Novosti iz regije

Aerodrom Beograd ima slijedeće linije za Njemačku ove zime:

 • Baden-Baden 2 tjedna leta Wizz Air
 • Berlin 4 tjedna leta Air Serbia
 • Berlin 4 tjedna leta easyJet u XII. mjesecu (2 tjedna leta ostatak zime) easyJeta
 • Dortmund 4 tjedna leta Wizz Aira
 • Dusseldorf 3 tjedna leta Air Serbia
 • Frankfurt 14 tjednih letova Lufthanse
 • Frankfurt 5 tjednih letova Air Serbie
 • Hahn 3 tjedna leta Wizz Aira
 • Hamburg 2 tjedna leta Wizz Air
 • Hannover 2 tjedna leta Wizz Air
 • Memmingen 3 tjedna leta Wizz Air
 • Minhen 14 tjednih letova Lufthanse
 • Stuttgart 3 tjedna leta Air Serbia
 • Stuttgart 2 tjedna leta Eurowings

Istim Lufthansa ima najviše letova (njih 28), slijedi Wizz Air (16), Air Serbia (15), easyJet (4) i najmanje Eurowings (2). 5 prijevoznika obnaša 11 linija (jednu više od Zagreba). Ovo znači da Beograd ima 65 tjednih letova prema Njemačkoj, 9 manje od Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Još je jedan zrakoplov A320 na stajanci Croatia Airlines tehnike dobio hrvatsku registraciju i obilježja. Na zrakoplovu u bojama indijskog ultra LCC-a GoAir-a, osvanula je registracija 9A-IMR i hrvatska zastava. Najvjerojatnije se radi o drugom zrakoplovu tvrtke Fly Air41.

Zrakoplov je proizveden 2009. godine za brazilski TAM, koji je spajanjem sa LAN-om postao LATAM, da bi naposljetku letio za indijski GoAir. U Zagreb je stigao pod registracijom EI-GTR, u vlasništvu lizing kuće Aircastle, nakon što je gotovo godinu dana bio uskladišten u engleskom Lashamu.

Tvrtka Fly Air41 uz A319 kojeg već operira, planira u flotu uvesti i dva A320. Prema neslužbenim informacijama usljed kašnjenja u uvođenju tih zrakoplova u flotu, za Fly Air41, tj. SundAir, bi trebao letjeti B737 ETF Airways-a.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velik Gorica), foto: Sundair

Na press konferenciji koja će se desiti u utorak 28.9. biti će osobno legenda zrakoplovstva Europe i CEO Ryanair Holdinga Michael O’Leary. Neupitno je to velik događaj za Zagreb i regiju.

Naravno, O’Leary ne dolazi u jedan grad samo zato da pita ljude kako su, nego uvijek najavljuje velike stvari. Stoga je za očekivati da će objaviti rezultate prvih linija i najaviti nove linije i frekvencije iz Zagreba. Za sada se zna da kompanija planira uvesti nove frekvencije, a koje nove linije će najaviti još nije poznato. Ryanair u ovom momentu ima 2 bazirana aviona u Zagrebu, od XII. mjeseca, imat će 3 aviona, 24 linije i 61 tjedni polazak, a kompanije je navila i baziranje 4. aviona u 2022. Kompanija će u 2022. akumulirati preko milijun putnika iz Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Hrvatska, a posebno Zagreb imaju istinsku veliku dijasporu u Njemačkoj, poglavito ovu novu dijasporu od ulaska Hrvatske u EU (2013.) koja je i te kako povezana sa maticom i često putuje kući. Stoga ne treba čuditi da će ove zime Zagreb konačno imati velik broj letova za Njemačku:

 • Baden-Baden 3 tjedna leta Ryanaira
 • Cologne 7 tjednih letova u XII. mjesecu (6 ostatak zime) Eurowingsa
 • Dortmund 2 tjedna leta Ryanaira
 • Dusseldorf 2 tjedna leta Eurowingsa
 • Frankfurt 35 tjednih letova, 21 Croatie i 14 Lufthanse
 • Hahn 3 tjedna leta Ryanaira
 • Minhen 14 tjednih letova Croatie
 • Memmingen 2 tjedna leta Ryanaira
 • Stuttgart 4 tjedna leta Eurowingsa
 • Weeze 2 tjedna leta Ryanaira

To je ukupno 74 tjedna leta (10,5 dnevno) na 10 linija, 4 prijevoznika. Više nego fascinantno. Jedino što je istinski čudno je da nitko ne leti za Berlin. Eurowings je najavio ovu liniju sa početkom u III/2022, no od nje je na koncu odustao.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Air Serbia je modificirala svoj red letenja za Podgoricu kako bi odgovorila na pojačan broj letova Air Montenegra koji planira operirati dva leta dnevno na ovoj liniji. Sada će kompanija tri dana u tjednu (ponedjeljak, srijeda i petak) noćiti u Podgorici, tj. imati polazak iz Beograd u 22:50 (dolazak u Podgoricu u 23:50) uz povratak iz Podgorice idući dan u 6:00 (dolazak u Beograd u 7:00). Ovo vrijeme nikako nije idealno jer se ne veže na dobar dio letova Air Serbi u 2. i 4. valu, no isto je limitirano otvorenošću podgoričkog aerodroma. Istim će Air Serbia imati iz Beograda po tri dnevna leta svaki dan osim ponedjeljka i petka kada će imati četiri dnevna leta, te subotom i nedjeljom kada će ih imati dva. Radnim danom putnici će moći obaviti posao u Beogradu i vratiti se isti dan kući. Daleko bolje iako bi još bolje bilo da su i vikendom ostavili tri tjedna leta, a što su mogli disperzijom letova sa A319 na dva leta sa ATR 72.

Kompanija je povećala i broj letova za Tivat sa 7 tjedno na 12 tjedno, što je duplo više nego će letova imati Air Montenegro. Air Serbia će letjeti svakim danom dva puta tjedno, no utorkom i srijedom po jedan let. Za razliku od Podgorice gdje je većina letova sa Airbusom A319, svi tivatski letovi su sa ATR 72.

Ovime Air Montenegro više neće imati bitno više kapaciteta na letovima za Crnu Goru kako je prvotno planirano. Sada Air Serbia ima 33 tjedna leta, a Air Montenegro 20 tjednih letova, tj. ukupno će između Srbije i Crne Gore ove zime biti čak 53 tjedna leta. Možda ipak malo previše.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Tunis Air je planiranu cjelogodišnju liniju iz Beograda za Tunis pretvorio u sezonsku, te neće letjeti tijekom zime. Posljednji let je planiran za 28.10. Kompanija je imala jedan tjedni let za Beograd tijekom ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Tunis Air

 

Zračna luka Dubrovnik poziva na dostavljanje ideja u području osiguranja pristupačnosti prijevoznih sredstava slijepim i slabovidnim putnicima u sklopu projekta Danova, čiji je partner upravo Zračna luka Dubrovnik. Projekt je otvoren od 1.9. do 15.10. Projekt financiraju fondovi Europske Unije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ZL Dubrovnik

Air Serbia ponovo otvara PSO liniju Kraljevo-Beč od 12.10, za sada do 30.12. (postoji mogućnost da se i produži). Linija će se operirati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom sa ATR 72. Kompanija je ovu liniju operirala od XII. mjeseca 2019. do III. mjeseca 2020. nakon čega je radi Covida-19 ukinuta. Air Serbia je ovog ljeta imala par letova za Solun iz Kraljeva.

Svejedno ostaje pitanja zašto 50+ zaposlenika na Kraljevu za samo jedan do dva tjedna leta u samo 4 mjeseca ove godine. To je bitno više zaposlenih nego što ih ima Brač ili Osijek koji imaju daleko više letova nego Kraljevo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Kraljevo

 

Eurowings  povećava broj letova prema Zagrebu oko Nove godine. Linija za Cologne se povećava od 20.12. sa šest tjednih letova na svakodnevnu. Od 4.1. linija se ponovo vraća na 6 tjednih letova (svaki dan osim utorka).

Ostale linije ostaju sa istim frekvencijama, Stuttgart 4 tjedna leta (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja). Prag će prometovati jedan tjedni let (subota) do 16.12. kada se uvodi let četvrtkom, a do 13.1. kada se ponovo vrača na jedan tjedni let. Dusseldorf će operirat dva puta tjedno (utorkom i subotom).

Ovo znači da će Eurowings od sredine XII. do sredine I. mjeseca operirati 15 tjednih letova na 4 linije iz Zagreba. U ostatku I. i II. mjesecu operirat će 13 tjednih letova (skoro 2 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Iako je Dubrovnik prije Covida-19 imao tijekom zime međunarodne letove Croatie (Frankfurt), Britisha (London), LOT-a (Varšava), Iberie (Madrid), Turkisha (Istanbul) i Vuelinga (Rim i Barcelona) i to čak 20 tjednih letova, ove zime imat će samo letove Vuelinga za Barcelonu i to jednom tjedno nedjeljom do 2.12. kada se uvodi i drugi let četvrtkom kako će se prometovati ostatak zime.

Croatia planira prometovati za Zagreb 20 tjedni letova (svaki dan tri leta dnevno osim nedjelje kada će letjeti dva leta) i to na velikoj većini letova sa Airbusom A319, a tek 3 od 20 letova će letjeti sa Dash 8-400. Za Split-Rijeku-Osijek letjet će i Trade Air sa dva tjedna leta (utorak i četvrtak) sa Let 410. Ovo znači da će Dubrovnik ove zime imati tek 24 tjedna leta (3,5 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vueling

Slovanska ACMI kompanija Amelia, koja leti PSO linije u Francuskoj i medicinske letove u Africi, ima flotu u prosjeku staru 16,7 godina, što je bitno starije od Air Montenegra, neznatno mlađe od Croatie, no bitno mlađe od Air Serbie, ETF-a i Trade Aira.

Kompanijina flota ATR42 i 72 stara je u prosjeku 10,1 godinu, a flota Embraera ERJ135 i 145 je stara u prosjeku 18,7 godina. Najmlađi avion u floti je ATR 72 koji je star tek 5,9 godina, a najstariji Embraer ERJ145 ima 22,3 godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amelia

Aegean će nastaviti operirati liniju Atena-Skopje tijekom cijele zime dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, sa Dash 8-400. Kompanija je prošle zime liniju operirala jednom do dva puta tjedno sa ATR-42.

Aegean će ove zime letjeti za Beograd četiri puta tjedno (ponedjeljak, utorak, petak i subota), a istovremeno će u code-share letjeti i Air Serbia pet puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, četvrtak petak i nedjelja). To znači da će kompanija imati letove svakodnevno, uz dva leta ponedjeljkom i petkom. Vrlo sinkroniziran red letenja. Svaka čast.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Zračna luka Pula u sklopu projekta Adriagreen koji financira program prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, provodi istraživanje o navikama putovanja u vrijeme pandemije Covid-19. U projektu sudjeluje i Zračna luka Dubrovnik. Stoga Zračna luka moli putnike da ispune potpuno anonimnu anketu koja se može ispuniti na linku:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=jUF7ESH7b0GoXx6f9yW_LBJjYq42GaVJtSd7cvqV729UQlZBSUxWVERHU0c3MFQ0R0U3WFI0MUkwQS4u

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ZL Pula

Croatia Airlines će od zimskog reda letanja (31.10.) imati za Frankfurt 21 tjedni let (po 3 dnevno svaki dan), dok će Lufthansa imati dva dnevna leta svaki dan. Ukupno kompanije će imati 35 tjednih letova (po 5 dnevno svaki dan). Ovo je više letova nego su kompanije imale u udarnim mjesecima ljetne sezone ove godine, a neusporedivo više nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako je Iberia letjela letove za Zagreb tijekom zime 2018. i 2019. ove zime, kao i prošle, neće letjeti za Zagreb. Kompanija u IX. mjesecu ima reduciran red letenja sa tek tri tjedna leta (petak, subota i nedjelja), a zadnji let za Zagreb planira za 26.9.

Isto tako Iberia prekida letove za Split 28.9. U IX. mjesecu kompanija će letjeti tri puta tjedno (četvrtak, petak i subota), a krajem mjeseca broj letova će smanjiti na dva (četvrtak i petak). Za Dubrovnik će kompanija letjeti još u X. mjesecu, no posljednji let je 29.10. U IX. mjesecu kompanija za Dubrovnik leti svakodnevno, no potom smanjuje letove na šest puta tjedno (svaki dan osim četvrtaka), a od 28.9. gubi i utorak, da bi od X. mjeseca letjela tri puta tjedno (petak, subota i nedjelja).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

Air Montenegro ima flotu od 2 aviona Embraera E195, koji u prosjeku imaju tek 12,8 godina. Istim kompanija ima najmlađu flotu u regiji. Kompanija je u postupku nabavke i trećeg E195 (4O-AOC) koji je star tek 11,3 godine, što znači da kada i on dođe u flotu starost flote će biti 12,3 godine.

Montenegro Airlines ima 5 Fokkera F100, no samo jedan je operativan (4O-AOM) dok su ostala četiri aviona prizemljena. 4O-AOM ima 30,8 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Aerodrom Sarajevo je izvršio cijepljenje protiv Covida-19 za svoje radnike. Aerodrom je svjestan da njihovi radnici imaju kontakt sa putnicima, te je ovu aktivnost odredio prioritetnom. Akcija je odazvala vrlo dobar odaziv radnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

foto: Aerodrom Beograd

Od 15.9. svi djelatnici, putnici ili posjetitelji terminala Aerodroma Ljubljana moraju imati ili PCR ili antigenski test, imati dokaz da su preboljeli Covid-19 do maksimalno 180 dana od bolesti, ili da su cijepljeni.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Ljubljana

Banja Luka je u VIII. mjesecu imala 28.273 putnika, što je 444 putnika više nego u VII. mjesecu, no i bitno više putnika nego u istom mjesecu lani (3.636). Aerodrom je u prvih 8 mjeseci ove godine ostvario 69.000 putnika. Obzirom na najave letova u preostalih 4 mjeseca za očekivati je da će Banja Luka imati preko 100.000 putnika u 2021. Aerodrom je isto ostvario na 362 leta (u VIII/2020 165 letova).

Ryanair je imao 8.197 putnika na 64 leta ili 128,1 putnika po letu. Wizz Air je imao 14.679 putnika na 92 leta ili 159,6 putnika po letu. Air Montenegro je imao 1793 putnika na 18 letova ili 99,6 putnika po letu. Najmanje putnika ostvarila je Air Serbia i to 1058 putnika na 18 letova ili 58,8 putnika po letu. Na charter letovima bilo je 2190 putnika na 12 letova ili 182,5 putnika po letu. Ostalih letova je bilo 158, a akumulirali su 356 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Jazeera Airways povećava letove na liniji Kuwait-Sarajevo na svakodnevne do 26.9. Nakon toga linija će se prometovati šest puta tjedno (svaki dan osim nedjelje) i to do 2.10. Od 3.10. pa do 30.10. linija će se operirati četiri put tjedno (utorak, srijeda, petak i subota).

preneseno sa: Adria Grupa, Flying Bosnian, foto: Jazeera

Edelweiss je imao najava da bi mogao letjeti Split-Zurich i preko zime, no to se neće desiti. Kompanija trenutno leti četiri tjedna leta (ponedjeljak, petak, subota i nedjelja), a od 2.10. isto reducira na dva leta (subota i nedjelja). Od 16.10. letjet će samo jedan tjedni let (nedjeljom), a do 23.10. kada prekida letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Edelweiss

 

Predsjednik Srbije Vučić prilikom posjeta Kraljevu izjavio je da će se sa Aerodroma Morava vrlo skoro letjeti na pet ili šest linija, i to prema Istanbulu, Solunu, Tivtu, te manjim zračnim lukama u Njemačkoj. Je li nam vjerovati ovim izjavama? Vučić je do sada provalio brdo izjava o zrakoplovstvu Srbije koje ne da se nisu ostvarile nego su ozbiljno nasmijavale strukovnu javnost. Neke su bila i istinski groteskne. Stoga i ovu izjavu treba uzeti sa rezervom. Vrijeme će pokazati jel to još jedna Vučićeva olako data izjava, ili bi od tako čega nešto moglo biti.

Po otvaranju Morave nije bilo zainteresiranih kompanija, a letove je započela tek Air Serbia nakon vrlo visokog PSO-a koji je Srbija osigurala za cjelogodišnje letove za Beč i sezonske za Solun. No, ostvareno je tek par letova od XII/2019. prema Beču. Nakon toga aerodrom nije imao ni jedan let godinu i četiri mjeseca, da bi ovog ljeta Air Serbia obavila tek par letova prema Solunu koji se više ne operiraju, pa aerodrom ponovo više nema letova. Iako nemaju što raditi na aerodromu je zaposleno više od 50 djelatnika.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković je izjavio da će Morava uskoro krenuti u izradu cargo centra te da će postati središnji srpski aerodrom za prijevoz robe, kao i ozbiljno regionalno središte. Vrlo optimistično i nimalo realno. Morava nema baš nikakvog načina preuzeti cargo od Beograda, ali niti imati iole ozbiljan cargo promet, ništa više od tek simboličnog.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

Na Aerodromu Beograd povremeno nestaje električne energije radi radova na dodatku terminala uz gateove C. Tako je jučer u prijepodnevnim satima nestalo struje, da bi se nakon nekog vremena vratilo osvjetljenje, no dobar dio kompjutera ipak nije radio. Ipak, aerodrom je vrlo brzo uspio osposobiti check-in pa se putnički promet nesmetano nastavio.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Flydubai, koji je više puta prolongirao letove iz Dubaia za Zagreb i napokon kreće 23.9, smanjio je broj tjednih letova sa planiranih četiri tjedno na samo dva tjedno, četvrtkom i subotom. Kompanija teko planira letjeti do 20.12. kada će povećati broj letova na četiri tjedno. Istim će Zagreb imati manje letova od Ljubljane koja kreće dan kasnije, a imat će tri tjedna leta (srijeda, petak i nedjelja). Do Covida-19 Zagreb je tijekom ljeta imao sedam letova Emiratesa sa Boeingom 777-300, a zimi sedam tjednih letova Flydubaia, dok Ljubljana nije imala letova.

Flydubai leti sedam tjednih letova za Beograd u ovom momentu, a od 31.10. kreće sa dva dnevna leta na liniji za Dubai. Prije Covida-19 Beograd je imao manje letova za Dubai od Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

Iako je Wizz Air još prošle godine najavljivao da će letjeti zimske letove iz Splita, a i ove godine se to najavljivalo, ni ove zime se to neće desiti. Kompanija zadnji let za Beč leti 24.9. do kada leti samo jedan tjedni let. Za Rim FCO leti dva tjedna leta do 29.10. Zadnji let za Gdansk i za Lublin je 12.9. Više nema letova za Katowice, Krakow, Poznan, Varšavu i Wroclaw. Za London Luton će letjeti 3 tjedna leta do 1.10. (ponedjeljak, srijeda i petak) a od 5.10. počinje letjeti dva tjedna leta (utorak i subota), koje letove operira do 30.10.

Za Dubrovnik kompanija će letjeti još samo liniju za Beč i to do 26.9. jednom tjedno (nedjeljom), nakon čega više neće imati letova za najjužniji hrvatski grad.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Mostar je konačno nakon godine i pola dobio letove. Croatia Airlines obavlja pet chartera za hodočasnike iz Shannona, Irska. Kompanija na liniji leti sa Airbusom A319. Tijekom IX. i X. mjeseca Croatia će letjeti ovaj charter jednom jedno, srijedom. Croatia će imati i letove za Dublin i Cork.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

ETF ima flotu od dva Boeinga 737-800 koji imaju prosječno 19,2 godine, dočim je ETF-ova flota mlađa i od Air Serbijine. Jedan B737-800 ima 17,6, a drugi 20,7 godina. Kompanija je ove godine u wet-leasu na dva mjeseca imala i Airbus A321.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ETF

Niš je u VIII. mjesecu imao 30.538 putnika (u VIII/2020. samo 11.782 putnika). Aerodrom je isto ostvario na 306 operacija (prošle godine 196). Niš je imao i 7,4 tone carta (u VIII/2020. 42,3 tone).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (aerodrom Niš)

Aerodrom Maribor je u VIII. mjesecu imao 590 putnika (u VIII/2020 480). Ukupno operacija u VIII. ove godine bilo je 1434 (prošle godine 1226). Cargo u VIII. mjesecu je bio 18,0 tona (prošle godine nije bilo carga).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Fly Air41 kreće sa školovanjem svog kabinskog osoblja od 15.9. u Zagrebu. Kompanija vrlo žestoko reklamira pozicije za kabinsko osoblje, a preuzeli su i dobar dio kabinaca iz Zagreba i Hrvatske koji su se rastrčali po drugim državama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sundair

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 

Iz Pule:

 • Zurich, Croatia Airlines od 2.11.

 

Iz Rijeke:

 

Iz Zadra:

 

Iz Splita:

 • Atena, Aegean od 7.6.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 • London Gatwick, British od 5.12.

 

Iz Sarajeva:

 • Stockholm Skavsta, Wizz Air od 1.11.
 • London Gatwick, TUI od 20.12.

 

Iz Tuzle

 • Beč, Ryanair od 1.11.
 • Stockholm, Ryanair od 2.11.
 • Memmingen, Ryanair od 4.11.

 

Iz Mostara

 

Iz Banja Luke:

 • Berlin, Ryanair od 4.11.

 

Iz Beograda:

 • Billund, Wizz Air od 27.3.

 

Iz Niša:

 • Zurich, Air Serbia od 17.12.

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Manchester, Ryanair od 30.10.
 • London Luton, Wizz Air od 2.11.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.