Novosti iz svijeta

United je pokrenuo charter cargo linije za prijevoz Pfizerovog cjepiva protiv Covida-19. Američki Pfizer je najavio proizvodnju 50 milijuna cjepiva još ove godine, te 1,3 milijarde u 2021. Očekuje se da FDA izda dozvolu za korištenje cjepiva do 15.12. United je isposlovao dozvolu FAA da na letovima smije imati 7.500 kg suhog leda umjesto dosadašnjeg limita od 1.500 kg. United će prevoziti cjepivo i između Chicaga i Bruxellesa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Department of Commerce SAD-a želi uvesti sankcije protiv 89 kineskih kompanija u avioindustriji, među kojima je i COMAC, te AVIC, a zbog uske povezanosti sa vojskom. Dese li se sankcije ogromnih problema će imati C919, ARJ21-700, MA60 i MA-600 koji imaju zapadne motore. Vrlo dvolično ako uzmemo u obzir ogromnu povezanost Boeinga sa američkom vojskom i proizvodnju za istu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: COMAC

Ukrajinski Windrose, koji u floti ima uskotrupce i regionalne avione u wet lease je uzeo prvi širokotrupac Airbus A330-200.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Windrose

Savjetnik japanske vlade predložio je spajanje Japan Airlinesa i ANA-e u jednu kompaniju po uzoru na Korean i Asianu. Savjetnik je naglasio da obije kompanije dobivaju izdašnu državnu pomoć i da bi isto bilo dobro kako za njih, tako i za Japan.

autor: Maja Mrksu, novinarka (Pula), foto: ANA

Zadnje dane u XI. mjesecu, te u XII, I. i II. mjesecu Swiss na letovima Zurich – London Heathrow – Zurich (LX316/7 i LX318/19) koristi širokotrupce Airbus A330-300 i A340-300, a u XII. mjesecu i Boeing 777. Razlog ovog poteza sigurno nije potražnja, već vrlo vjerojatno operativni razlozi minimalnog korištenja širokotrupne flote i pilota.

autor: Alen Foglar, suradnik (Beč), foto: Swiss Airlines

Nakon udesa Volga-Dneprovog An-124 u Novosibirsku, kompanija je odlučila prizemljiti cijelu flotu ovih aviona na neograničeno vrijeme.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Volga Dnepr

Emirates je iz naftalina izvukao jednu originalnu uslugu, pa će svim svojim putnicima koji u Dubaiu imaju stanku za konekcije između 10 i 24 sata osigurati besplatan hotel sa 4**** i 5*****, neovisno o klasi putovanja (čak i za najniže ekonomske tarife). U cijeni usluge je smještaj, prehrana, prijevoz do hotela i nazad, te eventualni troškovi kratkotrajne vize.

Ovo se neće odnositi na putnike koji imaju mogućnost kraćih konekcija no oduče se na duži ostanak u Dubaiu. Tako primjerice putnici iz Londona koji imaju 4 leta dnevno za Dubai, ne mogu koristiti ovu privilegiju ni za jedan konektirani let. Ako putnici ne mogu ući u Dubai radi epidemioloških ili administrativnih razloga (nemogućnost izdavanja viza) alternativno će im se ponuditi boravak u Emiratesovoj poslovnoj loži.

Ovo je bila praksa prijevoznika do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, no sada istinski rijetko tko to omogućava. Emirates ovime želi „kompenzirati“ smanjen broj letova radi čega su konekcije, nažalost, u Dubaiu puno duže nego prije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

Qantas koji je otpustio 6000 radnika sada planira do VIII. mjeseca zaposliti 2100 osoba preko vanjskih agencija za zapošljavanje. Naravno, sindikati su šokirani i burno reagiraju, te naglašavaju da je vlada upumpala preko 800 milijuna USD u kompaniju i nije smjela dozvoliti ovako eskiviranje radničkih prava, te je trebala pomoć uvjetovati klauzulom zaštite zaposlenika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

Delta je svim svojim djelatnicima, uključujući i onima na prinudnom neplaćenom dopustu, kao Božićni bonus poklonila dvije avionske karte bilo gdje u svijetu kao zahvalnost za sav napor koji su učinili tijekom Covida-19. Ovime će kompanija povećati broj putnika u prilično praznim avionima, ali i motivirati zaposlenike. Originalan potez za motivaciju zaposlenika u besparici.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Delta Airlines

Velika Britanija od 15.12. će 14-dnevnu karantenu zamijeniti za 5 dana karantene i test za Covid-19.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

U vrijeme slabe popunjenosti kabine, Lufthansa nudi eksperimentalni program na liniji Frankfurt-Sao Paulo. Punici na check inu mogu zatražiti uslugu kreveta u ekonomskoj klasi. Ukoliko ima slobodnih sjedala u avionu kompanija će ponuditi ovu uslugu, a do popunjavanja kapaciteta. Usluga znači da putnik dobije 3 ili 4 sjedala, uz nadoplatu. Unutar usluge putnik dobiva nadmadrac koji anulira neravnine sjedala, te jastuk i deku iz business klase. Putnik na ovaj način može udobno prespavati cijeli put.

Usluga se ne može kupiti unaprijed nego tek na check inu ili na bookingu (ulasku u avion), kada kompanija zna stanje broja putnika u avionu, tj. ovako raspoloživih opcija. Za sada je projekt eksperimentalan, no pokaže li se izvediv, proširit će se i na ostale linije kompanije. Odličan dodatak prihodima u vrijeme praznih aviona i viška sjedala. Bravo Luftica!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Bivši CEO IAG-a Willie Walsh će 1.4.2021. zamijeniti na dužnosti CEO-a i glavnog direktora IATA-e Alexandre de Juniaca.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: IATA

Više nema tjedna da easyJet ne objavi sale and leaseback nekoliko aviona svoje flote kako bi preživio Covid-19. Ovaj puta je to učinio sa 10 Airbusa A320 koje je prodao SMBC Aviation Capitalu za 368,8 milijuna USD. Ovime je vlasništvo aviona u floti palo na 55%.

Nakon dugo vremena oglasio se i Stelios Haji-Ioannou, koji se žestoko borio da se raskine ogromna narudžba Airbusa A320, te je jednostavno rekao: „Zašto bi netko tko ima prizemljeno 80% flote htio kupiti još aviona?“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Loganair sve više preuzima regionalno tržište Velike Britanije gdje je dominaciju imao bankrotirali flybe. 1.2.2021. Loganair tako otvara svoju prvu englesku bazu u Teesside sa jednim Embraerom E145, koji će prometovati na 5 linija.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Loganair

Delta je uvela i 4. klasu na long haul letovima. Do sada je imala business klasu (sa apartmančićima), potom je premium klasa, nakon koje je ekonomska. No, sada je između premium i ekonomske klase uvela Delta Comfort+ klasu u kojoj će putnici imati jednaku širinu sjedala no biti će veći razmak za noge i nešto bolja usluga. Ova klasa se upravo uvodi na Airbuseve A350, koji će imati 32 Delta One Suites (business klasa), iza koje je 48 Premium Select, pa 25 Delta Confort+, a iza nje 190 ekonomskih sjedala.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Delta

Alaska Airlines je potpisala deal sa Air Lease Corporation za lizing 13 novih Boeinga 737MAX9. Istovremeno Alaska prodaje Air Leaseu 10 Airbusa A320 da može zatvoriti ovaj deal sa 737MAX.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alaska Airlines

Indija je objavila da procjenjuje kako će se u ljeto 2021. broj domaćih putnika vratiti na nivo iz 2019. Trenutno je broj putnika došao na 70% onog iz 2019. Nažalost, broj putnika na međunarodnim linijama nije na tom nivou.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Vistara

Ethiopean Cargo pokreće cargo liniju Seoul-Anchorage-Atlanta. Ethiopean Cargo je prije letio iz Seoula za Liege (Belgija) i Hong Kong. Kako kompanija leti iz Addis Ababe širokotrupnu liniju za Seoul sa cargom u prtljažnom prostoru, cargo se na ovaj način može prevesti iz Etiopije preko Južne Koreje za SAD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ethiopean

Delta i WestJet su odustali od joint venturea zato što su im uvjeti koje je dao DOT neprihvatljivi. DOT je tražio da se Swoop makne iz sporazuma te da obije kompanije daju 16 slotova na New York La Gurariji.

autro: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Delta

Aerodrom u Münchenu zatvara navečer 30.11. Terminal 1. Od 1.12. “do daljnjeg” sve operacije idu preko Terminala 2. U XI. mjesecu  proteklih godina dnevni je promet bio oko 120.000 putnika, trenutačno oko 10.000 putnika dnevno koristi zračnu luku u Münchenu. Na ovaj način aerodrom će uštedjeti značajna sredstva.

autor: Alen Foglar, suradnik (Beč), foto: Aerodrom Munich

Transport Canada se neće ravnati prema naputcima FAA, te do daljnjega zahtjeva prizemljenje Boeinga 737MAX. Kanada će sama izdati svoja pravila i naputke, te neovisno procijeniti kada i kako je sigurno da 737MAX poleti. Kanada je najavila dodatna ograničenja i odredbe za 737MAX.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Canada

EASA je izjavila da će, potpuno neovisno o FAA, sama objaviti pravila i uvjete za početak letova 737MAX i to tek u I. mjesecu 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

London Heathrow je povećao broj slotova za 1% na ukupno 299.642 godišnja slota. No, isto je tek 87,5% od ukupnog zahtjeva za slotove (342.558). Nove slotove su između ostalog dobili Air Mauritius (186) i Shenzen (310). Odbijeni su Eastern (zatražili su 2108 slotova), Loganair (4278), JetBlue (1302), China Airlines (310), WestJet (1680). LOT nije dobio dodatnih 1302 slota nego samo dosadašnjih 1300.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: London Heathrow

Za razliku od Americana koji će letove za 737MAX započeti već 29.12. Southwest neće juriti, nego će operacije sa ovim problematičnim avionom započeti tek od ljetnog reda letenja (kraj III/2021). Ovo je i logično, tijekom zime kompanija ima mnogo viška kapaciteta, te neće riskirati sa nezadovoljstvom putnika. Do tada putnici će se već naviknuti na 737MAX kod ostalih prijevoznika, a kompanija može u miru obaviti preinake, dekonzerviranje, organizaciju operacija i treniranje posada na simulatorima. Na isti način će postupiti i Alaska Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Southwest

Samo par dana nakon prekida operacija Air Antwerpa, prvi let je imao JetNetherlands, koji je dobio prvi avion u flotu Saab 340B (prije bio u Loganairu) i bazirao ga u Antwerpen. Za sada kompanija leti chartere. JetNetherlands je u vlasništvu ASL airtaxi koja je dio ogromne ASL Grupe a koja u floti ima preko 100 aviona, u prvom redu freightera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetNetherlands

Greenpeace je pokrenuo postupak na sudu u Hagu od kojeg traži da blokira 3,4 milijarde EUR pomoći Vlade Nizozemske KLM-u jer smatra da uvjeti pomoći vezani uz zaštitu okoliša nisu dovoljni i svrsishodni. Greenpeace je već uspio postaviti niz ograničenja KLM-u poput limitiranosti slotova u Amsterdamu, zabrane noćnih letova idr. KLM je u 3. (udarnom) kvartalu imao samo 33% load faktora, dok mu je ASK bio samo 49% onog iz 2019. Kompanija pokušava održati sustav letova i hub, pa koristi 92% aviona i održava 90% linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Željko Bakšaj Žac

Pfizer je objavio da će se cjepivo za Covid-19 morati transportirati na -17 stupnjeva celzijusovih, što će stvoriti probleme kod niza kompanija, iako je 15% cargo kompanija izjavilo da je spremno i da može ostvariti ove uvjete.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

I Airbus se pridružio najvećim prijevoznicima u zahtjevu da Europa uvede jedinstvenu politiku kojom će testiranje biti zamjena za zabrane, karantene i ograničenja putovanja. Ova žestoka lobistička aktivnost očito ima za cilj da testiranja postanu praksa otvaranja putovanja prije božićnih praznika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!