Novosti iz svijeta

Nakon što je Aer Lingus ukinuo code-share sa Unitedom, sada je povećao code-share sa Americanom, te uveo nove destinacije u sporazum. Ovo ne treba čuditi jer je American član oneworlda, kojeg iako Aer Lingus još nije član, ipak jest član njegovi vlasnici British i Iberia. Konačno Aer Lingus je član joint venturea Atlantic Joint Business partnership kojem pripadaju American, British, Iberia, Aer Lingus i Finnair.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aer Lingus

Kineska kompanije Air Guilin je suspedirala sve letove. Kopanija je imala 11 aviona (A319 i A320), imala je hub u Guilinu i letjela na 23 destinacije u Kini. Kompanija je krenula sa operacijama 2016. godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Guilin

Američka charter kompanija Hillwood Airlines je preimenovana u Easten Air Express nakon što je 100% vlasništva kompanije preuzeo Eastern. Hillwood u floti ima četiti aviona tri Boeinga 737-700 i jedan B737-700BBJ. Eastern u floti ima isključivo širokotrupce, njih 15.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Hilwood Airlines

Kompanije diljem svijeta su jako nerazborito ulagale u cargo kapacitete tijekom Covida-19 iako je jasno bilo da povećani cargo promet neće biti dugog vijeka i da će povećanje redovnih linija te cargo prostor na istima smanjiti potrebu za cargo avionima. Stoga je brdo kompanija naručilo nove cargo avione, vratilo cargo avione iz skladišta (i po 40 godina stare), te konvertiralo brojne putničke avione u cargo. Niz kompanija koje se nisu bavile cargo su se počele istim baviti.No, prošle, a posebno ove godine cargo je ozbiljno pao pa sada kompanije imaju istinskih problema sa cargo kapacitetima. Stoga ne treba čuditi da je Air Canada otkazala narudžbu za dva Boeinga 777F i tranformirala ju u dva putnička B787-10.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Canada

ITA je pomaknula prve letove za Tel Aviv sa A321LR. Letovi su trebali krenuti 1.12.2023. no sada su pomaknuti na 5.1.2024. Kompanija planira tri dnevna leta. Kao što smo već pisali A321LR ima posebno uređenu kabinu sa business (1+1) i premium ekonomskom klasom (2+2).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

Capital A, vlasnik brenda AirAsia i AirAsia X dogovara posao od milijarde USD sa Aetherium Acquisition Corp, Special Purpose Acquisiton Company koja je izlistana na burzi u New Yorku. Nova kompanija će investirati u avijaciju, putovanje, hospitality i digitalne tehnologije u SAD-u. AirAsia navodi da će se na ovaj način proširiti izvan prostora Azije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: AirAsia

WestJet je dovršio integraciju sa ULCC Swoop-om. Swoop je u floti imao 10 Boeinga 737-800 i 6 B737-8. Istim je Swoop prestao postojati. WestJet ima flotu od 126 aviona (737 i 787), te ima 105 naručenih aviona.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Swoop

Boom, novi proizvođač supersoničnih aviona Overture se nada avion prodati Oružanim snagama SAD-a. Boom smatra da ovaj avion može služiti prijevozu vojnih vrhovnika, ekstremno brzom prebacivanju snaga i carga na bojišnicu i medicinskim evakuacijama. Boom je za sada avione prodao Unitedu, Americana i JAL-u. Boom planira dovršiti tvornicu za proizvodnju Overture u 2024. godini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boom

JetBlue od I. mjeseca 2024. reže čak 3138 letova i 461.455 sjedala. Najviše je porezana linija New York JFK-Washington Ronald Regan čak 170 letova. Daleko najviše letova je ukinuto u New Yorku i Bostonu. Kompanija kaže da je ovo direktan rezultat ukidanja Northeast alijanse. Volio bih kada bi sudac koji je ukinuo ovu alijansu sada objasnio kako je ukidanje iste dobro za putnike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Air Niugini, nacionalna kompanija Papua Nove Gvineje, je naručila šest Airbusa A220-100. Avioni će se isporučivati od 2025. Istovremeno kompanija će u lizing uzeti tri A220-300 i dva A220-100. Kompanija u ovom momentu u floti ima dva Boeinga 767-300ER, jedan Boeing 737-800, sedam Fokkera F100, tri F70 i 3 Dash 8-400. Kompanija je naručila dva B787-8 koji će zamijeniti B767-300ER. Sa A220 kompanija planira proširiti broj letova prema Pacifiku. Ovih 11 aviona će zamijeniti sve Fokkere F100 i F70.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Air Niugini

Air Cairo tijekom zime 2023/24 uvodi Boeing 777-300 Southwind Arilinesa. Avion će letjeti iz Egipta prvenstveno za ruske destinacije. Kompanija inače u floti ima 31 aviona i to Airbuseve A320, Embraere E190 i ATR 72-600.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Cairo

Još jedan aerodrom koji je imao svoju kompaniju u nadi da će tako ostvariti bar nešto putnika je omanuo. Lubeck Air je suspendirao sve operacije. Kompanija je u jednom momentu imala tri aviona. Kompanija je u povijesti letjela za Zadar.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lubeck Air

Aena će investirati 401 milijun USD u Sao Paulo Conhongas aerodrom. Kompanija će investirati u novi putnički terminal i povećati će stajanku. Aena je dobila koncesiju na aerodrom ove godine, a imat će je 30 godina.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Sao Paulo Aerodrom

JetBlue je izokrenuo svijet, te uspio nagovoriti DoT da iskoristi svoj utjecaj i natjera Amsterdam na slotove za letove iz New Yorka i Bostona. Slotove je prvo dobio za zimu 2022/23, potom i za ljeto 2023. i zimu 2023/24. No, sada je obavješten da slotove više neće imati za ljeto 2024. zbog restrikcija u Amsterdamu i smanjenja broja letova sa 500.000 na 440.000. JetBlue radi ovoga traži da se KLM-u zabrane letovi u New Yorku, jer smatra da je ovime prekršen sporazum o open skies Nizozemske i SAD-a. Prema najavama ukupno 24 kompanija koje nemaju djedovska prava na Amsterdamu bi trebale izgubiti pravo letova idućeg ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Lufthansa će zaposliti 2000 novih pilota do 2025. Kompanija će povećati kapaciteta u svojoj European Flight Academy. Lufthansa grupa ima 604 aviona, no ima 179 naručenih aviona. Dio će zamijeniti stare avione, no dio će povećati flotu, i upravo radi toga kompanija mora zapošljavati toliko mnogo pilota.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

Nakon niza kvartala gubitaka LATAM je u 3. kvartalu ove godine konačno objavio profit i to 232 milijuna USD. Kompanija je imala prihod od 3,1 milijardi USD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LATAM

Aeroflot je od 29.10. prešao na jesensko-zimski red letenja koji će važiti do 30.3.2024. godine. U novoj sezoni aviokompanija svojim putnicima nudi letove do 190 destinacija, od kojih su 104 domaće linije. Ukupan broj destinacija premašuje prošlogodišnji za 10 odsto, a prevozni kapacitet će se povećati za 15 odsto. Aeroflotovi sopstveni letovi će saobraćati na 114 destinacija. Na preostalim linijama operater će biti Rossiya Airlines (deo Aeroflot grupe) pod šifrom SU.

Ove zime putnike očekuju novi redovni letovi u inostranstvo iz Moskve za Mauricijus i Šimkent (Kazahstan); od Sankt Peterburga i Jekaterinburga do Puketa; od Sankt Peterburga do Hurgade i Sharm el-Sheika; od Kazana, Novosibirska i Jekaterinburga do Dubaja. Osim toga, u redu letenja ponovo će se pojaviti letovi iz Moskve za Abu Dabi, Hong Kong i Havanu, te iz Sankt Peterburga za moskovski aerodrom Domodedovo. Letove za Havanu i Domodedovo obavljaće Rossiya Airlines. Za ljubitelje plažnog odmora, učestalost letova na brojne međunarodne destinacije značajno će se povećati: od Moskve do Dubaja (21 let nedeljno), Bangkoka (10 letova nedeljno), Phuketa (17 letova nedeljno), Hurgada (11 letova nedeljno), Sharm el-Sheikh (10 letova nedeljno), Male (10 letova nedeljno), Colombo (4 leta nedeljno) i Mahe (3 leta nedeljno). Program regionalnih letova za Tajland biće predstavljen direktnim letovima iz sedam ruskih gradova. Letovi za Puket će se obavljati iz Sankt Peterburga, Vladivostoka, Jekaterinburga, Krasnojarska, Novosibirska i Habarovska, a za Bangkok – iz Vladivostoka, Jekaterinburga, Irkutska, Krasnojarska, Novosibirska i Habarovska.

Aeroflot će u zimskoj sezoni nastaviti sa svojim programom direktnih letova od punktova u Ruskoj Federaciji do popularnih turističkih gradova na jugu Rusije. Aviokompanija će obavljati sopstvene letove za Soči iz Samare, Kazanja, Nižnjeg Novgoroda, Perma, Jekaterinburga i Ufe. Direktni letovi za Mineralne Vode obavljaće se iz Kazana, Jekaterinburga i Ufe. Rossiya će obavljati letove za Soči i Mineralne Vode iz Sankt Peterburga i Krasnojarska. Mreža ruta sibirskog huba u Krasnojarsku uključuje 23 domaće i međunarodne destinacije. Aeroflot će obavljati vlastite direktne letove sa međunarodnog aerodroma Krasnojarsk  do Moskve, Bangkoka i Puketa, a Rossiya Airlines će saobraćati za Soči, Sankt Peterburg, Jekaterinburg, Blagovješčensk, Hanti-Mansijsk, Irkutsk, Habarovsk, Mineralne Vode, Tjumen, Ulan-Ude, Jakutsk, Novi Urengoj, Čitu, Južno-Sahalinsk, Almatu, Astanu, Biškek, Oš i Taškent. Iz Jekaterinburga će aviokompanija ponuditi 11 destinacija: Aeroflot će obavljati sopstvene letove za Moskvu, Mineralne Vode, Soči, Jerevan, Istanbul, Puket, Bangkok, Gou i Dubaj. Rossiya Airlines će letjeti iz glavnog grada Urala za Sankt Peterburg i Krasnojarsk. Program letova u inostranstvo iz Sočija predstaviće letovi Rossiya Airlinesa za Antaliju, Jerevan, Dubaj, Istanbul, Hurgadu i Šarm el Šeik.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Aeroflot

Ethiopian Airlines je osigurao tri Boeinga 737MAX za Nigeria Air, joint ventura u kojem će sudjelovati nigerijska strana (51%) i Ethiopian (49%). Sada je na Nigerijskoj vladi da osigura sve dozvole i konačno se odluči hoće li pokrenuti kompaniju ili ne.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ethiopian Airlines

Jučer (u srijedu) je radi tehničkih problema otkazano preko 150 letova, i kasnilo je nekoliko stotina letova Turkisha i Anadolujeta iz Istanbula IST i Sabihe. Iako je Turkish rekao da je poremećaj bio tek tri sata, to nije istina, jer je poremećaj potrajao bitno nakon 22:00 sata. Prema izvorima iz kompanije poremećaji će se osjetiti i u četvrtak. Kompanija će svim putnicima besplatno zamijeniti karte, a onima koji to žele će isplatiti punu cijenu karata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Aerodrom Singapore je otvorio Terminal 2, posljednji od četiri terminala koji je zatvorio u Covidu-19 2020. godine. Aerodrom je istovremeno proširio i osuvremenio terminal. Istim je povećao terminal na 28 milijuna putnika, dok cijeli aerodrom ima kapacitet od 90 milijuna putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Singapore Aerodrom

Projekt CR929, širokotrupac kojeg su zajedno razvijali kineski COMAC i ruski United Aircraft Corporation (UAC) je prekinut zbog izlaza UAC-a iz projekta. COMAC i UAC su se stalno sukobljavali. No, projekt su nastavili Kinezi i ponovo ga preimenovali u C929. Iako je prvotni plan bio da CR929 krene u proizvodnju 2028, sada su Kinezi isto pomaknuli na 2030.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: COMAC

Condor je naručio tri Airbusa A330-900. Avioni će se isporučivati 2026. i 2027. Avioni će zamijeniti stare Boeinge 767-300ER, kojih Condor u floti ima još 6. Kopanija sada ima 10 isporučenih A330-900 i još 11 za isporuku. Kompanija ukupno ima 62 aviona u floti i 49 naručenih.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

Embraer je u 3. kvartalu isporučio 43 aviona, što je povećanje od 30% u usporedbi sa istim periodom lani. Isporučeno je 15 komercijalnih aviona (50% više nego lani), te 28 business jetova.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Embraer

British i easyJet, dva najveća prijevoznika na Gatwicku, zahtijevaju od aerodroma da riješi probleme sa manjkom kontrolora letova i ostalih zaposlenike, te sa štrajkovima. Obije kompanije zahtijevaju da se iduće godine ne dese problemi koji su se dešavali prošlog ljeta, posebno restrikcije koje je aerodrom imao u zadnji čas.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British

Aeroitalia je prije dva mjeseca pokrenula bazu u Anconi, no već je zatvara. Kompanije će zatvoriti sve linije ove baze od 31.10. do 10.11. Aeroitalija je operirala 6 linija iz Ancone. Aeroitalia je imala najviše letova i linija u Anconi, a aerodrom će sada ostati na 14 linija 6 prijevoznika. Najveći prijevoznici sada su Ryanair i Volotea (sa po 3 cjelogodišnje i 2 sezonske linije).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroitalia

Novi Terminal A na Abu Dhabiu je konačno otvoren. Terminal je originalno trebao biti otvoren 2017. i biti dom Etihadu. No, nakon ekstremnog smanjenja Etihada planovi su se promijenili, pa će sada 28 kompanija koristiti terminal. Terminal ima 742.000 kvadratnih metara.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Abu Dhabi Aerodrom

Korean je objavio da će kupiti 20 Airbusa A321neo. Avioni će se isporučivati do 2030. Ovime je broj naručenih A321neo povećan na čak 50, od čega je isporučeno 8. Kompanija u floti ima 164 aviona i 98 naručenih.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Korean

IAG je u 3. kvartalu ostvario profit od čak 1,75 milijadi EUR. Ovo je rekordan profit u 3. kvartalu u povijesti kompanije. Kapacitet IAG-a je došao na 95,6% iz istog perioda 2019.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

Ryanair je zaprijetio da će otkazati 57 Boeinga 737MAX ukoliko će Boeing još više kasniti sa isporukama, te će avione planirane za IV. mjesec isporučiti u VII. i VIII. mjesecu. Boeing je ove godine trebao isporučiti 450 B737MAX, no sada će ih isporučiti 375-400. Zbog kašnjenja aviona Boeing Ryanair je ove zime otkazao niz letova, zbog čega će imati 1,4 milijuna manje putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

 

Iz Ljubljane:

  • Madrid, Iberia od 29.7.

 

Iz Maribora:

 

Iz Portoroža:

 

Iz Zagreba:

  • Memmingen, Ryanair od 28.10.

 

Iz Pule:

  • Birmingham, Jet2 od 2.5.
  • Manchester, Jet2 od 2.5.
  • London Stansted, Jet2 od 3.5.

 

Iz Rijeke:

 

Iz Zadra:

 

Iz Splita:

  • London Stansted, British od 7.9.

 

Iz Brača:

 

Iz Dubrovnika:

 

Iz Osijeka:

 

Iz Sarajeva:

 

Iz Tuzle:

  • Istanbul, Pegasus od 3.8.

 

Iz Mostara:

 

Iz Banja Luke:

 

Iz Beograda:

  • Guangzhou, Air Serbia od 30.9.

 

Iz Niša:

 

Iz Kraljeva:

 

Iz Podgorice:

 

Iz Tivta:

 

Iz Prištine:

 

Iz Skopja:

 

Iz Ohrida: