Novosti iz svijeta

Nakon velikih uspjeha Aeroflotovog LCC Pobede i najave S7 da će pokrenuti LCC, sada i Red Wings najavljuje da bi mogao pokrenuti LCC u Rusiji, a koji bi letio regionalne P2P linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Red Wings

I američka kompanija SkyWest je iskazala profit za drugi kvartal i to čak 62 milijuna USD. Kompanija leti za American i Alasku.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: SkyWest

Tri dana nakon štrajka, Bombardier je sa svom radnici postigao sporazum. Radnici Bombardiera su se bunili radi možebitnog preseljenja proizvodnje iz Toronta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Bombardier Learjet

Kirgistanska kompanija Air Manas je suspendirala sve letove najmanje do 4. kvartala 2021. godine.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Manas

DHL i dron kompanija Dronamics su potpisali partnerstvo za isporuke velikim dronovima od 2022. Dronamics će tijekom godina napraviti 4000 dronova „Black Swan“ za DHL. Dron može prevesti 350 kg carga na udaljenost od 2500 km, i to za 80% manje troškova nego bilo koji avion.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: DHL

Predsjednički avion Nicolae Ceausescua, Rombac 1-11 je poklonjen Rumunjskom nacionalnom zrakoplovnom muzeju. Avion (YR-BRE) je proizveden 1986. i bio je predsjednički avion do 1989.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Rombac 1-11

JetBlue će od 2.9. reducirati broj letova na liniji New York JFK – London Heathrow sa svakodnevnih na četiri leta tjedno i to samo par dana nakon pokretanja linije. Obzirom na ogromne najave ove linije, te medijsko bombardiranje, ova redukcija je sada vrlo indikativna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Airbus je konačno i potvrdio. A350F kreće u razvoj. Avion će se temeljiti na A350-1000, imat će 90 tona nosivosti. Njegova glavna konkurencija Boeing 777F ima nosivost od 103 tone. Avion će se isporučivati od 2025.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Airbus

United je objavio 5 dobitnika nagradne igre „Cijepi se i leti“ kojom je motivirao svoje putnike da se cijepe protiv Covida-19. Preko milijun putnika Uniteda je sudjelovalo u igri, cijepilo se, a pet pobjednika je dobilo godinu dana neograničenog letenja sa kompanijom. Još 30 cijepljenih je dobilo po jedan let bilo gdje u mreži Uniteda i to sa bilo kojom klasom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

EasyJet nije zainteresiran za A321LR ili XLR. Kompanija ističe da se ima gdje širiti u Europi i da stoga nema potrebe da prelazi na rizičnija dalja tržišta, te dok će se god imati gdje širiti u Europi neće krenuti preko oceana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

U 2019. Austrija je imala 36,2 milijuna putnika. Najviše putnika su imali:

  1. 31,7 milijuna putnika Beč
  2. 1,7 Salzburg
  3. 1,2 Innsbruck
  4. 1,0 Graz
  5. 0,4 Linz

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

Wizz Air u VII. mjesecu ima 90% kapaciteta iz 2019, a u VIII. mjesecu će imati cijelih 100% kapaciteta iz 2019. Ovime će Wizz Air biti prva europska kompanija koja će dostići kapacitete iz 2019. Do kraja godine kompanija planira imati čak 120% kapaciteta iz 2019. Kompanija je u 2. kvartalu ove godine imala promet od 199 milijuna EUR, gubitak od 114,4 milijuna EUR, te 2,95 milijuna putnika. Load faktor kompanije je sam 63,6%. Kompanija u ovom momentu ima 141 avion.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Rex, koji je prizemljio sve svoje 737-800, je optužio Qantas da dumpingira linije gdje leti i Rex, te da je na istim linijama Qantas povećao broj letova za 80% kako bi istisnuo Rex. Qantas je pokrenuo i niz linija koje je do sada ekskluzivno letio Rex u australijskoj provinciji, a gdje nema mjesta za dva prijevoznika. Uz to Skytrans će se kandidirati za PSO linije u Queeslandu koje do 2022. leti Rex. Skytrans leti sa Dash 8-100 i Cessna 208B Grand Caravans. Analitičari kažu da i iza ove kandidature stoji Qantas. Qantas je objavio da ne zna o čemu to Rex priča, te da on samo širi svoju mrežu linija i frekvencija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Rex

Novozelandska aviokompanija Air Chathams je odlučila konačno zamijeniti 68-godišnji Convair 580 sa ATR 72-500. Kompanija leti iz Chatham otoka prema ostatku Novog Zelanda.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Chathams

 

American je izgubio svog dugogodišnjeg ogromnog partnera LATAM kojeg mu je preotela Delta kupivši udio u kompaniji. No, sada je American našao supstitut, te je ušao u tal sa IndigoParnersovim ULCC JetSmartom. American će investirati u kompaniju te preko nje imati veze diljem Južne Amerike. Ovo je ogromna vijest jer IndigoPartners do sada nije ulazio ni u kakve dealove za code-share, poglavito ne ovako velike. JetSmart ima 18 aviona i 22 destinacija u Čileu, Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Peruu. Uz to JetSmart Argentina ima još 4 aviona i velik broj linija u Argentini.

American trenutno operira JetSmartov hub u Santiago de Chile iz New Yorka, Miamia i Dallasa, no do početka suradnje 2022. otvoriti će još linija za Santiago. American će se konektirati i preko Buenos Airesa, ali i drugih latinoameričkih zračnih luka za koje leti. American je još prošle godine napravio tal sa GOL-om za letove u Brazilu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetSmart

Condor je naručio 16 Airbusa A330-900 kojima će obnoviti svoju širokotrupnu flotu. Avioni će se isporučivati od jeseni 2022 do sredine 2024. Sedam od tih aviona je kupljeno, a devet ih je uzeto na lizing. Ono što bode u oči je da je Condor dobio stotine milijuna EUR pomoći Njemačke zbog Covida-19, a sada naručuje nove superskupe avione. Condor u floti trenutno ima 15 Boeinga 767-300ER starih 25,8 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

 

Boeing je u drugom kvartalu imao profit od 567 milijuna USD (u 2020. gubitak je bio 2,4 milijarde USD). Promet je bio 17 milijardi USD (11,8 milijardi USD u 2020.). No, istovremeno je Boeing Commercial Airplanes imao gubitak od 472 milijuna USD (prošle godine 2,8 milijardi USD gubitka). Promet je bio 6 milijardi USD (prošle godine 1,6 milijardi USD).

Boeing je isporučio 130 novih 737MAX (450 ih je imao proizvedenih i stacioniranih), te je 190 prizemljenih aviona vratio u promet (od njih 387). Još uvijek bar 550 aviona koji su stacionirani čeka isporuku. Istovremeno Boeing ne planira isporučiti više od 50% trenutno prizemljenih 787 (njih stotinu) u 2021. Kompanije ne isporučuje Dreamlinere od X. mjeseca 2020.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Delta zapošljava 5000 zemaljaca obzirom na povećan broj telefonskih poziva, ali i drugih usluga za zemlji. 3000 od tih zaposlenih će raditi u Službi za korisnike na aerodromima, a 2000 u ostalim službama. Kompanija je već najavila da će do kraja godine zaposliti nove pilote i kabinsko osoblje.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Delta

Qantas je do sada dobio 1,4 milijarde USD pomoći od Australijske vlade radi Covida-19. U isto vrijeme Virgin Australia je dobila samo 271 milijun USD, a Rex 110,6 milijuna. Na kritike o nesrazmjeru pomoći Qantas je izjavio da oni ostvaruju 70% svog prometa u Australiji, a i jedini imaju međunarodne linije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

S7 Airlines će pokrenuti LCC u VII. mjesecu 2022, te će za tu kompaniju naručiti 24 nova Airbusa  A320neo koji će u flotu dolaziti do 2024. Kompanija će letjeti point-to-point linije u središnjoj Rusiji no bez doticaja sa Moskvom. Kompanija planira imati milijun putnika u prvoj godini poslovanja, i 6 do 7 milijuna do 2024. Ovime S7 kreće u direktan sukob sa jedinim ruskim LCC, Aeroflotovom Pobedom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: S7

 

Lufhansa je objavila da iako je Eurowings Discover LCC, ipak će puniti njihov teretni prostor sa cargom na širkotrupnim letovima. Eurowings Discover je krenuo sa prvim letovima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings Discaver

London Heathrow je od početka pandemije izgubio 2,9 milijardi GBP. Aerodrom u ovom momentu ima tek 26% prometa iz 2019. Aerodrom ozbiljno kritizira Britansku vladu jer kasni za Europskom unijom u otvaranju zračnog prometa.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: London Heathrow

FAA je zaprimio preko 2500 prijava agresivnog i neprihvatljivog ponašanja putnika. Ovo je bitno više prijava nego je bilo prethodnih godina. Svjedoci smo da putnici reagiraju krajnje neuračunjivo, čak i otvaraju vrata aviona tijekom rulanja. Psiholozi ističu da je razlog takvom ponašanju što su putnici nakon godinu i pola Covida-19 došli do granice pucanja, da se njihova frustracija pandemijom i silnim ograničenjima manifestira na agresiji prema prodavačima, pružateljima usluga, policiji, učiteljima i sličnim službama. Tu su avioni posebno negativni po putnike jer su zatvoreni na malom prostoru, dobar dio njih još i ima fobiju od visine i letenja, te moraju nositi maske satima. Sve to ih dodatno frustrira putnike koji onda svoje frustracije ispoljavaju na agresiji prema kabinskom osoblju, posadama i suputnicima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American Airlines

LCC South African Airwaysa Mango je ušao u predstečajnu zaštitu. Kompanija ima 168,4 milijuna USD dugova. Kompanija duguje svojim zaposlenicima 10,5 milijuna USD plaća, koje ozbiljno kasne. Od 27.7. kompanija je suspendirala sve letove do daljnjega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mango

Zvaničnici Toronto Pearson International Airport su dali izjavu u subotu da planiraju da uvedu posebne carinske redove za potpuno vakcinisane putnike. Redovi se uvode zbog potpuno zasebnih procedura i omogučiće bolji protok putnika i kraće procedure. Nakon 7.9. granica će i dalje biti zatvorena za strane nevakcinisane drzavljane izuzev za putnike sa izuzetkom, koji će i dalje morati da prođu kroz proceduru: hotelski karantin do dobijanja PCR testa i 14 dnevni karantin na odredištu. Vancouver International je najavio sličnu proceduru.

Ublažavanjem restrikcija država je odobrila pored postojećih 4  još 5 aerodroma za međunarodni saobraćaj: Halifax, Quebec City, Ottawa, Winnipeg i Edmonton.

autor: Zoran Cvetković, suradnik (Toronto), foto: Air Canada

Ryanair je u 2. kvartalu imao gubitak od 273 milijuna EUR (prošle godine 185 milijuna). Promet je bio 371 milijun (prošle godine 125 milijuna). Prevezli su 8,1 milijun putnika (prošle godine 0,5 milijuna). Load faktor je bio 73% (prošle godine 61%). Nije jasno kako je moguće da su sa toliko više prometa i putnika, te boljim load faktorom uspjeli postići toliko lošiji rezultat nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Ruski United Aircraft Corporation (UAC) će lansirati freighter na bazi Suhoj Superjet SSJ-100 do 2023. godine. UAC se nada na ovaj način povećati vrlo skromnu prodaju ovog modela aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula) foto: SSJ-100

Wizz Air će model koji je uporabio u Wizz Air Abu Dhabi primijeniti i na druga tržišta. Prvo tržište na koje bi se mogao bazirati je Indija gdje bi napravio Wizz Air India. Sa Airbusima A321XLR Wizz Air iz Indije može obuhvatiti sve letove u Europi, uključujući i London, a na drugu stranu može dobaciti sve do Tokija. Istim bi Wizz Air mogao spojiti sve destinacije između Azije i Europe sa samo jednim presjedanjem.

Kako IndigoPartners planira spojiti svoje kompanije u SAD-u (Frontier), buduću kompaniju u Kanadi, te u Središnjoj (Volaris) i Latinskoj Americi (JetSmart) sa Wizz Airom ovo će za kojih 5-6 godina biti globalna planetarna kompanija gdje će putnik sa jednim do tri presjedanja moći doći bilo gdje na planetu i to za vrlo malen novac.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Wizz Air

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!