Novosti iz svijeta

U ovom momentu u Europi najviše baza imaju:

 1. 91 Ryanair
 2. 42 Wizz Air
 3. 40 TUI
 4. 27 easyJet
 5. 16 Volotea
 6. 15 Vueling
 7. 13 Eurowings
 8. 12 Jet2
 9. 8 Norwegian
 10. 7 Transavia

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

S7 je ukinuo sve internacionalne letove, ne samo one za Europu. S7 ima 100 od 105 aviona u floti u lizingu i kompanija ima egzistencijalnih problema sa zahtjevom EU za ukidanje svih lizinga. I Aeroflot od 8.3. ukida sve međunarodne letove osim za Minisk. Nikako mi nije jasno zašto su ove dvije kompanije to napravile. Zašto ukidati letove za Tokyo, Seoul, Peking, Bangkok, Delhi ili niz drugih destinacija na koje je letio Aerflot i S7?

Volga-Dnepr je suspendirao operacije iz svog huba u Liegu. Zbog bana kompanija više ne leti za Europu, SAD i Kanadu, ali i dalje leti za Aziju i Bliski Istok, kao i domaće letove u Rusiji. Samim time kompanija više ne operira većinu svojih letova.

Korean je prekinuo operacije iz Seoula za Moskvu. Kompanija je na ovoj liniji letjela sa Airbusom A330-300.

Nakon što je Sabre prekinuo pružanje usluga Aeroflotu, sada je i Amadeus najavio da više neće u svoje sustave uključivati Aeroflotove letove i prodavati njihove karte. Amadeus je prekinuo sve planirane komercijalne projekte u Rusiji.

Boeinga je uplatio 2 milijuna USD humanitarne pomoći Ukrajini. Uz to djelatnici kompanije skupljaju novac za Ukrajinu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: S7

Europske kompanije moraju zaobilaziti Rusiju na putovanjima do Japana, Južne Koreje i Kine. Zbog toga im se ozbiljno produžilo putovanje. Najviše je nastradao Finnair koji do Tokya mora putovati 4 sata i 46 minuta duže ili do Pekinga 3 sata i 52 minute duže. Iz Pariza za Tokyo putuje se 2 sata i 30 minuta duže, iz Amsterdama za Peking sat i 45 minuta duže. Iz Frankfurta za Tokyo putuje se 2 sata i 10 minuta duže, a za Peking sat i 31 minut duže.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

Cargo promet u Europi je u I. mjesecu porastao za 5,8% u usporedbi sa I. mjesecom prošle godine, no ipak je 8,6% manji nego u I. mjesecu 2019. Ovo iznenađuje poglavito što je u XII. mjesecu 2021. promet bio +12,4% iz istog mjeseca 2019.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: DHL

Aerodromi sa najviše ponuđenih sjedala u II. mjesecu su bili:

 1. 4,0 milijuna sjedala Atlanta
 2. 3,2 Dubai
 3. 3,1 Guangzhou
 4. 3,1 Dallas
 5. 2,9 Denver

Po broju intenacionalnih sjedala najviše ih Dubai sa 3,2 milijuna sjedala, a u Europi najviše tih sjedala imaju:

 1. 2,0 London LHR (2. u svijetu)
 2. 2,0 Amsterdam (3.)
 3. 1,8 Istanbul IST (4.)
 4. 1,8 Paris CDG (5.)
 5. 1,6 Frankfurt (7.)

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Atlanta

Boeing planira do kraja 2023. povećati proizvodnju B737MAX sa 27 na 47 aviona mjesečno. Prije prizemljenja ovog aviona mjesečna proizvodnja je bila 52 primjerka. Istovremeno kompanija planira do kraj 2023. isporučiti sve od 335 prizemljenih 737MAX koje je imala na lageru.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Galactic Holiday će imati prvi konvertirani Boeing 757 iz putničkog u vatrogasni (tanker) avion. Avion će u operacije uči 2024. B757 će nositi 26.500 litara vode. Kompanija planira imati 10 ovih aviona u floti u budućnosti. Avion će letjeti za US Forest Service Aviation.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: US Forest Service Aviation

Etihad je objavio gubitak od 476 milijuna USD za 2021. (prošle godine 1,7 milijardi USD gubitka). Od 2016. Etihad je akumulirao enormnih 7,7 milijardi USD gubitka. Brojka koju će jako teško naknaditi. Kompanija je u 2021. imala samo 3,5 milijuna putnika. Kompanija u ovom momentu ima samo 67 aviona u floti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Etihad

Aviokompanije Čilea su:

 1. 148 LATAM Chile
 2. 30 Aerovias
 3. 28 Sky Airline
 4. 19 JetSmart
 5. 13 LATAM Express
 6. 2 LATAM Cargo Chile

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LATAM

Airbus je dao odgovor na tužbu Qatara za probleme sa bojanjem A350. Kompanija je priznala da se radi o njenoj grešci, no garantira da su avioni u tom stanju bili plovidbeni. Airbus je ponudio Qataru da sanira problem no Qatar je to odbio. Airbus stoga smatra da se ne radi o sigurnosnom pitanju, nego komercijalnom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Ryaniar planira ukinuti zaštitne maske na svojim letovima od V. mjeseca. Trenutno se konzultira sa kabinskim osobljem oko ove mjere. Jet2 je već ukinuo nošenje maski o čemu smo pisali jučer.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

Wizz Air je ponudio izbjeglicama iz Ukrajine 100.000 besplatnih karta do europskih destinacija. Letovi se mogu ostvariti iz Ukrajini susjednih zemalja, Poljske, Slovačke, Mađarske i Rumunjske. Ponuda vrijedi tijekom III. mjeseca i to dok ima raspoloživih sjedala. Putnici mogu sa sobom ponijeti jedan mali komad ručne prtljage, a za dodatnu prtljagu moraju doplatiti redovnu cijenu. Izbjeglice moraju imati ukrajinski identifikacijski dokument.

Uzgled, Wizz Air je izjavio da će imati 7% manje letova u III. mjesecu radi situacije u Ukrajini.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Broj putnika na Karipskim otocima je:

 1. 9,7 San Juan, Puerto Rico
 2. 7,8 Punta Cana, Dominikanska Republika
 3. 5,7 milijuna putnika Havana, Kuba
 4. 4,8 Montego Bay, Jamajka
 5. 3,9 Santo Domingo, Dominikanska Republika
 6. 2,5 Point-a-Pitre, Guadelupe
 7. 2,3 Christ Church, Barbados
 8. 2,0 Fort-de-France, Martinik
 9. 1,9 Port-au-Prince, Haiti
 10. 1,7 Cibao, Dominikanska Republika

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Punta Cana

Na Aerodromu Sheremetyevo danas ima 205 letova koji će se ostvariti i 105 otkazanih letova (1/3).  Na Domodedovu ima 176 letova koji će se ostvariti i 44 koja su otkazana. Na Vnukovu pak ima 132 leta koji će se ostvariti i 22 koja su otkazana. Sa Zhukovskyog će se ostvariti 8 letova i 2 su otkazana.

To znači da iz tri moskovska aerodroma ima 521 let koji će se ostvariti i 173 leta koji su otkazani. Nažalost većina letova koji će se ostvariti su domaći letovi unutar Rusije, a samo mali broj je onih koji su prema inozemstvu. Za Europu ostvaruju se samo letove prema Turskoj, Srbiji i Bjelorusiji, dok za sve ostale zemlje promet je u prekidu. Rusija nema ni letova za SAD i Kanadu. Službena stranica Sheremetyeva ne radi još od jučer popodne. Istinski čudno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Moskva Sheremetyevo

Ruski ministar transporta je objavio da Rusija razmatra nacionalizaciju aviona koje Aeroflot ima u lizingu i koje bi trebao vratiti lezorima do 28.3. Rusija ne planira platiti kompenzacije vlasnicima aviona. Nije jasno kako Rusija misli sa tim avionima letjeti izvan Rusije, obzirom da bi isti bili odmah zaplijenjeni da slete na bilo koji aerodrom izvan Rusije. Također nije jasno kako Rusija misli nabavljati avione nakon rata u Ukrajini jer joj sigurno ni jedan lezor više neće isporučivati avione.

Sabre je objavio da prekida distribuciju svog sistema Aeroflotu, osim PSS-a.

Brazilski Embraer se pridružio Airbusu, ATR-u i Boeingu, te prekinuo opskrbu rezervnim dijelovima ruskim aviokompanijama, kao i zabranio dalju prodaju svojih aviona. Lufthansa je izjavila da bi preuzela Airbuse A350-900 koje je Airbus trebao prodati Aeroflotu, te Boeinge 777F za Volga-Dnepr, a koje proizvođači sada neće isporučiti ovim dvjema kompanijama.

ACMI i charter specijalist GetJet je prisiljen prekinuti sve operacije iz Rige i Vilnijusa za Hurghadu i Sharm el Skeikh, kao i ACMI business jer je vlasnik kompanije ruska kompanija KN-Holding LLC koja se povezuje sa najbogatijim ruskim oligarhom Alexejem Mordashovom.

DHL, FedEx i UPS više ne vrše isporuke za Rusiju i Bjelorusiju. Ovime su tri najveća cargo dostavljača na planeti isključila Rusiju iz globalnih mreža isporuka roba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

Jet2 je ukinuo nošenje maski na svojim letovima iz Engleske i Sjeverne Irske (maske su još uvijek obvezne za letove iz Škotske i Walesa). No, kompanija naglašava putnicima da moraju nositi maske kada izlaze na aerodromima koji još uvijek traže nošenje istih.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet2

IAG planira ove godine imati 85% prometa iz 2019. godine. Ipak prošle godine kompanija je imala 2,97 milijardi EUR minusa. Samim time IAG razmatra prodaju udjela u IAG Cargo, ff programu IAG Loyality, IT-u, financijskoj podršci na platformi IAG Global Business Services.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: IAG

Turkish Airlines je u 2021. objavio profit od čak 959 milijuna USD. U 2020. kompanija je imala gubitak od 836 milijuna USD. Prihodi kompanije su 5,5 milijardi USD.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Turkish

SAD je objavio da zatvara svoj zračni prostor za sve ruske avione. Svoj zračni prostor sutra će zatvoriti i Crna Gora te BiH, dočim je u Europi zračni prostor za ruske avione otvorenim ostavila samo Srbija, Turska i Bjelorusija.

I Alaska je odlučila prekinuti sve code-share i interline ugovore koje ima sa ruskim kompanijama naglasivši da je duboko zabrinuta za kršenje ljudskih prava u Ukrajini.

Ruski LCC startup Citrus kojeg je planirao lansirati S7, neće se lansirati zbog sankcija prema Rusiji.

Od 1003 ruskih aviona u ovom momentu njih čak 706 su Airbusovi i Boeingovi avioni za koje su oba proizvođača prekinula isporučivati rezervne dijelove. Čak 24 ruske kompanija radi toga će imati više nego ozbiljne probleme, a ponajviše Aeroflot, Pobeda, S7, UTair, Rossiya i Nordwind. Airbus i Boeing imaju 67% domaćih ruskih letova, dok ruski avioni imaju oko 24% domaćih letova. Iz Moskve ovaj postotak je čak i veći, te Boeing i Airbus imaju 83% domaćih letova.

Finnair je obnovio letove za Tokio. Let sada traje 3 sata duže radi zaobilaska Rusije (sada traje 13 sati). Finnair je nastavio letjeti još i za Bangkok, Delhi, Phuket i Singapore. Kompanija ističe da joj letovi sada nemaju ekonomskog rezona i da nisu isplativi, ali da ih lete radi važnosti ovog tržišta za Finnair.

Ovogodišnji air show u Farnboroughu će se održati bez ruskih participanata, odlučili su organizatori.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: S7

Ovog ljeta (od 27.30. do 29.10.) čak 7238 nonstop transatlantskih letova će biti sa Airbus A321. Isto je 4,7% svih transatlantskih letova. To znači u prosjeku 34 dnevna leta. Glavni transatlantski prijevoznici sa A321 su Air Transat, JetBlue, Aer Lingus, TAP, SAS, Azores, Play i LaCompagnie. Kompanija lete na čak 64 transatlantske linije. Ova brojka će se značajno povećati kada više od 600 A321XLR uđe u promet.

Istovremeno Boeinga 737MAX ima 3.139 transatlantskih letova, a B757 3.636 letova. B757 je prije 10 godina ima preko 11.000 transatlantskih letova. To znači da je A321 već sada ozbiljno potukao Boeing na transatlantskim letovima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Kanadski WestJet je kupio Sunwing Airlines. WestJet ukupno u floti ima 145 aviona, dok Sunwing ima 35 aviona. TUI je imao 49% vlasništva u Sunwingu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: WestJet

TAP Portugal je izgubio 18 pari slotova u Lisabonu zbog ogromne svote novaca koju je dobio od svoje vlade (2,6 milijardu EUR).

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: TAP Portugal

Norwegian je uzeo u lizing 18 Boeinga 737 među kojima su neki i MAX. Lizing je potpisan sa AirCapom i to na rok od dvije godine.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Norwegian

Wizz Air ima četiri aviona koji su zapeli u Ukrajini, tri u Kijevu i jedan u Lavovu. Istim broker iz Pariza za Wizz Air traži dva aviona koji bi odveli posade do Lavova i Kijeva u slučaju prekida borbi ili dugog „prozora u borbama“, a kako bi te posade hitno vratile aviona iz Ukrajine. Avioni moraju primiti 10 do 20 putnika iz Budimpešte i mora biti jet. Avion mora biti na dispoziciji odmah u slučaju prekida borbi ili „prozora“.

Nije jasno zašto Wizz Air koji ima viška kapaciteta u ovom momentu ne pošalje jedan svoj A320 u Kijev i tamo ostavi tri posade, te potom sleti u Lavov i ostavi jednu posadu. Ovo bi bilo daleko racionalnije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Nakon što je Europska Unija zabranila prodaju novih aviona i rezervnih dijelova Airbusa i ostalih europskih proizvođača, sada je i Boeing obustavio tehničku podršku ruskim aviokompanijama. Ovime ogromna većina ruskih aviona više ne može dobivati rezervne dijelove za svoje operacije, što će vrlo skoro postati ogroman problem za kompanije. Boeing je zatvorio i svoj trening kampus u Moskvi.

Iako je Europska Unija zapovjedila vraćanje svih aviona lezorima do 28.3. već su prvi avioni prizemljeni. Tako su tri aviona koje operira Pobeda, dva koja operira Aeroflot i jedan koji operira Nordwind već vraćeni lezoru. Čak 643 aviona koji lete u Rusiji su u leasu.

American je ukinuo sve interline i code-share sprazume koje ima sa Aeroflotom i S7. Delta je već prije par dana ukinula code-share sa Aeroflotom. United, Delta, American i UPS su prekinuli sve letove iznad Rusije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Airbus je pokrenuo tužbu protiv Qatara zbog dva neisporučena A350. Naknada koju traži Airbus je 220 milijuna USD. Qatar već tuži Airbus za 600 milijuna USD zbog problema oko bojanja A350.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Airbus

Qantas je objavio da obnavlja Projekt Sunrise koji se trebao desiti 2020. godine. Istim će Qantas naručiti 12 Airbusa A350-1000ULR koji će dolaziti u kompaniju od 2025. godine nakon čega će se pokrenuti i prvi ultralong-haul nonstop letovi iz Sydneya i Melbournea prema Londonu, Frankfurtu, Parizu, te nizu drugih gradova u Europi, Africi i na Istočnoj obali SAD-a i Latinske Amerike. Ovime će radi Covida-19 Sunrise kasniti 2 godine. Letovi će trajati preko 20 sati.

Već sada Qantas leti između Pertha, te Londona i Rima (trenutno iz Darwina radi zabrane letova iz Pertha). U ovom trenutku najduže letove ima Singapore Airlines između Singapura i New Yorka sa A350-900ULR koji traju 18 sati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

Wizz Air je odbacio sve optužbe američkih sindikata u zrakoplovstvu i aviokompanija te je objavio da su sve optužbe o kršenju radnih prava potpuno neosnovane i netočne. Wizz Air smatra da ovime američke kompanije žele utjecati na regulatore da mu se ne odobre dozvole za letove prema SAD-u.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wizz Air

Rusija je reciprocitetno zabranila letove iz 36 zemalja, među kojima su u regiji Slovenije i Hrvatska. Ovaj tjedan se trebalo operirati 221 linija između Rusije i Europe, sa 441.000 sjedala. Aeroflot ima 38% udjela u ovim letovima.

Swiss je otkazao sve letove iz Zuricha i Geneve za Moskvu iako Švicarska još nije zatvorila zračni prostor za ruske avione, a istim ban nije uvela ni Rusija protiv Švicarske. Singapore Airlines je također otkazao sve letove za Rusiju.

Od 980 putničkih aviona u Rusiji, njih 777 je u lizingu. Nove sankcije Europske Unije zahtjevaju da se postojeći lizing prekine u roku od 30 dana (do 28.3.) i da kompanije ne smiju potpisivati nove lizing ugovore. AerCapovih 5% aviona je u lizingu u Rusiji.

Ukraine International je otkazao sve letove do 23.3. Kompanija je sa letovima prestala 24.2. SkyUp je za sada prekinuo prodaju do 9.3. Kompanija ističe da su joj avioni u inozemstvu uključujući Egipat, Moldaviju, Rumunjskoj, Estoniji, Srbiji i Bugarskoj. Samo jedan avion je ostao u Kijevu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SkyUp

Da sada je jasnije. Qatar je zatražio od Suda da ili natjera Airbus da mu vrati narudžbu od 50 Airbusa A321neo, koji mu više ne trebaju jer su naručili jednak broj Boeing 737MAX, ili da mu Airbus isplati odštetu za otkazanu narudžbu. Qatar bi, dakle, uz 600 milijuna USD za A350, još i novac za otkazane A321neo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!

Linije

Iz Ljubljane:

 • Antalya, Corendon od 16.6.

 

Iz Maribora

 • Bolzano, SkyAlps od 30.6.
 • Napulj, Sky Alps od 30.6.
 • Piza, Sky Alps od 30.6.

 

Iz Portoroža:

 • Bern, Belpmoos Reisen od 23.8.

 

Iz Zagreba:

 • Copenhagen, Norwegian od 25.6.
 • Seoul, Korean od 2.7.
 • Krf, Ryanair od 5.7.

 

Iz Pule:

 • Beč, Ryanair od 1.6.
 • Glasgow, easyJet od 27.6.
 • Gothenburg, TUI od 5.8.
 • Stockholm ARN, TUI od 5.8.

 

Iz Rijeke:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Berlin, easyJet od 28.6

 

Iz Zadra:

 • Lubeck, Lubeck od 19.5.
 • Nuremberg, Ryanair od 2.6.
 • Helsinki, Ryanair od 3.6.
 • Sofija, Ryaniar od 5.6.
 • Bergen, Flyr od 11.6.
 • Liverpool, Ryanair od 16.6.
 • Torino, Ryanair od 17.6.
 • Bournemouth, Ryanair od 18.6.
 • Rim FCO, Vueling, 25.6.

 

Iz Splita:

 • Atena, Croatia od 2.6.
 • Bukurešt, Croatia od 10.6.
 • Stockholm ARN, Croatia od 10.6.
 • Dublin, Croatia od 12.6.
 • Milano MXP, Croatia od 12.6.
 • Vilnijus, Wizz Air od 13.6.
 • Amsterdam, Croatia od 14.6.
 • Paris Orly, Vueling od 17.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 23.6.
 • Montpellier, Transavia od 9.7.
 • Nantes, Transavia od 10.7.
 • Rim FCO, ITA od 4.8.
 • Gothenburg, TUI od 12.8.

 

Iz Brača:

 • Bolzano, Sky Alps od 4.6.
 • Bergamo, Sky Alps od 4.6.

 

Iz Dubrovnika:

 • Dusseldorf, Condor od 21.5.
 • Palermo, Volotea od 1.6.
 • Oslo, Flyr od od 13.6.
 • Rim FCO, Wizz Air od 13.6.
 • Bukurešt, Blue Air od 28.6.
 • Solun, Aegean od 1.7.
 • London Luton, Wizz Air od 4.7.
 • Rim FCO, ITA od 2.8.
 • Wroclaw, Wizz Air od 4.8.

 

Iz Sarajeva:

 • Varšava, LOT od 30.5.
 • Saarbrucken, Wizz Air od 14.6.
 • Amman, Royal Jordanian od 17.6.

 

Iz Tuzle

 

Iz Mostara

 • Katowice, LOT od 21.6
 • Catania, Elactra od 22.6.
 • Palermo, Croatia od 31.7.

 

Iz Banja Luke:

 • Hurghada, Air Cairo od 20.5.

 

Iz Beograda:

 • Heraklion, Aegean od 2.6.
 • Lyon, Air Serbia od 2.6.
 • Trst, Air Serbia od 2.6.
 • Rodos, Aegean od 3.6.
 • Hanover, Air Serbia od 3.6.
 • Bari, Air Serbia od 5.6.
 • Bologna, Air Serbia od 6.6.
 • Nuremberg, Air Serbia od 6.6.
 • Salzburg, Air Serbia od 7.6.
 • Palma de Mallorca, Air Serbia od 11.6.

 

Iz Niša:

 • Atena, Air Serbia, od 15.6.

 

Iz Kraljeva:

 • Tivat, Air Serbia od 15.6.

 

Iz Podgorice:

 • Katowice, Air Montenegro od 16.6.
 • Copenhagen, Air Montenegro od 20.6.
 • Yerevan, Air Montenegro od 20.6.

 

Iz Tivta:

 • Riyadh, flynas od 1.6.
 • Stuttgart, Eurowings od 5.6.
 • Istanbul, Turkish od 11.6.
 • Prag, Air Montenegro od 14.6.
 • Kraljevo, Air Serbia od 15.6.
 • Oslo, SAS od 27.6.
 • Stockholm ARN, SAS od 28.6.

 

Iz Prištine:

 • Varšava, LOT od 6.6.

 

Iz Skopja:

 • Tel Aviv, Israir od 20.5.
 • Torino, Wizz Air od 26.5.
 • Izmir, Pegasus od 2.6.
 • Antalya, Pegasus do 4.6.
 • Izmir, SunExpress od 19.6.
 • Monastir, Novelair, 21.6.

 

Iz Ohrida: