zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koliko je letova prema Njemačkoj bilo u SFRJ, a koliko danas

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JAT

Danas ima daleko više letova za Njemačku u regiji nego prije 1991. godine. No i onda je broj letova bio značajan, a posebno za Zagreb koji je bio centar letova za Njemačku preko koga je išao niz letova iz regije.

 

Zagreb

Croatia danas ima 21 tjedni let za Frankfurt, te 14 tjednih letova za Minhen. Lufthansa pak ima 13 letova za Frankfurt i 10 za Minhen u code-share sa Croatiom. To je ukupno 58 tjednih letova za Njemačku. Uz to za Njemačku Eurowings ima 2 do 4 tjedna leta, za Cologne 2 do 3 tjedna leta i za Dusseldorf 2 tjedna leta samo oko Nove godine. To znači 4 do 9 tjednih letova za Njemačku. Ryanair pak leti za Weeze 2-3 tjedna leta, za Hahn 2-4 tjedna leta, za Karlsruhe 2-3 tjedna leta i za Memmingen 3-4 tjedna leta, što pak znači 9 do 14 tjednih letova za Njemačku. Ukupno za Njemačku iz Zagreba ove zime ima 71 do 81 tjedni let 4 kompanije.

Za vrijeme Jugoslavije to je bilo bitno manje. JAT je 1986. letio za Berlin 6 tjednih letova, za Dusseldorf 2 leta, za Frankfurt 5 letova, za Minhen 5 letova. Lufthansa je te godine letjela za Frankfurt 7 letova, isto toliko za Minhen, a Interflug 1 za Berlin. Air Yugoslavia je imala 6 tjednih letova iz Zagreba za Dusseldorf, 2  za Hamburg i 2 za Stuttgart. To znači da je na tržištu bilo 28 letova JAT-a i 15 letova ostalih kompanija, tj. 43 tjedna leta.

U ljeto 1991. JAT je letio 6 letova za Berlin, 5 letova za Frankfurt i 6 za Minhen, što znači 17 tjednih letova. Lufthansa je imala po 7 letova za Frankfurt i Minhen. Adria je imala radničke letove i to po dva tjedna leta za Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover i Stuttgart, što znači 12 tjednih letova, a 4 od tih linija su imale 1stop (Frankfurt, Dusseldorf, Hamburg i Hannover). Croatia je pak imala po dva radnička leta za apsolutno identične relacije kao i Adria, a 4 od tih letova (Frankfurt, Stuttgart, Hamburg i Hannover) su imali 1 stop. Air Yugoslavia je imala 5 radničkih tjednih letova za Dusseldorf, 2 za Hamburg, 1 za Hannover i 2 za Stuttgart, od čega 2 tjedna leta imala 1stop (Hamburg i Hannover). To znači da je Zagreb imao 65 tjednih letova za Njemačku svih kompanija, tj. 6 do 16 manje nego danas, no većina letova je bila radničkih, tj. nisu ih mogli koristiti svi putnici, nego samo oni koji su dokumentima dokazali da su radnici na privremenom radu u Njemačkoj i njihove najuže obitelji.

 

Beograd

Ovog ljeta za Beograd Air Serbia je imala 7 letova za Berlin, 2 za Cologne, 6 za Dusseldorf, 6 za Frankfurt, 3 za Hamburg, 3 za Hannover, 2 za Nuremberg i 4 za Stuttgart. Wizz Air je imao 4 leta za Berlin, 7 za Dortmund, 3 za Hamburg, 2 za Karlsruhe i 7 za Memmingen. Eurowings je imao 4 leta za Dusseldorf i 2 za Stuttgart, dok je Lufthansa je imala 19 letova za Frankfurt i 14 za Minhen. To znači ukupno 95 letova za Njemačku 4 kompanije.

Još 1986. Beograd je imao letove JATa za Frankfurt 7 puta tjedno. Lufthansa je imala 5 tjednih letova za Frankfurt i 7 za Minhen. Uz to imao je 6 tjednih letova JATa za Berlin preko Zagreba, 5 letova za Minhen preko Zagreba, 2 leta za Dusseldorf preko Zagreba, te jedan let Interfluga za Berlin također preko Zagreba. To je bilo ukupno 19 nonstop i 33 leta sveukupno. Air Yugoslavia je tada imala letove iz Beograda preko Zagreba za Dusseldorf, Hamburg i Stuttgart.

U ljeto 1991. JAT u Beogradu ima 6 letova za Berlin, 7 letova za Frankfurt, te 6 letova preko Zagreba za Minhen. Lufthansa te godine ima po 7 letova za Frankfurt i za Minhen. To znači da je ukupno bilo 27 nonstop i 33 leta ukupno. Te godine Air Yugoslavia je imala radničke letove iz Beograda preko Zagreba za Dusseldorf, Hamburg, Hannover i Stuttgart. Adria je imala radničke letove preko Zagreba za Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover i Stuttgart.

 

Ljubljana

Ovog ljeta Lufthansa je imala 18 letova za Frankfurt i 7 za Minhen, tj. ukupno 25 tjednih letova.

Ljubljana je 1986. imala četiri tjedna leta JATa za Frankfurt. U ljeto 1991. Ljubljana nije imala bitno manje letova nego danas, tj. imala je 3 leta JATa za Frankfurt. Adria je imala 7 letova za Frankfurt i isti toliko za Minhen, što znači 17 tjednih letova.

 

Split

Split je ovog ljeta imao Croatijine letove: 1 za Berlin, 2 za Dusseldorf, 9 za Frankfurt i 12 za Minhen. EasyJet je imao 7 letova za Berlin. Eurowings je imao 2 leta za Berlin, 7 za Cologne, 3 za Dortmund, 9 za Dusseldorf, 7 za Hamburg i 9 za Stuttgart. Condor je imao 4 leta za Dusseldorf, 3 za Frankfurt i 1 za Minhen. Marabu je imao 2 leta za Minhen. Lufthansa je pak imala 6 letova za Frankfurt i 8 za Minhen. To znači 92 leta tjedno.

Split je 1986. imao jedan tjedni let za Berlin JATa i 3 leta Interfluga, te tri leta JATa za Frankfurt.  U ljeto 1991. Split je imao jedan tjedni let JATa za Frankfurt i za Minhen. Adria i Croatia su imali radničke letove preko Zagreba za Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover i Stuttgart.

 

Dubrovnik

Dubrovnik je ovog ljeta imao letove Croatie: 7 za Frankfurt i 5 za Minhen. EasyJet je imao 2 leta za Berlin. Eurowings je imao 1 let za Berlin, 1 za Cologne, 2 leta za Dusseldorf, 1 za Hamburg i 1 za Stuttgart. Discover je imao 7 letova za Frankfurt, te je Lufthansa imala 9 letova za Minhen. Što znači ukupno 36 tjednih letova za Njemačku.

Dubrovnik nije imao letova za Njemačku 1986. godine osim 2 leta za Frankfurt sa 1stop u Zagrebu, no 1991. je imao jedan let JATa za Frankfurt. Adria je imala radničke letove preko Zagreba za Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover i Stuttgart, a Croatia je imala radničke letove preko Zagreba za Berlin.

Ostale zračne luke regije ni 1986. ni 1991. nisu imale letove za Njemačku, iako ih niz danas ima (Pula, Rijeka, Zadar, Brač, Banja Luka, Tuzla, Sarajevo, Podgorica, Tivat, Niš, Priština, Skopje i Ohrid).

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jedan veoma interesantan clanak o stanju u avio industriji: https://vrelegume.rs/haos-u-avio-saobracaju-nije-slucajan/

Kada se zbroje Zagreb, Split i Dubrovnik, to je preko 200 tjednih letova iz Hrvatske. Stvarno impresivno.

Alene, smatrate li da bi Beograd u skorije vrijeme (narednih 5 godina) mogao dostići i prestići Budimpeštu po broju letova i putnika?

Да ли бисте пре 6 година рекли да ће Београд имати дупло више путника од Загреба?

Zanima me koliko je Evropa imala putnika ukupno 1991 a koliko danas odnosno 2019. Mislim da tu leži objasnjenje, osim naših ratova raseljavanja itd…

Alene,
sto niste objavili korekciju informacija iz vaseg clanka?

To je očekivano. Zračni promet u cijeloj Europi i Hrvatskoj je porastao, te je logično da danas općenito ima više letova za Njemačku. Drugo, do 1990 JAT je imao hub u Beogradu i iz Beograda JAT je tada imao letove za veliki broj destinacija. Danas se puno više putuje preko hubova u Munchenu I Frankfurtu. Zagrebu nedostaju letovi za Berlin, neshvatljivo je da nema leta za Berlin

JAT je imao hubove u Beogradu i u Zagrebu.

Kako je neshvatljivo?? EasyJet, Germanwings i Croatia su svi letjeli. Zbog preslabe potraznje i niske platezne moci je linija na kraju ukinuta. Iso vrijedi za Ljubljana- Berlin.

Ako vi mislite da tu ima kruha, krenite i zaradujte- drugi ocito nemogu!

Pa u cemu je onda problem? Valjda nema dovoljno Zagrebackih Hrvata u Berlinu. Ovi drugi imaju ljeti vise nego dovoljno linija za Pulu, Split, Zadar i Dubrovnik. Easyjet povecava SPU na 9x, ZAD i PUY na 4. Letr i Easy i Eurowings.. kako to da ne za Zagreb?

To je zbog suludog rata i na stotine hiljada jadnih izbeglih ljudi koji su pobegli od budalaštine koja se dešavala u Jugoslaviji. Drugo, turizam se iz godine u godinu omasovljava pa su primorski gradovi pojačali broj letova. Treće, kupovina razorenih fabrika od strane Nemaca pa se povećao broj poslovnjaka iz jedne i druge strane. I četvrto, presedanja za Interkontinentalne, a bogami i evropske letove preko Nemačke. Eto ukratko.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!