Novosti iz regije

Za Minhen u ovom momentu najviše letova ima Zagreb (stanje 2-8.5.):

 1. 20 Zagreb (12 Croatia, 6 Lufthansa, 2 Ryanair za Memmingen)
 2. 17 Beograd (13 Lufthansa, 4 Wizz Air za Memmingen)
 3. 15 Split (8 Lufthansa, 7 Croatia)
 4. 14 Priština (5 Eurowings, 4 Wizz Air za Memmingen, 3 GP Aviation, 1 MyWings, 1 ALK)
 5. 8 Dubrovnik (Lufthansa)
 6. 6 Ljubljana (Lufthansa)
 7. 5 Skopje (Wizz Air za Memmingen)
 8. 5 Zadar (3 Lufthansa, 2 Ryanair u Memmingenu)
 9. 3 Tuzla (Wizz Air za Memmingen)
 10. 3 Sarajevo (Wizz Air za Memmingen)
 11. 3 Pula (Lufthansa)
 12. 2 Ohrid (Wizz Air za Memmingen)
 13. 2 Podgorica (Wizz Air za Memmingen)
 14. 2 Niš (Wizz Air za Memmingen)
 15. 2 Banja Luka (Ryanair za Memmingen)
 16. 2 Osijek (Croatia)

Ukupno za Minhen i Memmingen iz regije početkom V. mjeseca ima 109 tjednih letova (15,5 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Pegasus će pokrenuti i treću liniju iz Skopja, ovaj puta za Antalyu. Linija će se operirati od 4.6. dva puta tjedno (utorkom i petkom), a tako će se operirati do 28.10. Pegasus iz Skopja već leti za Istanbul Sabihu i Izmir. Na liniji kompanija će imati konkurenciju Anadolujeta (11 letova tjedno) i SunExpresa (4 leta tjedno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Pegasus

U prvom kvartalu ove godine Croatia Tehnika je obavila dva dvanaestogodišnja pregleda, tri šestogodišnja pregleda, te jedan C pregled na zrakoplovima drugih kompanija. Maintenance svoje aktivnosti radi u tri hangara. Istovremeno na stajanci kompanije u prvom kvartalu još uvijek su zrakoplovi Austriana i Elinaira.

Za vračanje lezoru drugog Airbusa A320 i povrat u prijašnje stanje kompanija je potrošila 5 milijuna kuna (666.667 EUR). Avion je trenutno u Carlyle Aviation Partnersu pod registracijom LY-BJP.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Za Bukurešt letove iz Regije ima samo Beograd i to sedam tjednih letova od čega je 4 Air Serbia i 3 TAROM-a (stanje 4-10.4).

Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAROM

Wizz Air će operirati još dvije linije za Dubrovnik. Prva je za London Luton, koja će od 4.7. operirati četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja). Linija će se operirati do 28.10. Druga linija je za Wroclaw koja će se operirati manje od dva mjeseca, od 4.8. do 25.9. i to dva puta tjedno (četvrtak i nedjelja).

Ovime će Wizz Air za Dubrovnik operirati čak pet linija: Beč, London Luton, Rim FCO, Varšavu i Wroclaw.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Croatia Airlines i rent’a’car kompanija Carwiz osmislili su zajednički proizvod Fly&Drive. Ovime putnici Croatie mogu ostvariti dodatne popuste na rent’a’car uslugama, a i omogućava im se jednostavnije putovanje. Podsjetimo da je kompanija napravila i Fly&Sail probram sa Ban Toursom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Za Atenu letove iz regije imaju (stanje 4-10.4.):

 1. 9 Beograd (6 Air Serbia, 3 Aegean)
 2. 2 Skopje (Aegean)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

Croatia Airlines je u prvom kvartalu imala tek 201.000 putnika, od čega 199.000 redovnih i 2000 u charteru. Croatia ima 28% domaćih putnika i 72% putnika u međunarodnom prometu. Istovremeno kompanija je prevezla tek 349 tona carga. Vrlo loši rezultati. Kompanija je povećala load faktor sa katastrofalnih 44,8% na tragičnih 51,4%. Croatia je povećala broj zaposlenih sa 915 na čak 952.

Kompanija je u 1. kvartalu imala promet od 213 milijuna kuna (28,5 milijuna EUR), te je ostvarila gubitak od čak 115 milijuna kuna (15,3 milijuna EUR). Iako je ogromna većina kompanija svijeta imala bitno bolje rezultate u ovom 1. kvartalu nego prošle godine, a niz ih je bio i financijski pozitivan, Croatia je uspjela napraviti veći minus ove godine nego prošle. Prošle godine kompanija je imala 97 milijuna kuna minusa (12,9 milijuna EUR). Ako kompanija ovako nastavi ove godine imat će ukupni gubitak od 39,6 milijuna EUR (19% više nego prošle godine). Još jedan ogroman bravo za Croatiu. Putnički yield kompanije je bio 13,6 centa po RPK, a prošle godine je bio 18,3.

Croatia u vlasništvu ima 5 aviona (4 A319 i 1 A320) i 7 ih ima u dry leasu. Prosječna starost flote je 16,8 godina, pri čemu je A320obitelj prosječno stara 20,8 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Lufthansa od 3.6. povećava letove na liniji Minhen- Beograd sa 13 na 19 tjedno (po tri dnevno, osim utorka i nedjelje kada leti dva leta). No, ipak tjedan iza biti će 17 letova (svaki dan po dva, osim srijedom, četvrkom i subotom tri). U tjednu od 20.6. kompanija planira 18 tjednih letova (svaki dan tri osim četvrtak, petak i subota dva). Konačno u posljednjem tjednu VI. mjeseca kompanija ima 20 tjednih letova (svaki dan tri osim utorka).

Time se Lufthansa u Beogradu približila zagrebačkim letovima gdje Lufthansa u code-share sa Croatiom u VI. mjesecu ima 21 tjedni let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Izraelski prijevoznik Israir otkazuje letove na liniji Tel Aviv-Split. Linija se trebala operirati jednom tjedno (srijedom) od 15.6. sa Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Israir

ETF trenutno u floti ima dva Boeinga 737-800. Jedan je angažiran u Prištini za MyWings, a drugi već leti u Parizu CDG gdje će letjeti cijelu sezonu. Treći 737-800 dolazi u V. mjesecu nakon čega će i on za Pariz. Kompanija razmatra nabavku i četvrtog 737-800 ove godine. Još nisu donijeli definitivnu odluku, no isto će odlučiti u idućih 15 dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ETF

Za Dortmund iz regije letove imaju (stanje 4-10.4.):

 1. 5 Skopje (Wizz Air)
 2. 5 Priština (3 Wizz Air, 2 MyWings)
 3. 4 Beograd (Wizz Air)
 4. 3 Tuzla (Wizz Air)
 5. 2 Ohrid (Wizz Air)
 6. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 7. 2 Podgorica (Wizz Air)
 8. 2 Niš (Wizz Air)
 9. 2 Banja Luka (Wizz Air)
 10. 2 Zagreb (Ryanair)
 11. 1 Split (Eurowings)

Dortmund je jedan od gradova koji ima letove za najviše destinacija u regiji. Čak 30 tjednih letova (više od 4 dnevno) je više nego fascinantna brojka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Aerodrom Banja Luka je objavio da postoji rizik da neće moći vratiti preostali dio kredita od 7 milijuna BAM (3,6 milijuna EUR). Naime, ovaj kredit je Aerodrom dobio 2016. godine od Ivesticiono-razvojne banke RS. Kredit je imao poček (grace peiod) od 4 godine i rokom otplate na 10 godina. Aerodromu je obustavljeno plaćanje tijekom Covida-19 zbog nedostatka prometa. No, od 1.8. Aerodrom ponovo mora plaćati preostali dio kredita od 6,2 milijuna BAM. Aerodrom mjesečno mora plaćati 106.530 BAM. Samim time u 2022. aerodrom će morati platiti 532.651 BAM kredita.

Kao garanciju plaćanja aerodrom je dao zalog na opremu vrijedan 4,9 milijuna BAM te 40 bjanko mjenica za preostali dio kredita. Aerodrom smatra da će jako teško ili nikako pribaviti ovaj novac, te je zatražio od banke još jedno prolongiranje obveza, no isto se vrlo vjerojatno neće desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Ryanair je objavio prvu liniju koja će postati cjelogodišnja iz Zadra. Kompanija tijekom ljeta leti četiri puta tjedno za Beč, u X. mjesecu će letjeti tri puta, a tijekom zime će letjeti dva puta tjedno (petkom i nedjeljom). Linija će se ovako operirati cijelu zimu. Ryanair je još prošle godine najavio cjelogodišnje letove za Zadar no isti se ipak nisu ostvarili.

Ostaje za vidjeti hoće li Ryanair produžiti na zimu i letove za Frankfurt Hahn, Memminegen, Paris Bauvais, London Stansted, Rim FCO i Dublin. Iskreno bilo bi logično da ima po dva tjedna leta i za ove destinacije, tj. da tijekom zime ima 14 tjednih letova. Kompanija je izjavila za zamaaero da u načelu nastoji utilizirati bar jedan avion ako ima zimske letove. To bi značilo bar 20-23 leta tjedno. Naravno, linije se mogu operirati i sa avionima iz drugih baza.

Istovremeno Ryanair je povećao liniju Banja Luka-Memmingen sa dva na tri leta od 1.6. Istim će se linija operirati utorkom, srijedom i subotom. Linija će se tako operirati sve do 29.10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Croatia Airlines je planirala obnoviti liniju Rijeka-Minhen 1.5. no isto je prolongirala na 15.5. Uz to planirana tri leta tjedno sada će biti samo dva leta tjedno (četvrtak i nedjelja). Od 7.6. uvodi se i let utorkom. Linija će se operirati sa Dash 8-400. Od 4.6. liniju kreće operirati i Lufthansa, jednom tjedno (subotom).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Sarajevo će ove godine imati bitna povećanja letova pa će tako:

 • Pegasus će za Antalyu imati novu liniju sa 2 tjedna leta
 • Freebird će za Bodrum imati novu liniju sa 2 tjedna leta
 • Anadolujet će za Antalyu letjeti 9 puta tjedno umjesto svakodnevnih
 • Air Serbia letjeti svakodnevno umjesto 4 najavljena
 • flydubai letjeti 3 dnevna leta umjesto 2 najavljena
 • flynas za Riyadh letjeti čak 9 tjedno umjesto svakodnevnih
 • Swiss letjeti 4 puta tjedno umjesto 3 najavljena
 • Turkish letjeti 18 tjednih letova umjesto 14 najavljenih
 • Wizz Air letjeti 4 puta tjedno za Abu Dhabi umjesto 2 najavljena

To znači 25 tjednih letova više od prvotnog plana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: flynas

Za Milano postoje letovi iz slijedećih gradova regije (stanje 4-10.4.):

 1. 5 Zagreb (Ryanair)
 2. 4 Beograd (Air Serbia)
 3. 2 Priština (Wizz Air)
 4. 2 Skopje (Wizz Air)
 5. 2 Niš (Ryanair)
 6. 2 Banja Luka (Ryanair)
 7. 1 Tuzla (Wizz Air)

Istime Milano ima 18 tjednih polazaka iz regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Danas možemo objaviti vijest koju znamo već sedam dana, ali smo čekali da nam g. Cvijin dozvoli. Trade Air je za ljetnu sezonu iznajmio svoj A320 za Air Montenegro gdje će letjeti letove iz Tivta prema charter i leisure linijama. Najam počinje 1.5. i trajat će do 29.10. Ovo nije prvi puta da Trade Air iznajmljuje svoje kapacitete Air Montenegru, obzirom da je kompanija letjela za Air Montenegro u XII. mjesecu kada je jedan Embraer E195 crnogorske kompanije bio na servisu u inozemstvu. Regionalna suradnja je i više nego važna, pa je i te kako pohvalno da se i ova suradnja desila. Air Montenegro je u par navrata koristio i avione Air Serbie kada su njihovi kapaciteti bili izvan pogona, ali je i Air Montenegro ustupao i svoje kapacitete Air Serbiji.

Trade Air je i svoj posljednji A320 iznajmio da leti za norveški LCC Norwegian tijekom ljetne sezone.

Trade Air od 6 svojih aviona tako trenutno ima iznajmljen jedan A320 i A319 u Prištini za MyWings, jedan F100 u Innsbrucku, jedan A320 leti chartere u Ljubljani, jedan je u Norwegianu i jedan A320 je u Air Montenegru. Kompanija više nema slobodnih kapaciteta, što je više nego pohvalno obzirom da je trenutno u Europi više od 200 slobodnih aviona zbog Ukrajinsko-ruskog rata a koji se planiraju iznajmiti na trećim tržištima kao ACMI.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Croatia Airlines je najavila nove linije iz Splita, o čemu smo već pisali. No, sada je i povećala frekvencije na nekim postojećim linijama. Tako će kompanija povećati broj operacija za:

 • Minhen 12 tjednih letova umjesto 8 (od 10.6. do 26.9)
 • Beč 7 tjednih letova umjesto 4 (od 12.6. do 25.9)
 • Frankfurt na 9 tjednih letova umjesto 7 (od 15.6. do 26.9)
 • Copenhagen 3 tjedna leta umjesto 1 (od 13.6. do 26.9)
 • Dusseldorf 3 tjedna leta umjesto 1 (od 16.6. do 22.9)
 • Zurich 5 umjesto 4 leta (od 15.6. do 21.9.)
 • Paris 1 let manje nego prošle godine

Ovo znači dodatnih 13 tjednih letova u top sezoni više nego prošle godine. Dodamo li tome i letove na novim linijama i to 1 let tjedno za Amsterdam, 2 za Bukurešt, 3 za Dublin, 2 za Stockholm, 2 za Milano i 1 za Atenu, dolazimo do 24 tjedna leta više nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Iako je Lufthansa prvotno najavila 7 tjednih letova na liniji Minhen-Zagreb, cijeli V. mjesec osim 1. tjedna, sada će u V. mjesecu imati po šest tjednih letova. Sedam tjednih letova za sada planira tek od 6.6. (svakodnevno). Istovremeno Croatia Airlines povećava broj letova za Minhen sa 5 tjedno na čak 12 tjedno, a od 23.5. će imati 14 tjednih letova (svaki dan dva). Kompanije su u code-share dočim će u V. mjesecu imati od 18 do 20 letova tjedno (skoro 3 dnevno).

Kako obije kompanije svaki tjedan imaju različite dane operiranja u prva dva tjedna će biti po 18 letova, u trećem njih 17, u četvrtom i petom po 20, a isto toliko i u prvom tjednu VI. mjeseca. Kompanije u načelu imaju dva do tri dnevna leta, no, jednom u 2. tjednu i dva puta u 3. tjednu imaju samo jedan dnevni let.

Ovime je Zagreb postao grad sa najviše tjednih letova za Minhen, preskočivši Beograd (koji ima 13 tjednih letova za Minhen), Split i Dubrovnik, što nije bio slučaj tijekom posljednjih dvije godine. Prošlog ljeta Zagreb je imao tek 5 tjednih letova za Minhen, prošle zime 5 do 9 tjednih letova, a početkom IV. mjeseca tek 5 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

U Croatia Tehnici se nalazi Airbus A320 indijskog LCC IndiGo. Avion je trenutno parkiran na stajanci ispred hangara.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Za Gothenburg iz regije lete slijedeće kompanije (stanje 4-10.4.):

 1. 3 Zagreb (Ryanair)
 2. 3 Priština (MyWings)
 3. 2 Beograd (Wizz Air)
 4. 2 Skopje (Wizz Air)
 5. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 6. 2 Tuzla (Wizz Air)
 7. 2 Banja Luka (Ryanair)

Ovo znači 16 tjednih letova za Gothenburg

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Da je Ryanair nastavio operirati 76-78 letova tjedno iz Zagreba, uz nove linije Finnaira, Norwegiana, Aegeana, Freebirda, Lufthanse, Korana i Air Transata Zagreb bi se svakako i dalje približavao Beogradu, te ove godine ponovo zasjeo na 2. poziciju, ispred Prištine i Splita koji su ga prošle godine preskočili. No, sa rezanjem Ryanaira na 54 leta čak dva mjeseca, te upitnim brojem letova ovog prijevoznika u top sezoni i od jeseni, ostaje za vidjeti kako će se ove godine situacija u regiji razvijati. Vrlo je vjerojatno da će Zagreb preskočiti Split ove godine, no Priština je sada vrlo upitna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Wizz Air pojačava liniju Sarajevo-Abu Dhabi sa 2 na čak 4 leta tjedno od 5.5. Linija će se od tada operirati utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, sa Airbusom A321. Linija se planira ovako operirati ne samo tijekom ljeta, nego i cijelu zimu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Ryanair je u Zadru prolongirao 22 linije sa III. na V. i VI. mjesec. No, sada je još jednom prolongirao dobar dio tih linija i to neke za par dana, neke za dva tjedna, a neke i za više od mjesec dana:

 • Sofija umjesto 1.5. na 5.6.
 • Hamburg umjesto 2.5. na 3.6.
 • Gothenburg umjesto 3.5. na 4.6.
 • Bukurešt umjesto 4.5. na 4.6.
 • Liverpool umjesto 2.6. na 16.6.
 • Aarhus umjesto 3.6. na 17.6.
 • Torino umjesto 3.6. na 17.6.
 • Bournemouth umjesto 4.6. na 18.6.
 • Prag umjesto 3.5. na 7.5.
 • Pisa umjesto 4.5. na 7.5.
 • Birmingham umjesto 4.5. na 7.5.
 • Wroclaw umjesto 2.5. na 4.5.

Uz to na nizu linija u prvih dva do tri tjedna operira bitno manje letova (npr. 1 umjesto 2, ili čak 2 umjesto 4 najavljena).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Procjena štete zbog ratnih događanja u ZL Dubrovnik, koja je bila zatvorena do druge polovice 1992. godine, je 40 milijuna tadašnjih maraka, što bi u današnjoj vrijednosti bilo 33 milijuna EUR (inflacija ukalkulirana). Ovo su samo troškovi devastacije, ne i izgubljene zarade radi zatvorenosti aerodroma i propuštenih operacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Tonči Peović

Za Basel daleko najviše letova ima iz Prištine (stanje 4-10.4.)

 1. 37 Priština (12 GP Aviation, 9 easyJet, 8 Enter, 3 Wizz Air, 3 MyWings, 2 ALK)
 2. 7 Skopje (Wizz Air)
 3. 7 Split (easyJet)
 4. 4 Beograd (2 easyJet, 2 Wizz Air)
 5. 3 Zagreb (Ryanair)
 6. 2 Sarajevo (Wizz Air)
 7. 2 Banja Luka (Wizz Air)
 8. 2 Niš (Wizz Air)
 9. 2 Ohrid (Wizz Air)
 10. 1 Tuzla (Wizz Air)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Planirani prihod Aerodroma Banja Luka za 2022. je 6,1 milijuna BAM (3,1 milijun EUR). Od toga Vlada Republike Srpske subvencionira aerodrom sa 1,9 milijuna BAM (milijun EUR). Poduzeće planira imati rashode od 6 milijuna BAM, te simboličan profit od 15.000 BAM.

Trenutno u prihodima najveće učešće imaju prihodi od prodaje mlaznog goriva (34,7%), subvencije iz proračuna Republike Srpske (31,4%), te aerodromske takse (9,6%). Aerodromi planiraju najveći prihod imati od ugostiteljstva jer su uveli prodaju hrane, a do sezone planiraju i urediti kafić kod odlaznih gateova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Vueling će od 20.6. promijeniti dane operiranja iz Barcelone za Beograd sa utorak-nedjelja na ponedjeljak-četvrtak. Od 3.7. kompanija povećava broj letova na liniji sa dva na četiri leta (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, nedjelja). Kompanija će ovako operirati do 13.9. kada prelazi na letove utorak-nedjelja, a što će letjeti do 30.10. nakon čega više nema letova.

Ovo je direktan odgovor Vuelinga na povećanja Wizz Aira koji je povećao broj letova sa 2 na 3 tjedno od 4.5, te Air Serbiu koja je od 3.5. povećala broj letova sa 2 na 3 tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vueling

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Helsinki, Finnair od 1.4.
 • Atena, Aegean od 6.6.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

 • Kos, Ryanair od 2.6.

 

Iz Pule:

 • Weeze, Ryanair od 26.3.
 • Katowice, Ryanair od 2.6.
 • Copenhagen, Norwegian od 3.6.
 • Napulj, easyJet od 26.6.

 

Iz Rijeke:

 • Bergamo, Ryanair od 3.7.

 

Iz Zadra:

 • St.Gallen, People’s od 6.5.
 • Rzezsow, Ryanair od 2.6.
 • Munster, Ryanair od 3.6.
 • Milan Malpensa, Ryanair od 4.6.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Copenhagen, SAS od 1.7.

 

Iz Splita:

 • Luxemburg, Luxair od 30.4.
 • Tallinn, airBaltic od 1.5.
 • Malmo, BRA od 12.5.
 • Skopje, Croatia od 12.5.
 • Vaxjo, BRA od 12.5.
 • Gothenburg, BRA od 13.5.
 • Norrkoping, BRA od 13.5.
 • Oslo, Croatia od 14.5.
 • Copenhagen, BRA od 20.5.
 • Rim, Ryanair od 1.6.
 • Atena, Aegean od 7.6.
 • Kalmar, BRA od 30.6.
 • Karlstad, BRA od 15.7.
 • Jankoping, BRA od 11.8.
 • Halmstad, BRA od 12.8.
 • Orebro, BRA od 2.9.

 

Iz Brača:

 • Minhen, Croatia od 27.5.
 • Košice, SkyAlps od 17.6

 

Iz Dubrovnika:

 • Frankfurt, Eurowings Discover od 26.3.
 • Tallinn, airBaltic od 2.5.
 • Leeds Bredford, TUI od 4.5.
 • Bolzano, Skyalps od 27.5.
 • Bratislava, Skyalps od 27.5.
 • Forli, Aeroitalia od 15.6.
 • Vencija, easyJet od 1.7.

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

 

Iz Mostara:

 • Forli, Aeroitalia od 7.4.

 

Iz Banja Luke:

 • Atena, Aegean od 30.6.

 

Iz Beograda:

 • Izmir, AnadoluJet od 16.2.
 • Budimpešta, Air Serbia od 13.3.
 • Ankara, Air Serbia od 28.3.
 • Forli, Aeroitalia od 8.4.
 • Catania, Air Serbia od 14.4.
 • Izmir, Air Serbia od 15.4.
 • Heraklion, Air Serbia od 28.4.
 • Cairo, Air Serbia od 15.5.
 • Hamburg, Air Serbia od 15.5.
 • Riga, airBaltic od 16.5.
 • Chicago, Air Serbia od 17.5.
 • Gothenburg, Air Serbia od 18.5.
 • Cologne, Air Serbia od 18.5.
 • Napulj, Air Serbia od 19.5.
 • Firenca, Air Serbia od 20.5.
 • Marseille, Air Serbia od 20.5.
 • Chania, Air Serbia od 4.6.
 • Krakow, Air Serbia od 4.6.
 • Ohrid, Air Serbia od 5.6.
 • Rodos, Air Serbia od 5.6.
 • Varna, Air Seriba od 5.6.
 • Krf, Air Serbia od 9.6.
 • Palermo, Air Serbia od 14.6.
 • Kuwait, Jazeera od 17.6.
 • Berlin, Wizz Air od 31.7.
 • Copenhagen, Wizz Air od 31.7.
 • Lisabon, Wizz Air od 1.8.
 • Zakynthos, Wizz Air od 1.8.
 • Bergamo, Wizz Air od 26.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 • Gdansk, Ryanair od 27.3.
 • Bratislava, Air Montenegro od 17.6.

 

Iz Tivta:

 • Manchester, Jet2 od 1.5.
 • Riga, airBlatic od 4.5.
 • Beč, Austrian od 13.5.
 • Brno, Air Montenegro od 15.6.
 • Riyadh, flynas od 1.7.
 • London Stansted, Jet2 od 6.5.2024.

 

Iz Prištine:

 • Dusseldorf, Condor od 26.3.
 • Antalya, SunExpress od 27.5.

 

Iz Skopja:

 • Frankfurt, Lufthansa od 23.4
 • Split, Croatia od 12.5.
 • Oslo, Norwegian od 23.6.
 • Dubia, flydubai od 30.10.

 

Iz Ohrida:

 • Manchester, TUI od 31.5.
 • London Gatwick, TUI od 31.5.
 • Beograd, Air Serbia od 5.6.