zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: LOT će operirati 38 tjednih letova u regiji

Od kada sam zadnji puta pisao o LOT-ovim najavama prije dva mjeseca (15.3.) desilo se niz promjena u redu letenja ovog prijevoznika. Tada sam napisao da postoji mogućnost niza letove prema sekundarnim destinacijama iz regije prema Poljskoj i to se desilo.

 

17 tjednih letova za Hrvatsku

LOT će operira prema Zagrebu od kraja III. mjeseca. Trenutno kompanija leti tri puta tjedno (utorak, četvrtak i subota). Kompanija planira ovu liniju povećavati, da bi u top sezoni operirala šest puta tjedno, tri leta prije podne i tri poslije podne. 2019. je LOT na ovoj liniji operirao dva puta dnevno, najviše u regiji.

Od kraja IV. mjeseca LOT operira i za Dubrovnik. U ovom momentu operira dva puta tjedno (srijeda, subota) iz Varšave. Kompanija planira liniju povećati na četiri tjedna leta. No, sada kompanija planira letjeti i za Poznan od 3.6. jednom tjedno (četvrtak), te za Krakow od 19.6. jednom tjedno (subota). Postoji mogućnost da kompanija objavi još i letove za Budimpeštu, Gdansk i Wroclaw.

LOT leti za Split od IV. mjeseca za Varšavu, dva puta tjedno (srijeda i nedjelja). Ovaj broj frekvencija kompanija će letjeti cijelo ljeto. Postoji mogućnost da kompanija pokrene letove i za Gdansk, Katowice, Lublin i Poznan.

Prema Zadru LOT će operirati od 19.6. za Varšavu, jednom tjedno (subotom). Od 19.6. krenuti će i sa letovima za Rzezsow, jednom tjedno (subotom). Postoji mogućnost da kompanija pokrene letove za Bydgoszcz, Gdansk, Krakow, Rzeszow i Szczecin.

Za Rijeku LOT kreće sa letovima od 19.6. jednom tjedno iz Varšave (subotom). Ovime LOT ima 17 tjednih letova za Hrvatsku u top sezoni na 7 linija.

 

Za ostatak regije 21 tjedni let

Za Beograd LOT leti od IV. mjeseca iz Varšave. Trenutno LOT operira dva tjedna lete za Beograd (petkom i nedjeljom). U top sezoni kompanija planira povećati broj letova na šest tjedno.

Za Ljubljanu LOT operira od 29.4. iz Varšave, no samo jednom tjedno (subotom). I na ovoj liniji LOT planira operirati šest puta tjedno.

Za Podgoricu LOT je planirao krenuti sa letovima za Varšavu od 2.6. i to četiri puta tjedno, no sada će letjeti samo dva puta tjedno (četvrtak i subota). U top sezoni će letjeti četiri puta tjedno (srijeda, četvrtak, petak i subota).

Za Skopje kompanija planira letove od 1.6. iz Varšave, no umjesto četiri tjedna leta koliko je bio prvotni plan kompanija će sada letjeti samo dva tjedna leta (utorak i subota). U top sezoni kompanija će letjeti i treći let (nedjeljom).

Za Ohrid iz Varšave je LOT planirao letjeti od 31.5. jednom tjedno ponedjeljkom. Linija je prolongirana za sedam dana na 7.6. kada će i dalje operirati samo ponedjeljkom, kako će biti i cijeli ostatak sezone.

Kompanija je konačno stavila u prodaju i letove za Tivat iz Varšave. Na liniji će letjeti od 19.6. subotama, kako će letjeti i ostatak ljeta. Za Krakow LOT još nema karte u prodaji.

Ovo znači da će u regiji LOT letjeti 38 tjednih letova na 14 linija, za 11 destinacija u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (LOT)

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!