se pitanje zašto se Zagreb nije zaštitio od takvog ponašanja Ryanaira? Zašto Zagreb dozvoljava ovako nešto. To je ekstremno loše kako za zračnu luku, tako i za putnike, ali bogami i ozbiljno utječe na image i reputaciju Zagreba, ali i na njegove financije. Kako to da Zagreb, za razliku od drugih aerodroma, nije ubacio u ugovor klauzulu garancije broja putnika ili broja frekvencija?

Zar je Zagreb toliko očajan da je Ryanair bio taj koji je uvjetovao ugovor bez garantnih klauzula, a Zagreb ga je u očaju morao potpisati? Beggars can’t be choosers. I sad Zagreb radi toga ispašta. Ozbiljno ispašta i ima ozbiljne financijske i druge posljedice. Strašno. I strašno koliko je nizak nivo samog Zagreba i koliko nema opcija i snage da postavi svoje uvjete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Osijek je u VII. mjesecu imao 2096 putnika (2077 u VII/2021). Ovo ne treba čuditi jer iz Osijeka već tri i pol mjeseca ne lete PSO letovi Trade Aira. Govorimo o 10 tjednih letova na 3 linije (Zagreb, Rijeka-Split-Dubrovnik i Rijeka-Pula). Osijek je najviše stradao od svih aerodroma nedostatkom ovih letova i to u top sezoni. Aerodrom je ostvario 99 operacija (199 u VII/2021). Aerodrom nije imao carga. Ukupno je u prvih 7 mjeseci Osijek ostvario 8110 putnika.

autor: Alen Šćuric,  analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

Croatia Airlines ima katastrofalan load faktor na razini cijele mreže. I iz Zagreba, i iz Jadrana. Avioni su prilično prazni, čak i u top sezoni. Dobio sam detaljne podatke o broju putnika po letovima i iskreno djeluju poražavajuće. U top sezoni kompanija bi trebala imati popunjenost skoro oko 100% a ona nije ni blizu tome. I dok svi ostali traže kartu više, dok stranci otkazuju letove i trebali bi putnike prebacivati na druge kompanije, pa i Croatiu, naš nacionalni prijevoznik leti sa jako puno slobodnih sjedala. Kako, pobogu?

Primjerice krajem VII. mjeseca Croatia je letjela letove iz Zagreba i Dubrovnika za Frankfurt sa samo 72 putnika, ogromnu većinu letova ispod 100 putnika (tek 37,5% letova je imalo preko 100 putnika, ostali ispod). Na tim letovima za Frankfurt load faktor je bio od samo 50 do 86%, no to je prosječno tragičnih 66,9%. Krajem VII. mjeseca! I to za perjanicu Croatie, Frankfurt! Pobogu! U vrijeme kada zapadne kompanije imaju preko 86% prosječnog load faktora.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Wizz Air je suspendirao letove iz Beograda za Billund ovog ljeta. Plan je bio da se linija obnovi 31.10. no isto se neće desiti. Ipak Wizz za sada planira liniju obnoviti 27.3.2023. Linija će se operirati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Wizz Air će smanjiti broj letova za Beograd ove zime. Kompanija, naravno, prekida operacije na dvije sezonske linije (Heraklion i Santorini) koje su imale po dva leta tjedno. Kompanija ukida i letove za Oslo i Vaxjo od 2.10. (po 2 leta tjedno). Kompanija smanjuje letove za:

 • Bauvais sa 4 na 3
 • Eindhoven sa 4 na 3
 • Gothenburg sa 3 na 2
 • Hahn sa 3 na 2
 • Hamburg sa 3 na 2
 • London sa 5 na 4
 • Rim sa 3 na 2

Ipak kompanija povećava letove na liniji za Stockholm Skavstu sa 2 na 3. To znači da će Wizz Air imati 14 letova manje nego u ovom momentu. Neki od letova će se povećati za jedan let tijekom novogodišnjih praznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Nove stranice Aerodroma Banja Luka smo izuzetno pohvalili. I istinski iste su moderne, daleko kvalitetnije, lakše za snalaženje, informativnije… No, iste se ne ažuriraju. Red letenja nije dnevni. To je jedna od rijetkih stranica u regiji na kojoj se ne objavljuju letovi za taj dan. A tjedni red letenja je onakav kakav je objavljen prije više tjedana. Niz letova se na njemu promijenio od strane Wizz Aira i Ryanaira. Uz to na njemu nema letova Air Montenegra za Tivat, Air Caira za Hurgadu i Freebirda za Antalyu.

Ovakav red letenja je istinski dezinformator što nije dobro samo za potencijalne putnike koji pogrešnu informaciju mogu uvrstiti u svoje planove, te koji neće koristiti neku od linija koja nije objavljena jer ne znaju da postoji, već i za image aerodroma. Banja Luka si ovako nešto ne bi smjela dozvoliti. Tako nešto si ne dozvoljavaju ni daleko manji aerodromi, zapravo tako nešto si ne dozvoljava baš ni jedan jedini aerodrom u regiji. Ogroman minus za Banja Luku.

No, nakon što smo nazvali direktora Aerodroma Banja Luka, g. Milana Račića, sa pitanjima o stranicama, isti je vrlo brzo reagirao i samo u jedan dan ispravio nedostatke te napravio update stranice. Račić mi je obećao da će njegovi radnici sada raditi update redovno. Uz to Aerodrom će nabaviti i alat kojim će update raditi konstantno u realnom vremenu više puta u satu. O tome se već raspitao u Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Zračna luka Rijeka je u VII. mjesecu imala 40.490 putnika (15.181 u VII/2021). Ovo je 97,1% putnika iz VII. mjeseca 2019. (41.718). Rijeka je u VII. mjesecu imala 658 operacija (684 u VII/2021). Aerodrom je ostvario 2,7 tona carga. U prvih 7 mjeseci Rijeka je imala 87.759 putnika i 11,7 tona carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Rijeka

Split je ove subote imao skoro pa maksimalni broj letova po satu. Mislim da je realna brojka od 6 aviona po satu, a Split ima toliko letova u većini dana, ima čak i letove iza 23 sata, što je nužnost kada su vam slotovi toliko zauzeti:

 • 6-7: 2 leta
 • 7-8: 6 letova
 • 8-9: 4
 • 9-10: 5
 • 10-11: 6
 • 11-12: 6
 • 12-13: 5
 • 13-14: 6
 • 14-15: 7
 • 15-16: 5
 • 16-17: 7
 • 17-18: 6
 • 18-19: 4
 • 19-20: 5
 • 20-21: 4
 • 21-22: 5
 • 22-23: 5
 • 23-00: 2 leta


Više nego fascinantno i oko broja operacija, ali i oko raspodjele letova ravnomjerno kroz dan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Air Serbia je na natječaju za kabinsko osoblje koje je nedavno raspisala imala 200 prijavljenih kandidata. Fascinantan odaziv u današnje vrijeme nedostatka zaposlenika. Treba vidjeti koliko od prijavljenih kandidata će kompanija probrati i pozvati na školovanje. No, obzirom na planiranu ekspanziju brojka sigurno neće biti mala.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Norwegian leti za Zagreb iz Copenhagena već skoro dva mjeseca. No, na MZL Zagreb još uvijek uz letove Norwegiana nemaju njihov logo. I to samo uz njih nemaju logo, druge kompanije imaju svoja loga. Kako je to moguće? Ovo je to čudnije što je Norwegian prije letio za Zagreb dvije linije i uvijek je imao logo, dakle on u softveru postoji. I onda se MZL Zagreb čudi zašto su im kompanija nezadovoljne. Tako banalna stvar, jednostavna za postaviti a toliko bitna za image i promociju kompanije na liniji.

Sjetimo se da MZL Zagreb nije imala postavljen ni logo Ryanaira kada su krenuli letjeti i to su napravili tek kada smo mi napisali članak. Istinski neprihvatljivo. To bi moralo biti nešto što je rutina i što se postavlja uz kompaniju sa prvim letom.

Uz to MZL Zagreb ne piše za Ryanairov let Weeze već NRN*. Staviti potpuno nepoznatu IATA kraticu za aerodrom je krajnje neprihvatljivo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines ja od Mostarskog aerodroma u tri godine dobila 2 milijuna BAM (1,02 milijuna EUR). Jedina puna godina kada je dobila cjelovit iznos bila je 2019. kada je dobila 1.155.888 BAM za dva leta tjedno sa Dash 8-400. Opako puno! 2018. kompanija je dobila 631.833, a 2020. 212.279 BAM. Ugovor sa Croatiom je trebao vrijediti do 28.3.2021. ali je sporazumno raskinut.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Aerodrom Maribor je u VII. mjesecu imao 971 putnika (1141 u VII/2021). Istovremeno je imao 1254 operacije (1238 u VII/2021). Aerodrom nije imao carga. U prvih 7 mjeseci Maribor je imao 2606 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Ryanair je objavio smanjenja letova za Zagreb u zimskom redu letenja (od 30.10.) u kojem uz svije sezonske linije (Brindisi i Corfu) neće letjeti još i linije za Bratislavu, Malmo i Solun. Kako je prethodna najava bila 66 tjednih letova, ovo znači da će sada iz Zagreba operirati 60 tjednih letova na 22 linije. Zamaaero će u ponedjeljak napisati analizu o rezanjima Ryanaira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia je u utorak letjela let Zagreb-Split-Dubrovnik (OU662) u 14:45. Kojeg to ima smisla? Dakle, putnici su tako letjeli za Dubrovnik punih dva sata umjesto 55 minuta. Potrošilo se bitno više goriva (duži let, slijetanje i polijetanje), te novac za dodatne aerodromske takse. Istovremeno je Croatia imala let za Split u 14:35 (OU380), dakle samo 10 minuta prije koji pokriva iste avione iz 2. vala. Krajnji nonsens!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Trade Air je više puta prolongirao PSO Republike Hrvatske na linijama iz Osijeka za Rijeku, Pulu, Zadar i Zagreb, iz Rijeke za Split i Zadar, iz Pule za Split i iz Splita za Dubrovnik. Prolongiranja su do sada bila svakih 15 dana. No, sada je Trade Air prolongirao PSO neograničeno, tj. dok se konačno ne potpiše ugovor sa RH.

Marko Cvijin, direktor Trade Aira, nam je rekao da je ugovor potpisan od strane Trade Aira, ali se boji da ugovor neće biti potpisan još neko vrijeme u Ministarstvu radi godišnjih odmora. Majko mila? Radnici ministarstva svojom enormnom aljkavošći i inercijom ne provedu vrlo jednostavan PSO dvije i pol godine, letovi ne postoje već tri i pol mjeseca, zračne luke poput Osijeka i Rijeke radi toga imaju bitno manje putnika i stvaraju gubitke, a potom ne obave posao nego flegma odu na godišnji odmor. I zato je propala sezona, putnici nemaju opcija, zračne luke su očajne? Majko mila!!!

autro: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Ryanair neke linije za Zadar prekida već u VIII. mjesecu, dobar dio njih u IX. mjesecu, a sve ostale u X. mjesecu. No, liniju Zadar-Dublin će nastaviti operirati još tjedan dana (još dva leta), tj. sve do 5.11. Nažalost Zadar i ove godine neće dobiti zimske letove iako je to najavljivano još prošle godine, a čak je i linija za Beč objavljena za letove preko zime.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

 

Wizz Air smanjuje broj letova na liniji London Luton-Ljubljana sa ljetna tri na zimska dva leta tjedno. Linija se ponovo povećava na tri leta od 8.12. da bi se nakon 5.1. ponovo smanjila na dva leta. Linija za Charleroi će se operirati dva puta tjedno dočim će Wizz Air imati 4 tjedna leta ove zime na dvije linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Air Serbia je u VII. mjesecu imala tek 0,3% otkazanih letova, što je obzirom na katastrofalnu planetarnu situaciju istinski malo. Niz kompanija u Europi masovno otkazuje letove, a postoci idu od 1% do čak 4% otkazanih letova. U Europi najviše otkazanih letova ima KLM (5,8%), a Lufthansa ima 3% otkazanih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Tuzla je u VII. mjesecu imala 50.027 putnika (45.983 u VII/2021). Ovo je 73,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (67.794). Aerodrom je isto obavio na 382 operacije (371 u VII/2021). Aerodrom nije imao carga. U prvih sedam mjeseci godine aerodrom je ostvario 232.466 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

U usporedbi sa 2019. većina kompanija u top 10 na Aerodromima Crne Gore bilježi rast. Tako je Austrian Airlines zabilježio 80% rasta u usporedbi sa 2019, Turkish 46%, Israir 39%, easyJet 19%, dok 7% rasta imaju Ryanair, Wizz Air i Air Serbia. Jedino LOT ima 29% slabiji rezultat nego 2019. Naravno važno je spomenuti da za Crnu Goru više ne lete Aeroflot i druge ruske kompanije, kao ni brojne ukrajinske kompanije. Uz to za Crnu Goru više ne lete Smartwings, TUI, Brussels i Alitalija (ITA).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Direktor Air Serbie Jiri Marek je izjavio u intervjuu za Blic da kompanija razmatra otvaranje linije za Havanu. Marek je rekao da je ova ideja sve izvjesnija. No, to je tek ideja, želja kompanija. Nažalost portali su informaciju prenijeli kao već gotovu stvar. Što nikako nije.

Linija za Havanu bi i te kako bila logična. U regiji sigurno da ima putnika koji bi zimi išli na toplu karipsku destinaciju. No, sigurno da nema dovoljno putnika za 21 tjedna zimskog reda letenja, tj. 20 rotaciju za cijelu zimu. OK, možda će kompanija krenuti kasnije sa letovima, možda će prije završiti, pa će tih letova biti i manje. Ali nisam siguran ni da ima dostatno putnika i za 10 letova ili više što bi opravdalo pokretanje stalnih rotacija (dovođenje 200+ putnika iz Beograda i odvođenje putnika iz Kube).

Dugi mogući model sam višekatno obrađivao kada sam pisao o drugom Airbusu A330 u Beogradu, i par godina prije nego što se objavio njegov dolazak. Tada sam rekao da prvi avion treba letjeti redovne linije i to do 6 frekvencija tjedno (trenutno će on letjeti 3-4 tjedna leta). Drugi avion je potpuno slobodan i on ima mogućnost ostati na destinaciji sa putnicima. To znači da avion prebaci putnika na Kubu ostane sa njima tamo 7 dana i vrati ih u Beograd po obavljenom godišnjem odmoru. Na ovaj način Air Serbia bi mogla obaviti par rotacija za Kubu (i bitno manje od 10), ali i pokoju rotaciju za Bahame, Dominikansku Republiku, Brazil, Keniju, Zimbabve,  Madagaskar, Sejšele, Maldive, Bali… Na svim ovim destinacijama Air Serbia može na ovaj način odraditi tek jedan let tijekom zime, ili više ako bi bilo više interesa. A jedan ili dva leta su svakako manje riskantna nego 10 rotacija. Konačno limitiran broj putnika za ovako daleke destinacije ne želi baš sav ići na Kubu. Dobar dio ih je tamo već bio, neki žele neke druge egzotične destinacije.

Kako kod kada dođe drugi A330 treba servisirati prvi A330 (YU-ARB) što znači da će samo jedan avion u floti biti još par tjedana manje od 21 tjedna zime ukupno. Drugi A330 je prije letio u South African Airwaysu. Avion će nositi image Mihaila Pupina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Wizz Air smanjuje slijedeće linije ove zime iz Tuzle:

 • Beč sa 3 na 2 leta
 • Berlin sa 3 na 2 leta
 • Billund sa 4 na 2 leta već od 9.10.
 • Gothenburg sa 3 na 2 leta
 • Hahn sa 3 na 2 leta

No, kompanija povećava letove na liniji za Stockholm Skavstu sa 2 na 3 leta. Upravo na ovoj liniji imaju konkurenciju Ryanaira pa je već vidljiv rezultat rata dvaju kompanija. Uzmemo li u obzir i sezonsku liniju za Vaxjo, to znači 7 letova manje ove zime nego što je bilo ovog ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.