Novosti iz svijeta

Turkish je otkazao kupnju 10 Boeinga 737MAX. Kompanija već ima isporučenih i prizemljenih 12 Boeinga 737MAX, koje je krenuo operirati 15.4, prije 4 dana. Kompanija još ima za isporuku 53 Boeinga 737MAX (737-8 u 737-9).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

Boeing je isporučio 89 B737MAX od XII. mjeseca. No, većina tih aviona je samo preseljena u stacionare kompanija. Poglavito sada kada su se pokazali problemi sa elektronikom aviona pa je isti ponovo prizemljen.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

EasyJet u ovom momentu leti 6 Airbusa A319, a 67 ih ima prizemljenih; 6 A320, a 56 ih ima prizemljenih; 27 A320neo, a 10 ih ima prizemljenih, te su mu svih 10 A321neo prizemljeni. Kompanija će u drugom kvartalu operirati tek 20% flote, no uvjerena je u izuzetno dobro ljeto.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: easyJet

Malta želi upumpati 290 milijuna EUR u Air Maltu radi Covida-19, te za isto traži odobrenje Europske Unije. Air Malta u ovom momentu ima samo 8 aviona, te je u 2018. imala samo 1,7 milijuna putnika. Dakle radi se o bitno manjoj kompaniji od Air Serbie i Croatie Airlines i istinski ogromnom novcu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Malta

CEO Wizz Aira Jozsef Varadi je prvi u zrakoplovstvu koji je objavio da više nije optimističan u ljetni oporavak zrakoplovstva. Varadi je rekao da prethodna procjena da će Wizz Air letjeti 80% kapaciteta iz 2019. više nije realna i da će ta brojka biti manja. Wizz Air je za sada objavio 140 novih linija u 2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Wizz Air

Qantas je objavio da će Sunrise projekt, ultradugih letova sa Airbusom A350-1000, pokrenuti iduće godine. Projekt je radi Covida-19 prolongiran, no Qantas je predan cilju da se isti pokrene i to već iduće godine. Qanas smatra da će u postkovid svijetu putnici odabirati nonstop letove zbog straha, pa je i ovaj projekt to logičniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

Ruska kompanija S7 želi se riješiti i prodati svojih 36,8% udjela u Cyprus Airwaysu. S7 navodi da je razlog ove odluke pandemija Covida-19. Oba Airbusa A319 koji su u floti Cyprusa su u vlasništvu S7.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: S7

Etihad intenzivno pregovara sa Vladom Seychela o prodaji svojih 40% udjela u Air Seychellesu Vladi koja bi istim preuzela 100% vlasništva kompanije. Kompanija u ovom momentu duguje 38 milijuna USD. Kompanija je iz flote izbacila oba Airbusa A330, te većinu A320, zadržala je tek dva A320neo i 5 DHC-6-400 Twin Ottera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Seychelles

Nakon prodaje kompanije novom vlasniku Virgin Australia je započela oporavak. Stoga nikog nije iznenadilo što je kompanija odlučila u lizing uzeti još 10 Boeinga 737-800, od kojih će tri u flotu doći već ovog mjeseca. Kompanija povećava broj linija, frekvencija i radnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Virgin Australia

Poljska je u 2019. imala 49,1 milijun putnika. Najveći aerodromi su joj:

  1. 18,9 milijuna putnika Varšava Chopin
  2. 8,4 Krakow
  3. 5,4 Gdansk
  4. 4,8 Katowice
  5. 3,6 Wroclaw
  6. 3,1 Varšava Modlin
  7. 2,4 Poznan
  8. 0,8 Rzeszow
  9. 0,6 Szczecin
  10. 0,4 Bydgoszcz

 

Dva varšavska aerodroma su imala ukupno 22,0 milijuna putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: LOT

Air Baltic je objavio gubitak od čak 246,6 milijuna EUR u 2020. Broj putnika je pao sa 5 na samo 1,3 milijuna (73%). Kompanija je otpustila 30% radnika.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air Baltic

Eurowings planira 2022. u flotu uvesti A320neo, te flotu povećati na 100 aviona (sa sadašnjih 80). Kompanija će se koncentrirati na A319, A320 i A320neo, dok prizemljenih pet A321 neće vraćati u flotu pošto im je avion prevelik.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Eurowings

Ryanair je izgubio još jedan sudski spor, ovaj puta protiv SAS-a i Finnaira za državne pomoći koje su ove kompanije dobile. Ryanair je ukupno pokrenuo 16 tužbi protiv europskih aviokompanija zbog državnih Covid-19 pomoći.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

Aerodrom Bruxelles je nakon dvije godine izgradnje otvorio najmoderniji objekt za cargo veličine 50.000 četvornih metara. Novi objekt ima velik rashladni prostor. Prostor će udomiti najveće kompanije Kuehne+Nagel, Wordwide Flight Services i Expeditors.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Aerodrom Bruxelles

SmartLynx ulazi na njemačko i švicarsko leisure tržište ovog ljeta, obzirom da će letjeti za TUI Deutschland na destinacijama prema Mediteranu. SmartLynx želi letjeti i za druge turoperatere u Njemačkoj i Švicarskoj. U Njemačkoj SmartLynx leti i dva A321P2F za DHL iz Leipziga.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: SmartLynx

Qantas je objavio da će do kraja godine vratiti sve Airbuse A380 u operacije. No China Southern nije sigurna da li će više ikada operirati ovaj avion, tj. vrlo vjerojatno je da ih neće ni pokretati iz prizemljenja. I British Airways je objavio da će u flotu vratiti sve A380 jer je vrlo zadovoljan ovim avionom. British čak i razmišlja da kupi dodatne rabljene A380 koje kompanije izbacuju iz svojih flota.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula); foto: British Airways

Niz putnika Unitedovog leta UA328 iz Dnevera za Honolulu su doživjeli stres kada je Boeing 777-200 doživio požar na motoru nakon četiri minute leta te se avion prinudno sa jednim motorom spustio. I onda, tako tipično američki, obratili su se odvjetničkoj kompaniji Clifford Law Offices, da im ona financijski utjera kompenzacije za duševne boli, te im tako olakša teški posttraumatski stres, uvjetovan dvadestminutnim strahom u zraku. I eto, svi se obratiše baš jednom odvjetničkom uredu, a jadan odvjetnički ured, što će nego pomoći napaćenim putnicima. Odvjetnički ured je izjavio da suosjeća sa putnicima koji su molili svih 20 minuta i vjerovali da više neće vidjeti svoju djecu i roditelje. Tako američki!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (United)

Boeing je u III. mjesecu isporučio samo 29 aviona, što je ipak bitno više nego što ih je isporučio u III. mjesecu prošle godine, kada je imao 20 isporuka. U prvom kvartalu kompanija je isporučila 77 aviona. Od tih 77 aviona, 63 je Boeinga 737MAX, 6 B777, 5 B767, 2 B787 i 1 B747. Kompanija je u III. mjesecu imala 196 naručenih aviona, sve za 737MAX. U isto vrijeme kompanija je imala 40 otkazanih aviona.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

Nakon investicije Francuske i povećanja udjela u Air France-KLM-u na 30% i China Eastern je odlučila dodatno investirati 168 milijuna EUR, te povećati svoj udio sa 8,8% na 10%. Istim je udio Nizozemske pao sa 14% na 9%, iako je Nizozemska vlada najavila investiranje u kompaniju. I udio Delte u kompaniji će pasti.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Air France

JetBlue je sve bliže Oneworldu. Nakon ogromnog joint venture sa Americanom, kompanija je proširila code-share sa Qatarom. Qatar je tako stavio svoje kodove na letove iz američkih gradova, dok je JetBlue stavio svoje kodove na letove prema Dohi, ali i dalje od Dohe na istok. Qatar će svoje kodove imati na čak 50 linija JetBluea. Kompanije će povezati i svoje ff programe.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: JetBlue

Meksički Interjet koji nema letova od 11.12. sazvao je izvanrednu skupštinu dioničara na kojoj će se raspravljati o bankrotu kompanije. Kompanija planira ići u predstečajnu zaštitu te se restrukturirati i sa letovima krenuti u VI. ili VII. mjesecu i to sa 15 aviona. Izlazak iz prestečajne zaštite u Meksiku nije toliko jednostavan kao u SAD-u i nekim drugim državama, te 1/3 kompanija nakon postupka bude likvidirana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Alen Šćuric (Interjet)

Kanadska vlada je odlučila pomoći Air Canadi sa 4,7 milijarde USD, od čega je 398 milijuna dato za 6% vlasništva, te 3,2 milijarde privilegirane pozajmice, te 1,1 milijardi pozajmice CEEFC-a. Uz to Air Canada mora obnoviti sve linije prema regionalnim aerodromima koje je napustila, te ispatiti sve refundacije putnicima za otkazane letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Canada

Aegean je objavio poražavajuće rezultate za 2020. godinu. Kompanija je imala 5,2 milijuna putnika (2019. je imala 15 milijuna), prihodi su pali sa 1,3 milijarde EUR na samo 415,1 milijun, dok je gubitak kompanije bio 298,3 milijuna EUR, za razliku od profita u 2019. od 106,7 milijuna EUR. Load faktor kompanija je pao sa 84,8% na samo 67,4%.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Alen Šćuric (Aegean)

Kreditori njemačke leisure i charter kompanije Sundair su se složili sa prijedlogom restrukturacije kompanije, čime je kompanija dobila drugu šansu i neće ići u bankrot. Sundair planira ovog ljeta pokrenuti kompaniju u Hrvatskoj sa hrvatskim AOC-em.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sundair

Viva Aerobus je imala 67,7% više putnika u III. nego u II. mjesecu ovu godine. Load faktor je u III. mjesecu bio 84,8%, za 8,2 postotna boda bolji nego u II. mjesecu. Broj putnika u III. mjesecu je prešao milijun. Čak štoviše broj putnika u III/2021. je bio za 28,6% veći nego u III. mjesecu 2019.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Viva Aerobus

SpiceJet konstantno ima problema sa dobavljačima i lezorima koji sve više traže prisilnu naplatu. Evidentno kompanija ima ozbiljnih problema sa plaćanjima. Najnoviji slučaj je lezor Dubai Aeropace Enterprise koji je naložio kompaniji da odmah prizemlji tri Boeinga 737-800 jer im duguje petomjesečne rate. Indijski aerodromi od X. mjeseca traže od SpiceJeta da plaća usluge unaprijed jer im duguje 21,5 milijuna USD.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: SpiceJet

Talijanski premijer Mario Draghi je najavio da će ITA poletjeti do ljeta. No, premijer je istakao i kritiku prema Europskoj Uniji koja dozvoljava puste milijarde pomoći za Air France-KLM i Lufthansu, no istovremeno maksimalno reže ITA-u.

Pritom je premijer zaboravio da je Italija već upucala u Alitaliju preko 13 milijardi EUR, a samo u posljednjih 4 godine je od toga ukucala 2 milijarde. Jednako tako je zaboravio da Italija želi investirati u kompaniju, i to dodatnih 3 milijarde, a ne posuditi novac kompaniji koji mora vratiti. Talijanski premijer izrijekom navodi da se u ovom slučaju radi o diskriminaciji Italije u Europskoj Uniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alitalia

U nedavnom članku o TAROM-u sam napisao da će kompanija prodati niz svojih aviona. I upravo je objavila prodaju. Kompanija prodaje sve Airbuse A318, njih 4, koji su stari 13 do 14 godina i to za cijenu od 6,5 do 6,9 milijuna USD. Potom prodaje sva četiri Boeinga 737-300 stara 26 do 27 godina, po cijeni od 1,5 do 2,4 milijuna USD. Prodaj i sva četiri Boeinga 737-700, stare 17 do 20 godina, po cijeni 10,7 do 14,0 milijuna USD. Na koncu kompanija prodaje dva ATR 42-500, stara 22 i 23 godine po cijeni od 3,9 milijuna USD.

TAROM će istim u floti ostati na četiri Boeinga 737-800, dva ATR 72-500, četiri ATR 72-600, te im dolazi još 5 ATR 72-600 i 2023. pet Boeinga 737MAX8. Proda li sve avione, a nakon što dođu novi avioni, TAROM će u floti imati 20 aviona, manje nego današnjih 22.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAROM

Airbus je isporučio prvi A350 koji se proizveo u kineskoj tvornici u Tianjinu. Avion je isporučen China Easternu. Tianjin je 2019. proizvodio 6 Airbusa mjesečno. Od 2008. godine tvornica je isporučila 450 aviona. Tvornica proizvodi A320, te finalnu izradu A330.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Airbus

Kako je u Sydneyu tijekom testiranja posade jednoj od stjuardesa Americana na letu Los Angeles-Sydney test pokazao da je pozitivna na Covid-19, povratni let je kasnio čak 25 sati. Ne samo da je posada ostala u karanteni i da je American morao poslati novu posadu, nego je poslao i novi avion, obzirom da je avion u Sydneyu prošao temeljito čišćenje i dezinficiranje.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: American Airlines

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!