zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia i Trade air ne lete za Božić

Croatia Airlines na Božić 25.12. neće imati ni jedan jedini let, čak ni za Frankfurt, Split i Dubrovnik. Lijepa gesta kompanije svojim djelatnicima koju kao praksu ima od svojih početaka. Činjenica je da na Božić ima daleko manje putnika, pa ostaje pitanje je li kompaniji isplativo letjeti zbog svega par letova, poglavito što to ne znači angažiranje samo posada, nego i niza drugih osoba koje moraju raditi u operativi, na aerodromu i apronu. Ovo je još više izraženo sada kada je broj potencijalnih putnika zbog Covida-19 i bitno manji nego prijašnjih godina.

Ipak, ne vjerujem da kompanija ne bi imala putnika za bar jedan dnevni let za Frankfurt i preko ovog huba uz mogućnost konekcija za cijeli svijet, te jutarnji dolazak jednog triangl leta Dubrovnik-Split-Zagreb i popodnevnog odlaska Zagreb-Split-Dubrovnik koji bi se vezali na taj let. Jednako tako nije vjerojatno da kompanija ne bi imala raspoloživih 2 pilota i 2 kabinca, te minimalni broj operativnih djelatnika za ta četiri lega bar sa Dash 8-400. Bez obzira na više troškove operacija za samo dva dnevna leta na državni praznik, kompanija je iste mogla naplatiti bitno više i vrlo je vjerojatno da bi imala zavidnu popunjenost onih putnika koji nisu imali alternativu nego letjeti na Božić (poglavito što je petak), u nadi da će doći svojim obiteljima, te bi time i sama dva povratna leta bila financijski isplativa.

Ovako će tog dana profitirati ostale kompanije koje imaju letove za Zagreb: Qatar, KLM, Turkish, Air Serbia i LOT. I Trade Air je odlučio otkazati svoja 4 leta na Božić iz Osijeka za Pulu i Zagreb (oba leta), te iz Pule za Split.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!