Novosti iz regije

Premijerka Ana Brnabić i ministar saobraćaja Tomislav Momirović su u Skupštini odgovarajući na poslanička pitanja naveli da bi Aerodrom Trebinje trebao početi sa izgradnjom 2022. godine. Ovo je ponovno odlaganje, nakon što je prvobitno najavljeno da bi aerodrom trebao biti gotov do kraja 2021. Naveli su i da će aerodrom biti u vlasništvu Srbije, a da se sa eksproprijacijom počinje tek na jesen.

Takođe, ministar Momirović rekao je da su u razgovorima sa vlastima BiH da kontrolu letenja za Aerodrom Trebinje vrše SMATSA ili BHANSA, te da se kontrola tog dela neba oduzme od Hrvatske Kontrole Zračne Plovidbe. Ministar je rekao da je ovo uslov da se aerodrom gradi je Srbija želi da zaštiti svoju investiciju.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Trebinje

Danas je novi širokotrupac Airbus A33-200 Air Serbie YU-ARB letio na liniji Beograd-Podgorica, kao JU9010 u 6:17 iz Beograda i sletio je u Podgoricu u 06:52, a u povratku kao JU9011 u 8:29 iz Podgorice i sletio je u Beograd u 9:05. Uz ovaj izvanredni let danas još iz Beograda za Podgoricu leti JU170 (u 6:55) sa ATR-72 i JU172 (u 13:45) sa Airbusom A319.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Luka Filipović (Air Serbia)

Windrose je otkazao letove na liniji Zagreb-Kijev za 5, 9 i 12. 5. Let 2.5. će se uredno odraditi, a potom ponovo leti od 16.5. dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

TUI fly uvodi letove Amsterdam-Priština od 15.5. Letovi prometuju preko Tirane, no kompanija neće imati prava prodaje na legu Tirana-Priština. Letovi će se operirati dva puta tjedno svaki utorak i subotu, sa Boeingom 737.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: TUI

Ryanair uvodi liniju Niš-Krf od 4.7., koja će se operirati dva puta tjedno, srijedom i subotom sa Boeingom 737-800.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Ryanair)

U četvrtak 29.4. oko 14h viđen je Embraer 195 bivšeg Montenegro Airlinesa u poletanju sa Podgorice. Avion 4O-AOA je napravio krug nad Skadarskim jezerom i sleteo odmah nazad na Aerodrom Podgorica. Pretpostavlja se da se na avionu vrše testovi i provere za saobraćaj. Podsećamo, ovaj avion je zajedno sa drugim Embraerom (40-AOB) 17.4. proglašen neplovidbenim nakon skoro 4 meseca prizemljenja.

U petak 30.4. isti ovaj avion je odleteo za Bratislavu oko 11h.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Motenegro Airlines

Priština je u 1. kvartalu bila prva po broju putnika u regiji sa 330.787 putnika. Drugi je Beograd sa 283.000 putnika, treće Skopje sa 153.000, a četvrti Zagreb sa 148.991 putnikom. Iskrene čestitke treba uputiti managementu Skopja i Prištine, te ogromno kritike Zagrebu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Air Serbia će od početka VI. mjeseca uz Moskvu letjeti na još 3 linije u Rusiju. Od 4.6. kompanija leti za Krasnodar petkom i nedjeljom. Iste dana, također od 4.6, kompanija leti i za Rostov na Donu. Od 8.6. kompanija će letjeti za St.Petersburg utorkom i četvrtkom. Svi letovi su sa Airbusom A319.

Iskrene čestitke Air Serbiji što je još jednom ekstremno rapidno reagirala, te što je iskoristila ovu nichu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

CEO Aerodroma Crne Gore, Ana Lončareviće je nakon samo 19 dana na ovoj funkciji, dala ostavku. Ostavka je dana nakon vrlo racionalnog pisma Vladi vezano uz presude za naplatu od Montenegro Airlinesa, koju naplatu je, protivno pravomoćnim presudama, Vlada odbila isplatiti. Govorimo od 9,5 milijuna EUR. Lončarević je u pismu i tražila da se Vlada ne petlja u poslovanje aerodroma te ne donosi odluke o popustima, uvjetima i cijenama aerodromskih usluga što je protivno pameti. Lonačarević je tražila i da Vlada ne traži od Aerodroma da financira Air Montenegro kao što je financirao Montenegro Airlines. Lončarević je na ovu funkciju odabrana kao nestranački profesionalni personal. Lončarević je ostavku podnijela kao moralni čin.

Na mjesto v.d. direktora postavljen je Ognjen Jovanović, član borda direktora. Za razliku od Ane Lončarević, Ognjen Jovović je politički kadar koji pripada novoj poziciji. Jovović je na ovaj posao postavljen iako nema iskustva u zrakoplovstvu. Jovović je do sada 15 godina čekao posao na Zavodu za zapošljavanje. U to vrijeme bio je stečajni upravitelj AD Solana, AD Novi prvoborac, AD Rada Bjelasica, GP Primorje, AD Elektrotehna, te se smatra stečajnim upraviteljem sa najviše radnog iskustva. Radio je i kao sudski vještak, te procjenitelj ekonomsko-financijske struke. Jovović je rođen u BiH, postdiplomski i megistarski studij je dovršio na Fakultetu za hotelijerstvo u Kotoru. Je li hotelijer koji se bavio stečajevima dobar odabir za vođenje aerodroma, toliko specifičnog i škakljivog posla, ostaje za vidjeti. Kako god, CEO treba biti sposoban koordinator i motivator, a ne nužno stručnjak u zrakoplovnom segmentu. Je li Jovović taj i hoće li on biti trajni odabir nove vlasti vidjet ćemo u idućim mjesecima.

Kako god situacija promjene već trećeg direktora u mjesec dana nije dobra za Aerodrome koji su na rubu bankrota. Leševi Montenegro Airlinesa i dalje ispadaju iz ormara. A tek je početak! Tek će ispadati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

Iberia će u VIII. mjesecu letjeti na liniji Madrid-Ljubljana, ponedjeljkom i petkom sa Airbusom A320. Kompanija će obaviti samo 9 letova na ovoj liniji. Linija se pokreće temeljem glasanja na Iberijinoj stranici, o čemu smo pisali prije par dana, a na kojem glasovanju je pobijedila Ljubljana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

LOT je još jednom prolongirao Ljubljanu, no ovog puta za samo par dana. Naime, kompanija je trebala početi sa letovima od 29.4, a sada je prvi let pomaknula na 2.5. No, ono što brine je da kompanija neće letjeti 2 tjedna leta kako je planirala, već samo jedan tjedni let i to nedjeljom. Tako će biti sve do 1.6. kada kompanija planira povećati broj letova na 5 tjedno, utorkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

Sundairova je izjavio da će njihova podružnica u Hrvatskoj Fly Air41 od VIII. mjeseca imati tri Airbusa A320 i najmanje jedan poslovni avion. Istim će kompanija osim ACMI, leisure i charter letova krenuti u businessa avijaciju. Kompanija se nada hrvatskom AOC-u još na proljeće, te da će prve letove obaviti ovog ljeta.

 autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sundair

Tunisair je još jednom prolongirao letove za Beograd, no ovaj puta za samo 7 dana. Tako će letovi krenuti 18.5. i to jednom tjedno, utorkom. Letovi će se operirati sa Airbusom A320. Kompanija je prvotno planirala letjeti iz Monastira za Zagreb i Ljubljanu, te iz Djerbe za Ljubljanu, no od istoga je odustala, pa će ove godine jedina linija biti za Beograd, a kompanija će imati samo jedan tjedni let u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Tunisair

Sundair je prvo otkazao letove na liniji iz Brača za Berlin, a prolongirao Brač-Dusseldorf na 3.7. No, sada je otkazao i ovu posljednju liniju za Hrvatsku, pa tako Brač više neće imati letova Sundaira. Braču istim ostaju samo letovi Croatie za Zagreb, dva puta tjedno, te jedan tjedni charter za Graz i Linz koji će također operirati Croatia Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sundair

Federacija BiH je dodijelila Zračnoj luci Mostar 1,8 milijuna EUR. Od toga je dodijeljeno 510.000 EUR za subvencije javnim poduzećima, a 1,3 milijuna EUR za kapitalne transfere javnim poduzećima. Novac će se utrošiti na tekuće troškove, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sustava za identifikaciju, vatrodojavni sustav, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova i sustav za opskrbu gorivom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

Aerodrom Beograd ima privremenu regulaciju prometa radi koje se više automobilom ne može doći do terminalne zgrade, nego se vozila preusmjeravaju na privremenu prometnicu koja prolazi kroz parking P3. Privremena regulacija je vezana uz radove na terminalnoj zgradi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Zračna luka Split je na svojoj stranici objavila da Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od 26.4. omogućuje putnicima testiranje na Covid-19, neposredno u blizini putničke zgrade zračne luke. Brzi antigenski test će imati rezultate za 30 minuta i cijena mu je 200 kn, a na engleskom jeziku 250 kn. PCR test košta 400 kn, odnosno 450 kn na engleskom i rezultati se dobivaju nakon 24 sata od testiranja (u nedjelju 36 sati). Predregistracija nije potrebna. Radno vrijeme testnog centra je radnim danom i nedjeljom od 8 do 16 sati, te subotom od 7 do 17.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: ZL Split

Niz kompanija je najavio moguće letove u regiju. No, sve one još uvijek nemaju letove u prodaji ili su charter i leisure linije koje nemaju izlistane letove. Tako je ASL najavio moguće letove iz Nice i Paris CDG za Dubrovnik. Novair je objavio namjeru letove za Split iz Gothenburga i Stockolma ARN. Great Dane je pak najavio letove iz Splita za Copenhagen i Gothenburg.

Ukraine International ostavlja mogućnost letova iz Kijeva za Split i za Tivat. Rossya bi letjela između Tivta i St.Petersburga. SmartLynx je pak najavio letove na liniji Tivat-Tallin. Yamal i Pobeda bi letjeli između Tivta i Moskve. I Red Wings bi letio na toj liniji, ali i iz Beograda za Moskvu. FlyEgipt je najavio mogućnost letova između Beograda i Hurghade. Freebird bi letio iz Antalye za Banja Luku i za Tuzlu. Na koncu Coredon bi letio između Ohrida i Amsterdama.

Ostaje za vidjeti koje od ovih letova će se i stvarno ostvariti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ohrid

Španjolski LCC  Vueling od 2.5. kreće sa letovima iz Dubrovnika za Barcelonu, No, kompanija je prolongirala letove Dubrovnik-Rim sa 1.5. na 1.6. Kompanija kreće i sa letovima za Split 1.5. I u Splitu je linija za Rim prolongiran sa 1.5. na 2.6. Linija za Zagreb je prolongirana sa 1.5. na 19.6. I linija za Zadar je prolongirana no samo za sedam dana sa 26.6. na 2.7.

Za Beograd Vueling je prolongirao letove sa 1.5. na 6.6. Nimalo optimistično i svakako vrlo loše po svih pet luka na koje leti Vueling.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vueling

Zračna luka Split će u od 26.4. do 15.5. operirati sljedeće letove:

 • Croatia Airlines za Zagreb 19 tjednih letova (svaki dan tri leta, osim utorka i srijede kada ima dva dnevna leta)
 • Croatia za Osijek 1 put tjedno (nedjeljom)
 • Croatia za Rim 4 puta tjedno (ponedjeljak, četvrtak, petak, nedjelja)
 • Croatia za Frankfurt 3 tjedna leta (četvrtak, subota i nedjelja)
 • Croatia za Minhen 2 puta tjedno (petak i subota), od 3.5. dodaje se ponedjeljak
 • KLM za Amsterdam 5 puta tjedno (svaki dan osim utorka i četvrtka)
 • Lufthansa za Minhen 3 puta tjedno (petak, subota i nedjelja), do 3.5. i ponedjeljak
 • Lufthansa za Frankfurt (subota)
 • Austrian za Beč 2 puta tjedno (petak i nedjelja), od 5.5. uvodi se i srijeda, a od 13.5. i četvrtak
 • LOT za Varšavu 2 puta tjedno (srijeda i nedjelja)
 • airBaltic za Rigu od 3.5. 1 put tjedno (ponedjeljkom), a od 14.5. i petkom
 • Air Serbia od 14.5. 1 put tjedno (petkom)
 • Edelweiss za Zurich 1 put tjedno (subotom)
 • easyJet za Basel 2 puta tjedno (subotom i nedjeljom), te u četvrtak 29.4.
 • easyJet za Berlin 1 put tjedno (subotom)
 • easyJet za Genevu 1 put tjedno (subotom)
 • Eurowings za Stuttgart 1 put tjedno (subotom)
 • Eurowings za Dusseldorf 1 put tjedno (subotom)
 • Vueling za Barcelonu 1 put tjedno (subotom)
 • Smartwings za Prag 1 put tjedno (subotom)
 • Transavia za Paris od 14.5. 1 put tjedno (petkom)
 • Trade Air za Osijek 4 puta tjedno sa 1 stop
 • Trade Air za Pulu 2 puta tjedno
 • Trade Air za Rijeku 2 puta tjedno
 • Trade Air za Dubrovnik 2 puta tjedno

Ovo znači da će Split krajem IV. mjeseca imati 63 tjedna leta, a sredinom V. mjeseca 70 tjednih letova (prosječno 10 dnevno). Neusporedivo više nego sredinom IV. mjeseca kada je Split imao samo 47 tjednih letova. Split najviše letova ima subotom (16), a najmanje utorkom (5). Najviše letova ima Croatia Airlines (29).

Nevjerojatno je kako Lufthansa i Croatia nisu sinkronizirane. Iako kompanije zajedno lete 7 tjednih letova za Minhen svi letovi su u ponedjeljak, petak, subotu i nedjelju. Jednako tako i za Frankfurt obije kompanije lete 4 tjedna leta, no dva od tih letova su u subotu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Zračna luka Dubrovnik od 1. do 15.5. leti slijedeće letove:

 • Croatia Airlines za Zagreb 19 tjednih letova, uz dodatni let 1.5.
 • Croatia za Osijek 1 tjedno (ponedjeljkom)
 • Lufthansa za Frankfurt 1 tjedno (subotom), od 13.5. i četvrtkom
 • Iberia za Madrid 2 tjedno (petak i nedjelja)
 • Lufthansa za Minhen 2 tjedno (subota i nedjelja)
 • Austrian za Beč 2 tjedno (petkom i nedjeljom), od 12.5. srijedom i četvrtkom
 • LOT za Varšavu 2 tjedno (srijedom i subotom)
 • airBaltic za Rigu 1 tjedno (subotom), od 13.5. i četvrtkom
 • Trade Air za Split-Rijeku-Osijek 2 tjedno (utorkom i četvrtkom)
 • Vueling za Barcelonu 1 tjedno (nedjeljom), od 13.5. i četvrtkom
 • Smartwings za Varšavu 1 tjedno (četvrtkom)

Ovime Zračna luka dobiva čak 43 tjedna leta, neusporedivo više nego 26 tjednih letova sredinom IV. mjeseca. Najviše letova ima Croatia Airlines (20).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Juče (27.4.) oko 12.30 sa Aerodroma Beograd je posletnji put poletela YU-ARA, prvi A330 u floti Air Serbie. Nakon skoro 5 godina službe, odletela je u Abu Dhabi. Zameniće je godinu dana mlađi YU-ARB koji je u Beograd stigao u subotu, o čemu smo pisali.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

Grčka kompanija Elinair će letjeti za Beograd iz Herakliona i do svakih desetak dana. Prvi let će biti 4.6, a potom kompanija planira letjeti 15. i 25.6, 6, 16. i 27.7, 6, 17. i 27.8, te 7, 17 i 28.9. Dakle, kompanija će u 4 mjeseca top sezone obaviti 12 letova. Avion leti u gluho doba noći. Iz Herakliona kreće u 23:59 i dolazi u Beograd u 1:00 u noći, te iz Beograda ide u 3:30 i dolazi u Heraklion u 6:30 ujutro.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Elinair (Wikipedia)

Sundair je prvo objavio da će letjeti iz Brača od 22.5. za Dusseldorf, te od 23.5. za Berlin. Obije linije su se trebale operirati jednom tjedno. No, sada je kompanija otkazala Berlin i ovog ljeta Brač neće biti povezan sa njemačkim glavnim gradom. I za Dusseldorf je kompanije prolongirala početak letova na 3.7. kada će operirat jednom tjedno, subotom. Linija se planira operirati do 2.10.

Brač će ove godine imati vrlo malo letova. Uz ovu liniju sa jednim polaskom samo u top sezoni, aerodrom će imati letove Croatie za Zagreb dva puta tjedno, te jedan tjedno charter za Graz i Linz koji će također operirati Croatia. To znači da će aerodrom imati tek 4 do 5 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sundair

 

Međunarodna zračna luka Zagreb je do sada platila 650 milijuna kuna (86,6 milijuna EUR) koncesijske naknade, poreza i drugih davanja državi i gradu. Obzirom da govorimo o 6 godina plaćanja naknada, prosječan iznos od 14,4 milijuna EUR i nije značajan, te je prilično razočaravajuć. Od III/2020. MZL Zagreb ne plaća koncesijsku naknadu radi Covida-19.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Air Serbia je izbacivanjem Boeinga 737-300 iz flote izgubila i brend Aviolet, koji se bavio isključivo charter i leisure letovima. U ovom momentu Aviolet više nema ni jednog aviona u svojim bojama, a sve operacije vrše se avionima matične kompanije, tj. u bojama Air Serbie. Aviolet je u jednom momentu imao u floti četiri Boeinga 737-300 (YU-AND, YU-ANI, YU-ANJ i YU-ANK), da bi posljednjih godinu dana pao na tek dva aviona u floti.

Air Serbia je mogla jedan A319 obojati u boje Avioleta da zadrži brend, no kako kompanija zapravo kombinira letove, tj. koristi većinu aviona flote za letove prema leisure i charter destinacijama isto bi značilo da taj Avioletov avion leti i redovne letove Air Serbie, pa isto i nema baš previše smisla. Air Serbia u ovom momentu ima 18 aviona u floti, a charter i leisure letove leti sa 11 Airbusa A319 i jednim A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aviolet

ZL Dubrovnik od 1.6. pokreće Terminal generalne avijacije u DBV, tj. putnici business aviona će moći koristiti ovu prestižnu uslugu. U prošloj godini ZL Dubrovnik je imala veliko povećanje business aviona i zapravo je na njima preživjela, a i ove godine najave su vrlo velike. Prošle godine samo dva VVIP putnika su prošla kroz ovaj Terminal, jer isti nije bio otvoren radi visokih troškova koje bi ZL Dubrovnik imala njegovim otvaranjem. Kako je promet kroz glavni terminal bio simboličan tako su i putnici generalne avijacije prolazili kroz njega. No, kako će ove godine promet redovnih letova od sredine V. mjeseca naglo porasti odlučili su se Terminal generalne avijacije otvoriti za redovno korištenje od 1.6.

Prestižnu uslugu terminala generalne avijacije ima još i Zagreb (koji radi cijele godine), te Zadar.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Air Cairo leti iz Hurghade za Beograd u ovom trenutku pet tjednih letova. I u top sezoni kompanija planira imati isti broj letova, pet puta tjedno, i to utorkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Svi letovi su sa Airbusom A320. Air Cairo ne leti ni za jednu drugu zračnu luku u regiji. Na istoj liniji leti i Air Serbia.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Cairo (Wikipedia)

Sva tri prijevoznika u Nišu su prolongirali letove. Wizz Air je prolongirao svoje letove za oko mjesec dana, pa će tako Basel krenuti 31.5, a Beč tek 4.6.

Ryanair pak kreće sa letovima za Niš iz Malte 17.5, a Bergama 18.5. Letovi su prvotno trebali krenuti u III. mjesecu no dva puta su pomaknuti.

Na koncu Swiss je prolongirao letove na 3.7. iako je prvotno trebao krenuti sa letovima u IV. mjesecu, pa potom u V. mjesecu. Ovo svakako nisu dobre vijesti za Niš koji istinski nema letova. U ovom momentu aerodrom imat tek 3 tjedna leta, 2 Air Serbie koja leti PSO liniju za Hahn utorkom i subotom, te jedan let Wizz Aira za Memmingen subotom, dočim pet dana u tjednu aerodrom nema ni jednog leta.

preneseno: Adria Grupa, flynaissus; foto: Swiss

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Antalya, Corendon od 16.6.

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Seoul, Korean od 2.7.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Beč, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Berlin, easyJet od 28.6

 

Iz Zadra:

 • Lubeck, Lubeck od 19.5.
 • Nuremberg, Ryanair od 2.6.
 • Helsinki, Ryanair od 3.6.
 • Sofija, Ryaniar od 5.6.
 • Bergen, Flyr od 11.6.
 • Liverpool, Ryanair od 16.6.
 • Torino, Ryanair od 17.6.
 • Bournemouth, Ryanair od 18.6.
 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Atena, Croatia od 2.6.
 • Bukurešt, Croatia od 10.6.
 • Stockholm ARN, Croatia od 10.6.
 • Dublin, Croatia od 12.6.
 • Milano MXP, Croatia od 12.6.
 • Vilnijus, Wizz Air od 13.6.
 • Amsterdam, Croatia od 14.6.
 • Paris Orly, Vueling od 17.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 • Bolzano, Sky Alps od 4.6.
 • Bergamo, Sky Alps od 4.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Palermo, Volotea od 1.6.
 • Oslo, Flyr od od 13.6.
 • Rim FCO, Wizz Air od 13.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 • Varšava, LOT od 30.5.
 • Saarbrucken, Wizz Air od 14.6.
 • Amman, Royal Jordanian od 17.6.

 

Iz Tuzle

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Hurghada, Air Cairo od 20.5.

 

Iz Beograda:

 • Heraklion, Aegean od 2.6.
 • Lyon, Air Serbia od 2.6.
 • Trst, Air Serbia od 2.6.
 • Rodos, Aegean od 3.6.
 • Hanover, Air Serbia od 3.6.
 • Bari, Air Serbia od 5.6.
 • Bologna, Air Serbia od 6.6.
 • Nuremberg, Air Serbia od 6.6.
 • Salzburg, Air Serbia od 7.6.
 • Palma de Mallorca, Air Serbia od 11.6.

 

Iz Niša:

 • Atena, Air Serbia, od 15.6.

 

Iz Kraljeva:

 • Tivat, Air Serbia od 15.6.

 

Iz Podgorice:

 • Katowice, Air Montenegro od 16.6.
 • Copenhagen, Air Montenegro od 20.6.
 • Yerevan, Air Montenegro od 20.6.

 

Iz Tivta:

 • Riyadh, flynas od 1.6.
 • Stuttgart, Eurowings od 5.6.
 • Istanbul, Turkish od 11.6.
 • Prag, Air Montenegro od 14.6.
 • Kraljevo, Air Serbia od 15.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 • Varšava, LOT od 6.6.

 

Iz Skopja:

 • Tel Aviv, Israir od 20.5.
 • Torino, Wizz Air od 26.5.
 • Izmir, Pegasus od 2.6.
 • Antalya, Pegasus do 4.6.
 • Izmir, SunExpress od 19.6.
 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: