zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

NAJAVE: Eurowings 95 tjednih letova od čega 71 iz Hrvatske

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

Eurowings će u top sezoni ove godine imati 95 tjednih letova na 30 linija, od čega u Hrvatskoj ima 71 tjedni let na 23 linije. Najviše letova ima iz Splita, skoro 1/3 svih letova u regiji, točnije 31 let, slijedi Priština sa 14 letova, te Zagreb i Rijeka sa po 11 tjednih letova. Eurowings leti na 10 destinacija u regiji.

 

Brojni letovi iz Hrvatske

Eurowings je bio jedina kompanija koja je za Zagreb letjela cijelo vrijeme pandemije. Iz Zagreba već sada leti za Cologne četvrtkom i nedjeljom, a izvanredno ima letove oko Uskrsa 1. i 5.4. Potom od 7.4. leti za Cologne tri puta tjedno srijedom, petkom i nedjeljom. Od 2.5. kompanija povećava broj letova na šest puta tjedno, svaki dan osim subote. Za Stuttgart kompanija će krenuti letjeti 2.5. i to 5 puta tjedno, svaki dan osim utorka i subote. Za Hamburg kompanija ne planira ove godine obnoviti sezonske letove. To znači da će kompanija imati 11 tjednih letova na 2 linije. Obije linije će biti cjelogodišnje

Iz Splita Eurowings kreće sa letovima za Cologne od 28.4. srijedom, subotom i nedjeljom. No tjedan dana kasnije kompanija operira svaki dan osim srijede. Od 7.7. linija je svakodnevna. Za Dusseldorf kompanija sada leti subotom. Od 27.4. dodaje se i let utorkom. Od 2.5. linija je svakodnevna. Za Stuttgart kompanija kreće letjeti 3.4. subotom, a od 27.4. dodaje se let utorkom. Od 1.5. letovi bi trebali biti svakodnevni. Od 1.5. kompanija će letjeti za Berlin utorkom i subotom. Za Dortmund kompanija će letjeti od 1.5. utorkom i subotom. Za Hamburg Eurowings bi trebao letjeti od 1.5. svaki dan osim srijede. Iako su najavljeni i letovi za Hanover i Salzburg linije još nisu u prodaji. Split u top sezoni ima 31 tjednih letova na 6 linija. Dusseldof, Cologne i Stuttgart bi trebali biti cjelogodišnje linije.

Iz Rijeke Eurowings će letjeti za Berlin subotom od 1.5, a od 26.6. dodaje se i let utorkom. Za Cologne leti od 1.5. subotom. Od 6.7. kompanija će letjeti utorkom, četvrtkom i subotom. Za Dusseldorf Eurowings kreće letjeti od 1.5. subotom. Za Hamburg kompanija će letjeti srijedom i subotom od 1.5. Let ponedjeljkom dodaje se 21.6. Za Stuttgart Eurowings kreće sa letovima četvrtkom i subotom od 1.5. Istim kompanija ima 11 tjednih letova na 5 linija.

Iz Pule Eurowings planira letjeti za Cologne od 2.5 četvrtkom i nedjeljom, a 5.7. dodaje se leti i ponedjeljkom. Za Dusseldorf kompanija će letjeti od 1.5. subotom, a 6.7. dodaje se leti i utorkom. I za Stuttgart kompanija planira krenuti sa letovima 1.5. subotom, no let utorkom dodaje se tek 27.7. Eurowings će tako za Pulu imati 7 tjednih letova na 3 linije.

Iz Zadra za Stuttgart Eurowings će letjeti srijedom i nedjeljom od 2.5. Za Dusseldorf kompanija leti subotom od 1.5. Od 5.7. liniji se dodaju letovi ponedjeljkom i srijedom. Za Hamburg Eurowings leti od 1.5. subotom. Najavljene su i linije za Berlin i Cologne no ista još nisu u prodaji. Stoga kompanija ima 6 tjednih letova na 3 linije.

Iz Dubrovnika za Berlin Eurowings leti od 1.5. subotom. Od 2.5. nedjeljama kompanija će letjeti za Cologne. Subotom od 1.5. Eurowings leti za Dusseldorf, a od 6.7. dodaje se i let utorkom. Za Hamburg Eurowings leti nedjeljom od 2.5. Iako je najavljena linija za Stuttgart još nije u prodaji. Istim će kompanija imati samo 5 letova na 4 linije.

 

Ostali aerodromi regije

Iz Sarajeva Eurowings kreće sa letovima za Cologne od 3.4. i to subotom, a od 4.5. dodaju se letovi utorkom i četvrtkom. Za Stuttgart kompanija će letjeti od 1.5. utorkom i subotom. To znači da će Sarajevo imati 5 letova na 2 linije. Kompanija planira Cologne produžiti na cjelogodišnju liniju.

Iz Tivta za Dusseldorf kompanija će letjeti nedjeljama od 2.5. Od 6.7. dodaje i let utorkom.

Iz Beograda za Stutgart Eurowings kreće samo sa jednom linijom od 2.5. za Stuttgart, koja će operirati petkom i nedjeljom. Linija će od 2.8. dobiti i let ponedjeljkom, a tako će operirati do kraja X. mjeseca. Linije će biti cjelogodišnja, a zimi bi trebala operirati petkom i nedjeljom.

Iz Priština Eurowings već sada leti za Stuttgart srijedom i subotom, a od 29.3. leti svaki dan osim utorka i četvrtka. Za Berlin Eurowings će letjeti oko Uskrsa u ponedjeljak 29.3, nedjelju 4.4. i ponedjeljak 5.4, a nakon toga leti petkom i nedjeljom, da bi od 3.5. dodao i letove ponedjeljkom i srijedom. Za Dusseldorf Eurowings već sada leti srijedom i subotom, a od 29.3. kreće sa letovima svaki dan osim utorka i četvrtka. Ovo znači da će kompanija imati ukupno 14 tjednih letova na 3 linije. Sve linije trebale bi biti cjelogodišnje.

Tek ostaje za vidjeti koliko će stvarno ovih letova kompanija i ostvariti. Eurowings je imao ozbiljan broj letova za Zagreb, Split i Prištinu. U VIII. mjesecu prošle godine kompanija je u regiji imala 56 tjednih letova na 22 linije u regiji. Iako Eurowings mijenja planove sukladno epidemiološkoj situaciji ipak u tome ne pretjeruje.

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Još jedna kompanija koja ima ogroman broj operacija iz Hrvatske i tek par iz ostatka regije. Ovo je već pravilo, a ne izuzetak.

Upravo tako. Slazem se. Jos jedna kompanija koja ima ogroman broj operacija iz Hrvatske iskljucivo tokom letnje sezone. Ovo je vec pravilo, a ne izuzetak.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!