Novosti iz svijeta

Aerodrom u Münchenu zatvara navečer 30.11. Terminal 1. Od 1.12. “do daljnjeg” sve operacije idu preko Terminala 2. U XI. mjesecu  proteklih godina dnevni je promet bio oko 120.000 putnika, trenutačno oko 10.000 putnika dnevno koristi zračnu luku u Münchenu. Na ovaj način aerodrom će uštedjeti značajna sredstva.

autor: Alen Foglar, suradnik (Beč), foto: Aerodrom Munich

Transport Canada se neće ravnati prema naputcima FAA, te do daljnjega zahtjeva prizemljenje Boeinga 737MAX. Kanada će sama izdati svoja pravila i naputke, te neovisno procijeniti kada i kako je sigurno da 737MAX poleti. Kanada je najavila dodatna ograničenja i odredbe za 737MAX.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Canada

EASA je izjavila da će, potpuno neovisno o FAA, sama objaviti pravila i uvjete za početak letova 737MAX i to tek u I. mjesecu 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

London Heathrow je povećao broj slotova za 1% na ukupno 299.642 godišnja slota. No, isto je tek 87,5% od ukupnog zahtjeva za slotove (342.558). Nove slotove su između ostalog dobili Air Mauritius (186) i Shenzen (310). Odbijeni su Eastern (zatražili su 2108 slotova), Loganair (4278), JetBlue (1302), China Airlines (310), WestJet (1680). LOT nije dobio dodatnih 1302 slota nego samo dosadašnjih 1300.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: London Heathrow

Za razliku od Americana koji će letove za 737MAX započeti već 29.12. Southwest neće juriti, nego će operacije sa ovim problematičnim avionom započeti tek od ljetnog reda letenja (kraj III/2021). Ovo je i logično, tijekom zime kompanija ima mnogo viška kapaciteta, te neće riskirati sa nezadovoljstvom putnika. Do tada putnici će se već naviknuti na 737MAX kod ostalih prijevoznika, a kompanija može u miru obaviti preinake, dekonzerviranje, organizaciju operacija i treniranje posada na simulatorima. Na isti način će postupiti i Alaska Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Southwest

Samo par dana nakon prekida operacija Air Antwerpa, prvi let je imao JetNetherlands, koji je dobio prvi avion u flotu Saab 340B (prije bio u Loganairu) i bazirao ga u Antwerpen. Za sada kompanija leti chartere. JetNetherlands je u vlasništvu ASL airtaxi koja je dio ogromne ASL Grupe a koja u floti ima preko 100 aviona, u prvom redu freightera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetNetherlands

Greenpeace je pokrenuo postupak na sudu u Hagu od kojeg traži da blokira 3,4 milijarde EUR pomoći Vlade Nizozemske KLM-u jer smatra da uvjeti pomoći vezani uz zaštitu okoliša nisu dovoljni i svrsishodni. Greenpeace je već uspio postaviti niz ograničenja KLM-u poput limitiranosti slotova u Amsterdamu, zabrane noćnih letova idr. KLM je u 3. (udarnom) kvartalu imao samo 33% load faktora, dok mu je ASK bio samo 49% onog iz 2019. Kompanija pokušava održati sustav letova i hub, pa koristi 92% aviona i održava 90% linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Željko Bakšaj Žac

Pfizer je objavio da će se cjepivo za Covid-19 morati transportirati na -17 stupnjeva celzijusovih, što će stvoriti probleme kod niza kompanija, iako je 15% cargo kompanija izjavilo da je spremno i da može ostvariti ove uvjete.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

I Airbus se pridružio najvećim prijevoznicima u zahtjevu da Europa uvede jedinstvenu politiku kojom će testiranje biti zamjena za zabrane, karantene i ograničenja putovanja. Ova žestoka lobistička aktivnost očito ima za cilj da testiranja postanu praksa otvaranja putovanja prije božićnih praznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Delta eskivira plaćanje 15% carina na uvoz Airbusovih aviona na način da avioni prije dolaska u flotu lete nekoliko letova diljem planete, te time postaju „rabljeni“ avioni, a ne više novi, te se uvoze bez taksi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Delta Airlines

British i American će 25.11. pokrenuti eksperimentalni program testiranja za Covid-19. Putnik 72 sata prije puta sam uzima uzorak prema naputcima medicinskog osoblja, te ga predaje na PCR testiranje. Drugi test se uzima na aerodromu netom prije puta, dok se treći test uzima po slijetanju, na način da putnik ponovo sam uzima uzorak i predaje test. Program će u prvo vrijeme biti volonterski. Kompanije se nadaju da će ovime izbjeći zabrane i karantenu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American Airlines

Code-share sporazum Qatara i Air Canade počet će 15.12. ove godine. Obije kompanije će imati svoje kodove na Qatarovom letu Doha-Toronto, a iz Toronta putnici će se moći konektirati na 75 linija Air Canade.

autor: Maja Markus, novinarka (Pula), foto: Air Canada

American Airlines je ponovio obećanje da putnici koji to neće željeti neće morati letjeti na 737MAX. Kompanija će posebno naglasiti putnicima ako se na liniji operira 737MAX i putnici će moći bez posljedica promijeniti let. American planira prve letove sa 737MAX započeti 29.12. i to sa jednom dnevnom rotacijom na liniji New York La Guardia – Miami. Piloti su uvjereni u sigurnost aviona, te ne bi riskirali svoj život da nije tako.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American Airlines

Norwegian je zatražio predstečajnu zaštitu na Irskom sudu. Kompanija ima 70 dana, koji se iznimno mogu produžiti na 100 dana, da postigne sporazum sa barem jednom grupom vjerovnika kako bi izbjegla stečaj. Norwegian tvrdi da će iz ovog postupka izaći jači i financijski stabilan. Tijekom zaštite kompanija će nastaviti sa letovima.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Norwegian

Iako je JetBlue htio slotove na London Heathrowu za svoje letove iz Bostona i New Yorka za London, iste nije uspio dobiti. Od zatraženih 42 tjedna slota, odobreno mu je 28 slotova na Stanstedu i 14 na Gatwicku. JetBlue je prezentirao i Mint business klasu koju će imati letovi za London, no i niz letova sa obale na obalu SAD-a, kao i prema Središnjoj Americi. Mint klasa ima sjedala koja se pretvaraju u krevet (u konfiguraciji 2+1 u A320), kao i niz privilegija, te luksuza tijekom puta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Ryanair će preuzeti 312 tjednih slotova koje je easyJet napustio na London Stanstedu nakon što je zatvorio bazu na aerodromu. Ryanair planira slotove koristiti od ljeta 2021. EasyJet će zadržati 58 slotova za linije koje će operirati avioni iz drugih baza. Ryanair je najveći operater na Stanstedu sa 2312 tjednih slotova, što je 2/3 svih slotva na ovom londonskom aerodromu. EasyJet je bio 2. kompanija po broju slotova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Rumunjski LCC Blue Air i nastavlja sa otvaranjem baza i linija u Rumunjskoj. Od 28.3. kompanija pokreće novu bazu u Cluju Napoci i 13 novih linija na 2 postojeće i 4 sezonske linije koje već sada operira sa ovog aerodroma.

autor: Maja Mrksu, novinarka (Pula), foto: Blue Air

Kao što je bilo i najavljeno (a mi smo ovdje prenijeli) FAA je dozvolio puštanje u promet Boeinga 737-8 i 737-9 (novi nazivi za MAX8 i MAX9). Boeing za sve proizvedene i prizemljene, te buduće proizvedene 737MAX, kao i sve ostale američke kompanije koje imaju ovaj avion prizemljen moraju revidirati letačke priručnike (AFM), instalirati novi i odobreni softver za kontrolu leta (FCC), instalirati novi i odobreni softver MAX display sustava (MDS), ispitati AOA sustav senzora, promijeniti instalacije usmjeravanja vodoravnih stabilizatorskih žica, provesti let za operativnu spremnosti, dok svi piloti moraju proći program doobuke za 737MAX koji za svaku kompaniju mora odobriti FAA. Kako za provedbu svega ovoga treba vremena, ne očekuje se da prvi 737MAX polete prije kraja godine. Prvi čovjek FAA-a Stephen Dickson je izjavio: „100% sam siguran u 737MAX, toliko siguran da bi i svoju obitelj pustio da leti ovim avionom“. Ostale agencije poput europske (EASA), kineske (CAAC), kanadske, brazilske i drugih će izdati vlastite certifikate i naputke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Nakon što je Lufthansa objavila da ukida besplatni servis u ekonomskoj klasi, te će hranu i piće putnicima prodavati, i Austrian je objavio da od proljeća 2021. pokreće isti program. Na svim letovima ekonomske klase do 180 minuta ukida se besplatni servis. Svaki putnik će dobiti jedan „slatki pozdrav“, ali sve ostalo će se prodavati u okviru ponude pod imenom „Austrian melangerie“. Na letovima dužim od 3 sata, charter letovima koji se prepoznaju po brojevima leta koji počinju sa 2 ili 9, kao i za putnike poslovne klase na redovnim linijama, ništa se ne mijenja. Swiss za sada i dalje ima besplatan servis na letovima dužim od 45 minuta, no očekuje se da će i ova kompanija Lufthansa Grupe uvesti isto pravila. Prva velika kompanija koja je uvela ovo pravilo bio je British i smatra se da je isto potaklo Lufthansu na ovaj potez.

autor: Alen Foglar, suradnik (Beč), foto: Austrian

Tisuće radnika London Heathrowa je glasalo za štrajk u XII. mjesecu radi najavljenih smanjenja plaća i drugih benefita vezano u Covid-19.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: London Heathrow

Etihad otvara liniju Abu Dhabi-Tel Aviv od 28.3.2021. Linija će se operirati svakodnevno sa Airbusom A321. Već smo objavili da će od kraja XI. mjeseca liniju Dubia-Tel Aviv će operirati Flydubai.

autor: Maja Mrksu, novinarka (Pula), foto: Etihad

Iako je Zambija na rubu bankrota, ipak je naručila novi predsjednički avion, i to ruski SSJ-100. Avion će zamijeniti sadašnji Challenger 604, koji ima samo 17 godina.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Sukhoi

Air Arabia ima 120 naručenih A320obitelji, među kojima i 20 A321XLR. Kompanija je izjavila da nema potrebe otkazivati ili prolongirati isporuke, već će sve avione trebati u roku. Air Arabia se ne boji Wizz Aira Abu Dhabi. Osobno vidim četiri velike prednosti Air Arabie spram Wizz Aira. Prvo, Wizz Air je nova kompanija na tržištu, Air Arabia u UEA okruženju operira već 17 godina. Drugo, Air Arabia je u talu sa domaćim Etihadom koji ne samo da je ekspert na tržištu Abu Dhabia, nego ima i vrlo značajnu logističko-infrastrukturalnu prednost, te niz popusta i privilegija. Četvrta prednost je ogroman broj konekcija u samom startu koje će Air Arabia Abu Dhabi imati kroz Etihadovu mrežu linija. I na koncu Air Arabia Abu Dhabi operira od VII mjeseca, te je već povećala broj linija i frekvencija, dok Wizz Air konstantno prolongira početak operacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Arabia

Brussels će ubrzati restrukturiranje kako bi kompanija izašla iz procesa do ljetne sezone 2021, te time mogla iskoristiti ozbiljan porast broja putnika koji se tada očekuje. Niz kompanija je odlučio obnoviti linije i povećati frekvencije dočim je evidentno da će iduće ljeto biti neusporedivo bolje nego ono 2020. U 2021. se očekuje 1,3 milijardi cjepiva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Brussels

Dio Etihadovog kabinskog osoblja se cijepio protiv Covida-19 testnim cjepivom kineske proizvodnje koja je u III fazi testiranja u nekim državama između ostalog i u UEA. Istovremeno kompanija je izjavila da će A380 biti prizemljeni na neodređeni rok i da će radi toga biti dodatnih otpuštanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Etihad

Hanjin KAL Korporacija, vlasnica Korean Aira dogovorila je sa Korean Development Bank (KDB) transakciju oko preuzimanja Asiane vrijednu 1,6 milijardi USD. KDB je investirao u Hanjin grupu i to 450 milijuna USD kroz nove dionice i 270 milijuna kroz obveznice. Istim će Star Allince izgubiti važnog partnera, a Korean će ući u 10 najvećih kompanija svijeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean Airlines

Očekuje se da će Boeinga 737MAX dobiti certifikat do srijede nakon 20 mjeseci prizemljenja. Prvi letovi kompanija očekuju se pri kraju godine. Prije polijetanja Boeing mora obaviti preinake, a piloti doobuku na simulatorima.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Prije točno 100 godina, 16.11.1920. Queensland And Northern Territories Aerial Service, danas poznatiji po prvim slovima ovog predugačkog naslova koji tvore ime QANTAS je osnovan. Qantas je druga kompanija na svijetu po starosti da operira pod istim imenom. Qantas nazivaju i „leteći klokan“ po stiliziranom bijelom klokanu na crvenom repu. Qantas u 100 godina nije izgubio ni jedan mlažnjak (do uvođenja mlažnjaka do 1945. je imao 8 fatalnih nesreća).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

Irska startup kompanija Emerald Airlines će preuzeti ugovor za regionalne linije Aer Lingusa, što znači će od 1.1.2023. linije preuzeti od Stobart Aira. Stobart Air je naljutio IAG (vlasnik Aer Lingusa) što je ušao u 30% vlasništva flybea koji je trebao biti feeder Virgin Atlantica, glavnog konkurenta Britisha (suvlasnik IAG-a). Flybe se trebao preimenovati u Virgin Connect, no bankrotirao je početkom III. mjeseca. Emerald Airlines je u vlasništvu buisnessmena Conor McCarthya. Ugovor sa Emeraldom se potpisuje na 10 godina. Management Stobart Aira je izjavio da je ovo ogroman udarac za kompaniju, no da će ista idućih dvije godine profesionalno odraditi svoje obveze prema Aer Lingusu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb) foto: Aer Lingus

Thai je na prodaju dao apsolutno sve što se prodati da, od aviona, preko kompleta avionskih guma do pribora za obroke (uključujući posade za sol i papar), čaše, prekrivače za sjedala, deke, luksuzna pića (na spisku je čak i Dom Perignon iz prve klase). Kompanija na ovaj način pokušava zadržati likvidnost.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Thai Airways

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!