Novosti iz regije

MedAir će prometovati između Prištine i Malte od 7.8. jednom tjedno subotom. Linija će se operirati sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MedAir

Iako je Mostar trebao imati par letova Eurowingsa za Dusseldorf ovog ljeta, linija je ipak otkazana. Istim Mostar je Mostar uz Maribor jedini aerodrom u regiji koji neće imati redovnih letova ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Aerodromi Crne Gore su nedavno naplatili 9,4 milijuna EUR iz državnog budžeta na ime duga Montenegro Airlinesa. I pritom su izjavili da sada imaju dovoljno novaca za odraditi sezonu. No, stanje na Aerodromu Tivat svakako nije dobro, i teško se može nazvati „spremno“.

U ovom momentu pet do sedam tisuća ljudi prođe kroz terminalnu zgradu, no temperatura u istoj je preko 30 stupnjeva celzijusovih. Naime klimatizacija se pokvarila netom prije sezone, a tek prije neki dan se pojavio jedini serviser iz Beograda koji ima ovlaštenja da popravi klima uređaj. Serviser je zamijenio tek jedan kompresor, no serviser nije htio popraviti i ostale kompresore dok se sa njim ne potpiše ugovor, što nije učinjeno. Stoga radi tek 40% kapaciteta klimauređaja dočim je u terminalnoj zgradi pakleno vruče.

Zbog loše pripreme sezone ove godine novi Terminal 2 nije ni otvoren za promet, dočim su gužve u Terminalu 1 vrlo velike.

Podgoričke Vijesti su objavila da Aerodrom nema dovoljno raspoloživih certificiranih radnika, te da nema dovoljno sezonskih radnika zbog čega je „pred pucanjem“. Radnici, po njima, rade bez odmora, te „padaju s nogu“. Problem ide do tako banalne razine da nema čak ni dovoljno čistačica, pa su Aerodromu privremeno u pomoć priskočili djelatnici Komunalnog poduzeća Tivat. Najveći problem su radnici sigurnosti, kojih ima tek desetak, pa umjesto tri trenutno na aerodromu radi samo jedan linija za kontrolu putnika. Problem će biti još veći za koji dan kada će turisti masovnije odlaziti iz Tivta zbog čega će biti bitno više potrebe za kontrolom putnika nego što je sada.

Prema Vijestima i stanje opreme je vrlo loše. Vijesti naglašavaju da Aerodrom nema dovoljno samohodnih stepenica za ukrcaj i iskrcaj putnika, te da na vrijeme čak nisu kupljeni ni rezervni dijelovi za postojeće TAM-ove kamione na kojima su stare stepenice. No, Vijesti tvrde da i ostala oprema nije u dobrom stanju.

Nova uprava, koja je na Aerodrome Crne Gore došla nakon uprave Danila Orlandića potpuno se oglušila na upozorenja šefova Aerodroma Tivat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Tivat)

Zračna luka Dubrovnik je obavijestila putnike da je velika navala na Covid-19 testiranja u Zračnoj luci i stoga ih je pozvala da testiranja obave bitno prije leta, a ne neposredno prije, kako bi izbjegli mogućnost da ne izvrše testiranje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Dubrovnik

Aerodrom Sarajevo je otvorio novu uslugu za dolazeće putnike, nošenje prtljage. Cijenik je 57,20 BAM (29,24 EUR) za 4 komada prtljage i 11,45 BAM (5,85) za svaki dodatni komad. Iskreno preskupo, no ovu uslugu će i ovako i onako koristiti samo najbogatija klijentela kojoj novac i ne igra pretjerano važnu ulogu. Plaćanje usluge se vrši na naplatnom mjestu parkinga ispred terminalne zgrade.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Saudijski LCC Flynas od 26.7. leti chartere između Beograda i Riyadha. Flynas u regiji ima letove iz Riyadha i Jeddaha za Sarajevo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flynas

Alitalia je trebala letjeti za Podgoricu od 2.6. tri puta tjedno (srijeda, četvrtak i subota) sa Embraerom E190 CityLinera. No, kompanija je odustala od ove linije i ovog ljeta je neće operirati.

Za Split kompanija je trebala krenuti sa operacijama od 4.7. dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom sa Airbusom A319. No, sada će Alitalia letjeti tek od 4.8. srijedom i petkom i to sa pola manjima avionom Embraerom E175.

Za Dubrovnik Alitalia je trebala letjeti od 3.7. dva puta tjedno, utorkom i subotom, sa A319. Linija će sa sada pokrenuti sa mjesec dana zakašnjenja 2.8. i to ponedjeljkom i subotom, također sa E175. Obije linije će operirati samo tijekom VIII. mjeseca. Na linijama prometuju Croatia, Vueling i Wizz Air.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Alitalia)

Nakon našeg  članka kako Air Montenegro nema wikipedijinu stranicu, ista je ipak otvorena. Svaka čast i iskrene čestitke. No, nekoliko stvari na toj stranici ozbiljno štrči.

Prvo objavljeno je da Air Montenegro u floti ima tri Embraera E195. To apsolutno nije istina. Kompanija ima dva ova aviona, od kojih je jedan prizemljen radi nedostatka motora, a jedan leti. Uz to objavljeno je da su naručili još dva E195?!?! Odakle to, ova vijest nije baš nigdje objavljena. Direktor Air Montenegra Predrag Todorović je rekao da postoji mogućnost da unajmi i treći E195 od GECAS-a, a u daljoj budućnost da unajme još aviona. No, da su potpisani ugovori za te najmove i da avioni dolaze u roku od godinu-dvije, pa da se to objavi u „naručenim avionima“ to do sada nigdje nije objavljeno. Znači ili je i to lažna informacija kao i da u floti imaju tri aviona, ili je nešto napravljeno za što javnost ne zna. Ovo drugo istinski sumnjam.

Na stranici piše i da je Montenegro Airlines letio na 18 destinacija u Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, Švicarskoj i Velikoj Britaniji, te da će Air Montenegro preuzeti sve te linije do kraja 2021. Vrlo nerealno. Niti Air Montenegro ima dovoljno aviona za to, niti je isto logično, poglavito nakon kraja sezone. Kompanija sada ima obnovljene 4 od tih dvadesetak linija. Teško će ih obnoviti još 16. No way!!!

Da stvar bude gora u preambuli stranice napisano je da imaju 3 aviona u floti i da lete na 21 destinaciju. Čista laž! Čemu to?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Na pisanje našeg čitatelja Bertya, reagirala je Zračna luka Dubrovnik. Luka Klarić, voditelj robne službe Zračne luke Dubrovnik je demantirao pisanje čitatelja Bertya i napisao: „Poštovani Alena, u komentaru ispod Vašeg članka izvjesna Bery iznosi neistinitu informaciju da Robna služba Zračne luke Dubrovnik ne prima posmrtne ostatke. Molim Vas da ovu mail adresu dostavite izvjesnoj Berty da se obrati Robnoj službi ili da nazove na 020/773-374 i sve informacije će imati iz ‘prve ruke’.“. Hvala puno Zračnoj luci na promptnoj i kvalitetnoj reakciji. Sada smo i to razjasnili!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

Niški aerodrom vodi pozicionirane letove Air Serbie iz Beograda za Niš pod brojem 1000 (danas je došao u Niš u 6:40), a odlazni pod brojem 1001 (danas je otišao u 16:30). U međuvremenu Air Serbia je danas obavila let za Frankfurt Hahn i za Tivat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Aeroflot leti svakodnevno za Dubrovnik sa Airbusom A320 i A321. No, u VIII. mjesecu kompanija kreće sa korištenjem A330-300 prema Dubrovniku. Avion ima 302 sjedala. Ovime će Dubrovnik uz 8 tjednih letova Delte i Uniteda dobiti i svakodnevne širokotrupne letove Aeroflota, kao i Beograd. Samim time će Dubrovnik ponovo preuzeti prvo mjesto po broju širokotrupnih letova u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

Kompanje već masovno najavljuju letove za 2022. iz regije. Za sada je najavljeno 17 novih linija:

 • EasyJet Ljubljana-London Luton 27.3.2022.
 • Eurowings Zagreb-Berlin 28.3.2022.
 • Jet2 Tivat-London Stansted 30.4.2022.
 • Jet2 Tivat-Manchester 30.4.2022.
 • Volotea Split-Atena 24.4.2022.
 • Jet2 Dubrovnik-Bristol 30.4.2022.
 • TUI Airways Dubrovnik-Newcastle 5.5.2022.
 • Volotea Dubrovnik-Mikonos 28.5.2022.
 • Air Transat Zagreb-Toronto 29.5.2022.
 • Volotea Dubrovnik-Palermo 1.6.2022.
 • Volotea Split-Bari 1.6.2022.
 • Volotea Split-Palermo 1.6.2022.
 • Air Canada Zagreb-Toronto 2.6.2022.
 • EasyJet Pula-Glasgow 27.6.2022.
 • TUI fly Nordic Pula-Gothenburg 5.8.2022.
 • TUI fly Nordic Pula-Stockholm 5.8.2022.
 • TUI fly Nordic Split-Gothenburg 12.8.2022.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Volotea

Iskreno već smo odavno naučili da ne vjerujemo podacima koje daju direktori aviokompanija jer vrlo često lažu pa nakon službenih izjava samo par dana kasnije realnost ih demantira. No, direktori aerodroma to u načelu na čine. U VI. mjesecu prvo smo čuli informaciju od direktora ACI Europe Olivera Jakovca, a samo par dana i od direktora Vincia da je Beograd u VI. mjesecu imao 70% prometa iz 2019, tj. preko 400.000 putnika. Ovo naprosto nije točno i gospoda su „fulala“ za skoro 100.000  putnika. Beograd je u VI. mjesecu naime imao oko 315.000 putnika. Tek na kraju VI. mjeseca Beograd je dostigao 63,9% putnika iz 2019, no toliko nije imao tijekom cijelog VI. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

 

Zbog gužvi na Aerodromu Sarajevo traži se od putnika kompanija Flynas, Air Arabia, Turkish Airlines, Flydubai, Jazeera Airways, Kuwait Airways, SalamAir, Gulf Air da dođu u terminalnu zgradu tri sata prije puta. Istovremeno zbog epidemioloških razloga i gužvi Aerodrom ne dozvoljava posjetiteljima koji ne putuju da ulaze u terminalnu zgradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

Croatia Airlines i Sundair proširili su suradnju započetu tehničkim održavanjem Sundairovih zrakoplova. Croatijin A319, registracije 9A-CTN, prebaziran je u Leipzig odakle je počeo letjeti prema turističkim odredištima. Prema redu letjenja Zračne luke Leipzig letjet će prema Heraklionu, Rodosu, Mallorci, Hurgadi, Gran Canariji, Burgasu i Varni. U planu je oko 60 letova u top sezoni.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Sundair

Salam Air je povećao broj letova između Muscata i Sarajeva sa jednog na dva tjedna leta. Istime će kompanija do X. mjeseca operirati utorkom i petkom. Za Sarajevo lete brojne bliskoistočne komplanije Air Arabia (2 linije), Gulf Air, Kuwait, Jezeera, Flynas (2 linije) i Flydubai.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Salam Air

Ryanair je prolongirao niz linija iz Zadra i to za Bari (na 4.8.), Bolognu (na 1.8.) i Napulj (na 2.8.). Kompanija je otkazala i letove za Edinburgh, Liverpool i Newcastle. Sve ovo istinski nije dobro, te je prilična pljuska za optimističnu bazu u Zadru koja je trebala imati 78 tjednih polazaka na 37 linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Aerodrom Ljubljana je u prvih 6 mjeseci imao tek 70.011 putnika, te pao na 11. mjesto u regiji. Ovoliko je Sarajevo imalo samo u VI. mjesecu. Sjetimo se da je ovaj aerodrom čvrsto držao 7. mjesto, a nekih godina bio je čak na 5. mjestu. Sada su ga preskočili Sarajevo, Tuzla, Podgorica i Tivat. Iskreno za nepovjerovati na što je Ljubljana pala. Ljubljana ima tek 8,9% prometa iz 2019, što je jedan od najlošijih rezultata u Europi. Tijekom zime aerodrom je imao tek 7 tjednih letova, po tri dana u tjednu nije imao ni jedan jedini let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Air Montenegro još uvijek nema stranicu ni na engleskoj, ni na nekoj „domaćoj“ wikipediji. Ovo je stvarno vrlo loše po image kompanija. Izrada wikipedijine stranice je vrlo jednostavan i brz postupak koji se obavi u doslovce jednom radnom danu, a košta vrlo malo da za kompaniju to napravi neka IT osoba. Benefit wikipedije je ogroman, no ovdje se čak i ne radi o benefitu koliko se radi o imageu kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Aerodrom Ljubljana ima potpuno novu web stranicu namijenjenu putnicima. Stanica je neusporedivo bolja i informativnija od prethodne. Uz to i Fraport Slovenija ima svoju web stranicu na kojoj su sve korporativne informacije o aerodromu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Prema saznanjima televizije NewsMax Adria, EASA je suspendovala licencu za održavanje aviona Jat tehnici. Nakon EASA-ine inspekcije koja je prošle nedelje završena, 22.7. Jat tehnici je suspendovana dozvola za održavanje evropskih aviona, nakon godinu i po dana pod novim vlasnikom. Jat tehnika je firma koja održava avione Air Serbie, odnosno otklanja sve veće kvarove i radi bazno održavanje (Air Serbijina tehnika radi samo line maintenence), te to može prouzrokovati kompilikacije nacionalnoj avio-kompaniji. Međutim, dobra vest je, kako u Air Serbiji kažu News Max Adriji, da ne postoje planirani veći radovi na avionima do IX. meseca, kao i da će za takve potrebe angažovati drugu licenciranu kompaniju. Šta će biti sa kompanijom, koja je smatrana perspektivnom, ostaje za videti u narednom periodu.

U poslednje vreme su se sve češće obelodanjivali konkretni problemi u Tehnici, o čemu smo mi već pisali.

https://zamaaero.com/06/05/2021/novosti-iz-regije/kolacek-dobio-otkaz-u-jat-tehnici/https://zamaaero.com/05/03/2021/novosti-iz-regije/jat-tehnika-u-strajku/

autor: Luka Babić, dopisnik (Beograd), foto: Jat Tehnika

Ryanair je vratio Sofiju u prodaju tijekom zime. Još jedna linija na kojoj se Ryanair predomislio. MZL Zagreb Sofiju još uvijek vodi kao sezonsku liniju, no kompanija karte za Sofiju ima u prodaji za cijelu zimu. Linija će se operirati srijedom i subotom. Ovo je već druga linija na kojoj se Ryanair „predomislio“. Iskreno, krajnje neprofesionalno od kompanije.

Istime će ove zime Ryanair imati 61 tjedni let na 24 linije. Više nego fascinantno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Ryanair je najavio da će ove zime otvoriti nove linije. No 9 novih linija sa 19 tjednih polazaka to je istinski ogromna brojka!

Već smo najavili da kompanija pokreće letove za Manchester od 2.12. četvrtkom i nedjeljom. No sada su objavili i slijedeće linije od početka XII. mjeseca:

– Basel od 3.12, ponedjeljak i petak

– Dublin od 2.12. utorak, četvrtak i nedjelja

– Eindhoven od 3.12. ponedjeljak i petak

– Malaga od 1.12. srijeda i subota

– Malta od 4.13. utorak i subota

– Napulj od 17.12. ponedjeljak i petak

– Paphos (Cipar) od 3.12. ponedjeljak i petak

– Solun od 2.12. četvrtak i nedjelja

 

Ovime će Ryanair od XII. mjeseca imati 59 tjednih letova na 23 linije. Ovo je više linija nego će iz Zagreba ove zime operirati Croatia Airlines. Ryanair imati ponuđenih 1.104.480 sjedala godišnje iz Zagreba, a uz prosječnu popunjenost Ryanaira od trenutnih 78% do je dodatnih 871.312 putnika u idučih godinu dana. Ryanair će u XII. mjesecu u Zagreb bazirati i treći A320. Kako tri aviona imaju kapacitet 75 tjednih letova, za očekivati je da će kompanija otvoriti još linija i frekvencija do XII. mjeseca.

Linija za Dublin je direktna konkurencija Croatiji koja neće biti konkurentna sa 2 tjedna leta spram tri leta Ryanaira. No i Eindhoven je indirektna konkurencija Croatijinoj i KLM-ovoj liniji za Amsterdam. Fascinantne linije su za Paphos, Maltu, Malagu, Solun i Napulj koje iskreno nitko ne bi rekao da imaju perspektive iz Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Trade Air-ov A320, 9A-BTG, imao je 21. i 22. srpnja zanimljiv angažman. Zrakoplov je inače baziran u Parizu (CDG) odakle obavlja letove za turističku agenciju prema Palermu, Rodosu i Heraklionu. U danima kada ne leti na te destinacije zrakoplov je slobodan za chartere i ad-hoc angažman. Tako je zrakoplov 21. srpnja odletio iz Pariza (CDG) u Dakar (DSS). Nakon 6 sati leta, posada je prenoćila u Dakaru, te sljedeći dan odletjela u Sao Vicente (VXE), jedan od otoka Zelenortske Republike, te se odatle zrakoplov uputio nazad u Pariz.

Na ruti CDG-DSS-VXE-CDG brojevi letova su bili C3 9150 / C3 150 / C3 9151, gdje broj 9 ispred troznamekastog broja obično označava pozicijski let, tj. let praznog zrakoplova s posadom. Sudeći po tome, za komercijalni let Dakar – Sao Vicente koji je trajao 1 sat i 20 minuta, zrakoplov je morao izvesti pozicijske letove u trajanju od 11 sati.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Trade Air

Austrian je povećao broj letova na liniji Beč-Priština sa 14 na 17 tjednih letova. Istime će kompanija imati treći dnevni let u utorak, srijedu i subotu. Kompanija će ovakav red letenja imati do kraja 8. mjeseca.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Austrian Airlines

Wizz Air je planirao operirati liniju Rim-Dubrovnik od 1.7, no na koncu će se linija operirati tek od 7.9. tri puta tjedno (utorak, četvrtak i subota). Kako je linija sezonska, do 30.10. treba vidjeti hoće li se uopće operirati za manje od dva mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

 

Air Montenegro je planirao da drugi Embraer E195 u flotu dođe do 20.7. No, isto se nije desilo iako je avion kupljen i to za previsok iznos novaca. Problem je u motoru koji je zadržao Montenegro Airlines, a koji navodno želi zaplijeniti GECAS. Ostaje pitanje kako je avion kupljen bez motora, tj. zašto GECAS ne zapljeni motor od Montenegro Airlinesa i ne preda ga Air Montenegru zajedno sa avionom. Zar je moguće da je Air Montenegro kupio aviona za preko 10 milijuna USD bez motora, pa za motore plaća još dodatan iznos novaca? Tako što ne bi imalo baš nikakvog smisla i koštalo bi užasno previše. No, zašto se onda ne isporuči više kupljeni avion? Iskreno, vrlo čudno.

Stoga kompanija i dalje koristi E190 od German Airwaysa što ju ozbiljno košta za wet lease. Tek treba vidjeti koliko će to koštati kompaniju i hoće li Air Montenegro dobiti neke kompenzacije od GECAS-a. Nažalost sav taj posao sa kupovinom aviona nije previše transparentan i do informacije nije moguće doći.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Croatia Airlines je u VI. mjesecu imala 66.014 putnika, što je 29% broja putnika iz istog mjeseca 2019. Na letovima najviše se koristi Dash-8 (58,6%), no sve više se koristi i A320 obitelj, pa je A319 imao 32,1% operacija, a A320 9,3%. To još uvijek znači da su 2-3 A320 obitelji prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Air Serbie koja je na 16 vlastitih aviona morala uzeti u wet lease jedan Boeing 737-700 od Smartwingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Ozbiljno uzdrman nedostatkom prometa zbog pandemije COVID-a, Mostarski aerodrom (OMO) je primio Carpatair-ov Fokker 100, na charter letu V33181 iz Belfasta (BFS). Ovim letom su se iz Sjeverne Irske vratili igrači Veleža sa gostovanja u okviru 1. pretkola UEFA Konferencijske lige. S obzirom na prolazak u 2. Kolo, OMO ce ispratiti barem još jedan sličan let, ovaj put za Grčku. Mostar je uz Maribor jedini aerodrom u regiji koji nema redovnih letova.

autor: Dren Milinović, dopisnik (Sarajevo), foto: ZL Mostar

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Antalya, Corendon od 16.6.

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Seoul, Korean od 2.7.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Beč, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Berlin, easyJet od 28.6

 

Iz Zadra:

 • Lubeck, Lubeck od 19.5.
 • Nuremberg, Ryanair od 2.6.
 • Helsinki, Ryanair od 3.6.
 • Sofija, Ryaniar od 5.6.
 • Bergen, Flyr od 11.6.
 • Liverpool, Ryanair od 16.6.
 • Torino, Ryanair od 17.6.
 • Bournemouth, Ryanair od 18.6.
 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Atena, Croatia od 2.6.
 • Bukurešt, Croatia od 10.6.
 • Stockholm ARN, Croatia od 10.6.
 • Dublin, Croatia od 12.6.
 • Milano MXP, Croatia od 12.6.
 • Vilnijus, Wizz Air od 13.6.
 • Amsterdam, Croatia od 14.6.
 • Paris Orly, Vueling od 17.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 • Bolzano, Sky Alps od 4.6.
 • Bergamo, Sky Alps od 4.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Palermo, Volotea od 1.6.
 • Oslo, Flyr od od 13.6.
 • Rim FCO, Wizz Air od 13.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 • Varšava, LOT od 30.5.
 • Saarbrucken, Wizz Air od 14.6.
 • Amman, Royal Jordanian od 17.6.

 

Iz Tuzle

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Hurghada, Air Cairo od 20.5.

 

Iz Beograda:

 • Heraklion, Aegean od 2.6.
 • Lyon, Air Serbia od 2.6.
 • Trst, Air Serbia od 2.6.
 • Rodos, Aegean od 3.6.
 • Hanover, Air Serbia od 3.6.
 • Bari, Air Serbia od 5.6.
 • Bologna, Air Serbia od 6.6.
 • Nuremberg, Air Serbia od 6.6.
 • Salzburg, Air Serbia od 7.6.
 • Palma de Mallorca, Air Serbia od 11.6.

 

Iz Niša:

 • Atena, Air Serbia, od 15.6.

 

Iz Kraljeva:

 • Tivat, Air Serbia od 15.6.

 

Iz Podgorice:

 • Katowice, Air Montenegro od 16.6.
 • Copenhagen, Air Montenegro od 20.6.
 • Yerevan, Air Montenegro od 20.6.

 

Iz Tivta:

 • Riyadh, flynas od 1.6.
 • Stuttgart, Eurowings od 5.6.
 • Istanbul, Turkish od 11.6.
 • Prag, Air Montenegro od 14.6.
 • Kraljevo, Air Serbia od 15.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 • Varšava, LOT od 6.6.

 

Iz Skopja:

 • Tel Aviv, Israir od 20.5.
 • Torino, Wizz Air od 26.5.
 • Izmir, Pegasus od 2.6.
 • Antalya, Pegasus do 4.6.
 • Izmir, SunExpress od 19.6.
 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: