Novosti iz svijeta

Privatna kompanija Andorra Airlines je krenula sa operacijama iz majušnog Andorra La Seu d’Urgell Aerodroma koji je 27 km udaljen od Andore i iako je španjolski aerodrom, smatra se andorijskim aerodromom, te ga Andora i financira. Kompanija je za sada obavila samo charter letove za Madrid, no u vrlo skoroj budućnosti planira letjeti redovne letove za Madrid, Palma de Mallorcu, Porto i Paris CDG.

Kompanija u floti trenutno ima jedan ATR 72-500 u lizingu od Canaryflya, a naručila je još 3 ova aviona. Avioni su u konfiguraciji sa 68 sjedala. No, i Vlada Andore ima svoje planove za pokretanje avio kompanije obzirom da Andorra Airlines nije državna kompanija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Andorra Airlines

Iako je prije 3 dana južnoafrički LCC Mango prekinuo sve operacije, od 1.5. ponovo leti osim prema Zanzibaru. Kompanija je u velikim financijskim problemima, no ipak je uspjela napraviti nagodbu sa lezorima i aerodromima te nastaviti operacije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Mango

TAV je preuze 85% vlasništva Almaty Aerodroma u Kazahstanu. Ovo je prvi aerodrom u TAV portfoliju u kojem je TAV vlasnik, a ne koncesionar aerodroma. TAV je platio za aerodrom 356 milijuna USD, a još 50 milijuna će platiti kada se promet vrati na razinu 2019. godine. Uz to TAV će investirati 200 milijuna u novi terminal koji će poduplati kapacitet aerodroma. Almaty je u 2019. imao 6,4 milijuna putnika. Aerodrom je baza Air Astane, SCAT Airlinesa i Qazak Aira.

TAV je koncesionar u Skopju i Ohridu, te sukoncesionar u Zagrebu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Almaty Aerodrom

 

Europski parlament je donio niz odluka koje bi morale pomoći putnicima. Odluke bi trebale stupini na snagu od VI. mjeseca. Prva odluka je da se Digital Green Certificate, koji dokazuje da se putnik cijepio ili testirao protiv Covida-19 sada zove „EU Covid-19 Certificate“. Duga odredba je da će se stanovnici Europske Unije moći testirati protiv Covida-19 besplatno i da će morati imati pristup testiranjima. Danas testovi koštaju do 150 EUR. I na koncu treća mjera garantira putnicima koji su se cijepili ili imaju test protiv Covida-19, te imaju EU Covid-19 Certificate, da mogu putovati bez karantena ili dodatnih testova na destinciji.

Parlament ovime šalje jasnu poruku da su slobodna putovanja u Europskoj Uniji ne samo privilegija, nego temeljno pravo stanovnika Europske Unije. 72% stanovnika Europske Unije želi putovati da posjete obitelji i prijatelje što je prije moguće. 26,5% građana Europske Unije primilo je bar prvu dozu cjepiva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Brussels

Delta je opskrbila svih svojih 19.000 kabinaca sa Apple iPhone 12s. Kabinci će ove telefone koristiti za komunikaciju sa kompanijom, check-in, pomoć putnicima, te vođenje evidencija inventara. Pomoću kamere na telefonu kabinsko osoblje će moći na zatvorenim ormarima aviona provjeriti (bez otvaranja) koliko ima koje robe, te koju robu treba naručiti za idući let. Svi iPhone će imati instalirane kompanijine SkyPro app koji služi za sve poslove kabinaca u avionu. Osnovna ideja je da se ovime smanji korištenje papira u avionu. Apple je već 2019. na isti način sa iPhone XR opskrbio 15.000 kabinaca Britisha.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Delta

Boeing planira do početka 2022. isporučivati 31 Boeinga 737MAX mjesečno. Kompanija je počela postepeno povećavati proizvodnju, no prioritet joj je isporuka 450 neisporučenih primjeraka ovog aviona koje ima na deponiju, a nakon godine i devet mjeseci prizemljenja ovog aviona. Boeing je do sada isporučio 85 od tih aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Za razliku od Boeinga koji je objavio gubitak od preko 500 milijuna EUR, Airbus je imao profit od 362 milijuna EUR u 1. kvartalu ove godine. Prošle godine u 1. kvartalu kompanija je imala gubitak od 481 milijun EUR. Ovo je 3. kvartal za redom u kojem je kompanija imala profit. Za razliku od toga Boeing je imao 6 kvartala gubitka za redom. Kompanija je u 1. kvartalu isporučila 125 aviona, od čega 105 A320obitelji, 9 A220, 1 A330 i čak 10 A350. U isto vrijeme kompanija je imala i 39 novih narudžbi, no zbog otkazivanja kompanija ima 61 avion u minusu (od toga je 88 otkazanih aviona Norwegiana).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

Transat AT Inc. je dobio pomoć od Kanadske vlade u iznosu do 700 miliona kanadskih dolara, od čega će 310 miliona  biti iskorišteno na povrat novaca putnicima za neostvarene avio-karte, a 390 miliona za podršku businessa. Obzirom da se radi o financing-u, država ce dobiti 13 miliona opcija da kupi dionice Transata za 4,50 dolara po dionici. Isti program za pomoć je korišten od strane Air Canade, o čemu smo izvijestili.

autor: Zoran Cvetković, suradnik (Toronto), foto: Air Transat

Rumunjska je u 2019. imala 23,2 milijuna putnika. Najveći aerodromi su joj:

  1. 14,7 milijuna putnika Bucharest OTP
  2. 2,9 Cluj Napoca
  3. 1,6 Temištvar
  4. 1,3 Iasi
  5. 0,7 Sibiu
  6. 0,5 Craiova
  7. 0,5 Bacau
  8. 0,4 Suceava
  9. 0,2 Targu Mures
  10. 0,1 Constanta

Transavia će na ljeto operirati 80% kapaciteta iz 2019. godine. Upravo ova brojka je na tragu postotka kojeg sam ja objavio još prošle godine. Za očekivati je da će LCC ove godine operirati oko 80% kapaciteta, a legacy oko 60%, tj. ukupno oko 70% kapaciteta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Transavia

Lufthansa je objavila da joj je premium ekonomska kabina trenutno najisplativiji dio aviona, te da donosi više novaca od prvi i business klase. Premium ekonomska kabina ima nešto širi razmak za noge, bolju uslugu, te više prtljage za putnike. Na liniji Frankfrut-New York ekonomska karta u jednom smjeru košta 368 EUR, dok premium ekonomska košta 938 EUR. Lufthansa jasno naglašava da ni izbliza ne potroši 600 EUR za uslugu u ovoj klasi.

autor: Maja Mrkus, analitičarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

Ryanair je pokrenuo dva alata sa kojima želi zaštiti svoju prodaju, iako ih je predstavio kao alat kojima pomaže putnicima da se zaštite od zločestih online prodavača koji ih žele dodatno opljačkati. Prvi alat se zove „Price Checker“. Sa ovim alatom putnik će provjeriti cijenu kod Online Travel Agenta sa onom na Ryanairovom stranici sa ciljem da se otkriju dodatne provizije i naplate kod Online Travel Agenta. Ryanair je ovdje osjetljiv na Online Travel Agente koji nemaju autorizaciju Ryanaira za prodaju njihovih karata.

Drugi alat zove se „Verified Seal“ a sa njim Ryanair želi putnike upozoriti da se upuštaju u kupnju preko webstranice koja nema autorizaciju Ryanaira, te samim time riskiraju ne samo višu cijenu, nego i riskiraju da karta propadne u slučaju izvanrednih okolnosti, te da ne mogu kontaktirati Ryanair Customer Service. Kao da Ryanair garantira išta u tim okolnostima i ne zapostavlja pritužbe putnika, te kao da Ryanair Customer Service stvarno pruža dobru uslugu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryaniar

Azejbejđanska cargo kompanija Silk Way West Airlines je naručila pet Boeinga 777F. Kompanija trenutno u floti ima 15 Boeinga 747-8F i 747-400F, te obavlja oko 300 letova mjesečno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Silk Way West Airlines

Alitalijin nasljednik ITA bi trebao krenuti sa letovima 1.7. i to sa pedesetak aviona. Kompanija pregovara sa Lufthansom, Air France-KLM, Deltom i Virgin Atlanticom oko možebitne suradnje. Kompanija nastoji uvjeriti Bruxelles da joj ostavi maintenance i ground handling, dok Bruxelles inzistira da se isti proda.

Alitalia je u isto vrijeme ostala bez novca, te radnici nisu primili plaću za IV. mjesec. Italija želi u kompaniju hitno ukucati još 50 milijuna EUR, no nakon silnih novaca koje je do sada ukucala (preko 2 milijarde EUR), Europska Unija je postala istinski nestrpljiva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Alitalia

Embraer je u 1. kvartalu isporučio ukupno 22 aviona, od čega je 9 komercijalnih aviona i 13 poslovnih aviona. Od 9 komercijalnih aviona isporučena su dva E190-E2, pet E195-E2, te dva E175.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Embraer

LOT od IX. mjeseca pokreće letove iz Varšave za Dubai sa Boeinzima 787 i 737. Kompanija istim kreće u direktnu konkurenciju Emiratesu. LOT će na ovoj liniji letjeti utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Linija se otvara netom prije EXPO 2020 u Dubaiu. LOT-ova cijena na liniji će biti 471 USD, a Emiratesova 566 USD.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: LOT

Američki startup Avelo Airlines je krenuo sa letovima iz baze Hollywood Burbank Aerodrom. Kompanija u floti ima tri Boeinga 737-800, a tijekom V. mjeseca planira operirati 11 novih linija iz svoje baze.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Avelo Airlines

Boeing ima preko 100 neisporučenih 787 Dreamlinera, koji su se nagomilali radi problema koje je avion imao radi čega se čak 5 mjeseci nije isporučivao. Boeing je isporučio prvih 9 od tih aviona. Kompanija planira većinu od tiha aviona isporučiti do kraja 2021. Naravno, ovo nije velika brojka u usporedbi sa 450 neisporučenih 737MAX, no kada zbrojimo oba ova modela dolazimo do zastrašujućih brojki. Stoga ne treba čuditi da je Boeing, usprkos 77 isporuka u 1. kvartalu zabilježio gubitak od čak pola milijarde USD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

Južnoafrički LCC Mango, koji već par dana najavljuje da bi mogao prekinuti operacije 1.5. radi financijskih problema je danas izgubio pravo slijetanja na južnoafričke aerodrome, dočim je i prekinuo sve operacije. ACSA je zabranila slijetanje Manga na južnoafričke aerodrome radi toga što kompanija nije platila aerodromske takse. Mango u floti ima 11 Boeinga 737-800, iako je 6 od njih prizemljeno radi Covida-19. No, i lezori su krenuli đonom prema kompaniji zbog zastoja u plaćanju.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Mango

Latinskoamerički LCC IndigoPartnersa JetSmart je, nakon pokretanja čileanske i argentinske kompanije, pokrenuo AOC-a u Peruu. Kompanija planira otvoriti i treći AOC do 2022. JetSmart će na ovom tržištu imati konkurenciju LATAM Peru, Viva Air Peru, Sky Airlines Peru i Atsa Airlinesa. JetSmart ima 18 Airbusa A320 obitelji u floti, te naručenih još 47 A320neo i 12 A321XLR. Kompanija je u prošloj godini prevezla 1,2 milijuna putnika u Čileu i 0,2 milijuna u Argentini, što je 53% manje nego godinu dana prije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: JetSmart

EasyJet u ovom momentu operira tek 39 od 315 svojih aviona. No, kompanija naglašava da izuzetno brzo može dići cijelu flotu ukoliko će potražnja ovog ljeta biti tolika. EasyJet je uvjeren da će cijepljenje uroditi plodom i da će u drugoj polovici godine broj letova naglo porasti. EasyJet smatra da će LCC pokriti gap koji su ostavili legacy carrieri.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

Flybe 2.0 koji treba krenuti sa operacijama, je dobio čak 86 slotova na London Heathrowu za letove prema Aberdeenu (18 slotova u jednom smjeru) i Edinburghu (25 slotova). Slotovi su samo preko ljeta i upitno je hoće li ih kompanija uspjeti zadržati tijekom zime. Za sada samo jedan Dash 8-400 je registriran na Flybe.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Flybe

Iranski Mahan Air je poduzeo jedan istinski čudan potez. Kompanija je u promet vratila Boeing 747-300 koji je bio prizemljen čak pet godina. I dok svi prizemljuju starije avione, poglavito Boeinge 747 Mahan ih vraća. Prije prvog leta kompanija je obavila ogroman maintenance, obzirom da je avion bio kanibaliziran. Avion je star 35,1 godinu, a u Mahan je došao 2007.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Mahan Air (Wikipedia)

U 3. krugu pomoći za zaposlenike aviokompanija, American je dobio 3,3 milijarde USD. Istim kompanija ne može otpustiti radnike do 30.9. Kompanija je u 1. pomoći dobila 5,8 milijardi, u drugoj 3,1 milijarde, dočim je do sada za godinu pola dobila 12,2 milijardi USD. Ogroman novac! Istovremeno kompanija je naručila nove avione od Boeinga, pa se opravdano postavlja pitanje jer taj novac istinski nužan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American

London Heathrow je u prošloj godini imao 2,8 milijardi USD gubitka radi Covida-19. Aerodrom je uveo drastične mjere štednje, od otpuštanja zaposlenih do zatvaranja terminala. No, aerodrom je izjavio da ima novaca za opstanak sve do 2023.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: London Heathrow

Vistara je ponudila besplatne letove za sve liječnike i medicinske sestre koji sudjeluju u borbi protiv Covida-19. Ovo zdravstveno osoblje će moći letjeti unutar Indije dok god su u službi. Vistara je u isto vrijeme ponudila bolnicama da im besplatno prebaci bilo koji medicinski materijal svojim avionima. Kako bolnice imaju problema sa prijevozom kisika, Indijsko ratno zrakoplovstvo vrši ovaj prijevoz, pa je Vistarina ponuda i više nego dobrodošla.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vistara

Boeing ima za isporučiti još samo 12 B747-8 i to 4 za Atlas Air, 7 za UPS, te jedan za neobjavljenog kupca. Za ovaj posljednji se pretpostavlja da je za VIP kupca, navodno sa Bliskog Istoka.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing 747 (Wikipedia)

Breeze je naručio dodatnih 20 Airbusa A220-300, te je istim povećao ukupan broj naručenih primjeraka na 80. Prvi A220-300 u flotu dolazi u X. mjesecu. Kompanija će prve letove, od ovog VI. mjeseca, napraviti sa Embraerima E190 i E195. A220 će letjeti duže linije, a Embraeri kraće linije. Ovime će Breez biti drugi najveći korisnik A220, odmah iza Delte.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Breeze

Wizz Air Abu Dhabi će otvoriti letove za Indiju u vrlo skoroj budućnosti. Kompanije je objavila i da će dio od 20 Airbusa A321XLR koji kreću dolaziti u Wizz Airovu flotu od 2023. biti stacionirano u Abu Dhabiu, te će sa ovim avionom kompanija letjeti letove prema Dalekom Istoku, ali i prema Londonu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

AirBaltic radi najveći cargo hub na Balitcu i to u Rigi. Pogon će imati 6000 kvadratnih metara. Gradilište će se otvoriti 2022, a radovi će trajati do 2024. Skladište će imati kapacitet 30.000 tona godišnje.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula); foto: airBaltic

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!