Novosti iz svijeta

Emirates je ponudio svim svojim zaposlenicima besplatno cijepljenje protiv Covida-19. No, od idućeg tjedna oni zaposlenici koji se nisu cijepili sada će morati snositi troškove PCR testova kako bi mogli letjeti. 60% posada se cijepilo. Na ovaj način Emirates želi natjerati i ostatak posada da se cijepi.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Emirates

Portugalska vlada je zatražila od Europske Unije da odobri još jednu pomoć TAP Portugalu od 460 milijuna EUR. TAP Portugal je u restrukturaciji, a novac mu treba za likvidnost.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: TAP Portugal

Zbog fijaska projekta Boeing 737MAX kompanija je pretrpjela otkazivanje čak 1250 ovih aviona od početka 2020. Ovo je gubitak za kompaniju od bar 110 milijardi USD. U II/2021. Boeing ima samo 3.236 B737MAX u backlogu. Najviše otkazanih aviona ima Avolon (94), Aviation Capital Group (76), GECAS (74), Virgin Australia (48), CDB Aviation (40), i Gol (34). Ovih otkazivanja će biti još, primjerice Boeinga iz backloga nije izbacio 92 aviona koje je otkazao Norwegian. Boeinga je u prošlih godinu dana zabilježio 169 naručenih 737MAX.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Na Donghai letu iz Nantonga u Xian u Kini, desio se neuobičajen incident. Pilot je osporio putniku prve klase da može koristiti WC, nego ga je on sam koristio, a putnika je vratio na mjesto. Putnik je potom vrlo frustriran vikao na stjuarda da ne radi svoj posao kako treba, te su se stjuard i pilot porječkali po izlasku pilota iz WC-a. Pritom je pilot postao nasilan što je u konačnici rezultiralo izbijenim zubom pilota i slomljenom rukom stjuarda. Obojica su suspendirani.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Donghai Airlines

Sud u Pragu je danas potvrdio bankrot ČSA na zahtjev kompanije. Kompanija u floti ima samo dva Airbusa A320 obitelji. Kompanija će nastaviti sa letovima u bankrotu. ČSA ima 266 dužnika koji od kompanije potražuju 37 milijuna USD, dok putnici potražuju 46 milijuna USD za 230.000 neostvarenih karata.

ČSA je jedna od najstarijih kompanija na svijetu, koja datira iz 2023. Prvu inozemnu liniju ostvarila je prema Zagrebu 1929. godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ČSA

Ryanair, easyJet, Wizz Air i Jet2 traže od Europske komisije da se pravila za smanjenje stakleničkih plinova kod avion kompanija primjenjuju na sve letove, dakle i za long-haul letove europskih prijevoznika, a ne samo za short-haul letove. Ovi prijevoznici tvrde da 6% europskih letova koji prelaze 4000 km akumuliraju pola svih stakleničkih plinova. Ovaj zahtjev je i krajnje logičan, jer nema baš nikakvog smisla da su regulirani samo kratki letovi, a ne i oni dugi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet2

 

Australija je odlučila dati 930 milijuna USD pomoći avio i turističkoj industriji. U ovom paketu je plaćanje 50% cijene avionskih karata (jeftine karte za putnike), pozajmice za poslovne subjekte, direktna pomoć za avio-kompanije, te plaćanje plača za zaposlenike avio kompanija.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Qantas

Cathay Pacific je objavio godišnji gubitak od čak 2,8 milijardi USD. Kompanija je ovo proglasila najlošijom godinom u 70 godišnjoj povijesti. Kompanije ima dugoročno prizemljeno 92 od 239 aviona (44% flote). Kompanija bi imala i lošije rezultate da nema vrlo razvijenu i jaku cargo diviziju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Cathay Pacific

FedEx testira letove sa samo jednim pilotom na regionalnim linijama, u suradnji sa Sikorsky Aircraft. Testovi se odvijaju na Oxford aerodromu sa 33,9 godina starim ATR 42 kojeg za FedEx operira Empire Airlines.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: FedEx

Njemačka je 2019. imala 250,2 milijuna putnika, a najviše putnika imali su aerodromi:

  1. 70,6 milijuna Frankfurt
  2. 47,9 Minhen
  3. 35,6 Berlin (Tegel i Schönefeld)
  4. 25,5 Dusseldorf
  5. 17,3 Hamburg
  6. 12,7 Stuttgart
  7. 12,4 Cologne
  8. 6,3 Hanover
  9. 4,1 Nuremberg
  10. 2,7 Dortmud

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

Unitedov CEO Scott Kirby se ne slaže sa procjenama da će poslovni putnici nakon Covida-19 prestati koristiti avione jer su naučili raditi online preko Zooma i ostalih aplikacija, te čak i ne koristiti urede. United smatra da će se poslovni putnici vratiti u istom obujmu kao i prije Covida-19.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: United

ČSA je iz flote izbacila sve ATR-ove. Kompanija u ovom momentu u floti ima samo 2 aviona 1 Airbus A319 i 1 A320. Kompanija ima naručeno 6 Airbusa A220-300 koji su trebali početi dolaziti prošle godine, no isto je prolongirano, a od 2023. bi u flotu trebalo doći 3 A321XLR.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula); foto: ČSA

Izašla je nepotvrđena vijest da Southwest želi naručiti čak 130 Boeinga 737MAX7 uz još 170 opcija. U ovoj godini, nakon otkazivanja narudžbi Boeing je trenutno u plusu od 34 naručena B737MAX. Stoga bi ova narudžba bila više nego pozitivna vijest za posrnuli Boeing. Southwest će ovim avionima zamijeniti stare 737-700. Kompanija je pregovarala i sa Airbusom oko kupnje A220-300. Southwest je jučer 11.3. vratio svoje 737MAX u flotu, te će operirati iz 15 aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Southwest

Britanski Royal Air Force prodaje sva četiri BAe 146-100 i 146-200 koji su služili za VIP transport. Avioni su stari 32,5 godina. Avioni su iz flote trebali otići 2022. Avioni nemaju zamjenu. Istim će kraljevska obitelj izgubiti svoj avion i biti će „na milost i nemilost“ Vlade Velike Britanije. Vlada Britanije na raspolaganju ima A330-200METT u VIP konfiguraciji i još jedan A330-200 za transport trupa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: RAF (Wikipedia)

Ukrajina je izašla iz sporazuma o jedinstvenom zračnom prostoru CIS-a (Zajednica neovisnih država) koji je potpisan 1991. godine od strane Azerbejđana, Bjelorusije, Gruzije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Rusije, Tađikistana, Turkmenistana, Uzbekistana i Ukrajine. Konkretno Ukajina je izašla iz Sporazuma o civilnoj avijaciji i Sporazuma o korištenju zračnog prostora. Prema ovom sporazumu sav zračni prostor država je bio jedinstveno područje koje svi mogu koristiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Ukraine International)

Garuda Indonesia je naručila četiri Airbusa A330-800, modal koji se vrlo loše naručuje. Ovih aviona do sada naručeno je samo 15 od 4 kompanije. Kompanija ima naručenih još 12 većih A330-900.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Garuda Indonezija

Novi francuski cargo prijevoznik CMA CGM Air Cargo, koji nabavlja četiri Airbusa A330F i ima prvu bazu u Liegeu, sada najavljuje otvaranje baze i u francuskom lučkom gradu Marseilleu, gdje CMA CGM kao kontejnerski brodski prijevoznik ima velik obujam svog posla. Marseille je u 2019. imao zavidnih 56.132 tone carga. Kompanija je objavila da će joj prva linija biti Liege-Chicago sa 10 tjednih polazaka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: CMA CGM

 

Boeing je u II. mjesecu isporučio 22 aviona, i to sve 737MAX osim jednog 767-300F i jednog 777-300ER. Kompanija je u II. mjesecu dobila 82 narudžbe za 737MAX. Kako je u isto vrijeme kompanija upisala 51 otkazan aviona, ovo je prvi puta nakon dugo vremena da je Boeing pozitivan u broju naručenih aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Icelandair ukida regionalni brend Air Iceland Connect. Kompanija želi pojednostaviti i pojeftiniti operacije, pa će sve operacije voditi samo pod jedim brendom Icelandair. Istim se ništa neće promijeniti u samim letovima koji će ostati jednaki. Air Iceland Connect je u floti imao pet Dash 8-400 i leti prema lokalnim zračnim lukama na otoku.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Icelandair

Norwegian je izjavio da očekuje da će se spor sa Boeingom oko otkazivanja 97 aviona nastaviti na sudu u SAD-u. Norwegian pritom ima veliku šansu da spor dobije obzirom da je skoro dvije godine bio bez Boeinga 737MAX, što je sigurno dovoljno dobar razlog za otkaz ugovora. Čak štoviše, kompanija je u prvoj godini prizemljenja 737MAX, a prije Covida-19 (2019) gubila ozbiljan novac radi nedostatka kapaciteta sa 737MAX te je tražila visoke kompenzacije od Boeinga. Zbog svega toga Norwegian ne želi da spor sa Boeingom bude predmet predstečajne zaštite u Irskoj, nego želi sudski spor.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Konačno se i Eurowings širi. Od 1.4. kompanija otvara novu bazu u Berlin Brandenburgu gdje će stacionirati tri Airbusa A320. I prije otvaranja baze svaki 3. let iz Belina je bio Eurowingsa. Eurowings će nuditi nekoliko dnevnih letova prema njemačkim destinacijama, te letove prema brojnim leisure destinacijama, uključujući i Hrvatsku (iz Berlina Eurowings će letjeti za Rijeku, Zadar, Split i Dubrovnik), te Prištinu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

AirAsia kreće u air-taxi od 2022. Kompanija će za tu namjenu koristiti quadcopters, letjelice nalik dronovima, koje će primati četiri putnika i pilota. Kompanija će sa air-taxijem krenuti u Maleziji, a kasnije će se širiti tržištima AirAsie.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: AirAsia

Da zbog smanjene potražnje tvrtke smanjuju veličinu flote – ili kako se to pokušava pozitivno prozvati “prilagođavanjem potrebama tržišta” – nije novo. Kako smo već pisali ni Austrian Airlines nije pošteđen tog procesa i želi smanjiti flotu na 60 zrakoplova. Uz sve Dash 8-400 te polovicu 767 flote, Austrian prodaje i svih 7 Airbusa Airbusa A319. Ono sto je interesantno jest da su ti zrakoplovi prema svim naznakama prodani Lufthansi koja ce ih uvrstiti u flotu Cityline. Time Cityline kao regionalni prijevoznik prati trend uvođenja većih zrakoplova u flotu. CRJ100 i CRJ700 su dio povijesti i više ne lete, flota od 34 CR 900 iduće ce se godine smanjiti na 28 ali se zato uvode A319 u Lufthansinog regionalnog feedera. Za sada su u floti 6 bivših Lufthansinih A319 kojima bi trebali, uz gore spomenutih 7 Austrianovih slijediti  i daljnji A319 iz Lufthansine flote.

Općenito gledano do početka 90-tih zrakoplovi namijenjeni regionalnim kompanijama bili su isključivo turbopropovi: raspon je bio od Jetstreama 31 ili Swearingen Metroa sa 19 sjedala pa do Dash8-400 sa 76 sjedala. Situaciju na tržištu drastično je promijenio CRJ100 sa svojim kapacitetom od 50 sjedala i prvim komercijalnim letovima u listopadu 1992. godine. Od toga trenutka počeo je na neki način “rast” veličina zrakoplova. Sa kanadske strane slijedio je u 1999. godini CRJ 700 sa do 75 mjesta te 2001. godine CRJ900 sa 90 mjesta. Sredinom 90-tih u utrku se uključio i brazilski Embraer ponudivši svoje regionalne jetove ERJ135 kapaciteta 37 putnika, ERJ145 kapaciteta do 50 putnika. Ponudu CRJ “na gore” zaokružio je CRJ1000 u 2008. godini. Međutim rastom potražnje i zrakoplovi fizički rastu. Tako Brazilci u utrku šalju avione iz E-Jet obitelji tipskih oznaka 170, 175, 190 i 195 kapaciteta između 78 i 125 putničkih mjesta. Kanađani pak sve polažu u C seriju koju su na kraju zbog financijskih problema prodali Airbusu koji zrakoplove te serije prodaje pod oznakom A220.

Bilo je još pokušaja drugih proizvođača probiti se na to tržište, ali uglavnom su uspjeli prodati samo manji broj zrakoplova. Njemački Dornier probao je to sa tipom 328 – pri tome je interesantno da je taj tip aviona nuđen i sa turboprop pogonom i sa mlaznim motorima, ali taj zrakoplov svojim malim kapacitetom nije bio interesantan za prijevoznike. Japanski Mitsubishi je tek 2003. godine započeo svoj projekt MRJ i nakon gotovo 20 godina razvoja trenutačno je cijeli projekt obustavljen bez da je isporučena i jedna jedina mašina. Kina je na tržište izbacila Comac ARJ21 (52 prodana primjerka), Ukrajina Antonov An-148 (47 prodanih primjeraka), dok je Rusija izbacila SSJ-100 (180 prodanih primjeraka).

autor: Alen Foglar, dopisnik (Beč), foto: Austrian

Dva daleko najveća lezora na svijetu AerCap i GECAS se ujedinjuju u jednu kompaniju. AerCap u portfoliju ima 1044 aviona i 286 naručenih aviona, te preko 200 stranaka. GECAS trenutno ima 1650 aviona i helikopera, te preko 200 stranaka. Kompanija će samim time u portfoliju imati čak 2748 aviona i helikoptera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air (AerCap-ov avion)

I Europska Unija se pridružila suspenziji carina i taksi na uvoz aviona između SAD-a i Europske Unije. To znači da ni Airbus, ni Boeing neće u idućih 4 mjeseca privremeno imati carine i takse. Odlična inicijativa, za koju se nadamo da će prerasti u trajnu suspenziju ove nimalo popularne i nadasve nepotrebne mjere koju je uveo Trump, a potom i Europska Unija reciprocitetom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Saudia Cargo i najveći kineski internetski distributer Alibaba su potpisali sporazum po kojem će Saudia prevoziti proizvode Alibabe 5 puta tjedno na liniji Hong Kong-Riyadh-Liege. Alibaba sada garantira isporuke na Bliskom Istoku u roku od 10 dana od narudžbe. Saudia Cargo ima 7 aviona među kojima 777-200F, te 747-400F.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Saudia

Air Cairo i SunExpress (joint venure Lufthanse i Turkisha) potpisali su ugovor o bliskoj suradnji. Air Cairo će operirati 30 tjednih letova iz Hurghade za 14 aerodroma u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji za koje će SunExpress provoditi planove letenja, te kontrolirati prihode i prodaju. Kompanije planiraju proširiti suradnju na druge aerodrome u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji s jedne strane, te Egiptu s druge strane.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sun Express

Eurowings je otvorio prve linije između Španjolske i Velike Britanije u povijesti kompanije. Kompanija će iz Palma de Mallorce letjeti dva tjedna leta za Manchester i dva tjedna leta za Birmingham od kraja V. mjeseca. Eurowings je najavio da će u idućim tjednima otvoriti još linija za Veliku Britaniju iz Palma de Mallorce.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Eurowings

Greenpeaceovi aktivisti su ušli u zaštićeni dio aerodrom Paris CDG te vandalizirali jedan Air Franceov Boeing 777-200ER, između ostalog su ga obojali u zeleno. Avion je poslan u održavanje da se dovede u prvobitno stanje. Ovaj događaj postavlja pitanje sigurnosti CDG, jer ako su Greenpeaceovi aktivisti ušli na stajanku i uspjeli vandalizirati avion, onda to sigurno mogu i teroristi. A Francuska je bila žrtva nekoliko vrlo ozbiljnih terorističkih napada u nedavnoj prošlosti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

 

Etihad je u 2020. zabilježio gubitak od čak 1,7 milijardi USD. Broj putnika je pao na 4,2 milijuna, što je pad od 76% sa 17,5 milijuna iz 2019. Krvnu sliku kompanije popravio je cargo koji je povećao prihode za 66% (sa 700 milijuna na 1,2 milijardi USD).

autor: Alen Šćuric, analitičari (Zagreb), foto: Etihad

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!