zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: British još jednom prolongirao linije u regiji

British je još jednom prolongirao letove za regiju. Kako je regija na žutoj listi Velike Britanije (testiranje 72 sata prije puta i 10-dnevna samoizolacija kod kuće) putovanja su još uvijek restriktivna. Ipak obzirom da četiri kompanija (Croatia, Wizz Air, easyJet i TUI) u VI. mjesecu lete 21 tjednih let na 10 linija, vrlo je čudno da British i dalje prolongira.

Linija iz London Heatrowa prema Splitu trebala se pokrenuti 28.5, no sada će se pokrenuti tek 11.6. Linija će se do kraja VI. mjeseca operirati tek jednom tjedno (petkom). U VII. mjesecu planira se uvesti pet tjednih letova, te tri leta na liniji za London City. Ovo je daleko manje od prvotno planiranih 9 tjednih letova u VI. mjesecu. Iz Splita za London Heathrow već leti Croatia jednom tjedno (subotom), easyJet za Gatwick 2 tjedna leta (utorak i subota) i Luton 2 tjedna leta (četvrtkom i nedjeljom), te TUI za Gatwick 1 tjedni let (ponedjeljkom). Dakle, drugi prijevoznici lete već 6 tjednih letova, a British još uvijek ne leti.

Linija prema Zagrebu trebala je početi prometovati 21.6. i to svakodnevno. Sada je ista prolongirana na 30.6. te će se operirati tek četiri puta tjedno (srijeda, petak, subota i nedjelja). Croatia Airlines već sada leti na ovoj liniji tri puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom).

Linija za Dubrovnik trebala se prva krenuti operirati, prvotno 28.3. a potom je prolongirana na 17.5. No, sada će krenuti sa operacijama tek 1.7. Linija bi se tada trebala operirati svakodneveno. U ovom momentu easyJet leti jedan let tjedno za Gatwick (subotom), a od 10.6. kreće i TUI sa dva tjedna leta za Gatwick (četvrtak i nedjelja).

Za Pulu je British trebao krenuti 22.6. no sada će krenuti tek 10.7. Broj frekvencija ostao je isti, dva tjedna leta. Ryanair kreće letjeti za Pulu 10.6. četvrtkom i nedjeljom, a u VII. mjesecu dodaje i letove utorkom. TUI za Pulu kreće 22.6. sa 2 tjedna leta, utorkom i subotom.

Linija za Ljubljanu trebala se početi operirati 21.6. no sada će krenuti tek 5.7. Linija će se operirati pet puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak, subota i nedjelja).

Jedino za Prištinu kompanija kreće dan ranije, te umjesto 3.7. kreće sa operacijama 2.7. No, ono što je vrlo pozitivno, British je odlučio letjeti tri umjesto jednog tjednog leta i to petkom, subotom i nedjeljom. Wizz Air već leti za London Luton tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), a u VII. mjesecu dodaju se još i letovi četvrtkom i nedjeljom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British Airways

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A joj, kakav je ovo red letenja iz Zagreba prema Londonu? Sreda, pa tri dana idu redom petak, subota, nedelja! Neki amateri bi rekli da je modus operandi slican Er Srbiji i da se izmislja vruca voda.
Pretpostavljam da bi znalci rekli da bi bilo bolje leteti: utorak, cetvrtak, subota i nedelja.

Obrni okreni mnogo otkazivanja. Jako lose.

Imajuci u vidu broj putnika u maju koje je Er Srbija prevezla a za tek trecinu je manji od broja putnika za celu Hrvatsku, daleko je to od zalosti. Mislim da se tu svako ko se malo razume u avijaciju slaze.

Bas naprotiv. Apsolutno sam u pravu. Broj putnika je limitiran ekstremnim restrikcijama koje su drzave EU i neke van EU nametnule Srbiji “zbog korone” a ne redom letenja Er Srbije. Jos imati prosecan LF od 62% a uz to i vecina rotacija odradjena Erbusom je istinski fascinantno imaju u vidu okolnosti.
Otvoriti tri nove linije u sred pandemije je jos veci plus.
Sada se polako normalizuju stvari gde se dodaju letovi drugim danima. Na primer LED ima polaske utorkom i cetvrtkom, BRU cetvrtkom dok se ostale destinacije polako popunjavaju ostalim danima.
Tako da je ovakav red letenja pokazao istinski dobar rezultat koji je potkrepljen dokazima a to je broj putnika, rotacija i LF.

Svaka cast.

Easyjet je obustavio sve letove za HR iz UK do negdje polovice sedmog mjeseca. U planu je jos samo LGW-SPU-LGW 26.6.2021.

Logicno, posto Britanci ne mogu putovat bez 10 dana karantene:

https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england

Mozda zato, jer BA im veci cost structure od EZY ili FR tako da im se ne isplati?

Pa jučer je ova vijest bila na drugom portalu???

Kralj napravio copy paste… Grozno

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!