Novosti iz regije

Lufthansa od 3.6. povećava letove na liniji Minhen- Beograd sa 13 na 19 tjedno (po tri dnevno, osim utorka i nedjelje kada leti dva leta). No, ipak tjedan iza biti će 17 letova (svaki dan po dva, osim srijedom, četvrkom i subotom tri). U tjednu od 20.6. kompanija planira 18 tjednih letova (svaki dan tri osim četvrtak, petak i subota dva). Konačno u posljednjem tjednu VI. mjeseca kompanija ima 20 tjednih letova (svaki dan tri osim utorka).

Time se Lufthansa u Beogradu približila zagrebačkim letovima gdje Lufthansa u code-share sa Croatiom u VI. mjesecu ima 21 tjedni let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Izraelski prijevoznik Israir otkazuje letove na liniji Tel Aviv-Split. Linija se trebala operirati jednom tjedno (srijedom) od 15.6. sa Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Israir

ETF trenutno u floti ima dva Boeinga 737-800. Jedan je angažiran u Prištini za MyWings, a drugi već leti u Parizu CDG gdje će letjeti cijelu sezonu. Treći 737-800 dolazi u V. mjesecu nakon čega će i on za Pariz. Kompanija razmatra nabavku i četvrtog 737-800 ove godine. Još nisu donijeli definitivnu odluku, no isto će odlučiti u idućih 15 dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ETF

Za Dortmund iz regije letove imaju (stanje 4-10.4.):

 1. 5 Skopje (Wizz Air)
 2. 5 Priština (3 Wizz Air, 2 MyWings)
 3. 4 Beograd (Wizz Air)
 4. 3 Tuzla (Wizz Air)
 5. 2 Ohrid (Wizz Air)
 6. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 7. 2 Podgorica (Wizz Air)
 8. 2 Niš (Wizz Air)
 9. 2 Banja Luka (Wizz Air)
 10. 2 Zagreb (Ryanair)
 11. 1 Split (Eurowings)

Dortmund je jedan od gradova koji ima letove za najviše destinacija u regiji. Čak 30 tjednih letova (više od 4 dnevno) je više nego fascinantna brojka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Aerodrom Banja Luka je objavio da postoji rizik da neće moći vratiti preostali dio kredita od 7 milijuna BAM (3,6 milijuna EUR). Naime, ovaj kredit je Aerodrom dobio 2016. godine od Ivesticiono-razvojne banke RS. Kredit je imao poček (grace peiod) od 4 godine i rokom otplate na 10 godina. Aerodromu je obustavljeno plaćanje tijekom Covida-19 zbog nedostatka prometa. No, od 1.8. Aerodrom ponovo mora plaćati preostali dio kredita od 6,2 milijuna BAM. Aerodrom mjesečno mora plaćati 106.530 BAM. Samim time u 2022. aerodrom će morati platiti 532.651 BAM kredita.

Kao garanciju plaćanja aerodrom je dao zalog na opremu vrijedan 4,9 milijuna BAM te 40 bjanko mjenica za preostali dio kredita. Aerodrom smatra da će jako teško ili nikako pribaviti ovaj novac, te je zatražio od banke još jedno prolongiranje obveza, no isto se vrlo vjerojatno neće desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Ryanair je objavio prvu liniju koja će postati cjelogodišnja iz Zadra. Kompanija tijekom ljeta leti četiri puta tjedno za Beč, u X. mjesecu će letjeti tri puta, a tijekom zime će letjeti dva puta tjedno (petkom i nedjeljom). Linija će se ovako operirati cijelu zimu. Ryanair je još prošle godine najavio cjelogodišnje letove za Zadar no isti se ipak nisu ostvarili.

Ostaje za vidjeti hoće li Ryanair produžiti na zimu i letove za Frankfurt Hahn, Memminegen, Paris Bauvais, London Stansted, Rim FCO i Dublin. Iskreno bilo bi logično da ima po dva tjedna leta i za ove destinacije, tj. da tijekom zime ima 14 tjednih letova. Kompanija je izjavila za zamaaero da u načelu nastoji utilizirati bar jedan avion ako ima zimske letove. To bi značilo bar 20-23 leta tjedno. Naravno, linije se mogu operirati i sa avionima iz drugih baza.

Istovremeno Ryanair je povećao liniju Banja Luka-Memmingen sa dva na tri leta od 1.6. Istim će se linija operirati utorkom, srijedom i subotom. Linija će se tako operirati sve do 29.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines je planirala obnoviti liniju Rijeka-Minhen 1.5. no isto je prolongirala na 15.5. Uz to planirana tri leta tjedno sada će biti samo dva leta tjedno (četvrtak i nedjelja). Od 7.6. uvodi se i let utorkom. Linija će se operirati sa Dash 8-400. Od 4.6. liniju kreće operirati i Lufthansa, jednom tjedno (subotom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Sarajevo će ove godine imati bitna povećanja letova pa će tako:

 • Pegasus će za Antalyu imati novu liniju sa 2 tjedna leta
 • Freebird će za Bodrum imati novu liniju sa 2 tjedna leta
 • Anadolujet će za Antalyu letjeti 9 puta tjedno umjesto svakodnevnih
 • Air Serbia letjeti svakodnevno umjesto 4 najavljena
 • flydubai letjeti 3 dnevna leta umjesto 2 najavljena
 • flynas za Riyadh letjeti čak 9 tjedno umjesto svakodnevnih
 • Swiss letjeti 4 puta tjedno umjesto 3 najavljena
 • Turkish letjeti 18 tjednih letova umjesto 14 najavljenih
 • Wizz Air letjeti 4 puta tjedno za Abu Dhabi umjesto 2 najavljena

To znači 25 tjednih letova više od prvotnog plana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: flynas

Za Milano postoje letovi iz slijedećih gradova regije (stanje 4-10.4.):

 1. 5 Zagreb (Ryanair)
 2. 4 Beograd (Air Serbia)
 3. 2 Priština (Wizz Air)
 4. 2 Skopje (Wizz Air)
 5. 2 Niš (Ryanair)
 6. 2 Banja Luka (Ryanair)
 7. 1 Tuzla (Wizz Air)

Istime Milano ima 18 tjednih polazaka iz regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Danas možemo objaviti vijest koju znamo već sedam dana, ali smo čekali da nam g. Cvijin dozvoli. Trade Air je za ljetnu sezonu iznajmio svoj A320 za Air Montenegro gdje će letjeti letove iz Tivta prema charter i leisure linijama. Najam počinje 1.5. i trajat će do 29.10. Ovo nije prvi puta da Trade Air iznajmljuje svoje kapacitete Air Montenegru, obzirom da je kompanija letjela za Air Montenegro u XII. mjesecu kada je jedan Embraer E195 crnogorske kompanije bio na servisu u inozemstvu. Regionalna suradnja je i više nego važna, pa je i te kako pohvalno da se i ova suradnja desila. Air Montenegro je u par navrata koristio i avione Air Serbie kada su njihovi kapaciteti bili izvan pogona, ali je i Air Montenegro ustupao i svoje kapacitete Air Serbiji.

Trade Air je i svoj posljednji A320 iznajmio da leti za norveški LCC Norwegian tijekom ljetne sezone.

Trade Air od 6 svojih aviona tako trenutno ima iznajmljen jedan A320 i A319 u Prištini za MyWings, jedan F100 u Innsbrucku, jedan A320 leti chartere u Ljubljani, jedan je u Norwegianu i jedan A320 je u Air Montenegru. Kompanija više nema slobodnih kapaciteta, što je više nego pohvalno obzirom da je trenutno u Europi više od 200 slobodnih aviona zbog Ukrajinsko-ruskog rata a koji se planiraju iznajmiti na trećim tržištima kao ACMI.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Croatia Airlines je najavila nove linije iz Splita, o čemu smo već pisali. No, sada je i povećala frekvencije na nekim postojećim linijama. Tako će kompanija povećati broj operacija za:

 • Minhen 12 tjednih letova umjesto 8 (od 10.6. do 26.9)
 • Beč 7 tjednih letova umjesto 4 (od 12.6. do 25.9)
 • Frankfurt na 9 tjednih letova umjesto 7 (od 15.6. do 26.9)
 • Copenhagen 3 tjedna leta umjesto 1 (od 13.6. do 26.9)
 • Dusseldorf 3 tjedna leta umjesto 1 (od 16.6. do 22.9)
 • Zurich 5 umjesto 4 leta (od 15.6. do 21.9.)
 • Paris 1 let manje nego prošle godine

Ovo znači dodatnih 13 tjednih letova u top sezoni više nego prošle godine. Dodamo li tome i letove na novim linijama i to 1 let tjedno za Amsterdam, 2 za Bukurešt, 3 za Dublin, 2 za Stockholm, 2 za Milano i 1 za Atenu, dolazimo do 24 tjedna leta više nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako je Lufthansa prvotno najavila 7 tjednih letova na liniji Minhen-Zagreb, cijeli V. mjesec osim 1. tjedna, sada će u V. mjesecu imati po šest tjednih letova. Sedam tjednih letova za sada planira tek od 6.6. (svakodnevno). Istovremeno Croatia Airlines povećava broj letova za Minhen sa 5 tjedno na čak 12 tjedno, a od 23.5. će imati 14 tjednih letova (svaki dan dva). Kompanije su u code-share dočim će u V. mjesecu imati od 18 do 20 letova tjedno (skoro 3 dnevno).

Kako obije kompanije svaki tjedan imaju različite dane operiranja u prva dva tjedna će biti po 18 letova, u trećem njih 17, u četvrtom i petom po 20, a isto toliko i u prvom tjednu VI. mjeseca. Kompanije u načelu imaju dva do tri dnevna leta, no, jednom u 2. tjednu i dva puta u 3. tjednu imaju samo jedan dnevni let.

Ovime je Zagreb postao grad sa najviše tjednih letova za Minhen, preskočivši Beograd (koji ima 13 tjednih letova za Minhen), Split i Dubrovnik, što nije bio slučaj tijekom posljednjih dvije godine. Prošlog ljeta Zagreb je imao tek 5 tjednih letova za Minhen, prošle zime 5 do 9 tjednih letova, a početkom IV. mjeseca tek 5 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

U Croatia Tehnici se nalazi Airbus A320 indijskog LCC IndiGo. Avion je trenutno parkiran na stajanci ispred hangara.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Za Gothenburg iz regije lete slijedeće kompanije (stanje 4-10.4.):

 1. 3 Zagreb (Ryanair)
 2. 3 Priština (MyWings)
 3. 2 Beograd (Wizz Air)
 4. 2 Skopje (Wizz Air)
 5. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 6. 2 Tuzla (Wizz Air)
 7. 2 Banja Luka (Ryanair)

Ovo znači 16 tjednih letova za Gothenburg

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Da je Ryanair nastavio operirati 76-78 letova tjedno iz Zagreba, uz nove linije Finnaira, Norwegiana, Aegeana, Freebirda, Lufthanse, Korana i Air Transata Zagreb bi se svakako i dalje približavao Beogradu, te ove godine ponovo zasjeo na 2. poziciju, ispred Prištine i Splita koji su ga prošle godine preskočili. No, sa rezanjem Ryanaira na 54 leta čak dva mjeseca, te upitnim brojem letova ovog prijevoznika u top sezoni i od jeseni, ostaje za vidjeti kako će se ove godine situacija u regiji razvijati. Vrlo je vjerojatno da će Zagreb preskočiti Split ove godine, no Priština je sada vrlo upitna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Wizz Air pojačava liniju Sarajevo-Abu Dhabi sa 2 na čak 4 leta tjedno od 5.5. Linija će se od tada operirati utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, sa Airbusom A321. Linija se planira ovako operirati ne samo tijekom ljeta, nego i cijelu zimu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Ryanair je u Zadru prolongirao 22 linije sa III. na V. i VI. mjesec. No, sada je još jednom prolongirao dobar dio tih linija i to neke za par dana, neke za dva tjedna, a neke i za više od mjesec dana:

 • Sofija umjesto 1.5. na 5.6.
 • Hamburg umjesto 2.5. na 3.6.
 • Gothenburg umjesto 3.5. na 4.6.
 • Bukurešt umjesto 4.5. na 4.6.
 • Liverpool umjesto 2.6. na 16.6.
 • Aarhus umjesto 3.6. na 17.6.
 • Torino umjesto 3.6. na 17.6.
 • Bournemouth umjesto 4.6. na 18.6.
 • Prag umjesto 3.5. na 7.5.
 • Pisa umjesto 4.5. na 7.5.
 • Birmingham umjesto 4.5. na 7.5.
 • Wroclaw umjesto 2.5. na 4.5.

Uz to na nizu linija u prvih dva do tri tjedna operira bitno manje letova (npr. 1 umjesto 2, ili čak 2 umjesto 4 najavljena).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Procjena štete zbog ratnih događanja u ZL Dubrovnik, koja je bila zatvorena do druge polovice 1992. godine, je 40 milijuna tadašnjih maraka, što bi u današnjoj vrijednosti bilo 33 milijuna EUR (inflacija ukalkulirana). Ovo su samo troškovi devastacije, ne i izgubljene zarade radi zatvorenosti aerodroma i propuštenih operacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Tonči Peović

Za Basel daleko najviše letova ima iz Prištine (stanje 4-10.4.)

 1. 37 Priština (12 GP Aviation, 9 easyJet, 8 Enter, 3 Wizz Air, 3 MyWings, 2 ALK)
 2. 7 Skopje (Wizz Air)
 3. 7 Split (easyJet)
 4. 4 Beograd (2 easyJet, 2 Wizz Air)
 5. 3 Zagreb (Ryanair)
 6. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 7. 2 Banja Luka (Wizz Air)
 8. 2 Niš (Wizz Air)
 9. 2 Ohrid (Wizz Air)
 10. 1 Tuzla (Wizz Air)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Planirani prihod Aerodroma Banja Luka za 2022. je 6,1 milijuna BAM (3,1 milijun EUR). Od toga Vlada Republike Srpske subvencionira aerodrom sa 1,9 milijuna BAM (milijun EUR). Poduzeće planira imati rashode od 6 milijuna BAM, te simboličan profit od 15.000 BAM.

Trenutno u prihodima najveće učešće imaju prihodi od prodaje mlaznog goriva (34,7%), subvencije iz proračuna Republike Srpske (31,4%), te aerodromske takse (9,6%). Aerodromi planiraju najveći prihod imati od ugostiteljstva jer su uveli prodaju hrane, a do sezone planiraju i urediti kafić kod odlaznih gateova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Vueling će od 20.6. promijeniti dane operiranja iz Barcelone za Beograd sa utorak-nedjelja na ponedjeljak-četvrtak. Od 3.7. kompanija povećava broj letova na liniji sa dva na četiri leta (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, nedjelja). Kompanija će ovako operirati do 13.9. kada prelazi na letove utorak-nedjelja, a što će letjeti do 30.10. nakon čega više nema letova.

Ovo je direktan odgovor Vuelinga na povećanja Wizz Aira koji je povećao broj letova sa 2 na 3 tjedno od 4.5, te Air Serbiu koja je od 3.5. povećala broj letova sa 2 na 3 tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vueling

EasyJet i dalje smanjuje letove za Beograd. Nakon što je kompanija ove zime ukinula treću beogradsku liniju (Berlin), te dva mjeseca nije imala ni jedan jedini let za Beograd, sada je smanjila broj operacija i na ostale dvije linije. Genevu je EasyJet operirao i do šest puta tjedno, a sada leti tek tri tjedna leta, kako će letjeti i cijelo ljeto (prije je bio plan četiri tjedna leta u top sezoni). Basel je kompanija letjela i do četiri puta tjedno, a sada ga leti tek dva tjedna leta, kako će operirati cijelo ljeto.

Iako je easyJet prije imao i do 13 tjednih letova, sada će cijelo ljeto imati tek pet tjednih letova na dvije linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

 

Zračna luka Mostar planira produžiti radno vrijeme i time postati alternativna zračna luka prvenstveno za Sarajevo, ali i za Tuzlu. Ovo ima logike obzirom da je Sarajevo samo 129 km od Mostara za što treba oko dva sata vožnje, a što je jednako kao do Tuzle. Mostar je aerodrom sa vrlo umjerenom klimom koji zbog toga nema zatvorenosti vezane uz vremenske uvjete. Aerodrom na glavnoj stajanci ima tri parkirne pozicije, no na alternativnoj stajanci ima još četiri parkirne pozicije, a uz neznatna ulaganja mogle bi se postaviti još dvije parkirne pozicije, što bi bilo dostatno za sve potrebe sarajevske alternacije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

Wizz Air ima Dane otvorenih vrata i regrutaciju za pilote. Regrutacija će se održati 26.4. u Best Western hotelu Stella u Zagrebu, Maslenička 1 (samo 10 minuta od Zračne luke Zagreb). Kandidati moraju u hotel doći do 9:00 sati.

Malo je poznato da Wizz Air u BiH ima registriranu kompaniju pod nazivom Wizz Air Bosnia. Kompanija je u 100% vlasništvu Wizz Aira i jedna je od 10 Wizzovih kompanija. Kompanija se bavi zapošljavanjem posada.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Air Serbia je prije desetak dana pokrenula svoju charter sezonu letovima za Hurghadu. Kompanije će imati preko 1000 charter letova ove sezone prema Turskoj, Grčkoj, Egiptu, Italiji i Tunisu. Ono što je interesantno je da ove godine Air Serbia prvi puta nakon tri godine kreće sa charter letovima za Tunis, Siciliju i Calabriu. Najveće charter tržište iz Srbije su Turska i Egipat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Zračna luka Zadar kupuje autobus na električni pogon vrijedan 4,3 milijuna kuna. Autobus će služiti za prijevoz putnika između terminala i aviona. Uz to aerodrom nabavlja električne samohodne stepenice za 687.500 kuna. Rok za ponude za prvu nabavku je 28.4, a za drugu 29.4.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Za Hamburg iz regije lete (stanje 4-10.4.):

 1. 3 Skopje (Wizz Air)
 2. 2 Beograd (Wizz Air)
 3. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 4. 2 Banja Luka (Wizz Air)
 5. 2 Split (Eurowings)
 6. 1 Priština (Eurowings)

Nevjerojatno je da za Zagreb ne leti ni jedna kompanija za Hamburg obzirom na količinu turista (Njemačka ima najviše turista u Zagrebu), poslovnjaka (Njemačka je najveći trgovački partner Hrvatske), dijaspore (najveća hrvatska dijaspora je u Njemačkoj) i političara (Hrvatska se politički veže uz Njemačku). Prije Covida-19 iz Zagreba je sezonski za Hamburg letio Eurowings koji je najavio obnovu linije, no ista se neće desiti ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

 • Copenhagen, Norwegian od 29.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Marseilles, Ryanair od 31.3.
 • Palma de Mallorca, Ryanair od 31.3.
 • Pisa, Ryanair od 31.3.
 • Gironam Ryanair od 1.4.
 • Alicante, Ryanair od 2.4.
 • Seoul, T’Way od 18.6.

 

Iz Pule:

 • Hanover, Eurowings od 18.5.
 • Memmingen, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 24.6.
 • Birmingham, Jet2 od 2.5.2025.
 • Manchester, Jet2 od 2.5.2025.
 • London Stansted, Jet2 od 3.5.2025.

 

Iz Rijeke:

 • Beč, Ryanair od 3.6.
 • Ancona, Aeroitalia od 8.6.
 • Basel, easyJet od 24.6.

 

Iz Zadra:

 • Copenhagen, Ryanaira od 4.4.
 • Frankfurt, Discover od 6.4.
 • Kaunas, Ryanair od 1.6.
 • Barcelona, Ryanair od 2.6.
 • Košice, Ryanair od 2.6.
 • Cork, Ryanair od 3.6.
 • Copenhgagen, Norwegian od 23.6.
 • Oslo, Norwegian od 24.6.
 • Toulouse, easyJet od 26.6.

 

Iz Splita:

 • Frankfurt, Discover od 31.3.
 • Beč, Ryanair od 1.4.
 • Lille, Volotea, od 21.4.
 • Innsbruck, Smartwings, od 30.4.
 • Istanbul, Croatia od 7.5.
 • Stockholm, BRA od 11.5.
 • Reykjavik, Play od 28.5.
 • Napulj, Volotea od 31.5.
 • Atena, Volotea od 2.6.
 • Strasbourg, Volotea od 26.6.
 • Bari, Volotea od 5.7.
 • Ancona, Aeroitalia od 6.7.

 

Iz Brača:

 • Luksemburg, Luxair od 4.5.

 

Iz Dubrovnika:

 • Bari, Ryanair od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 2.4.
 • Krakow, Ryanair od 2.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Memmingen, Ryanair od 2.4.
 • Weeze, Ryanair od 2.4.
 • Berlin, Ryanair od 3.4.
 • Oslo, Ryanair od 3.4.
 • Poznan, Ryanair od 3.4.
 • Rim FCO, Ryanair od 3.4.
 • Stockholm ARN, Ryanair od 3.4.
 • Wroclaw, Ryanair od 3.4.
 • Charleroi, Ryanair od 4.4.
 • Beauvais, Ryanair od 5.4.
 • Helsinki, Ryanair od 5.4.
 • Karlsruhe, Ryanair od 5.4.
 • Manchester, Ryanair od 8.4.
 • Lille, Volotea do 24.4.
 • Gothenburg, Norwegian od 1.5.
 • Larnaca, Cyprus od 1.7.
 • Bari, Volotea od 4.7.

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 • Antalya, SunExpress od 3.3.
 • Abu Dhabi, Wizz Air od 31.3.
 • Bergamo, Ryanair od 31.3.
 • Charloeroi, Ryanair od 31.3.
 • Gothenburg, Ryanair od 31.3.
 • Memmingen, Ryanair od 1.4.
 • London Stansted, Ryanair od 2.4.
 • Izmir, SunExpress od 21.4.
 • Atena, Aegean od 1.6.
 • Antalya, Pegasus od 3.6.
 • Sharjah, Air Arabia od 10.6.
 • Solun, Ryanair od 3.7.

 

Iz Tuzle:

 • Istanbul, Lumiwings od 5.3.

 

Iz Mostara:

 • Beograd, Air Serbia od 15.4.
 • Verona, SkyAlps od 30.4.
 • Minhen, SkyAlps od 30.4.
 • Rim SkyAlps od 2.5.

 

Iz Banja Luke:

 • Karlsruhe, Ryanair od 1.4.

 

Iz Beograda:

 • Tel Aviv, Sun d’Or od 1.4.
 • Mostar, Air Serbia od 15.4.
 • Marsu Alam, Air Serbia od 20.4.
 • Heraklion, SkyExpress od 16.6.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Smartwings od 28.5.
 • Katowice, Smartwings od 28.5.
 • Minhen, Air Montenegro od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 4.6.
 • Ostrava, Air Montenegro od 18.6.
 • Varšava Radom, LOT od 23.6.

 

Iz Tivta:

 • London Stansted, Jet2 od 1.4.
 • Izmir, Air Montenegro od 1.4.
 • London Luton, easyJet od 1.4.
 • Birmigham, Jet2 od 2.5.
 • Riga, Norwegian od 4.5.
 • Berlin, Eurowings od 4.5.
 • Baku, Air Montenegro od 3.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 23.6.
 • Bristol, easyJet od 24.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.

 

Iz Prištine:

 • Halmstad, gp aviation od 31.3.
 • Riga, airBaltic od 4.5.
 • Stuttgart, Condor od 12.5.
 • Antalya, Pegasus od 1.6.
 • Izmir, SunExpress od 3.6.
 • Gothenburg, Norwegian od 14.6.

 

Iz Skopja:

 • Salzburg, Wizz Air od 1.4.
 • Riga, airBaltic od 2.5.
 • Antalya, Pegasus od 2.6.
 • Tunis, Tunisair od 24.6.

 

Iz Ohrida:

 • Varšava Radom, LOT od 24.6.