Novosti iz svijeta

Dioničari Air Transata su odobrili prodaju kompanije Air Canadi po novoj, bitno nižoj cijeni radi Covdia-19 o čemu smo pisali prije par tjedana. Air Transat u regiji leti jedino za Zagreb i to tri tjedna leta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Transat

Vlada Poljske je produžila ugovora sa LOT-om oko najma dva Embraera 175 za potrebe VIP prijevoza najviših državnih djelatnika. LOT ukupno ima 12 Embraera 175 u floti od kojih se dva koriste ekskluzivno za potrebe Vlade Poljske.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Francuska je objavila prodaju dva svoja Airbusa A340-200 i to za samo 80.000 EUR. Avioni su stari 25 godina, no nemaju previše sati letenja (jedan ima 70.800, a drugi 68.400 sati), pa u njima ima soka za još bar 5 do 10 godina prometovanja. Stoga je cijena istinski niska. Prijave se primaju do 22.12. ove godine. Kupci avione moraju preseliti do 31.12.2020.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (France)

I easyJet se pridružio originalnim marketinškim idejama. Kompanije će 17. i 18.12. između 18:00 i 21:00 dostavljati hranu, piće i grickalice u domove u Londonu i pritom neće ništa naplaćivati. No, naručitelji se mole da uplate donacije u Age UK, najveću humanitarnu zakladu za stare osobe. Ovime je easyJet napravio odličan marketinški potez, nezaposleni kabinci imaju što raditi, a putnici kompanija su sretni. Dostavu vrši kabinsko osoblje i to u uniformama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

UPS i FedEx su dogovorili isporuku cjepiva protiv Covida-19, tako što su podijelili tržište. UPS je preuzeo istočni dio SAD-a, a FedEx zapadni. Obije kompanije smatraju da USB3 (Delta, United i American) ne trebaju u prijevozu cjepiva iako se ova tri prijevoznika spremaju na isto. Kako je Pfizerovo cjepivo odobreno u SAD-u krenuli su i prvi letovi za distribuciju cjepiva ove dvije kompanije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: FedEx

Icelandair je ekstremno smanjenje broja putnika kompenzirao cargom. Osim što i dalje prevoze cargo u prtljažnom prostoru redovnih linija i u svoja dva cargo aviona koje imaju od prije Covida-19 (757-200PF). No, kompanija je povećala business tako što je tri nazaposlena Boeinga 767-300ER pretvorila u preightere te istima prevozi cargo. Sa preostalim, četvrtim 767-300ER Icelandair obavlja putničke letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Icelandair

Francuska vlada koja posjeduje 14,3% dionica Air France-KLM-a, planira investirati dodatnih 4-5 milijardi EUR kako bi poduplala svoj udio u kompaniji. Francuska je već pomogla kompaniju sa 7 milijardi EUR, uz pomoć Nizozemske od 3,4 milijarde EUR. Uz Francusku najveći dioničari u kompaniji su Nizozemska (14%), Delta (8,76%), China Eastern (8,76%), Capital Research & Management (6,5%), Causeway Capital Management (4,96%).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Nova južnoafrička LCC Lift Airlines, koja u floti ima tri Airbusa A320, pokrenula je prvu liniju Johannesburg – Cape Town, na kojoj će u početku operirati svakodnevno. Vlasnici su izjavili da koriste prednosti izuzetno niskih operativnih troškova (jeftin lizing i velik broj nezaposlenih posada), te prizemljenje South Africana, ali i mnogih drugih južnoafričkih kompanija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lift Airlines

Greenpeace je izgubio sudski spor protiv Nizozemske i KLM-a kojim je nastojao spriječiti financijsku pomoć od 3,4 milijarde EUR koju je Nizozemska namijenila KLM-u zbog Covida-19.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: KLM

Kenya Airways dovršava ultra-moderno farmaceutsko skladište na aerodromu u Nairobiju preko kojeg će isporučivati cjepiva protiv Covida-19. Konkurentski Ethiopean je još u VI. mjesecu otvorio state-of-the-art Pharma Wing, koji je najveći takav infrastrukturalni objekt u Africi. Pharma Wing će biti središnje mjesto distribucije cjepiva protiv Covida-19. Kenya Airways očito želi uzeti bar dio tog kolača.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ethiopean

British Airways se pridružio kompanijama (Blue Islands, Loganair, Aurigny, Eastern) koje nastoje pokriti prazninu koju je u Southamptonu ostavio bankrotirali flybe. Britishew Cityfyer će od 1.5. do 31.10. operirati sezonsku mini-bazu iz Southemptona iz kojeg će imati 17 tjednih letova na 11 destinacija u Velikog Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Grčkoj.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Ruski Aeroflot prodaje svojih 51% vlasništva u dalekoistočnoj poslovnici Aurora. Aurora u floti ima 20 aviona od čega 10 A319 i isto toliko turbopropa. Baza kompanije je u Vladivostoku, a ima još dvije baze na dalekom istoku Rusije. Aeroflot se očito želi riješiti kompanije jer ju prodaje za simboličnu 1 rublju.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aeroflot

Ukrajinski Windrose je zatražio dozvolu DOT-a za letove Kijev-New York. Kompanija je u wet-lease uzela A330-200 na period od 14 mjeseci. Prije Covida-19 Ukraine International je letio na ovoj liniji 4 puta tjedno. Kompanija je planirala obnoviti ovu liniju sa 737-800 i stopom u Raykjaviku, no prolongirala je planove do ljeta 2021. Windrose u regiji leti za Zagreb, Beograd, Podgoricu, Skopje, te sezonski za Split, Dubrovnik i Pulu, a planira otvoriti i letove za Ljubljanu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

KLM će od sredine 2022. uvesti premium ekonomsku kabinu. Prva premium ekonomska sjedala će biti na Boeingu 787, a potom i na 777-300ER. Ova sjedala će biti nešto šira, pa će u kabini koja ima raspored sjedala ekonomske klase 3-3-3, u premium ekonomskoj klasi sjedala biti 2-3-2. I razmak između sjedala je veći, a sjedala se mogu spuštati niže, te se donji dio diže za potporu noga. U ovoj klasi i usluga će biti bolja nego u ekonomskoj. Sestrinski Air France već ima ovu klasu u svojim avionima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Željko Bakšaj Žac

Aegean je potvrdio da će ovog ljeta otvoriti baze na Santoriniju, Mykonosu i Kerkyri. U svakoj od tih baza bazirat će jedan avion A320 obitelji. U ostalim bazama Aegena će imati četiri aviona u Solunu, osam u Heraklionu, četiri u Rodosu i jedan u Chaniji. To znači da će Aegean imati 20 aviona izvan glavnog huba u Ateni. Ovi avioni će letjeti na 65 međunarodnih linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Boeingu je u XI. mjesecu otkazano čak 88 B737MAX, no kako je istovremeno naručeno 25 B737MAX10, ukupan broj otkaza ovog aviona je 63.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Nakon što je to učinio u Irskoj, posrnuli Norwegian je zatražio predstečajnu zaštitu i u Norveškoj. Kompanija je na samom rubu bezizlaznosti, a ukupni dugovi su joj oko 7,7 milijardi USD.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Norwegian

Viking, koji je kupio licencu od Bombardiera, je odlučio lansirati novi model bombardera vodenih bombi CL-515, koji će biti suvremeniji nasljednik CL-415 a koji se ne proizvodi od 2015. godine. U regiji Hrvatska ima šest CL-415. CL-415 je proizveden u 164 primjerka. Formalno lansiranje projekta je prolongirano radi Covida-19.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Ryanair je objavio da u prvih tri do šest mjeseci operacija Boeinga 737MAX svi putnici koji neće htjeti letjeti sa ovim avionom neće to morati i moći će birati između dvije opcije: potpuni povrat sredstava bez naknade, ili prebacivanje na prvi slobodan let na kojem nije 737MAX. Ovu politiku je uveo i American.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

UPS je objavio da planiraju rekordan broj isporuka uz Božić zbog Covida-19. Naime, daleko manje ljudi će se ove godine odlučiti na putovanja rodbini i prijateljima, no ipak neće odustati od darovanja svojih bližnjih. Kako to neće moći učiniti osobno, očekuje se da će ovogodišnje slanje božićnih poklona prerasti do sada rekordne godine. UPS je izjavio da dnevno ima 380 do 390 polijetanja i slijetanja, a sada očekuje da će imati preko 500 dnevno netom prije Božića, no daleko veći broj operacija nego prije očekuju i u I. mjesecu. U ovom momentu, 20 dana prije Božića UPS ima 450 polijetanja i slijetanja kako bi ispunio potražnju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: UPS

Virgin Atlantic je organizirao oproštaj sa 747-400, na način da je prodao 42 karte za 50 GBP. Vlasnici karata će po ulazu u avion dobiti šampanjac, potom će imati večeru na 1. katu aviona od tri slijeda, a na kraju će razgledati avion, pa i dijelove koji inače nisu za javnost, poput kreveta za odmor posada, kokpita, cargo bunkera idr. Na kraju će se svaki putnik slikati unutar motora aviona. Karte su se rasprodale u par minuta.  Iskreno, kompanija je mogla ovo naplaćivati i bitno skuplje, te organizirati nekoliko dana sa više takvih obilazaka dnevno. Zainteresiranih je ogroman broj. Nevjerojatno originalan proizvod i odlična reklama za Virgin.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Virgin Atlantic

Airbus u XI. mjesecu nije imao narudžbi, a ukupan broj narudžbi nakon otkazivanja u ovoj godini mu je 297. Kompanija je u XI. mjesecu imala 64 isporuke (2 A220-300, 29 A320neo, 1 A321ceo, 23 A321neo, 2 A330-900, 6 A350-900 i 1 A350-1000), a do sada ukupno 477.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Airbus

Belavia, koja ima ogroman porast linija i putnika, radi povezivanja Ukrajine (i drugih tržišta) preko Minska za Rusiju, doživjela je ogroman udarac, jer joj je Rusija radi Covida-19 zabranila letove do 24.12, osim za Moskvu Domodedovo. Belavia u regiji leti samo za Beograd, te sezonski za Tivat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Belavia

Boeing je konačno počeo prazniti svoje parkiralište, te je izvršio prvu isporuku prizemljenih 737MAX. Prva isporuka je bila za United, u utorak 8.10, a avion je bio 737MAX9.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Nakon zatvorenosti radi Covida-19, Melbourne se otvara za međunarodni promet. No, dozvoljeno je tek 160 međunarodnih putnika dnevno, koji moraju proći 14 dnevnu karantenu uz trošak od 2231 USD po putniku ili 3718 USD za obitelj od 4 osobe koji sami moraju platiti. Singapore je istim otvorio dva dnevna leta, Air New Zealand leti za Auckland, Cathay Pacific za Hong Kong, Philippine Airlines za Manilu i Qatar za Dohu. Ovako velik broj letova znači da kompanija u prosjeku mogu imati tek 26 putnika na letu. Odlazni letovi nemaju ograničenja, osim što australijski državljani ne smiju napuštati zemlju. Kompanije istim naplaćuju vrlo visoke cijene karata očajnih putnika koji se žele vratiti, a prihod popunjavaju maksimalnom popunjenost carga.

I druge australijske zračne luke imaju ograničenja u broju dolaznih putnika. Dozvoljene brojke su različite od savezne države do države, a ovisno o stupnju zaraze koji je u toj državi. Tako Aerodrom Sydney dozvoljava 450 putnika dnevno, a maksimalno 50 putnika po letu. Qatar, primjerice, za Sydney bukira 30-35 putnika po letu.

Interesantan propust se desio jučer, u kojem su dva putnika iz Tokya greškom preusmjerena na let za Melbourne odmah po slijetanju u Sydney, umjesto u hotelsku 14-dnevnu karantenu. Zaštitari su putnike izdvojili po slijetanju u Melbourne, ustanovili da su imali maske i da su vrlo kooperativni, te da nije njihova namjera bila eskivirati karantenu, nego su mislili da ju moraju obaviti u Melbourneu, a da je propust napravljen na strani državnih službi u Sydneyu. Na koncu su i završili u karanteni u Melbourneu. Svi putnici i posada sa tog leta stavljeni su u samoizolaciju, a avion je povučen iz uporabe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Singapore Airlines

Ryanair otvara bazu u Trevisu od 30.3.2021. U bazi kompanija će imati 2 Boeinga 737-800, te nuditi 19 novih linija, što sa isto toliko postojećih linija čini čak 38 linija iz ovog sjevernotalijanskog aerodroma. Na ovom aerodromu operacije ima i Wizz Air (8 linija), i Pobeda (1 linija).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Boeing tone sve dublje. Nakon fijaska sa 737MAX i lošom prodajom 777, te problema sa 777x, u godinu i pola već četvrti puta smanjuje proizvodnju 787. U XI. mjesecu Boeing nije isporučio ni jedan Dreamliner, dok iz je u X. mjesecu isporučio samo 4. I dok je još sredinom 2019. Boeing proizvodio čak 14 Dreamlinera mjesečno, sada proizvodnju spušta sa 6 na samo 5 komada mjesečno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Boeing)

Brazilski GOL će biti prva kompanija koja će započeti komercijalne letove sa 737MAX. Prvi let GOL će obaviti danas, 9.12. GOL u floti ima 7 Boeinga 737MAX8 i još 93 naručenih.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: GOL

Wizz Airov CEO Jozsef Varadi se osvrnuo na ekspanziju i pokušaj preuzimanja tržišta u koronakrizi pri čemu je kompanija od VII. mjeseca otvorila 260 novih linija i 14 baza (još 1 bazu će otvoriti do kraja godine). Varadi je naglasio da su pritom donijeli velik broj pogrešnih odluka koje su im stvorile velik financijski gubitak, no da je to bolje nego da odluke nisu donosili. Ipak Varadi smatra da su one dobre odluke imale veće benefite nego što su loše donijele štete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!