Novosti iz svijeta

U srijedu 11.11. bilo je 10.046 letova u Europi što je 38% broj letova istog dana 2019. Najviše letova imao je Turkish (591), pa Ryanair (478), treći je KLM (337), pa SAS (324) i Wideroe (321). U ovom momentu najviše letova ima Amsterdam (516), pa Istanbul (513), treći je Frankfurt (407), pa Paris CDG (399) i Istanbul Sabiha (348).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

ANA će organizirati letove sa dva aviona Boeingom 777 i Airbusom A380 kojim će putnici promatrati prvi izlazak sunca u 2021. kao nadu u bolju godinu i ostavljanje ružne 2020. iza nas. Putnici će dobiti u avionu suvenire i obroke, a cijene kreću od 383 USD naviše.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ANA

Iberia je pretvorila jedan putnički A330-300 u preighter. Kompanija naglašava da joj je smanjen broj putnika, no da je ogromna potražnja za cargo letovima, a koja će se i povećati idućih mjeseci radi distribucije cjepiva. Stoga je Iberia iskoristila priliku da smanji gubitke. Kako Iberia nema freightere letovi će se voditi kao IAG Cargo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

 

Qatar i dalje povećava broj svojih linija i frekvencija, ovaj puta prema SAD-u. Od 14.11. obnavlja liniju Doha-Miami (2 puta tjedno), te povećava broj letova za Chicago i New York. Od 15.12. kompanija obnavlja i liniju Doha-San Francisco (4 puta tjedno). Ovime kompanija povećava broj svojih letova za SAD na 61 tjedno (skoro 9 dnevno) na čak 10 linija. Uz to kompanija je otvorila i 7 ostalih linija diljem svijeta.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Qatar Airways

Da bi preživio nelikvidnost koja je sve izražajnija Norwegian je zatražio i drugu financijsku pomoć od Vlade Norveške, no ista ga je odbila objavivši da to ne bi bilo svrsishodno trošenje novaca poreznih obveznika. Istime je kompanija prizemljila 15 od 21 aviona koje trenutno operira, te će otpustiti dodatnih 1600 radnika. Norwegianov kraj je sve bliže.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Nakon što je Eurowings ukinuo liniju Dusseldorf-Varadero (Kuba), Condor je odlučio uskočiti i otvorio je istu liniju sa početkom operacija 6.11. Linija će se operirati dva put tjedno sa Boeingom 767-300ER.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Airbus je prošli mjesec isporučio 57 aviona, a u X. mjesecu je isporučio čak 72 aviona i to 12 A220obitelji, 43 A320obitelji, 4 A330, 12 A350 i 1 A380. Obzirom da kompanija u ovom momentu proizvodi 40 A320 mjesečno, isto znači da se počela rješavati aviona koji su stacionirani i koje nije mogao isporučiti radi Covida-19. U ovom mjesecu Airbus je dobio 11 narudžbi i to 6 za A220 (ACJ) i 5 za A320neo obitelj (1 za ACJ). Do sada je u 2020. Airbus ostvario 381 narudžbu, no nakon otkazivanja broj novonaručenih aviona je 308. Ukupan backlog Airbusa je 7.377 aviona (507 A220, 6010 A320, 313 A330, 539 A350 i 8 A380).

Boeing je u isto vrijeme isporučio sam 13 aviona, nije zaprimio ni jednu narudžbu, no ima 12 otkazanih 737MAX u X mjesecu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Europska Unija će od danas, 10.11. uvesti 15% carine na Boeingove avione kao protumjeru za američke carine na Airbusove avione u istom iznosu. Oba carinjenja je dozvolio WTO radi nelegalnih subvencija koje su obije kompanije primile. Europska Unija je predložila SAD-u da zajednički ukinu carine, no Trumpova administracija je rekla da će „odgovoriti još žešće ako Europa uvede carine“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Meksički LCC Viva Aerobus je prva američka kompanija koja je dostigla prošlogodišnje kapacitete. U XI/2020 kompanija će operirati 100% sjedala koje je operirala u istom mjesecu 2019. Viva u XI. mjesecu leti na 109 linija (u IX. mjesecu operirali su 80% kapaciteta na 95 linija). Kompanija je u XI. mjesecu u flotu dodala i treći A321neo.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Američka cargo kompanija Atlas Air Worldwide je objavila profit od čak 60 milijuna USD (promet im je bio 809,9 milijuna USD) u 3. kvartalu ove godine. U prva tri kvartala kompanija je financijski pozitivna sveukupno 49,2 milijuna USD. Kompanija je u 3. kvartalu u flotu uključila 3 konvertirana freightera 737-800 i jedan 747-400F, te otvara cargo kompleks u Canadi uz sufinciranje Titan Aviationa i Bain Capital Cradita (novi vlasnik Virgin Australie). I dok putničke kompanija grcaju u gubicima, cargo kompanije stvaraju profite, a putničke kompanije koje imaju cargo divizije (poput Koreana) upravo su na njima stvorile pozitivno poslovanje u 3. kvartalu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Skytrax je u Europi dodijelio 5***** samo Minhenskom aerodromu. U svijetu je osim Minhena još samo 6 aerodroma sa Skytraxovih 5***** i svi su u Aziji: Doha, Hong Kong, Seoul, Shanghai, Singapore i Tokyo Haneda.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Cargo kompanije diljem svijeta naglašavaju problem po kojem, sukladno propisima, mogu nositi samo 1000 kg suhog leda na jednom avionu. Suhi led je neophodan za držanje cjepiva na hladnom, zbog čega će moći prebaciti male količine cjepiva za Covid-19.

IATA je objavila da će za sva do sada rezervirana cjepiva trebati ekvivalent 8000 letova punih Boeinga 747 što će biti jedna od najzahtjevnijih operacija u povijesti planete. Niz kompanija i zračnih luka već je spreman za ovaj prijevoz, poput aerodroma Frankfurt, Amsterdam, Bruxelles, Dubai idr. koji su izgradili posebne cargo terminale samo za Covid-19 cjepiva. Qatar, Emirates SkyCargo i Lufthansa Cargo su objavile da su nabavile svu potrebnu opremu za transport i manipulaciju cjepivima, te da su spremne za ovu operaciju, o čemu sam u  nekoliko navrata pisao.

No limit od 1000 kg suhog leda po jednom avionu će količinu cjepiva po svakom letu vrlo limitirati, te će operaciju učiniti dugotrajnom. Stoga je IATA pokrenula inicijativu kod niza vlada da se limit od 1000 kg suhog leda poveća te se istime omogući efikasniji i brži prijevoz cjepiva. Kompanije naglašavaju da će distribucija cjepiva biti vrlo skoro, obzirom da je nekoliko farmaceutskih kompanija u posljednjoj fazi testiranja i certificiranja cjepiva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Zbog 2. lockdowna u Velikoj Britaniji easyJet će operirati tek 20% planiranih kapaciteta, te prodaje još 11 aviona za sale and leaseback ugovor. Objave o sale and leaseback easyJetovih aviona postale su svakotjedna praksa.

I Virgin Atlantic će zbog 2. lockdowna u Britaniji rigorozno smanjiti broj letova na samo 37 tjedno (5 dnevno) i to na tek 14 linija. Jedina linija koje će se operirati svakodnevno je ona za New York, dok će Los Angeles imati 5 tjednih letova. Sve ostale linije imaju 1 do 3 tjedna leta (Atlanta, Barbados, Boston, Delhi, Hong Kong, Johannesburg, Lagos, Miami, Montego Bay, Mumbai, Shanghai i Tel Aviv).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Rumunjski LCC, Blue Air definitivno mijenja strategiju poslovnja nakon predstečajne zaštite. Nakon što je letove iz Bukurešta preselio sa Stansteda na Heathrow, sada je isto napravio i sa letovima iz Bukurešta za Paris, koje je preselio sa LCC aerodroma Beauvais na elitni Paris Chartles de Gaulle. Letovi na CDG kreću od 18.12. U isto vrijeme kompanija je pokrenula letove za još dva prime-aerodroma: Amsterdam i Frankfurt. Ovo je definitivno udarac na glavnu konkurenciju TAROM i odmak od ULCC Wizz Aira koji i dalje leti na LCC aerodrome.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Dva muškarca starosti 45 godina tužila su United za diskriminaciju jer im kompanija nije dozvolila participirati u projektu „Young Flyer“ koji daje 10% popusta mladima od 18 do 22 godine. Muškarci ovo smatraju diskriminacijom koja je zabranjena po kalifornijskim zakonima i traže kompenzaciju od nevjerojatnih 5 milijuna USD. Za popust vrijedan maksimalno 20 USD. Na ovo se može samo reći: Amerika!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Lufthansa je objavila da u ovom momentu ima 1100 pilota viška te da kreće u rješavanje tog problema. Ovo je već oprobana taktika kompanije kojom nastoji „zastrašiti“ pilote prije pregovora oko smanjenja plaća i drugih privilegija. Sličnu taktiku uporabili su sa kabinskim osobljem i uspjeli su.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Korean je jedna od rijetkih kompanija koja je objavila profit u 3. kvartalu ove godine (6,5 milijuna USD) i to zahvaljujući povećanim cargo operacijama.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Zbog 2. lockdowna u Velikoj Britaniji (5.11.-2.12.) British Airways će po drugi puta zatvoriti poslovne lože na Heathrowu obzirom na planirani smanjeni broj putnika, linija i frekvencija. Zbog istog razloga British je prekinuo i leisure letove za Gatwick.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Nakon potpisivanja diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata niz kompanija je najavilo pokretanje letova između ove dvije države. Istime ne treba čuditi da flydudbai od 26.11. pokreće liniju Dubai-Tel Aviv koja će prometovati dva puta dnevno (sa polascima iz Dubaia u 9:40 i u 22:00)

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Interjet je ponovo počeo sa letovima nakon što je unaprijed platio gorivo. No, kompanija trenutno leti samo sa 4 SSJ-100 na 9 linija. Ni jedan od 88 Airbusa A320 obitelji više nije u floti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Lufthansa, Air France-KLM, IAG i easyJet su akumulirale gubitak od čak 3,9 milijardi EUR u 3. kvartalu ove godine iako je to kvartal u kojem su kompanije prošle godine bile 5,2 milijardi EUR profitabilne. Jedina velika europska kompanija koja je iskazala maleni profit u 3. kvartalu ove godine je Ryanair.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula)

Aeromexico i LATAM su potpisali široki code-share sporazum koji ukupno pokriva 79 linija (pola od svakog prijevoznika). Isto ne treba čuditi obzirom da je u obije kompanija suvlasnik Delta koja je napravila ogromnu planetarnu pomutnju kada je od Americana „preotela“ LATAM.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Air Canada je organizirala vrlo specifičan let kojim će za 70.500 USD prevesti 70 kućnih ljubimaca iz Vancouvera za Australiju. Vlasnici ljubimaca nisu mogli ni na koji način prevesti svoje ljubimce radi Covida-19 no to im je sada omogućeno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Nizozemska vlada je odbila program restrukturacije KLM-a i to zato što su sindikati odbili rezanje i zamrzavanje plaća do 2025. Da bi smanjili troškove kompanija planira otpustiti 20% radnika i srezati 15% plaća. Nizozemska će isplatiti pomoć od 3,4 milijarde EUR, ali tek kada prihvati program restrutkuracije.

Samo dan kasnije KLM-ovi piloti zahtijevaju razgovor sa Ministrom financija Nizozemske oko odbijanja plana restrukturacije i povlačenja financijske pomoći KLM-u zbog pilotskog odbijanja redukcije plaća od 15%. Sindikat pilota VNV naglašava da oni nisu apriorno protiv njihovog doprinosa restrukturaciji i smanjenju plaća ali da im je sporazum dat na stol i da se očekivalo da će ga potpisati u 45 minuta, što nikako nije razumno vrijeme za proučavanje tako važnog dokumenta. VNV zahtjeva i uvid u cjelokupan ugovor o zajmu između KLM-a i Vlade koji je temelj za restrukturaciju i njihovo smanjenje plaće. Konačno piloti nisu zadovoljni što je redukcija do 2025. jer se time Nizozemska miješa u pregovore oko kolektivnog ugovora koji bi trebao bitno prije tog roka isteći.

Na koncu su samo dva dana od prijetnje nizozemske vlade piloti potpisali sporazum po kojima im se smanjuju plaće za 15% do 2025. Nizozemska vlada je samim time uspjela brzo i efikasno ucjeniti pilote, a što uspijeva i nizu avio-kompanija, država i vlada obzirom da se piloti boje gubitka radnih mjesta te zamjeni sa tisućama očajnih pilota koji su ostali bez posla diljem svijeta i koji su voljni raditi za bilo kakve plaće i uvjete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Prema Executive Travelleru, Vlada Abu Dhabia (Ujedinjeni Arapski Emirati) je Etihadu do sada isplatila nevjerojatnih 22 milijarde USD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Alitalia je prodala imovinu vrijednu 220 milijuna EUR novoj državnoj kompaniji ITA koja će zamijeniti Alitaliju kao flag carriera Italije. Među imovinom je i logo, kodovi AZ i CT, IATA ticketing code (055), MilleMIglia fequent flier program, slotovi na London Heathrowu idr. Ovo je prvi korak u stvaranju „nove Alitalie“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Nakon što je meksički Interjet prekinuo operacije na dva dana jer nije imao novaca za plaćanje računa za gorivo, sada će mora suočiti sa štrajkom zaposlenika koji su nezadovoljni činjenicom da im se ne isplaćuje plaća. Ovo se očekuje već neko vrijeme obzirom da se kompanije hrvat sa velikih dugovima. Iz istog razloga većina lezora je zaplijenila svoje avione i odvezla ih iz Meksika. Velika je vjerojatnoća da kompanija nakon dva dana ne nastavi operacije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Alif Sagregate Portfolio Company, lezor sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Shariah) je tužio Saudiu, prijevoznika Saudijske Arabije u državnom vlasniku, Visokom sudu u Londonu radi neplaćanja 460 milijuna USD za lizing 20 Airbusa A330-300 i 30 A320. Saudia naglašava da je problem plaćanja nastao radi Covida-19, te da je tražila nagodbu sa lezorom. Saudia se nada da će do nagodbe još uvijek doći, da će razum prevladati i da će lezor ponuditi prihvatljive uvjete lizinga u novim okolnostima. Saudia i dalje koristi sporne avione.

Saudia je u podljednjih dvije godine imala vrtoglavu ekspanziju, kako bi iskoristila svoju geografsku poziciju, ekstremno jeftino gorivo (Saudijska Arabija je mega-izvoznik svjetske nafte), te otvaranje države za turiste i druge putnike. Saudia želi od posrnulog Etihada preuzeti tržište i poziciju jednog od MEB3 (Middle East Big 3). Ova tužba postavlja pitanje kolko je taj rast realan i generički, a kolko neracionalan i možda čak politički uvjetovan, te hoće li na tome kompanije slomiti zube, poput Etihada.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Portugalski ACMI specijalist Hi Fly, koji je uzburkao javnost kada je od Singaporea preuzeo rabljeni A380, ipak nije uspio u operacijama ovim ogromnim avionom. Nakon tek nekoliko letova u početku operacija avion je postao potpuno beskoristan u u Covidu-19. Pa ga je kompanija pokušala reaktivirati na vrlo originalni način, pretvorivši ga u preighter (vađenjem sjedalica postaje cargo). No, i na ovom zadatku avion je imao tek par letova. Stoga će Hi Fly ovaj 14 godina star avion iz operacija izbaciti do kraja godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

Qantas neće obnoviti letova za SAD i Kanadu sve do kraja X. mjeseca 2021. Prije Covida-19 Qantas je letio za Los Angeles, San Francusco, New York, Chicago, Honolulu i Vancouver. Za razliku od toga Delta, United i American lete između SAD-a i Australije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!