Novosti iz svijeta

Aviotransportni data gigant SITA je objavila da je bila žrtva cyber-napada. Istim je niz kompanija koje koriste ovu platformu obavijestilo svoje putnike o napadu: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Jeju Air, Lufthansa, Malaysia Airlines, New Zealand Air, SAS, Singapore Airlines i United Airlines. Svi putnici Star Alliancea i oneworld su moguće žrtve.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Singapore Airlines

Wizz Air otvara 42. svoju bazu u Palermu od 1.6. Ovo je i 4. baza kompanije u Italiji. U Palermu Wizz će bazirati dva Airbusa A321, te će otvoriti 10 linija od kojih je čak 8 u Italiji.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Boeing je objavio sumnje u sigurnost Airbusa A321XLR. Sumnje se temelje na poziciji i dizajnu tankova. EASA za sada nije zabrinuta i odgovorila je da pomno prati razvoj aviona. Boeing je ovime ispao prilično jadan, te je svoju nemoć da parira Airbusu u segmentu srednjeg doleta uskotrupaca, sada pokušao smanjiti očajnim i sitnim udarcima ispod pojasa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Azul je povećao likvidnost za skoro duplo na 710 milijuna USD u 2020. Još je fascinantnije da je kompanija povećala flotu za 12,8% ubacivši u flotu dva Airbusova širokotrupac i četiri uskotrupca, kao i pet novih Embraera E2. Uz to kompanija je u 2020. kupila Two Taxi Aereo te je time flotu povećala za 17 Cessna Caravana. Sa ovim Cessnama su tijekom najveće Covid-19 krize letjeli letove koje su prije letjeli sa bitno većim avionima, no zbog toga linije nisu prekidali. Po izlasku iz najgore krize ove avione su prebacili na manje tercijarne aerodrome.

Azul je u 2020. prevezao 14,8 milijuna putnika 53,5% brojke iz 2019. U ovom momentu kompanija operira više od 700 dnevnih letova na 117 aerodroma. U 1. kvartalu 2021. kompanija će imati više kapaciteta na domaćim letovima nego je to imala u 2019. Fascinantno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Azul

Lufthansa je objavila da je u 2020. ostvarila gubitak od čak 6,7 milijardi EUR. Prihodi kompanije je prepolovljen na samo 13,6 milijardi EUR. Lufthansa je spremna ovog ljeta obnoviti 70% kapaciteta, no tek se treba vidjeti hoće li se to ostvariti ili ne.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

Austrian je objavio da je u 2020. imao gubitak od čak 319 milijuna EUR, dok je u 2019. bio pozitivan 19 milijuna EUR. Broj putnika pao je za 71%.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Austrian Airlines

U Turskoj najviše putnika u 2019. su imali:

  • Istanbul 52,6 milijuna (no aerodrom je imao zanemarivo putnike do 6.4.209. dok je još radio Ataturk), sa Ataturkom 68,6 milijuna
  • Antalya 35,7
  • Istanbul Sabiha 35,5
  • Ankara 13,7
  • Izmir 12,4
  • Adana 5,1
  • Dalaman 4,9
  • Bodrum 4,3
  • Trabzon 3,8
  • Oguzei 2,6 (2017.)

U 2019. Turska je imala 209,9 milijuna putnika. Istanbul je na sva tri aerodroma (Istanbul, Sabiha i Ataturk) u 2019. imao 104,1 milijun putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Istanbul airport

Ryanair je prvotno planirao imati 95% letova iz 2019. u 2021. No, sada su predviđanja bitno manja i O’Leary je objavio da planiraju imati tek 70% letova iz 2019. Ova bitna redukcija stvara pesimizam u ljetne operacije ove godine. Ryanair za sada predviđa 80% prometa iduće zime. Kompanija previđa da će prestati gubiti novac i biti u break-evenu u III. mjesecu 2022. Kompanija predviđa da će u fiskalnoj 2020. (koja njima završava u III/2021) izgubiti oko 850 milijuna EUR, neusporedivo manje nego ostale kompanije ove veličine.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

Korean Air je jedan od svojih deset Boeinga 747-8 poslao u Hamburg na konverziju u VIP avion, koji će u petogodišnji lizing dati Koreanskom ratnom zrakoplovstvu za prijevoz predsjednika i najviših državnih dužnosnika. Avion je star 3,8 godina. Do sada Vlada je koristila 19,5 godina star Boeing 747-400 Korean Aira. Boeing 747-8 kao VIP transport najviših dužnosnika koriste još i Katar, Kuvajt, Oman, Maroko, Saudijska Arabija, Brunei i Turska.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Korean Air

Sjeverna Amerika ima tek 10% manje letova u business avijaciji nego 2019. U Europi business avijacija je pala 25%. Charter tržište businessa aviona je ostvarilo 4% porasta po broju sati naleta, a broj polazaka je pao samo 1% u usporedbi sa 2019. Najzaposleniji poslovni mlažnjak u 2020. je bio Challenger 300/350. U ovom momentu poslovna avijacija ima 15% manji promet nego u 2019, dok civilno redovno zrakoplovstvo ima 52% manje prometa nego u 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Kermas aviation

EASA je naredila kontrolu svih vjetrobrana na Airbusima A318, A319, A320 i A321. Ovo se odnosi i na avione Croatie Airlines, Air Serbie, Trade Aira i FlyBosnie.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

EasyJetov osnivač, Stelios Haji-Ioannou, koji je prodajom dionica svoj udio smanjio na 27,7%, objavio je da smatra kako će kompanija morati tražiti novac od svojih investitora i dioničara. Stelios je istim izjavio da on neće davati svoj novac, sve dok kompanija uzaludno baca novac u nabavu novih Airbusovih aviona, sada kada im novi avioni ne trebaju. EasyJet je uspio djelomično prolongirati isporuke novih aviona. Da bi održala likvidnost kompanija je brojne avione dala u sale and leaseback.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Norwegian je odlučio ne letjeti sa Boeinzima 737MAX, te ostati samo na 737NG. To znači da će se kompanija riješiti svojih 18 prizemljenih aviona, te neće preuzeti naručene avione od Boeinga. Norwegian u ovom momentu u floti ima 64 Boeinga 737-800.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula); foto: Norwegian

Horizon Aircraft je razvio Cavorite X5, prvi eVTOL (elecrtic Vertical take-off and landing) letjelicu koja može letjeti sve misije kao i normalan avion. Kompanija naglašava da su podigli razinu sigurnosti na iznad onih koje imaju helikoperi i avioni kako bi anulirali strah potencijalnih korisnika. Avio-taxi Cavorite X5 će imati pilotsko mjesto i četiri putnička mjesta raspodjeljena u tri reda.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Horizon Aircraft

ACI Europe je objavio da je 49% svih putnika koje je izgubila Europa u prošloj godini, a što je 836 milijuna od 1,7 milijardi izgubljenih putnika, izgubljena na regionalnim aerodromima. I tu ACI naglašava da su upravo regionalni aerodromi ti koji se bore sa problemima i koji se ne mogu izvući. Veliki aerodromi koji su izgubili ostalih 51% putnika će se izvući, jer su smanjili broj zaposlenih, zatvorili terminale i ostale infrastrukturalne objekte, tj. smanjili troškove, a broj putnika i dalje im prelazi nekoliko milijuna, njih 4 imaju preko 20, a 14 preko 10 milijuna putnika. Svi oni će preživjeti. No, mali regionalni aerodromi nemaju kuda, oni ili nisu imali letova ili su ih imali tek nekoliko.

Primjerice Aerodrom Cork u Irskoj je prije Covida-19 imao 50 linija sa velikim brojem frekvencija, a tijekom pandemije samo jednu jedinu liniju sa 3 tjedna leta. U regiji smo svjedoci da letova nije imao Mostar, dok su Ohrid, Niš, Zadar, Pula i Banja Luka tijekom zime imali tek 1 do 3 tjedna leta. Ljubljana i Tuzla su imale tek jedan dnevni let u prosjeku, Dubrovnik samo dva, a i velika većina ostalih aerodroma su imali tek par dnevnih letova, ne više od 3 ili 4. Europski regionalni aerodromi su prije Covida-19 zapošljavali 1,9 milijuna radnika i pridonosili GDP-u sa 84,5 milijardi GDP.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

Air India je otkazala sve plaćene i neplaćene dopuste pilotima, te je zatražila da se vrate na posao radi povećanja broja putnika i letova. Kompanija operira 80% letova iz 2019. godine. Još jedan pokazatelj da se tržište oporavlja.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air India

LATAM će konvertirati 8 Boeinga 767-300ER u cargo avione. Kompanija u ovom momentu ima 11 Boeinga 767-300F dočim će se flota povećati na 19 ovih cargo aviona. Ovime će kompanija povećati svoje cargo kapacitete za 80%.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: LATAM

Air Canada je odlučila pojednostaviti i racionalizirati regionalne operacije, te je involvirala Sky Regional u Jezz. 25 Embraera E175 će se prebaciti u Jezz. Kompanija će ovime uštedjeti 316 milijuna USD u idućih 15 godina.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Canada

Albanski LCC Albawings je pokrenuo letove između Tirane i Bergama. Linija se operira jednom tjedno (nedjeljom), a od 28.3. će prometovati četiri puta tjedno (utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom) sa Boeingom 737-400. Na liniji lete još i Air Albania te Wizz Air, pa je ovaj potez Albawingsa istinski hrabar i odvažan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Albawings

Aeroflot, S7, Pobeda, Rossiya, Ural, UTair, Red Wings, AirBridge Cargo i ostale ruske kompanije za zapadne aviona u svojim flotama imaju registracije VP i VQ, a za ruske RA. Naime, ruske kompanije sve svoje zapadne avione registrira na Bermudima koji imaju registracije VP-B i VQ-B, a ne u Rusiji. Kako ruske kompanija imaju tek manji broj ruskih aviona zapravo je u RA registru tek mali broj aviona.

Od 2018. Rusija ozbiljno zahtjeva od kompanija da preregistriraju avione u Rusiju, a ovi zahtjevi su se u posljednje vrijeme pojačali. Ruske kompanije na ovaj način izbjegavaju visoke poreze i carine na uvoz zapadnih aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aeroflot

China Eastern je naručila pet Comac C919 za njenu podružnicu OTT koja će operirati ove avione za kompaniju, kao što operira i ARJ-21. OTT će sa C919 letjeti između Shanghaia i Pekinga, Wuhana, Guangzhou i dugih kineskih gradova.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: C919

United je naručio 25 Boeinga 737MAX. Avioni će se isporučivati od 2023. U isto vrijeme kompanija je ubrzala isporuke prethodno naručenih 737MAX, teko što će 21 ovaj avion stići u 2021, 40 u 2022. i 30 u 2023. United ukupno ima naručenih čak 188 ovih aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: United

Na Frontierovom letu između Miamia i La Guardie izbio je incident jer otac i majka nisu željeli staviti masku 16-mjesečnoj bebi. Kako bebe do 2 godine u SAD-u ne moraju imati maske posada je pogriješila. Istim je posada zatražila od putnika da napuste avion što su ovi i učinili, ali i brojna obitelj koja je bila sa njima. Frontier je demantirao vijest i tvrdio je da su putnici zamoljeni da napuste avion jer oni nisu htjeli nositi maske, a ne beba, no kako je vidljivo na privatnim snimkama sa mobitela suputnika svi putnici osim bebe su imali maske na licu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Frontier

Prihodi Britisha su pali na samo 12% od short haula i čak 88% od long-haula. Takva praksa nije kod ostalih kompanija u Europi koje temelj poslovanja u Covidu-19 imaju na short-haulu. Od toga 23% je na letovima za Sjevernu Ameriku. Kompanija je u XI. mjesecu imala 20% prihoda od short-haula. British u ovom momentu ima 110 dnevnih letova, što je tek 14,3% letova koje je kompanija imala u isto vrijeme prošle godine. Britanija je najavila otvaranje za putovanja od 17.5.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: British

Američka regionalna kompanija Mesa Airlines, koja leti regionalne linije za United i American, želi do kraja godine pokrenuti kompaniju u Europi, uz europski AOC. Kompanija bi u floti imala isključivo CRJ-900. Kompanija u floti ima 164 aviona, a od toga ima 64 CRJ-900. Mesa je jedna od rijetkih kompanija koja je u 2020. bila profitabilna.

Ovo je ogromna vijest za Europu. Mesa ne samo da je velika kompanija nego i leti za najveće kompanije kao feeder regionalni prijevoznik. Ako Mesa pokuša ovako što u Europi biti će to vrlo revolucionarno, a to znači da bi u isto vrijeme letjela za Air France-KLM, Lufthansa Grupu i/ili IAG.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Mesa

Misteriozan let armenskog Boeinga 737-300: nakon obavljenih servisnih radova u Talinu, B737-300 registracije EK-FAA u vlasništvu Fly Armenia Airways poletio je za Hostomel u Ukrajini gdje su trebali uslijediti daljnji radovi na avionu, međutim tamo nikada nije sletio. Također je bilo govora da bi avion trebao sletjeti u Emiratima odnosno u Jerevanu, ali ni tamo se avion nije pojavio. Jedan neimenovani izvor iz Armenske vlade je izjavio da posjeduju informaciju vlasti Emirata da je avion otet i da je sletio u Teheran. To su Emirati demantirali. Drugi izvor je pak tvrdio da je avion sletio iz “tehničkih razloga” u Teheran.

Iranski su mediji pak objavili, da je avion planski sletio u Iranu i da je namijenjen Caspian Airlinesu. Zbog sankcija prema Iranu i nemogućnosti da Iran avione “direktno” kupi,  avioni su kupovani preko posrednika: određena bi se mašina prodala u jednu “neupadljivu” zemlju da bi onda avion, često opet preko nekog trećega, dospio u Iran. Tako je na primjer Mahan Air kupio dva Lufthansina Airbusa A430 a prodaja je išla preko Tajlanda i Kirgistana. Interesantno je da se na internetskoj stranici Fly Armenia Airways-a  Boeing 737-300 vise ne pojavljuje već se govori samo o 737-400.

autor: Alen Foglar, dopisnik (Beč), foto: Fly Armenia

United je platio 49 milijuna USD zbog prijevare koju je između 2012. i 2015. radio protiv Pošta SAD-a (USPS). Naime, United je lažno skenirao isporuke kako bi izgledalo da ispunjava ugovorne obveze, iako to u stvari nije činio. Istim evidentirane isporuke u stvari nisu pratile stvarne isporuke. Zbog toga je United dobivao milijuna dolara isplata koje nije trebao dobivati. Konačno United je falsificirao podatke da izbjegne financijske sankcije. Niz pojedinaca je znao za ove prijevare i fabricirao je podatke te time prekršio odredbe ugovora koje je United imao sa USPS-om. Ovi pojedinci su namjerno falsificirali podatke kako bi oni izgledali manje sumnjivo za USPS.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

Delta je počela vračati pilote u aktivni letački status. Većinu pilota kompanija će aktivirati do ljeta, a sve pilote će aktivirati do X. mjeseca ove godine. Kompanija se nada da će u 2022. obnoviti većinu linija iz 2019.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Delta

Na letu između Khartouma i Dohe, Tarco Aviationa (Boeing 737) kapetana je napala mačka koja nije bila zadovoljna što se našla u kokpitu. Mačka je bila toliko bijesna da je posada nije uspjela suspregnuti, pa se avion vratio na polazište, u Khartoum, nakon samo 30 minuta leta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Tarco Aviation

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!