Novosti iz svijeta

New York JFK ove zime ima 48 long-haul linija. 2019. New York je imao 70 long-haul linija. London Heahrow je i dalje broj 1 destinacija iako je broj sjedala na ovoj liniji pao najviše za 72%. Drugi je i dalje Paris CDG, treći Amsterdam i četvrti Seoul Incheon. Na peto mjesto se popela Doha, šesti je Tel Aviv, sedmi Istanbul, na osmo mjesto je pao Dublin, na 9. Dubai i na 10 Sao Paolo. Najviše long-haul linija iz JFK ima Delta, sa 512.000 sjedala na 11 linija. Drugi je American, treći Qatar, pa Air France, KLM, British i Emirates.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: New York JFK Aerodrom

Qatar Airways je proširio code-share sa LATAM-om na čak 45 destinacija u Brazilu i Latinskoj Americi. Ovaj ugovor je vrlo čudan obzirom da je Delta preuzela LATAM od Qatarovog partnera Americana. Qatara je zadržao i dionice u LATAM-u.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar Airways

Ryanair UK je otkazao 12 linija iz Velike Britanije jer je UK CAA naglo, nenajavljeno i potpuno iznenadno promijenila politiku prema wet-leasingu aviona od sestrinske kompanije Ryanair. Ryanair naglašava da se prilagodio Brexitu još prije 2 godine, ali da ne može u samo par dana tako naglo riješiti takvu nenadanu promjenu politike.

UK CAA tvrdi da nije promijenila politiku nego samo striktno provodi principe koji su već dugo postavljeni. UK CAA smatra da Ryanair UK ne može masovno koristiti avione u Velikoj Britaniji koji imaju strane registracije, čime šteti konkurentnosti istinski britanskih prijevoznika. Ryanair UK ima registriran samo jedan avion u Velikoj Britaniji (G-RUKA), a za sve letove koristi avione registrirane u Europskoj Uniji koji su u wet-leaseu. Avion je pod ovom registracijom obavio prvi leta 2.1. između Stansteda i Podgorice. Za razliku od toga easyJet UK ima 184 aviona u britanskom registru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Amsterdam Schiphol je u 2020. imao 20,9 milijuna putnika, što je pad od 71% spram 2019. U isto vrijeme aerodrom je imao 227.304 operacije što je 54% u usporedbi sa 2019. Schiphol je imao 1,4 milijuna tona carga, što je pad od 9% spram godine prije. No, broj letova koji su imali samo cargo je porasto na 23.782 što je povećanje od 68%.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Amsterdam Schiphol

Najveće američke kompanije ujedinjene u organizaciju A4A (Airlines for America) su zatražile od Trumpove administracije da zabrane i karantene zamijene za testiranja protiv Covida-19 i to za Europsku Uniju, Veliku Britaniju i Brazil.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: United

IATA smatra da samo 30 od 700 kompanija može preživjeti Covid-19 bez pomoći država. IATA također smatra da će promet na nivo 2019. doći tek 2023. To je lošije nego dobar dio kompanija koje smatraju da će se isto desiti 2022, no bolje nego Lufthansa i neke kompanije koje smatraju da će se to desiti tek 2025.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

UK CAA je objavila da od 31.12.2020 u 23:00 sata napušta aviosistem Europske Unije, uključujući i EASA-u. UK CAA je naglasila da EU zakoni više ne vrijede na prostoru Velike Britanije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Virgin Atlantic

British Airways je dobio kredit od 2 milijarde GBP (2,7 milijardi USD) pod vrlo povoljnim uvjetima od Vlade Velike Britanije. Kredit je dan uz rok vračanja od 5 godina. Ova vijest se baš “lijepo poklopila” sa izlaskom Velike Britanije iz Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

Turkish Airlines u ovom momentu leti na 204 destinacije, a u I/2001 letjet će na čak 208 destinacija, najviše od svih kompanija na svijetu. Kompanija je zadnji par mjeseci na prvom mjestu po broju letova u Europi, iako je zadnjih par tjedana pala, no i dalje je među prvih 5.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Nakon 25 godina operiranja Palestinian Airlines je prekinula sa operacijama i krenula u prodaju posljednjih dva aviona Fokker F50.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Wikipedia (Palestinian Airlines)

Na samom kraju godine Qataru su u jednom danu isporučena čak tri Boeinga 777F, cargo aviona. Među njima je isporučen i Boeingov 200 777F. Ovime je cargo flota Qatara povećana na čak 30 aviona, 24 Boeinga 777F, 2 B747-8F i 4 Airbus A 330F.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

Nordica je odlučila kupiti 49% dionica LOT-a dočim će jedina kontrolirati svoju ACMI kompaniju Xfly. LOT se ovime povlači iz akcizicije u Estoniju, iako i dalje obavlja 3 linije iz Tallinna

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

U nekim dijelovima svijeta Nova godina se slavi ispaljivanjem metaka iz vatrenog oružja. Upravo radi toga su čak tri libanonska MEA-ina potpuno nova aviona oštećena i povučena iz prometa, te poslana na popravak.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: MEA

BREAKING NEWS: Blokada Katara od strane Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta i Bahraina koja je na snazi od VI/2017. prestaje 4.1.2021. Danas, 5.1. Katar će se obvezati prekinuti tužbu protiv Saudijske Arabije tešku 5 milijardi USD radi embarga kao dio sporazuma za prekid embarga. Istim će Qatar Airways moći letjeti preko Saudijske Arabije i time uštedjeti ogromne svote novaca koje je sada trošio radi okolnih letova preko Irana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar Airways

Iran će platiti 150.000 USD obiteljima žrtava srušenog Ukraine International Boeinga 737-800. Na letu je poginula svih 176 putnika i članova posade. Stoga će za ovu nakanu Iran isplatiti 26,4 milijuna USD.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Ukraine International)

Moldavski HiSky koji ima flotu od 2 Airbusa A320, dodao je A319 u flotu. Kompaniji je vlasnik portugalsko-malteška ACMI kompanija HiFly. Kompanija se nada dobiti AOC i pokrenuti letove početkom godine. HiSky je osnovao i svoju rumunjsku ispostavu HiSky Europe sa jednim A320 i bazom u Iasiu. Obije poslovnice će biti povezane letovima između Kišineva (Chisinau) i Iasia.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: HiSky

Nakon nekoliko prolongiranja početaka operacija, Wizz Air Abu Dhabi će konačno krenuti sa operacijama. Prva linija će biti Abu Dhabi – Atena, 15.1. Od 1.2. kompanija će krenuti za letovima za Alexandriu, Bukurešt, Budimpeštu, Cluj-Napoccu, Katowice, Kutaisi, Larnacu, Odessu, Sofiju, Solun i Yereven.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Kaotičan New York JFK, kojeg putnici zaobilaze u širokom luku, radi loših prometnica, pretrpanih i neadekvatnih terminala, ekstremno loše povezanost terminala, te operativnih procedura koje usporavaju operacije konačno je odlučio korjenito promijeniti svoj sustav. Promjene će poboljšati putničko iskustvo, povećati kapacitete na 60 milijuna godišnje, povećati efikasnost i učiniti aerodrom sigurnijim.

U ovom momentu aerodrom ima šest terminala T1, T2, T4, T5, T7 i T8, no to će se sada promijeniti i ubuduće će imati samo pet terminala: T1, T4, T5, T6 i T8. Terminal T8 će postati baza Oneworlda iz kojeg će operirati American, British, Cathay Pacific, Finnair, Qatar, Royal Jordanian i drugi. Izmijenjeni T8 će imati dva nova širokotrupna gatea, tri gatea će se pretvoriti iz uskotrupnih u širokotrupne, a otvoriti će se i tri nove pozicije za širokotrupce na stajanci izvan terminala.

T1 će doživjeti najveće promjene, u sebe će involvirati T2, bivši T3 i imati će 22 širokotrupna i jedan uskotrupni gate. Na ovom terminalu će operirati Air France, Austrian, Lufthansa, Turkish, Air China, China Eastern, EVA, Korean i ostali. Novi T6 će zamijeniti sadašnji T7 i biti će bitno efikasniji sa više gateova. Na ovom terminalu će operirati JetBlue. T4 će se obnoviti, no zadržat će postojeću infrastrukturu i način operiranja. Planira se da će se ove promijene provoditi 5 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: New York JFK

Nova kineska kompanija OTT Airlines je krenula sa operacijama u ponedjeljak 28.12, samo tri dana nakon dobivanja AOC-a. Inauguracijski let je bio Shanghai Hongqiao-Peking Capital. Kompaniju je osnovala China Eastern kako bi mogli letjeti sa kineskim avionima. U ovom momentu kompanija u floti ima dva ARJ21-700, a planira imati 35 ovih aviona, te 20 C919.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (OTT Airlines)

Koja kompanija leti sa istočnog na zapadni dio Atlantskog oceana, ali ne leti TATL let? Azores, koji je spojio dva atlantska otoka, tj. otvorio liniju iz Azora (Ponto Delgada) na Bermude sa A321neo. Linija je duga tek 3580 km.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Azores

Ryanair, Wizz Air i easyJet su objavili da radi Brexita neće tražiti od britanskih dioničara da napuste kompaniju, ali neće moći dolaziti na sjednice dioničara, niti glasati na njima. Ovo je nužnost radi EU pravila da se od 1.1.2021. Britanci više ne smatraju građanima Europske Unije, dočim i ne mogu biti suvlasnici više od 49% dionica kompanija u Europskoj Uniji. EU je dozvolila nastavak code-share sporazuma, te petih sloboda za cargo kompanije, no ne i za putničke iz Velike Britanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

Skupština Francuske razmatra zakon po kojem će se cijepljenim građanima omogućiti pristup javnom prijevozu, kulturnim ustanovama, restoranima i drugim javnim mjestima. Zakon se kolokvijalno naziva „zelena cjepivo-putovnica“. Vlada Francuske, kao predlagač, naglašava da „cijepljeni imaju pravo živjeti normalno“. Tek 40% Francuza je voljno cijepiti se. Ovakve inicijative pripremaju i druge države svijeta čime će natjerati građanstvo da se „odluči“ na cijepljenja. Qantas je već najavio da će na svoje međunarodne letove puštati samo putnike koji će biti cijepljeni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Nakon mjeseci odgađanja Trump je konačno uspio progurati drugi krug pomoći avio kompanijama. Ovaj puta američke zrakoplovne kompanije dobiti će 15 milijardi USD (prvi puta 25 milijardi) za zadržavanje zaposlenih.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: United

Europska Komisija je odobrila pomoć od 120 milijuna EUR za Aegean zbog šteta koje je kompanija pretrpila od 23.3. do 30.6. te naglasila da je pomoć u skladu sa smjernicama Europske Unije.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric

Qatar je ozbiljno počeo proširivati svoje code-share sporazume. Novi sporazum potpisan je sa Omanom. Oman će ovim sporazumom povećati broj kodova na Qatarovim letovima sa 3 na čak 65 u Europi, Africi, Americi, Aziji, Pacifiku, Indiji i Bliskom Istoku.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Qatar

Australijski aerodromi su uveli stroga pravila karantene za posade iz inozemstva, po kojima svaka posada ide direktno u posebne hotele gdje mora ostati u sobama, u kojima dobiva i hranu, sve do povratka na aerodrom, o čemu sam pisao prije par dana.

No, Melbourne je sada uveo novo strože pravilo. Svaka posada po dolasku se testira, pa čak i ako je povratni let već idući dan. Ako se na testu pokaže da je osoba zaražena Covidom-19 ista mora ostati u karanteni u Melbourneu 14 dana. Niz kompanija je rekao da će radi ovog pravila prekinuti letove za Melbourne. Naime, operacije su pod ovim uvjetima gotovo nemoguće, jer ako pilot ima Covid-19 avion ne može poletjeti, osim ako kompanija šalje na let dodatne pilote za svaki slučaj. Isto je skupo i nepraktično, a poglavito u kontekstu da radi limita broja osoba koje mogu doći u Melbourne svakog dana iz inozemstva, kompanije lete za svega 30-40 putnika po letu, dočim su letovi već u startu financijski neisplativi, a održavaju ih samo radi carga i održavanja mreže i konekcija. Da razmišljaju o povlačenu sa tržišta izjavili su United, Royal Brunei, JAL, Singapore i Gulf. Prvog dana testiralo se 250 članova posada i 2 osobe su imale Covid-19 te su zadržane u karanteni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Singapore

U napadu na vladin avion na aerodromu Aden (Yemen) koji se vračao iz Riyada (Saudijska Arabia) 22 osobe su poginule i 50 ih je ranjenih. Ni jedan član vlade nije stradao u napadu.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Vlada Yemena

Europska Unija i Velika Britanija su nakon dugotrajnih natezanja doslovce u zadnji čas postigli sporazum o Brexitu. Sporazum ima 1246 stranica, od čega se 25 odnosi na zračni promet.

Definirano je da će kompanije u Velikoj Britaniji morati imati 51% britanskog, a u Europskoj Uniji 51% europskog vlasništva. Ovdje će probleme prvenstveno imati IAG koji će se morati prilagoditi, dok ostali prijevoznici (easyJet, Wizz Air, Ryanair) iako su bili vrlo glasni protiv prijedloga zapravo i neće imati problema jer su već odavno otvorili svoje podružnice u obije države i u njima imaju dislocirane avione. Ovo samo predstavlja operativne probleme za kompanije i nešto manju zaradu radi dvojnog sustava, flota i posada.

Drugo pravilo se odnosi na posade koje će svoje licence morati i administrativno proširiti na druge države no ovo će biti vrlo pojednostavljeno i države će prihvatiti sva prava koja su posade imale prije 1.1.2021. Treći set pravila odnosi se na zrakoplovnu sigurnost. Sporazum još mora ratificirati Parlament Velike Britanije, te svih 27 članica Europske Unije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (easyJet)

Nakon što je do nedavno letio sa širokotrupcima za London, Swiss je odlučio od 15.1. do kraja III. mjeseca letjeti sa A330, A340 i B777 na večernjem letu za Bruxelles. Let traje samo 50 minuta. Swiss se odlučio za ovaj potez ne radi povećanog broja putnika, nego radi druga dva razloga. Prvi je da posade na širokotrupcima mogu ostvariti minimalnu količinu naleta da zadrže licence. A drugi je prijevoz cjepiva protiv Covida-19 iz središnjeg europskog skladišta u Bruxellesu do Zuricha odakle će se distribuirati diljem Švicarske.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Swiss

Qatar je potpisao codeshare sa China Southernom koji se provodi od 27.12. Po ovom codeshare China Southern će imati svoje kodove na letu Qatara između Guangzhoua i Dohe te na 60 destinacija preko Dohe za Europu, Afriku i Bliski Istok, ali i na letovie China Southerna iz Guangzhoua diljem Kine i Azije. U drugoj fazi code-share China Southern će staviti svoje kodove na letove Qatara između Pekinga i Dohe. Qatar je 2018. investirao u dionice China Southerna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar Airways

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!