Novosti iz svijeta

Condor je tužio Lufthansu Europskom sudu pravde radi toga što Lufthansa želi otkazati feeding Condora od VI. mjeseca. Condor smatra da Lufthansa ne smije nešto tako učiniti u kontekstu 9 milijardi EUR pomoći koju je dobila od Njemačke. I Ryanair je podnio tužbu Europskoj komisiji za Lufthansinu financijsku pomoć, kao i za još 15 država i kompanija (KLM, Austrian, TAP, Ari France…).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

SAD je odobrila i treću tranšu pomoći aviokompanijama u visini 14 milijardi USD da bi kompanije zadržale zaposlenike od 1.4. do 30.9.2021. Iako nova administracija Joe Bidena nije predvidjela dodatnu pomoć za avio-kompanije ona je ipak izglasana, pa neće biti najavljenih otpuštanja u avio-kompanijama nakon 1.4.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Delta

 

Southwest je pokrenuo letove iz Chicago O’Hare čak 6 puta dnevno za Denver, 4 puta dnevno za Baltimor, Dallas i Nashville, te dva puta dnevno za Phoenix. Kompanija je pokrenula i letove prema Orlandu subotom (od 13.3.). Istime će kompanija imati 20 dnevnih letova iz O’Hare. Southwest ima najveću bazu u Chicago Midwayu odakle ima 250 dnevnih letova na 95 destinacija. Southwest ne planira razvijati O’Hare kao hub, za to će i dalje razvijati Midway, već samo kao alternativnu P2P luku za letove koji imaju velik broj frekvencija iz Midwaya, a za stanovništvo kojem je O’Hare bliže.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Souhtwest

United Nigeria Airlines je krenula sa operacijama iz Lagosa. Kompanija operira svakodnevne letove iz Lagosa za Abuju, Enugu i Asabu. Uskoro će krenuti i letovi za Owerry, te Port Harcourt Omagwa. Kompanija u floti ima četiri Embraera E145.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: United Nigeria Airlines

Francuska shipping mega-komapnija CMA-CGM je i formalno napustila planove da preuzme 30% Groupe Dubreuil (Air Caraibes i Franch Bee) jer je odlučila otvoriti vlastitu cargo kompaniju sa četiri Airbusa A330-200F pod nazivom CMA CGM Air Cargo. Ovo je ogroman udarac na Groupe Debreuil. Podsjetimo da je CMA-CGM objavila da u deal sa 30% dionica Groupe Debreuil ulazi radi istog tržišta na kojem kompanije operiraju (Karibi i ostali prekomorski francuski departmani). Evidentno se kompanija predomislila i cargo prostore u prtljažnicima Air Caraibesa i Franch Bee odlučila zamijeniti sa svojim cargo avionima.

Avioni su uzeti od Qatara i operirati će ih za CMA-CGM Air Belgium. Qatar je istime i flote izbacio posljednjih 4 A330-200 te operira samo 777F i 747F. Sada su se sve kockice složile, i odakle „dvostruki interes“ za ove Qatarove avione, i odakle Air Belgium u cargo businessu. Prvi od aviona (bivši A7-AFI) registriran je kao OO-CMA i krenut će sa operacijama od III. mjeseca. Kompanija će operirati iz cargo huba Liega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Lufthansin CEO Carsten Spohr je danas izjavio da kompanija ozbiljno razmatra prebacivanje dijela ili čak svih narudžbi sa Boeinga 777X na 787, te sa A350-900 na A330neo ili A321XLR. Ovo je ozbiljna informacija koja pokazuje kako kompanija u budućnosti traži manje avione za long-haul linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

Wizz Air pokreće sezonsku bazu u bugarskom Burgasu od 10.6. do 12.9, gdje će bazirati jedan Airbus A320 i pokrenuti 7 linija. Wizz Air je u Bugarskoj već 16 godina i do sada je prevezao 19 milijuna putnika.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Air Arabia će ovog ljeta operirati čak 60 destinacija. Kompanija u Europi operira za Moskvu, Kijev, Istanbul i jednu od najdužih linija, za Sarajevo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Arabia

Nakon samo tri tjedna od obnavljanja operacija za Melbourne, Emirates je ponovo suspendirao letove za Melbourne i do na najmanje mjesec i pola. Kompanija će i dalje letjeti za Sydney, Brisbane i Perth, te cargo letove za Melbourne. Zbog australijskih restrikcija letove su također otkazali Qatar, Cathay Pacific i Malaysian.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Emirates)

Francuski kontejnerski i shipping gigant CMA CGM je otvorio svoju cargo podružnicu CMA CGM Air Cargo te je nabavio prva četiri A330-200F. Pretpostavlja se da su avioni od Qatara koji je upravo toliko aviona izbacio iz flote, a starosti su upravo između 2014. i 2016. kakve navodi CMA CGM da će njihovi avioni biti stari. CMA CGM je u 9. mjesecu investirao u 30% dionica Dubreuil Aero Grupe koja je vlasnik Air Caraibesa i French Bee, a kada je izjavio da to čini jer se businessi obije kompanije prelamaju na istim tržištima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Frontier, američka poslovnica IndigoPartnersa je otvorila 8 novih linija iz 5 svojih baza. IndigoPartners nastavlja otvarati nove linije u svim svojim poslovnicama Wizz Airu, JetSmartu, Volarisu i Frontieru, kao dio strategije kompanija da iskoristit koronakrizu za bitno jeftiniju ekspanziju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Frontier

Embraer je isporučio 71 avion u posljednjem kvartalu 2020, od čega je isporučeno 28 komercijalnih aviona, te 43 business aviona (23 lagana i 20 velikih). Ovo je 10 aviona manje nego u posljednjem kvartalu 2019. U 2020. Embraer je ukupno isporučio 130 aviona i to 44 komercijalnih aviona i 86 business aviona, što je 35% manje nego u 2019 kada su isporučili 198 aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Embraer

ACI Europe je objavila da je promet u 2020. bio na razini prometa iz 1995. Europa je u 2020. izgubila čak 1,7 milijardi putnika u usporedbi sa 2019. U 2020. Europa je imala tek 728 milijuna putnika, što je tek 29,6% putnika iz 2019. kada ih je bilo 2,4 milijarde. Najviše putnika su izgubili aerodromi u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Finskoj, Mađarskoj, Irskoj i Sloveniji. Najmanje putnika su izgubili aerodromi u Bugarskoj, Francuskoj, Grčkoj i Portugalu. Izvan Europske Unije najmanje su stradale Rusija i Turska, a najviše Island i Gruzija. Pet najvećih hubova (London LHR, Paris CDG, Amsterdam, Frankfurt i Istanbul) su izgubili čak 250 milijuna putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: London Heathrow

Njemačka je odlučila pomoći svojih 15 najvećih aerodroma sa 600 milijuna EUR. Od toga 400 milijuna EUR ide za tri aerodroma u kojima federalna vlada ima suvlasništvo, a to su Berlin Brandenburg, Minhen i Cologne. Ostalih 200 milijuna su namijenjeni Frankfurtu, Bremenu, Dresdenu, Dusseldorfu, Erfurtu, Hamburgu, Hannoveru, Leipzigu, Munsteru, Nurnmbergu, Saarbruckenu i Sttutgartu. Nije jasno čemu pomoć najvećima kada je Frankfurt i u najvećoj kovid-krizi imao u prosjeku preko 100 letova dnevno, dok su osim u III. i IV. mjesecu i svi ostali najveći avioni imali velik broj letova i putnika. Pomoć će biti isplaćena samo ako će i lokalna vlast sudjelovati sa iznosima novaca, te ako se managementu neće isplatiti bonusi za 2020. Za ostale male aerodrome predviđeno je 20 milijuna EUR pomoći.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Frankfurt

IATA pokušava uvesti Travel Pass, putovnicu koja bi putnicima omogućavala jednostavan dokaz o Covid-19 statusu. Travel Pass bi trebao u sebi sadržavati digitalnu informaciju o tome ima li putnik PCR ili antigeneski test, te je li cijepljen protiv Covida-19. Niz kompanija, među kojima i Qatar je već preuzeo za korištenje Travel Pass od IATA-e. No, neke kompanija, poput Americana, su uvele svoje digitalne certifikate. Raznolikost certifikata značit će dodatni pakao za putnike i policijske organe diljem svijeta, pa je IATA-ina inicijativa i više nego vrijedna.

Da bi Travel Pass saživio trebaju se desiti dva preduvjeta. Prvi je da se Europska Unija konačno usuglasi i postavi jedinstvenu politiku vezanu uz Covid-19, što sada nije slučaj jer neke države imaju vrlo liberalne mjere (poput Švedske), a neke izuzetno rigorozne (npr. Francuska i Nizozemska). Drugi je velika pocijepljenost stanovništva, a svjedoci smo da je u Europskoj Uniji cijepljenje usporeno radi manjih isporuka proizvođača.

Neke države su krenule sa zakonodavnom regulativom po kojoj će cijepljenom stanovništvu omogućiti sve blagodeti života kao prije Covida-19 (kazališta, putovanja, javni prijevoz, restorani…), a oni koji nisu cijepljeni neće i dalje smjeti koristiti ove osnovne životne potrebe. Francuska je prava koja je u zakonodavnu proceduru stavila ovakav zakon. Qantas je već rekao da neće dozvoliti svojim inozemnim putnicima ulazak u avion bez da se cijepe. Ovakve mjere za očekivati su i kod drugih država i prijevoznika nakon što se dobar dio stanovništva pocijepi, kako bi i ostatak „motivirali“ na cijepljenje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

Nakon svih pregovaranja, prijedlog i protuprijedloga Europska Komisija je na koncu uvela pravilo da kompanije moraju ostvariti 50% slotova na letovima nakon 28.3.2021. Prije Covida-19 pravilo je bilo da se mora ostvariti 80% letova da bi se zadržali slotovi. Tijekom ljeta 2020. i zime 2020/21 ovo pravilo je suspendirano. Još prije par dana je izgledalo da će Europska Komisija prihvatiti zahtjev da se treba iskoristiti samo 40% slotova, no na koncu se ipak odlučila za svoj prvi prijedlog od 50% slotova.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Amsterdam

Međusobne sudske tužbe Airbusa i Boeinga koje su rezultirale prvo carinama SAD-a na uvoz Airbusa, a potom reciprocitetno Europske Unije na uvoz Boeinga, bile su predmet razgovora francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i američkog predsjednika Joe Bidena. I Airbus i Europska Unija smatraju da je ovaj rat carinama nelogičan, nepotreban i da šteti obijem kompanijama, te se nadaju skorom ukidanju. Lopta je od samog početka u nogama SAD-a.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Nakon turbulentne 2020-te godine AirArabia je uspjela ostvariti pozitivan financijski rezultat u zadnjem kvartalu Q4 2020. godine sa $145 milijuna prihoda, 53% manje nego u istom perioda 2019-te godine. Upravo zbog pozitivnog zadnjeg kvartala gubitak kompanije se malo stabilizirao, no još uvijek je gubitak od $52 milijuna na godišnjoj razini.

autor: Ivan Jajić, suradnik (Zagreb), foto: AirArabia

Krenuo je rat cijenama uvođenjem letova Rex-a na liniji Sydney-Melbourne. Rex-ove najniže cijene su 48,99 AU$ u 23 kg prtljage na letu. Virgin Australia je odgovorila uvođenjem cijene od samo 49,01 AU$ no ova kompanija nema u cijeni prtljagu niti druge usluge. Najjeftinija Qantasova tarifa za sada je 110 AU$, pri čemu Qantas u cijeni ima prtljagu, hranu i sve ostale usluge.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Rex

Banke su upozorile SpiceJet da ne izdvoji svoju cargo podružnicu SpiceExpress iz kompanije. Banke naglašavaju da je SpiceJet ozbiljno prezadužen i da ako one kao banke preuzmu kompaniju da nikako ne žele da uspješan i profitabilna business prije bude izdvojen iz kompanije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: SpiceJet

Boeing je u I. mjesecu isporučio više aviona od Airbusa, njih 26. Od toga je 21 avion B737MAX. Budimo pošteni, njih nisu trebali napraviti jer su već odavno proizvedeni i stacionirani na parkirnim pozicijama, već su ih samo morali dekonzervirati i preurediti sukladno promjenama koje je naložio FAA. Istovremeno Boeing je isporučio jedan 767F, dva 777-300ER, jedan 777F i jedan vojni 737NG. Nevjerojatno, ali kompanija u I. mjesecu nije imala isporuka 787 (ne isporučuju se od X. mjeseca). U I. mjesecu kompanija nije imala narudžbe osim za 4 posljednja 747-8 za Atlas Air o čemu samo nedavno pisali. Istovremeno backlog kompanije se smanjio za 39 aviona radi otkazivanja narudžbi. Ukupan backlog kompanije je 4016 aviona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Izraelske vlasti odlučile su produžiti zabranu operacija na zračnoj luci Tel Aviv Ben Gurion International (TLV) do najranije 20.2. zbog novog soja Covid-19. Tel Aviv je zatvoren od 25.1. Posebne dozvole su potrebne kako bi određeni zrakoplov dobili dopuštenje za slijetanje te je time promet uglavnom ograničen na repatrijacijske letove državljana koji se vraćaju u Izrael.

autor: Ivan Jajić, suradnik (Zagreb); foto: Tel Aviv aerodrom

Airbus A319 Air Moldove je zaplijenjen u Dublinu radi dugova kompanije prema kompaniji Just As Air. Kompanija u floti ima 2 A319, 2 A320 i 1 A321, te 3 Embraera E190. Kompanija je već duže vremena u financijskim problemima, a država ju je odlučila renacionalizirati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Moldova

Posada US-Bangla Airlinesa koji je letio od Dubaia za Dhaku je uhapšena radi švercanja 60 poluga zlata teških 7 kilograma i vrijednih 575.000 USD. Poluge su se nalazile u kolicima sa hranom. I osam djelatnika catering kompanije je uhapšeno jer su sudjelovali u švercu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: US-Bangla Airlines

Virgin Atlantic za cargo letove u Kinu koristi posadu od 7 pilota i 4 kabinaca. Prvo tri pilota leta do Kine, dok dva člana kabinske posade paze na kabinu, te poslužuju posadu koja se odmara. Ostatak posade se odmara u kabini prve klase. Sav cargo se mora utovariti u 2 sada da posada ne prekrši pravilo od 20 sati rada. Potom se posada zamijene, ona koja je letjela za Kinu se odmara, a druga posada preuzima let u povratku. Sveukupno rotacija traje 28 sati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Virgin Atlantic

EasyJet koji već ima 43,3% slotova na London Gatwicku ušao je u posjed dodatnih 122 slota za iduće ljeto. Ovi slotovi su bivši slotovi Norwegiana, od kojih je 35 slotova bilo easyJetovih ali ih je kompanija ustupila u leasing Norwegianu, a sad su joj vraćeni, dok je 87 slotova novih.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (easyJet)

Air France je produžio do 30.9.2021. opciju mijenjanja datuma putovanja bez naplate. Ako se let mijenja unutar 30 dana od otkazivanja Air France garantira cijenu koju ste imali na karti, a ako je izvan tog perioda postoji mogućnost doplate za razliku u cijeni. Putnici mogu i promijeniti destinaciju na bilo kojem letu Air Francea, KLM-a i Delte, uz plaćanje razlike u cijeni, ali bez plaćanja ikakvih kazni za promjenu destinacije.

I nakon 1.10. su moguća rebukiranja bez naplate kazni, ali uz eventualnu promjenu cijene. Putnici mogu tražiti i povratak uplaćenih sredstava za kartu preko Air France službe za korisnike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Air France)

Etihad je prva kompanija na svijetu koja je pocijepila 100% svojih posada (pilota i kabinskog osoblja). Etihad je 75% svojih djelatnik cijepio sa bar jednom dozom cjepiva. Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata se nada da će pocijepiti pola svoje populacije do kraja III. mjeseca ove godine.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Etihad

Američka regionalna kompanija Mesa je objavila profit u zadnjem kvartalu 2020. i to od 14,1 milijun USD. Čak štoviše ovaj profit je veći nego 2019. kada je bio 10,8 milijuna USD. Mesa leti 80 Embraera E175 za United, 54 CRJ900 za American i 2 Boeinga 737-400F za DHL.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Mesa

SAS će ovog ljeta operirati čak 180 destinacija. Niz destinacija obnovljen je nakon Covida-19, a neke linije su i novouvedene. 25 linija SAS ima prema jadranskim aerodromima. SAS leti 6 linija prema Puli, 1 prema Zadru, 12 prema Splitu, 4 prema Dubrovniku, te 2 prema Tivtu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!