zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

NAJAVE: Norwegian 75 letova za Hrvatsku i 15 za ostatak regije

Norwegian je enormno srezao broj letova i frekvencija zbog predbankrotnog stanja u kojem se kompanija nalazi već godinu i pola. No ipak će ove sezone letjeti 90 tjednih letova na 22 liniji u regiji. Ove godine kompanija neće imati letova iz Zagreba.

 

75 tjednih letova (11 dnevno) na 16 linija iz Hrvatske

Norwegina za Split kreće letjeti iz Bergena od 17.6. tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Iz Copenhagene kompanija kreće letjeti 2.6. srijedom i subotom, a od 23.6. svaki dan. Iz Gothenburga će letjeti od 3.6. dva puta tjedno četvrtkom i subotom, ali samo do 17.6. Iz Helsinkija kompanija kreće 1.6. i to šest puta tjedno, svaki dan osim ponedjeljka. Iz Osla Norwegian će krenuti sa letovima 4.5. četvrtkom i subotom. Od 1.6. leti četiri puta tjedno, utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom, a od 15.6. svakodnevno uz drugi dnevni let srijedom i petkom. Iz Stavangera Norwegian će letjeti od 17.6. tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Iz Stockholma kompanija kreće 8.5. jednom tjedno, subotom. Od 2.6. letovi su srijedom i subotom, a od 9.6. svakodnevni. Iz Trondheima Norwegina kreće operirati 19.6. tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom. Ovo znači da će u top sezoni Split imati čak 38 letova (5,5 dnevno) na 7 linija.

Za Dubrovnik kompanija će letjeti iz Bergena od 19.6. utorkom i subotom. Iz Copenhagena letjet će od 1.6. utorkom i subotom, a od 24.6. dodaje se i let četvrtkom. Iz Helsinkija kompanija leti od 31.5. ponedjeljkom, srijedom i subotom, a od 8.6. dodaju se letovi i utorkom. Iz Osla kompanija leti od 1.6. utorkom, četvrtkom i subotom, a od 18.6. leti 9 puta tjedno, svakodnevno, uz dodatne letove utorkom i subotom. Iz Stavagera će letjeti od 19.6. srijedom i subotom. Iz Stockholma kompanija kreće sa letovima 5.6. subotom, a od 10.6 letjet će svakodnevno. Iz Trontheima Norwegian će letjeti od 19.6. dva puta tjedno, utorkom i subotom. Stoga će za Dubrovnik Norwegian imati 29 tjednih letova (4 dnevno), na 7 linija.

Za Pulu Norwegian će letjeti iz Helsinkija od 3.6. tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Iz Osla kreće letjeti 1.6. utorkom i subotom, a od 17.6. leti 5 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Istim će kompanija letjeti 8 tjednih letova na 2 linije.

 

15 tjednih letova na 6 linija u ostatku regije

Za Tivat Norwegian će letjeti iz Helsinkija od 31.5. u ponedjeljak, ali već 8.6. letove prebacuje na utorak i tako će letjeti sve od 16.8. kada se ponovo vraća na operacije ponedjeljkom.

Za Beograd Norwegian će letjeti iz Osla od 5.5. srijedom i subotom, 31.5. dodaje letove ponedjeljkom i 17.6. četvrtkom. Iz Stockholma kompanija će letjeti od 4.5. u petkom. 12.5. kreće letjeti utorkom i subotom, da bi se 20.8. ponovo prebacila na letove petkom. Ovo znači da će u top sezoni Norwegian letjeti za Beograd 6 puta tjedno na 2 linije.

Za Sarajevo Norwegian će letjeti od 18.6. ponedjeljkom i petkom, no samo do 13.8.

Za Prištinu kompanija će letjeti iz Helsinkija od 6.6. dva puta tjedno utorkom i nedjeljom. Iz Osla kreće sa letovima 2.6. srijedom i subotom, a od 20.6. dodaje letove ponedjeljkom i nedjeljom. To znači da će za Prištinu letjeti 6 tjednih letova na 2 linije.

9 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Norwegian ce takodjer letjeti iz Osla za Sarajevo od 18. juna sa dva sedmican leta.

Već skoro mjesec dana čitam ove najave i Hrvatska ima 5-6 puta više najavljenih letova nego cijeli ostatak regije.

Pocinje turisticka sezona

Najave su jedno a realnost drugo, nažalost autor vas ne obavještava kada se te najave otkažu tako da će tek kraj godine pokazati realno stanje. Primjer su najave LH a par dana poslje toga nastupila realnost i red letenja, sa tim nas autor nije upoznao.

I ako bude otkazivanja,nadam se da ce biti minimalna. Sezonalnost treba realno sagledati,ali svakako raduju ove najave, bilo za region ili za Hrvatsku-nadamo se oporavku aviosaobracaja i ujedno najavi kakve-takve normalnosti i bolje godine/sezone od prethodne

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!